Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
Fábry: elégtelen az ellenzék i
  2008-12-28 23:23:38, vasárnap
 
  Fábry: elégtelen az ellenzék indexébe is
2008. december 27.



Egész életemben viszolyogtam az úgynevezett politikai kabarétól, de ha egy honvédelmi miniszter tök részegen mond beszédet, azt egy humoristának kutya kötelessége megmutatni. Ideológiai megfontolásból soha nem fabrikáltam poént, ugyanakkor kétségtelen, ez a kormányzat bőségesen ellát gúnyanyaggal, annyira, hogy olykor a képünkre fagy a mosoly - mondja Fábry Sándor humorista, túl a kereskedelmi televízióban eltöltött tízedik évén és túl a kétszázadik Showderen.


Politikai szerepre nem kapott ajánlatot, nem is vállalná, de nem hiszi, hogy csöndben kell maradni, ha azonosító szám nélküli rendőrök, akik a törvény szerint terroristának minősülnek, ártatlan embereket vernek az utcán. Véleménye szerint az elmúlt hat esztendő messze túllépte a demokrácia határait, az iparszerű tolvajlás, valamint a legfelső körök köztörvényes bűnözői polgárjogot nyertek. De ha arra gondol, hogy mindennek az ellenzék hat év alatt sem tudott gátat szabni, az ő indexébe sem tudna jobbat írni az elégtelennél.

A nyilván sokakban megfogalmazódó kérdésre, ha azok kerülnek majd hatalomra, akiktől a változásokat várja, zavarba kerül-e, csak annyit mond: ha Orbán Viktor lesz a miniszterelnök, az ő portréja is ugyanúgy meg lesz tisztogatva pökött zsebkendővel, mint "Ferenc testvéré". Amúgy a távozásáról szóló pletykákat eloszlatandó megnyugtatja rajongóit, hogy az RTL Klub vezetői még kétszáz adásig mindenképp számolnak vele.

http://www.nethirlap.hu/cikk/nethirlap.31130.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európai tüntetéshullám Izrael
  2008-12-28 23:17:41, vasárnap
 
  Európai tüntetéshullám Izrael katonai akciói ellen
2008-12-28 20:33:26 Kossuth Rádió

Európa-szerte ezrek tüntettek a Gázai övezetben végrehajtott izraeli légitámadások ellen tiltakozva. A békés demonstrációkat Párizsban, Madridban, Londonban és Koppenhágában tartották. A Közel-Keleten is sokezren tüntettek a bombázások ellen, a legtöbben, körülbelül ötvenezren Egyiptomban vonultak az utcákra, de tiltakozó akciók voltak Szíriában, Jordániában, Libanonban, Törökországban és Irakban is.

Közben Szíria közölte, hogy felfüggeszti a török közvetítéssel Izraellel folytatott béketárgyalásokat. Hírek szerint szárazföldi akcióra készül Izrael a Gázai övezet ellen, amelyet harmadik napja bombáz a légierő. A palesztinok több mint száz rakétát lőttek ki izraeli célpontokra. A palesztin áldozatok számát 300-ra, a sebesültekét nyolcszázra teszik. (MR)

Peresz: Ésszerűtlen háború

Ez egy fölösleges, ésszerűtlen háború - mondta az izraeli államfő a Gázai övezetben dúló harcról, amelynek egyébként azonnal befejezését sürgeti a nemzetközi közvélemény. Az izraeli kormány döntései azonban nem a háború végét sejtetik. Eközben az ENSZ és más nemzetközi szervezetek elítélték a Gázában folytatott katonai akciókat, Európa és a Közel-Kelet számos országában pedig tömegtüntetéseken bírálták Izrael légitámadásait.

Az izraeli kabinet megszavazta 6500 tartalékos mozgósítását a gázai háborúhoz. Az övezet felé tartanak a tankok és a szárazföldi alakulatok. Közben az al-Jazeera forrásai már 280 halottról szólnak. Eddig ennyien haltak meg az "Öntött vas" hadműveletnek elnevezett katonai akció légi csapásai nyomán. Simon Peresz köztársasági elnök a következőket nyilatkozta a gázai háborúról:

Simon Peresz:
- Nem emlékszem egész Izrael történetében a Hamasz okozta háborúnál feleslegesebbre és ésszerűtlenebbre. Ez az őrület háborúja, olyan emberek háborúja, akik nem gondolkodnak józanul, akik nem képesek elmagyarázni, miért is lőnek.

