Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Magyarország a magyaroké
  2008-11-09 23:21:03, vasárnap
 
  Magyarország a magyaroké


- Lakat kerül a nagykanizsai Ruhagyárra
- Lopás miatt állhat le a sejtkutatás Pécsett
- Ezentúl 8 általános kell a segélyhez
- Évi 12,5 milliárdba kerül az IMF hitel
- 300 ezer ember kerülhet utcára
- Huszonnégy hízót loptak el egy cég telephelyéről
- Nyolcéves gyermekbanda rabolt Miskolcon
- Szabadon engedik az egyik olaszliszkai lincselőt
- Lados szerint milliós bánatpénzt kapott az MaSZoP-tól Zuschlag
- Szokásos: rézkábeleket loptak a vasúttól
- Zsarolási ügybe keveredett egy fővárosi képviselő
- A megszorítások alatt is dübörög a kormánypropaganda
- Nagy leépítés lesz a Piszke Papírnál
- Bezárja kapuit makói Fémker Kft.
- Állami cégeket árvereztek el
- Sajtórendőrség a diktatúra szolgálatában Magyarországon 2009-ben
- Lopják a sertéseket Baranyában
- Újabb történelmi magyar márka szűnhet meg
- Sikerkampány az államcsőd árnyékában
- 400 főtől válnának meg egy tatabányai üzemben
- Januárban 15 százalékkal is nőhet a gázár
- Több, mint tízezer tonna eladatlan búza
- Továbbra is adómentesek az országgyűlési képviselők lenyúlásai
- Tőketámogatás a magyarországi bankoknak is
- Román cégek szállíthatnak a magyar Mercedesnek
- Kínaiaknak adnák el a recski rézbányát
- Közmunka helyett ingyen internetet kapnak a cigányok
- Egymás után építenek le a cégek

Ezek csupán az utóbbi pár nap híreinek szalagcímei...
Lehet szélsőségesezni meg csőcselékezni, de inkább vagyok szélsőséges csőcselék, mint rabszolga a saját hazámban!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bár igaza lenne ennek a szeren
  2008-11-09 23:10:23, vasárnap
 
  Bár igaza lenne ennek a szerencsétlen idiótának..
Ha legalább volna mitől félniük ennek a nyomorult magyargyűlölőknek - de sajnos, nincs...


******************
A Biztonsági Tanácsot mozgósítaná a magyarok ellen Slota

* MTI - ugyelet@mail.index..hu

| 2008. 11. 09., 16:24 | Frissítve: 1 órája

Erdély és Vajdaság miatt egy román-szerb-szlovák összefogás lehetőségét vetette fel Jan Slota, mivel szerinte nemcsak országának kell tartania a Magyarországon kibontakozó fasizmustól. A Szlovák Nemzeti Párt vezetője szerint a helyzet annyira súlyos, hogy országa Biztonsági tanácsának javaslatokat kellene kidolgoznia Szlovákia területi egységének megvédése érdekében.


Szlovákia megvédése érdekében a Szlovák Köztársaság Biztonsági Tanácsának összehívását, és az Európai Unió intézményeinek Magyarországgal szembeni lépéseit sürgető felhívást tett közzé a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke. Jan Slota a Biztonsági Tanácstól azt várja, hogy a testület vizsgálja meg Szlovákia biztonsági helyzetét, és tegyen az ország területi egységének megvédését szolgáló javaslatokat. ,,Ezzel együtt felszólítom az Európai Unió intézményeit, hogy szegüljenek végre szembe a magyarországi helyzettel, és hozzák Budapest értésére, hogy megengedhetetlen a fasizmus népszerűsítésének propagandája", írta az SNS vezetője.


Slota úgy látja, hogy az előállt helyzet csillapítása érdekében Robert Fico szlovák és Gyurcsány Ferenc magyar kormányfő találkozóját késlekedés nélkül meg kell tartani. Slota azonban nemcsak Szlovákiáért aggódik. Szerinte, miután szombaton a nyíregyházi Nemzeti Őrsereg 28 tagja "náci egyenruhának" minősülő öltözékben a szlovákiai Királyhelmecre merészkedett, érdemes lenne mérlegelni, vajon nem fenyegeti-e hasonló helyzet Erdélyt és a Vajdaságot is. És ha a válasz igen, akkor nem kellene-e Szlovákiának a hasonló szélsőséges veszélynek kitett, Magyarországgal szomszédos többi állammal is összehangolnia a lépéseit.

