Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 203 
Ima Székelyföldért
  2008-05-29 01:34:51, csütörtök
 
  Ima Székelyföldért

A határon túl,
Hol e szenvedő rab nép él boldogtalanul.
Míg Székelyföld sebeit magyar honfi gyógyította.
Román nemzeti tépte, szidta, taposta marcangolta.
Szertefoszlottak álmaink, lehullottak zászlaink.
Szétszaladtak a világban hős székely fiaink.
Oláhország büszkesége, magyartól lopott szép délvidéke.
Kik állítják büszkén nagy Romániát,
Mária szent országát a porba alázzák.
Az átkos vad oláh nacionalisták.
Kiknek szívében nem él meg a szeretet.
Fellángol az évszázados magyargyűlölet.
Míg székely van, s él fen a bérceken, Székelyföld megmarad.
Ez minden magyar szívében halovány reménysugarat ad.
Ha Magyarországé nem lehet, Romániáé se lehessen!
Székelyföld mindörökre Székelyé legyen!
 
 
2 komment , kategória:  HIT  
Két szép diafilm
  2008-05-29 01:31:42, csütörtök
 
  Diafilm: A Nyugalom KertjeLinkDiafilm: Csodás növényekLink

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Trianoni megemlékezések
  2008-05-29 01:23:42, csütörtök
 
  Június negyedike környékén évről évre egyre több megemlékezés, felvonulás, előadás és koncert emlékezteti a magyarságot és a világ népeit e gyászos eseményre. A 88. évforduló is sűrűnek ígérkezik.

Rádiónk segít eligazodni a rendezvények között, hogy Ön is részt vehessen rajtuk.

Egészen biztosan tud mondani olyan megemlékezést, ami az Ön lakhelyén, vagy környékén kerül megrendezésre a trianoni évfordulón. Nem? Akkor mi segítünk. A Szent Korona Rádió egy külön oldalon gyűjti össze a júniusban megrendezésre kerülő trianoni megemlékezéseket, hogy mindenki megtalálhassa a neki megfelelőt.

Ha ellátogat a http://szentkoronaradio.com/trianon2008 oldalra, egy térképen tud közelíteni, távolítani, "barangolni"; továbbá kis "Trianoni keresztek" jelölik az egyes helyszíneket, ahol trianoni témában rendezvények lesznek. A kis keresztekre kattintva megtekintheti a rendezvény nevét és helyszínét. További részletekért kattintson a rendezvény címére.

A térkép alatt pedig települések, időpontok, címek alapján is megtalálja a rendezvényeket. Ne felejtsen el lapozni sem!

Amennyiben bármilyen észrevétele, helyesbítési kérése van, vagy egy itt nem látható rendezvényről van tudomása, akkor írjon nekünk a trianon2008@szentkoronaradio.com címre!
Link


Itt jegyzem meg, hogy sajnos ismét nincs időm blogot írni jövő szerdáig. Tartalmas, örömökben gazdag napokat kívánok kedves mindnyájatoknak és vegyetek részt minél több Trianoni megemlékezésen.
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Az első magyar mise Pusztinán
  2008-05-29 01:09:49, csütörtök
 
  Az első magyar mise Pusztinán (videó)


Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
A Phoenix marsszondáról
  2008-05-29 00:57:26, csütörtök
 
  ,,Önarckép" a Phoenix marsszondáról

Vasárnap a Marsra érkezett Phoenix amerikai űrszondának kedden a rádiókapcsolat megszakadása miatt átmenetileg nem tudott további parancsokat küldeni a NASA irányítóközpont. Azóta újabb képek érkeztek a földi irányítóközpontba.

A Phoenix két, Mars körül keringő űrszondán keresztül áll összeköttetésben a földi irányítókkal. A Reconnaissance elnevezésű szonda azonban feltehetően kozmikus sugárzás miatt elzárta a rádióját - erre van beprogramozva -, ezért nem jutottak el a parancsok egy ideig a kutatószondához - magyarázta a NASA szóvivője, aki úgy értékelte, hogy ez csupán a program rövid csúszását okozta, és az egész "nem nagy ügy".

