Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
Olvasmány
  2009-01-04 22:22:06, vasárnap
 
  Olvasmány

http://mek.oszk.hu/03200/03271/03271.pdf
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sokkoló képek 2008, Gáza
  2009-01-04 22:21:21, vasárnap
 
  Sokkoló képek 2008, Gáza

http://video.google.com/videoplay?docid=-3522310445745371818

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Három részre szakadt a Gázai ö
  2009-01-04 22:20:13, vasárnap
 
  2009-01-04 18:36
Három részre szakadt a Gázai övezet (+videó)

Izrael folytatta szárazföldi offenzíváját a Gázai övezet ellen, amely mostanra három részre szakadt. A front Gáza város határában húzódik. A Hamász rakétatámadásokkal válaszolt, amelyekben egy izraeli nő könnyebben megsérült. Palesztin kórházi források 30 civil halottról tudnak. A zsidó állam egyetlen katonája elvesztését ismerte el. Palesztin közlés szerint kilenc izraeli katona esett el, kettő fogságba esett.





Videók:
Három részre szakadt a Gázai övezet


A gázai bombázások nyolcadik napján, helyi idő szerint este fél kilenckor az izraeli alakulatok átlépték a Gázai övezet határát. Izraeli légitámadás ért egy gázavárosi bevásárlóutcát, itt 12 ember vesztette életét és többen megsérültek. A légitámadások kevésnek bizonyultak a Hamász rakétatámadásainak megfékezésére, az izraeli kabinet megadta az engedélyt a szárazföldi hadműveletre.

A katonák éjjellátó készülékkel felszerelve indultak bevetésre. A légierő 45 célpontot bombázott le, a tüzérség Hamász-állásokat lőtt, előkészítve a rajtaütést. Az alakulatok négy helyen hatoltak be északról az övezetbe. Elvágták a déli utánpótlási útvonalakat, és gyakorlatilag bekerítették az övezet északi területét. Gázaváros, Dzsabalíja és Bét-Lahíja környékén azonban kemény ellenállásba ütköztek. A palesztinok aláaknázták a bevezető útvonalakat, a városok határainál pedig golyózáporral fogadták az izraelieket. Reggel újabb kilenc rakétát lőttek ki a közeli zsidó településekre. Az övezetben 25 ezer Hamász-harcos áll fegyverben mindenre elszántan.

A Gázai övezet déli részében folyamatosak a légitámadások, két napja akadozik az áramszolgáltatás. A kórházakban kevés az ágy a sebesültek ellátására, nincs gyógyszer és kötszer. Az izraeliek hiába szólítják fel arab nyelven a palesztinokat, hogy saját biztonságuk érdekében hagyják el otthonaikat, nincs hova menekülniük, mert nincsenek kiépített óvóhelyek.

,,Gáza lesz a temetőtök"

,,Gáza lesz a temetőtök!" - üzente a Hamász, utalva arra, hogy Izrael a 2006-os libanoni háborút sem tudta megnyerni a másik ellenség, a Hezbollah ellen. Közölték: két izraeli katonát már foglyul is ejtettek.

Az izraeli hadsereg jelezte: tanult a libanoni hibákból, és felkészült arra is, hogy a Hezbollah új hadszíntért nyit Észak-Izraelben. Azt is közölték: nem szándékozzák újra elfoglalni az övezetet, ahonnan 2005-ben kivonultak. Az akcióhoz körülbelül kilencezer tartalékos izraeli katonát mozgósítottak.

Halálos áldozata is van a gázai harcok elleni tüntetéseknek

A világ több nagyvárosában a harcok azonnali felfüggesztésére szólították fel az izraeli hadsereget. A ciszjordániai Kalkilíjában halálos áldozatot követelt az izraeli hadműveletek elleni tüntetés. A katolikus egyházfő és a brit miniszterelnök egyaránt a fegyvernyugvásra szólított fel. Bővebben>>>

Fenyegető üzeneteket sugároznak

Az izraeli hadsereg elfoglalta a Hamász tévéjét, és fenyegető üzeneteket kezdett sugározni. Az arab feliratok felszólítják a Hamász vezetőit, hogy önként adják meg magukat, amíg nem késő. Sugároznak egy olyan fotót is, amelyen a palesztin radikális vezetők láthatóak, fejük vörös célkeresztben.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megindult a Fidesz kommunikáci
  2009-01-04 22:19:15, vasárnap
 
  Megindult a Fidesz kommunikációs válaszcsapása a Jobbik erősödése ellen

2009. január 4. 15:02:48

Az MTI-nek adott Orbán Viktor terjedelmes interjút a 2009-es várakozásokkal kapcsolatban.




Tesszük, mert ez a dolgunk

Az egész interjút leközölni a kedves olvasók türelme elleni merénylet volna. A beszélgetésben a Fidesz elnöke ugyanis a szokásos, már ezerszer hallott "jópofaságokat" ismételgeti. Jóformán az egész nyilatkozat egy macchiavellista ciráda, semmi másról nem szól, mint hogy hogyan kerül majd hatalomra a Fidesz. Hogy mi lesz utána, az nagyobbrészt homályban marad. Az interjúban szó sem esik a magyar föld és egyáltalán Magyarország felvásárlásáról, a multinacionális cégek arcátlan profitéhségéről, a cigánykérdésről, az izraeli helyzetről és más "kényes" témákról.



