Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Kórházrombolók pusztítása a ka
  2008-12-20 21:38:15, szombat
 
  Leléptek az orvosok
Szerző: Élő Anita
Heti Válasz Online

Másfél hónappal azután, hogy az ÁNTSZ a teljes egri kórházra működési
engedélyt adott a HospInvestnek Zrt-nek, kedden a tisztiorvosi szolgálat
bezáratta a súlyponti intézmény kardiológiai osztályát.
A hírt maga a HospInvest Zrt. hozta nyilvánosságra.
A kórházat működtető magáncég március végéig vállalta a hiányosságok
pótlását,
vagyis addig csak a kórház járóbeteg részlegén működik a kardiológia, a
súlyos eseteket nem tudják fogadni.

Már másfél hónappal ezelőtt is tudható volt, hogy a kardiológia nagy
eséllyel nem felel meg az előírt feltételeknek,
hiszen a részleg egyetlen korábbi orvosa sem írta alá a szerződést a
HospInvest Zrt-vel.
Ennek ellenére a HospInvest Zrt, és a tisztiorvosi szolgálat is azt közölte:
megfelelnek a jogszabályi előírásoknak.
A tisztiorvosi szolgálat úgy adta meg a működési engedélyt, hogy a
HospInvest azt állította, a kardiológiai ellátást a szintén általa
működtetett
- jóval kisebb - gyöngyösi kórház orvosaival meg tudja oldani.

Ennek ellenére már az elmúlt hetekben is érkeztek olyan jelzések a környező
megyei kórházakból,
hogy a korábbinál nagyobb arányban fordultak hozzájuk Egerből a betegek.
November 11-én a HospInvest illetékesei mégis arról nyilatkoztak, hogy "a
kardiológia teljes kapacitással működik".
Sőt, "a napi 50 fős betegáramlást az átszervezések miatt gyorsabban látják
el, mint korábban" - tartalmazza akkori közleményük.
A korábbi orvosok helyett új, 8 fős változatlan orvosgárda gyógyítja a
pácienseket.
Az egri Markhot Ferenc Kórház egyetlen beteget sem küld el kapacitáshiány
miatt. - szögezték le akkor.


Kedden viszont már Kosztura László régióigazgató is elismerte, hogy nem
tudják teljesíteni a személyi feltételeket.
"Az első perctől megmondtuk, hogy a kórházrombolók pusztítása a kardiológiai
osztályon a legnagyobb - fogalmazott, hozzátéve:
A kardiológia korábbi orvosai mind úgy döntöttek, hogy november 1-től nem az
egri kórházban dolgoznak, s ezzel cserbenhagyták betegeiket.
Az átvételt követően azonban azok az orvosok, akiket még a kórházba
szerettünk volna hozni, szakmai nyomásra hivatkozva elálltak attól,
hogy idejöjjenek. Ezt a rombolást nem lehet egyik napról a másikra
helyreállítani, de rövid időn belül megtesszük" - szögezte le a
régióigazgató.

Mint ismeretes: az egri kórház annak ellenére kapott működési engedélyt a
tisztiorvosi szolgálattól,

hogy 602 dolgozója nem írta alá a szerződést a HospInvest Zrt-től.

Ez tette lehetővé az egészségbiztosítási finanszírozási szerződést
megkötését, és azt,
hogy több hónapos csúszással november elsején a kórházat működtetésbe
vehesse a magáncég.

Mindez úgy, hogy korábban jogerős bírósági ítélet mondta ki:

törvénysértő módon nyert a pályázaton a magáncég,

és kapta így meg 20 évre a súlyponti egri kórház működtetésének jogát.

Amivel egyébként Heves megyében minden fekvőbeteg intézmény működtetése a
HospInvesthez került.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Leváltott főigazgató - politik
  2008-12-20 21:33:39, szombat
 
  Leváltották a nagykanizsai kórház főigazgatóját
MTI 2008. december 19. 06:40, péntek

-A nagykanizsai közgyűlés képviselőinek többsége szocialista javaslatra csütörtökön döntött arról, hogy nem megfelelő munkavégzés miatt felmenti tisztségéből a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatóját. A főigazgató szerint politikai játszma volt az eltávolításáról szóló döntés.



Több mint öt órán át tartó ügyrendi és politikai vita, továbbá az érintett meghallgatása után döntött úgy a nagykanizsai közgyűlés, hogy kétéves működése után azonnali hatállyal megszünteti a nagykanizsai kórház főigazgatójának közalkalmazotti jogviszonyát. A döntést titkos szavazással hozta meg a testület, a polgármester és 25 képviselő közül 16-an szavaztak, közülük 14 voksolt a leváltás mellett, kettő ellene.

