Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
71.500 a minimálbér
  2008-12-14 22:27:07, vasárnap
 
  Húúúúúúú-ha! Belehúztak!!




Megszületett: 71.500 a minimálbér, 3-5 százalékos a bérajánlás
2008. december 12. 21:48



MNO

A jövő évre 3-5 százalékos országos bérajánlásról és 71.500 forintos havi minimálbérről írtak alá háromoldalú megállapodást az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) péntek késő estébe nyúlt plenáris ülésén.

• Megállapodtak a minimálbér összegéről az OÉT-en

Az aláírás néhány perccel este 21 óra után történt meg, több órán át tartó zárt ülést követően. A minimálbér jelenlegi összege 69.000 forint. A megállapodás értelmében a 86.500 forintos jelenlegi garantált szakmunkás bérminimum a gyakorlati időtől függetlenül két lépcsőben emelkedhet: januártól 87.000 forintra, július 1-től 87.500 forintra.

Az OÉT felhívja a figyelmet arra, hogy a gazdasági helyzetre tekintettel, a helyi bértárgyalásokon a munkahelyek megőrzését tekintsék elsődlegesnek. Az Országos Érdekegyeztető Tanács javasolja, hogy a közszférában is belátható időn belül szülessen megállapodás a 2009. évi keresetekről.

Bölcs kompromisszum született - jelezte az aláírást követően a kormányzati oldal nevében Csizmár Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára. Vállalható kompromisszumot kötöttünk - mondta Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke, aki szerint különös jelentősége van a munka világában a megszületett megállapodásnak a helyi megállapodások érdekében. Jelentős kockázatot vállalt a munkaadói oldal ezzel a megállapodással, remélhetőleg az idő igazolni fogja a kockázatvállalás szükségességét - hangsúlyozta Dávid Ferenc. A Munkaadók és Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára hozzátette: a megállapodás nemcsak a munka világában szolgálhat példaként.

A megállapodást az MGYOSZ (tőlem: Demján) és a VOSZ záradékkal látta el: eszerint a két szervezet a megállapodással nem ért egyet, de létrejöttét nem akadályozta meg.

(mti)


******************************

Nem mondom de nem kényeztetik el a munkásokat. Ez a minimálbér kriminálisan alacsony, az "emelések" pedig nevetségesek. Vajon hány ember tendődig minimálbérből és minimál nyugdíjból?

A statisztikában is megjelenten: kb. 3,4 millió ember. Ha ezt megszorozzuk kettővel, feltételezve, hogy ezen embereknek van egy társa vagy egy gyermeke, vagy vele egy háztartásban élő más személy ... nyilván az sem dorbézol tisztességesnek mondható jövedelemmel; akkor kb. 6 millió ember él ilyen nyomorban.
A XX. század első harmada, kutyafüle ehhez képest, főleg ha belegondolunk: akinek volt egy picinyke földje, márpedig ez akkor nem volt jelentéktelen lélekszám ... valahogy eltengődött.
De napjainkra, a "modernnek" hazudott nyomorvilágban, amikor a létezés minden mozzanata csak pénzért vásárolható (víz, fűtés ... főzés valamilyen energiával működő vackon), akkor ez a nyomor igazából!
Amikor nem tudja az ember magának még a kenyeret sem előállítani ... hiszen városokba, panel-börtönökbe szorították össze
őket .. akkor ez a létezés tényleg maga a nyomor.

A bruttó 500,- Ft az az összeg, aminek lehet, hogy az adóvonzata 625,- Ft!
Ennél mocskosabb, lealacsonyítóbb gazemberséggel még nem találkoztam.

És a Demján vezette Gyáriparosok Országos Szövetsége, tehát a rabló nagytőke maga .. ezt sem szavazta meg!
Lelketlen, gonosz, mocskos emberek ezek ... nem is emberek, emberi állatok.

Nem baj .. a jó Isten itélőszéke előtt ők is ugyanilyen nyomorultan, lemeztelenített megalázottságban könyörögnek majd a sz@ros életükért, ha itt az ideje.

Eltűnődöm: Horn Gyula elvtárs is kikapta a magáét.
Kb. másfél éve vergődik egy kórházi ágyon, pelenkázva, cucliztatva, a nővéreknek kiszolgáltatottan, önmagáról már semmit nem tudva.
Nem szólítja magához az Úr .. ahogy Toller elvtársat sem.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A délvidékieket megtöbbentette
  2008-12-14 22:02:39, vasárnap
 
  A délvidékieket megtöbbentette a tetű Gönczova autonómia-ellenessége

2008. december 14. 20:58
HunHír.Hu

A Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP) károsnak tartja Göncz Kinga magyar külügyminiszternek a Dnevnik című újvidéki lapban megjelent nyilatkozatát. Ez a trampli, ápolatlan, elhanyagolt fúria a rácok alfelét nyaldosta, és a magyarok ellen károgott. Éppolyan patkány, mint az ellenséghez átálló apja, akit normális körülmények közepette már 45-ben agyonlőttek volna hazaárulásért.