Az irányítók szerdán a másik Mars körül keringő szonda, az Odyssey rádiókapcsolatán keresztül küldik el a kutatókar kinyitására vonatkozó utasítást a Phoenixnek. A talajmintavevő kar ugyanis első nekifutásra nem tudott egészen kinyílni, de a szakemberek ezt is csak átmeneti problémának nevezték.

A Phoenix landolása óta számos fontos képet küldött leszállóhelyének környékéről (az itt bemutatott képen részben maga a szonda is látszik). A fotók tanúsága szerint a szonda egy völgyteknő szélén áll - mondta a képeket közvetítő Reconnaissance kameráját kezelő Alfred McEwen -, s ez ideális lesz az ásáshoz. A kutatórobot ugyanis három hónapos missziója során többek között a jeges talajból vett mintákat fogja elemezni az élet kialakulásának jelei után nyomozva.Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
A fővárosi állatkertben
  2008-05-29 00:49:47, csütörtök
 
  Programajánló: Korábban nem látott állatok a fővárosi állatkertben

Magyarországon még soha nem látott fajok is helyet kaptak a Fővárosi Állat- és Növénykertben szerdán megnyílt Szavannakifutó több mint félhektáros területén.

A szinte szavannai melegben, afrikai dobosokkal és dzsungeltáncot járó tánccsoport előadásával fogadta az újságírókat a Fővárosi Állat- és Növénykert a megnyitón, amelynek a Nagyszikla belseje adott otthont. Az afrikai hangulat megidézése után Persányi Miklós köszöntötte az egybegyűlteket.

Ez a kifutórendszer a legnagyobb alapterületű állattartó tér a városligeti intézményben, összesen 2550 négyzetméternyi. 1912 óta nem adtak át ilyen nagyszabású létesítményt - mondta a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója.

Az állatkerti rekonstrukció második üteme - amelynek része a Szavannakifutó is - összesen 2,7 milliárd forintos költségvetéssel valósult meg, fővárosi beruházásként. A felújításnak még nincs vége, többek között hátravan a Nagyszikla belsejének kialakítása, a Bölényház és a Zsiráfház rekonstrukciója is.

A megnyitó után a jelenlévők megnézhették a Szavannakifutót. A komplexum, bár építési és műszaki szempontból egy egység, számos részből, kifutóból, istállóból áll. Mint ahogy a neve is mutatja, az afrikai füves területeken előforduló fajok kerültek ide. "Kakukktojások" az ázsiai elefántok, amelyek azért kaptak itt helyet, mert új istállójuk csatlakozik a korábbi elefántkifutóhoz.

A Szavannakifutóban összesen 38 fajt mutatnak be, nyolcféle emlőst, ötféle madarat, háromféle hüllőt, tizenkilencféle rovart és háromféle pókot. Az egyedek között akadnak olyanok is, amelyek korábban is az állatkertben éltek, de sok olyan is van közöttük, amely évek óta - vagy még soha - nem volt látható a városligeti intézményben. Ez utóbbira példa a nagyszarvú mocsáriantilop. Ugyancsak először látható Magyarországon Mhorr-gazella, amelyből 23 állatkertben összesen 120 egyed él világszerte, a vadonban azonban már egy sem.

A zsiráfok jelenleg hárman vannak: a két felnőtt állat Santana és Jonas, valamint az újonnan érkezett Ingrid összeszoktatása problémamentesen zajlott az elmúlt hetekben.

Csaknem kétévnyi szünet után ismét láthatók zebrák a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A Nagyszikla felújítása, valamint a Szavannakifutó kiépítési munkálatai miatt kellett eddig nélkülözni a zebrákat. A korábban Budapesten élt két kanca, Vanda és Wepesi azonban májusban visszaköltözhetett, mi több, csatlakozott hozzájuk egy harmadik nőstény, a Hollandiából érkezett Abena.