Ami miatt mégis érdemes kiemelni a nyilatkozatot, az az egyre nyilvánvalóbb tendencia, amely révén a Fidesz megkísérli megállítani és visszafordítani a Jobbik erősödését. A politikai elemzők 2008 végére már nem tudták elhallhatni azt, ami egyébként már 2007 nyara óta érezhető volt, vagyis azt, hogy a Jobbik betört a nagypolitikai játéktérre. Mivel a ferencvárosi választáson a radikális párt nyilvánvalóan nem 1%-ot fog elérni, így a kutató intézetek kénytelenek voltak - legalább részben - feltárni az igazságot. A Szonda Ipsos decemberben már 3%-ot mért a Jobbiknál, ami egyben az SZDSZ megelőzését és az MDF behozását jelentette.



A Fidesz kommunikációjában ezzel párhuzamosan egyre gyakrabban jelentek meg azok a témák - cigánykérdés, multik, közbiztonság, szociális segélyek, önvédelem -, amelyeknek köszönhetően a Jobbik megnövelte szavazóbázisát. Ez azért is fontossá vált a Fidesz számára, mert az erősödő nemzeti párt nem csupán a hagyományos radikális szavazókat terelte össze, hanem a Fidesz lagymatag politikájából kiábrándulók számára is egyre komolyabb alternatívát jelentett. Az utóbbi szempontjából volt különösen nagy jelentősége Morvai Krisztina "leigazolásának".



http://www.youtube.com/watch?v=8WzYs_lNHaA&eurl=http://www.nemenyi.org/defaul t.asp?SID=1&AID=0&Direkt=Megindult_a_Fidesz_kommunikacios_valaszcsapasa_a _Jobbik_eros&feature=player_embedded







A Fidesz ennek ellenére a legkisebb jelét sem adta annak, hogy fel kívánná adni a már kétszer választási vereséget hozó "egy tábor, egy zászló" stratégiát, sőt, ehelyett megkísérelte némi, csupán szólamok szintjén megrekedő odamondogatással elvenni a Jobbik témáit. A cigánykérdésen túl a másik kifejezetten jobbikos téma hazánk gazdasági függősége. Ezzel kapcsolatban Vona Gábor Jobbik elnök még októberben ezt írta: "A globalizáció valóban világfolyamat, valóban kevés eszközünk van vele szemben, de mondjuk már ki: a globalizáció nekünk NEM JÓ! Ha pedig így van, az ország vezetőinek, irányítóinak kutya kötelességük a kiutat, vagy legalább a nyakunkra tett kötél lazításának lehetőségét keresni. Gazdasági szabadságharcot kell indítanunk!"



Most lássuk, mit nyilatkozott Orbán az MTI-nek!

"A rendszerváltoztatáskor sikeresen megvívtuk a politikai szabadságharcot, azonban a mai magyarországi gazdaság nem a vállalkozó szellemű, cselekvőképes embereket bátorító közeg, hanem sokkal inkább olyan, ami lefojtja az energiákat és gúzsba köt. Ezért szerintem az előttünk álló időszak feladata a gazdasági szabadságharc megvívása a bürokrácia, a korrupció és a vállalkozó szellemet elfojtó kormányzati gondolkodásmód ellen" - fogalmazott.



A Fidesz elnöke tehát átvette a radikális szavazók számára jól csengő "gazdasági szabadságharc" kifejezést, nyilvánvalóan abban bízva, hogy ezzel megállíthatja az erősödő "átáramlást". Megindult a Fidesz kommunikációs válaszcsapása. Hogy ez sikeres lesz-e, vagy sem, majd a jövő eldönti. Mindenesetre érdemes összehasonlítani, hogy mit ért a Fidesz elnöke és mit a Jobbiké a gazdasági szabadságharcon.



Orbán szerint ugye "a bürokrácia, a korrupció és a vállalkozó szellemet elfojtó kormányzati gondolkodásmód ellen" kell a küzdelmet megvívnunk. Fontos dolgok, valóban. De ezek-e a gazdasági rabságunk legfőbb és legpusztítóbb elemei? Nézzük, mit mond Vona: "az a fajta gazdasági függés, amely szorítja hazánkat már nem tartható sokáig. Az államadósság spirálja, a magyar földtulajdon elveszejtése, a hazai vállalkozások és gazdaságok legyilkolása, a multinacionális cégek törvényen kívülisége - más néven a ,,multibűnözés" -, a stratégiai ágazatok kiprivatizálása, az állam gazdasági szerepének lenullázása mind önmagában is gyilkos kórokozó lenne, pláne így együttesen. És itt most még nem is említettem Simon Peresz elszólását..."



Az alábbi kommunikációt is átveszi-e a Fidesz? Önök szerint...?