A Tanjug szerb hírügynökség ismertetése szerint Göncz Kinga az interjúban azt a véleményét hangoztatta, hogy nem reális dolog a vajdasági magyarok területi autonómiájának bármilyen fajtájáról beszélni.

http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=15174
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brüsszel letörné a magyar auto
  2008-12-14 21:59:45, vasárnap
 
  Brüsszel letörné a magyar autonómia-törekvéseket


A szocialista EP képviselők leszóltak román kollégiáknak, hogy fontos lenne a magyar kisebbség részvétele a kormányban.
Gubicza Eszter, szo, 2008/12/13 - 17:25


Több szocialista európai parlamenti képviselő azt üzente a csoportjukhoz tartozó román kollégáknak, hogy a magyar kisebbség jelenléte hasznos lenne a kormányban, nyilatkozta Hannes Swoboda, az EP szocialista csoportjának alelnöke.

,,Nem nekem kell eldöntenem, hogy milyen kormányt kell alakítani, ez az ország belügye. Személyes véleményt nyilvánítok ki, amikor azt mondom, hogy van néhány kérdésem ezzel kapcsolatban" - kommentálta Swoboda.

,,Az egyik kérdés az, hogy miért zárják ki a magyarokat a kormányból" - fejtette ki az EP-képviselő, aki szerint ,,hasznos dolog lenne" a magyarok jelenléte az új kormányban.

Arra a kérdésre, hogy ez a véleménye az egész szocialista csoportnak az EP-ben, Swoboda hangsúlyozta, nem kíván többséget emlegetni, de ,,sokan vannak, akik így gondolják".

,,Beszéltünk a román kollégákkal erről" - mondta Swoboda, pontosítva, hogy a parlament szocialista csoportjához tartozó román kollégákról van szó.

A PSD azzal a feltétellel lép kormánykoalícióra a PDL-vel, ha az RMDSZ kimarad a kormányból.

Azzal, ha a magyarokat több fronton eláruló RMDSZ bekerülne a román kormányba, nem lenne előrelépés, viszont meggátolná az autonómia törekvéseket, hiszen érvelhetnének a székelyföldi autonómia ellen azzal, hogy a magyar kisebbség még a kormányba is bejutott. Brüsszel tehát közel sem olyan jóindulatú, mint amilyennek látszik. Örömünkre szolgálhat azonban, hogy az autonómiáért folyó harc elérkezett abba a stádiumba, hogy már Brüsszelben is tartanak tőle. - a szerk

(nyugatijelen.com nyomán Szent Korona Rádió)


http://szentkoronaradio.com/elszakitva/2008_12_13_brusszel-letorne-a-magyar-auton omia-torekveseket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki megszeretteti az SZDSZ-t a
  2008-12-14 21:42:07, vasárnap
 
  Aki megszeretteti az SZDSZ-t a választókkal

2008. december 14., vasárnap 21:21 InfoRádió / MTI

A frakcióvezető személyéről dönt hétfőn az SZDSZ országgyűlési képviselőcsoportja. Az SZDSZ elnöke hajlandó kompromisszumot kötni a megosztottság megszüntetésére. Fodor Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott: az SZDSZ-nek egységes, szerethető pártnak kell lennie. Egyes hírek szerint Eörsi Mátyás lehet a jelölt.



Egy héttel korábban háromszor is szavaztak a képviselők, de mindkét jelölt, Fodor Gábor pártelnök és Kóka János frakcióvezető is minden alkalommal kilenc-kilenc szavazatot kapott. A szavazások során egy képviselő tartózkodott.

Fodor Gábor ezt követően kedden felvetette, hogy hajlandó visszalépni, és ezt kéri Kóka Jánostól is. Hozzátette, hogy egy kompromisszumos jelöltben kellene megegyezniük. A sajtóban megjelentek olyan hírek, amelyek szerint Eörsi Mátyás lehet ez a jelölt.

Az SZDSZ elnöke hajlandó kompromisszumot kötni a párton belüli megosztottság megszüntetése érdekében. Fodor Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott: az SZDSZ-nek egységes, szerethető pártnak kell lennie.

