Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Dicsősség Királya
  2008-12-24 16:04:39, szerda
 
  Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem. Jel 3,20. Link


Ti kapuk, emeljétek fel fejeiteket, és emelkedjetek fel ti örökkévaló ajtók; hadd menjen be a dicsősség királya!" Zsoltár 24,7

--------------------------------------------------------------------------------


A zsoltár biztató szava ez, amikor adventbôl karácsony estéhez érkeztünk. Más fordítás így mondja: Szélesre és magasra tárjátok fel az ajtót. Nem csak egy kis résnyire: szélesre, magasra tárd ki az ajtód, hogy bemehessen a dicsősség királya. Kicsoda ez a dicsősség királya? Az erôs és hatalmas Úr, az erôs hadakozó Úr. Nem baj, ha te nem is vagy erôs. Sokszor az a bajunk, hogy túl erôsek és túl okosok vagyunk. A sok törés azért van az életünkben, hogy Isten erôtelenné tegyen.
Ô az erôtlenekhez jön, mert Ô az erôs, Aki megtart. Szükséged van-e már Rá? Te nem tudod megtartani az életedet. Nem tudsz karácsonyt csinálni. Akibôl Isten valakit akar formálni, elôbb erôtelenné teszi. Jézus azt mondja, hogy Ô a hatalmas. Nékem adatott minden hatalom." (Mt 28,20). Neki minden lehetséges. A tieid hitre jutása, megkötözöttek szabadulása. Az erôs és hadakozó Úr a kereszt gyôztese. Nincs olyan bilincs, ami fogva tarthatná, ha Ô jön. Megérted-e, miért kellett gyermeknek lennie, egy jászolböl-csôben elférnie? Nem volt helye a vendégfogadó háznál. Nálad van helye? Nyitod a kapud, hogy bemehessen?
Az angyalok éne-kelték: Dicsôsség a magasságos mennyekben Istennek. Ha Jézust befogadod, egy téged meghaladó dicsôség ragyog át rajtad. Szemeden, cselekvéseden valami, Valaki átragyog. Akarod-e, nyitod-e, tárod-e az ajtód, hogy Jézus bejöhessen, és elfoglalja a szíved, hogy karácsonyi életed lehessen mostantól fogva mindörökké?

Trausch Liza Link
Jézus születése Link

Jól készítsük útját,betér hozzánk Ő Link

Várj, ember szíve, készen, Várd Isten Harcosát, Ki üdvösséged lészen, És békességet ád. Fényt, éltet hozva jő, Megtört az ősi átok, Kit vágyakozva vártok, Betér hozzátok ő.

2. Jól készítsétek útját, A Vendég már közel! Mi néki gyűlölt, utált, Azt mind vessétek el! A völgyből domb legyen, Hegycsúcs a mélybe szálljon, Hogy útja készen álljon, Ha Krisztus megjelen.

3. Az Úr elé ha tárod A szív alázatát, őt nem hiába várod, Betér hozzád, megáld. A testi gőg: halál! De bűnödet ha bánod, Szentlelke bőven árad, S a szív üdvöt talál.

4. Ó, Jézusom, szegényed Kér, vár, epedve hív. Te készítsd el, tenéked Lesz otthonod e szív. Jer hű szívembe hát, Habár szegény e szállás, De mindörökre hálás, Úgy áldja Krisztusát.

Ézs 40,3-4. Valentin Thilo 1607-1662; 4. vsz.: Hannoveri énekeskönyv

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kövesd a betlehemi csillagot!
  2008-12-24 12:27:35, szerda
 
  Jézus megszületését azért is tartják fényünnepnek, mert személyében a világba jött a sötétség ellentéte, az igazi világosság. Az evangélium tanúsága szerint a világosság Krisztus, akinek megdicsőített személye fizikai fény forrásául is szolgál majd az új világban.
Az emberben nincs világosság, ebből csak akkor tud részesülni, ha kapcsolatba kerül a Messiással.

Az élet megjelent

Jézus megszületésében a keresztények az élet felragyogását (,,dzóé efáneróté")
is ünneplik. Különösen János apostol mutatja be a Názáreti Jézust Életként.
Az öröm és a jó hír az apostol szerint az, hogy
,,az élet megjelent, és láttuk, és tanúbizonyságot teszünk róla, és hirdetjük néktek az örök életet, amely az Atyánál volt, és megjelent nékünk" (1 János 1:2).
Az élet epifániáját üdvözli János apostol Jézusban, akiben az isteni élet emberré lett.
Állítása szerint az apostolok empirikusan (,,láttuk, kezeinkkel illettük")
megtapasztalták, és meggyőződtek arról, hogy Jézusban egy teljes és magasabbrendű élet jött el a Földre, melynek nincs korlátja, és az időnek sincs alávetve.