Az SNS úgy ítéli meg, hogy a helyzet nagyon súlyos, a magyar kormány és a magyar diplomácia a szlovák kormány tagjainak hetek óta hallható kifogásai ellenére máig nem volt képes rendet tenni, hanem ellenkezőleg: azt a benyomást igyekszik kelteni a külföldi országok felé, hogy a szlovák-magyar kapcsolatok megromlását elsődlegesen Szlovákia idézi elő. AZ SNS és egyben a parlament alelnöke mindezt úgy foglalta össze: már elnézést kérek, de a magyar miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc hülyeségeket beszél.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Földértékesítésből finanszíroz
  2008-11-09 20:55:27, vasárnap
 
  Földértékesítésből finanszírozott segélyek és közszolgák
2008-11-09 13:46 barikád.hu


AnyaföldAnyaföldTermőföld értékesítéséből szerzett pénzt a segélyek és közalkalmazottak bérének kifizetésére Kisdombegyháza polgármestere. Hihetetlen, mindig azt hiszi az ember, ettől már nincs lejjebb, aztán meg kiderül, hogy mégis.

Szerdán a falu minden ötödik lakosa várta hiába a pénzt. A falu kasszája üres volt, a bank zárolta munkabérhitelüket. A magyardombegyházi körjegyzőségtől várták volna a hozzájárulást.

Magyardombegyház polgármestere, Dús Ildikó elmondta, kifizetik a körjegyzőségi és egészségügyi társulási hozzájárulást, amennyiben Kisdombegyháza elküldi az előző két év elszámolását.

Sejthetően a funkcionálatlan önkormányzati miniszter nem fogja elmondani, hogy a falu önkormányzata részben egy jól szervezett segélyhálózat szerepét tölti be, amihez kellenek közszolgák is, ami azért is jó a kormánynak, mert el lehet vele kendőzni a munkanélküliség 50%-át. Csak úgy, mint a Kádár érában. Csakhogy sem segélyre, sem felesleges közszolgákra nem futja.

Reméljük, legalább nem külföldi vevőnek adta el a földet ez a szerencsétlen ,,polgármester". Gyalázatos, ami itt folyik, ennek a káosznak véget kell vetni!

baol.hu - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köztünk élnek...
  2008-11-09 20:46:36, vasárnap
 
  Köztünk élnek...


2008,11.09.

Ismerős-e ez a gondolkodásmód: "Először vidd csődbe, vásárold fel olcsón - lehetőleg közpénzből, állítsd talpra, működtesd-alacsony fizetésű (adórab)szolgákkal, tedd zsebre a hasznot"

Hogyan zajlott az állami vállalatok magánkézbe adása?
Hogyan zajlott a köztulajdon magánzsebekbe juttatása?
Hogyan zajlik a kórházak "privatizációja"?
Miért nem reagál a vezetés adócsökkentéssel, gazdaságélénkítéssel?
Miért fojtja meg a 3,5 millió eltartót? ( versenyszféra, kkv, 25-55 éves korosztály)
Miért nem pánikol amikor néhány nap óta már a külföld nem finanszírozza a magyar adósságot?
Miért a jelenlegi vezetőnk volt az egyetlen, aki a "nagy gázvezeték vitában" ( Nabucco vs. Kék áramlat ) az egész eu-val szemben az oroszok mellé állt?
Ki is a jelenlegi titkosszolgálati miniszter?
Miért jelent meg tegnap egy osztrák lapban, hogy Izland után Magyarország lesz a második?

Mi az ami érték még mo-on, és egy csőd után olcsón magánkézbe kerülve működtethető?

