Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Napközben már minden hatvan má
  2009-01-22 21:58:25, csütörtök
 
  PERCENKÉNT AZ UTCÁRA
2009. január 22. 19:01:57

- percben megszűnik egy munkahely Magyarországon.



Az elmúlt 24 óra legnagyobb hazai elbocsátása a Nokia legfontosabb magyarországi beszállítójával kapcsolatos.



Két hónap leforgása alatt 1,500 dolgozójától vált meg. A tavjani Foxconn debreceni gyárából most 160 állandó munkatárs kerül az utcára.



A tajvani Foxconn még tavaly év végén jelentette be, hogy Komáromban összesen közel ezer, Debrecenben 334 főt küld el gyáraiból. A decemberi leépítést, amely a debreceni gyárban főleg betanított munkaerőt érintette, most egy újabb követett, és további 160 debreceni dolgozójának mond fel a cég. A vállalat Komáromban teljesen megszünteti az elektronikai alkatrészek gyártását, ezeket Debrecenben gyártják tovább. A Hajdú-Bihar megyei lap információi szerint a december közepétől szünetel a termelés a gyárban.



A gazdasági körülmények és a megrendelés-állomány változásától függően Komáromban mintegy ezer, Debrecenben közel 150 fő továbbfoglalkoztatását tervezik. A múlt év elején még 2,600-an dolgoztak állandó státuszban, vagyis pár hónap alatt a dolgozók felét elbocsátotta a társaság.



Az 1974-es alapítású Foxconn International Holding Tajvan legnagyobb műanyag-csatlakozó és PC-alkatrész gyártója. Magyarországi leányvállalata, a Foxconn Hungary Gyártó Kft. 2004. márciusában zöldmezős beruházásként indította el a termelést első üzemcsarnokában, a komáromi ipari parkban, amelyet azóta további két csarnok követett.

Forrás: Magya Hírlap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki kinek a kreatúrája? Kövér,
  2009-01-22 21:38:48, csütörtök
 
  Ki kinek a kreatúrája? Kövér, Gyurcsány, Szilvásy, Stumpf egy szervezetben (1988)


Huszonegy éve, november 26-án alakult meg a(z egyik) KISZ-utódszervezet, a MISZOT, csupa KISZ- és MSZMP-káderrel az élén. Videó az alakulásról: Kövér, Gyurcsány, Stumpf, Bajnai, Szilvásy is jól látható, egyéb hulladékok társaságában. Javasoljuk terjesztését polgári körökben, Zsidesz-alapszervekben.
A MISZOT-vezetőség tagjai komoly politikai karriert futottak be, még ha más és más pártokban is. Stumpf István elvtárs, a szervezet elnöke az Orbán-kormány kancelláriaminisztere volt, ma a Századvég Alapítvány vezetője. Kövér László elvtárs, a MISZOT alelnöke ugyancsak a miniszterségig vitte. A másik alelnök Gyurcsány elfti volt, aki jelenleg (szemkilövető, választási csalással hatalomra került) miniszterelnök.
Kövér László egyébként már 1985-ben beleérzett a jövőbe, pedig akkoriban az ilyen magabiztossághoz elkélhetett a kommunista pártvezetés támogatása, de minimum jóindulata. Lássuk csak, mit is mondott Álmagyar Laca a IV. Országos Szakkollégiumi Találkozón: "Mi, akik most itt ülünk, talán nemsokára ennek a társadalomnak a vezető pozícióiban találjuk magunkat - akár tetszik ez nekünk és az előttünk járóknak, akár nem, feljebb vagy lejjebb meghozott döntéseinkkel, munkánkkal egyének, csoportok, s rajtuk keresztül az egész társadalom sorsát befolyásoljuk".
A MISZOT-ban szereplő személyek közül mások is szép karriert futottak be. Bajnai Gordon elvtárs, aki a Közgazdászhallgatók Nemzetközi Szervezete (AISEC) hazai tagszervezetének képviselőjeként kezdte, majd a céges világ után a Gyurcsány-kormány (sokszorosan köztörvényes, cégcsaló, rablóprivatizáló, tolvaj) minisztere lett. Szintén a MISZOT-ban bontogatták szárnyaikat Kékesi Tibor, Kárpáti Zsuzsa és Szabó Imre szocionista politikusok is.
De térjünk vissza Kövér Lászlónak, a Fidesz megmondóemberének rendszerváltozás előtti közéleti szerepvállalására. Az egyetem elvégzését követően az MSZMP Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának munkatársa és kommunista párttag lett, 1987 és 1988 között Soros-ösztöndíjas. Nagybajuszú elvtársunk egészen az ún. rendszerváltásig kitartott a Kádár-rezsim egypártjában, utána máshová irányították megbízói. A tanácsköztársasági, vörös felmenőkkel bíró Kövér kommunista volta mellett egyébként elkötelezetten cionista, Izrael-barát figura, nem véletlenül vált a likudista Fidesz egyik meghatározó vezérérévé. 1990 után azok közé tartozott, akik minden tettükkel akadályozták a kommunista rezsim vezetőinek elszámoltatását és bíróság elé állítását.
Szóval ki kinek a kreatúrája? Azon kevésbé tájékozott olvasók számára, akik még adnak némi hitelt az Orbán-kormány idején titkosszolgálati miniszterként a moszkovita állományt helyén hagyó, sőt, újabb bolsikkal erősítő főzsideszes szavainak, álljon itt Kövér László egyik kedvenc mondása: "Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna!"