Forrás: Barikad.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gáza romokban, az ellátás bizo
  2009-01-04 22:18:36, vasárnap
 
  A Közel-Keleten újra megszólaltak a fegyverek

Gáza romokban, az ellátás bizonytalan, az emberek nyomorognak
A 2006-os libanoni háború óta nem volt ilyen meleg a helyzet a Közel-Keleten. A mostani feszült állapotoknak több oka is van, lássuk csak szépen sorban a tényeket.


Először is lejárt az a féléves fegyverszünet, amit Izrael a Hamásszal kötött a nyáron. A tűzszünet már a kezdetektől fogva sem bizonyult túl sikeresnek, először is azért, mert Izrael továbbra is fenntartotta a Gázai-övezet blokádját, ami azt jelenti, hogy immáron hónapok óta az összeomlás szélén táncolt a gázai lakosság. Fél éve hiányos az áramszolgáltatás, nincs gyógyszer, olaj, élelmiszer. Majdhogynem csoda, hogy mégis valahogy döcögött előre az élet a körbezárt övezetben.

Ez a végső soron kudarcot vallott tűzszünet is lejárt december végén. A Hamász régóta kis orosz rakétákkal lövöldözte Dél-Izraelt, mondván: a tűzszünetet úgysem tartják be a zsidók, hiszen blokád alatt tartják Gázát, akkor mi miért fognánk vissza magunkat? Így aztán az ördögi kör bezárult, Izrael nem hosszabbította meg a tűzszünetet, és rövidesen elindította a mostani hadműveleteket december 29-én.

Ezen a napon Izrael megdöntötte eddigi rekordját: soha ennyi palesztint nem öltek meg izraeli fegyverek egyetlen nap alatt. A halottak száma jóval 200 fölött járt, mintegy 700 sebesülttel. A jelentések szerint ezeknek legalább ötöde nő és gyermek.

A világban mindenhol döbbenet fogadta ezt az akár mészárlásnak is nevezhető válaszcsapást. A kezdeti döbbent csend után azonban a nemzetközi szereplők sorra tették közzé nyilatkozataikat, amiben a harcok azonnali beszüntetésére szólítják fel a feleket. Aligha meglepő módon azonban az Egyesült Államok - egyedüliként - ezúttal is jogosnak ítélte Izrael akcióját, és ezek után - szokás szerint - folyt minden tovább. Napról napra érkeztek a jelentések szétlőtt rendőrségekről, kormányzati épületekről... és az újabb és újabb halottakról.

A mai nap friss híre, hogy Izrael tüzérségi tűz alá vette Gázát, amely előkészíteni hivatott a holnap hajnali szárazföldi akciót. Nos így állunk jelenleg.

De mi célja van ezzel a támadással Izraelnek?
Akár értékelhetnénk is, hogy Tel-Avivban megvárták az ezer sebből vérző, leginkább jelképesnek tekinthető tűzszünet lejártát, azonban ez aligha lehet igazi indok a mostani támadásra.

Az akciót leginkább provokációnak lehet nevezni. Amerikában ugyanis elnökválasztás volt. Az eddigi texasi cowboyok után - akiknek hajmeresztően elfogult hozzáállása az izraeli-arab kérdéshez történelmének legsúlyosabb népszerűségvesztéséhez ,,segítette" Amerikát a világban -, úgy tűnik egy újfajta amerikai vezetés kezd kibontakozni. Noha aligha reménykedhetünk abban, hogy egyik pillanatról a másikra megváltoznának Amerika stratégiai céljai, az eszközökben azonban mindenképpen változást vár a világ - majdhogynem lélegzetvisszafojtva.

Egyértelmű érdeke tehát Izraelnek, hogy a kemény csapásokat még a velük szemben mindig is ,,elnézőbb" Bush-kormányzat alatt üssék be a Hamásznak. Erre alig több mint 3 hetük maradt még.

Izraelre évek óta potyognak a palesztin és libanoni rakéták. Nagy ritkán el is találnak egy-egy civilt, azonban többnyire azt lehet mondani, hogy legfeljebb mérsékelt anyagi kárt okoznak. Kétségkívül minden emberi élet felbecsülhetetlen veszteség, akár izraeli, akár arab emberről legyen szó. Attól a ténytől azonban aligha lehet eltekinteni, hogy amíg a palesztin rakéták legfeljebb egy-két ember halálát okozzák havonta (az elmúlt hét ,,heves" rakétatámadásai során 4 izraeli halt meg), addig Izrael egyetlen nap alatt 250 emberi életet pusztított el, az azóta eltelt egy hétben pedig közel 500-at, mintegy 2750 sebesülttel.

Kétségtelen, hogy az akció jelzésértékű akart lenni, elsősorban a környező arab országoknak, és persze Iránnak. Izrael elhatározta, hogy addig fogja sanyargatni azokat a kutyaszorítóba összezsúfolt szegény arabokat, amíg egyszer csak Irán, vagy Szíria, vagy valamelyik arab ország olyat csinál felháborodásában, amit fel lehet használni casus belliként. Ezzel aztán majd Amerikát is bele lehet rángatni egy újabb konfliktusba - még mielőtt egy megfontoltabb vezetés lép a Fehér Házba.

