Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Miért a gazdagságot választják
  2008-11-09 17:26:00, vasárnap
 
 
Miért a gazdagságot választják?


Gyakran találkozok olyanokkal akik a gazdagság ellen vannak. Időmbe telt mire megértettem, hogy egyesek szemébe miért olyan rossz dolog a sok pénz. Ezalatt több siker történetről szóló könyvet kiolvastam és megértettem, hogy ez összefüggésben van a pénzügyi műveltséggel és a neveléssel. Az a tény, hogy nem jut bármire pénz, számukra a valóság és a többit valótlannak, lehetetlennek tartják. Azért találkoztam ezekkel az emberekkel mert ilyenből van a legtöbb, és az ismerőseim nagy többsége is ebbe a csoportba tartozik, akik pénzért dolgoznak, és számukra az a normális, ha X időt dolgoznak Y összegért. Az ilyen embereknek a biztonság a fontos.
Ha előttük gazdagságról beszélünk, az első ember aki eszükbe jut az a főnökük. Az eddigi írásaimban nem a cég tulajdonosokra gondoltam, akik az embereket a maguk módján kihasználják, panaszkodnak, hogy rosszul megy a cég, miközben munkájuk után egyre gazdagabb. Sajnos kelet Európa ilyenekkel van tele.

Van azonban egy jó hírem. Létezik igazságos gazdagság is. Már több olyan emberrel találkoztam aki nem hagyományos vállalkozás útján jutott legális és nagy vagyonhoz.
Ezek az emberek nem nagyképűek, nem parancsolnak, sosem morcosak, nem is kiabálnak, és nem kapzsik. Ők szerények, alázatosak és segítőkészek, mindig vidámak és remek társaságok. Még itt kelet Európában kevesen vannak, de a jelek arra utalnak, hogy egyre többen lesznek. Olyan életet élnek, ami sokak számára csábító, főleg azért, mert könnyebben elérhető az a gazdagság, mint létrehozni egy milliókat termelő birodalmat, másrészt a magatartásuk és stílusuk sok kitörni szándékozónak csábító lehet.

Hallani olyanokat is, hogy "engem a pénz nem érdekel!". Ilyenkor mindig mosolygok, és megkérdem hogy miért jár munkába?
A pénz egy olyan eszköz manapság, amivel nem csak a családot lehet eltartani, hanem még nagyon sok mindenre használható. Multifunkcionális. Tetszik nem tetszik, egyre többen hagynak fel a régi identitással és a gazdagság útjára térnek, mert olyan világot élünk ahol pénz nélkül nagyon nehéz. Hiába mondja bárki, hogy pénz helyett adok neked sok szeretetet, mert ezzel már nagyon kevesen érik be, és főleg nem a gyerekek. A reklám szakemberek nagyon rafináltak, olyan értelemben, hogy azt a közeget veszik célba aki a legjobban manipulálható: a gyerekek. A felnőtt már tud parancsolni valamennyire magának, viszont a gyerek nem lát a reklám mögé, hanem ő is akar egy olyat, és mindenféle játékokat kérnek maguknak, akkor is ha már kiállítást lehetne nyitni a sok régi játékból. És ugye a szülő a gyerekéért mindent megtesz, akkor is, ha az nem válik a hasznára. Aztán az idő múlásával nő a gyerek és egyre nagyobb és drágább játék kell. És itt jön be az előző cikk, ha folyton "nem"-et hall, az a valóságukká válik és elhiszik. Ezért tiltakoznak egyesek a pénz ellen.

Egy másik tényező, amiért sokan a gazdagságot választják egy idő után az a szabadság. Elődjeink az életüket adták értük. Csak az rendelkezik korlátlan szabadidővel aki saját magának dolgozik és van elég pénze ahhoz, hogy ne kelljen mindennap érte dolgozni. Az a szabad ember, aki szükség esetén akár több hónapig is el tudja halasztani a dolgát, anélkül hogy ezt a költségvetése megérezné. Bár lehet, hogy a pénz hordoz magában felelősséget, sokan azonban inkább vállalják a többlettel a "megküzdést" mint a kevesebbel. Nem az nehéz, hogy mit csináljak plusz 1000 euróval, hanem hogy még kellene 1000 euró és honnan vegyem elő.