http://www.youtube.com/watch?v=R0Mx5w8yPlg&eurl=http://kuruc.info/r/34/33764/ &feature=player_embedded

(Barikád nyomán)
Kapcsolódó: MSZMP-s Kövér: az MSZP "csinálta" a Jobbikot




http://kuruc.info/r/34/33764/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint átverte nézőit a TV2
  2009-01-22 21:29:31, csütörtök
 
  Megint átverte nézőit a TV2

2009-01-22 13:33 barikád.hu


Újabb vizsgálatot indíthat a Gazdasági Versenyhivatal a TV2 ellen. A csatorna ugyanis elég komoly baklövést követett el szilveszterkor, amikor Popdaráló című műsoruk ismétlésében is szavazásra bíztatták a nézőket.

A TV2 elfelejtette felhívni a nézők figyelmét arra, hogy a szilveszter éjjelén sugárzott Popdaráló egy már lefutott, ismételt műsor, amelyben a meghirdetett SMS-játék sem valós idejű. Az elküldött SMS-ek így annak ellenére sem voltak érvényesek, hogy a rendszer fogadta a voksokat. Az üzenetek egyenként bruttó 240 forinttal karcsúsították az egyenlegeket.

"Nem tüntettük fel a képernyőn, hogy ismétlés, ezért többen szavaztak, és szavazatukat a rendszer fogadta is. A hibáért szíves elnézésüket kérjük, várjuk minden olyan kedves nézőnk jelentkezését, akik szavazataikat elküldték Popdaráló című szilveszteri műsorunk alatt" - áll a csatorna közleményében.

Magyar Rita, a TV2 sajtószóvivője a Blikknek elmondta: aki igazolni tudja, hogy szavazott, annak a csatorna visszafizeti az SMS árát.

stop.hu - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Úristen! Egész Európában erős
  2009-01-22 21:28:11, csütörtök
 
  "Úristen! Egész Európában erősödik a radikális jobboldal" - Hüledezés a Mokkában (+videó)
2009-01-22 12:44 barikád.hu

Juhász Attila, a Political Capital elemzője volt a csütörtöki Mokka vendége a TV2-ben, a téma pedig nem más volt, mint, hogy egyes felmérések kimutatták, erősödik a radikális jobboldal nemcsak itthon, de egész Közép-Kelet Európában.

A Jobbik erősödését mi sem jelzi jobban, hogy a legtöbb közvéleménykutató intézet számára stabilan mérhetővé vált a párt támogatottsága. Juhász Attila az időközi választáson elért 8%-ot kampány szempontból dicséretesnek tartja, de (merthogy mindig van egy ,,DE", ha a Jobbik politikai térnyeréséről kell beszélni ,,szakértő szemmel") ezt egy olyan választókerületben érte el a Jobbik, ahol 2002-ben a MIÉP is elért ugyanennyit.

