Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Eltemették Árva Vincét
  2009-01-05 22:46:51, hétfő
 
  Eltemették Árva Vincét

2009. január 05. 22:21
HunHír.Hu-információ
Január 5-én Székesfehérváron eltemették Árva Vince pálos szerzetest. A szertartást Spányi Antal megyéspüspök végezte. Az Árva Vince atya szülőfalujából, Rimócról érkezett rokonok és hívek megható, lélekemelő énekekkel búcsúztak. A világ magyarságának koszorúját Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke és Rácz Sándor tiszteletbeli elnök helyezte el.


A zsúfolásig megtelt Szeminárium templomban Spányi Antal megyéspüspök végezte az Árva Vince atyának végtisztességet adó szentmisét. Koncelebrált Takács Nándor nyugalmazott püspök és mintegy húsz katolikus pap, közöttük a Pálos Rend magyarországi tartományfőnöke Bátor Péter Botond OSPPE, Tölgyes Tibor Kálmán OSPPE és Temesvári Károly Benedek OSPPE.

A szentmisét végző püspök ismertette Árva Vince életútját szülőfalujából, Rimócról pappá szenteléséig, majd a márianosztrai plébánosságon át pilisszántói kisegítő lelkészségig, végül a székesfehérvári Papi Otthonban való elhelyezéséig. Említést tett emberi gyarlóságairól és a korral járó elváltozásokról.

Nem esett szó viszont arról, hogy Árva Vince atya a kommunizmus évtizedeiben az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend, a Pálos Rend éltetője, titkos vezetője volt. Hasonlóképpen nem esett szó Árva Vince atya élete munkásságának legfőbb gyümölcséről, arról, hogy bíborosi kinevezéssel, és vatikáni képzéssel a Pálos Rend alapítója, esztergomi Boldog Özséb szentté avatásának posztulátora volt, mely feladatot 22 év szívós munkájával, tizenhét kötetbe foglalt mű formájában, 2008-ban fejezett be.

A Palotai úti temetőben ugyancsak Spányi Antal megyéspüspök végezte a szertartást. Más búcsúbeszéd nem hangzott el. Búcsúzó hívek százai magukkal hozott földet szórtak a még nyitott sírba. A szertartás végén a gyülekezet spontán módon elénekelte a Székely Himnuszt, a Himnuszt és a Szózatot.

Az egyházi főméltóságok és a papság elvonulása után Árva Vince atya sírját körülvették a palócföldről, Rimócról érkezett rokonok és hívek, akik népi vallásos énekekkel vettek őszinte, méltó búcsút falujuk nagy szülöttétől.

Később, honfoglaláskori öltözetben megjelent férfiak mécseseket osztottak, és a háttérben három táltos dobjának halk üteme hangzott.

A Beszkid Andor polgármester vezetette rimóci küldöttség lélekemelő jelenléte valamelyest oldotta a temető szélének sivárságát, ahova Árva Vince atya sírja került, távol attól, amit a két nappal korábban kiadott egyházmegyei közlemény sugallt. (,,Példásan gondozott, szép és látogatott sírkertbe lesz nyughelye, Szent István király városában, abban a városban, ahol Prohászka Ottokár Magyarország apostola és tanítója és Isten szolgája Kaszap István is nyugszik, akiknek sírját tömegek keresik fel nap mint nap." - Nyilatkozat Árva Vince atya temetésével kapcsolatban. Egyházmegyei Hivatal, Székesfehérvár, 2008. január 3.)

A Magyarok Világszövetségét Árva Vince atya temetésén Patrubány Miklós elnök és Rácz Sándor tiszteletbeli elnök képviselte.

MVSZ Sajtószolgálat


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feldmájerék helyeslik és támog
  2009-01-05 22:40:45, hétfő
 
  Feldmájerék helyeslik és támogatják a gázai mészárlást - bennünket is erre szólítanak fel
2009-01-05. 18:43


Izraelnek joga van az önvédelemhez, mert egyik ország sem nézheti tétlenül a területét érő katonai támadásokat - nyilatkozta Feldmájer Péter, a Magyar Zsidó Kongresszus elnöke annak kapcsán, hogy a második hazája ismét mészárolja a palesztinokat. Nagy szerencse, hogy megszólalt, mert így megtudhatjuk, hogy ebben a történetben valójában Izrael az áldozat, és önvédelemből gyilkolt meg eddig közel száz gyermeket, még több civilt, bombázott iskolát, mecsetet és játszóteret - a tények alapján ugyanis eddig egészen másként láttuk. Ne zavarjon senkit a 4 - 550 arány.