A nyolc pontban összefoglalt indoklás egyebek mellett arra tér ki, hogy a kórház vezetője több alkalommal is megtévesztette a közgyűlést, olyan szerződéseket kötött, amelyek mögött nem volt teljesítés, de kifizetések mégis történtek, továbbá fedezet nélküli kötelezettséget vállalt.

Kovács József eltávolítását kezdeményezve Bárdosi Gábor MSZP-s képviselő nyújtott be javaslatot, részben arra a vizsgálóbizottsági jelentésre alapozva, amelyet az elmúlt hónapokban állítottak össze. A képviselők egy része szabálytalannak vélt szerződéskötések miatt vonta kérdőre a főigazgatót, továbbá személyét hibáztatták azért, mert az elmúlt két év alatt számos orvos távozott az intézményből. Marton István polgármester az ülésen azt is bejelentette: az eljárás során derült ki, hogy a főigazgató két évvel ezelőtti, öt esztendőre szóló kinevezése nem volt szabályos.

Kovács József közleményében úgy fogalmazott: a leváltás ténye nem lepte meg, "mert már régóta, hosszasan készítették elő a szocialista képviselők". Állítása szerint a felmentésének indokai "kórházi dolgozó által kicsempészett" munkaanyagokra épülnek. Közleményében leírta, hogy nem értelmezhető eltávolításának indoka, a nem megfelelő munkavégzés a kórház "kiemelkedően sikeres működése miatt". Ennek alátámasztására a reform pontos végrehajtását, sürgősségi osztály önerőből történt kialakítását, pályázatok készítését, új egészségügyi feladatok meghonosítását és az intézmény "kiemelkedően stabil gazdálkodását" jelölte meg egyebek mellett.

Kovács József kifejtette: meglátása szerint a felmentési procedúrát hosszasan készítették elő, már két évvel ezelőtti pályázatának beadásakor "igyekeztek megakadályozni, kiejteni", később sajtónyilatkozatokkal lejáratni. Eredménytelen rendőrségi nyomozások és végül közgyűlési vizsgálat indult ellene - sorolta sérelmeit. Politikai játszma epizódjának tartja a közgyűlési döntést, amely "nem a kórházért, hanem a város fölötti politikai hatalom visszaszerzéséért folyik", amibe "nem fér bele egy fejlődő, jól működő, stabilan gazdálkodó súlyponti kórház képe".

A leváltott főigazgató szerint a felmentés azért is volt sürgető a szocialista képviselők számára, mert a Zala Megyei Bíróságon két szocialista képviselő ellen jó hírnév megsértése miatt polgári pert indított, és kellemetlenné válhatna számukra, ha ezt a pert elveszítenék. Végül kifejtette: bízik abban, hogy "a magyar jog helyre teszi az ilyen szakmailag megalapozatlan döntéseket".

Kovács József 2007 januárjától vezette a nagykanizsai kórházat, amelynek főigazgatói posztját pályázaton nyerte el. Korábban az egri kórház vezetője volt, erről a posztjáról a Heves Megyei Önkormányzat ugyancsak közgyűlési döntéssel váltotta le, az ennek kapcsán indult perek azonban még nem fejeződtek be.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az embrió személyi méltósága
  2008-12-20 21:29:37, szombat
 
  Dignitas personae – az embrió személyi méltóságának védelmében
Magyar Kurír december 15. 10:39


„Minden emberi lénynek, fogantatásától természetes haláláig, kijár a személy méltósága.” A kezdőmondat adja a legújabb bioetikai témájú vatikáni dokumentum alapvető értelmezési kulcsát. A benne vizsgált különböző eljárások – a mesterséges megtermékenyítéstől az őssejtkutatásig – erkölcsileg aszerint megengedhetők vagy elítélendők, hogy ezt az elvet figyelembe veszik-e.


A Hittani Kongregáció 2008. szeptember 8-i dátumot viselő, december 12-án nyilvánosságra hozott Dignitas personae (A személy méltósága) kezdetű útmutatása (instrukció) olyan – a szélesebb közvéleményt is érdeklő és érintő – témákban kívánja segíteni az eligazodást, mint az utódnemzéssel kapcsolatos újabb eljárások vagy az embriók és az ember genetikai állományának manipulálására irányuló kutatások. A hasonló kérdésekkel foglalkozó 1987-es Donum vitae útmutatás frissítésének tekinthető, hiszen az utóbbi két évtized tudományos fejlődésére és elterjedt gyakorlatára reflektál.

