Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Angyalok pedig vannak
  2008-11-09 13:23:10, vasárnap
 
 
Az elmúlt néhány évszázad természettudományos, materialista világképe tagadta az angyalok létezését, az emberiség népei mégis mindig, minden korban tudták, hitték, tapasztalták, hogy vannak ilyen lények. A Szentírás pedig első könyvétől az utolsóig egységesen állítja létezésüket, és mély betekintést ad természetrajzukba.


Vannak jó, illetve gonosz angyalok; életterüket tekintve pedig a menny és az ég különböző szintjein kívül a Föld felszínén és a Föld mélyében is megtalálhatók. Számuk bizonyosan meghaladja a százmilliót, ám a pontos adatot a Biblia nem közli velünk. A jó angyalok fő funkciója Pál apostol szerint: ,,Vajon nem szolgálatra rendelt szellemek-e ezek, akiket azokért küldtek szolgálatra, akik örökül veszik majd a megváltás művét?" (Zsid 1:14) A gonosz (bukott) angyalok pedig ezzel épp ellentétes tevékenységet folytatnak.


Tanulmányok Link



 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Istentisztelet
  2008-11-09 11:38:04, vasárnap
 
  AZ ISTENTISZTELET


A mai napon olvasandó igeszakasz: Jel 5,11-14


11 És láttam, és sok angyal hangját hallottam a trónus, az élőlények és a vének körül, számuk tízezerszer tízezer és ezerszer ezer volt; 12 és így szóltak hatalmas hangon: "Méltó a megöletett Bárány, hogy övé legyen az erő és a gazdagság, a bölcsesség és a hatalom, a tisztesség, a dicsőség és az áldás!" 13 És hallottam, hogy minden teremtmény, a mennyben és a földön, a föld alatt és a tengerben, és minden, ami ezekben van, ezt mondta: "A királyi széken ülőé és a Bárányé az áldás és a tisztesség, a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké?" 14 A négy élőlény így szólt: "Ámen!" És a vének leborultak, és imádták őt.



"És hallottam, hogy minden teremtmény, a mennyben és a földön, a föld alatt és a tengerben, és minden, ami ezekben van, ezt mondta: A királyi széken ülőé és a Bárányé az áldás és a tisztesség, a dicsőség és a hatalom örökkön örökké!"
(Jel 5,13)


Az istentisztelet szó a tiszteletre méltósággal van kapcsolatban. Összefügg azzal, hogy "méltó". Gondoljunk erre: "Méltó a Bárány!" Istent tisztelni vagy imádni azt jelenti, hogy megadjuk neki azt, aminek elnyerésére méltó.(A kiemelt szavak összefüggése az eredetiben világosabb. A ford. megj.).
Isten tisztelete fogja végül is egyesíteni az egész teremtett világot. Minden emberi szív arra vágyik, és minden élő abba az irányba mozdul, hogy tökéletes harmónia jöjjön létre. És ez nem egy konferencia asztal, hanem egy királyi szék körül valósul majd meg. Az élet célja Isten tisztelete. Azért élünk, hogy őt magasztaljuk.
Amikor illő módon tudunk istentiszteletet tartani, akkor teljesen szabadok vagyunk.
Hogy az istentiszteletben nyert szabadságot megértsük, alkalmazzunk egy képet. Látogassunk meg egy futballmérkőzést a stadionban. Próbáld meg elfelejteni, hogy mennyire lényegtelen ügyről van szó, és ne törődj most a látvány ostoba voltával. Csak figyeld a tömeget: milyen nagy mértékben különbözik ez a sok ember egymástól bőrszínüket, véleményüket és jellemüket illetően. Egy közönséges hétköznapon, egy közönséges szobában, hatot sem találnál közülük, akik ugyanazt mondanák bármely témáról. De most, amíg buzdítják csapatukat, fenntartás nélkül egyek. Legalább is pillanatnyilag, teljesen szabadok minden magántermészetű aggodalmuktól. Még arra se gondol senki sem, hogy a felvett kölcsönt vissza kell fizetni. Mindegyikük abba veti reményét és mindegyikük boldogsága abban van, hogy csapatuk diadalt arat. Az istentiszteletben nyert szabadsághoz tökéletes példázat a stadionbeli rajongók esete.
A világmindenség célja Isten dicsőítése. Akkor lesz szabad az Univerzum, ha majd egész gondolatvilágunk és minden törekvésünk eléri közös célját Isten trónjánál.
Már ma átélhetünk valamit Isten tiszteletének a szabadságából és egységéből. Azokban a ritka pillanatokban, amikor imádságaink magasztalássá válnak, szabadok vagyunk. Egészségről, házról, pénzről, kínról, sőt még a bűnről és a vétekről is megfeledkezünk, amikor a magasztalás régióiba emelkedünk.
Azokban a pillanatokban, amikor semmi kérnivalónk nincs, és mindent odaadunk, akkor jutunk a nagy felfedezésre, hogy Isten számára teremtettünk, és hogy Ő és a Bárány méltók minden létező tiszteletére. És egységre lelünk. Erőlködés nélkül megtaláljuk egymást Istenünk magasztalásában.


Református gyülekezet Link




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 64 db bejegyzés
e év: 612 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3286
  • e Hét: 7513
  • e Hónap: 18566
  • e Év: 79867
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.