A magyar tömegkommunikációban nem jelenik meg az az álláspont, amely a mi véleményünk szerint objektíven jellemezné a jelenlegi helyzetet, ezért a Magyar Zsidó Kongresszus fizetett hirdetésben hozza majd nyilvánosságra véleményét és érveit egy nagy példányszámú napilapban - sérelmezte a még úgy-ahogy meglévő sajtószabadságot Feldmájer Péter, aki egyúttal a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének is elnöke. Ebben az is szerepel majd, hogy kérik a magyarországi politikai pártokat és az összes civil szervezetet, álljanak ki Izrael mellett - bocsátotta előre az arcátlan zsidó.

Feldmájer szerint ilyen egyszerű a helyzet: Izrael a nemzetközi elvárásoknak megfelelően 2005-ben teljes egészében kiürítette a Gázai övezetet, "ezzel megadta a lehetőséget arra, hogy az ott élők a saját életüket szervezzék meg". 2007-ben "a térségben erőszakos terrorista hatalomátvétel történt", aminek következtében folyamatosan lövik innen Izraelt. Ez is fontos információ, külön felhívjuk rá kedves olvasóink figyelmét. Eddig ugyanis úgy tudtuk, a szabad, törvényes és demokratikus választás jó dolog. Most meg kiderül, hogy az valójában "erőszakos terrorista hatalomátvétel". Csak nem arról lehet szó, hogy a zsidóság addig támogatja a demokráciát, amíg az összes pártot meg tudja vásárolni, soraikba be tudja ültetni az embereit, ha pedig ez nem sikerül, akkor a demokrácia válik a legszörnyűbb dologgá? Melyet ugye felválthat kegyetlen diktatúra, ha az az ára a hatalmon maradásnak. Ezt a következtetést vonta le a két leghíresebb XX. századi magyarul beszélő zsidó politikus, Kun Béla és Rákosi Mátyás is.


Ezek a terroristák többé nem veszik át a hatalmat

A fél éve a térséget érintő fegyverszünetet a Hamasz iszlamista palesztin szervezet nem csak felrúgta, hanem "kifejezetten megtagadta annak meghosszabbítását", és rendszeresen lövi rakétákkal Izraelt, veszélyeztetve ezzel majdnem egymillió ember életét. Izrael államnak emiatt nem csak joga, hanem kötelessége is megvédeni területét és a rajta élőket - mosdatta tovább véres kezű fajtája emberiség elleni bűneit a valódi arcát végre megmutató aljas hazudozó.

Az elnök fontosnak tartotta, hogy nem csak a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége tiltakozik az Izraelt ért katonai támadások miatt (!), hanem a Magyar Zsidó Kongresszus egésze, amelyben számos zsidó civil szervezet is szerepel. Mi is fontosnak tartjuk, hiszen ez a hazai zsidók elsöprő többségének véleménye. Jó tudni, milyen viszonyulást tartanak helyesnek azokkal szemben, akik ellen mernek állni terjeszkedésüknek, mert sorsunk kísértetiesen hasonlít a palesztinokéra...

(filoszemita MTI nyomán Kuruc.info)

Kapcsolódó:

A hazai zsidók körében is nagy támogatottságnak örvend Izrael offenzívája

Képgaléria: a gyermekgyilkos Izrael alkotásai


http://kuruc.info/r/1/32929/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izrael nem fog önuralmat gyako
  2009-01-05 22:38:30, hétfő
 
  Livni: Izrael nem fog önuralmat gyakorolni
2009-01-05. 18:05


Cipi Livni izraeli külügyminiszter elutasította hétfőn az európai uniós diplomaták egy azonnali gázai övezeti tűzszünetet sürgető felhívását.