Amint arra az utasítás ismertetésekor Rino Fisichella, a Pápai Életvédő Akadémia elnöke rámutatott, a következő évtizedekben a társadalom életét leginkább meghatározó kihívásnak a fogantatástól a természetes halálig tartó emberi élet méltóságának védelme bizonyulhat. Az egyház fontosnak tartja, hogy megszólaljon ezen a területen, hogy az emberiség közös erkölcsi örökségének részét képező elvek fényében vizsgálja a tudományos fejlődés legújabb vívmányait. Minthogy a tudományok jóra és rosszra egyaránt irányulhatnak, művelésük során az emberi méltóság elismerésében gyökerező etikai elvekhez kell igazodni.

A modern genetikai eljárásokkal való visszaélés például diszkriminációhoz, a gyengébbek elpusztításához vezethet, s általában véve az embert eszköznek tekinti. Miközben a gyermek utáni vágy a legérthetőbb természetes emberi igények közé tartozik, megvalósítása nem járhat együtt emberi élet kioltásával, sem pedig a házasság és a házastársak közötti kapcsolat természetének tagadásával.

A két alapelv

A Dignitas personae szerint a mesterséges utódnemzési technikákat, a genetikai és az embriókutatások erkölcsi értékét két alapelv fényében kell vizsgálni, amelyek elfogadásából automatikusan következik mi az, amit meg szabad tenni, s mi az, amit nem.

A legfontosabb alapelv minden emberi lény személyi méltóságának tiszteletben tartása, mégpedig fogantatásától természetes haláláig. A Dignitas personae leszögezi, hogy az embrió is az emberi személy méltóságával bír. Ugyanis az emberi lény életének minden – születés előtti és utáni – szakaszát vizsgálva nem lehetséges abban bármiféle természetbeli változást vagy erkölcsi értéke kialakulásában valamiféle fokozatosságot felfedezni: antropológiai és etikai értelemben mindvégig teljes értékűnek számít. Tehát kizárólag olyan eljárások erkölcsileg megengedhetők vele kapcsolatban, amelyek ezt a méltóságát s konkrétan az élethez való jogát nem sértik. Ez a méltóság pedig mindenekelőtt azzal jár, hogy az embert mindig önmagáért való célnak kell tekinteni, és sohasem szabad eszközként használni.

A másik fontos alapelv, hogy az emberi élet továbbadásának természetes színtere a házasság, vagyis a kölcsönös szereteten és önátadáson alapuló házastársi aktus. A házasfeleknek joguk van kizárólag egymás révén szülővé válni, és joguk van a szexuális egyesülés sajátosan emberi intim természetéhez. Ez biztosítja ugyanis a felelős hozzáállást a világra jövő emberi lény méltóságának tiszteletben tartásához.

A meddőség kezelése kapcsán mindazok az eljárások tiszteletben tartják a fenti alapelveket, amelyek esetében az orvosi beavatkozás nem lép a házastársi aktus helyébe, hanem csupán abban segít, hogy természetes módon megvalósulhasson, illetőleg elérje célját, vagy a természetes termékenység előtt álló akadályokat távolítja el.

Erkölcsileg nem megengedhetők ellenben azok az eljárások, amelyeknél az utódnemzés elszakad a házastársi aktustól, s még inkább azok, amelyek esetében embriók élete kerül veszélybe.

Mesterséges megtermékenyítési eljárások

A lombikban történő megtermékenyítésnél közismerten nagy a „feláldozott embriók” száma: nem mindegyiket ültetik be az anyaméhbe, hanem vagy megsemmisítik, vagy lefagyasztva tárolják. Ehhez társulhat még egyfajta előzetes szelekció is az előállított embriók között. Mindegyik esetben a házastársi szeretetet kifejező aktus helyébe egy technikai eljárás lép, ahol az embrió is csak eszköz, aminek elvesztését tudatosan vállalják. Pedig – mutat rá a dokumentum – más területen egyetlen ilyen súlyos következményekkel járó orvosi beavatkozást sem tartanak szakmailag és etikailag elfogadhatónak. Hasonló megítélés alá esik a sejtplazmába történő spermiuminjekció (ICSI) is, ahol ugyancsak meghatározónak bizonyul a „technika uralma az emberi személy eredete és sorsa felett”.

Az embriók lefagyasztása (kriokonzerválás) összeegyeztethetetlen a személy méltóságával: általa emberi lények vannak életveszélynek vagy súlyos egészségkárosodás veszélyének kitéve. Alapvetően eszközként kezelik őket, amikor esetleges későbbi „felhasználás” szándékával mesterségesen „előállítják” az embriókat. Az egyház tehát ezen eljárás megszüntetését szorgalmazza. Már csak azért is, mert a már meglevő lefagyasztott embriók tömegeit illetően sajnos nincsen erkölcsi szempontból elfogadható kiút. Minden felmerült megoldás (megsemmisítésük, „örökbefogadásuk” vagy más szülők általi kihordásuk, kísérleti célokra történő felhasználásuk) további erkölcsi aggályokat vet fel, így – állapítja meg az utasítás – ezen elhagyott („árva”) embriók esetében lényegében orvosolhatatlan helyzettel szembesülünk. Az egyedüli petesejt lefagyasztása viszont nem önmagában erkölcstelen, hanem a mesterséges megtermékenyítés során történő későbbi felhasználásának módja válik azzá.

