Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Erősebb magyar nemzet, erősebb
  2009-01-11 20:52:43, vasárnap
 
  Erősebb magyar nemzet, erősebb befolyás

Írta: Orbán Viktor volt miniszterelnök, a Fidesz elnöke
2009. január 10. 18:00



Orbán Viktor
Négy évvel uniós csatlakozásunkat követően Magyarországon is hódít a Nyugaton immár örökzöldnek ható vita: vajon fenyegeti-e nemzeti szuverenitásunkat az európai integráció? A nemzetállamok Európájában boldogulunk jobban, vagy egy európai szuperállamban?
Milyen szuverenitás létezhet olyan államban melynek minden vagyonát már elherdálták és idegenek uralkodnak úgy a kereskedelne, mint bel és külpolitikája felett??

Az Európai Uniót - ezt a bonyolult, leegyszerűsítő jelzőkkel leírhatatlan szervezetet - sok mindenért lehet és kell is jogosan kritizálni. Például azért, mert az uniós politizálás az elitek privilégiuma lett, elszakadt az európai polgároktól, és szinte képtelen az ő hétköznapi problémáikra adandó válaszok világos megfogalmazására.
Vagy éppenséggel azért, mert az európai intézmények nemegyszer mennek szembe - valóban képmutató módon - a saját maguk által vallott értékekkel, kockáztatva hitelüket az európai polgárok szemében. (Ilyen volt, amikor a bővítés menetében szemet hunytak egyes tagjelöltek súlyos hiányosságai felett, miközben mondvacsinált ürügyekkel előszobáztatják a sokkal felkészültebb Horvátországot.)

Magyar polgárokként azt is joggal vethetjük az unió szemére, hogy a 2004-es bővítés országainak a mai napig azért kell harcolniuk, hogy mielőbb megszűnjön az új tagállamokat számos tekintetben még ma is sújtó diszkrimináció.

Végre igazat mond Viktor. Az igazságot azonnal követi hosszas értekezés arról hogy valójában micsoda remek az EU, még negyedrendű tagjainak is.

Ám abban is van igazság, hogy hazánk csatlakozása óta a magyar polgárt sok szempontból az Európai Unió óvja - nem egy esetben saját kormányának politikájával szemben.

Észrevette már bárki ezt az oltalmat? Ha észrevette mondjon már csak egy példát amikor az EU bármit tett kurcsányiék ellen.

Az igazi védelmet persze a közös valutaövezethez való tartozás jelenti majd

Valóban majd, valamikor a 22. században talán...

Ne felejtsük el azt sem, hogy az Európai Unió - uralkodó társadalmi modelljének, a szociális piacgazdaságnak a fenntartásával - a globalizáció vadhajtásai ellen is védelmet tud nyújtani a tagállamok és polgáraik számára.

Könyörgöm csak egyetlen tényleges példával szolgáljon valaki ennek a blöffnek alátámasztására!!

Tapasztalataink alapján ma már tudjuk, hogy nem kell félnünk szuverenitásunk elvesztésétől. Azt hittük, hogy az Európai Unió erősebb és egységesebb. Ezzel szemben az élet szinte minden területén azt látjuk, hogy Európa valójában gyengébb, mint kellene. Az elmúlt hónapok válságai azonban minden eddiginél egyértelműbben mutatták meg, hogy Magyarországnak érdeke egy erős, cselekvőképes és szolidáris Európa. A magyar érdekek is azt kívánják, hogy jó néhány kérdésben közös megoldások szülessenek az EU-ban.

Fordítás: az EU egy impotens, cselekvésre képtelen nulla, de szuverenitásunk elvesztésétől nem kell féljünk MERT AZ MÁR RÉGEN BEFEJEZETT TÉNY.

http://www.mno.hu/portal/608298
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gázai showműsor
  2009-01-11 20:15:23, vasárnap
 
  A gázai showműsor


Visszataszítóan undorító a gázai mészárláshoz szervezett show-műsor. Még Himmlernek sem jutott eszébe, hogy kilátótornyot építsen Auschwitz mellé és látvány túrákat szervezzen a derék nácik számára. Ahogy most a zsidók teszik Gázában.

Izraeli túristák családosan, távcsövekkel
gyönyörködnek az ostrom "látványosságában"


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért hullanak bombák Gázára?
  2009-01-11 20:01:34, vasárnap
 
  Miért hullanak bombák Gázára? - Megdöbbentő leleplezés a háború elhallgatott, de valódi okairól

2009-01-11 19:18 barikád.hu




Miért hullanak a bombák Gázára?

A palesztinhatóság felügyelete alatt álló Gázai övezet jelentős és eddig még nem kitermelt olaj és főleg földgáz készletekkel rendelkezik (forrás: http://www.oilandgasinvestingglossary.com/palestines_natural_gas_trouble...).

A palesztin földgáz készletek feltérképezését 2000-ben adta át a British Gas cég a Jasszer Arafat által vezetett palesztinhatóságnak. Ekkor olyan megállapodás jött létre a palesztinhatóság, a British Gas és egy arab energetikai mérnöki cég közt, amely szerint a palesztin földgáz kitermelésből keletkezett haszon 60% az angol céget, 30% az arab céget és 10% a palesztinhatóságot illeti (forrás: Haaretz, október 21/2007). Ez a földgáz gyakorlatilag a palesztin hatóság felügyelete alatt álló, Gázához tartozó, Mediterrán tengerparti sávban rejlik és a British Gas felbecslése szerint legalább 1.4 ezermilliárd (trillió) köblábról, de talán sokkal többről van szó.

A nemzetközi törvények szerint, a Gázai földgáz a palesztin nép tulajdona, de Ariel Sharon izraeli miniszterelnök egyértelműen kijelentette 2001-ben, hogy Izrael igényt tart rá. Ezt követően, a palesztin hatósággal létrehozott megegyezés ellenére a British Gas nem mert neki vágni a földgáz kitermelésének. Miközben egyre erősebbé vált a konfliktus az Arafat hatóság és a Sharon kormány közt, 2004 áprilisában Sharon kijelentette, hogy Arafat ,,potenciális célponttá" vált Izrael számára (forrás: http://www.taipeitimes.com/News/world/archives/2004/04/06/2003116876). Néhány hónappal később, 2004 decemberében, Arafat meg is halt vérmérgezésben...