Még 17 nap van hátra. Remegve várhatjuk, hogy mi történik addig...

Ctrl-Galántai László
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyargyűlölő cionista Eörsi
  2009-01-04 22:17:50, vasárnap
 
  A magyargyűlölő cionista Eörsit még a libsik egy része is megveti
2009. január 4. 16:32:57

Nem vagyunk bűnös nemzet, ezt pedig nem csak a környező országoknak illik tudomásul venni, de még Eörsi Mátyásnak is. Ez a cionista propagandagyáros olyan mértékben magyargyűlölő, hogy nem is az EU-ban lenne a helye, hanem a madarak kedvenc tartózkodási helyén, a f ...n.





Az, hogy tőlünk északra és keletre állami szinten megy a történelemhamisítás, az egy dolog. Ott senkit nem izgat, hogy egyesek nagyobbnak akarják láttatni magukat, mint amilyenek, de ez is egy dolog. Mi pedig nem vagyunk olyanok, az is egy dolog. Azt azonban nehezen lehet megérteni, hogy mifelénk egyesek miért igyekeznek minél jobban a földbe taposni a nép öntudatát.



Csúnya vicc



Két SZDSZ-es politikus beszélget:

- A trianoni diktátum igazságtalan volt.

- Így van, a románoknak a Tiszáig járt volna.



Csúnya vicc, viszont a viccek általában hordoznak némi igazságalapot. Csak pár példa.



Anno elfogadta a parlament a státusztörvényt, amely a határon túli magyarok számára nyújtott erkölcsi és anyagi támogatást. A pártok között konszenzus volt, még az MSZP is megszavazta azt. A konszenzus egy pártra nem vonatkozott: az SZDSZ-re.



A Tilos Rádió 2003-as karácsonyi keresztényirtósdija (a Tilos Rádió munkatársa közölte: kiirtaná az összes keresztényt) után egy párt reprezentánsa volt, aki védte a védhetetlent. Az SZDSZ Eörsi Mátyása felháborodva vette tudomásul, hogy az ORTT beleszól a szerkesztőségek munkájába - a keresztényirtósdi tényét figyelmen kívül hagyva.



A dunaszerdahelyi rendőrterror után egy politikus nagy hévvel kikelt a magyar szurkolók ellen, illetve a a történelem szemétdombjára kívánta a Nagymagyarország - sziluettes, valamint árpád sávos zászlókat. Ő is az SZDSZ Eörsi Mátyása volt.



Ezek után itt a legújabb botrány, amely szerint Göncz Kinga egy szerb lapban a magyar diplomácia részéről elvetette a vajdasági magyarok autonómiatörekvéseit. Igaz, hogy a Külügyminisztérium helyreigazítást kér, azonban az eset legalábbis gyanús.



Az SZDSZ hallgatásai Eörsi kapcsán nagyon sajnálatosak. Az, hogy a baloldalon az ilyen hangokat nem szankcionálja senki, érthetetlen. A széthúzás, az idegennek való nyalás láttán a környező országok valószínűleg a térdüket csapkodják a röhögéstől: ennyire szűk látókörűek is csak a magyar politikusok lehetnek. Nem kell összehúzni magunkat, mert nincs miért. Az olyan politikus pedig, aki aki azt sugallja, hogy van miért, szépen maradjon csöndben, mert nem közénk való. De akár át is teheti a székhelyét. Mondjuk Pozsonyba. Érdemes lenne a saját érzéseinkkel is foglalkozni, nem csak a "vendégszerető" külföldével. Nem vagyunk bűnösök, nem bántottuk többet a románokat, szerbeket, szlovákokat, mint ők minket. Sőt... sőt...



hírextra



HunHír.Hu kommentár:



Egy ifjú liberális újságíró gondolati ezek. A tanulság: úgy össze kell roppantani ezt a cionista, magyargyűlölő gyülekezetet, hogy a betelepítendő 500 ezer, és az itt élő 2-300 ezer zsidó között lévő cionisták se tudják még egyszer a parlamentbe juttatni. A kormányváltás után pedig le kell számolni velük. Éppen úgy, ahogy Horn mondta korábban a MIÉP kapcsán.

Forrás: Hunhir.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Boldog Új Országot!
  2009-01-04 22:16:38, vasárnap
 
  Boldog Új Országot!
A régi elveszett.

Magyarországon a politikai élet megszűnőben. Nincsenek népmozgalmak, nincsenek társadalmi csoporttörekvések, amelyek céljaik képviseletében részt követelnének a közhatalomból. Magánérdekek vannak és tömeghisztériák. A meggyőződések nyilvános vitáját a kölcsönös gyalázkodás és rágalmazás váltotta fel. A nyilvánosság csatornáit kisajátította a két agyaglábú kolosszus: a bal és a jobb .
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Biztos ilyen világban akarunk
  2009-01-04 22:14:24, vasárnap
 
  Bene Gábor: Biztos ilyen világban akarunk élni?
2009.01.03, 19:11 Nemzeti Hírháló

Három költői kérdés az újévben: Templom-e az ország háza, amelyben legszentebb ereklyénket, a Szent Koronát őrzik?
Kufárok-e azok, akik ebben a házban hazudnak, csalnak, vagy kiárusítják az országot? Ki kell-e korbácsolnunk - jézus módszerével - a kufárságot?