Az izraeli külügyminiszter hangsúlyozta, hogy Izrael nem fog a jövőben önuralmat gyakorolni, ha "támadás éri".

Az izraeli hadművelet célja, hogy alapvetően megváltoztassa a felállást a térségben, vagyis véget vessen annak a helyzetnek, hogy a Gázai övezetet uraló Hamász palesztin szervezet rakétákkal támadja a zsidó állam területét, amikor csak kedve tartja, míg Izrael erre tartózkodóan, önuralmat gyakorolva reagál - mondta Livni, miután megbeszélést folytatott cseh, francia és svéd kollégájával Jeruzsálemben.

Az izraeli külügyminiszter elzárkózott az elől is, hogy a harcok lezárása után nemzetközi megfigyelőket telepítsenek a Gázai övezetbe, ahogy azt az uniós delegáció javasolta. Az izraeli politikus úgy fogalmazott, hogy nem látja indokoltnak egy megfigyelői misszió létrehozását.

Izraeli tisztviselők szerint a zsidó állam inkább olyan nemzetközi missziókat fogadna szívesen, amelyeknek az lenne az elsődleges feladatuk, hogy megakadályozzák a Hamász katonai utánpótlását szolgáló fegyvercsempészetet, amely egyiptomi területről, föld alatti alagutakon zajlik.

Karel Schwarzenberg, az Európai Unió elnöki tisztét betöltő Csehország külügyminisztere elmondta, hogy delegációjuk bemutatta Jeruzsálemben az unió javaslatát a tűzszünet mielőbbi megteremtésére és a rakétatámadások leállítására. Hozzátette: az EU nem ért egyet azzal az elképzeléssel, hogy a tűzszünet csak azt követően lehetséges, hogy az izraeli hadműveletek elérték a céljukat.

Eközben Hoszni Mubarak egyiptomi elnökkel is tárgyalt a gázai tűzszünet lehetőségeiről hétfőn az Európai Uniót képviselő "trojka": a cseh, a svéd és a francia külügyminiszter. A sarm-es-sejki megbeszéléseken a Gázai övezetben kialakult helyzetre, az azonnali tűzszünet lehetőségeire, és az átkelőhelyek megnyitására összpontosítanak - mondta újságíróknak Ahmed Abul Geit egyiptomi külügyminiszter.

Az európai delegáció tagjai: Karel Schwarzenberg, Carl Bildt és Bernard Kouchner. A cseh külügyminiszter szerint az elsődleges céljuk az, hogy csökkentsék a palesztin nép szenvedését és ellássák humanitárius segélyekkel Gáza lakosságát.

Szó van arról is, hogy miként lehetne tető alá hozni az ENSZ-ben egy biztonsági tanácsi határozatot az ellenségeskedések leállításáról. A BT-ben szombaton négy órán át folyt erről a vita, de az Egyesült Államok ellenállása megakadályozta a határozathozatalt.

A trojka Egyiptom után Izraelbe, Ciszjordániába és Jordániába látogat.

(MTI)
http://kuruc.info/r/1/32927/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Madoff-botrány: a 70-es évek ó
  2009-01-05 22:34:42, hétfő
 
  Madoff-botrány: a 70-es évek óta trükközött a kiválasztott
2009-01-05. 19:38


A New York-i tőzsdefelügyelet az utóbbi 16 évben legalább nyolc alkalommal ellenőrizte a szélhámos Bernard Madoff üzletember vállalkozását, de egyszer sem tudta leleplezni a csalást - ez szerepel abban a jelentésben, amelyet hétfőn tárnak az amerikai kongresszus elé, és amelyből a The Wall Street Journal ismertetett részleteket.

Madoff saját bevallása szerint 50 milliárd dollár kárt okozó, piramisjátékszerű csalást folytatott éveken keresztül. Mint kiderült, az úgynevezett Ponzi-módszert alkalmazva fantom bevételeket produkált látszólagos tőzsdei ügyletekből, miközben a befektetők magas hozamát az új áldozatok pénzéből fizette ki.