2005 decemberében Sharon agyvérzést kapott és azóta is állítólag vegetatív állapotban van. Sharon után ismét volt remény, hogy a palesztin földgáz kitermelésre kerüljön a palesztin nép javára és 2006 tavaszán a British Gas már készült is aláírni egy szerződést Egyiptommal, aki ezt a földgázt felvásárolta volna (forrás: Times, május 23/2007). Az izraeli Ehud Olmert és az angol Tony Blair kormányok ezt a szerződést azonban megakadályozták. Ezt követően, az Olmert kormány elkezdett tárgyalni a British Gas céggel a Gázai földgáz ügyében, kizárva a palesztin hatóságot a tárgyalásból. 2007 decemberében a British Gas és az izraeli kormány közti tárgyalások eredménytelenül megszakadtak.

Az izraeli napilap Haaretz szerint, a jelenlegi izraeli támadást Gáza ellen már 2008 júniusában kezdte el tervezni a hadsereg (forrás: http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=11521). Érdekes módon, szintén 2008 juniusában kereste fel újra az izraeli kormány a British Gas céget azzal, hogy tárgyaljanak meg egy olyan szerződést, amelyben a Gázai földgáz készleteket Izrael és az angol cég értékesítenék együtt, kizárva a palesztin hatóságot (forrás: Globes Online - Israel`s Business Arena, június 23/2008).

2008. december 27-én, az izraeli hadsereg elindított egy nagy erejű támadást a Gázai övezet ellen. E támadásnak ma (2009. január 11) már több mint 800 halálos áldozata és 3,500 sebesültje van a palesztin lakosságban. Az áldozatok fele civil, a harmada gyerek. 2009. január 10-én, az izraeli légierő elárasztotta Gáza egymillió hat százezer lakosát röplapokkal; ezek arra buzdítják a palesztinokat, hogy haladéktalanul hagyják el otthonaikat és tömörüljenek be a déli részen fekvő, Egyiptommal határos, 80 ezer lakosú Rafah városba.

Vajon miért hullanak a bombák Gázára? Miért kell szörnyet halni a palesztin gyerekeknek és miért vállalja a cionista állam a világ szégyenfoltja szerepét? Azért, mert el akar számolni néhány száz rosszul felfegyverzett Hamasz "terroristával" vagy talán azért, mert Gáza valóban egy olyan olaj és földgáz Eldorádó, amiről a zsidó állam nem képes lemondani?

Ajánlott olvasmány (angolul):
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=CHO20090...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Káosz: következmények nélküli
  2009-01-11 19:27:22, vasárnap
 
  Káosz: következmények nélküli szmogriadó Budapesten, tehetetlen vidéki önkormányzatok

Hírszerző információ
2009-01-11 18:38



Vasárnap 11 órától csak a páratlan rendszámú autók közlekedhetnek. A riadó kudarca borítékolható, hiszen a rendőrök nem büntetik a korlátozás megszegőit. Kérdés, van-e így értelme a riadónak, hiszen a szankcionáláshoz KRESZ-módosítás kellene. A jelek szerint a főváros úgy rendelt el szmogriadót, hogy az érvényesítéshez nincsenek meg az eszközei.


Demszky Gábor elrendelte a gépjárműforgalom korlátozását Budapest egész területére. E szerint, a naptár szerinti páratlan napokon csak a páratlan rendszámú járművek, míg a naptár szerinti páros napokon csak a páros és a 0-ára végződő rendszámú járművek közlekedhetnek (a rendszámtábla utolsó számjegye számít) a főváros közigazgatási határán belül. Ez alól kivétel az M0-ás fővárosi szakasza. A szmogriadó úgynevezett tájékoztatási fokozatát már szombaton elrendelte a főpolgármester. Azóta a főváros egész területén tilos a nyílt téri égetés.

Az újabb fokozat szerint tehát vasárnap 11 órától a páratlan rendszámú, hétfőn a páros rendszámú autók közlekedhetnek Budapesten. Ennek betartását a BRFK ellenőrzi, de még nem büntet. "Ez az első ilyen alkalom, tulajdonképpen egy tanulási folyamat, ezért nem lenne célszerű büntetni. Ráadásul nem is tehetünk ilyet, mivel ehhez KRESZ-módosításra lenne szükség" - mondta a Hírszerzőnek a Főpolgármesteri Hivatal sajtófőnöke.

A rendőrök ha megállítanak, akkor is csak figyelmeztethetik az autóst, hogy nem szabad közlekednie. A városba érkező autókat egyesével ellenőrzik, emiatt a Ferihegyi reptér közelében már egy kilométeres kocsisor alakult ki.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azt kéri a minisztériumoktól és az állami hivataloktól, hogy szigorúan tartsák be a szmogriadó előírásait - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő vasárnap az MTI-vel.

Kocsi helyett BKV

A korlátozás ugyanakkor nem terjed ki a BKV, a Volán járműveire, illetve a mentőautókra. Ugyanakkor a taxisoknak is be kell tartaniuk a korlátozást. Legalábbis a főváros vezetése szerint igen, de a taxi társaságok szerint nem. Tamás Miklós, a City Taxi elnöke azt mondta lapunknak, még nem adtak ki semmilyen utasítást a munkatársaiknak, mert még gyűjtik az információt. Mint mondta, számukra nem egyértelmű, hogy rájuk is vonatkozik a korlátozás, mert elvileg a taxisok a tömegközlekedés részei. "Korábban már kértünk állásfoglalást, hogy ebben az esetben a taxisok kivételnek számítanak-e. Akkor azt mondták igen, ma viszon már azt hogy nem" - tette hozzá.

A kialakult gázhelyzet miatt a főváros még a riasztási fokozatban sem kérheti az ipari fogyasztóktól az olajtüzelésű fűtőberendezések használatának korlátozását, így elsősorban a gépkocsi használat korlátozásával javítható a levegő minősége - írta a közleményben a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája.