Az új létesítményben kapott helyet a szélesszájú orrszarvú család, amely ősszel várhatóan még egy taggal bővül, hiszen Lulu, a felnőtt nőstény vemhes. A kicsi születése nagy szenzációnak ígérkezik, mert mesterséges úton fogant, ráadásul mélyfagyasztva tartósított hímivarsejt felhasználásával.

Több kisemlős is szerepel a gazdag állatgyűjteményben, mint a szurikáták, vagy a hosszú idő után ismét látható rókamanguszták. Ezentúl struccok, gyöngytyúkok, fehér gólyák is sétálgatnak a kifutón. A hüllőket többféle teknős képviseli. Figyelemre méltó a ízeltlábú gyűjtemény, amely között látható például ékes ősdarázs, álarcos rózsabogár, kétpettyes rablópoloska, szárnyas botsáska és bütykös csótány.

A gazdag állatvilágot a fekete kontinens kultúráját bemutató műtárgyak, faszobrok, bronzfigurák, maszkok gyűjteménye teszi még teljesebbé, amely az istállóépület látogatófolyosóján kapott helyet.Link
 
 
0 komment , kategória:  KÖRNYEZETVÉDELEM,ÁLLATVÉDELEM  
Rózsaünnep Budatétényben
  2008-05-29 00:45:32, csütörtök
 
  Programajánló: Rózsaünnep Budatétényben

Teljes pompájukban nyílnak már a rózsák a Dísznövénykutató Budatétényi Rozáriumában, ahol május 26-tól június 8-ig van lehetőség az 1200 rózsafajtát bemutató kert megtekintésére. A program keretében május 31-én és június 1-én kétnapos rendezvénysorozatot indítanak Rózsaünnep Budatétényben címmel.

Szombaton, május 31-én lesz a Rózsák Napja. A program reggel 9-kor indul a Budafoki Fúvós Együttes térzenéjével, majd Lovász Irén népdalokat énekel. A megnyitó és a köszöntők után Hegedűs Endre és Hegedűs Katalin zongorázik, délután és este pedig a Szivárvány Táncegyüttes produkciója látható.

Vasárnap, június elsején délután 5-kor kezdődnek a kulturális események. A Budatétényi Rózsakerti Iskola és a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola programjának címe: Néptánccal a rózsákért. Ezután Müller Attila szaxofonozik, majd a Madárdal együttes hangversenyére kerül sor.

A rendezvénysorozat ideje alatt rózsavásárlásra is lesz mód.

A Kertészeti Kutató Intézet munkatársai által Budatétényben kialakított Rozáriumot a Budafok-Tétény XXII. kerületi önkormányzata évek óta figyelemmel kíséri és lehetősége szerint támogatja, Az idei költségvetésbe beépítettek támogatást a rózsakertnek, és most újra megnyitják a kiállítást, amely díjmentesen látogatható - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Az 1286 törzskönyvezett - ebből 212 hazai - fajtából álló illatos kert Közép-Európa legnagyobb rózsagyűjteménye és kiemelkedő biológiai értéket képvisel a szakemberek szerint.

A kert 9 és 16 óra között van nyitva, csoportos látogatás esetén vezetést is biztosítanak, előzetes egyeztetés után.(NG Online, MTI)
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Humor
  2008-05-29 00:41:17, csütörtök
 
  Portás egy megkésett vendéghez:
- A konferencia már elkezdődött, kérem tessék a legnagyobb csendben
elfoglalni a helyet.
- Hűha, máris elaludtak?

- 5 kiló krumplit szeretnék, de attól félek nem bírom el - mondja egy idős asszony a zöldségkereskedőnek.
- Dehogynem, majd ügyesen mérem meg!

