Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Adventi állatok- Horn szarvval
  2008-12-14 23:55:05, vasárnap
 
  1995-ben a szombatista adventista Erdélyitől, az adventi kiadó vezetőjétől kaptam egy kis könyvet, mely német nyelven íródott. Akkoriban már negyedszer tanultam a németet, melyet egyébként tökéletesen alkalmazok írásban és olvasásban, mint egykori orosz Baskircsev Annának tekintett Nagy Karola.
Először kilenc éves koromban tanultam az alapszavakat ifjú természetjáró szakosztályi tanfolyam keretében növény- és állattannal, természettel foglalkozó tantárgyakkal együtt. Már ekkor nagyon jól énekeltem olaszul is hallás után.
1986-ban másodszor tanultam németül az erkölcstelen ELZETT tolmácsától, Jenő bácsitól, aki felhívta a figyelmemet fia szemére: egyik kék volt, a másik zöld. Közölte velem, hogy jó az akusztikám a némethez. Az angolt időmértékesen tanultam 1971-ben, úgy olvastam a könyvet, mintha angol nyelvű lennék. Ezt a kis kitérőt azért tettem, hogy érzékeltessem, milyen nehéz volt a helyzete régebbi idők óta azoknak, akiknek jó akusztikai képességei voltak. Egyszerűen meg lettek bénítva, el lettek fojtva gyökereikben.

Így történt, hogy ezt a könyvet nem tudtam lefordítani, bár középfokú vizsgára készültem 1995-ben. Egy nap alatt a kórházban mindent elfelejtettem. Most olyan csapások értek, melyek koncentráló képességemet teljesen megbénították, úgyhogy csak vázolni tudom mindazt az adventista irodalomban fellelhető kommunistának mondott csapás sorozatot, mely a bibliában is megtalálható, melyről dr. Hans Heinz Radikale Varanderungen stehen befor Wohin führen sie? című könyve szól.

Gyanítom, hogy a radikális pártok létrejötte is összefügg ezzel az irománnyal. A borítót sajnos lefotózni nem tudom, pedig nagyon érdekes: egy kék - fehér földgömb látható rajta, felette egy kék nagyméretű kéz, melynek árnyéka a földre vetül. A könyvet Zürichben adták ki 1991-ben, magyarul 1995-ben. A kék és fehér dalt 1994-ben írtam Miért kell a játék címmel.

A könyv egyből a Satelitnek mondott információsokkal kezdődik, melyeknek az Uránusz bolygót tulajdonítják okkultizmusban. Az Uránusz régen a felfedezők, újítók bolygója volt, akiktől az idegenek mindig ellopták találmányaikat. Így is írtam meg a Jupiter-lány kalandjaiban történetüket: szikla barlangokba rejtőztek el, kigúvadt, ijedt szemmel néztek a Jupiter-lányra is, amikor arra vetődött napenergiával működő kicsiny űrhajójával. Amikor itt járt a média a könyv ismétlésében, létrehozta a Satelit televízió csatornát is.

Minden teremtett világ fizikai és kémiai tantárgyak ellen létrehozott volt kezdettől fogva a többi tantárgy csapásai mellett - mint az élőviág ellen a baktériumok, dögök hada, apró mini csapásokként -, zene ellen atlantiszi mágiikus teremtmények stb. -. Egykor a kémia minden elemének megvolt a maga népe, mint a kriptoné, melyből film is készült.

A könyv megemlíti a Roma klubot, a Quellet a 15. oldalon, mely névből itt divatcég lett törökbálinti központtal.
Friedrich Nietschevel folytatja a felsorolást, aki 1900-ban halt meg, modern történelemmel függött össze a neve.
A 19. oldal rátér a Paulus névre, kinek a nevéhez talán új-misszió fűződött, majd Babylon újkori taglalásával folytatja a bibliai csapások sorát, melyet magam is felfedeztem Szepes Mária Pszichografológiájában, mint ismeretlen fekete mágikus halál ezoterikus zsidó népét nagy- Pánnak.
1809-es évhez köik Babylon nevét, Königs Nebukadnezarral együtt, Dániel kapitány szobrával, Dániel könyvével a bibliából. Babilonnak e könyv szerint is négy korszaka ismert: az aranykor, aranyszoborként ábrázolva, ezüstkor, vaskor és cserépkor. 1922-es dátummal megemlítik a káldeusokat, melyek szintén a nagy-Pán halál ezoterikus pszichografológiájában fellelhetőek.

Israel neve 1896-os dátumhoz kötődik. Tudjuk a történelemből, hogy Izrael nevet a sánta csípőcsont-kifordult Jákób kapta istenétől.
A 30. oldalról megtudjuk, hogy B. David egy König, Amos egy Hirte, Johannes egy Fischer - halak - és Lukas egy orvos volt. Így keveredtek bele az emberáldozók közé johannesburgiak is Amerikában, ahogyan a média be is mutatta.

Természetesen a labor eredettel bíró Babyloni teremtmények mellett megvannak a dög eredettel bíró babiloni csapások is, melyeknek vezére Belzebúb, a dögök fejedelme. a húslégy királyának a neve náluk Zebúb.