A mesterséges megtermékenyítési eljárásoknál (FIVET) problémát szokott jelenteni a többszörös terhesség kialakulása (egyszerre több beültetett embrió is fejlődésnek indul). Bevett gyakorlattá vált ezért az ún. embrió-redukció, vagyis a nemkívánatos embriók elpusztítása, ami pedig szelektív abortusznak számít.

A beültetés előtti diagnózis esetében nem más történik, mint hogy az embriók közül nemük vagy különféle betegségeik esélye, esetleg emberi tulajdonságaik szűrése céljával kiválasztják a legmegfelelőbbet vagy a leginkább kívánatosat, majd a többit általában megsemmisítik. Ez esetben nemcsak abortuszról van szó, de a válogatás okán sokszor rejtett diszkriminációról is. Mindenesetre az embriókat laboratóriumi termékként kezelik.

A dokumentum foglalkozik a nemkívánatos terhesség megelőzésére szánt olyan szerekkel, mint az ún. esemény utáni tabletta, illetve az abortusztabletta. Ez utóbbi a már beágyazódott embriót pusztítja el. Az előbbi kategóriába tartozó szerek pedig az esetlegesen jelen levő megtermékenyült petesejt beágyazódását hivatottak megakadályozni (tehát ha éppen nincs megtermékenyülés, nincs abortusz). Ám használatuknál az abortuszra irányuló szándék általában jelen van.

Génterápia

A génterápia két válfaja közül az ún. szomatikus génterápia erkölcsileg elfogadhatónak bizonyul, mert egy konkrét személy adott betegségén hivatott segíteni, ám nem módosítja öröklődő génállományát. Ellenben az ún. csírasejtes génterápia (ami az ivarsejtek módosításával jár) a tudomány jelenlegi állása fényében nem tűnik megengedhetőnek, a következő generációkra gyakorolt előre nem látható hatásai miatt.

Az egyéb genetikai manipulációk, amelyek különféle kívánalmaknak megfelelően „feljavítani” törekszenek a születendő gyermek tulajdonságait (eugenetika), közvetetten diszkriminációhoz vezethetnek, az emberek közötti alapvető egyenlőség rovására. A háttérben felsejlik egy újfajta ember létrehozását célul tűző ideológia is, aminek lényege, hogy az ember a teremtő Isten helyébe akar lépni (az ún. transzhumanizmust a dokumentum nem említi kifejezetten, de Elio Sgreccia, a Pápai Életvédő Akadémia volt elnöke szerint utal rá). Hasonló okokból elítélendők az ember-állat hibrid embriók létrehozására irányuló kísérletek.

A reproduktív klónozás ugyancsak az emberi természet manipulálásával jár (egyfajta „biológiai rabszolgaságot” eredményezhet annak vonatkozásában, aki meghatározza a születendő ember tulajdonságait), ezért önmagában megengedhetetlen. Emellett pedig az új emberi lény létrejöttét teljesen elválasztja a házastársak kölcsönös önátadásától és a szexuális dimenziótól. A terápiás klónozás pedig amiatt elítélendő, mert az emberi lényt eszközként kezeli, amikor kifejezetten terápiás célból „hoznak létre” később elpusztítandó embriókat. Két újabb eljárás, a módosított sejtmag-átültetés (ANT), illetve a petesejt átprogramozása (OAR) esetében további tisztázásra vár, hogy az általuk létrehozott „termék” minek számít.

Az őssejtkutatás esetében a megengedettség kritériuma, hogyan nyerik ki azokat. Súlyosan erkölcstelen az a fajtája, amely embriók feláldozása révén tesz szert őssejtekre, míg a felnőtt szervezetből, a köldökzsinór-vérből vagy a természetes úton meghalt magzatokból kinyert őssejtek felhasználása megengedett. Az instrukció azt is megemlíti, hogy a kutatás jelenlegi állása szerint éppen az őssejtek ez utóbbi fajtájának felhasználása hoz jobb eredményeket.