Ez az élet tulajdonképpen isteni élet: örök, romolhatatlan és halhatatlan.

A világosság és az élet ünnepe Link
Link





Fényes csillag.

Kövesd a fényes csillagot,
Amerre mész,ő vinni fog.
Azokból néz mindig feléd,
Akikben élő szív dobog.
Akik szemében Jézus Krisztus él.

Mikor a napkeleti bölcsek meglátták a csillagot,
Felültek a gépre,és ment velük a villamos.
Téged is láttak,az útnak nekivágtak,
Van egy üzenetük Magyarországnak,
Hogy kit keresnek a napkeleti bölcsek itt?
Felugrasz a székből,és felkapod a bőrdzsekit.
Autók,gyárak,fények,kinai étterem,
Csak még egy perc,és elkezdődik a végtelen.

Kövesd a fényes csillagot,
Amerre mész ő vinni fog,
Vezet a végső cél felé,
ahogy az élet egy napon
-Miként a széles nagy folyó-
Egyszer a mély tengerbe ér.

Pajor Tamás

Link Menyből az angyal Link
 
 
1 komment , kategória:  Gondolatok  
A csodálatos gyermek
  2008-12-24 09:21:15, szerda
 
 
Egy gyermek születik nekünk, Fiú adatik nekünk ...
És származik egy vesszőszál Isai törzsökéből és gyökereiből egy virágszál növekedik.
(Ézsaiás 9, 6; 11, 1)

Ézsaiás lélekben egy újszülött kisgyermeket lát. Általában ha gyermek születik a világra, kérdés, hogy mi lesz belőle később. Némelyikről elmondják: jobb lett volna. ha meg sem születik. Itt azonban hatalmas, jelentőségteljes eseményről olvasunk. Maga Isten indult el az ember felé ezzel a születéssel. Megjelent az Ő jósága és üdvözítő kegyelme (Tit 3, 4). Megszületett Immánuel, akinek személye elválaszthatatlan Istentől. Ahol Ő van, ott Isten van velünk. Megszületett a második Ádám és vele elkezdődött az új emberiség, amely nem marad a bűnnek és a halálnak foglya. Az Ő születésében benne rejlik a mi újjászületésünk. ,,Gyermek született nekünk." Gyermek, akit az örökkévalóság Atyjának neveznek - micsoda ellentét! Az a gyermek a betlehemi jászolban Krisztus - az Úr. Nem egy az urak közül, hanem az Úr, aki mellett nincs más, csak alatta vannak. Ő az urak Ura és a királyok Királya. - Gyermek, akinek születésekor mennyei seregek ujjonganak.

Azután vesszőszálnak mondja Őt Ézsaiás, amely száraz gyökérből hajt ki. Dávid házának dicsősége megdőlt, mint a kidöntött fatörzs, de gyökeréből ágacska hajtott ki, gyenge és jelentéktelen ágacska, mégis rajta nyugszik majd az Úr Lelke a maga teljességében. Igazságos uralkodó lesz, aki felkarolja a szegényt és a lesújtottat. Ennek a királynak egyetlen szava elég arra, hogy minden ellenségét földre verje; ajkának lehellete megöli az istentelent, a ,,bűn emberét". Békebirodalmat alkot, ahol még az állatvilágból is kihal a ragadozás és ölés vágya. ,,Mert teljes lesz a föld az Úr ismeretével, mint a vizek a tengert beborítják" (Ézs 11, 1-9). A gyenge sarj népek zászlaja lesz. Nemcsak Izrael gyülekezik e zászló alá, hanem a pogány világ is odafordul és Őt keresi. ,,És az Ő nyugodalma dicsőség lesz" (Ézs 11, 10). Ahol Ő letelepszik, ahol Ő lakozást vesz, ott dicsőség van. - Csodálatos lehetőségek bontakoznak ki a sötét betlehemi istállóból. Isten kicsiben kezd.

,,Szép rózsabimbó nyílt ki, hajdan egy zsenge tőn.
Mint ősi ének zengi, Jessének sarja ő.
Ó, drága szép virágunk, hints le ránk illatárt.
Fényes nap, égi lángunk, adj nekünk fénysugárt.
Ki Isten s ember vagy, bűnből, halálból ments ki,
vigasztalást te adj!"

--------------------------------------------------------------------------------

Carl Eichhorn "Isten muhelyében" c. könyvéből






Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2008.11 2008. December 2009.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 612 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 693
  • e Hét: 3263
  • e Hónap: 10970
  • e Év: 60535
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.