- kórházak
- önkormányzati vagyonelemek
- ivóvízkészlet
- sok helyen önkormányzati tulajdonú fürdők
- jelentős ingatlanvagyon egyenlőre családok tulajdonában
- földterület

A háborúk gazdasági téren zajlanak manapság, a készpénzzel rendelkező országok "megsegítik egy csőd esetén" a csődbement országot. Persze ez azt jelenti, hogy felvásárolják olcsón azt, ami működtethető és a működés hasznát ettől kezdve ők teszik zsebre. (A világ jelenleg legnagyobb készpénztartalékú országai: Kína, Oroszország)

A XXI században meg kell rövidesen szoknunk a következő kifejezéseket: "gazdasági (bér)gyilkos", "gazdasági holokauszt", "gazdasági 1956", Ma nem katonákkal intézik a hódításokat, hanem pénzzel.

Azt hiszem, gyönyörű "barátságok" kezdődnek számunkra rövidesen....

Üdvözlettel:
Tisótzki István

2008-10-15
http://fusz.hu/node/9550
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hol él Navracsics?
  2008-11-09 20:45:11, vasárnap
 
  Az európai út a gazdasági növekedés, amely azt jelenti, hogy ki kell törnünk a negatív spirálból, meg kell indítanunk a gazdasági növekedést - mondta el Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a párt országos választmányának szombati ülésén.

Ezek tényleg soha nem olvasnak újságokat. Az európai gazdasági növekedés MINUSZBAN kifejezhető!
Az IMF leértékelte az összes "nagyot", mamutvállataik mennek csődbe naponta, munkanélküliség a dupla számokban várható jövőre, és folytathatnám oldalakon keresztül.
Mi a Jóisten haragjáról makog Navracsics???
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázadjunk a bankok Ellen!
  2008-11-09 18:00:56, vasárnap
 
  Társadalom: Lázadjunk a bankok Ellen!


Egyre nagyobb lakossági felháborodás gerjed a Magyar bankokkal szemben. Ahogy - lassan, mert a tájékoztatás a leggyengébb láncszem a Magyar társadalomban - mind többet tudunk meg a pénzügyi és gazdasági világválságról, mind nagyobb a csodálkozásunk is. Hogy jönnek ide a Magyar bankok?!



A Magyar bankok arról híresek húsz éve, hogy a legkevésbé lakosságbarát intézmények voltak, vannak, amelyek kiemelkedő eredményességgel gazdálkodtak eddig. És most sem tagadják meg magukat, amikor "segítséget" ajánlanak a Magyar devizahiteleseknek, persze, olyan áron, ami uzsoraszámba megy másutt.

(Az amerikai válságot "megalapozó" bankok olyan hiteleket nyújtottak AZ amerikai ügyfeleknek, amelyekből más hiteleiket és befektetéseiket tudták finanszírozni igen kedvező feltételek mellett addig, amíg meg nem változott a pénzkereslet iránya..., ahogy azt a nagy Magyar spekuláns pénzember magyarázza.)

A Magyar lakosság most ocsudik fel, amikor tisztába jön AZ IMF-EU hitelek valódi céljával. Ugyanis kiderül, hogy a hiteleket a Magyar bankoknak, valójában pedig a Magyar bankok külföldi anyabankjainak adják biztosítékul.

Ez a világra szóló gyalázat azonban nem a bankokról szól valójában, hanem arról a nemzettől, társadalomtól, saját közösségeitől elidegenedett magyarországi elitről, amely a Gyurcsány-rezsimben tobzódik, élősködik a szűkülő forrásainkon.

Nem tudni, meddig lehet ennyire hülyére venni a Magyar lakosságot. Ha rövid ideig, talán van remény egy békés átmenetre, de ha még sokáig tart ez AZ átejtős kurzus, akkor robbanás lesz a vége.

Gondola

*********************

Érdeklődöm: melyek a "Magyar bankok"?

Ilyenek nincsenek, legfeljebb nevében viseli a megtisztelő "Magyar" nevet. A helyes megfogalmazás az lehetett volna, hogy a Magyarországon fosztogató bankok!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Táskákban vittük a pénzt a Nem
  2008-11-09 17:58:19, vasárnap
 
  Táskákban vittük a pénzt a Nemzeti Bankba"

Ablonczy Bálint, hetijegyzet@hetivalasz.hu
2008.11.08.
A reformerek történelmi mérlege: a szocializmusban percekre, most meg órákra voltunk az államcsődtől.