Pista éppen tanul mikor hallja, hogy a kiskutyája éktelenül vonyít. Kinéz az ablakon és látja, hogy a barátja, Móricka kergeti a kutyát. Le is kiált neki:
- Jaj, Móricka, hát te kergeted azt a kutyát?
Móricka pedig ezt kiáltja vissza:
- Tekergeti a fene, nem látod, hogy meg akarom fogni?


Nemrégiben egy amerikai és egy japán cég nyolcevezős versenyt rendezett a Dunán. A verseny előtt mindkét csapat keményen edzett, hogy a lehető legjobb teljesítményt érjék el. Mikor eljött a nagy nap mindkét csapat tagjai nagyon jó formában voltak, mégis a japánok nyertek 1 km-es előnnyel.
A vereség igen érzékenyen érintette az amerikai csapatot, teljesen mélypontra kerültek. A felső vezetés úgy döntött, feltétlenül kideríti a megsemmisítő vereség okát, ezért rögtön alkották is egy csapatot, akik ezen a "prodzsekten" dolgoztak.
Feladatuk az volt, hogy alaposan kivizsgálják az ügyet és megfelelő segítséget nyújtsanak. A sok vizsgálat után kiderítették, hogy a japánoknál heten eveztek, s egy ember kormányzott, míg az amerikai csapatnál egy ember evezett és heten kormányoztak. A felső vezetés erre rögtön igénybe vette egy tanácsadó cég szolgálatait, s arra kérte őket, készítsenek tanulmányt az amerikai csapat struktúrájáról.
Jelentős költségek kifizetése után néhány hónap múlva a tanácsadó cég arra a következtetésre jutott, hogy az amerikai csapatban túl sokan kormányoztak és túl kevesen eveztek.
A japánokkal szembeni következő vereséget elkerülendő megváltoztatták a csapat felépítését. Most négy kormányosra volt, két főkormányos, egy kormányigazgató s egy ember evezett. Ezenkívül teljesítmény-értékelési rendszert vezettek be az evezősnél, hogy nagyobb teljesítményre ösztönözzék. "Bővítenünk kell evezősünk feladatait és nagyobb felelősséggel kell felruházni."
A következő évben a japánok nyertek, immáron 2 km-es előnnyel. A vezetés elbocsátotta az evezőst rossz teljesítménye miatt, eladták a csónakot is és leállítottak mindenféle beruházást az evezést illetően. A tanácsadó céget dicsérettel illették, a megtakarított pénzt pedig szétosztották a menedzsment tagjai közt.


 
 
0 komment , kategória:  HUMOR  
Egységünk építője az ima
  2008-05-28 01:51:05, szerda
 
  Elhangzott Bátaszéken, - 2008. 05. 24.-én - 18 órakor, -az Orbán kápolnában , nagytiszteletű Csukor Árpád kántortól

Kedves Testvérek!

A mi földi életünk, és az egész világunk léte, nem más, mint egy gyönyörű, - Istenünktől megáldott, - feszültség és ív,a múlt és a jövő között.

A múlt legjelentőségteljesebb mozzanata Krisztusunk föltámadásának történelmi eseménye,
a jövő pedig Krisztus második eljövetele, halálunk órájában és a világ végén.

A mi feladatunk, ezt a közbeeső időt, - különösen saját életünket, - úgy leélni, hogy a hit által, a remény erejében és a krisztusi szeretet tetteiben az új embert építsük, kialakítsuk magunkban. Ezt a megbízatást kaptuk, keresztségünkben, bérmálásunkban az élő Egyháztól, és ezt kell továbbadnunk embertársainknak és az utókornak.

Ezen a délutánon, estén, feljöttünk ide,

- a tölgyek árnyékában megbújó, ősi, búcsújának ünnepét ünneplő Orbán kápolnába, - hogy együtt gondolkodjunk, minderről. Miért? Mert itt fent, szinte kézzelfoghatóan megtapasztalható az Istenközelség.