A politikai elemző szerint nemcsak a közel-kelet európai térségben, hanem bárhol a világon megállja a helyét az a tézis, miszerint egy olyan lakosság, amelyik elégedetlen országa gazdaságpolitikájával, előbb utóbb a ,,rövidebb megoldásokat nyújtó radikális pártok felé fordulnak".

Amiben a kelet-európai térség eltér a tőle nyugatabbra lévő országoktól, az egyfelől a cigánykérdés. A cigányok és magyarok közötti konfliktus erősödött, s sokkal nyíltabbá vált - értékeli az elemző. (Őszintébben ez alatt azt lehet érteni, hogy végre akadtak olyan politikai közszereplők, akik nyíltan mernek beszélni a cigánybűnözésről - a szerk.)

Másik egyéni vonás, hogy az említett térségben csökkent a demokratikus intézményekbe vetett bizalom, illetve a közbiztonsággal kapcsolatos aggodalmak az utóbbi időkben jelentősen megemelkedtek. (Nyilvánvaló, hogy a cigány-magyar konfliktus és a közbiztonság romlása összekapcsolható; bizony e két probléma egy tőből fakad - a szerk.)

Juhász Attila nem rejthette véka alá azt a tényt, hogy a 20 évvel ezelőtti rendszerváltás után különböző kérdéseket elhanyagolt a politika, mint például a cigányság problémáját. Az elemző emlékeztetett arra, hogy a roma integrációra szánt pénzek az utóbbi években eltűntek. (Vajon hova? - a szerk.)

A Political Capital elemzője arra a kérdésre, hogyan lehetne a radikális erők ellen fellépni, megemlítette azt a politikai stratégiát, melyben más pártok megpróbálják pacifikálni a radikális szavazótábort. A napokban felmerült konfliktus, mely arról szól, hogy a Jobbik kinek a ,,kreálmánya", pont az előbbi stratégiára lehet példa.

Tekintse meg a beszélgetésről készült videót!

http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=388858


http://barikad.hu/node/22863
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hírTV kameráján keresztül kö
  2009-01-22 21:21:35, csütörtök
 
  A hírTV kameráján keresztül könyörgött a bankoknak Bajnai

2009.01.22.-20:53:43
Késik a beígért kormányzati segítség, ezért egyre több cég már nem tudja tovább halogatni a válság miatti létszámleépítést.

Bajnai Gordon elismerte, hogy baj van, és a Hír Televízió kameráján keresztül is könyörgött a bankoknak, hogy legalább azokat a vállalkozói hiteleket folyósítsák, amelyekről tavaly év végén már megegyeztek a kormánnyal.

Videók: A Hír Televízió kameráin keresztül könyörgött a bankoknak Bajnai

Dolgozói felét, 60 főt kénytelen leépíteni egy kaposvári vállalkozás. A Qupers Kft. kizárólag német exportra készített különböző műanyag alkatrészeket. Október óta azonban megrendeléseik drasztikusan csökkentek. A megmaradt dolgozók jövője is attól függ: német partnereiknél milyen mértékben esik vissza a termelés.

Hiába reménykedtek a kormány munkahelymegőrző programjában, három hónapon keresztül semmilyen konkrét intézkedés nem történt, ezért a cég ügyvezetője ma már azt mondja: a kormány csak hitegette a vállalkozókat és a dolgozókat. Palkovics Béla véleménye szerint a kormány semmittevéssel töltötte a novembert és a decembert, csak január 15-én kaptak egy tervet, melyből ,,jó esetben május-júniusban lehet pénz".

Kameránkon keresztül könyörgött Bajnai

A gazdasági miniszter maga is elismerte, hogy baj van. A felelősséget azonban a bankokra hárította. Bajnai azt mondja: hiába állapodtak meg tavaly év végén a hazai pénzintézetekkel a vállalkozásoknak nyújtandó mikrohitelekről, hitelgaranciáról és beruházási hitelekről több száz milliárdos nagyságrendben, ha a bankok végül mégsem hajlandók kölcsönadni a vállalkozásoknak. A szocialista miniszter a Hír Televízió kameráin keresztül szólt a bankokhoz: ,,legalább azokkal a lehetőségekkel, amelyeket meghirdettünk, amelyek már szerződtek, amelyek már elérhetőek, azokkal éljenek, és folyósítsák a vállalkozások számára azokat a hiteleket, legalább amit a hitelképes vállalkozások megérdemelnek".