Közben már Bershevára és Asdódra is kiterjesztették a biztonsági intézkedéseket a civil lakosság védelmében. A Hamasz válaszrakétái akár 40 km-re is eljutnak, így arrafelé is megnyitották az óvóhelyeket. Ciszjordániában és Izraelben a palesztinok tüntetéseken tiltakoznak az izraeli hadsereg Hamasz elleni légi csapásai miatt. Az izraeli hatóságok letartóztattak több mint 40, a kormány ellen fellépő arabot. (Krónika)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ártalan civilek százait végezt
  2008-12-28 23:16:45, vasárnap
 
  Ártalan civilek százait végezték ki a zsidó légi terroristák
2008. december 28. 09:31 HunHír.Hu

Csaknem 250 ártatlan arab halt meg a zsidók soha nem látott méretű tömegpusztításában. A sebesültek száma több, mint 700 fő, a CNN folyamatosan növekvő számokról tudósít. Az arab országok egy csoportja határozattervezetet terjesztett a BT elé, a dokumentum elítéli az izraeli hadműveleteket, és felszólítja Izraelt, hogy haladéktalanul szüntesse be a katonai akciókat a Gázai övezetben. Diplomaták szerint a BT valószínűleg nem fogja megszavazni ezt a tervezetet. A kettős mérce a világban is érvényes, és ennek nem lehetnek a zsidók a kárvallottjai.




A CNN beszámolója szerint az izraeli légierő vasárnap reggel légi csapást mért egy tartálykocsira az egyiptomi határnál fekvő Rafah közelében. A jármű lángra lobbant, és a tűz átterjedt több környékbeli házra. A Hamász által ellenőrzött rádió szerint a
egyebek mellett a Gáza központjában lévő Rimal kereskedelmi negyed egyik mecsete ellen indított támadást, amely "terroristáknak nyújtott menedéket". Az izraeli rádió szerint a légierő közel húsz támadást indított az éjszaka folyamán.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) folytatja a gázai helyzetnek szentelt rendkívüli ülését. Az arab országok egy csoportja határozattervezetet terjesztett a BT elé, a dokumentum elítéli az izraeli hadműveleteket, és felszólítja Izraelt, hogy haladéktalanul szüntesse be a katonai akciókat a Gázai övezetben. Diplomaták szerint a BT valószínűleg nem fogja megszavazni ezt a tervezetet. Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár nyilatkozatban szólította fel a szembenállókat, hogy azonnal vessenek véget az erőszaknak, és elítélte Izraelt az erő túlzott alkalmazása miatt.

HunHír.Hu kommentár:
Konferenciák ezrein rikoltják a zsidók, hogy nő a világban az antiszemitizmus. A hírtévék temetetlen, véres halottakat, síró, üvöltöző hozzátartozókat mutogatnak, mert ez a valóság. A zsidó terrorállam bárkit pusztíthat, - s ez a kijelentés természetesen már antiszemita. Vadászhat aggastyánokra szerte a világban, szétlőhet mecseteket, imaházakat, mert az antiszemita kifejezés mellett a terrorista megnevezés az, ami tömeggyilkosságokat előkészítő szitokszó - náluk. A világ hallgat, nem mer ujjat húzni velük, hiszen ők irányítanak mindent.


--------------------------------------------------------------------------------


Israel mounts PR campaign to blame Hamas for Gaza destruction
Foreign minister briefs Rice, Miliband, and Solana

Beindult teljes gőzzel a cionista propaganda gépezet hogy a hülye világnak megmagyarázzák bizonyítványukat. Az izraeli külügyminiszter némber feltelefonálta már Londont, Washingtont, az ENSZ-et az EU-t, az orosz-kínai-francia és német külügyminisztereket hogy "megmagyarázza" - A HAMAS BŰNE MINDEN. Csak a Hamasnak lehet köszönni hogy lebombázzák a zsidók a palesztin civileket!!!!

A cion propaganda kivonatosan:

- Izrael részére a történet mely a mostani beütéshez vezetett nem 1967-ben kezdődött amikor elfoglalták Palesztína 80%-át, hanem 2005-ben amikor "kivonták csapataikat" és illegális telepeseiket Gázából!

- A palesztín militánsok a kivonulást rakétáik sikerének tulajdonították. (megjegyzés: amilyen hülyék lehet hogy el is hiszik saját propagandájukat).

