Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Párttitkár elvtárs levele a gá
  2008-12-18 18:31:05, csütörtök
 
  Párttitkár elvtárs levele a gárdaperben hozott ítéletről
2008-12-18 10:29 barikád.hu

Elvtársak!

Minden elkötelezett szociÁLdemokrata meg balliberális meg újabban mdf-es vitustáncot járt örömében tegnap, amikor megjelentek az ilyen szalagcímek, meg nyilatkozatcímek, hogy aszongya: "megszüntették a Magyar Gárdát" vagy "Betiltották a Magyar Gárdát" meg ehhez hasonlók!

De elvtársak, mink itten a pártvezetőségbe sokkal tovább látunk, mint azok a böszme szociÁLdemokraták, meg balliberálisok, meg újabban mdf-esek! És ez nem véletlen, elvégre mink vagyunk az élcsapat, akik arra születtünk, hogy messzebbre látva számolatlanul lopkodjuk széjjel a közpénzeket!

Szóval elvtársak! Mi ez a dolog itten, ami tegnap történt? Miazhogy a Magyar Gárda egyesületet betiltotta ez a bíró elvtársunk, de a Magyar Gárda mozgalmat nem? Hát mit adott ki utasításba idegroncs I.H.Feri nemzetvezető főlenincsapásunk őfőjellemtelensége?

Ugye hogy azt adta ki a bíróságnak, hogy a Magyar Gárdát be kell tiltani?

És betiltotta ez a bíró elvtársunk?

Nem tiltotta be, sőt kiemelte az ítéletből, hogy a Magyar Gárda Egyesületet betiltja, de ez nem érinti a Magyar Gárda Mozgalmat, vagyis a gárdisták továbbra is vonulászhatnak, és teljesen jogtalanul, elijeszthetik a cigányokat attól, hogy lopjanak, raboljanak, és magyarokat gyilkoljanak!

Elvtársak! Ez felháborító igazságtalanság, és az emberi jogok sárbatiprása, mer a roma elvtársaink alapjogai közé tartozik, hogy lopjanak raboljanak, és azt verjenek agyon, akit csak akarnak! És most ebbe továbbra is korlátozza őket ez a Magyar Gárda, ami nyílt rasszizmus elvtársak!

Elvtársak! A Ferink (az idegroncs főpojáca főhazudozónk) idegrohamot kapott, amikor ezt meghallotta, hogy nem lett betiltva a Magyar Gárda, amikor ezt adta ki utasításba a bíróságnak, és ráadásul a Kolompárok meg a Mohácsi Szilviák se tiltakoztak ez ellen a diszkrimináció ellen!

Hát hová jutunk így elvtársak? Hát most majd a roma elvtársaink ahogy azt már elkezdték, tényleg kénytelenek lesznek megalakítani a Roma Gárdát, hogy a roma elvtársaink alapvető szabadságjogait biztosítani tuggyák a lopáshoz rabláshoz meg emberek agyonveréséhez!

Nagyobb politikai elkötelezettséget a bíróságok munkájába elvtársak!

A bíró elvtársaink ítélkezési gyakorlatába fordíccsanak több figyelmet nemzetvezető Feri vezérünk és kancellárunk iránymutatásaira!

És amit utasításba ad ez a kíváló elvtársunk, (az idegroncs Ferink) azt vita nélkül be kell tartani, elvégre pártunk és kormányunk parancsol mindenkinek az országba, így a bíróságoknak is!

Éljen a párt!

Párttitkár elvtárs
aki szintén fel volt háborodva ezen a gárdaítéleten (de más miatt)

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gárdistára támadtak a cigányok
  2008-12-18 18:27:56, csütörtök
 
  Gárdistára támadtak a cigányok - a sértett ellen indult eljárás



Belföld
Valótlan indokkal támadtak rá a helyi cigányok a Magyar Gárda egy magányos tagjára Gesztelyen, ahol a környező településekről rövid idő alatt több száz fős tömeg sereglett össze. Személyi sérülés szerencsére nem történt, az eset után azonban a sértett ellen indult büntetőeljárás, a nála talált ,,vipera" miatt.


