Belépés
orsi1.blog.xfree.hu
"...az igaz embert egyedül az idő mutatja meg, míg a hitványra első percben ráfigyelsz. " --------- "A problémák azért vannak, hogy megoldjuk ... S. Orsi
1967.12.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 125 
Asszem ez már nem normális....
  2008-03-31 23:03:49, hétfő
 
  ....dolog....
Pályázati elszámolást készítettem...
Enyhén szólva borzasztó... volt 2db számlám... a dossziéban a végeredmény mindenféle hiánypótlással, módosítási kérelemmel cirka 2cm !!!! vastag lett... És az egészben a legjobb, hogy még nem is olyan sok pályázati pénzről van szó... ahhoz képest meg töredék, morzsányi, mint amit elsüllyesztenek kedves vezetőink... ott fenn...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
03.31-i névnapok eredete
  2008-03-31 16:27:49, hétfő
 
  Március 31.

Árpád :
Régi magyar név, az árpa szó -d kicsinyítőképzős származéka.

Benjámin :
Héber eredetű bibliai név. Jelentése: "szerencse fia". (Más magyarázat szerint: "a jobbnak a fia".)

Ákos :
Török eredetű régi magyar név. Jelentése: fehér sólyom.

Johanna :
A János férfinév latin Johannes formájának a női megfelelője. A héber Johanan név görög Johannesz változatából (ill. ennek a hasonló hangzású latin Johannes formájából) származik. Jelentése: Jahve megkegyelmezett.

Villő :
Újkeletű névalkotás Kodály Zoltán 1925-ben szerzett gyermekkórusra írt műve a címe nyomán. A villő szó a régi magyar tavaszi, téltemető népszokás, a villőzés során énekelt versekben fordul elő. Villőzéskor a Zoborvidéken (Nyitra környékén) feldíszített zöld fűzfaágakkal járták be a lányok a falut. A szó a latin villus szóból ered, ennek jelentése: lomb. A szlovák víla szó jelentése tündér.

Gujdó :
Német, olasz eredetű név, a német Vitold névnek, illetve a latin Vitus név német formájának az olasz alakváltozatából való. Jelentése erdőből származó.

Szonóra :
Latin eredetű név, először Puccini Nyugat lánya című operájában fordult elő. Jelentése csengő hangú.

Kornélia :
A Kornél férfinév latin eredetijének a női párja. Jelentése corneliusi, szarv, somfa.
 
 
0 komment , kategória:  Egy kis infó sokmindenről  
2008.03.31-i névnapok eredete
  2008-03-31 09:50:02, hétfő
 
  Míg szerencsés vagy, sok lesz a barátod.

Ovidius
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Házibuli mobiltelefonról
  2008-03-30 11:14:15, vasárnap
 
  Régen mindenki kazettát vitt házibuliba, később cédéket cipeltünk, manapság a laptop vagy az MP3-lejátszó a menő. A Parrot Party azoknak nyújt lehetőséget, akik bármilyen, bluetoothkapcsolattal rendelkező szerkezettel hallgatnák zenéiket, nem laptophangszóró minőségben.

A Parrot Party egy hordozható, zsinór nélküli hangfal, amely bármilyen, bluetoothkapcsolattal rendelkező szerkezettel kontaktust tud létesíteni, a zenék így a hangfalon lejátszhatók. Jó hír ez persze a laptoposoknak is, meg MP3-lejátszóval rendelkezőknek, de a legjobb a mobilon zenét hallgatóknak: ők ugyanis jószerivel eddig ki voltak szorítva erről a piacról, a telefon alapjában véve amolyan egyéni zenehallgatásra ítélt eszköznek minősült.

A Parrot Party kialakítása is arra szolgál, hogy bármilyen környezetben használható legyen: spontán házibuli egy hotelszobában, vagy a strandon - az akkumulátor 4-5 órát bír. A hangfalhoz bárki csatlakoztathatja készülékét és megnyomhatja a play gombot.