Egy harmadik tényező, amiért a gazdagságot választják az a sikeresség, bár nem mindig nevezhető sikeresnek a gazdag (pl. Thomas Edison esete, bár gazdag volt mégis az egyik legsikertelenebb feltaláló, mert számos kísérlete nem hozta meg az eredményt, de ő nem adta fel, és ezért van villanykörte, gumi abroncs az autókon, stb.) mégis, ha valakinek sok pénze van sikeresnek érzi magát, megnő az önbizalma, stb.

Egy negyedik tényező a boldogság. Régi mondás: a pénz nem boldogít. Tény hogy sok gazdag ember nem boldogabb, mint egy szegény, az is tény hogy a válások körül belül a 20%-ka manapság a pénz miatt van. Nem beszélve azokról akik az utcán tartják a markukat, mert még betevőre sem jut. A mai világban megközelítőleg ugyanannyi boldogtalanságot okoz a pénz hiánya, mint amennyi boldogságot.
Bőjte László


"Csak azt adhatjuk, amink van. Aki boldogtalan, nem adhat boldogságot,
aki sikertelen, nem segíthet másokat sikerre. Első kötelességünk:
önmagunkon segíteni, hogy ne legyünk másoknak teher. Először tanulni,
aztán tanítani! Először teremteni, aztán adni! Ez az élet vas törvénye."
Herbert N. Casson







 
 
2 komment , kategória:  Írások  
A gondolat ereje
  2008-11-09 16:32:53, vasárnap
 
  A gondolat ereje


Az utóbbi időben egyre több a kutatás az emberi agy kapacitásával kapcsolatban. Rájöttek, és már bizonyítják is, hogy az emberi gondolatok alkotják a világot. Tehát ha valamire folyamatosan gondol valaki, az tényekké alakul át. Így mindenki maga alakítja ki a saját élet körülményeit, vannak, akik tudatosan (körülbelül a föld lakosságának 3%-a) a többi pedig tudattalanul. Illetve van még egy átmeneti csoport, aki sejti, hogy van valami összefüggés, de vagy nincs elég bátorsága szembenézni a tényekkel, hogy akár ő is képes lehet irányítani a saját világát, vagy annyira meg van elégedve a körülményeivel, hogy nem szakít rá időt nagyobb eredmény reményében.

Napjainkban az egyik legcsodálatraméltóbb példa az Arab Emírségek esete. Negyven évvel ezelőtt kezdődött az egész. Akkoriban sátrakban és viskókban laktak az ország lakói, és napirenden volt a törzsek közötti viszálykodás, fegyveres összetűzés, bosszú állás. Akkor még kilenc törzs tartozott egy kalap alá, amiből későbbiekben kettő kivált és maradtak heten. Ekkor a hét törzs főnök közül a leggazdagabb elkezdett gondolkodni a népe jövőjén, és arra a következtetésre jutott, hogy ha úgy folytatják élet vitelüket, hogy a kő-olajból származó bevételt fegyverekre és viszálykodásra költik, miután kifogy a kő-olaj, igen rossz sorsra fognak jutni az utódok, mivel országukban csak sivatag van, egyetlen kincs a kő-olajuk. Rájött, hogy változtatni kell az eddigi életmódjukon.
A gondolkodása meghozta az eredményt, amit megosztott a másik törzsek vezetőivel. A tárgyalások következtében egyetértettek és békét kötöttek a törzsek és elkezdtek a jövőjükön dolgozni. Az eddig egymás megtorlására fordított energiájukat a jövőjük jobbá tételére fordították. Őket nem érdekelte, hogy az országban nem nőnek fák vagy fű, az sem, hogy nagyon szűkös az édesvíz készletük, hogy viszonylag kevés tengerpartjuk van, hogy nincsenek hófödte hegyeik, sem az előítéletek az arabokkal szemben. Volt egy nagyszerű elképzelés, egy remek ötlet sor, és elkezdték tervezni azt az országot, amit szerettek volna maguk körül. Az egyik legnehezebb dolguk a lakosság mentalitásának megváltoztatása volt. Leginkább ezért tartott tovább, mert akinek a vérében van a bosszú, azt már nem nagyon lehet kinevelni.