Szintén elsősorban a kutatók számára jelent lelkiismereti kérdést az embriók felhasználásával előállított anyagokkal történő kísérletekben való részvétel. A Dignitas personae egyértelművé teszi: nem ad erkölcsi szempontból felmentést az a körülmény, hogy a kutató közvetlenül nem vett részt embriók elpusztításában, ha az így nyert „termékeket” használja. Természetesen ezen belül a felelősségnek különböző fokozatai vannak. Ellenben igazolható lehet, súlyos okok miatt, ha a szülők hozzájárulnak az ilyen anyagok felhasználásával készült oltóanyagok alkalmazásához gyermekük egészségének megóvása érdekében.

Az útmutatás jellege és hatása

Az instrukció műfaja szerint a törvényi előírások jobb megvilágítását, illetve végrehajtásuk konkrét módozatának kimunkálását célozza. A rendes, egyetemes egyházi tanítóhivatali megnyilatkozások körébe tartozik, vagyis az isteni kinyilatkoztatásban foglalt hitbeli és erkölcsi kérdéseket segít jobban megérteni; iránymutatását tehát a hívőknek vallásos lelkülettel kell követniük.

A Dignitas personae utasítást a Hittani Kongregáció készítette el és adta ki, a Pápai Életvédő Akadémia és számos további szakértő bevonásával. A dokumentumot XVI. Benedek jóváhagyta, tehát úgy kell tekinteni, mint pápai megnyilatkozást. A benne foglaltak nem tartoznak a tévedhetetlen tanítás kategóriájába, hiszen funkciója éppen az, hogy az örök és változatlan elveket egy adott kor konkrét és ezért változó körülményeire – jelen esetben a gyorsan fejlődő biológiai tudományok területére – alkalmazza.

Érszegi Márk Aurél/Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Karácsony
  2008-12-20 20:12:57, szombat
 
  Gyurkovics Tibor
Karácsony

Egy bizonyos idő után
akárhány karácsonyfát láthatsz,
mindig csak egyet látsz
s a többi látszat.

A többi öröm másé, idegen,
vagy elrabolt öröm,
Jézus Krisztus hozzánk
csak egyszer jön.

Csak egyszer száll le az angyal
kitárt fehér szárnnyal
és hozza le a békességet,
egyszer jön Boldizsár a mirrhával.

És többé nincsen békességünk,
nincs Máriánk, se szalmánk,
de erre az egy éjre
mindig emlékszünk.

És ott is gondolnak ránk.




*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
APEH ellenes demonstráció
  2008-12-20 20:11:42, szombat
 
  APEH Elenes demonstráció

A Nádori Szövetség és a Rendszerváltó Fórum december 19-én 11-13 óra között demonstrált a Haller utcai APEH épülete előtt. A demonstráció célja volt, hogy felhívja a figyelmet; az adóhivatal a tevékenységével hozzájárult a magyar vállalkozások tönkretételéhez, a magyar gazdaság ellehetetlenítéséhez. A demonstrálók tiltakoztak a túlzott mértékű, és sokszor átláthatatlanul bonyolult bürokratikus káosszal járó adóterhek ellen.

Eckrem Kemál György kijelentette, egy nemzeti kormány felállítását követően azonnal felelősségre fogják vonni a jelenlegi úgynevezett politikai eliten kívül az állami intézmények dolgozóit, és ebbe beletartozik az összes APEH alkalmazott is, az igazgatóktól a takarítónőig.

Tatár József felszólalásában utalt rá, hogy a magyar társadalom apatikus tehetetlensége, és gyengesége miatt az ország illegitim és kéretlen urai szabadon garázdálkodhatnak, és ennek egyik kiemelkedő, intézményesült példája az APEH.

Rozgics Mária hangoztatta, hogy az idegen szívű, nemzet, és ország ellenes kormányzat, és az általa fenntartott hivatali rendszer az ország, és a magyar nemzet ellehetetlenüléséhez vezet.

Vezér László kifejtette; a gazdasági válság bekövetkezése, és annak kárvallottjainak súlyos helyzete az olyan adópolitika miatt alakult Magyarországon ilyen katasztrofálisan, ami jelenleg a magyar gyakorlatban jelenleg is létezik és amely a globalizmus következménye.

Fáber Károly elmondta, hogy a multinacionális cégek adókedvezményei, a globális piacliberizálás a magyar termelő gazdaság, és elsősorban a kis és középtermelők, vállalkozások esélyegyenlőségét borítják fel, amely a magyar gazdaság pusztulásához vezet.
A demonstráció során a "sötét erőket" jelképező hivatal bejáratánál található karácsonyfához "kifehérítő" jelképként egy multinacionális cég termékét helyezték el, amely egy 1-kg-os liszt volt.