Az EU-támogatás 3 százalékát fizette ki a kormány

Bajnai Gordon mindezt egyébként azon a sajtótájékoztatón mondta, amit a megemelt összegű uniós előlegek kifizetése alkalmából szervezett a tárcája. A gazdasági miniszter elismerte azt is: tavaly összesen 216 milliárd forintot, az Új Magyarország fejlesztési terv keretében rendelkezésre álló 7000 milliárdos EU-támogatás mindössze három százalékát fizette ki a kormány a vállalkozásoknak.

hírTV


http://www.kormanyvalto.hu/index.asp?inc=blognezet&id=9148
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jöhet a 300 forintos euró
  2009-01-22 21:08:06, csütörtök
 
  Jöhet a 300 forintos euró

2009.01.22.-10:52:04
A világgazdasági válság "mellékhatása", hogy, ahogy az ingatlanok, az olaj vagy a bankrészvények, a feltörekvő piaci devizák is gyengülnek, kevesebbet érnek, mint azt a válság előtti időszakban gondolták.

Az MNB egy ilyen világtrenddel nem igazán tud, de nem is akar szembemenni, ráadásul a forint eddigi gyengülése nem zavarja az idén biztosan nagyon alacsony inflációt, és még segíthet is a gazdaságnak a recesszió következményeinek enyhítésében. Legalábbis egy határig: a devizahitelek bedőlése nemcsak a lakosságot, hanem a cégeket is fenyegeti. Ezzel együtt rövidtávon nyugodtan lehet 300 forint az euró, arra pedig egyhamar ne számítsunk, hogy 260-as szintekhez ér az árfolyam.

284 forint volt az euró ára 2008 október 22-én, szerdán reggel. A dátum azért emlékezetes, mert a forintgyengülés az azt megelőző hetekben-napokban tapasztalt mértéke, illetve a hazai piacok zárva tartását is jelentő október 23-i négynapos hétvége arra bírta az MNB monetáris tanácsát, hogy rendkívüli ülést tartson és 3 százalékponttal 11,5 százalékra emelje a kamatot. A forint a döntés hatására jelentősen erősödött, 272-ig is lement az árfolyam, majd még aznap délután gyengült, másnap pedig, az itthoni munkaszünet alatt beállította a tegnapig érvényes rekordménypontját, 286,40-es euróárfolyam mellett.

Tegnap, azaz január 19-én hétfőn 280 forintnál indult a forint/euró árfolyam, majd továbbgyengült pár forintot, délután kettőkor pedig az MNB monetáris tanácsa, egyébként az előzetes várakozásoknak megfelelően, félszázalékponttal csökkentette a kamatot, 9,5 százalékra.

Nem egy gyors, napi akár 10 forintos és váratlan gyengülésről van szó, ezúttal ráadásul a térségi devizák, sőt, világszerte a feltörekvő országcsoport (pl. Brazília, Kína) devizái gyengülnek - hangsúlyozták az Index által megkérdezett elemzők. Paradigmaváltás volt, el kell fogadnunk, hogy míg korábban ilyen árfolyamszintek mellett mindenki automatikus jegybanki beavatkozást várt, erre most nem fog sor kerülni.
Egyetértenek abban is, hogy ezért sem beszélhetünk a mostani gyengülés kapcsán valutaválságról. Tardos Gergely, az OTP vezető elemzője szerint miközben az ősszel ráadásul, ha az MNB képes is lett volna megvédeni a forintot egy esetleges összeomlástól, ezt a piac nem hitte el, most az IMF-hitellel a hátunk mögött a piaci szereplők is tudják, hogy nem érdemes a forintgyengülésre spekulálni, nagy erők állnak a magyar pénz mögött.

Ezzel együtt azonban Bebesy Dániellel, a Budapest Alapkezelő portfoliómenedzserével együtt úgy vélik: a forint további gyengülés látszik valószínűbbnek a következő időszakban, amiben benne van az a lehetőség is, hogy az árfolyam eléri akár a 300-as szintet is.
Széllel szemben

A magyarázatot is hasonlóan látják mindketten. A lényeg egyszerűsítve, ahogy Bebesy Dániel fogalmazott, hogy az MNB látja, "nem érdemes széllel szemben pisilni". A globális válság egyik hatása az, hogy nem csak a nyersanyagokról, ingatlanokról vagy a részvényekről derült ki, hogy túlértékeltek voltak, hanem azokról a feltörekvő piaci devizákról is, amelyek az elmúlt évek likviditásbőség uralta világában folyamatosan erősödni tudtak.