A készülék könnyű, kicsi, és bár komoly mélyeket nem lehet elvárni tőle, a gyártó szerint a beépített basszuseffekttel egész élethű hangzást lehet kicsikarni belőle. Az internetes fórumokon azt olvasni, hogy a legnagyobb hangerőn (69 decibel) is csak kevés torzítás jelentkezik. A kommentelők egyedül a 200 dolláros árat sokallják. 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
03.30-i névnapok eredete
  2008-03-30 10:56:10, vasárnap
 
  Március 30.

Zalán :
Anonymus szerint a honfoglalás előtt a Duna-Tisza közén uralkodó vezér neve Salanus volt. Ezt a nevet a Tisza torkolatánál fekvő Slankamen (Szalánkemén) helységnévből alkotta a krónikaíró. A helynév szláv eredetű, a jelentése: "sós kő". A személynév eredeti olvasata Szalan lehetett. A név mai formája XIX. századi téves olvasat alapján, Vörösmarty Mihály Zalán futása című hőskölteménye nyomán vált ismertté. Az erdélyi Zalán helységnév szintén szláv eredetű. A jelentése: "sós" (patak, forrás).

Izidor :
Görög eredetű név, jelentése: Ízisz (egyiptomi istennő) ajándéka.

Gujdó :
Német, olasz eredetű név, a német Vitold névnek, illetve a latin Vitus név német formájának az olasz alakváltozatából való. Jelentése erdőből származó.
 
 
0 komment , kategória:  Egy kis infó sokmindenről  
2008.03.30-i bölcsesség
  2008-03-30 10:43:30, vasárnap
 
  Úgy kellene élni, mint valami szerzetes, aki azonban kéthetenként egyszer ellátogat a bordélyba.

Vincent van Gogh
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Árny és fény
  2008-03-29 20:29:11, szombat
 
  NOX : Árny és fény

Ná-ná-ná-ná-náj, nánáj nánáj, ná-ná-ná-ná-náj nánáj nánáj, ná-ná-ná-ná-náj, nánáj nánáj, náj, náj

Oly fájón nagy a világ, éld át
Még hívnak csoda csodák
Ha bántón vad a világ, lépd át
Nézd azt, ami virág
Csak élvezd a lét minden ízét
A nappal az éjjel ezer színét
A perceknek 100 évnyi báját
Az érzést, hogy őrült kaland vár rád

Szívünkben ott él a két törvény
Árnyék, és fény
Minden nap elcsábít mind két út,
Mert mind kettő választ nyújt.

Ha fáznál, az a magány, törd át
Ha elbújsz ki ölel át?
Ha félnél jön a barát, hívd hát
Mondd el neki mi bánt
Csak élvezd a napfény reményét
A Hold mindent átíró rejtélyét
A dallamba bújt lélek hangját
A szépséges lét minden álarcát

Szívünkben ott él a két törvény
Árnyék, és fény
Minden nap elcsábít mind két út,
Mert mind kettő választ nyújt.
Szívünkben ott él a két törvény
Árnyék és fény
Mindkettő szédítő széppel súlyt,
Mert egy ösvényt jár két út
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Luxustojást olcsón
  2008-03-29 13:47:56, szombat
 
  A luxustojások piaca nem korlátozódik a húsvéti időszakra, az ünnep azonban alkalmat ad arra, hogy körülnézzünk, mit mennyiért kapni. Aki alternatívát keres a piros tojásra, böngésszen a húsvéti luxustojások között.

A luxustojás definíciója nem létezett Peter Carl Fabergé szentpétervári ékszerész előtt, akinek tojásdad ékszerei világhírűvé váltak. Az 1846-ban született, Párizsban, Versailles-ban és Drezdában tanult ékszerész apja műhelyét vette át, és összesen 54 darab húsvéti tojást készített a cári udvarnak, ezekből azonban csak 46 maradt fenn az utókornak. Egy-egy ilyen tojás milliókért kel el, az egyszeri földi halandó nem is álmodhat arról, hogy tulajdonosa legyen egynek.
A ,,Tyúktojás" az első Fabergé-darab, amit III. Sándor cár ajándékozott húsvétra feleségének, Marina Fjedorovnának 1885-ben. Árát 3-4 millió dollárra becsülik