A média a leszbik és buzik eredetét 130 évesnek saccolta. E könyv is alátámasztja születésük időpontját görög szín végrehajtásához Pál apostol színhelyei szerint Média-Perzsia mellett.
A 43. oldal szerint a görögök a macedónokkal függnek össze, hellenista irodalomban kell őket keresni.

44, oldalon megemlítik Tyrus fejedelmét, akit pengetős, gitáros paráznaként írtak meg a bibliában a parabrutális romákkal és a gladiátor játékkal, melyből filmet is készítettek.
A 47. oldalon Észak-Afrikáról olvashatnak - A szabadságharc Afrikában című könyvet 1976-ban hajtották végre körülbelül -. Észak-Afrikával Anglia függ össze.

Josephus Flavius heródesi zsidó népét, melyek a jógásokkal és az Antológia Humanával is összefüggnek az 55. oldalon együtt taglalják a parabrutálisokkal. Palesztiina szintén a parabrutális országok közé tartozik, szintén e könyvvel és a bibliával függ össze, mint ahogyan a Rómeó és Júliával Albán herceg neve, vagyis Albánia. Ia a végén mindig szamárvallást jelöl.

A vallási káosz sem maradt ki e könyvből, melyet én Neptunusz bolygó egykori vallási zavarodásaként dolgoztam ki, vallások ömlesztését jelenti.

Babilonnak van oroszlán jelvénye is szárnyakkal, lehet, hogy innen a Vörös oroszlán elnevezése a zsidók titkos tanainak újkori oroszlán-erővel bíró kutyáinál. Média-Perzsia jele a medve volt, melynek azt mondták: Kelj fel és egyél sok húst. A görögök jele a párduc négy fejjel és négy szárnnyal, de jelentős helyet foglal el a kövesdi központtal bíró Egyiptom is e csatában.
Babits spritiszta béka-pápáját varangyos békának ábrázolták, para-Bestia a neve, fején tíz szarvval van ábrázolva, melyből egy kis szarv nőtt ki, szó szerinti leiratát a Jelenések könyvében találhatják a fenevadnál, mely emelkedik felfelé, a kis szarv neve pedig: HORN. Innen kapta egykor Horn Gyula a nevét.

Nem említi a könyv a fenevad megjelölt kézzel bíró népei után jövőket, mint a vadállatot, követőivel 666 népeként, a halált, melyet a pszichografológia is jelent nagy-Pán kecskéről elnevezett halál ezoterikus népével, halak szülött megváltójával mindegyik könyvbeli jóslatnak, köztük a hermészi Tabula Smaragdinának. A halak egykor a vallások korát jelentette, így kapcsolódik a Neptunhoz is, káoszos leplező Jézusukat megírták hellenista irodalomban Naasszézus Himnusz néven, én az Éva és a tudás című versben.



 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
Nagyon gyors tepertős pogácsa
  2008-12-14 15:57:50, vasárnap
 
 

Régebben, míg a gyermekeim kicsik voltak, karácsonyra legalább nyolcféle süteményt készítettem. Mi ez ahhoz képest, ami az én gyerekkoromban volt! Legalább tizenhat fajta inyencség között válogathattunk, s ott voltak a disznóvágás örömei is: a hurka, kolbász, puha tepertő, pácolt szalonna. Ilyen sokat jelentett régen egy gondoskodó, szerető apa, aki az árubeszerzéstől kezdve mindenről maga gondoskodott. Lógtak a spájzban a fürtökben felkötött szőlők, szekrények tetején sorakoztak az almák, melyekből legurult mindig egy véletlenül, nem szűkölködtünk fügében, narancsban, banánban sem, sem vitaminos igazi szörpökben.

Bennem kevés gyakorlatiasság van, inkább humán zenei-magyar nyelvi beállítottságú tehetségeim voltak,valamint a nyelvekhez volt akusztikai érzékem, így nem tudtam sütni-főzni, amikor gyermekként a család szétmenése utáni nehéz években férjhez menekültem.

Általában reggeltől estig dolgoztam, így kialakult egy szokás nálam: magam találom ki süteményeimet, mert a szakácskönyvet követve bizony kemény maradt az almás rétes, melyet nevetve ettünk, mondtam a gyerekeknek: csak az almát lehet kienni belőlük.

A tepertős pogácsát az alábbi módon készítettem, mely fél óra alatt elkészült:


Hozzávalók:

2 cs. hajtogatott leveles tészta
tepertő ízlés szerint, lehet 20-40 dkg

szóráshoz liszt
zsír tepsi kenéshez
1 tojássárgája, esetleg kevés tejföl

A hajtogatott leveles tésztákat a lisztezett gyúródeszkára borítom, összegyúrom, a tetejére kenem a megdarált tepertőt, majd megsózom. Ismét összegyúrom, kinyújtom egy cm vastagságúra, pohárral kerek pogácsákat szaggatok belőle. Tetejüket megvágom késsel, vagy tésztavágóval kissé rácsosan, bekenem felvert tojássárgájával, amibe egy kevés tejfölt is keverhetek, zsírozott tepsiben 10 perc alatt ropogósra sütöm.

Hamar elkészül, kell figyelni rá, nehogy megégjen!


Jó étvágyat kívánok a gyors tepertős pogácsához!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2008.11 2008. December 2009.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 55 db bejegyzés
e év: 142 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 64
  • e Hét: 472
  • e Hónap: 12177
  • e Év: 51178
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.