Tíz napja nem rendelték el a riadót, mert átmenetileg javult a helyzet (Fotó: MTI)


Az elrendelt korlátozáson túlmenően a főpolgármester arra kéri a lakosságot, hogy a helyzet további romlását megelőzendő, lehetőleg szüneteltessék az egyéni gépkocsi használatot, különös tekintettel a kétütemű benzinmotorral és a dízelmotorral hajtott gépjárművek használatára. A saját gépjármű használata helyett a közösségi közlekedést részesítsék előnyben. Lehetőség szerint mérsékeljék a gépjárművek indokolatlan - álló helyzetben történő - alapjárati üzemeltetését.


http://www.hirszerzo.hu/cikk.szmogriadot_rendeltek_el_budapesten_11_oratol_-_ninc s_kovetkezmenye_ha_valaki_megszegi.93518.html

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valószínűleg érvénytelen a fer
  2009-01-11 19:22:37, vasárnap
 
  Valószínűleg érvénytelen a ferencvárosi időközi választás

Hírszerző összeállítás
2009-01-11 16:18


Valószínűleg nem lesz se eredményes, se érvényes az időközi választás Ferencvárosban. A választásra jogosult polgároknak ugyanis csak a 22,87 százaléka ment el voksolni, így valószínűleg két hét múlva újra az urnákhoz járulhatnak a ferencvárosi választópolgárok. Az aktivitást feltehetőleg befolyásolta a szokatlanul hideg idő.



A délután fél hatig leadott szavazatok alapján szinte biztosra vehető, hogy érvénytelen lesz a ferencvárosi időközi országgyűlésiképviselő-választás első fordulója; másfél órával a szavazókörök bezárása előtt még csak a választók 22,87 százaléka ment el voksolni.

Eszerint a 31.058 választásra jogosult ferencvárosi közül mindössze 7103-an adták le szavazatukat. Három évvel korábban ugyaneddig az időpontig a ferencvárosi választópolgárok 61,67 százaléka élt szavazójogával.

A választási törvény szerint, amennyiben a részvételi arány nem haladja meg az 50 százalékot, a választást érvénytelennek nyilvánítják. Ennek alapján két hét múlva, január 25-én valamennyi, tehát mind a hat jelölt újra indulhat a megmérettetésen.

Ebben az esetben már az is elég, ha minden negyedik választásra jogosult (25 százalék plusz egy fő) leadja a szavazatát; ekkor az a jelölt nyer, tehát az kapja a parlamenti mandátumot, akire a legtöbben voksoltak.

Horváth Péter, a választási iroda helyettes vezetőjének tájékoztatása szerint a harminchét szavazókörben eddig nem történt rendkívüli esemény.

Az első forduló előzetes eredményét várhatóan még vasárnap közzéteszi a választási iroda.


Két gyűrű, egy szavazat (Fotó: MTI)
A választókerülethez tartozók tizenhárom helyen - zömmel önkormányzati intézményekben - összesen harminchét szavazókörben adhatják le voksaikat este hét óráig.

Várhatóan éjfélkor már lehet előzetes eredmény, de mindez függ a részvételi aránytól, ami becslések szerint nem éri majd el az 50 százalékot, és akkor érvénytelen lesz a választás első fordulója. Ebben az esetben a második fordulóban mind a hat jelölt újra indulhat.

Amennyiben a választópolgárok több mint 50 százaléka elmegy szavazni és azoknak több mint fele egy jelöltre adja le voksát, akkor eredményes a választás. Ha viszont érvényes, de eredménytelen, akkor az első fordulóban 15 százalékot elért jelöltek, de legalább három indulhat a második fordulóban két hét múlva.

Az első fordulóban hat jelölt indul

A ferencvárosi választópolgárok 13 helyen, zömmel önkormányzati intézményekben - iskolákban, művelődési intézményekben, a polgármesteri hivatal kihelyezett épületeiben - összesen 37 szavazókörben adhatják le voksaikat reggel 6 órától 19 óráig.

A választásra a központi költségvetésből hét és fél millió forintot kapott a helyi választási iroda, amihez az önkormányzat további húszmillióval járult hozzá.

A ferencvárosi időközi választás esetén a kampánycsendre vonatkozó rendelkezések ugyanazok, mint az országos választáson, azaz a kampány a választás kitűzésétől a szavazást megelőző nap nulla óráig tartott, az után a szavazás befejezéséig kampánycsend van. A kampánycsend megsértésével kapcsolatos szankciókról a törvény nem rendelkezik.

Megtámadják az eredményt

Ha mégis sikerülne ma képviselőt választani, akkor sem biztos, hogy a parlamentbe kerül. A Political Capital Institute és egy magánszemély ugyanis kifogást nyújtott be a ferencvárosi időközi választás névjegyzéke ellen. A politikai elemzők szerint alkotmányellenes a szavazás, mivel a névjegyzékek lezárása és hitelesítése olyan választókerületi beosztásra vonatkozó szabályok alapján került megállapításra, amelyek - az Alkotmánybíróság 22/2005-ös határozata szerint - sértik az egyenlő választójog alkotmányos alapelvét.

A kezdeményezők kifogásuk elbírálása kapcsán minimálisan arra számítanak, hogy az illetékes választási bizottság, vagy legalább a bíróság kimondja az egyenlő választójog elvének sérelmét. Ez a jelenleginél világosabb helyzetet teremtene, és cselekvésre ösztönözheti az Országgyűlést.


**
Diadalmaskodott a közöny. Bármi is lesz a végeredmény, a 23%-os részvétel vészt jósló. Még akkor is az, ha minden szavazatot a Jobbik, vagy a Fidesz (kinek mi tetszik jobban) nyer el. A közöny a vég kezdete, bárki is nyer



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar közéleti értelmező szót
  2009-01-11 18:16:45, vasárnap
 
  Magyar közéleti értelmező szótár

Pluralizmus - Többpártrendszer. Esetünkben kettő. Vannak ugyan a parlamentben kisebb pártok, de csak formálisan különböznek az oldalukon található nagy párttól.