REFOR Infó


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Halott személy is "ajánlotta"
  2008-12-20 20:10:44, szombat
 
  A Jobbik súlyos választási csaláson érte az MDF-et - halott személy is "ajánlotta" jelöltjüket

Az egykor szebb napokat is megélt MDF ferencvárosi időközi országgyűlési választásra két részletben leadott 1015 ajánlószelvényéből 669 hamisítvány (fénymásolat) a Jobbik észrevétele szerint. A helyi választási iroda a gyanút megalapozottnak találja, ezért az Állami Nyomda Nyrt. szakértőjének meghallgatását javasolja a választási bizottságnak, mely szombaton dönt több más jelölt ügye mellett ebben is. A tegnapi leadási határidőig jogerősen csak egyetlen jobboldali jelöltet vettek nyilvántartásba: Szegedi Csanádot, a Jobbik alelnökét, a Magyar Gárda Egyesület egyik alapítóját, aki harcba száll a szétaprózódott baloldallal szemben.

Az MDF első próbálkozására leadott, kiugróan nagy számú (159 db, közel 20%) érvénytelen ajánlószelvénye arra ösztökélt, hogy alaposabban vizsgáljam meg az ügyet. A herényi pártot megelőző 6 jelöltnek addig összesen csak 4 kettős jelölése volt (SZDSZ-Munkáspárt, Humanista Párt-Munkáspárt, SZDSZ-Humanista Párt, SZDSZ-MSZP), az MDF megjelenése egyből 38 új kettőzést generált (10 az MSZP-vel, 10 az SZDSZ-szel, 8 a Munkáspárttal, 4 a Humanista Párttal, 3 a Fidesszel és 3 a Jobbikkal). Az MDF és a Jobbik látszólag kettős ajánlásairól helyszíni vizsgálat során, az ajánlók tanúk előtti nyilatkozata alapján kiderült: mind a három személy, akinek nevében kettős jelölés történt, valójában csak a Jobbikot támogatta, az MDF-es kopogtatócédulákon szereplő aláírások hamisak.

A Magyar Dávidibolya Fórum összes ajánlószelvényének alapos átvizsgálása során megállapítottam, hogy azok kétharmada hamisítvány, melyek egy kaptafára készültek, vélhetően fénymásolóval. Az utolsó napon pótlólag leadott 188 cédulából pedig már csak mindössze 11 eredeti, ami életszerű is, hiszen egy nap alatt nem lehetett annyit összeszedni. A leleplezéssel ezért is vártuk meg a pénteki pótlást, hogy a bűncselekmény még egyértelműbb legyen.

A Jobbik a feljelentést az arra hivatottabb választási bizottságnak javasolja megtenni, a jelölt nyilvántartásba vételének megtagadása mellett. A választás rendje elleni bűncselekmény és okirat-hamisítás mellett a személyes adattal visszaélés gyanúja látszik megalapozottnak, hiszen az "ajánlók" adatait vélhetően korábbi választásokról vagy aláírásgyűjtésekből tudták. Ezt támasztja alá az is, amit a népesség-nyilvántartó rendszerből az érvénytelen kopogtatócédulákról szúrópróbaszerűen derítettem ki: T. Elemérné ajánlását azért nem vette be a rendszer, mert 2007 novemberében 77 évesen elhunyt...

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint sokat elárul a rendőrség erkölcsi szintjéről, hitelességéről, hogy az MDF szabálytalanul induló jelöltje, dr. Dézsi Mihály nyugalmazott rendőrezredes, a BRFK korábbi szóvivője.

A helyi választási bizottság szombaton 11 órától, várhatóan késő délutánig tartja nyilvános ülését a Bakáts téri polgármesteri hivatalban. A Jobbik mindent megtesz a politikai maffia leleplezéséért a jövőben is.

Novák Előd,
a Jobbik delegáltja a Bp. 12. OEVK Választási Bizottságba


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyanús földügylet
  2008-12-20 20:09:21, szombat
 
  Szocialista miniszterek is érintettek a gyanús földügyletben?
2008-12-20 10:01 barikád.hu

A Magyar Nemzet azt állítja, hogy Gráf József agrárminiszter és Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter, az MSZP alelnöke is közbenjárt abban a 200 hektárnyi területet érintő, pákozdi, állami földértékesítési ügyben, amelyben a Fejér Megyei Főügyészség november közepén vádat emelt Benedek Fülöp, a nemzeti vagyonkezelő vezérigazgató-helyettese és két társa ellen.

A lap szombati számában a két miniszter érintettségét tanúsító olyan dokumentumokra hivatkozik, amelyekkel - értesüléseik szerint - az ügyészség eddig nem találkozott.

Mint írják, Benedek Fülöp a Honvédelmi Minisztérium jogi kötelezettséggel nem bíró ajánlása alapján utasította a földhivatalt arra, hogy a pákozdi földet minősítsék át ipari területté.

