Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A parlament feloszlatásának ke
  2009-01-27 23:54:33, kedd
 
  A Fidesz kezdeményezi a parlament feloszlatását és az új választásokat
2009.01.27.

Az Országgyűlés feloszlatását kezdeményezi a Fidesz és a KDNP március 8.-i
hatállyal, az erről szóló határozati javaslatot, a parlament csütörtöki,
rendkívüli ülésére nyújtják be, jelentette be Navracsics Tibor, a Fidesz
elnökségi ülése után - írja az Index.

A frakciószövetség ezzel azt szeretné elérni, hogy az európai parlamenti
választásokkal egy időben legyen a jövőre esedékes országgyűlési választás.
Ha az erről szóló szavazásig betöltik a lemondott Boross Péter (MDF)
mandátumát és ha addig beiktatják a ferencvárosi időközi választáson nyert
fideszes Bácskai Jánost is, akkor 193 szavazat kellene a javaslat
elfogadásához.

Az Európai Parlamentben ötévente választanak képviselőket a tagállamokban.
Idén június 4. és 6. között kell megtartani a 27 tagállamban a voksolást.
Magyarországon valószínűleg június 7-én lesz- a szokások szerint ugyanis a
választásokat hagyományosan vasárnap tartják.

Az időpontot azonban Sólyom László államfőnek kell kihirdetnie. A hollandok
és a britek 4-én, csütörtökön voksolnak, Lettországban, Máltán és
Szlovákiában pedig 6-án, szombaton. Magyarországnak jelenleg 24 EP
képviselője van a parlamentben.

Az idei választáson azonban már csak 22 hely jut a nizzai szerződés
értelmében. Ha a voksolásig mégis életbe lépne a Lisszaboni Szerződés,
Magyarországnak akkor is 22 hely járna.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
...az Országgyűlés feloszlatás
  2009-01-27 23:50:33, kedd
 
  A Jobbik támogatja az Országgyűlés feloszlatását

A Jobbik üdvözli, hogy a parlamenti ellenzék legnagyobb pártja felébredni látszik téli álmából, s kezdeményezi az Országgyűlés feloszlatásáról szóló javaslat napirendre vételét. Népünk döntő többsége ezt szeretné 2006 ősze óta, s a Jobbik reméli, ez most nemcsak a megszokott parlamenti kirakat-politizálás egyik újabb eleme, hanem egy komolyan megtervezett és kitartóan képviselni vágyott ellenzéki álláspont.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint minden perc drága és keservvel teli a magyar nemzet életéből, amit Gyurcsány Ferenc és bandája a hatalomban tölt, ezért támogatunk minden olyan politikai lépést, amely elérhető közelségbe kívánja hozni az előrehozott választásokat. A Jobbik bizakodva és felkészülten várja az Országgyűlés feloszlatása után kiírandó előrehozott választásokat.

Vona Gábor,
a Jobbik elnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MSZ II. Munkaértekezlete
  2009-01-27 23:48:53, kedd
 
  Magyarok Szövetsége II. Országos Munkaértekezlete
2009, január 26 - 11:34

2009. február 7-én szombaton 10.00 órai kezdettel, a kunszentmiklósi sportcsarnokban tartja a Magyarok Szövetsége II. Országos Munkaértekezletét, melyre minden magyar embert várunk...

Örüljünk, hogy magyarok vagyunk, a magyar kultúra az életről szól, ahol az érték a teremtő ember, a teremtő magyar ember.

A Magyarok Szövetsége az élet kultúrájának szeretne végre érvényt szerezni, és mindenki, aki segíti az életet, velünk van.

Újra összejövünk az ország minden pontjáról és megosztjuk egymással mi is történt az elmúlt 2 hónapban, tervezzük a jövőt, és elvállaljuk a feladatokat felelősségteljes végrehajtással.

Kik lesznek ott?

Vannak, akik azért jönnek, mert van mondanivalójuk. Vannak, akik azért, mert hallani akarják mások történeteit. Vannak, akik találkozni szeretnének ismerőseikkel, sorstársaikkal. Vannak, akik feladatot akarnak kapni. Vannak, akik megerősítést szeretnének, hogy jó helyen vannak. Vannak, akik az első találkozón még nem voltak ott, azóta csatlakoztak és szeretnék átélni mit is jelent, amikor ennyi magyar ember összejön, hogy megtalálja az egységet, az összefogást, ami a legfontosabb tényező ahhoz, hogy megújult országunk legyen.