Az amerikai elnökválasztás elnyomott más fontos híreket-eseményeket, de mi szolgálunk és védünk: buzgó halászként hoztunk fel egy gyöngyszemet az információs óceán feneketlen mélységéből. Békesi László volt pénzügyminiszter kedden ugyanis interjút adott a zoom.hu internetes portálnak. Az örökös reformer (lassan megüljük a negyvenéves évfordulóját annak, hogy Békesi László mindig a nagy ,,ellátórendszerek átalakítását" követeli) ebben kárhoztatta az IMF-et. Mégpedig azért, mert a nemzetközi szervezet nem a ,,szakember" Mórickájához, a nagy ellátórendszerek reformjához kötötte a segélyt.

Ennél is érdekesebb azonban, ahogy Békesi az interjú végén főúri grandezzával közölte, hogy nemrégiben csak órák választottak el minket az államcsődtől. Az alaphírrel Gyurcsány Ferenc, hazafi és üzletember korábban már megörvendeztetett bennünket. Minket inkább a veterán pénzügyér tálalása lepett meg. Békesi szerint a ,,mostani" helyzet annyiban különbözik az ,,akkoritól" (nyilván a nyolcvanas évekre gondol), hogy anno ,,táskákban vittük a pénzt a határról a Nemzeti Bankba, hogy azonnal át tudják utalni az éppen lejáró részleteket". Akkor percekre ,,voltunk az állam összeomlásától, most meg órákra".

Hát ez az.

Békesi László egy mondatban összefoglalta az elmúlt huszonöt év magyar történelmét. A nyolcvanas években a hozzá hasonló illetékes elvtársak hozzánemértése, alkalmatlansága, felelőtlensége miatt egy ujjnyira volt a teljes összeomlás. Most az illetékes elvtársak hozzánemértése, alkalmatlansága, felelőtlensége miatt kétujjnyira volt a krach: talán ez lehet a történelmi dialektika, amelyről annyit hallottunk.

Nyilvánvaló, hogy nem Gyurcsány Ferenc tehet a válságról, nem dúlt-fúlt megvadult Godzillaként New York utcáin, nem miatta remegett meg a globálkapitalizmus. Arról azonban elgondolkodhatnának a Gyurcsány-gárdisták, a magyar állam összeomlás-közeli állapotában vajon milyen szerepe volt az általuk ájulásig tisztelt miniszterelnöknek? Aki állítólag rettentően tehetséges, még könyveket és újságcikkeket is írt, de sajnos az elmúlt négy évben nem ért arra rá, hogy bebizonyítsa: a kormányzáshoz is ért, nemcsak a szájkaratéhoz.

Mert lehet azzal dicsekedni, hogy az IMF-támogatás megbízhatóságunk bizonyítéka és a kormányfő újságolhatja kisgyermeki örömmel, hogy egy órán belül beszélt a francia elnökkel, a brit miniszterelnökkel meg a német kancellárral, csak nekünk kicsit sokba kerül Gyurcsány Ferenc államférfiúi önérzetének erősítése.

Az a tény, hogy egyetlen európai uniós országként hazánkban komolyan felmerült az államcsőd lehetősége, mindent elmond az állítólag mérhetetlenül szakértő kormányzásról. Meg a régi és új reformerekről egyaránt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kivérzett állapotban az okta
  2008-11-09 17:42:32, vasárnap
 
  Bartha Szabó József 2008. november 7. 11:13

Kivérzett állapotban az oktatás..!



Valóban várható-e ezek után alulbérezett, kiéheztetett, ígéretekkel hitegetett, majd az ígéretekben csalatkozott pedagógusoktól az a fajta lendület, amire szüksége lenne az oktatásnak, miként az egész országnak, hogy végre fejlődjék az, ami egyelőre zuhan?