A Magyar Nemzet megkeresésére Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Hivatal főügyésze arról számolt be, hogy az ügyben a szóban forgó dokumentumok alapján Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök Országos Szövetségének igazgatója tett feljelentést. Az iratok előkerülése miatt "előfordulhat", hogy az ügyészség ismét kihallgatja a két minisztert - olvasható a cikkben.

mti - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lincselés követte a karambolt
  2008-12-20 20:05:07, szombat
 
  Lincselés követte a karambolt - a rendőrök mentették ki a sofőrt
2008-12-19 19:31 hírTV

Ötven-hatvan fős társaság verődött össze egy Siófokon történt karambol után, akik közül többen rátámadtak a balesetet okozó sofőrre és társára. Őket a helyi járőrök mentették ki a dühöngő tömegből.

Még szerdán este történt a karambol a siófoki Jegenye sor és a Kacsóh Pongrác utca kereszteződésében. Egy fiatalember autójával nem adott elsőbbséget a kereszteződésbe behajtó másik gépkocsinak, így összeütköztek. A szabályosan közlekedő autóban egy idős cigány házaspár ült, az asszony könnyebb sérülést szenvedett. A balesetet követően a házaspár és a fiatalember közt vita alakult ki. Időközben a környéken lakókból egyre növekvő csoport verődött össze a baleset helyszínén, majd az 50-60 főből tucatnyian a fiatalemberre támadtak. Megverték őt és segítségére siető barátját is. A balesetről és az azt követő lincselésről a mentők értesítették a rendőrséget. A siófoki kapitányság helyszínre érkező járőrei menekítették ki a megtámadott fiatalokat a dühöngő tömegből.

Mindketten megsérültek a bántalmazás következtében, de egyikük állapota sem súlyos. A rendőrök pénteken hajnalban állították elő a csoportos garázdaság három gyanúsítottját, majd kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket. A bizonyítékok függvényében nem zárható ki további személyek meggyanúsítása az ügyben. HavariaPress





*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A polgárháború előérzete
  2008-12-20 20:04:23, szombat
 
  Bayer Zsolt cikkét változtatás nélkül közöljük.
2008/12/18 - 14:49 Szent Korona Rádió

Ismét nagyszerű írást jelentetett meg a Magyar Hírlap Bayer Zsolttól.

Draskovics Tibor, a bárca nélküli miniszter.

Pedig azt az egyet megérdemelné.

Tényleg sok a szeretni való, feddhetetlen, becsületes, mindig igazat mondó miniszter Gyurcsány körül, s maga a miniszterelnök is olyan (bárcát!), de Draskovics kiemelkedik közülük. Primus inter bárca.



Az írásban említett festmény...

Ő, a nagy áfavisszatartó. Aki pénzügyminiszterként nem fizette ki a magyar vállalkozásoknak visszajáró áfát, és ehhez a legaljasabb trükköt, az ellenőrzést vetette be, miközben mindvégig mosolygott, mint egy debil. Gyurcsány akkor leváltotta, éppen erre hivatkozva, no meg arra, hogy a költségvetésben egyetlen számot sem sikerült eltalálni. Utóbb Gyurcsány ugyanúgy hazudozott, ugyanúgy mosolygott, és a kispadról előlépett Veres is ugyanúgy. És a számok mindig kibabráltak ővelük. Ezért nem meglepő, hogy a bukott bárca nélküli kisvártatva igazságügyi miniszterként mosolygott és szigorkodott.

Draskovics a Magyar Gárda kapcsán is szigorúan húzta össze tekintetét. Mondván, feloszlatni, és hogy senki sem vállalhatja át az állam rendfenntartó szerepét. Most Draskovics nyilván boldog. Közben pedig az állam nincsen. Nincs jelen ott, ahol jelen kell lennie, és ott van mindenütt, ahol semmi keresnivalója. Tehát úgy van, hogy nincs. Idegesítő és elviselhetetlen.

Nincsen ott az állam a kistelepüléseken, ahol elviselhetetlen az élet.

Ott van viszont Draskovics, aki elmegy a Nagycsécsen megölt cigányok temetésére. Demonstrálandó, hogy az állam ott van, ővelük. Ugyanez a Draskovics ellenben nem jelenik meg a Kiskunlacházán meggyilkolt tizennégy éves kislány temetésén - és ez a nem megjelenés is jelent ám valamit. Nagyon is sokat!

A pécsi cigánygyilkosság (a rendőrség szerint maffialeszámolás történt) tettesének fejére tízmillió forintos vérdíjat tűz ki az állam a gyilkosság utáni tizedik percben.