Számomra ez válik bizonyossá mindannyiszor, amikor ide jövök. Érzem, ahogyan a századok buzgósága átível, mintegy 3 évszázadon át! Lelkemmel érzékelem azt a sok-sok éneket, imát, amit őseink buzgósága égfelé küldött, meghallgatást remélve. Gondoljunk bele: nem csak mindennapjaik problémáiból emelték fel szíveiket, hanem egészen bizonyos, imádkoztak itt, értünk is, - és fohászkodtak az eljövendő századok következő generációinak gyermekeiért is.

2.

Ez a hang, amit mai szíveinkkel itt hallunk, - belesír mai délutánunkba, esténkbe.

S megkérdezi tőlünk, - kíméletlenül, - hát, méltatlanokká váltatok hozzánk? Elvesztegettétek a sok kegyelmet, amit mi, a ti őseitek, itt a hegyen értetek esdve, késői utódainknak kikönyörögtünk?

Ezt hallani bizony, nagyon fájó dolog!

Ennek nyomán tartsunk önvizsgálatot ma! Nézzünk szembe valós és igaz múltunkkal, valamint gyászos jelenünkkel, - és zokogjon fel a könnytelen szenvedés lelkünkben!

A bátaszéki ősök, a mintegy 300 évvel ezelőtti pestisjárvány idején fogadalmat tettek, ha elmúl a vész, kápolnát emelnek. Meg is tartották szavukat. Felépítették itt a szőlőhegyen, Szent Orbánnak, a szőlőhegyek patrónusának tiszteletére ezt a kápolnát. Ahová a bátaszékiek, minden év május 25.-én, Szent Orbán ünnepén, körmenetben vonultak ki, és szentmisét tartottak. A néphit szerint ugyanis ennek a napnak időjárása befolyásolja a szőlő fejlődését, a szüretet.

Szent Orbán pápa, Krisztus után 223-ban lett a katolikus egyház feje és 230-ban vértanúhalált szenvedett. Ő őrzi a szőlőket, amelyek május végén a legnagyobb veszedelemben vannak. Ahogyan egy régi Krónikában olvasható: ,,a szőlőket Szent Orbán oltalma alá helyezték, hogy megvédje a kora nyári szőlőkárok ellen. Ha szép, meleg idővel érkezett, Orbán napja, akkor a szent szobrát felvirágozták, borral meglocsolták, kaláccsal megajándékozták. ,,Igyál Orbán, termett a szőlő." Ha azonban esővel, hideggel virradt meg a napja, besározták.

3.

Ha elfagyott a szőlő, akkor azt mondták: ,,Orbán megitta a borunkat". Orbán napja körül a szőlő épp virágzásban van,

és a párás, hűvös idő virágelrúgáshoz, rossz kötődéshez vezethet. A csendes, meleg napok ellenben a szép termés ígéretét jelentik."

Készülve arra, hogy miről is elmélkedjünk itt fent a hegyen e nap délutánján, nem tudtam eltávolítani magamtól a gondolatot: történelmünkben, és mai életünkben is, ehhez a májusvégi időjáráshoz hasonló a helyzet.

A jelképszerű értelem itt valósággá válik.

Nem jelképezi ugyanez életünknek, hazánknak sorsát??

Mindent tönkre tenni látszó májusi fagy áraszt el bennünket, és a kilátástalanság ködének kártevői teszik tönkre az egyén és a nemzet életét.

Ide zarándoklásunk, - a mélységekre ható, gondolkodásra késztető csönd, - előhozhatja, megvilágosíthatja életünk rendezetlen, sőt félelmet keltően kusza állapotát.

Így kapcsolódhat össze, itt a hegyen, - a három évszázad,

a ma, és a jövő, - embere!

A kapocs az éltető hit, és reményünk ereje!

Ha nem a hitünk és reményünk hozott volna ide minket,

akkor nem lennénk képesek meghallani Isten szavát, aki az evangéliumban szólt hozzánk:

,,ne félj te kisded nyáj!" (Lk 12, 32)

Mert mit mutat a szomorú valóság?