- Gázát tízméteres betonfallal vették körül a zsidók, és teljes blokádot alkalmaztak a lakósság ellen. Gázai munkások nem léphettek izraeli (sic) földre 2005-től, teljes kereskedelmi blokád jött létre 2006-ban, végül 2007-ben kizárták az összes külföldi segítőt is, akik életben tartották a gázai koncentrációs tábor lakósságát. (elképesztő hogy mindezt el islismeri a némber).

Mikor megkérdezték hogy a fenti "megszorítások" hatásosak-e, a nőszemély csak annyit válaszolt: túl korán van még analizálni a sikert!

Ezek után Condoleeza Rice azonnal a Hamast blamálta mert "megszegték a tűzszünetet és újabb agresszióba kezdtek"!!! (Remélem mindenki érti hogy nem Izrael bombázása a palesztin civileknek az agresszió, csak és kizárólag a Hamas rakéták melyek soha, semmiféle zsidó emberáldozattal nem jártak).

http://www.guardian.co.uk/world/2008/dec/28/israel-gaza-hamas
(olvasónktól)


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
ÁSZ: az önkormányzatok kétharm
  2008-12-28 20:40:58, vasárnap
 
  2008-12-28 11:33
ÁSZ: az önkormányzatok kétharmada sodródott a csőd közelébe

Az önkormányzatok kétharmada, csaknem kétezer település sodródott mára a csőd közelébe. Az Állami Számvevőszék tanácsosa, Vígvári András szerint a helyhatóságok jelentős részét adósságcsapda fenyegeti, mivel a túléléshez felvett hitelt, illetve a kötvénykibocsátásból származó pénzt a napi működésre és nem fejlesztésre fordították.


Az Állami Számvevőszék szerint a probléma súlyosságát mutatja, hogy az önkormányzati szektor hitelállománya jelenleg a 700 milliárd forintot is meghaladja, miközben a Pénzügyminisztérium a helyhatóságok nélkül az egész államháztartásra 1087 milliárd forintnyi hiánnyal számolt.

hírTV


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Havas Szófia nem fogadta az él
  2008-12-28 20:38:53, vasárnap
 
  2008-12-28 20:04
Havas Szófia nem fogadta az életvédőket

Életvédő zarándoklat az Aprószentek napján. Az abortusz ellen tiltakoztak félszázan a Szent János Kórháznál. A demonstrálók gyalog jöttek a Pasaréti téri ferences templomtól az intézményig.


Petíciót akartak átadni a kórház vezetőségének, amelyben azt kérték, hogy évente három napon, az Aprószentek napján, a magzatgyermekek napján és az ENSZ Nemzetközi Élet napján ne végezzenek abortuszt. A kórházban dolgozó Havas Szófia szocialista országgyűlési képviselő azonban azt üzente nekik, hogy nem fogadják az életvédőket. A zarándokok szerint a kormány rossz családpolitikája miatt nőtt az abortuszok száma. 1956 óta, mióta itthon is végezhetnek ilyen beavatkozásokat több mint 6 millió terhességmegszakítást végeztek el a kórházakban.

hírTV

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cipőgyárnak jó a Bush-affér
  2008-12-28 20:34:19, vasárnap
 
  A cipőgyárnak jó a Bush-affér

Hétfő, 2008. december 22. 21:13 - Frissítve: Péntek, 2008. december 26. 17:58
Zoom
Gazdaggá tette a cipő gyártóját a Bush elnököt megdobáló iraki újságíró.

Szilveszter este áll először bíróság elé Muntaszir al-Zaidi. A cipődobáló újságírót az amerikai államfő elleni agresszióval vádolják, aminek büntetési tétele 5 és 15 év között lehetséges. Lezárult az ügy vizsgálati szakasza, így a 28 éves fiatalember ügye már Központi Bűnügyi Bíróság előtt van.

A hősként tisztelt iraki zsurnaliszta bátyja, Uday al-Zaidi panaszt tett és pert is fontolgat, amiért testvérének kiverték egy fogát az iraki hatóság emberei, sőt még a fülét is összeégették. Az ügyész visszautasította a vádakat. Szerinte a fogvatartott csak apróbb horzsolásokat szenvedett, azokat is letartóztatásának pillanatában, még a sajtótájékoztató helyszínén.