"Minden teljesítmény, minden munkával megszerzett gazdagság kezdete egy GONDOLAT volt". Napóleon Hill

Dolgoztak keményen. Eltelt negyven év, és most szét lehet nézni abban az országban. Nincs bűnözés, hatalmas pálma fák alatt fű, amit importált édesvízzel öntöznek, pálma fa alakú félsziget építve, hogy minél több turistának legyen hely, a sivatagban hó és fedett sí pálya van a változatosság érdekében. Nem beszélve a hatalmas luxus szállodákról és óriási szórakozóhelyekről. Most már a turizmusból is akkora bevételük van, mint a kő-olajból. Már nem érdekli őket, mikor fogy ki a kő-olaj. A világ turizmusparadicsomává nőtte ki magát az az ország.

,,Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk a nyomukba eredni." Walt Disney

Apropó bátorság: azt nevezik bátor embernek, aki szembenéz saját félelmeivel.
Az araboknak volt bátorságuk, és hatalmas változáson mentek át. Aztán minden eszköz, ami ezen a földön van, mind emberek alkották. Elképzelték, gondolkodtak rajta, majd nekifogtak és megvalósították. A képességek mindenkiben benne vannak, csak egy döntést kell hozni, hogy kiaknázza képességeit. Nekünk nem kell feltalálni a spanyolviaszt, csupán használni mindazt, ami a rendelkezésünkre áll. Mindenkinek megközelítőleg ugyanannyi agy sejtje van. A tudósok bebizonyították, hogy az átlag ember az agyának kevesebb, mint 10%-át használja. Egyetlen dolgunk van, hogy még néhány százaléknak feladatot adjunk. Mindenkinek a saját személyes ügye, hogy mit tesz, azonban tehetne ennél sokkal többet. Ez már a választáson múlik.
Bőjte László
















 
 
0 komment , kategória:  Írások  
Gyertya varázslat
  2008-11-09 14:41:59, vasárnap
 
  A gyertya varázslatok a mágia legegyszerűbb formái, melyeket már évszázadok óta használnak.





Nem csak szemet gyönyörködtető...


A gyertya láng nem csak kellemes, megnyugtató látvány, de az isteni erőket is segítségül hívhatjuk rajta keresztül. Segít, hogy kívánságunkra összpontosítsunk, és az valóra is váljon. Próbáljuk ki, ha legközelebb valami nagyszerűt szeretnénk véghez vinni! Íme néhány egyszerű útmutatás, hogyan is használjuk a gyertyák erejét.

Emlékszünk még, amikor a születésnapi tortán elfújtuk a gyertyákat és kívántunk valamit? Nos, ez volt életünk első élménye a gyertya mágiával kapcsolatban, amiben a varázslat következő három alapja jelenik meg: koncentráció, az akarat ereje és vizualizáció. Összpontosítanunk kell a kívánságunkra, és látnunk kell a megvalósulását, ha azt akarjuk, hogy valóra váljon -- varázslat a javából!





Az a bizonyos születésnapi torta - emlékszünk még rá?


Irányelvek a megfelelő gyertyák kiválasztásához:

1. Válasszunk egyszerű, átlagos gyertyát, mivel a túl nagy méret, az extravagáns formák elterelhetik figyelmünket.
2. A mágiához használt gyertyáknak mindig ,,szűznek" (használatlan) kell lenniük, mivel a már használtak olyan rezgésekkel rendelkezhetnek, melyeknek katasztrofális hatásuk lehet kívánságunk megvalósulása szempontjából -- még akkor is, ha korábban csak a vacsora asztalon égettük őket.
3. Növeli a gyertya erejét, ha saját kezűleg készítettük.
4. Varázslás előtt töltsük fel a gyertyát a saját energiánkkal, úgy hogy előtte a kezünkbe vesszük, esetleg olyan illóolajjal (lehetőleg természetes forrásból származóval) kenhetjük be, ami összhangban van vágyainkkal. Az olajok bedörzsölése közben lelki szemeinkkel lássuk a gyertya északi és déli végét. A műveletet kezdhetjük az északi vagy a déli végről is, az a fontos, hogy mindig egy irányba dörzsöljük az olajat.
5. A varázslatot színes gyertyák használatával erősíthetjük tovább.





Váltsd valóra az álmom!


Asztrológiai jegyek és a nekik megfelelő gyertya színek:

Kos -- vörös
Bika -- zöld
Ikrek -- citromsárga
Rák -- ezüst
Oroszlán -- narancssárga
Szűz -- citromsárga
Mérleg -- rózsaszín
Skorpió -- vörös
Nyilas -- lila
Bak -- fekete
Víz-öntő -- bármilyen szín
Halak -- mályva

Ezeknek a gyertyáknak a segítségével a rituálék során nem csak saját magunkat, de másokat is szimbolizálhatunk, a csillag jegyüknek megfelelő színű gyertya használatával.