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Gárda jóval népszerűbb, mint
  2009-01-04 16:41:24, vasárnap
 
  "A Gárda jóval népszerűbb, mint a kormány" - Magyar Nemzet interjú Vona Gáborral



2009-01-04 13:40 barikád.hu



"Minden csatába győzni megyünk."A Magyar Gárda nem adja fel a küzdelmet, mozgalomként, asztaltársaságként vagy másképpen, de tovább működik - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Vona Gábor. A Jobbik elnöke beszélt pártja felkészültségéről, a soron következő választásokról is, ahol a harmadik helyet célozzák meg. Szerinte Oroszország megkerülhetetlen, jó kapcsolatot kell ápolnunk velük, s ez nem ideológiai kérdés.

- Nemrég jött vissza Moszkvából. Ez a látogatás a sajtóban nem kapott semmilyen szintű nyilvánosságot. Mit keresett a Jobbik elnöke Oroszországban, kikkel tárgyalt?

- Eredetileg két célja volt a moszkvai látogatásnak. Egyrészről orosz parlamenti képviselőkkel találkoztam volna, ám sajnos egy vírusos gyulladás támadta meg a szememet, amelytől már a gárdaper tárgyalásán is szenvedtem. Ezt a betegséget a balliberális sajtó jól ki is használta, szinte az egész világot bejárták a vérben forgó szemű gárdavezérről készült fényképek. Az oroszországi politikai találkozók így nem jöttek össze, de majd márciusban bepótolom. A látogatásom másik célja egy olyan konferencián való részvétel volt, amit orosz akadémikusok, történészek szerveztek. Témája pedig Oroszország és Európa változó kapcsolata volt. Itt szólaltam fel. Úgy látom, hogy Oroszország nélkül nem létezik Európa, kontinensünknek nincsen jövője nélküle. Európa politikai centrumát a jelenleginél keletebbre kellene tolni, s ha ez megvalósulna, abban Magyarországnak kitüntetett szerepe lehet mint közvetítőnek.

- Furcsán hangzik egy nemzeti-radikális párt vezetőjétől ez a mély oroszbarátság, pedig nem az atlantizmust hiányolom...

- Egyik nagyapám az oroszok ellen harcolva esett el Erdélyben a II. világháborúban, a másik pedig szovjet hadifogságba került két évre. Ráadásul paraszti családból származom, a kommunizmus nekünk csak rosszat hozott, mégis úgy látom, hogy át kell értékelnünk az Oroszországgal való kapcsolatunkat. Ez persze nem azt jelenti, hogy felejtsük el a múltat, hanem annak a felismerését, hogy Oroszország stratégiai partnerünk lehet. Közel van, és amíg az Európai Unió tönkreteszi a magyar mezőgazdaságot a konkurencia felszámolása végett, addig az orosz piac fel tudná vásárolni a magyar termékeket. Ha a Jobbiknak beleszólása lesz a magyar külpolitika irányításába, akkor az orosz- magyar kapcsolatok komoly átalakítását szorgalmazzuk majd. Azt tapasztaltam egyébként, hogy az orosz emberek értik a magyarok problémáit, és én is sokkal inkább átlátom egy orosz vagy német ember gondolkodását, mint egy angolét vagy franciáét.

- Meg tudná érteni egy üldözött, jogfosztott csecsen ember gondolkodását is?

- Nehéz ügy, hiszen a világpolitikában nincsenek fekete-fehér kérdések. Nem gondolom azt, hogy Oroszország a világ megmentője, de azt sem, amit számos politikai szereplő ma Magyarországon hangoztat, hogy az Egyesült Államok a béke nagy védelmezője. Oroszországnak megvannak a maga politikai mulasztásai és bűnei, ahogy más nagyhatalmaknak is. Stratégiai értelemben azonban nem fordíthatunk hátat neki. Geopolitikai és gazdasági szempontból rá vagyunk kényszerülve, hogy jó kapcsolatot ápoljunk velük. Ez nem ideológiai kérdés.

- A bíróság viszont ideológiai okok miatt oszlatta fel a Magyar Gárda Egyesületet, mondván, félelmet kelt. Belenyugszik az ítéletbe?

- Természetesen nem! Fellebbezünk.

- Tulajdonképpen hány gárda létezik? Egy vagy kettő? A Magyar Gárda Mozgalmat ugyanis nem oszlatták fel, bár ez nem is tekinthető jogi személynek.

- Az én értelmezésem szerint kizárólag egy gárda létezik. Ugyanakkor a Magyar Gárdának, mint egy családnak voltak különféle szereplői. A Magyar Gárda Egyesület az atyai szerepet töltötte be. Mi álmodtuk meg és hoztuk létre a Magyar Gárdát.

- Ezért volt szükség az egyesületre?