Reuters

Bush szóvivője azt nyilatkozta, hogy az elnök nem neheztel a támadás miatt. Ezt a lábbeli török készítője is elmondhatja magáról. Az isztambuli Baydan cipőgyár tulajdonosa, Ramazan Baydan közölte: világszerte óriási az érdeklődés a típus iránt. Mint mondja, hirtelen annyi megrendelést kapott, hogy alig tudja kielégíteni a megnövekedett vásárlói igényeket.


http://www.youtube.com/watch?v=OM3Z_Kskl_U&eurl=http://www.zoom.hu/kulfold/a- cipogyarnak-jo-a-bush-affer-35010.html&feature=player_embedded
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így az év végére egy jó hírt
  2008-12-28 20:28:02, vasárnap
 
  Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Az utóbbi időben sokan jelezték felénk, hogy kérés nélkül kapnak híreket a népszavazási kezdeményezésről, amit nagyon sajnálunk. Mivel a rendszerbe a feliratkozáson kívül beküldés, ajánlás stb. útján is be lehet kerülni, és hogy a jövőben elkerülhessük a nem kívánt levelezéseket, a következőket kérnénk Önöktől:

Azok, akik kéretlenül kapják a hírlevelet, és nem szeretnék ezt a jövőben megkapni, csak annyit tegyenek, hogy ennek a levélnek alul a bal alsó sarkában található Leiratkozás a hírlevélről szövegre (linkre) rákattintanak, és ezzel automatikusan törlődnek a rendszerből, amelyből származó kellemetlenségek miatt mégegyszer elnézést kérünk minden érintettől.
Újra regisztrálni pedig csak akkor tudnak majd, ha a honlapom főoldalára ellátogatnak (http://www.seresmaria.hu), és ott feliratkoznak a hírlevél küldésre.

A többi kedves olvasótól pedig azt szeretnénk kérni, hogy a jövőben csak olyan ismerősöknek tegyenek a honlapon keresztül ajánlást a népszavazási kezdeményezéssel kapcsolatosan, akik ezen nem fognak megsértődni vagy háborogni, netán feljelentgetni.
(A kéretlen leveleknek senki nem örül. De ez mégsem egy viagra reklám, vagy egy vírus, hanem egy mindenkit érintő kezdeményezés, mely sikerének egyetlen kulcsa van: ha minél több emberhez eljut a híre.)

Azért egy érdekes és talán fontos hírem még a sértődősebb levelezők felé is van.
Ha valaki eddig azt gondolta volna, hogy amiért küzdünk csak egy hecckampány, szerintem az alábbi két linken olvasható levél meggyőzi, hogy mennyire fontos az, amit teszünk.

ISMÉT MEGSZÓLALT A MÁSIK OLDAL...

Az országosan is elhíresült országgyűlési képviselő feleség levél után (http://www.seresmaria.hu/blogpl.php?id=7) nemrég kaptam egy újabb nagyon érdekes és

tanulságos levelet: http://www.seresmaria.hu/blogpl.php?id=12

Ezek után várom a véleményeket, hogy akkor tulajdonképpen kinek is van igaza, és ki szégyellje magát?! És nem utolsó sorban, hogy fontos-e az, amit csinálunk, és érdemes-e támogatni azt a népszavazási kezdeményezést, hogy:
Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?

A törzsközönségnek pedig még néhány dolog szeretnék röviden mondani:

Így az év végére egy jó hírt kell közöljek:
Úgy tűnik, sikerül behozni az indulás nehézségeiből eredő lemaradást. Ezt viszont csak akkor lehet biztosra venni, ha valós és kézzelfogható adatok birtokába jutok.
Ezért nagyon fontos lenne, hogy még az idén mindenki adja postára a nála eddig összegyűlt aláírásokat, és aztán még nagyobb lendülettel folytassa a munkát a gyűjtés második felében, februárig. Az aláírásgyűjtő ívet most már mindenki ki tudja nyomtatni, mert word formátumban is elérhető a honlapom főoldaláról (http://www.seresmaria.hu).

Sokat lendíthet a beérkező mennyiségen, ha kihasználjuk az év végi nagyobb közösségi együttlétet, valamint a több szabadidőt karácsony után, és beleerősítünk a gyűjtésbe. Főleg arra kellene törekedni, hogy minél több ember kezébe adjunk legalább egy gyűjtőívet, amit szinte mindenki a családján belül is meg tud tölteni, de ha a kollégáknak, barátoknak vagy ismerősöknek és szomszédoknak is szólnak, az már több ívet is eredményezhet, vagy azoknak is adni kell egy ívet, hogy ők is kitöltsék azt a körülöttük élők segítségével.

