Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
pogácsa hegyek
  2008-12-08 01:40:55, hétfő
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  receptek  
sajtos sós sütik
  2008-12-08 01:39:44, hétfő
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  receptek  
diós-mákos receptek
  2008-12-08 01:37:15, hétfő
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  receptek  
poharas krémek
  2008-12-08 01:36:02, hétfő
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  receptek  
finom diós süti
  2008-12-08 01:34:23, hétfő
 
  Nagyon finom diós sütemény

Hozzávalók:

* 15 dkg vaj,
* 30 dkg porcukor,
* 5 tojás,
* 7 dkg rétesliszt,
* 4 ek kakaó,
* 32 dkg dió,
* 4 ek rum,
* 1/2 sütőpor,
* Ízlés szerint lekvár,
* 1 cs. vaníliáscukor,

Mázhoz:

* 10 dkg ételbevonó,
* 5 ek olaj.


Elkészítése: 4 tojássárgáját kikeverjük 15 dkg porcukorral, és 15 dkg vajjal. Hozzáadunk 1 ek kakaót és a 4 tojás keményre felvert habját, 7 dkg réteslisztet, amit elkeverünk 1/2 cs sütőporral. Végül hozzáadunk 12 dkg diót és kikent, lisztezett tepsibe megsütjük. A kisült tésztát megkenjük pikáns lekvárral. Ez után összekeverünk 20 dkg darált diót, 15 dkg porcukorral, 1 cs vaníliás cukorral, és 4 ek rummal, majd a lekváros tésztára öntjük. Majd 1 egész tojást, 3 ek kakaót, 10 dkg porcukrot, és 20 dkg vajat jól kikeverünk és rákenjük a diós töltelékre. A végén elkészítjük a mázat úgy, hogy a 10 dkg ételbevonóhoz 5 ek olajat teszünk és gőz fölött felolvasztjuk, majd a süteményre öntve hűlni hagyjuk.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
mézes receptek
  2008-12-08 01:19:48, hétfő
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  receptek  
kiadós mézes puszedli
  2008-12-08 01:06:23, hétfő
 
  Kiadós mézes puszedli

Hozzávalók:
1 kg liszt, fél kg méz, 30 dkg cukor, 2 evőkanál baracklekvár, 4 tojássárgája, 2 dkg szalalkáli, 1 teáskanál szódabikarbóna (egy kevés tejben feloldva), 20 dkg margarin, mézeskalács-fűszerkeverék, vagy ízlés szerint őrölt fahéj, szegfűszeg, ánizs, gyömbér, citromhéj.
Elkészítés:
Gyúrja össze a hozzávalókat, majd tegye 2-3 napra hűtőbe. Sütés előtt nyújtsa ki a tésztát kb. fél centi vastagra. Szaggassa ki a különböző formákat, majd forró, 200°C-os sütőben süsse 8-10 percig. Már rögtön sütés után puha és fogyasztható.
Pléhdobozban pedig nagyon hosszú ideig eláll.


 
 
0 komment , kategória:  receptek  
erdélyi mézeskalács
  2008-12-08 01:01:39, hétfő
 
 


tésztához
* 450 g liszt
* 200 g porcukor
* 2 kk szódabikarbóna
* 1 kk fűszerkeverék (őrölt szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, gyömbér, ánizsmag, kardamom)
* 3 tojás
* 2 ek puha vaj
* 200 g méz
* 1 cs vaníliás cukor

díszítéshez
* 120 g átszitált porcukor
* 1 tojásfehérje

1. Az összes alapanyagot jól összedolgozzuk, és a tésztát fóliába csomagolva legalább egy napig hűvös helyen érleljük. (Nálam három nap lett belőle, de semmi baja nem esett a tésztának.)
2. Az érlelés után a tésztát, enyhén lisztezett munkafelületen, kis részletekben nyújtjuk ki, kb. 2 mm vastagságúra, és különféle formákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tojássárgájával megkenegetjük, majd 175 ºC-ra légkeverésen előmelegített sütőbe téve, alul-felül állásra váltva, 5-7 perc alatt megsütjük. A folyamatot addig ismételjük, amíg a tészta el nem fogy. (Rengeteg mézeskalács lesz a tésztából, részemről a nyers tészta felét bedugtam a fagyasztóba.)
3. Fontos, hogy ne légkeveréses üzemmódban, hanem alul-felül álláson süssük a tésztát, különben kiszárad.
4. A díszítéshez a porcukrot és a tojásfehérjét habbá verjük és egy alkalmas eszköz segítségével (kinek mi válik be, ki kell tapasztalni: nylon zacskó egy apró lyukkal, habzsák mini lyukú véggel, vagy egy kis ecset) tetszés szerinti mintákat rajzolunk a mézeskalácsokra.

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
karcsonyi almás meglepetés
  2008-12-08 00:59:16, hétfő
 
 


* 15 dkg liszt
* 10 dkg teavaj
* 1 kk őrölt fahéj
* 5 dkg kristálycukor
* 5 dkg mogyoró
* 6 db szabolcsi Jonathan alma
* 1/2 dl citromlé
* 2 ek brandy (konyak)

tálaláshoz
* porcukor

1. A lisztet és a fahéjat egy tálba összeszitáljuk.
2. A vajat felkockázzuk és kézzel összedolgozzuk a fahéjas liszttel. (Gyors mozdulatokkal dolgozzunk, hogy a vaj ne nagyon olvadjon meg.)
3. A tésztába belegyúrjuk a cukor felét, valamint a durvára vágott mogyoró felét is.
4. Az almákat szépen meghámozzuk, kicsumázzuk. Felnegyedeljük őket, citromlével meglocsoljuk, majd egy serpenyőbe tesszük és megszórjuk a megmaradt cukorral. Leöntjük a brandyvel (konyak), kis lángon felmelegítjük és óvatosan meggyújtjuk, addig rázogatjuk, amíg a láng el nem alszik.
5. Az egész gyümölcskeveréket átkanalazzuk egy öblös tűzálló edénybe, vagy cserépedénybe.
6. A tésztával beborítjuk és a maradék mogyorót is rászórjuk.
7. 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz.
8. Melegen, porcukorral meghintve kínáljuk.



 
 
0 komment , kategória:  receptek  
karácsonyi mézes süti
  2008-12-08 00:53:40, hétfő
 
 


* 5 tojás
* 10 dkg méz
* 5 dkg porcukor
* 30 dkg liszt
* 1 csomag sütőpor
* 2 kk. őrölt fahéj
* csipet só
* 10 dkg apróra vágott dió
* 4-5 evőkanál baracklekvár

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
2. A tojást a mézzel és a porcukorral habverő segítségével habosra keverjük.
3. A lisztet a sütőporral, a fahéjjal, a sóval és a dióval összekeverjük és óvatosan a felvert tojásokhoz adjuk.
4. Kivajazott, kilisztezett tepsiben megsütjük.
5. Ha kihűlt a tetejét forró baracklekvárral megkenjük.
6. Díszíthetjük aszalt gyümölcsökkel.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2008.11 2008. December 2009.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 1248 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 229
  • e Hét: 1161
  • e Hónap: 2153
  • e Év: 33882
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.