- A bíróság az alapító tíz embernek az egyesületi formában való találkozását szüntette meg, nem jogerősen. Ez olyan érzés, mintha levágták volna a kisujjunkat, de ettől függetlenül a test ugyanolyan erős maradt. Az ítélet véleményem szerint politikai nyomásra született. Gyurcsány Ferenc volt az, aki az ügyészséget felkérte a Magyar Gárda fokozott figyelemmel kísérésére. Draskovics Tibornak az volt az első határozata rendészeti miniszterré történő kinevezése után, hogy meggyorsította a per menetét. Folyamatos volt az ügyészségen, a bíróságon a bel- és külpolitikai nyomás. Az ítélet engem abban az értelemben lepett meg, hogy mind az első, leváltott bíró, mind az ítéletet meghozó Pataki bíró is nagyon korrekten, tárgyilagosan járt el a tárgyalások folyamán. Alperesként úgy éreztem, hogy a felperesi, ügyészi oldal folyamatosan elveszíti érvei súlyát. Szimbolikus volt az is, hogy az utolsó tárgyalási napra a Mazsihisz már nem jött el, kiszállt a perből.

- Ha jogerősen is ezt a döntést hozná meg a bíróság, ön szerint működhetne tovább a Magyar Gárda mozgalomként?

- Igen, ezt a jogértelmezést az eljáró bíró is megerősítette ítélete indoklásában, amely nem a mozgalomról, hanem az egyesületről szólt. A gárdamozgalomhoz tisztességes magyar állampolgárok tartoznak - olykor formaruhákba öltözve -, akik törvényes rendezvényeket tartanak. Afelől azonban nincsen kétségünk, hogy a kormányzat megpróbálja majd a mozgalmat is ellehetetleníteni, például beleköt a formaruhába.

- Bencze József országos rendőrfőkapitány el is ismerte, hogy a februártól az akkor életbe lépő közrendvédelmi törvénycsomag jóvoltából majd a félelmet keltő egyenruhára hivatkozva lépnek fel a gárdisták ellen.

- Akkor a BKV-ellenőröket vagy az In-Kal Securityt is meg kellene büntetni. Olyan alacsony színvonalú és szánalmas joggyakorlás ez már, amelyre a legenyhébb kifejezés, hogy nevetséges. Ilyen alapon a hagyományőrző huszárok és a vitézi rend sem vonulhatna fel, mert bizonyára találhatnánk olyan csoportokat Magyarországon, amelyekben a vitézi rend is félelmet ébreszt. Törvénytisztelő emberek vagyunk, de meg fogjuk találni a módját, hogy az egyesület és a mozgalom tovább működhessen, akár egy asztaltársaságként. A mozgalom tagjai olyan magyar emberek, akik szabad akaratukból tettek esküt. Ez köti össze őket. Nincs szükségük Gyurcsány, Draskovics vagy Bencze engedélyére. Megjegyezném, hogy a Magyar Gárda az elmúlt másfél évben semmiféle jogsértést, bűncselekményt nem követett el.

- Mennyi tagja van a gárdának?

- Avatott gárdista körülbelül kétezer.

- Van, aki szerint csak a militánsabb hajlamú emberek éreznek vonzalmat a gárda iránt.

- Nem így van. Tény, hogy megszűnt a sorkatonai szolgálat, s nincs igazi honvédsége az országnak, de a gárdisták nem azért jönnek, hogy itt kiélhessék militarista vágyaikat. A rend iránti teljesen normális igény mozgatja őket a széteső államigazgatás, széteső kormányzás országában, ahol semmi sem működik rendesen. Gárdistának lenni nem szórakozás. Nem jószántukból vonulnak fel, hanem kötelességből. Érdekes, hogy senki sem teszi fel a kérdést: mi visz manapság rá valakit arra, hogy ennyi támadás kereszttüzében belépjen egy, a média által eltorzított hírű közösségbe, vállalva a folyamatos nyomást, a megaláztatást. A válasz egyszerű: hazaszeretetből vállalják a kockázatot. Mellesleg meggyőződésem, hogy a gárda népszerűsége így is jóval nagyobb, mint a kormányé.

- Hol nagyobb az érdeklődés a gárdatagság iránt, azokban a térségekben, ahol nagyobb arányban élnek cigányok?

- Kelet-Magyarországon valóban nagyobb az érdeklődés, ám mindenhol nagy az igény. Borsodban, ahol a legnehezebb életkörülmények vannak, igen sok a jelentkező, de érdekes módon a gazdagabb Pest megyében van a legtöbb avatott és avatásra váró. Nem mellékes, hogy több helyen a jelentkezők 40 százaléka nő.

- Sokan a jobboldalon is azt mondják, hogy a gárda nem jó válasz az ország mai problémáira, megosztó, s csak felerősíti a konfliktusokat. Erről miként vélekedik?