Ha értő szívvel és látó szemmel körülnézünk, - észrevehetjük, -

4.

hogy Magyarország népe mennyiségileg, minőségileg egyre lejjebb zuhan. Egyre öregebb és betegebb a társadalom, a halálozás meghaladja a születések számát.

Jószerével több kutyákat sétáltatnak, mint gyermeket, unokát.

Válságban a társadalom alapsejtje a család, mindent elborít az erkölcstelenség. Az erkölcsi süllyedés jelzője, a beszéd, - ma csupa hazugság! Többnyire a durvaság és a trágárság fejezi ki népünk lelkiállapotát. Ehhez jön még napi tapasztalatunk: a munkanélküliség, az egyre nehezebb megélhetés és a közgazdászok által is elfogadott mélypontja gazdaságunknak.

Itt a hegyen fel kell tegyük a kérdést magunknak:

van értelme? - mi célja van? a mindennapi erőfeszítéseknek? Miért szenvedünk oly sokat, látszólag reménytelennek tűnő, vagy nem létezőnek mondott célokért??
Éppen őseinknek, itt e hegyen tetten érhető buzgósága kell reményt adjon nekünk arra, hogy lássuk: Istennek terve van velünk! Istenünk megment minket!

Nemegyszer előfordult már a történelem folyamán, hogy élen jártunk a bűnbánatban, vezeklésben, Istenhez való visszatérésben, hűségben, igazságosságban, mások megértésében, segítésében, megbocsátásban, és ez mindig áldást hozott az országra.

Bízzunk abban, hogy Isten kegyelme, és sokak imádsága, áldozata, munkája nyomán, éppen ezeket a legjobb erényeinket elevenítjük fel, tesszük egyre élőbbé!

Így országunk újra áldott hely lesz, népünk magára talál, feltámad, és újra élni fog.

5.

Mire alapozhatjuk mindezt???

Emlékezzünk csak! A gyönyörűen megünnepelt Millenniumban, 2000. augusztus 15-én, Esztergomban az ország vezetői megismételték Szt. István felajánlását: az országot és népünket jelképező Szent Koronát a Szűzanyának ajánlották.

Ebben a felajánlásban azért fohászkodtak, hogy bárcsak újra Istenéhez fordulna népünk.

2006. elején a Püspöki Kar, engesztelő imaévet hirdetett meg. A meghirdető körlevél világosan kimondta az igazságot: Istenhez kell fordulnunk, engesztelnünk kell, és ha ezt megtesszük, az Ő irgalma megment minket.

A népünkért naponta imádkozók száma - ez pontosan vezetett és kimutatható szám,- jóval meghaladja az 1 400 000-et. Isten szolgája, Mindszenthy bíboros álma, hogy legyen legalább egymillió imádkozó, - és akkor nem kell féltenünk hazánkat, - valóra vált, nincs hát mitől félnünk.

Az imádkozásba beszálltak a megcsonkított ország határain túli, és azon a gyászos december 5.-én megtagadott testvéreink és protestáns testvéreink is. Hatalmas erőforrás, népünk egységesülésének látható jele!

Tudjuk-e azt, hogy az egész ország, a nap 24 órájában, mondhatni: ,,le van fedve" imádsággal!?

Az ország minden részén imacsoportok vannak, és pontos időbeosztással, egymást váltva, szentségimádással könyörögnek népünkért !

Bár Isten segítsége nyilván minden emberi segítségnél többet ér, nem tétlen, sültgalamb-várásra akarok buzdítani!

6.

Hiszen Isten rajtunk keresztül működik a világban.

Ha Isten szándékát keressük, Ő időben, mindig értésünkre adja, hogy mit kell tennünk.

Az imádságon túl mire van szükségünk?

Reményre! Istenbe vetett bizalomra!