A borsodi településen szerdán délután futótűzként terjedt el a hír, hogy valaki egy fegyveres gárdistát látott a falu utcáin. A helyi cigányok azonnal keresni kezdték az illetőt, miközben értesítették a rendőröket is; végül a falu szélén, a 37-es út mellett találtak rá a keresett férfira, akinél viszont nem volt fegyver, csak egy viperát tartott magánál, önvédelmi céllal.

A gárdista üldözői ekkor azt találták ki, hogy biztosan bedobta a fegyverét egy kertbe, és azért nem találták azt meg nála; a rendőrség azonban a terület teljes átvizsgálása után sem bukkant semmilyen fegyverre. Ezt a helyi cigányok el is fogadták és belenyugodtak - nem így az a több száz idegen cigány, akik a közeli településekről gyűltek össze Gesztelyen az eset hallatán: ők a polgármester kérésére sem távoztak a falu utcáiról, s csak a helyszínre hívott borsodi vajda tudta őket felszólítani a hazatérésre.

Mivel a gárdistát a rendőrök idejében kimenekítették a támadók gyűrűjéből, ő sérülés nélkül úszta meg az esetet. A férfi ellen azonban eljárás indult az illetékes kapitányságon a nála talált vipera miatt, közbiztonságra veszélyes eszköz birtoklásának gyanújával.

HavariaPress

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=34930
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Politikai maffia: az MSZP megk
  2008-12-18 18:25:46, csütörtök
 
  Politikai maffia: az MSZP megkereste a Jobbikot
2008-12-18. 02:35


El se hinnénk, ha nem megbízható forrásból tudnánk: az MSZP ferencvárosi időközi országgyűlési képviselőjelöltje, Bánsághi Tamás alpolgármester néhány hete felkereste a Jobbikot, hogy kopogtatócédulákat ajánljon fel, amennyiben az hiányozna nekik a Fidesz melletti/szembeni induláshoz. A jobbikosok helyi vezetője azonban beszélni sem volt hajlandó vele.

Kassab Adonis, a mieink ferencvárosi elnöke egészen meglepődött, amikor Bakáts téri standjuknál egyszer csak megjelent a szoci jelölt jópofizni. MSZP-s tollakat akart adni ajándékba, érdeklődött az ajánlószelvények gyűjtésének nehézségeiről, s a hidegben felajánlotta egy kis beszélgetésre kampánybuszát, hogy szálljanak be. Adonis azonban nem most jött Szíriából, hanem már 11 éve, szóval nem olyan hülye, hogy ne látta volna, mire megy ki a játék. El is zavarta hát gyorsan, bár ilyen negédes közeledésre ösztönösen nem tudott nyersen, csak udvariasan reagálni. Utólag persze megbánta, hogy hirtelenjében nem tudta felvenni a beszélgetést.

Miként a Jobbik múlt heti közleményében is áll: "a politikai maffiától nem idegen az ajánlószelvények átadása az ellenfél konkurenciájának (öt, magát nemzeti radikálisnak nevező jelölt szeretne megmérettetni)". Ebbe még Tomcatet is beleszámolták, holott "Polgár Tamás úr" már kiírta magát a hazafiak közül. Eddig csak Szegedi Csanád adta le a hivatalos jelöltté váláshoz szükséges 750 kopogtatócédulát közülük (sőt még a Fidesz sincs jogerősen nyilvántartásba véve), de mindegyiküket korrekten bemutatjuk, aki ezt az e hét pénteki határidőig megteszi.

A Kuruc.info információja szerint a MIÉP kaphat kopogtatócédulákat az MSZP-től (a Fidesz gyengítésére), ezt a reformer párttagok állítólag ugyanúgy elutasították, mint a fent leírt jobbikos vezető, de elképzelhető, hogy Csurka ugyanúgy odaküldi majd valami csicskáját átvenni és leadni azokat. A kizárással fenyegetett reformerektől azt is megtudtuk, hogy az idei, újbudai választásnál is a szocik segítették hozzá Fenyvessy Zoltán MIÉP-jelöltet a 750 cédula összegyűjtéséhez (bár ott legalább valamennyit maguktól is összeszedtek a csurkisták). Persze ki is lógott a lóláb, amikor messze feleannyian se szavaztak rá, mint ahányan elvileg nyíltan vállalták az ajánláskor...