- Sokan a problémák megoldását várják el a Magyar Gárdától, én is sokszor találkozom irreális elvárásokkal. A Magyar Gárda nem megoldja a problémákat, hanem felhívja azokra a figyelmet. A gárda nem egy ajtó, amit ki kell nyitni, hanem a kulcs, ami azt kinyitja. Amit társadalmi szervezetként tehet, azt megteszi. Ha nem lenne a gárda, ki beszélne arról, hogy Magyarországnak nincs honvédsége? Ha a cigánykérdést nem feszegetné a gárda és a Jobbik, akkor még mindig a szőnyeg alá lenne söpörve ez a problémakör, mondván, ez politikailag nem korrekt téma. A Magyar Gárdának és a Jobbiknak történelmi szerepe van a hallgatás falának áttörésében. Végre már beszélünk az elkövetkezendő évtizedek legsúlyosabb társadalmi kérdéséről.

- De miért kellett ehhez a Magyar Gárda, miért nem volt elég a Jobbik?

- Le kell szögezni, hogy nem a cigánykérdés miatt jött létre a Magyar Gárda. Számtalan más oka van a létrejöttének. A tatárszentgyörgyi felvonulás ugyanakkor történelmi jelentőségű fordulópont volt, amelyet nem lehetett elhallgatni. Sok rosszat írtak róla, a magyar társadalom 90 százaléka mégis azt mondta, hogy na végre! Viszonylag kevesen merik bevallani, de szinte mindenki úgy véli, végre valaki felhívta a figyelmet ennek a problémának a létezésére. Hozzáteszem, hogy nagyon sok cigány ember is így látja. Többször hallottam már rendezvény után helyi cigányoktól: ,,Mindennel egyetértek, de nem merek veletek együtt mutatkozni, mert félek." Jellemző módon voltak olyan esetek, amikor megyei gárdakapitányokat MSZP-s polgármesterek hívtak fel titokban, hogy jó lenne, ha hozzájuk is elmennénk, mert képtelenek kezelni a helyi közbiztonság válságos állapotát. A cigányság nagy része nem a Magyar Gárdától fél, hanem attól a fantomtól, amit a sajtó, a balliberális politikusok és a cigány vezetők gyártottak. Például Kolompár Orbán, aki semmi mást nem csinál, mint a feszültséget szítja, nem is beszélve Teleki Lászlóról. A gárda egyébként nem vonult sehová sem hívatlanul, és soha nem a béke szigetére ment, csak ahová hívták, már eleve rettegés és konfliktus volt. Ha bárki meghallgatta, hogy milyen beszédek hangzottak el, megtudhatta, a Magyar Gárda célja nem a megfélemlítés. Mindenhol elmondtuk, hogy senki nem fog segíteni a településen, mert ez egy szétesett ország, és a helyiek csak akkor találnak megoldást a problémáikra, ha maguk szervezik meg a védelmet, például a polgárőrséget. A Magyar Gárda azért ment mindenhová, hogy a kezdő lökést megadja. Hála istennek, sok helyen volt foganatja a szavainknak.

- A védelem biztosítása nem a rendvédelmi szervek feladata lenne elsősorban?

- Sem szóval, sem tettel nem követeltünk magunknak állami jogköröket. De lássuk be, Magyarország számtalan sebből vérzik. Egy ilyen szervezetre, mint a Magyar Gárda, még hosszú ideig szükség lesz. A legboldogabb akkor lennék, ha azzal hívnának fel gárdisták, hogy már nincs szükség ránk, nincs mit tenni az országban, megerősödött a biztonság, nincs félelem, a magyar vállalkozások virágzanak, a mezőgazdaság szárnyal, és senki nem akarja a magyar földet felvásárolni...

- Ha külföldiek vásárolnak fel magyar termőföldet, mit tud tenni a gárda? Körbeállja a parcellát?

- Ha a földkérdés élessé válik, azt a Magyar Gárda nem hagyja annyiban. Ebben a kérdésben is meg kell mutatnia az önvédelem szükségességét. Az elkövetkezendő időszakban ez a probléma nagyon lényeges lesz.

- Miért nem alakul kft.-vé a Magyar Gárda, hasonlóan a kormány közeli In-Kal-hoz? Így jogilag bebiztosíthatná a működését.

- Ez is egy lehetőség, de egyelőre az egyesület folytatja a küzdelmet. Ha nem sikerül, akkor van több ötlet, forgatókönyv is a tarsolyunkban. Január 17-én tartunk egy nagy demonstrációt a gárda mellett Budapesten. Mindenkit várunk, akinek fontos ez az ügy. Ott elmondjuk majd, merre tovább.

- Mit gondol, meddig lesz szükség a gárdára, mikor teljesítené be küldetését?

- Jelenleg a gárdát a lelkesedés tartja össze. A lelkesedés azonban nem megy a végtelenségig. Az emberek saját pénzükből veszik a formaruhát, majdnem minden héten mennek valahová, tankolniuk kell, sokszor ki kell venniük szabadságot. Nagyszerű és unikális dolog, hogy ma Magyarországon vannak ilyen emberek, akik hajlandók áldozni nemes célra. Ugyanakkor a Magyar Gárdának előbb-utóbb meg kell találnia a végleges helyét a társadalomban. A dolognak ki kell forrnia. Erre vannak nemzetközi példák az Egyesült Államokban és Európában is.

