Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Együtt emlékezünk...
  2009-01-03 23:52:14, szombat
 
  Együtt emlékezünk a doni katasztrófára

Január 10-én, szombaton 10 órakor, Esztergomban a Hősök terén közös
koszorúzással egybekötött rendezvényen emlékeznek a doni
katasztrófára a Komárom-Esztergom megyei nemzeti radikális szervezetek.

Magyar Önvédelmi Mozgalom

2009. január 2.

--
Eredeti cikk:
http://www.magyaronvedelem.hu

Honlap:
http://www.magyaronvedelem.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ébresztő
  2009-01-03 23:25:49, szombat
 
  Bajza József: Ébresztő


Ébredj nagy álmaidból,
Ébredj, Árpád fia!
Fölkelt a nap: hazádnak
Föl kell virúlnia!

Ellenséges hadakkal
Víttál ezer csatát.
Szívvéreden ezerszer
Váltád meg a hazát:

A felviradt kor ismét
Igényli szívedet:
Vért nem kér, csak hazáért
Égő szerelmedet.

Igényli, hogy becsűljed
Honod külföld felett;
Védd, ápold, mikkel Isten
Megáldá földedet.

Amit gyártott magyar kéz,
Nevelt a hontelek,
Amit magyar zamattal
Íhlettek a szelek;

Mi a rónák felett él,
Hegyaknában terem:
Mind az nemes fajodnak
Erőt adó elem.

S függjön rajtad daróc bár,
S szembántó színzavar,
Becses, mikor hazáért
Égő szivet takar.

Oh nemzet, nemzet, eszmélj,
Becsűld meg tenmagad,
Gyilkold le szolgavágyad,
Mely külföldhöz ragad;

Járj egyesűlt erővel,
Tégy egy szent fogadást;
Hazádnak istenén kül
Nem fogsz imádni mást!

Te népek óceánján
Hullámtól vert sziget,
Kit mint elsűlyedendőt
Ezer jós emleget,

Mutasd meg a világnak,
Hogy még erőd szilárd,
Hogy ezredes fokodnak
Új ezred év sem árt.

Mutasd meg, mit vihet ki.
Erős szívláng alatt,
Az elszántság hatalma,
És az érc akarat.

Ébredj nagy álmaidból,
Ébredj, Árpád fia!
Fölkelt a nap: hazádnak
Föl kell virúlnia!

1845.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zámbó Jimmy és a kölcsön...
  2009-01-03 22:31:53, szombat
 
  Enyhe pánik Tökölön. Első tényleges fenyegetésem.



A mai nap termése egy újabb szilánk a meta(m)fórához. Valaki csak arra várhatott, hogy megleckéztesse a gyengébb idegzetű közeli ismerőseimet. Amit a történet megértéséhez tudni érdemes. Tökölön játszódik, amely hely Kuncze nagymester szülőföldje, kis - és nagyjátékainak, üzérkedésinek epicentruma. Innen származik Szabó Ferencünk is, az Őrezred visszafoglalkoztatott volt és jelenlegi kiskirálya. Minő véletlen, hogy éppen Don Kuncze juttatta ahhoz a befolyáshoz, hogy éppen ott legyen, ahová (alá)való. Szigetszentmiklós (ahol lakom) éldegél egy nagy házban az Vágó Imréné, az In-Kal Biztonsági Főigazgatója, (nem mellesleg) nyugállományú rendőr ezredes, Csepel volt rendőrkapitánya. Úgy hírlik, hogy még Zámbó Imre adott neki hitelt ahhoz, hogy csóró rendőrként megvehesse azt a házat, de már a hitelt nem kellett visszatörleszteni. Mindeközben Zámbó úr valójában tisztázatlan körülmények között elhalálozott. A helyszínen másfél órát Vágó ezredes asszony tevékenykedett, miközben a helyszínről minden illetéktelen rendőrt eltávolíttatott, hogy egymaga deríthesse fel az öngyilkosság vitathatatlan tényállását. Ezt követően, fénysebességgel hagyta el a karrierista pályát és csatlakozott az elit In-Kal-hoz.

De itt a történet!