Rendszerváltás (módszerváltás) - Magyarországon azt az eseménysort hívjuk így (ellentétben a szó eredeti jelentésével), melynek során a kommunisták átmentették, átkonvertálták kapcsolati tőkéjüket pénztőkévé, politikai tőkévé. Nem történt valódi váltás, ugyanis az uralkodó elit nem bukott meg, sőt soha nem látott módon megerősödött. A demokratizálódás folyamata nem egyéb, mint vihar a biliben, mely csak a kisemberekre vonatkozó szabályok változását hozta.


Ellenzék - Az a párt, mely az autópálya-pénzek kisebbik hányadát rakja zsebre.


Kormánypárt - Royal Flush. Mindent visz, nem csak az autópálya-pénz nagyobbik részét.


Választások - Az a reklámkampány, melynek keretén belül eldől, hogy a következő négy évben melyik párt lophat többet. Jelentősége gyakorlatilag nincs, hiszen a felmerülő, kampányképes alternatívák ugyanazon oligarchiát képezik.


Önkormányzat - A politikai garnitúra utánpótlásának játéktere, a hatalom másodosztálya és nevelőintézete. Csatorna, melyen keresztül pozíciókkal és így pénzzel látják el a pártok közkatonáikat. Ezért kell belőle 3200. Budapestre például 24. Az önkormányzatok létszámát valamennyi választás előtt radikálisan csökkenteni készülnek, majd a voksolás utáni napon, varázsütésre lekerül a téma a napirendről.


Jobboldal, baloldal - Országunkban értelmezhetetlen fogalmak. Az ezen jelzőkkel illetett pártok csupán a populizmus mértékében és jellegében mutatnak csekély eltérést.


Miniszter - Univerzális szakember. Alkalmas bármilyen pozíció betöltésére, ezért mindenhez hülye. Általában a pártok alfahímjei töltik be ezt a pozíciót, főleg olyan tárcák esetében, melyeket egy hintaló is könnyen elirányítana.


Elit - Domináns, előjogokat élvező csoport, egy közösségen (társadalmon) belül.


Politikai elit - Nonszensz fogalom. Egy képviseleti demokráciában nem lehet előjogokat gyakorolni.


Szellemi elit - Valamely párt holdudvarához tartozó írók és politológusok gyűjtőneve.


Gazdasági elit - lásd: üzletember.


Fidesz - Az oligarchia egyik, a megtévesztést szolgáló, anyagi érdekek mentén szerveződött csoportosulása. Más néven: Orbán Viktor rajongóinak gyülekezete. 1996-ig liberális párt. Amikor vezére meglátta a "piaci rést" a jobboldalon, keresztény-népnemzeti fordulatot vett.


MSZP - Az oligarchia másik, a megtévesztést szolgáló, anyagi érdekek mentén szerveződött csoportosulása. Olyan mint a Fidesz, csak itt nem az elnöknek van pártja, hanem a pártnak elnöke. Nyíltan posztkomcsik.


SZDSZ - Politikai anomália. Egy olyan párt, melynek léte csak matematikai úton bizonyított, még soha nem látta senki. Ennek ellenére a választásokon mindig magasabbra kúszik az oszlopdiagramjuk, mint a bekerülési küszöb. Állítólagos tagjai liberálisnak vallják magukat, de jót röhögnek azon, ha valakit hülyére vernek az utcán, az az azonosító nélküli rendőrök. Gátlás nélkül kinyalja bármelyik párt seggét egy-két autópálya megrendelés és a kormányra kerülés reményében.


Kommunista - Az előző rendszer aktív építője, aki vállalata a párt szolgálatát legtöbbször saját boldogulása érdekében. Hazánkban jelenleg nem(?) létező kategória.


Liberális - Olyan piacfasiszta, aki nem viseli a zsidózást. Társaságban könnyű felismerni, mert gyakorta nácizik, szélsőségesezik, fasisztázik.


Fasiszta - Olyan zsidózó, aki nem viseli el a piac törvényeit. Társaságban könnyű felismerni, mert gyakorta buzizik, cigányozik, zsidózik.


Turbó-magyar - Olyan magát nemzeti érzelműnek valló személy, aki hisz a mesékben. Gyakorta emlegeti a Szent Koronát, Nagy-Magyarországot, Árpád fejedelmet. Történelmi ismeretei legtöbbször hiányosak, objektivitása, realitásérzéke nulla. Társaságban könnyű felismerni a vállára terített piros-fehér csíkos zászlóról.

Üzletember - Tolvaj. Privatizáló, adócsaló, ügyeskedő, áfa-csaló, olajszőkítő, Offshore-ozó. Olyan ember, aki a vagyon-újraelosztásnál észnél és információnál volt, és kihasználva az akkori (jogi) káoszt, szarrá lopta magát. Társadalmunk megbecsült tagja.


Polgárság - Olyan hazánkban nem létező társadalmi réteg, melyet politikusaink ugyan gyakran emlegetnek hivatkozási alapként, ám nyomokban sem fedezhető fel. Itthon egyedül külföldi filmekben találkozhatunk vele.


Értelmiség - Az a látó, aki nem segít a vaknak a zebránál. A rendszerváltás óta lapító, a társadalmi, és politikai életben zajló negatív folyamatok iránti felelősségét el nem ismerő réteg. Tagjainak közös ismérve, hogy több éven keresztül jártak kollégiumi bulikra. Előszeretettel hivatkozik a kollektív felelősségre valamint a "minden mindegy" cinikus, komfortos hozzáállása mögé bújva próbálja saját egzisztenciáját összekaparni, megtartani, nagy ívben szarva az ország sorsára.


Média - A politikai oligarchiával szorosan együttműködő, anyagi-erkölcsi egységet képező hatalmi ág. Tipikus tevékenységei: átbaszás, megvezetés, formálás, torzítás, gyűlöletkeltés, elhallgatás, felfújás, és elsősorban pénznyelés.


Újságíró - Biszexuális szellemi prostituált, aki pénzért bárkit megdug, illetve pénzért bárki megdughatja.


Európai Unió - Eredetileg az USA gazdasági hatalmának kompenzálására létrehozott, hónaljszagú tömörülés. Tényleges funkciója máig ismeretlen. A dohányzás szankcionálásán kívül érdemi intézkedést nem sikerült felmutatnia. Vízfej a vízfejeken, kormány a kormányok felett. Léte kétségtelenül csökkenti az Európán belüli, nemzetek közti konfliktus lehetőségét, egyéb pozitív hatása máig nem ismert.