- A Jobbik választási bizottsági tagja, Novák Előd munkájának köszönhetően három választási csaló is lelepleződött a Ferencvárosban. Majd lapunk kiderítette, vélhetően az SZDSZ is cinkelt ,,cédulákkal" játszott. A csalás miatt valóban kezdeményezik az MDF feloszlatását?

- Az MDF és az SZDSZ szerepe már teljesen eljelentéktelenedett politikai értelemben. Ez a két párt valójában egy-egy gazdasági csoport. A szabad demokraták hűségesek a neoliberális ideológiához, amelyet egyébként a legveszélyesebbnek tartok az országra nézve, de a házasságszédelgő MDF mára a magyar politika legnevetségesebb képződménye lett. Jó pénzért a demokrata fórumot bármire rá lehet venni, ezek még a gárdába is belépnének, ha sokat tudnánk fizetni érte. Semmilyen szilárd ideológiai cél, bázis, társadalomformáló elképzelés nincs, pusztán a túlélés és a parlamenti helyek megtartása. Fontolgatjuk, hogy eljárást kezdeményezünk ellene. Ha a gárdát fel lehet oszlatni, akkor egy csaló, jellemtelen pártot miért ne lehetne?

- Milyen eredményre számít a Jobbiktól az EP-választásokon, kivált, hogy a legfrissebb közvélemény-kutatások alapján megelőzték az SZDSZ-t?

- Minden csatába győzni megyünk, de a mostani realitás a harmadik hely. Mindenféleképpen öt százalék fölötti eredményre számítok. Ha ez már január 11-én a IX. kerületi időközi választáson sikerül, akkor annak komoly jelentősége lesz, hiszen a Ferencváros nem egy radikálisnak mondható kerület. Ha itt jó eredményt érünk el, akkor az ország többi részén még jobb eredményre leszünk képesek. Célunk, hogy nemcsak a listavezetőt, Morvai Krisztinát, hanem másokat is kijuttassanak a választók az Európai Parlamentbe.

- Optimista várakozás, amely esetén kétség kívül megkerülhetetlen tényezőként számolna a többi parlamenti párt is a Jobbikkal, illetve még nagyobb hisztériakampány indulna önök ellen...

- Egy jó eredménnyel komoly változásokat érhetnénk el társadalmi és politikai megítélésünk vonatkozásában is. A Fidesz is kénytelen lenne átértékelni az egy a tábor, egy a zászló stratégiáját. De ez a Fidesz gondja, nem az enyém. Mi arra készülünk, hogy a legjobb eredményt érjük el. Jelen pillanatban a Szonda Ipsos 3 százalékosra mért bennünket, ha ez így van, akkor minimum 6 százalékon állunk...

- Felkészültnek érzi pártját bármilyen választásra, a parlamenti politizálásra vagy akár az ország kormányzására? Mely pártokkal lenne hajlandó koalíciós tárgyalásokat folytatni?

- Hacsak nem mi nyerjük a 2010-es választásokat, ellenzéki szerepre készülünk az első parlamenti ciklusunkban. Jelenleg nemcsak a Jobbik, hanem a polgári oldal sem hajlandó koalícióra lépni a másikkal, vagyis a Jobbik elutasítja a Fidesz eddigi politikáját, s ugyanez igaz fordítva is. Ha most lennének a választások, valószínűleg a Fidesz nyerne, a Jobbik pedig ellenzéki pártként a számára vállalható kérdésekben támogatná a polgári kormányt, ugyanakkor a nemzet érdekeivel ellentétes törekvésekben nagyon kemény ellenfelek lennénk. Egyébként aki 2010-ben nyer, nagyon nehéz helyzetbe kerül, hiszen a problémák addig csak súlyosbodni fognak. Elképzelhetőnek tartom, hogy a következő kormány nem tölti ki a négy éves ciklust. Meggyőződésem az is, hogy ha a Jobbik bejut az Országgyűlésbe, akkor az azt követő választásokat megnyeri.

Készítette: Pál Gábor

(Megjelent: a Magyar Nemzet január 3-ai számában)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rab válaszol, a tolmács ford
  2009-01-04 16:28:59, vasárnap
 
 

A rendőrség elkapja azt a roma betörőt, aki húszmillió készpénzt és hasonló értékű ékszert lopott el. Hiába faggatják, csak romául beszél, ezért hívatják a szintén roma Lakatos őrmestert, hogy fordítson:
- Hová dugtad a zsákmányt?
A rab válaszol, a tolmács fordít:
- Nem mondom meg!
Erre a kihallgatást irányító rendőr előveszi a pisztolyát, csőre tölti és a bűnözőre fogja:
- Lakatos őrmester, mondd meg neki, hogy ha nem árulja el, hová dugta a zsákmányt, lelövöm!
A tolmács fordít a rab beijed:
- Az országúton, a hetvenes kilométerkő mögé ástam el.
Tolmács:
- Azt mondja, nem fél a haláltól...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2008.12 2009. Január 2009.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1115 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1371
  • e Hét: 4473
  • e Hónap: 15584
  • e Év: 169080
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.