Kuruc.info

http://kuruc.info/r/2/32244/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fontos tudni
  2008-12-18 18:21:02, csütörtök
 
  FONTOS TUDNI:


Ha a jogszabály alapján bankszámlanyitásra kötelezett adózók között megkötött ügyletek vonatkozásában az ügyleti ellenérték megfizetése 250 ezer forint összeget meghaladóan bankjegy (érme) átadásával történik, a kifizetés teljesítőjére az adóhatóság ügyletenként, a 250 ezer forint összeghatárt túllépő kifizetés értékének 20%-ával megegyező összegű mulasztási bírságot szab ki. Az egy ügylethez tartozó kifizetéseket e szabály alkalmazásakor össze kell számítani. Amennyiben az ügyfelet folyamatos teljesítésű, minimum egy havi teljesítési időtartamra kell a kifizetéseket összeszámítani.

FONTOS TUDNI:

- A fenti rendelkezés 2009. február 1-jétől lép hatályba.

- A részletfizetés, az ,,összetartozó" termék részenkénti kifizetése egy ügyletnek minősül. Pl. előleg számla majd végszámla ez így egy ügylet. - Egy ügylet továbbá pl. a nagykereskedőtől történő vásárlás, ha a kiállított számlák sorszáma folyamatos. Ebben az esetben érzékelhető időnek kell eltelnie a beszerzések között akkor nem egy ügylet. Pl 102-es sorszám majd még aznap 115-ös sorszám ez már nem egy ügylet. - A kézpénzforgalom visszaszorításának célja, hogy valamennyi tranzakció nyomot hagyjon a bankszámlán.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A polgárháború előérzete
  2008-12-18 18:08:13, csütörtök
 
  A polgárháború előérzete

Álláspont




Draskovics Tibor, a bárca nélküli miniszter.


Pedig azt az egyet megérdemelné.


Tényleg sok a szeretni való, feddhetetlen, becsületes, mindig igazat mondó miniszter Gyurcsány körül, s maga a miniszterelnök is olyan (bárcát!), de Draskovics kiemelkedik közülük. Primus inter bárca.


Ő, a nagy áfavisszatartó. Aki pénzügyminiszterként nem fizette ki a magyar vállalkozásoknak visszajáró áfát, és ehhez a legaljasabb trükköt, az ellenőrzést vetette be, miközben mindvégig mosolygott, mint egy debil. Gyurcsány akkor leváltotta, éppen erre hivatkozva, no meg arra, hogy a költségvetésben egyetlen számot sem sikerült eltalálni. Utóbb Gyurcsány ugyanúgy hazudozott, ugyanúgy mosolygott, és a kispadról előlépett Veres is ugyanúgy. És a számok mindig kibabráltak ővelük. Ezért nem meglepő, hogy a bukott bárca nélküli kisvártatva igazságügyi miniszterként mosolygott és szigorkodott.


Draskovics a Magyar Gárda kapcsán is szigorúan húzta össze tekintetét. Mondván, feloszlatni, és hogy senki sem vállalhatja át az állam rendfenntartó szerepét. Most Draskovics nyilván boldog. Közben pedig az állam nincsen. Nincs jelen ott, ahol jelen kell lennie, és ott van mindenütt, ahol semmi keresnivalója. Tehát úgy van, hogy nincs. Idegesítő és elviselhetetlen.


Nincsen ott az állam a kistelepüléseken, ahol elviselhetetlen az élet.


Ott van viszont Draskovics, aki elmegy a Nagycsécsen megölt cigányok temetésére. Demonstrálandó, hogy az állam ott van, ővelük. Ugyanez a Draskovics ellenben nem jelenik meg a Kiskunlacházán meggyilkolt tizennégy éves kislány temetésén - és ez a nem megjelenés is jelent ám valamit. Nagyon is sokat!


A pécsi cigánygyilkosság (a rendőrség szerint maffialeszámolás történt) tettesének fejére tízmillió forintos vérdíjat tűz ki az állam a gyilkosság utáni tizedik percben.