Van tehát egy természetes, nem forintspecifikus gyengülés, a zloty például a forint mostani rekordmélysége ellenére is többet gyengült tavaly nyár óta, mint az akkor egyébként erősségi rekordokat döntő forint. Más kérdés, hívja fel a figyelmet a szakértő, hogy nehéz a csak tavaly óta szabadon lebegő forintot a hosszabb ideje árfolyamsáv nélkül mozgó zlotyval vagy cseh koronával összehasonlítani, hiszen például a cseh korona 2000 óta folyamatosan tudott felértékelődni. (Megint más kérdés, hogy a cseheknek ráadásul nem kell nagy arányú devizahitelek miatt aggódni, de Lengyelországban is kisebb ez a fajta kitettség, ami Magyaroszágon és Ukrajnában jelent komoly problémát a régióban.)

Tardos Gergely és Bebesy Dániel is úgy látja ugyanakkor, hogy az MNB-nek ma nincs ellenére a forint gyengülése. A recesszió, a gazdasági visszaesés a legutolsó friss adatok alapján alighanem nagyobb mértékű lesz annál, mint amivel az MNB késő őszi inflációs jelentésében, akkor pesszimista forgatókönyvként kalkulált. Ez azt jelenti, hogy a gazdaság potenciális és valós teljesítőképessége közötti különbség nő, fölös kapacitások (pl. a munkanélküliségen keresztül fölösleges munkaerő) keletkeznek, ami csökkenti az inflációs nyomást. Az inflációra persze már a nyersanyagok árának zuhanása is jótékony hatással van, azaz, összességében a forint gyengesége ma az inflációs célt elsődlegesnek tartó jegybank számára nem jelent érdemi kockázatot.

Az inflációs szemponton túl a jegybank valószínűleg további két szempontot mérlegel, amikor a forint árfolyamának védelméről gondolkodik. Az egyik ezek közül, hogy a recessziós hatásokat a gyenge forint valamelyest enyhíti, hiszen segíti az exportpiacaikról így is sokkal kevesebb rendelést kapó magyar cégeket azáltal, hogy a legalább megmaradt eladásaik után kapott ár forintban számolva többet ér.
Reszkethetnek a devizások

Másfelől a forintgyengülésnek kockázatai is vannak, a devizahitelek miatt: nemcsak a lakosság szembesül azzal, hogy a törlesztőrészletek emelkednek, és Bebesy Dániel szerint emiatt fel kell készülni akár a bedőlt hitelek utáni ingatlanárverésekre, foglalásokra, hanem a vállalkozások is becsődölthetnek a megemelkedett terhek miatt. Azaz, van a forintgyengülésnek egy olyan pontja, amely már nem segíti, hanem mind a fogyasztás visszafogásán, mind a vállalkozások helyzetének nehezülésén keresztül nem enyhíti, hanem növeli a recessziós károkat. Ide tartozik az is, hogy a bankok az árfolyamgyengülés nyomán forint hiteleket is nehezebben folyósítanak.

Tardos Gergely szerint a fentiek miatt kicsit a jegybank is sötétben tapogatózik, nemcsak lineáris hatásokkal lehet számolni az egyes szcenáriók felvázolásakor, márpedig az, hogy a forintgyengülés milyen szintnél válik a fent említettek miatt kontraproduktívvá, nehéz megjósolni. A piacnak szóló üzenet egyelőre egyértelműen az, hogy a jelenlegi szinteken még nem aggódik a jegybank: ezt nemcsak a hétfői kamatvágás ténye, hanem az is mutatja, hogy a monetáris tanácsban volt javaslat a fél szálékpontnál nagyobb vágásra is.
Merre tovább?