Hipermarket - Olyan bazinagy közért-hálózat, mely erőfölényénél fogva képes a helyi beszállítók és termelők között versenyt generálni, így a beszerzési árak, valamint a munkaerőköltségek minimális szinten tartásával extra-profitra szert tenni. Megépülésekor általános körű derűs várakozás fogadja, mert munkahelyeket termet, versenyt generál továbbá mert olcsó. Ugyanakkor az adott térségben agyonvágja a kiskereskedelmet, munkanélküliséget generál és jelentősen csökkenti a helyi termelőknél realizálódó profitot. Ezzel az ország zsebéből húzza ki a pénzt, ami mint tudjuk nem vész el, mert végül egy a miénknél gazdagabb országban, profit formájában landol. Így kerül egy szegény ország szegényeinek pénze egy gazdag ország gazdagjaihoz. Good luck! -Szerencse fel......!-lajcsi-szivarvany tavak, usa.(sok pusszantassal es kevesebb bosszantassal!).


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olmert: A zsidóknak senki ne p
  2009-01-11 16:49:23, vasárnap
 
  Olmert: A zsidóknak senki ne prédikáljon erkölcsöt
2009-01-11. 15:28



Határtalan türelem
és visszafogottság
Izraelnek a világon senki nem prédikálhat erkölcsöt akkor, amikor már oly közel van céljához, a Gázai övezetnek nevezett hatalmas méretű koncentrációs tábor palesztin lakóinak teljes likvidálásához. Különben is, ez a nemes gyilkolászás végre újra megteremtette a hőn áhított zsidó nemzeti egységet, amelynek hajtóerejével tovább lehet irtani a kiválasztott nép ellenségeit. Ez a gyakorlati olvasata Éhud Olmert izraeli miniszterelnök mai megnyilatkozásának.

Éhud Olmert miniszterelnök az izraeli kormány mai ülésén a K'neszetben a sajtó kamerái és mikrofonjai előtt az azonnali tűzszünetre vonatkozó nemzetközi követelésekre reagálva hetyke, cinikus hangsúllyal kijelentette: ,,A világ egyetlen országa, s azok sem, amelyek ma erkölcsöt prédikálnak nekünk, nem lett volna képes olyan határtalan türelmet és visszafogottságot tanúsítani, mint azt mi tesszük", mondta a köztörvényes zsidó miniszterelnök.

A vérontás leállítására vonatkozó reményeket szertefoszlatva a háborús bűnös politikus gyorsan hozzátette: ,,Izrael már közel van a kitűzött célok eléréséhez, de a teljes sikerhez még további türelemre, eltökéltségre és erőfeszítésre van szükségünk."

Olmert végezetül a Gázai övezetben véghezvitt népirtást a zsidókat egységbe kovácsoló történésnek tüntette fel: ,,Nem szabad az utolsó pillanatban kiengedni kezünkből azt a példa nélküli nemzeti erőfeszítést, amelynek jóvoltából Izrael népét ismét átjárja az egység szelleme."

A Gázai övezetből érkező sokkoló képek láttán az ember egyszerűen nem érti azt a cinizmust, ahogyan a zsidók más nép szenvedéséhez viszonyulnak. Üzenjük a gyilkosoknak a régi arab mondást: Kull kalb bídzsí jómó! (Minden kutyának eljön a napja!)

Júszef el-Kudszi - Kuruc.info


A zsidóknak senki ne prédikáljon erkölcsöt!

http://img.kuruc.info/galeriaN/hir/olmert1.jpg

http://kuruc.info/r/1/33252/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már megint miről panaszkodnak
  2009-01-11 16:46:52, vasárnap
 
  Már megint miről panaszkodnak a palesztinok? So what have the Palestinians got to complain about?
2009-01-10. 16:35


/English version below/

Egyenlő felek közti konfliktusként ábrázolni a történteket némi képzelőerőt igényel. Amikor izraeli és amerikai politikusok közleményeit olvasod, és próbálod összehasonlítani a szörnyű pusztítást mutató képekkel, akkor ezekre csupán egy magyarázat lehet. Valószínűleg attól a betegségtől szenvednek amit valahogy úgy hívnak, hogy “Vizuális Vérontás Felelősség Kifordítva Fejjel Lefele Mészárlási Rendellenesség".

Például Condolezza Rice, megtudván, hogy több mint 300 a palesztin halottak száma (dec. 31-ei adatok - megjegyzés Kuruc.info), ezt mondta: “Mi nagyon nyugtalanok vagyunk az egyre súlyosbodó erőszaktól, súlyosan elítéljük az Izraelt sújtó támadásokat és a Hamászt tartjuk felelősnek".


Valaki megkérhetné, hogy nyilatkozzon a tinédzserek közti késeléses bűntényekről, hátha azt mondja: “Súlyosan elítélem a leszúrt embereket, és addig ameddig abba nem hagyják azt a rossz szokásukat, hogy kint mászkálnak a vérző oldalukat fogdosva, nincs remény a békére".

Az izraeli kormány rettenetesen szenved ettől a zavarodottságtól. Náluk a tévé biztos olyan hirdetéseket mutat, hogy egy férfi ordítva leesik a létráról és a narrátor megkérdezi: “Okozott Ön balesetet a munkahelyén az elmúlt 12 hónapban?" , és az, aki lelökte kap 3000 fontot.

A különbség az izraeli F-16 bombázók és Apache helikopterek, valamint a palesztinok katapultos micsodája között olyannyira nevetséges, hogy ahhoz hogy a két oldalt egyenlő felekként ábrázoljuk, egy gyerekmese-író képzelőerejére lenne szükségünk.

A tízórás hírek riportere azt mondta, hogy “ugyan a rakéták hatástalanok, de SZIMBOLIKUSAK." Tehát ugyan fegyvereik nincsenek, de szimbolizmusuk van, ravasz kis állatok.