A Kiskunlacházán meggyilkolt tizennégy éves kislány gyilkosa fejére egyetlen fillért sem tűz ki az állam. A hivatalos magyarázat szerint azért, mert rengeteg nyom van a helyszínen, és mindjárt meglesz a gyilkos. És nincs meg azóta sem. Vagy... Vagy már tudják, kik voltak, csak még várnak egy kicsit, mert most éppen nem lenne jó, ha elkapnák őket. Ez az egyetlen állam, ez az egyetlen kormány, ez az egyetlen Draskovics, akiről ez (is) simán elképzelhető.


De legalább nincsen már gárda. Ez is valami, igaz-e, Draskovics? Mert bár a gárda nem követett el egyetlen bűncselekményt sem, s bár nem emelt kezet soha, senkire, de akkor is...


Hétfőn a gárda egyik alapítóját brutálisan összeverte otthonában négy cigány, a családja szeme láttára. Közben azt üvöltötték neki, hogy "most magyarkodj te g...i!". Majd ezt követően a bíróság feloszlatta a gárdát, hivatalos indoklás szerint azért, mert "a gárda félelmet kelt a cigányokban".


Ebben az országban nem lehet élni. Elintézték a draskovicsok és a gyurcsányok. Szerezze be mindenki Salvador Dalí A polgárháború előérzete című festményét. Számtalan helyen kapható plakátként. Tessék felakasztani a falra és nézegetni. Draskovics Tibor bárca nélküli képe dukál melléje. Meg az egész bandáé...




Bayer Zsolt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oda a súlyponti státusz?
  2008-12-18 17:41:20, csütörtök
 
  Oda a súlyponti státusz?
Webdoki 2008. december 17. 06:55, szerda - Krasznai Éva

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat vizsgálata igazolta,
hogy a Markoth Ferenc Kórház lényegében elvesztette súlyponti szerepét -
hangzott el kedden az Egri Kórházvédők Egyesületének sajtótájékoztatóján.

Szabó Pál, az Egri Kórházvédők Egyesületének elnöke elmondta, hogy a Markoth
Ferenc kórházban a súlypontisághoz
nélkülözhetetlen osztályok közül négy-öt egyáltalán nem, vagy nem a
súlypontisághoz meghatározott ágyszámmal működik.

Szerinte a HospInvest Zrt.-vel kötött szerződés felbontásának két indoka is
lenne.

Egyrészt a drasztikus színvonalesés - amit a novemberi adatok szerint
egyharmadával visszaesett betegforgalom bizonyít -,
másrészt a súlypontiság megszűnése.

"Heves megye a HospInvest Zrt. által, a megyei közgyűlés segítségével
kikerült az általános magyarországi betegellátás rendszeréből.
A Markoth Ferenc Kórház egy külföldi pénzügyi csoport érdekeltségébe tartozó
társaság kezébe került" - mondta Szabó Pál.

Forrás: MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kik akadályozták a rendszervál
  2008-12-18 17:40:24, csütörtök
 
  Kik akadályozták a rendszerváltozást
húsz évvel ezelőtt?

Levettük a vörös csillagot -
Horváth Béla kötete az 1988-1990-es történelmi időkről