A jegybankot kéne megkérdezni, meddig engedi gyengülni a forintot - válaszolja a kérdésre Tardos Gergely, aki ugyanakkor elképzelhetőnek tartja, hogy a jelenlegi, 280-as szint körül azért megtartja a forintot az MNB. Bebesy Dániel úgy véli, rövidtávon akár a 300 forintos euró is elképzelhető, "ez bőven benne van", ugyanakkor az év végére sem lát komolyabb erősödésre lehetőséget. Ha most hirtelen visszamenne 260 alá az euró ára, akkor a jegybank - az inflációs cél teljesülése miatt és a gazdaság élénkítése érdekében - alighanem tényleg elképesztő kamatvágásokba kezdene, ami újra a gyengülés irányába hatna - mondta Bebesy Dániel.
Mit tehetne az MNB?

A forint védelmére több eszköz áll a jegybank rendelkezésére. Az egyik ilyen a verbális intervenció, azaz olyan típusú kommunikáció, ami arra utal, hogy az MNB-nek nem tetszik az árfolyamszint. Ennek ma szinte az ellenkezőjét tapasztaljuk. Ha a verbális beavatkozás, mely mintegy előzménye a konkrét lépéseknek nem segít, a jegybank kamatot emelhet, ami most egyáltalán nem valószínű, még akkor sem, ha például a mostani szinteknél nem szeretne gyengébb forintot. A harmadik eszköz a forint vásárlás: a devizatartalékok felszabadításával a jegybank forintkeresletet generálhat a pénzpiacon, ezzel mintegy beállíthatja az árfolyamot.

dg - index-hu


http://www.kormanyvalto.hu/index.asp?inc=blognezet&id=9137
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cukrosbácsi megállít két 6 éve
  2009-01-22 21:05:27, csütörtök
 
  Cukrosbácsi megállít két 6 éves kislányt:
- Kislányok, ha adok fejenként egy cukorkát, leveszítek a kabátotokat?
A lányok gondolkodás nélkül megteszik, a cukorka az cukorka!
Mire az ürge:
- Lányok két cukorért leveszitek a pulóveretek?
Lányok gondolkodnak, de azért két cukorka az két cukorka. Leveszik a pulóverüket.
Erre megkérdezi a cukrosbácsi a lányokat:
- Lányok, három cukorért leveszítek a szoknyátokat?
A lányok gondolkodnak, dehát három cukorka az nem semmi. Leveszik a szoknyájukat.
Majd az ürge újra kezdi:
- Lányok négy cukorért.
Közbevág az egyik kislány (odaszól a barátnőjének):
- Te Juli, mire az öreg megkefél minket, addig mi cukorbetegek leszünk!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Szervezetten játszották ki az
  2009-01-22 21:02:31, csütörtök
 
  Szervezetten játszották ki az ingatlanokat Terézvárosban

2009.01.22.-13:40:03

Csütörtökön is folytatódik a hűtlen kezeléssel gyanúsított szocialista és szabad demokrata képviselők kihallgatása a terézvárosi ingatlanpanama ügyében. A BRFK és a Budapesti Nyomozó Ügyészség -

Verók István szocialista terézvárosi polgármesteren kívül - az előző ciklus valamennyi MSZP-s és SZDSZ-es önkormányzati képviselőjét kikérdezi.

Az ügy gyanúsítottja lehet a jelenleg is országgyűlési képviselő szocialista Kékesi Tibor is, ő azonban csak akkor lesz beidézhető, ha felfüggesztik mentelmi jogát. Sajtóértesülések szerint az elsőként kihallgatott Lázi Ferencet - a korábban az MSZP-vel együtt szavazó Centrum Párt politikusát - már rabosították: vagyis DNS-mintát és ujjlenyomatot vettek tőle, illetve fotójával bekerült a rendőrségi nyilvántartásba.

Az SZDSZ-es gyanúsítottak között van az akkori alpolgármester, Rabin László is. Az ügyészség szerint a 14 képviselő bűncselekményt követett el, amikor - feltehetően kenőpénzért - megszavazták egyes VI. kerületi ingatlanok eladását.