Aki páholyban ül, vagy tétévén nézi látja: mint a vasúti sínek, olyan a jövő évi költségvetés parlamenti vitája. Sorolja, ontja, orvosolandó hiányosságait, hibáit az ellenzék, és védik foggal-körömmel védik, mintha tökéletes lenne, a kormánypárt mamelukjai. Az oktatásról szóló passzusát elemezte dr. Hoffmann Rózsa, a kereszténydemokraták szakpolitikusa, összevetve a szép ígéreteket a szomorú valósággal.

Kitörési pont lehetne...

- ,,Az oktatás eredményessége társadalmunk, hazánk sikerének záloga. Egy ország legnagyobb kincse polgárainak tudása, szakképzettsége, felkészültsége, ezért a színvonalas oktatás megteremtését tartom a legjobb befektetésnek." Ezek nem az én szavaim, nem is a Kereszténydemokrata Néppárt szavai, hanem az Oktatási és Kulturális Minisztérium és miniszter által meghirdetett ,,Új iskola, új tudás" programnak a bevezető üzenete, amelyet Hiller István miniszter úr kézjegyével is ellátott.

- Igen, ezzel a gondolattal hirdette meg ezt a programot, járta vele az országot, mintegy száz fórumot tartva. Örültünk e programnak jóllehet nem minden részelemével értettünk egyet. Reménykedve vártuk, hogy üzenete az új költségvetésben a számok nyelvére is le lesz fordítva. Ám mélységesen csalódtunk! A költségvetés semmiben nem támasztja alá azt a lendületet, az oktatásnak azt a prioritását, amelyet a kormány által meghirdetett program megígért!

- Előre hallom kormánypárti képviselőtársaim replikáit: persze, ,,pénzügyi válság van, pénzügyi megszorítás, ilyen körülmények között nem lehet az oktatásügyre többet fordítani!". Ne fárasszák magukat, tisztelt képviselőtársak! Az ilyen válaszokat nem tudjuk elfogadni! Két ok miatt. Először: világosan kell látni, hogy ennek a mély válságnak, amibe belezuhantunk egyik oka az a megelőző hat év, amelyben a szocialista és szabad demokrata koalíció kormányzott, és bizony, elhibázott gazdaságpolitikája gyengítette le ennyire az országot. Másodszor: még ha pénzügyi válság van, ha hiányzik is a pénz, akkor is ki kellene tudni jelölni azokat a kitörési pontokat, amelyeknek köszönhetően remélhető lenne, hogy az ország kimászik ebből a gödörből! Nos, nem ez történt. Ilyen kitörési pont lehetne - megengedem, az agrárium mellett, de azt megelőzően - az oktatás, amely kivérzett állapotban van. Iskoláink olyan körülmények között dolgoznak már, hogy pár ezer forintos éves folyóirat-megrendeléseket kell lemondaniuk, mert a költségvetésükből erre sem futja.

- Nézzük a számok nyelvén: mit ígér a közoktatásnak a költségvetés? A legfontosabb támogatási kategória az úgynevezett közoktatási alap-hozzájárulás, amely 2007-ben 2 millió 550 ezer forint volt. Ugyanennyi 2008-ban is. Most, a legújabb költségvetési variációban 2 millió 450 ezer forintra zsugorodott, ami önmagában is üzenetértékű. Még a 2007-es szintet sem éri el, amit, ha megszorzunk az inflációs rátával, bizony láthatjuk: iskoláink a nyomor szélére sodródnak.

Bűn azzal áltatni...

- De nézzük a másik területet, a fejlődés igazi motorját, amely minden szervezetet fel tud virágoztatni: ez pedig az emberi tőke, a humán erőforrás. Az ,,Új tudás" program, jóllehet vitatható módon, de mégis örömünkre, elég jelentős pénzt próbált a pedagógusok béremelésére fordítani. Elsősorban a pályakezdő pedagógusokéra. Nos, a költségvetésben már egyetlen szó sincsen a pedagógusok béremelésről. Ugyancsak ígérte az ,,Új tudás" program az iskolai vezetők bérpótlékának jelentős emelését. Erről sincsen már szó a költségvetésben.