Történt-e rendszerváltás 1988-90-ben? Ha igen, miért ülnek nyakunkon ismét a kommunisták? Ha nem, mi történt velünk idestova húsz esztendővel ezelőtt? Horváth Béla egykori alapító MDF-es, majd kisgazda országgyűlési képviselő ,,belülnézetből" tárja fel e rendkívüli évek esemény-sorozatát. Több helyen csak sejtteti, hol siklott ki a rendszerváltozás ,,vonata". De ne siessünk, haladjunk vele a ,,Levettük a vörös csillagot... Rendszerváltás 'belülnézetből'" című most megjelent kötete időrendi kronológiája szerint.
Horváth Béla így kezdi kötetét: ,,Hihetetlen korban éltem, a XX. század közepén születtem. 1945-ben bejöttek a szovjetek, pontosabban - ahogy minden magyar ember mondja - az oroszok, és utána több generáció úgy érezte, soha nem fognak elmenni Magyarországról." 1990-ben mégis elhagyták hazánkat az idestova 45 évig hazánkban ,,ideiglenesen állomásozó" orosz csapatok. Mi történhetett? Mi állhatott a háttérben? Hogy is kezdődött a kommunista rendszer bomlásának folyamata? Talán az egész az 1940-es évekig nyúlik vissza, amikor kitelepítettek családokat, tönkre- vagy börtönbe tették az értelmiséget, a parasztságtól elvették a földjét, lakásuktól, vagyonuktól fosztottak meg családokat. Horváth Béla például jómódú polgári családba született, ennek következtében, ahogy e cikk szerzőjének Nagyapját kitelepítették Ikladra, és elvették Kecskemét utcai, hallos otthonát, Horváth Béláék családját is ,,kizsuppolták a Vígszínházzal szemközti szép lakásból, ott kellett hagyni a nagy hallt, ahol rollerrel száguldoztam, mivel a közeli Honvédelmi Minisztérium egyik tisztje vetett szemet otthonunkra - írja a kötet főszereplője. Akkoriban ezek a jogtalan rablások mindennaposak voltak, s ha netán az áldozat ellenállt, vagy börtönbe- vagy a Hárs-hegyre került, esetleg főbe lőtték!
A rendszerváltozás okait tehát valahol itt kell keresnünk e hihetetlenül elképesztő igazságtalanságoknál. Aztán, aki nem lépett be a pártba, nem haladhatott előre a ranglétrán! Sokan ezt ma már próbálják tagadni, illetve szépítgetnek, azzal mentegetik magukat, ha valaki eredményt akart elérni, be kellett lépnie a pártba. Csakhogy nagyon sokan ellenálltak, mint például Horváth Béla édesapja is. Így emlékezik erre az időszakra a fia: ,,Apám szombatonként az idegességtől gyötörve jött haza éveken át a munkahelyéről, akkor még szombaton délig dolgoztak. Ültünk az asztal körül, kanalaztuk a levest és hallgattuk: a vezérigazgató ismét behívatta, hogy lépjen be a pártba, akkor kapunk új lakást. Apám ellenállt. Ilyen áron nem kellett az élhető lakás, magasabb fizetés, főmérnöki állás..."
Szinte minden családban volt ,,osztályidegen elem", ahogy a kommunisták nevezték a ,,rendszer árulóit": az X-esket, a magyar értelmiséget, az arisztokratákat, vagy a tehetősebb magyar parasztságot. A társadalmi igazságtalanságot évtizedeken át cipelte magával a magyar nép jelentős része. Így érkeztünk meg a rendszerváltozás éveihez. E cikk szerzője ekkor kezdte az újságíró pályát, s rendkívüli eseményként élte meg a rendszerváltás emelkedett pillanatait Kecskeméten, közel Lakitelekhez. Ám sajnálatos módon a ,,rendszerváltozás vonata" hamarosan kisiklott.
De mi történt Horváth Bélával mindeközben Budapesten? ,,1987-ben váratlanul megjelent egy nyilatkozat, hogy szeptember 27-én Lakiteleken a magyar szellemi élet több mint másfél száz tagja baráti eszmecserére gyűlt össze, s a találkozóra meghívták Pozsgay Imrét, a Hazafias Népfront főtitkárát is. Nocsak, gondoltam magamban..."
Micsoda döbbenet, ma szinte ugyanott tartunk, mint 1987-ben, amikor a lakitelki találkozó mintegy 150 tagja nyilatkozatban állapította meg: ,,A magyarság történelmének egyik súlyos válságába sodródott. Népmozgalmi erejében megroppant, önhitében és tartásában megrendült, kohéziójának kapcsai tragikusan meglazultak, önismerete megdöbbentően hiányos. Összeomlással fenyegető gazdasági válságnak néz elébe. A magyar etnikumot példátlan széttagoltság sújtja. Nemzetünknek nincs közösen vállalható jövőképe." Volt-e értelme a rendszerváltozásnak, ha ma ugyanott tartunk, mint húsz évvel ezelőtt? Nehéz kérdés, nincs rá válasz. Mindenesetre 1988-ban nagyon sokan hittek a rendszerváltozás akkori fő erejében, a Magyar Demokrata Fórumban. Horváth Béla, a későbbi XII. kerület elnöke így emlékezik az indulásra: ,,Az alakuló ülést 1988. december 3-án 10 órára tűztük ki. Az Ugocsa mozi egyik előadásidejét béreltük ki magunknak... Megdöbbentett a tömeg vonulása. Észrevettem dr. Hasznos Miklóst, alapító tagunkat, a későbbi kereszténydemokrata politikust, odamentem hozzá: 'Gyere, menjünk be az Ugocsába!' - szóltam neki. 'Még maradok, figyelem, jönnek-e a munkásőrök' - válaszolta szikrázó tekintettel, eltökélten."