A Magyarok Szövetsége nem egy új keletű dolog, most a feladatunk, hogy ezt a szövetséget felélesszük, és működővé tegyük.

Azt már most látjuk, hogy az út nem lesz könnyű, nem lesz egyszerű és sok mindent meg kell ezért mozgatni, sok mindent át kell alakítani magunkban, sok vádnak kell majd ellenállni, és töretlen akarattal folytatni.
A szerepvállalás mindenkinek egy kiváló lehetőség most, azzal tudjuk befolyásolni a jövőt, ha részt vállalunk ebből a feladatból.

Vessünk véget együtt a viszálykodás ránk erőltetett lététének, dolgozzunk együtt, harmóniában azon, hogy a magyar nép győztes legyen. Hirdessük ki mindenhol, hogy az elmúlt 500 év vesztes tudatát itt és most megtörjük, és felépítünk egy reménnyel, tudással és győzelemmel teli, megújult jövőt. Egy olyan Magyarországot, ahol mindenki érzi, hogy számít, legyen fiatal vagy idős, aktív vagy korlátokkal élő, többség vagy kisebbség, hívő vagy ateista, férfi vagy nő, házas vagy egyedül élő, bűnös vagy bűntelen, kétkezi munkás vagy értelmiség, egészséges vagy beteg, vidéki vagy városi, földművelő vagy irodista. Ahol mindenki érzi, hogy fontos, ahol mindenki érzi, hogy lehet boldogan élni és teremteni családot, bőséget és boldogságot.

A munkaértekezlet napirendi pontjait és pontos programját néhány napon belül közzé tesszük.

Azt mindannyian tudjuk, hogy csak akkor hajt ki a növény, ha elvetjük a magot, de ha nem gondozzuk, semmi sem lesz belőle. Sokan vállaltak különböző szerepeket, felelősséget az első találkozón novemberben, közülük többen erőn felül teljesítettek, és voltak, aki egy szalmaszálat sem tettek odébb, s erről nem is értesítettek senkit. Tisztelettel kérünk mindenkit, hogy ha elvállal valamilyen feladatot, akkor azt felelősséggel hajtsa végre, és ha nem megy, akkor üzenjen, beszéljen róla, hogy mások be tudjanak segíteni. Ha valami nem világos, kérdezzünk, ha valami nem egyértelmű, kérjünk megerősítést, ha nem látjuk a célt, tájékozódjunk, ha nincs eszközünk, teremtsük meg.

Mit hozhat a jövő?

Felül kell emelkednünk a kényelmen, túl kell tenni magunkat a kétségeken, le kell győznünk a nem akarást, és teremtővé kell tenni a cinizmust. Igen van remény, van kiút, kezdjük el építeni a jövőt, magától nem fog menni. Tevőlegesen kell minden egyes magyar embernek részt venni ebben. Mi vagyunk az ország!

Ragaszkodjunk a sikerhez, és adjuk fel ragaszkodásunkat a sikertelenséghez. Ne azt nézzük, mi vethet gátat, mi lehet az akadály, hanem azt keressük, hogy mi a megoldás, mi a következő lépcsőfok, amit lehet építeni, majd fellépni rá, és építeni a következőt, majd fellépni rá és így tovább.
Elődeink is ezt tették, gyűjtötték a tudást, a tapasztalatot és mindazt átadták a következő generációnak, élték a hagyományt. Élesszük fel ezt a szokást, éljük a hagyományt, tegyünk hozzá valamit a jelenhez és hagyjunk egy szebb, gazdagabb és boldogabb jövőt a következő nemzedéknek, egy olyan országot melyben mindenki emelt fővel vallja, hogy "Magyarnak lenni büszke gyönyörűség".

A közös munkára jelentkezni lehet az alábbi honlapon: www.magyarokszovetsege.hu!

Magyarok Szövetsége - Biztató siker a konferencián
Hírösindex 2008.11.29. 09:12:00

2008 november 26-án napon a zsúfolásig megtelt kunszentmiklósi sportcsarnokban tartotta meg első nagyobb munkaértekezletét és tájékoztatóját a 259 civil kezdeményezést egyesítő Magyarok Szövetsége /korábban BNT/. Az ország különböző területeiről összesereglett mintegy ezer ember között az újonnan megalakult szövetség vidéki önkéntes csoportjainak vezetői, az együttműködő- és a tájékozódó szervezetek képviselői voltak jelen. (...)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2008.12 2009. Január 2009.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 161 db bejegyzés
e év: 468 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 213
  • e Hét: 7211
  • e Hónap: 8158
  • e Év: 44099
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.