Kóka Jánost tavaly decemberben még pártelnökként választották frakcióvezetővé. Megbízatása az idén december ötödikén járt le.

Nem tárgyalt érdemben az SZDSZ országos tanácsa a párt frakcióvezető-választásával kapcsolatos kérdésekről - mondta a szombati ülés után a testület elnöke.

Szent-Iványi István az InfoRádióban közölte: elfogadták Fodor Gábor pártelnöknek a témát is érintő vitabevezetőjét, illetve Kóka János frakcióvezetőnek a szabad-demokrata képviselőcsoport elmúlt egy éves tevékenységéről tartott beszámolóját.

Hangsúlyozta: a testület nem kívánt érdemben foglalkozni a frakcióvezető-választással összefüggő kérdésekkel, azonban a hétfői szavazástól egyértelmű megoldást vár a problémára. Hozzátette: az SZDSZ a frakcióülésen dönt hivatalosan arról is, megszavazza-e az idei költségvetést.

http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-245298
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a történelem nagy "bazzegjei"
  2008-12-14 18:48:26, vasárnap
 
  a történelem nagy "bazzegjei"




Osztyapenkó kapitány: "Látszik a zászló, bazzeg?"

Görgey Artúr: "Világos, bazzeg?"

Dugovics Titusz: "Kapaszkodj török, mert mindketten lezuhanunk, bazzeg!"

Anna Frank: Hol a naplóm? Csak nem olyan bunkó valaki, hogy beleolvasson, bazzeg!

Neil Armstrong: "Én oda ki nem megyek, bazzeg!"

Lehel: "Ez eltört, bazzeg!"

Mátyás király: "Ez az igazság, bazzeg"

Zrínyi Miklós: "Vaddisznó? Szelíd ez bazzeg!"

Éva Braun: "Mihez kell ez a sok benzin, bazzeg?"

Zeppelin léghajó kapitánya: "Hol a hamutartó? Elnyomom a falon, bazzeg!"

Titanic kapitánya: Csak súroltuk, bazzeg

Sárkányfűárus: Anyád a dealer, bazzeg!

Gundel: Elcsesztem. Ez palacsinta lett, bazzeg!

Bob Marley, amikor elfogyott a "cucc": Mi ez a gagyi zene, bazzzeg!?!

Gustave Eiffel: Azt hittem összedől, bazzeg...

Noé: Futó zápor lesz ez, bazzeg!

Molotov: Keverek egy ütős koktélt, bazzeg!

Kőmíves Kelemen: Ennek a falnak füle van, bazzeg!

Mi volt a XX. sz. tragédiája? Az, hogy a Titanic süllyedt el és nem az Aurora!, bazzeg!

Te is fiam Brutus?bazzeg!



 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Magyar Államadósság
  2008-12-14 18:22:03, vasárnap
 
  Magyar Államadósság


Első éveiben csak lassan növögetett, de már 1959-ben 1,6 milliárd devizaforintra rúgott, 1963-ban 4,1 , 1965-ben pedig 7 milliárd devizaforint volt.
1973-ban a bruttó értéke 2,118 milliárd dollár volt, de 1973 és 1978 között a magyar pártvezetés (akkor csak egy párt volt, az MSZMP) 8 milliárd dollár hitelt vett fel (öt év alatt) így 1980-ra elérte a 10 milliárd dollárt.
Sajnos Magyarország 1981-re a fizetésképtelenség határára jutott és az adósság "egészséges növekedése" veszélybe került volna, ha nem vették volna fel ezt az országot a Nemzetközi Valutaalapba (IMF) és a Világbankba.
Amikor ez történt, 1982-ben már 10,2 milliárd dollár adóssága volt.
Nagyobb események ezen időszakból: 1982 + 600 millió dollár (Valutaalap), 1984 + 200 millió dollár (Világbank), + 385 millió dollár (nyugati bankok), 1986 + 200 millió dollár (Világbank), + 300 millió dollár (nemzetközi bankcsoport), 1987 + 600 millió dollár (nyugati bankok), + 150 millió dollár (Világbank), + 1 milliárd márka (Deutsche Bank) és 1989 novemberében + 1 milliárd dollár rövidlejáratú gyorshitellel (Közös Piac) nőtt.
Összefoglalva: 1985-ben 13,9, 1988-ban 19,6 milliárd, 1990-ben pedig 21,27 milliárd dollárnyi volt. (Pl. 1979 és 1988 között csak az összes kamatfizetési kötelezettség miatta 7,7 milliárd dollár volt.)
A mai napig is "szakértő" bankárok és közgazdászok ill. politikusok jóvoltából Magyarország a világ egyik fajlagosan legeladósodottabb országa lett.
Nem lehetett már tovább növelni a régi keretek között, ezért rendszert váltottak. Azóta megint évről évre nő az adósság. Mindent eladtak, mondván abból is törlesztik, mégsem csökken soha: 1989 óta megnégyszereződött.
Pedig mindig rendesen törlesztünk, soha egy napot nem késtünk vele.
Másfél millió forint adósság jut minden magyar állampolgárra, még a csecsemőkre is.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A munka becsület és dicsőség d
  2008-12-14 18:17:54, vasárnap
 
  "A munka becsület és dicsőség dolga."