Lezsák Sándor alakja többször szerepel a kötetben, hisz az MDF atyja, a lakiteleki sátor után ekkor már éjt-nappallá téve járta az országot. Az I. Országos Gyűléssel lezárult az MDF hőskorszaka, ahogy Lezsák Sándor fogalmazott: 'Lakitelek átadja a helyét a budapesti központnak." Horváth Béla beszámol az országos MDF alakulásának öröméről, hisz óriási tömeg érdeklődik az MDF iránt, ugyanakkor komoly nehézségbe is ütköztek a szervezők: ,,Itt van például a párt bejegyzésének kérdése: azért húzódott az MDF pártként való elindulása, mert nem volt bank Magyarországon, amely folyószámlát nyitott volna számára." Ma már ez szinte hihetetlennek tűnő akadály. Pedig bizonyára így volt!
De egy másik akadályt is le kellett küzdeniük az MDF-eseknek: ,,1990 februárjában a kormány úgy határozott, hogy a pártokat el kell helyezni, és ennek érdekében az MSZMP leadja irodáit. Antall József a kormányzati negyed környékén, a pesti belvárosban szeretett volna pártszékházhoz jutni, például az V. kerületben, a Mérleg utcában, de azt az épületet az SZDSZ szó szerint 'lenyúlta' az MDF elől - emlékezik Horváth Béla.
Egy másik esetben így ír róluk: ,,Voltak próbálkozások, hogy az SZDSZ-szel közösen rendezzünk fórumokat, de hamar rájöttem az ebben rejlő csapdára. A kis létszámú SZDSZ így szerette volna megszerezni tagságunkat, elképzelésük az volt, hogy ők adják az előadókat, mi meg töltsük meg a termet érdeklődőkkel..."
Kulisszatitkokat is megtudhatunk, például hogy késleltette a KDNP megalakulását Füzessy Tibor és Keresztes Sándor, időközben az utóbbiról kiderült, hogy beszervezték a kommunista rendszerben... Vagy egy másik kulisszatitok: Nagy Imre temetésén az MDF biztosította a 40 fekete öltönyben megjelenő szervezőt, akik a rend fenntartásáért feleltek.
Aztán érdekes, hogy lesz Antall József az MDF elnöke, valamint Für Lajos és Pozsgay Imre helyett miért lesz köztársasági elnök Göncz Árpád? Vajon miért maradt el a beígért nagytakarítás, amikor ilyen plakátot jelentetett meg az MDF: ,,KÖRÖZZÜK azokat a személyeket, akik az utóbbi 40 évben tönkretették országunkat. A nyomravezetők jutalma: független, szabad Magyarország. Magyar Demokrata Fórum." S vajon hogy kerültek az MDF listára a keményen dolgozó párt-aktivisták elé a párt-karrieristák, akik csak akkor jelentek meg, amikor pozícióhoz lehetett jutni?
Horváth Béla szól arról a rágalom-hadjáratról is, mely szerint a New York Times antiszemitizmussal vádolta meg az MDF-t. ,,Ez az állítás felháborító rágalom, melyet politikai ellenfeleink - nem feltétlenül az SZDSZ - terjesztenek...- áll Csóti György, az MDF Hivatalának vezetője cáfolatában, mely megjelent a Magyar Nemzet 1989. november 29-i számában. Horváth Béla erre az időszakra így emlékezik: ,,Nagy volt az MDF-ben a felháborodás, és mindnyájan éreztük, hogy alpári kampányra számíthatunk. Az szinte mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy a nemzetközi sajtót az SZDSZ mozgatja ellenünk..."
S még egy érdekes momentum: amikor országszerte győzött az MDF az első, szabadon választott parlamenti választásokon, Horváth Béla így emlékezik Antall Józsefre: ,,Az eredmények véglegesítése után, meglepő módon, Antall József szűk stábjával visszavonult egy zártkörű tanácskozásra, magukra hagyva az ünneplőket. A pártelnök igen gondterheltnek tűnt, feszültséget lehetett rajta érzékelni, nem volt maradéktalanul boldog a választási végeredménytől. Antall József elvonulását több vezető furcsállotta, a későbbi események szerint nagy valószínűséggel már az MDF-SZDSZ paktum felvetése lehetett a megbeszélés témája..."
Horváth Béla, 2000-ben a Kommunizmus áldozatainak emléknapja kezdeményezője az Országgyűlésben, most megjelent kötetével segít felidézni bennünk a majd húsz évvel ezelőtti történelmi eseményeket. Ma már tudjuk: az MDF rendkívüli indulása után valahol, valakik kisiklatták a ,,rendszerváltozás vonatát".
Az sem véletlen, hogy 2002-ben épp az alapító honatyákat zárták ki a rendszerváltó pártból. De, mint Lezsák írja utószavában: ,,a multúnkból bennünket kizárni nem lehet." Horváth Béla most megjelent kötete segít abban, hogy letisztuljanak az egykori események, de segít az emlékezésben, a válaszadásban is. Vajon kik akadályozták meg a rendszerváltozás felhőtlen sikerét? Kik, miért, kiknek az érdekében váltak a magyar rendszerváltozás akadályozóivá? Kiknek állt az érdekében, hogy az MDF mini-párttá zsugorodjon? Megannyi kérdés, válaszoljanak rá az olvasók, ha tudnak...