A Kiskunlacházán meggyilkolt tizennégy éves kislány gyilkosa fejére egyetlen fillért sem tűz ki az állam. A hivatalos magyarázat szerint azért, mert rengeteg nyom van a helyszínen, és mindjárt meglesz a gyilkos. És nincs meg azóta sem. Vagy... Vagy már tudják, kik voltak, csak még várnak egy kicsit, mert most éppen nem lenne jó, ha elkapnák őket. Ez az egyetlen állam, ez az egyetlen kormány, ez az egyetlen Draskovics, akiről ez (is) simán elképzelhető.

De legalább nincsen már gárda. Ez is valami, igaz-e, Draskovics? Mert bár a gárda nem követett el egyetlen bűncselekményt sem, s bár nem emelt kezet soha, senkire, de akkor is...

Hétfőn a gárda egyik alapítóját brutálisan összeverte otthonában négy cigány, a családja szeme láttára. Közben azt üvöltötték neki, hogy "most magyarkodj te g...i!". Majd ezt követően a bíróság feloszlatta a gárdát, hivatalos indoklás szerint azért, mert "a gárda félelmet kelt a cigányokban".

Ebben az országban nem lehet élni. Elintézték a draskovicsok és a gyurcsányok. Szerezze be mindenki Salvador Dalí A polgárháború előérzete című festményét. Számtalan helyen kapható plakátként. Tessék felakasztani a falra és nézegetni. Draskovics Tibor bárca nélküli képe dukál melléje. Meg az egész bandáé...


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Polgárháborús előjátékok
  2008-12-20 20:03:20, szombat
 
  2008-12-20 Magyar Hírlap

Nemcsak a reményt vesztett emberek lelkét pezsdítik fel az európai polgárháború előjátékai, de az üzleti életet is. A pénzembereknek nincs mit panaszkodniuk, amikor futtatott pártjaik - szocialisták és liberálisok - előjátékként az átlagembert szolgáltatják ki a gazdasági és a - mélyben már beindult - társadalmi anarchiának. Hogy a terror még nem jelent meg az EU-országokban úgy, mint ahogy a harmadik világban jelen van, talán csak annak köszönhetjük, hogy még az sem lenne képes oly mértékben lerombolni egy kontinens ellenálló képességét, mint a korrupt brüsszeli hivatalnokok. Egyelőre a demokrácia és a parlamentarizmus homlokzata mögé lehet bújni, s elítélni mindenkit, aki mondjuk Németországban arról beszél, hogy sötétebb embertársa "menekült anyanyelvű". Pedig az utalás világos: a bevándorlók gyermekei sem őseik nyelvének, sem a befogadókénak nem urai, s kevert idiómájuk csendül fel a börtönök beszélőjén is. A nyelvi gettó az ő szülöttük.

A tömeges bevándorlás etnikailag és kulturálisan is felszabdalta Európa térképét, s van hely Dél-Franciaországban, ahol korlátozták a mohamedán füleknek sértő harangszót. Úgy tűnik - elég csak a stadionok török zászlaira pillantani, hogy lássuk -, a "harmadik világ" kiterjeszti határait észak felé, s hogy rövidesen egy új honfoglalásnak leszünk tanúi. Az európai parlamenti pártok mind a bal-, mind a jobboldalon hűvösek és óvatosak ebben a kérdésben, s éppoly vakok, mint ódon liberalizmusukkal vakok voltak a Monarchia osztrák-német és magyar politikusai a szláv, az olasz és a román etnikai térhódítással szemben. (Pártunk és kormányunk most épp a Magyar Gárda kapcsán játssza el azt a kötelező emberi jogi mutatványt, amelyet - nem minden rosszakarat nélkül - a többségi társadalommal szemben illik bemutatni.)

A jövő megítélésénél gondoljunk arra, hogy 2005-ben a párizsi zavargásokban egész lakónegyedek infrastruktúrája lett a lángok és a rombolás martaléka, nem is beszélve annak a kilencezer gépkocsinak a roncsairól, amelyeknek a látványa az el-alameini tankcsatát idézte. A baloldali szélsőségesek és a bevándorlók "szent szövetsége" vezetett most az athéni véres tüntetéssorozathoz, amely visszhangra lelt a mediterrán térségben másutt is: csak Athénben százmillió euróra becsülik a károkat. Egyre több a szkeptikus hang, s elhangzik az is, hogy José Manuel Barroso valóságos hadsereggel rendelkezik, amelyet bevándorlók gyermekei és harcos imámok alkotnak. Csípős kritika. Közel van a kétségbeeséshez.

Tamáska Péter, történész

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2008.11 2008. December 2009.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 76 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 272
  • e Hét: 408
  • e Hónap: 1355
  • e Év: 37296
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.