Akinek nincs reménye, gyakorlatilag cselekvésképtelen, akinek viszont van, Isten kegyelméből hihetetlen

dolgokra képes. Pontosabban a reménnyel bíró ember által, Isten hihetetlen dolgokat vihet véghez!

A sátán épp ezért mindent megtesz, hogy a reményünket, - - hitünket, szeretetünket, - elvegye, tönkretegye, és félelemben tartson minket.

Nem véletlen, hogy a sátán mesteri öröm-, hála- és békességelkerülő technikákat dolgozott ki.

Ha kapunk egy jó hírt, és egy vele azonos súlyú rosszat is, képesek vagyunk-e örülni a jónak?

És ha csak egy jó hírt kapunk, képesek vagyunk-e szívből hálát adni?

A mi szerető Mennyei Atyánk elhalmoz minket ajándékaival nap mint nap, hogy örüljünk, és hálát adjunk.

,,ne félj te kisded nyáj!"

Hallgassunk Jézusra, és ne féljünk.

Miért pont most félnénk, hiszen egész eddigi életünk,

édes hazánk történelmének minden pillanatában Teremtő Atyánk tartott életben minket.

A szenvedések, a gondok, a vállainkra nehezedő kis és nagy keresztek is reménnyel kell eltöltsenek.

7.

Nemzetünk ma egyértelműen Jézus sorsát szenvedi el.

Ez ugyan minden szenvedőre igaz, de a mi esetünkben az analógia döbbenetesen nyilvánvaló, a legapróbb részletekig!

Nézzük csak át a Passiót, Jézus szenvedéstörténetét.

A nép vezetői gyűlölték Jézust, és mindenáron el akarták hallgattatni, hiszen Jézus a nép füle hallatára nem egyszer fejükre olvasta bűneiket.

Nyilvánvaló volt, hogy őt illetné meg a nép irányításának joga, az írástudók helyett, ők azonban megszállottan ragaszkodtak hatalmukhoz, sem Istent, sem embert, sem a törvényt, sem a prófétákat nem nézve.

Nem ehhez hasonló a mai magyar helyzet?

Jézust megkötözve, szemét bekötve ütik-verik, gyalázzák a nép vezetőinek parancsára.

A rohamrendőrök védtelen, és védekezésre képtelen, megbilincselt embereket ütnek, rugdosnak, mocskolódó ordítozással símaszkban, azonosító nélkül - ,,találd el, ki ütött meg téged")

A nép egy részét nyilvánvaló hazugságokkal megtévesztik, azt mondják, hogy Jézus miatt kell félteni az ország sorsát, és így ráveszik őket, hogy mikor választásra kerül a sor, Jézust adják halálra.

Hazugsággal rá tudták venni népünk egy részét arra,

hogy tönkretevőit emelje hatalomra.

A vakság az írástudókat is eléri, mert amikor Jézus a kereszten a 21. zsoltárt idézi: ,,Istenem, Istenem, miért hagytál el engem," - pedig ebben a zsoltárban van az is, hogy ,,átlyuggatták kezemet és lábamat...köntösömre sorsot vetettek",

8.

még akkor sem értik meg, nem veszik észre, hogy általuk valósul meg a prófétai jövendölés a Szenvedő Messiásról!

Ugyanígy, amikor a közelmúltban a hazugságait beismerte a nagy Hazudozó, a hatalmat bitorlók és gyakorlók megerősítették tisztességtelen tisztségében!

És még folytathatnánk:

Jézust megfosztják ruháitól. Ma kiárusítják országunk utolsó megmaradt vagyonát is, az épületeket, a termőföldeket ...

Egyezik a gúnyolódás is: ,,Ha Isten fia vagy szállj le a keresztről" - ,,Az Úrban bízott, hát mentse meg."

,,Ha Mária országa vagytok, miért nem ment meg titeket tőlem? És cinikusan hozzáteszi: Lám, lám,- Mária, - levette már a köpenyét rólatok.