Frigyesy Ágnes

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sarkosan,parádésan
  2008-12-18 17:34:36, csütörtök
 
 

A Magyar Gárda egyesületet nem jogerősen feloszlató bírói ítélet szerint az emberi méltóság előbbre való a gyülekezési jognál. Olyan nagy igazság ez, hogy ezentúl gyakorlatilag minden ítélet indoklásánál alkalmazni lehet majd. Kis logikai probléma van csak, hogy esetleg a gyülekezőknek (tüntetőknek) is van emberi méltóságuk, no meg az etnikai, vallási stb. többségnek is, de az igen fejlett magyar jogállam e problémákat főbíró nélkül is megoldja. Itt van legfőbb jogászunk és nemzetvezetőnk, Gy. F., aki szerint új sztrájktörvény kellene, mivelhogy a sztrájktörvény elavult, mert a szakszervezeteknek joguk van sztrájkolni, de az utazni akaróknak is vannak jogaik. Hozzáteszem, itt az utasok emberi méltóságáról van szó, ahogyan a főváros bekordonozása is a rendőrök emberi méltóságát védi a felelőtlen gyülekezőkkel szemben. Gy. F. azt is mondta, őt "nem nagyon izgatja" ma a választás, mert "Lehet, hogy a választók is megértik, hogy jobb nekik egy olyan miniszterelnök, aki nap mint nap nem őket akarja kiszolgálni, hanem az országot akarja szolgálni." Én speciel sosem vágytam arra, hogy az őszödi rém hozza ágyba a reggelit, és ezt Orbán Viktortól sem igényelném, de az ország szolgálatát igen. Mivel pedig Gy. F. mint országszolga nem vált be, a lakájok szövetsége is megérthetné, hogy az ország méltósága kicsivel fontosabb, mint Gy. F. (emberi) méltósága.

Amúgy pedig javaslom az MSZP és az SZDSZ feloszlatását. Mindkettő félelemkeltő és súlyos depressziót okoz már puszta megjelenésével.




Szentmihályi Szabó Péter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kérdés
  2008-12-18 17:33:53, csütörtök
 
  kérdés


Bocsánat, hogy a jogban jártas levelezötársakat ilyesmivel zavarom,
de ha visszatérünk kicsit Magyar Gárda ügyében emlitve az In-Kall
Security
esetét:
Volt joga a Gyurcsány-hordának ezeket felbérelni állami ünnep
levédésére?
Magát a felbérelést nem lehet a további közvetett bizonyítékok között
kezelni,
hogy ezek voltak azonosító nélkül 06 10 23-án?

Nem lehet nemzetközi panaszt elindítani, akár Hágába is, hogy a
jelenlegi kormány idegen
fegyveres eröt (de még milyet) alkalmaz a hazai fegyvertelen népek
ellen?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2008.11 2008. December 2009.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1074 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1709
  • e Hét: 5473
  • e Hónap: 9218
  • e Év: 162714
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.