(A bezárt lábatlani bauxit üzem bejáratánál) - Nem az enyém!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Többe kerül a válságkezelés,mi
  2008-12-14 18:12:54, vasárnap
 
  TÖBBE KERÜL A VÁLSÁGKEZELÉS, MINT A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ
2008. december 12., péntek 10:00 InfoRádió

A gazdasági válság kezelésére szánt amerikai mentőcsomagok összértéke eléri a 7400 milliárd dollárt, aminek a nagyság-rendjét mutatja, hogy az 1929-1933-as válságot követő New Deal jelenértéken csak 500 milliárd dollárt emésztett fel mondta a QUAESTOR csoport elemzője az InfoRádióban.

Háda Bálint közölte: két új csomag is körvonalazódik, 14 milliárd dollárból az autógyárakat, a Fordot, a General Motorst és a Chrys-lert tervezik kisegíteni; Barack Obamától pedig a januári elnöki beiktatását követően már egy ezermilliárd dollár körüli gazdaság-élénkítő intézkedéssort várnak.

A szakember kifejtette: 7400 milliárd dollár körül lehet eddig a gazdaságélénkítési intézkedések összértéke, ennek több mint a fe-lét a jegybank kezeli, de önmagában ez is jóval több, mint ameny-nyit az Egyesült Államok a második világháborúra költött. Az ok-tóber elején jóváhagyott csomag 700 milliárd dolláros, miközben az 1929-1933-as válság utáni New Deal program 200 milliárddal kevesebbe került, a jelenlegi árfolyamra átszámolva.

A szövetségi lakásépítési hatóság rendelkezésére áll egy 300 mil-liárd dolláros keret, miközben a koreai háborúra 454 milliárd dol-lárt költött Amerika. Jellemző, hogy a gazdaság élénkítésére szol-gáló legkisebb tétele is nagyobb, mint amennyiért Washington 1803-ban megvásárolta Lousiana területét Franciaországtól, ugyancsak jelenértéken számolva - jegyezte meg Háda Bálint.


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végveszélyben?
  2008-12-14 17:38:50, vasárnap
 
  Végveszélyben? Az amerikai autóipar az összeomlás szélén.A krach mélybe rántaná az európai,így a magyar tőzsdét is.
2008. december 13. 18:16:46

Évi több mint egyszázalékos GDP-csökkenéshez vezethet az Amerikai Egyesült Államokban az autóipar összeomlása, de világméretű hatása is lehet.
A lehangoló munkaerőpiaci adatok és a példátlan pénzügyi kihívások mellett az amerikai gazdaság nem lenne képes elviselni az egyik legjelentősebb iparágának a csődjét.

A három vezető amerikai autógyár, a General Motors, a Ford Motor és a Chrysler, azaz a Detroiti Hármak közvetlenül csaknem kétszázötvenezer embert foglalkoztatnak, és közvetve öt millió munkahelyért felelőek Amerika-szerte. Az ágazat összeomlásának messze menőhatása lenne, hiszen minden állam kötőik az autógyártáshoz. A vállalatok vezérigazgatói a csőd elkerülésére harmincnégy milliárd dolláros szövetségi segélyt kértek, de a washingtoni kormány és a törvényhozás elvi megállapodása "csak" tizenöt milliárd dolláros áthidaló hitelről szól. Ráadásul ez is egyre bizonytalanabb,a szenátusban ugyanis elbukott a Detroitnak nyújtandó segély.

A három autógyártó eladásai novemberben nagyot zuhantak az egy évvel ezelőttihez képest: a GM forgalma negyvenegy százalékkal, a Fordé harminceggyel, a Chrysleré negyvenhéttel csökkent. A Nagy Hármak csődje katasztrofális hatással járna nemcsak az amerikai gazdaságra, hanem a világ más országainak - így Magyarországnak - a gazdaságára, sőt elhalasztaná a gazdasági felépülést.