Vége-hossza nincs az egyezéseknek.

De hogyan tovább?

Istennél a megoldás!

Folytassuk az analógiát: a sátán megnyert egy csatát, de valójában vesztett. Isten terve valósult meg ugyanis: Jézus megváltotta az emberiséget, és feltámadt! Most sem a sátán szándéka fog teljesülni, népünk sorsa nem a pusztulás lesz, hanem a feltámadás!

Bizakodjunk!

Sorsunk jóra fordul, népünk újra élni fog!

Őseink imája és a mi könyörgésünk meghallgatásra talál!

Meglátjuk: megérkezik Istenünk válasza:

9.

,,Ti az enyémek vagytok.

Akarom és véghezviszem, diadalra viszem szeretetem győzelmét.

Szeretlek benneteket.

Ne féljetek a jövőtől, mert ha engem választottatok, akkor én vagyok a jövő számotokra.

Felvértezlek titeket reménnyel és szeretetemmel.

Ti egy szent nép szent maradéka vagytok.

Higgyetek bennem eleven és élő hittel!

Engedjétek, hogy rajtatok keresztül újjáteremtsem ezt az országot!"

Nem könnyű meghallani Isten bíztató szavát.

De itt a hegyen talán könnyebb, mint lent a minket körülvevő hatalmas zajban.

A jelenkor embere sajnos, sokszor nem Isten szavát hallja, sokszor nem Istenben hisz, hanem a hitét a tudomány és a technika vívmányaiba veti. És ez kevés ahhoz, hogy jövőjét építse. A tudomány és a technika sok mindent tud adni az embernek, nélküle nagyon nehéz lenne az életünk. Mégis valamit nem tud adni. Nem tud adni irányt a létnek, az életnek. Mi őrizzük meg hitünket az Istenben, és vessük beléje reményünket.

Iránytűnk csak Ő lehet!

Adva van egy luxushajó kényelmes kabinokkal, ragyogó gépészettel, a turisták élvezik a luxushajó ezernyi kényelmét, gépezetének biztonságát, - csupán egy apró műszer hiányzik a hajón, az iránytű.

10.

És senki nem veszi észre, hogy a hajó napok óta sehova nem halad, csak köröz a tengeren.

Ez a jelenkor embere! Van kényelme, tudománya és technikája, csak ez a kicsiny, de nagyon fontos műszer hiányzik, az iránytű. A létének nincs iránya!

Egy másik kép az iránytűvel kapcsolatosan így fogalmazódik meg, hogy meg van az iránytű, csak a mágneses teret vettük el az iránytűtől, és az iránytű nem tud semmit sem mutatni nekünk.

A jelenkor embere elveti az Istent, elveti a mágneses teret és nem tudja, hogy tartozik valakihez a lét, nem tudja,hogy hova tart az élete!

Isten ,,mágnesen terébe" kell helyezzük és oltalma alá, magunkat, családjainkat, hívő és hitetlen népünket,

városainkat, falvainkat, településeinket, hegyeinket, völgyeinket, rónáinkat, erdőségeinket és vizeinket, az ég madarait, a föld állatait, vizeink élőlényeit,az egész Kárpát-medencét, a Nagyasszony és a Szent Korona országát, népeivel és természeti kincseivel együtt, úgy, ahogyan azt első Szent Királyunk tette, majd 1000 évvel ezelőtt.

Ez a mai imádságos délután és este, amely ma kegyelmével betölt bennünket, legyen reményünk erősítője, egységünk építője!

A Boldogasszony oltalmának és Istenünk üdvösséget hozó áldásának kieszközlője! Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  HIT  
Diafilm: Interjú Istennel
  2008-05-28 01:20:20, szerda
 
  Diafilm: Interjú IstennelLink
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 203 
2008.04 2008. Május 2008.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 203 db bejegyzés
e év: 2715 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 137
  • e Hét: 6758
  • e Hónap: 22355
  • e Év: 22355
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.