Feleségem munkahelye Tökölön található. Patikus. Szim-patikus. Ügyes, rátermett, lelkiismeretes asszony, és még csinos is hozzá. Kolleginája sms-ben értesítette, hogy hívja fel, mert valami történt. Kiderült, hogy az egyik helyi lakos asszisztensének levélszekrényébe előző nap egy DVD-t dobtak be. Eddig ez nem is lényeges. De az adathordozót nekem címezték. Most az a kérdés, hogy nem tudja a névtelen kézbesítő, hogy én nem lakom a komámasszonynál? Tudnia kellett, s ügyelt is arra, nehogy felfedjék a küldetés végrehajtóját. A környéken nincs térfigyelő kamera, így ez már örök rejtély marad a számunkra. A DVD tehát nekem volt címezve. Kollegina természetesen beletekintett a tartalmába, amelyen az egyik ECHO-s fellépésem szerepel ; legalábbis így mondta nekem, amikor az esetről értesülve felhívtam. Ma ő szabadnapos volt, így csak hétfőn tudja behozni a nekem szánt korongot. A Műre valami ,,zsidó" meg ,,Jud Süss" volt felírva, de ezt majd hétfőn pontosítom, ha a kezemben lesz a corpus deliki. Ugyan ki akart így jelezni nekem? Tudják, ki a feleségem, hol dolgozik, mit csinál? Kik a kollégáik? Kik a gyermekeim? Hová járnak iskolába? Tököl nem nagy település. Négy évig éltem ott, s dolgoztam is a börtönben. Feleségem is dolgozott ott sok éven keresztül. Sokan ismerik őt is és engem is, hisz több honvéd tiszt kollégám lakik az említett településen és néhány kedves barátom, ismerősöm is. A könyveim is beszerezték már többen, ahogy értesültem. Tehát, ez nem titok. Valahol mindig is éltünk eddig és nem rejtőzködünk eztán sem. Örülök, hogy most tudatták velem, hogy tudják, hogy tudom, hogy tudják. Mi lesz a következő lépés fiúk? APEH? KÖJÁL (ÁNTSZ)? Gyermekjóléti Szolgálat? Atomenergia-ügyi Hivatal? Cigány, vagy inkalos verőlegények? Ha Kuncze áll a háttérben, ami nem kizárt, mert Szabó csak az előtér, és a az ő hátterében meg az In-Kal; akinek a hátterében meg nem Palesztina áll, akkor mindent értek. Azt nem tudom, hogy miért kell ebből ilyen nagy ügyet csinálni. Egyszerűen csak átjöhetne Vágó főinspektor a rollerjén, hiszen tényleg csak néhány utcányira lakom tőle, és felajánlhatna hmm.....? menyit is? ....., hogy ne pofázzak többet, aztán az ügy le van rendezve. Nem hiszem, hogy a Mossadnak mostanában olyan rosszul menne, hogy ne legyen ilyen célra a Magyar államkincstárból lenyúlt 2-3 százmilliójuk. Legalább jó helyre kerülne a pénz, magyar emberekhez. Aztán tanulhatnának a gyermekeim Tel Avivban, ingyen. Brrr! Megcsíptem magam. A poén az, hogy két hete jártam a helyi polgármesternél, éppen rendvédelmi, biztonsági ügyben. Remélem, neki nincs ehhez semmi köze. Hamarosan lemorzézom a klaviatúrán a vele való beszélgetésem apropóját és a következtetéseit is.

Szóval, most kicsit meg vagyunk félemlítve. Még nem a kedvenc lovam levágott fejét küldték meg nekem, csak a saját képi és hang-anyagomat. Azt hiszem, védelemért a rendőrséghez kell majd fordulnom. De lehet, hogy baráti szívességet kérek az In-Kal-os Vágónétól, mert így mégiscsak emberibb. Addig is, a kutyáimat magasabb harckészültségbe helyeztem, szomszédokat kiképeztem, hogy ha szokatlant észlelnek, azonnal szóljanak a Magyar Gárdának. A házam szirénarendszerét legmagasabb fokozatra kapcsoltam és kértem a Legfőbb Hatóság oltalmát is! Mit tehetnék még? Az asszonykámmal megbeszéltük, hogy szóljon a cégtulajoknak, hogy ha esetleg presszió érkezne feléjük, azt emberi módon rendezzék felénk. Azért én a még megmaradt becsületes rendőrök helyében többet járőröznék a patika környékén, de meg a Posta családi birtok mentén is! Kár lenne értünk, higgyétek el! Kár!