Színek különböző célok valóra váltásához:

Fehér: bármilyen célra használható.

Fekete: uralkodó bolygója a Szaturnusz. Megtorlás, bosszú. Azonban gondolkozzunk el rajta, hogy tényleg ezt akarjuk-e. ...és számoljunk vele, hogy ránk is visszaüthet a rossz, amit másnak kívánunk.
Ugyanakkor a fekete gyertyát védelemre is használhatjuk, hogy ne tudjanak uralkodni felettünk, kihasználni minket.

Kék: béke és harmónia, védelem, gyógyulás, barátok újraegyesítése, házi áldás, rossz szokások megtörése, függőség leküzdése, tisztulás viták, traumák után.

Barna: uralkodó bolygója a Plútó, a zöld és vörös keveréke, Mars és Vénusz egyesülése. Elválasztásra és egyesítésre, stabilizálásra is használható. A gyertya mágiában gyakran használják a koncentráció növelésére, egyensúly elérésére, intuíció fokozására, tanulás eredményességének növelésére, az igazság győzelemre segítésére.

Arany, vagy világos sárga: szárnyakon érkező szerencse és pénz, a nap energiájának fokozása, megértés, kinyilatkoztatások, befolyás növelése.

Zöld: mindent vonz, amit Vénusz ural. Kincsek, antikvitások, földi javak. Gyakran használják a Merkúr által uralt naranccsal, a javak előtt álló akadályok elhárításához. A zöld gyertyák ezen kívül termékenységet, jó szerencsét, pénzt, gazdagságot, sikert, megújulást, házasságot hoznak, továbbá a rákból és női egészségügyi problémákból való felépülést segítik elő.

Indigókék: a Szaturnusz erejét kívánó meditációk, rituálék során használatos.

Magenta: nagyon magas a rezgés szintje, gyors eredményeket hoz. Gyakran használják egyéb gyertyákkal, főleg akkor ha gyors változásra, spirituális gyógyulásra, nem evilági lények elűzésére van szükség.

Narancssárga: Merkúr, az istenek hírnöke uralja, kiváló kommunikációs képességeket rejt. Telepatikus képességeinket fejleszthetjük vele, de vigyázzunk, ha arra használjuk, hogy másokat manipuláljunk, az visszaüt ránk! Állás kereséshez, siker eléréséhez, bátorság gyűjtéséhez, alkalmazkodó képesség fokozásához, gyors változások eléréséhez, a rossz szerencse megfordításához kiválóan alkalmas.





A szerelemért


Rózsaszín: a romantika színe, a szerelmet, a vonzódást, a románcot, a spirituális ébredést, a lélek gyógyulását és az összetartozást jelképezi.

Lila: mások megbecsülését vívhatjuk ki a segítségével.
(Forrás:Zsuzska honlapja)
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Mindvégig egy húron
  2008-11-09 10:14:37, vasárnap
 
  Gellért Oszkár - Mindvégig egy húron




Mindvégig egy húron.
Súlyos keresztet hord a vállam.
Szomorúbb ember van-e nálam?
Mindvégig egy húron.
Járom a csöndes Golgotát.
És nem tudom, hogy' bírom ezt tovább.


Mindvégig egy húron.
Mágnesből van az én keresztem.
Tovább húz térden, ha elestem.
Mindvégig egy húron.
Vagy élő fából van talán
S nem korhad el bús életem során.


Mindvégig egy hóron.
S hogy jött egy síró lány megettem:
Én a keresztet elvetettem.
Mindvégig egy húron.
Tövis helyett, kereszt helyett:
Te hajtsd vállamra mirtuszos fejed.


Mindvégig egy húron.
Bár a keresztet elvetettem,
Újat, picinyt a te nyakadra vettem.
Mindvégig egy húron.
S bár mennybe visz a szerelem:
Én azt a hangot mégis kiverem!




 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Kellemes vasárnapot!
  2008-11-09 10:09:23, vasárnap
 
  Mindenkinek, aki erre jár




 
 
0 komment , kategória:  Üdvözlés, köszöntés,köszönés  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 1148 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 58
  • e Hét: 460
  • e Hónap: 6042
  • e Év: 122695
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.