Így nem csoda, hogy az izraeli légierő le kellett, hogy bombázzon néhány lakótelepet, különben a Hamasz biztos megpróbálta volna kigúnyolni Izraelt valami kifejező táncmutatvánnyal.

A rakéták ugyan képtelenek olyan mértékben ölni mint az izraeli légierő, mondta egy szóvivő, de ezeket “ölésre szánták".

Lehet, hogy úgy folytatta: “És bizonyítékaink vannak, hogy a Hamasz támogatóknak vannak álmaik is, és ezekben az álmokban rossz dolgok történnek izraeli polgárokkal, kipukkadnak, vagy kaktusszá változnak, vagy átszaladnak a Woolworth-on meztelenül, szóval nem az a fontos, hogy ez megtörténhet- e valaha, hanem az, hogy azt AKARJÁK, hogy ez megtörténjen és ezért felrobbantottuk az egyetemüket."

Vagy ott van a sértés, hogy Irán támogatja a Hamaszt. Hát, az már szabályszegésnek minősül. Mert mondj amit akarsz az izraeliekről, ők nem kapnak fegyverellátmányokat, anyagi és politikai támogatást egy náluk jóval erősebb országtól, ők a maguk módján csinálják, és az összes fegyverüket egy jeruzsálemi hobbiműhelyben szerelik össze.

De legtöbbször Izrael kiábrándítóan hiányos képzelőerővel indokolja tetteit, mint például, amikor azt mondták, hogy azért kellett megsemmisíteniük egy mentőautót, mert a Hamász cinikusan mentőautókba rejti a fegyvereit.

Ennél lehetnének kreatívabbak is, mondjuk, hogy a Hamasz úgy tervezte, hogy izraeli epilepsziásokat céloz meg a villogó kék fénnyel, amitől ezek rohamot kapnának, elszédülnének és elcsámborognának Szíriába ahol foglyul esnének.

De ők jobban szeretik az egyenes megközelítést, mint például Ofer Schmerling, az Izraeli Polgári Védelem egyik hivatalnoka, aki azt nyilatkozta az al-Dzsazírán, hogy “Zenét fogok játszani és ünnepelni fogom azt amit az izraeli légierő csinál".

Talán rögtön nemzeti ünneppé nyilváníthatnák, dekorációval, meg süteménnyel, és a boltokon felirattal: “Bárcsak minden nap lebombázhatnánk Gázát!"

Hasonló hangnemben utalt Dov Weisglass, Ariel Saron volt kabinetfőnöke Gáza ostromára, ami a mostani konfliktus előzménye volt. Ebben az ostromban Izrael megakadályozta, hogy Gáza lakói alapellátáshoz jussanak, ételhez, gyógyszerhez, villanyhoz és vízhez. Weisglass így nyilatkozott: “Kis diétára fogjuk őket".

Ez a gengszterek arroganciája, tehát nem lenne meglepő, ha az izraeli miniszterelnök sajtótájékoztatója úgy kezdődne, hogy: “Jaj, jaj. Úgy látszik ezek a palesztinok egy kis, khm..., balesetet szenvedtek. Az összes épületük összedőlt - lehetnének kicsit óvatosabbak, hi hi."

És majdnem teljesen biztos, hogy mindez azért történik, mert a kormány keménynek akar tűnni a közelgő választások előtt. Lehet, hogy tipikus izraeli őszinteséggel, majd olyan választási kampányfilmeket fognak mutatni, amiben Ehud Olmert azt mondja: “Ezért szavazzon rám!" És bejátszik egy gázai képsort, majd hozzáteszi “Juhé, az a muki a sarokban LÁNGOL."

Condolezza Rice és kollégái pedig, valamint a külön kijelölt Közel-Keleti békekövet ennek láttán rázhatnák a fejüket, mondván: “Szégyenletes. Ahogy ott hadonászik, még a végén csúnya balesetet okoz."

Mark Steel - The Independent Fordította: Irisz


Mark Steel: So what have the Palestinians got to complain about?

To portray this as a conflict between equals requires some imagination

Wednesday, 31 December 2008

When you read the statements from Israeli and US politicians, and try to match them with the pictures of devastation, there seems to be only one explanation. They must have one of those conditions, called something like "Visual Carnage Responsibility Back To Front Upside Down Massacre Disorder".

For example, Condoleezza Rice, having observed that more than 300 Gazans were dead, said: "We are deeply concerned about the escalating violence. We strongly condemn the attacks on Israel and hold Hamas responsible."

Someone should ask her to comment on teenage knife-crime, to see if she'd say: "I strongly condemn the people who've been stabbed, and until they abandon their practice of wandering around clutching their sides and bleeding, there is no hope for peace."

The Israeli government suffers terribly from this confusion. They probably have adverts on Israeli television in which a man falls off a ladder and screams, "Eeeeugh", then a voice says, "Have you caused an accident at work in the last 12 months?" and the bloke who pushed him gets £3,000.

The gap between the might of Israel's F-16 bombers and Apache helicopters, and the Palestinians' catapulty thing is so ridiculous that to try and portray the situation as between two equal sides requires the imagination of a children's story writer.

The reporter on News at Ten said the rockets "may be ineffective, but they ARE symbolic." So they might not have weapons but they have got symbolism, the canny brutes.

It's no wonder the Israeli Air Force had to demolish a few housing estates, otherwise Hamas might have tried to mock Israel through a performance of expressive dance.

The rockets may be unable to to kill on the scale of the Israeli Air Force, said one spokesman, but they are "intended to kill".

Maybe he went on: "And we have evidence that Hamas supporters have dreams, and that in these dreams bad things happen to Israeli citizens, they burst, or turn into cactus, or run through Woolworths naked, so it's not important whether it can happen, what matters is that they WANT it to happen, so we blew up their university."

Or there's the outrage that Hamas has been supported by Iran. Well that's just breaking the rules. Because say what you will about the Israelis, they get no arms supplies or funding or political support from a country that's more powerful than them, they just go their own way and make all their weapons in an arts and crafts workshop in Jerusalem.

But mostly the Israelis justify themselves with a disappointing lack of imagination, such as the line that they had to destroy an ambulance because Hamas cynically put their weapons inside ambulances.