- Ha valaki veszi a fáradságot, hogy akár csak fél órát beszélgessen egy iskolai vezetővel, és tájékozódjék arról, hogy mi mindent vár el tőle az oktatási rendszer, micsoda embertelen munkát végez, micsoda óriási felelősség nyomja a vállát, akkor szükségtelen lenne indokolni, hogy az a méltatlan bérezés, amiben ők részesülnek, megmagyarázza azt a helyzetet, hogy egy-egy igazgatói pályázatra miért jelentkeznek alig-alig.

- ,,Mi olyan oktatási rendszerért dolgozunk, amelyben motivált és felkészült tanárok foglalkoznak gyermekeinkkel korszerű körülmények között." - írja az ,,Új tudás" program. Valóban várható-e ezek után alulbérezett, kiéheztetett, ígéretekkel hitegetett, majd az ígéretekben csalatkozott pedagógusoktól az a fajta lendület, amire szüksége lenne az oktatásnak, miként az egész országnak, hogy végre fejlődjék az, ami egyelőre zuhan?

- Nos, ilyen költségvetési kondíciók között bűn azzal áltatni az oktatási tárca honlapjára ellátogató olvasókat, hogy az ,,Új tudás" program mi mindent ígér. Ezért indítványoznám az Oktatási és Kulturális Minisztériumnak, hogy vonja vissza. Illetve, egy másik indítványunk is volna, ez talán jobban hangzik, és ezzel tudnánk inkább azonosulni: ne vonja vissza, hanem harcolja ki azokat a kondíciókat, amelyeket megígért, és amelyekre az országnak bizony szüksége van!

Fájdalmas...

- De van más problémánk is e költségvetéssel kapcsolatban. Ha már kevés a pénz, ha már csökkent is az összkeret, akkor is elvárható volna, hogy az oktatási kormányzat legalább a saját prioritásaihoz hű maradjon. Nem ezt tette: mindenből elvett egy kicsit, 2-5-10-11 százalékot!

- Nézzünk csak néhány meghirdetett prioritást! Az esélyegyenlőség mindannyiunk által vallott érték és fontos: erre a sajátos nevelési igényű gyerekek 240 ezer forintra tervezett normatíváját 228 ezerre csökkentették. Vagy egy másik, legalább ilyen fájdalmas, a konduktív pedagógia, amely valódi hungarikum, kitörési pont, az egész világon tiszteletet szerzett vele a magyar pedagógia magának: a 260 ezer forintos normatívát 228 ezerre csökkentették. Sorolhatnám: bölcsődei ellátás, a gyermekvédelmi különleges és speciális ellátás, és így tovább...

- Még egy mozzanat, amelyet a kormány és mi magunk is a legfontosabb tennivalók közé sorolunk: ez pedig a szakképzés. Az iskolai gyakorlati oktatásra szánt keretek csökkennek mind a 9-10., mind a későbbi évfolyamokon. És ez különösen fájdalmas akkor, amikor a költségvetés megszorítása miatt várhatóan jelentősen zsugorodni fognak azok a vállalkozások, amelyek a szakképzésben a szakoktatásnak helyet adnak. Nem tudom, felmérte-e a kormányzat, hogy hová fog vezetni, ha nem lesz gyakorlati helye a fiataljainknak?

- Emlékeztetnék: volt már rá példa a magyar történelemben, hogy ennél talán nehezebb körülmények között is ki tudták emelni az oktatást, - gondoljunk csak a klebelsbergi időkre! A Kereszténydemokrata Néppárt ezt a költségvetést bizony nem tudja támogatni. Nem, mert nincsenek meg benne azok a kitörési pontok, amelyektől várható lenne, hogy valóban emeljék az oktatás színvonalát, és ezáltal az egész ország tudásszintjét, hogy nem ismétlődhessék meg ez a mostani áldatlan állapot 1-2-3 vagy 10 év múlva.

http://www.gondola.hu/cikkek/cikk.php?szal=62065
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar? (Eredeti, vágatlan ver
  2008-11-09 13:51:17, vasárnap
 
  Magyar? (Eredeti, vágatlan verzió)

Megnéztem az Indexen a Tarka Magyar vonulásról készült képeket. A ,,magyarokat". Nos, az első képen négy alak látható - a négyből kettő néger. A második képen három ember. Ebből egy afrikai, egy meg - ő háttal áll - rastás hajú (biztos székely, palóc vagy ős-jász). A harmadikon premier plánban lévő ifjú kilétét pedig nem PC firtatni. (Magyarul tilos) Mindegy, ő legalább fehér ember.