Mindenre van megoldás, és az orosz szuveníripar sem ismer lehetetlent: az eredetiekhez képest igazán baráti áron kapható replikákkal látják el az érdeklődőket. A moszkvai székhelyű Top-Fabergé online áruház kínálatában az eredeti tojások másai találhatók 100-400 dolláros áron. A Fabergé-másolatokon kívül többek között díszített strucc-, liba- és emutojások is kaphatók.
A leghíresebb Fabergé-tojás, a ,,Koronázási tojás". Elkészítése 15 hónapot vett igénybe, minden aranyfüzér találkozásánál birodalmi sas található aranyból, mellüket gyémánt díszíti


Aki abban nem lel örömet, hogy egy ilyen tojás a kandallón csücsül, nyakában is hordhatja: közel a teljes szortiment kapható nyakláncon hordható verzióban is. Mielőtt bárki is azt hinné, a Top-Fabergé kínálata korántsem gagyi: minden tojás Swarowski-kristályokkal van kirakva, a drágábbakat pedig nemesfém, legtöbbször 24 karátos arany díszíti.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Joyrider, a mosolygó küllőlámp
  2008-03-29 12:48:30, szombat
 
  Joyrider, a mosolygó küllőlámpa

Írtunk már felnibe épített moziról, amely számítógépen keresztül generált képet a mozgó autó felnijére. Nos, ezentúl az is villoghat, akinek nem jönnek be a terepjárók, és inkább a biciklizést részesíti előnyben.

A londoni különc dizájner, Moritz Waldemeyer megalkotta a világ legdrágább küllőlámpáit: a Joyrider LED első párja négyezer dollárért kelt el a múlt héten rendezett ICA Gala Fundraiser adománygyűjtő gálán a brit fővárosban, azt hozzá kell azonban tenni, hogy a dizájner tervezte biciklivel együtt kerültek ennyibe a lámpák.

Waldemeyer ötlete nem teljesen új, hasonló elképzelések megvalósultak már, elsősorban a mobiltelefonok (a nokia telefonjával üzeneteket lehet írni a levegőbe) és autók (felnibe szerelt LED-ek számítógépről képet generálnak) világában, biciklire szerelhető küllőlámpákkal azonban még senki sem próbálkozott. Annyi biztos, hogy olyan városokban, mint London, ahol autóval közlekedni közel lehetetlen, de legalábbis nagyon drága, jobban fogadja majd a közönség a biciklis megoldást.A Joyrider a kultikussá vált ikon smiley arcot formálja meg a sötétben, amit stroboszkópeffekttel lehet vadítani. A két LED-lámpás szerkezet a küllőkre szerelve mikrocsipek segítségével érzékeli a kerék sebességét, ezért a mosolygó arc változatlan helyzetben látható a sebességtől függetlenül. Tippünk szerint a Joyrider LED ára ellenére nagy siker lesz, elsősorban Hollandiában. 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
03.29-i névnapok eredete
  2008-03-29 12:36:44, szombat
 
  Március 29.

Auguszta :
Az Augusztusz férfinév női párja amely latin eredetű név. Jelentése: magasztos, fennkölt.

Bertold :
Germán eredetű, elemeinek jelentése fényes, híres, uralkodó, tevékeny, egyes magyarázatok szerint pompával uralkodó.

Jónás :
Héber eredetű bibliai név, jelentése galamb.

Taksony :
Török eredetű régi magyar név, Árpád fejedelem unokájának, a negyedik magyar nagyfejedelemnek, az összes Árpád-házi király ősének a neve volt. Jelentése jóllakott, elégedett, vad, kegyetlen, féktelen, szilaj.
 
 
0 komment , kategória:  Egy kis infó sokmindenről  
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 125 
2008.02 2008. Március 2008.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 125 db bejegyzés
e év: 1142 db bejegyzés
Összes: 5815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 274
  • e Hét: 3080
  • e Hónap: 9958
  • e Év: 299063
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.