They should be more creative, and say Hamas were planning to aim the flashing blue light at Israeli epileptics in an attempt to make them go into a fit, get dizzy and wander off into Syria where they would be captured.

But they prefer a direct approach, such as the statement from Ofer Schmerling, an Israeli Civil Defence official who said on al-Jazeera, "I shall play music and celebrate what the Israeli Air Force is doing."

Maybe they could turn it into a huge nationalfestival, with decorations and mince pies and shops playing "I Wish We Could Bomb Gaza Every Day".

In a similar tone Dov Weisglas, Ariel Sharon's chief of staff, referred to the siege of Gaza that preceded this bombing, a siege in which the Israelis prevented the population from receiving essential supplies of food, medicine, electricity and water, by saying, "We put them on a diet."

It's the arrogance of the East End gangster, so it wouldn't be out of character if the Israeli Prime Minister's press conference began: "Oh dear or dear. It looks like those Palestinians have had a little, er, accident. All their buildings have been knocked down - they want to be more careful, hee hee."

And almost certainly one of the reasons this is happening now is because the government wants to appear hard as it wants to win an election. Maybe with typical Israeli frankness they'll show a party political broadcast in which Ehud Olmert says, "This is why I think you should vote for me", then shows film of Gaza and yells: "Wa-hey, that bloke in the corner is on FIRE."

And Condoleezza Rice and her colleagues, and the specially appointed Middle East Peace Envoy, could then all shake their heads and say: "Disgraceful. The way he's flapping around like that could cause someone to have a nasty accident."



http://img.kuruc.info/r/39/33210/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Népszava szerint pofátlanság
  2009-01-11 16:29:16, vasárnap
 
  A Népszava szerint pofátlanság a szocialista gyilkosról írni

2009-01-11 11:54 barikád.hu






A csepeli gyilkosság kapcsán született "nemzeti" és "polgári" (valójában Fidesz-közeli) sajtóban megjelent cikkek nem tetszettek a Népszava szerzőjének, minthogy azok mindenféle emberség nélkül kiemelik, hogy itt szocialista gyilkolt szocialistát, s nem az emberi életet helyezik középpontba. A cikk végső tanulsága: a jobboldal nem kerülhet kormányra. Azért óvatosan megkérdeznénk, a cigányok által kioltott emberi életek miért nem ilyen fontosak a népszavásoknak...?

Íme a cikk, kommentár nélkül:

Nehéz higgadságot megőrizve írni bármit is az úgynevezett "nemzeti", avagy "polgári" sajtó "teljesítményéről", amit a borzalmas csepeli mészárlás kapcsán nyújtott. A két ártatlan ember halála, a példátlanul aljas bűncselekmény áldozatai iránt egy szemernyi valódi részvétet nem tanúsítanak, a kegyelet szót pedig mintha hírből sem ismernék. Gondolatiságukban úgy tesznek egyenlőségjelet tettes és áldozat közé, hogy láthatóan nem forog a gyomruk.

A Magyar Nemzet "Vérfürdő MSZP-sek között" címmel indít, és a harmadik bekezdésben már el is jut a kormány, illetve a szocialisták gyalázásáig. A Magyar Hírlap címlapja: "MSZP-sek leszámolása". Az újság nem sokat teketóriázik, képaláírásában közli: az alvilág elérte a politikát.

A publicista is úgy érzi, itt az alkalom, hogy a két holttest fölött mártsa vitriolba tollát, s maffiózóként mutassa a szerencsétleneket, üzleti leszámolásnak állítva be a történteket. Már a címe is ehhez illőn üt alaphangot. "Véres Csepel, vörös terror". És időszerűnek véli, hogy burkoltan gúnyolódjon a kivégzett képviselő-iskolaigazgatón, idézvén: választási programjában fontos szerepet játszott a közbiztonság, és a közrend védelme. (Épp csak azt nem teszi hozzá, hogy úgy kellett neki...!) Egy olvasónk pedig azt telefonálta be, hogy az egyik televízió képernyőjén futó csíkon "Baráti tűz" címmel adtak hírt a mészárlásról.

Van ennél lejjeb? Mi játszódhat le annak a lelkében, aki egy felfoghatatlan emberi tragédia árnyékában is hitvány pártérdekei mentén gyalázkodik?

És mi annak a lelkében, aki ennek médiafelületet biztosít, ezért fizetést ad? És mi azoknak a lelkében, akik e szennyes módszerekkel vélnek visszakapaszkodni a hatalomba. Tudom én, hogy a győzelemért semmi sem drága. De itt és most talán átléptek egy olyan morális határt, amit átlépni nem lett volna szabad.

Csak remélni merem, hogy akik ezeket a sajtótermékeket amúgy buzgón olvassák, most ők is elgondolkodnak kicsit, hogy biztosan ezt akarják-e? Azt a garnitúrát engedni a kormányrúdhoz, amelynek ez a "szellemi holdudvara"?

Netán a politikai halottgyalázás mostantól polgári erény lesz...?

Azért én most ideírnék valamit, ami kretén hevületében kimaradt a publicista cikkéből.

Részvétünk a gyászoló családoknak!

Népszava - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gázvita nem ér véget
  2009-01-11 15:58:20, vasárnap
 
  A gázvita nem ér véget

2009-01-11

Az orosz földgáz Ukrajnán át történő szállítását ellenőrző nemzetközi megfigyelő bizottság munkába állásával és az Európának szóló orosz szállítások ezt követő felújításával az orosz-ukrán gázvita nem ér véget: újra megszakadtak a tárgyalások a 2009-ról szóló orosz-ukrán gázszállítási szerződésről, amelyen egyebek mellett a gáz áráról, a tranzitdíjról és a közvetítők kiiktatásáról van szó.

Ami az árakat illeti, a tavalyi 179,5 dollár után Moszkva decemberben 250 dollárért ajánlotta a gázt ezer köbméterenként Ukrajnának, s egy 2010-ig érvényes szerződés alapján továbbra is 1,7 dollárt szándékozott fizetni ezer köbméter/száz kilométerenként a tranzitért. Az ukrán fél azonban ezt nem fogadta el, december 31-én megszakította a tárgyalásokat, s a jelek szerint Moszkva az azóta egyre durvuló viszály során úgy döntött, hogy a továbbiakban piaci áron adja a gázt, és ebben az esetben kész piaci árat fizetni a tranzitért - így nyilatkozott Dmitrij Medvegyev elnök és Vlagyimir Putyin kormányfő.