Forrás: MH

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az EU és Izrael közötti egyezm
  2008-12-14 17:22:10, vasárnap
 
  Az EU és Izrael közötti egyezmény halogatását használják szankcióként?
2008. december 14. 11:53:44

Múlt héten furcsa dolgok történtek az Európai Parlamentben - írja egy Ukridge nevet használó blogger. - Egy szavazáson az MSZP képviselők megakadályozták, hogy izraeli diákok, tudósok, művészek jöhessenek az EU-ba, míg Szíriával épp most köt szomszédsági szerződést az Unió.

"A párt hazai politikájával nehezen összeegyeztethető döntésről a hazai sajtó egyáltalán nem számolt be."

Ukridge egy hetes munkával körüljárta az ügyet.

Az Európai Parlament ülésén a képviselők szavaztak a kulturális, tudományos szerződések megkötését lehetővé tevő tervről. Erről a magyar sajtó egyáltalán nem számolt be.


A szavazás végül arról szólt, hogy elhalasszák-e a a közös akciótervről szóló döntést határozatlan időre. A képviselők 194 igen és 173 nem szavazattal a halasztás mellett döntöttek.

Az Európai Bizottság és a Tanács határozatával szembehelyezkedő EP-ben az Európai Néppárt van többségben, akik elkötelezettek az izraeli kapcsolatok mélyítése mellett - bár a blogger információi szerint "több képviselő is a halasztás mellett voksolt. A Liberálisok (ALDE) hasonló állásponton vannak, míg az Európai Szocialisták, az Egyesült Baloldal (kommunisták) és a Zöld Párt nem először akadályozza az EU és Izrael közeledését."

Ukridge azt írja: "Szent-Iványi István nem támogatta a szavazás elhalasztását. A liberális képviselő elmondta: az ALDE (liberálisok) az Izraellel kötendő megállapodáshoz való hozzájárulás megadását támogatják, de a képviselőcsoportban is akadtak a halasztás mellett voksolók is. Az EPP (Néppárt) is hasonló álláspontot képvisel. Az EP baloldala (kommunisták, szocialisták, zöldek) a halasztás mellett szavaztak."

Hegyi Gyula és az MSZP delegáció döntően a PES (szocialisták) többségi álláspontjának megfelelően a halasztás mellett voksoltak. A blogegr által feltett, a szavazás okait firtató kérdésre a képviselő elmondta: "Az Európai Szocialista Párt híve az EU és Izrael közti kapcsolatok fejlesztésének, de ez nem lehet független a Gázában és másutt kialakult válságos helyzettől. Az EU és Izrael közti kapcsolatokat fel kell használni a kritikus helyzet mérséklésére, a béke megteremtésére."

Ukridge a magyar politikusok állásfoglallásairól a következőt tudta meg:

"A kialakult helyzetről Szent-Iványi elmondta, hogy az EP baloldala már jói deje szeretné elérni, hogy szankciós eszközként mondják ki az embargót az izraeli tudósok, diákok, művészek európai meghívására, illetőleg függesszék fel a kulturális és csereegyezményt. Ezek a kísérletek ezidáig kudarcot vallottak, ezért most más eszközhöz folyamodtak, mégpedig az egyezmények megkötéséhez szükséges hozzájárulás megadásának elhalasztásához. " Tehát nem elutasították, hanem határidő nélkül elhalasztották. Ez azt jelenti, hogy a csereegyezmény nem köthető meg, azaz a tudósok, művészek, diákok nem jöhetnek - bár ezt az EP nem mondja ki."- nyilatkozta a képviselő a bloggernek.

Lévai Katalin irodája a feltett kérdések közül a meghallgatást érintőkre válaszolt ugyan, azonban a másnapi szavazással kapcsolatosakra többszöri levélváltás után sem érkezett válasz. Lévai álláspontja azért lenne különösen érdekes, mert nehéz döntés előtt állt: az Európai Szocialista Párt a halasztás mellett volt, viszont Lévai tagja az Izrael Európai Barátai nevű politikusi klubnak is amellett, hogy az izraeli kapcsolatokért felelős bizottságban is póttag.

A FIDESZ a cikk megjelenéséig (egy hét alatt) nem válaszolt arra a kérdésre, hogy miként, és milyen megfontolásból szavaztak e kérdésben."

Forrás: stop.hu

http://www.nemenyi.org/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt= Az_EU_es_Izrael_kozotti_egyezmeny_halogatasat_hasznaljak_szankciokent_52350&o ffsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
2008.11 2008. December 2009.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1074 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1033
  • e Hét: 6785
  • e Hónap: 10530
  • e Év: 164026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.