Magyar?

Meddig lehet elmenni a valóság tagadásában? A “haladó" eszmék ugyan mindig is a normalitás határait feszegették, de úgy érzem van egy határ, amit nem lehet átlépni.

Megnéztem az Indexen a Tarka Magyar vonulásról készült képeket. A “magyarokat". Nos, az első képen négy alak látható - a négyből kettő néger. A második képen három ember. Ebből egy afrikai, egy meg - ő háttal áll - rastás hajú (Biztos székely, palóc vagy ős-jász). A harmadikon premier plánban lévő ifjú kilétét pedig nem PC firtatni. (Magyarul tilos) Mindegy, ő legalább fehér ember...

Szabó Dezső, amikor anno feltették neki a kérdést, miszerint honnan tudja, hogy valaki "az" ami, ennyit mondott mindössze: "Látom".

A csirke vajh lehet-e ló, ha annak vallja magát? S a komondor tacskó?

“A fehér legyen fekete, megeszem, csak tedd ide!" Dalolta hajdan a CPg együttes. Hát, le is csukták érte. Vajh, rám is ez a sors vár, ha zavart szemöldökráncolás közben megjegyzem, miszerint bocsánat, de látom azt, amit látok?

Ha a tények, a biológia, illetve a szemünk által közvetített kép valóságát nem fogadjuk el, s jelszavak paravánja mögé dugjuk, úgy komolyan kérdem, hogy hol a határ? A csirke eztán tényleg lehet majd ló?

De akkor azt mondom, ne álljunk meg félúton! És én most nem harminckilenc éves vagyok, hanem hetven. Vagy mondjuk tizenhat. S akkor nem vagyok büntethető. (Akár holocaustot is tagadhatok.) S a toll itt a kezembe, amivel írok, voltaképp egy szekrény. És három liter hosszú. És persze “Ő" is magyar. És jogai vannak. És beleszólása. És az égen négy darab hold van (mondjuk az egyik kissé zöldes) és hetvenkét napos egy év. És sdthzsdvcu volt mára az ebéd. (Megjegyzem, kissé rágós.)

Amikor a hatalom állít valamit, mondjuk, hogy süt a nap, s közben meg világosan látszik, hogy éjszaka van, amikor a szlogenek már köszönő viszonyban sincsenek a valósággal, nos ott kezdődik a rendszer bukása.

“A fehér legyen fekete, megeszem, csak tedd ide!"

Darálni szekrény xpu pohárba mui. És fdvzsg k xfghfz lkfgtzjp kjjj de rögtön. Azonnal. És kiszera méra. És bávatag. Serg th56u 67 ztd kjdkd ksd frgthh ghj......?rfg?

(A Demokrata 2008. október 15. számában megjelent írás eredeti, vágatlan verziója)

http://gportal.hu/gindex.php?pg=19857414&nid=4699979
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hunokat a gázba, magyarokat a
  2008-11-09 13:42:48, vasárnap
 
  2008-11-09 12:50
,,Hunokat a gázba, magyarokat a Dunába" - magyargyűlölet a Felvidéken

Ismét felvidéki magyar helységnévtáblát festettek le ismeretlenek, ezúttal Érsekújvárban. A múlt szombati, dunaszerdahelyi focimeccsen történt rendőri brutalitás óta tucatnyi magyarlakta településen fújtak le festékszóróval a magyar feliratokat vagy hagytak maguk után fenyegető falfirkákat ismeretlenek.



Érsekújvárban sem ez az első magyarellenes megnyilvánulás a héten: a Czuczor Gergely magyar általános iskola falára péntekre virradó éjjel ismeretlenek a ,,Hunokat a gázba, magyarokat a Dunába" feliratot festették.

hírTV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 916 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 217
  • e Hét: 1704
  • e Hónap: 12815
  • e Év: 166311
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.