Putyin arról is szólt, hogy korábban megállapodott Julija Timosenko ukrán kormányfővel a közvetítők kiiktatásáról, de ezt a jelek szerint Ukrajnában jelentős erők akadályozzák.

A legfontosabb közvetítő a mostanihoz hasonló 2006-os gázviszály óta a svájci székhelyű RoszUkrEnergo, amelyen az Ukrajnának eladott teljes gázmennyiség, mintegy évi 55 milliárd köbméter átfolyik. Ez egyes indoklások szerint azért szükséges, hogy a drágább orosz és az ugyancsak Oroszországon át érkező olcsóbb közép-ázsiai földgázt keverje, s így viszonylag csekélyebb áron juthasson Ukrajna az energiahordozóhoz. Putyin azonban a minap elmondta: ma már a közép-ázsiai földgáz az ukrán határig szállítva ezer köbméterenként 375 dollárba kerül. Ez jóval több a decemberben kért - Kijev által elutasított - 250 dollárnál, a közvetítők azonban Putyin szerint készek lettek volna ezen az áron szerződni, és "minden egyebet elrendezni".

A RoszUkrEnergo 50 százalékban a Gazprom, és további 50 százalékban a bécsi Cetragas Holding AG tulajdona. A Centragas viszont 90 százalékban Dmitrij Firtas ukrán üzletemberé, további 10 százalékát egy bizonyos Ivan Furszin tartja. Az Ukrajnának szánt közép-ázsiai gázt két éve a Gazpromtól a RoszUkrEnergo vásárolja, majd eladja az UkrGazEnergónak, amelynek tulajdonosai fele-fele arányban a RoszUkrEnergo és az ukrán Naftogaz. A vásárolt gáz egy részét a RoszUkrEnergo tovább exportálja, többel között Magyarországra. Putyin Juscsenkóval február 12-én megállapodott abban, hogy a mostani közvetítők helyett a Gazprom és a Naftogaz két új társaságot hoz létre. Később Julija Timosenko ukrán kormányfő kitartó követelésére megállapodtak ugyan a közvetítők kiiktatásáról, de végül tavaly a Gazpromnak csak az UkrGazEnergót - a RosUkrEnergo és a Naftogaz közös vállalatát - kellett felszámolni, amely az ukrajnai belső piacon értékesített gázt. Ennek helyére a Gazprom Szbit Ukraina (Gazprom Értékesítő Ukrajna) lépett, amely 100 százalékban a Gazpromé, s amely az ukrajnai fogyasztóknak 7,5 milliárd köbméter gázt - a korábbinál kevesebbet - adhat el úgy, hogy azt a Naftogaz vásárolja meg.

A Gazprom számos részvényese és az ukrán kormány folyton feszegeti, hogy mi szükség van a RoszUkrEnergóra az orosz-ukrán gázüzletben. Julija Timosenko kormánya a minap nyilatkozatban is leszögezte, hogy a RoszUkrEnergo további részvételét nem fogja engedni, és hasonló értelemben nyilatkozott Oleh Dubina, a Naftogaz vezére, de Viktor Juscsenko ukrán elnök hallgat a kérdésben.

A RoszUkrEnergo kapcsán az elmúlt napokban Putyin és Timosenko egybehangzóan az ukrajnai korrupciót emlegette, és arra célzott, hogy a cégtől Kijevben valaki, vagy valakik komoly bevételekre tesznek szert.

Egyes vélemények szerint a RoszUkrEnergo támogatja többek között a Moszkva-barát Régiók Pártját - amelynek vezére Viktor Janukovics, Juscsenko elnök fő vetélytársa -, de juttat néhány embernek Juscsenko környezetében is.

Ugyancsak a napokban a RoszUkrEnergo egy szóvivője cáfolta, hogy orosz, vagy ukrán politikusoknak érdekei fűződnének, vagy azok jövedelemre tennének szert a cégtől, vagy általa. Egy a vállalathoz közelálló forrás azonban az MTI-nek nyilatkozva egyszerű példával szemléltette a kérdést: "Ha öten veszekszenek, csak egy hatodik tud békét teremteni, aki jóban van a viszályban állók mindegyikével. De ha államok, vagy állami cégek között van vita, akkor csak magánvállalat tudja +elrendezni+ a dolgokat, mert megtehet olyasmit, amit egy állami cég soha, például érdekeltté tesz minden, vagy néhány érintettet".

Felvetődik a kérdés, hogy ha a RoszUkrEnergo kimarad az orosz-ukrán gázüzletből, akkor esetleg nem jut tovább gázhoz a Gazpromtól, és nem tudja teljesíteni egyéb kötelezettségeit. Nevezetesen eddig az ukrajnai szállításokon felül kapott gázból eladott Magyarországra - konkrétan a Firtas száz százalékos tulajdonában lévő Emfesznek, amely mintegy 20-23 százalékos résszel bír a magyar gázpiacon -
továbbá lengyel, és egy csekély mennyiséget német vásárlóknak.

A RoszUkrEnergóhoz közelálló források az MTI-nek elmondták: aggodalomra nincs ok, ugyanis a cégnek 2015-ig érvényes szerződése van egyrészt arról, hogy a Gazprom szállít a RoszUkrEnergónak, másrészt az ukrajnai gázszállításokról. Ezt a szerződést megfelelő eljárással természetesen fel lehet mondani, de az egyfelől nagyon sokba kerül a felmondó félnek, másfelől ha mégis megtörténik, az ezt kimondó dokumentumban kötelező rögzíteni, hogy a továbbiakban az eddigi vevők kitől kapják a gázt.

Forrás: MTI

http://echotv.hu/index.php?akt_menu=60&newsid=93497
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2008.12 2009. Január 2009.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1115 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 427
  • e Hét: 2085
  • e Hónap: 18878
  • e Év: 151795
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.