Posta Imre - blogbejegyzése
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Malenkíj robotra hurcoltakra e
  2009-01-03 22:30:28, szombat
 
  2009.január 06-án, kedden délután 17.30-kor Nagymaroson, a Király=
u.2. sz. ház előtt rendhagyó megemlékezést tartunk a malenkij ro=
botra elhurcolt 600 nagymarosi fiatalra emlékezve. Gyertyát, és egy s=
zál virágot viszünk, nem lesz ünnepi szónoklat, hanem élőben =
hallgathatjuk néhány túlélő beszámolóját, kötetlen form=
ában. Úgy gondoljuk, hogy így még "ütősebb" lesz, mintha meg=
írt beszédet olvasnánk fel. A megemlékezés rövid lesz, a hidegr=
e való tekintettel.

Szeretettel várunk minden emlékezni kívánót.

Nagymarosi Jobbik

Szebb jövőt!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gyerekek védelmében...
  2009-01-03 09:17:17, szombat
 
  A gyerekek védelmében a szülőket szólítja meg az ORTT kampánya




A karácsonyi ünnepeket követően indul az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) nagyszabású, öt héten át tartó kampánya, amelyet a hazai televíziókban és online felületeken láthat majd a közönség.

Három éles hangvételű, szinte drámai szpotot mutatnak majd be a televíziók. A szpotok a szülők figyelmét szeretnék felhívni arra, hogy van felelősségük abban, hogy milyen tartalmakhoz engedik hozzáférni gyermeküket, és hogy részt kell vállalniuk a média által közvetített üzenetek értelmezésében, feldolgozásában, hogy ezzel segítsék kiskorú gyermeküket. Az ORTT célja, hogy felrázza a hazai közönséget, és ráirányítsa a szülők, tanárok nevelők figyelmét a kiskorúak médiafogyasztásával kapcsolatos felelősségükre.

Magyarországon a gyermekek naponta legalább három órát töltenek tévénézéssel, a tizenkét év alattiak ennél is többet . Az ORTT és az AGB Nielsen Médiakutató Kft adatai szerint a tizenkét éven aluliaknak tizennégy százaléka nézi a műsorokat felnőtt felügyelete nélkül esténként!

Az első szpotban egy, a televíziót egyedül néző gyermek félelmeivel szembesülhetünk. A második és a harmadik szpot a televízió által közvetített erőszakos, illetve szexualitást hangsúlyozó minták beépülését mutatja be.

A hazai médiában szokatlanul erős hangvételű társadalmi célú filmeket - a médiatörvény kiskorúak védelméről szóló rendelkezéseit betartva - besorolás szerint csak 21 óra után közvetíthetik a csatornák. Ennek oka, hogy a szpotok tartalma kizárólag felnőtteknek szól. Az ORTT által felkért műsorszolgáltatók pozitívan fogadták az ORTT megkeresését, és - egyetértve a kezdeményezéssel - közzéteszik a kisfilmeket. Az ORTT továbbra is örömmel fogadja a televíziós műsorszolgáltatók és online portálok jelentkezését a kampányfilmek közzétételére.

Az Európai Unió finanszírozásában készült kreatív szpotokat a román elektronikus médiát felügyelő Nemzeti Audiovizuális Tanács (CNA) az ORTT kérésére adta át sugárzásra. A kiskorúak védelmét célzó ,,Ne hagyd, hogy a televízió nevelje fel a gyereket!" szlogennel futó három reklámfilmet, Romániában a műsorszolgáltatók közel 2000 alkalommal sugározták, és a kampány a lakosság kb. 60 százalékához jutott el, jelentős társadalmi sikert kiváltva.

A magyarországi kampányra a két hatóság közötti december közepén aláírt együttműködési megállapodás aláírását követően kerül sor.

Bővebb információt a szpotokról itt találnak.

Budapest, 2008. december 27.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2008.12 2009. Január 2009.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 161 db bejegyzés
e év: 468 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5353
  • e Hét: 6733
  • e Hónap: 7680
  • e Év: 43621
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.