Egy ilyen láncreakciót kell mindenképpen elindítanunk, mert ez lehet az egyetlen megoldás, ugyanis az utcára csak kevesen jutunk ki, márpedig az idő halad. El kell érjük azt, hogy legalább 20 ezer ember vegye a fáradtságot és legalább egy ívet írasson alá a környezetében élőkkel - és akkor SIKERÜLT!

És sikerülni fog, majd meglátjátok!

Boldogsággal teli szebb és jobb újesztendőt kívánok mindannyiunknak!
Tegyünk róla, hogy így legyen!

Tisztelettel: Seres Mária

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Draskovics Szetey mögé állt
  2008-12-28 20:15:51, vasárnap
 
  Pilhál György: Draskovics Szetey mögé állt
2008. december 27. 12:02


MNO

Pilhál György: Megszólalt az ügyben Szetey Gábor homoszexszakértő, egykori személyügyi államtitkár is, aki egyenesen ,,gyáva, idejétmúlt és paternalista" döntésként minősítette az Alkotmánybíróság határozatát, és síkra szállt a melegeket felkaroló Draskovics mellett. Szetey egyébként jelenleg Spanyolországban múlatja az idejét (valószínűleg bikaviadalokra is kijár), s végtelenül szomorú, hogy barátjával nem léphetnek regisztrált élettársi kapcsolatba, ahogyan azt szerelmük elején eltervezték. Az egymást követő nyilatkozatok után kétkezi emberben felvetődik a kérdés: nem lesz-e neki valami baja abból, hogy ő még mindig a másik nemet kedveli, ahogyan azt a régi öregek tették. Vagy az a helyesebb, ha rózsaszínűnek látjuk a világot?

Magyar Nemzet, 2008. december 27.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Égnek a hanuka gyertyái a Nyug
  2008-12-28 20:14:05, vasárnap
 
  Égnek a hanuka gyertyái a Nyugati téren
2008. december 28. 19:59



MNO
Meggyújtotta a hanuka gyertyáit Köves Slomó rabbi vasárnap este Budapesten, a Nyugati téren. Az eseményt levélben üdvözölte Székely Tamás egészségügyi miniszter.

Az ünnepségen felolvasták a levelet, amelyben a miniszter hangsúlyozta: ,,olyan társadalmat akarunk, amelyben lehet szabadon gondolkodni, lehet szabadon hinni, és lehet szabadon ünnepelni is".

Köves Slomó a gyertyagyújtást követően az MTI-nek elmondta, hogy zsidók és nem zsidók egyaránt nagyon kedvelik ezt az ünnepet. A hanuka arra a több mint kétezer évvel ezelőtti eseményre emlékeztet, amikor a makkabeus zsidók kis serege kivívta szabadságát az elnyomó szír görögök ellen, majd a jeruzsálemi szentélybe érve mindössze egyetlen kancsó szent olajat találtak az ottani menóra mécses meggyújtásához, ám az csodálatos módon nyolc napig égett.

(mti)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Irán vallási vezetője Paleszti
  2008-12-28 20:10:49, vasárnap
 
  Irán vallási vezetője Palesztina megvédésére szólít
2008-12-28. 19:36


A palesztinok védelmére és Izrael megbüntetésére szólította vasárnap a világ muzulmánjait Ali Hamenei ajatollah, Irán vallási és politikai vezetője.


"A palesztin harcosok és az iszlám világ hívői kötelesek minden lehetséges eszközzel oltalmazni a védtelen gázai asszonyokat és a gyerekeket. Mártír lesz az, akit megölnek e jogos védelemben" - idézte az iráni állami televízió Hamenei üzenetét.

A perzsa állam azeri származású ajatollahja szerint a muzulmán országoknak meg kell büntetniük a cionista rezsimet, vezetőit pedig felelősségre kell vonni a gázai háborús és emberiségellenes bűncselekményekért, illetve az övezet hosszantartó zárlata miatt. Ali Hamenei bírálta egyes arab országok kormányait, amelyek szerinte hallgatásukkal bátorítják Izraelt a gázai katonai fellépésre.

(stop nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
2008.11 2008. December 2009.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1074 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1502
  • e Hét: 7234
  • e Hónap: 18345
  • e Év: 171841
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.