A terézvárosi ingatlanbotrányt kirobbantó Berecz Károly szerint feltehetően politikai maffiáról van szó, mert a nagy értékű VI. kerületi ingatlanokat szervezetten játszották ki. Az egyik Bajcsy-Zsilinszky úti üzlethelyiség értékesítéséről tavaly leleplező hangfelvételt is készítő ügyvezető igazgató a hírTV-ben azt mondta, hogy a három éves ügy mögül valószínűleg kihátrált a "nagypolitika", ezért lett most gyanúsított szinte az egész terézvárosi MSZP- és SZDSZ-frakció.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A teljes amerikai pénzügyi sze
  2009-01-22 21:00:19, csütörtök
 
  A teljes amerikai pénzügyi szektor megsemmisülését jósolják


A gazdasági válság következtében a globális bankszektor vesztesége elérheti a 3,6 billió, vagyis a 3600 milliárd dolláros veszteséget, amit le kell írni. Ezt állítja a New York University egyik közgazdásza, aki elsőként ,,jósolta" meg a krízis bekövetkezését.

Nouriel Roubini, akinek gúnyneve Dr. Doom a borúlátó megjegyzései miatt, azt állítja, hogy jócskán meghaladja a veszteség azt az 1 billió dollárt, ami számításai szerint a bankok által már elismert veszteségekből összejön. A pesszimista közgazdász szerint a teljes amerikai bankrendszer a fizetésképtelenség határán van. Roubini 2006. elején már figyelmeztetett az ingatlanpiacon várható válságra és összeomlásra.

Borúlátó jóslatát a globális bankveszteségekről a számításokkal együtt az RGE Monitor nevű blogon tette közzé egy másik közgazdásszal, Elisa Parisi-Capone-val. Elemzésük szerint a 3,6 billió dolláros várható globális veszteség felét szenvedik el amerikai cégek. Roubini azt állítja, hogy a veszteségek akár az egész amerikai pénzügyi rendszert megsemmisíthetik.

(FH)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ártatlannak hazudja magát Göré
  2009-01-22 20:53:20, csütörtök
 
  Ártatlannak hazudja magát Görényi, de vallomást nem tesz

2009.01.22.-1:24:28
Gergényi Péter volt budapesti főkapitány tagadta bűnösségét abban a Fővárosi Bíróságon (FB) szerdán megkezdődött perben, melyben egy magánszemély pótmagánvádlóként hivatali visszaéléssel vádolta meg a zsidó tábornokot a Kossuth tér 2006. évi lezárása miatt.

Szerdahelyi Szabolcs, a Deport '56 vezetője azzal vádolja Gergényit, hogy amikor 2006. október 23. után gyülekezési jogukkal élve demonstrációt jelentettek be a Parlament környékére, a fővárosi főkapitány "a gyülekezési törvényt kijátszva" "szándékosan húzta az időt", nem hozott egyértelmű tiltó határozatot, mely ellen gyors és hatékony jogorvoslattal, fellebbezéssel lehetett volna élni.

A pótmagánvádló szerint a zsidó "jogi trükkel", joggal való visszaélés révén korlátozta az emberek gyülekezési jogát. Ugyanis a főkapitány döntéseit hiába támadták meg közigazgatási perben, a bíróságok nem tudták azt érdemben vizsgálni, felülbírálni.
Mindezzel Szerdahelyi Szabolcs szerint Gergényi Péter megvalósította a hivatali visszaélés bűntettét.

Görényi a szerdai tárgyaláson tagadta bűnösségét, de nem tett vallomást, mindössze azt hazudta, hogy ő és munkatársai is kizárólag a munkájukat végezték a törvényeknek megfelelően.

Az FB márciusra tűzte ki a következő tárgyalást. Addig a bíróság beszerzi a Kossuth tér lezárásával kapcsolatos rendőrségi iratokat. Azok ismeretében dönt majd a további iratok beszerzéséről például a Nemzetbiztonsági Hivataltól, továbbá a tanúk meghallgatásáról, akik között ott lehet majd az országos főkapitány és az NBH főigazgatója is.
A bíró jelezte azt is, hogy amennyiben államtitkot tartalmazó iratokat érint az ügy, a következő tárgyalás zárt lesz.

(MTI nyomán Kuruc.info)

http://www.kormanyvalto.hu/index.asp?inc=blognezet&id=9132
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2008.12 2009. Január 2009.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1115 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1652
  • e Hét: 4754
  • e Hónap: 15865
  • e Év: 169361
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.