A tőzsdefelügyelet (SEC) több alkalommal is megalapozott gyanúval vizsgálódott Madoff tevékenysége körül; az ellenőrök egy meg nem nevezett New York-i fedezeti alaptól például több e-mail üzenetet is kaptak arról, hogy Madoff "nagyon szokatlan" üzletpolitikát folytat.

A SEC állítólag kétszer is meghallgatta az utóbbi években a szinte kikezdhetetlen tekintélyű üzletembert, de az ellenőrök nem jutottak közelebb a csalás felderítéséhez. A legújabb feltételezések szerint Madoff az 1970-es években kezdte a Ponzi-trükk alkalmazását.
Bernard Madoff

Az amerikai törvényhozásban arról tartanak meghallgatást, hogy miképpen tudta a jelenleg házi őrizetben levő Madoff ilyen hosszú időn keresztül leplezni csalását. A vizsgálat a tőzsdefelügyelet működésének hatékonyságára irányul. A vizsgálat kimenetele közvetlenül érinti Mary Schapirót is, akit Barack Obama megválasztott elnök a SEC következő elnökének szándékozik jelölni, Schapiro ugyanis többször is részt vett Madoff cégének ellenőrzésében.

A SEC 1992-ben például eljárást indított két floridai könyvelő ellen, akik 13,5 százalékos, illetve 20 százalékos hozamú, be nem jegyzett kötvényekkel kereskedtek. Kiderült, hogy a pénzeket - 440 millió dollárról volt szó - Madoff kezelte. Az üzletember azonban kimászott a slamasztikából, azt mondta, nem tudta, hogy illegális eredetű pénzek kerültek hozzá. A SEC azzal zárta le az ügyet, hogy nem történt visszaélés, de már akkor kiderült, hogy Madoff mások pénzét kezeli.

Madoff cége ellen 1999-ben és 2000-ben is vizsgálat folyt, akkor az volt a kifogás, hogy a kereskedés szabályait megsértve tette közzé megbízásait. Madoff módosított üzletpolitikáján. Ennek ellenére némelyekben kételyek maradtak Madoff üzleti tevékenységének tisztaságával, a gyanúsan magas hozamokkal kapcsolatban. Egy rivális cég szakértője már 2005-ben 21 oldalas jelentést írt a SEC-nek arról, hogy Madoff cége "a világ legnagyobb Ponzi-csalását" hajtja végre. A tőzsdefelügyelet az ismételt ellenőrzések ellenére nem talált bizonyítékot a csalásra.

A Madoff által újra "feltalált" ügyeskedés Charles (Carlo) Ponziról (1882-1949), egy olasz bevándorlóról kapta nevét, aki 1920-ban a legnagyobb addigi csalást követte el az Egyesült Államokban ezen a módon, majd hosszas börtönbüntetést kapott. A Ponzi-trükk alapjában csak abban különbözik a piramis- avagy pilótajátéktól, hogy a Ponzi-sémában az "alapkezelő" szervezi az ügyfeleket és tologatja közöttük a pénzt, a piramisjátékban pedig a beszállók maguk keresik az újabb áldozatokat.

(MTI)

http://kuruc.info/r/39/32935/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Titkosítsuk e-mailjeinket
  2009-01-05 22:30:38, hétfő
 
 
Titkosítsuk e-mailjeinket

Vége az összeesküvés-elméletek gyártásának és a paranoiának, legalábbis azok számára, akik titkosítják e-mailjeiket.

Gubicza Eszter, h, 2009/01/05 - 18:56


A small sister úgy védi az e-maileket, mint egy sárkány. :) Az internetezők magánszférájának védelmét zászlajára tűző Small Sister projekt kiadta a SmallMail bétaváltozatát, amely lehetővé teszi a levélváltást anélkül, hogy bárki lenyomozhatná a küldőt és a feladót.
Jelenleg is léteznek technológiák a levelek titkosítására, azonban ezek csak a levél törzsét teszik avatatlan szemek számára láthatatlanná, a feladó és a címzett megtalálható bennük. A SmallMail titkosítja az e-mailek fejlécét, így lenyomozhatatlanná teszi azok küldőjét és címzettjét, még a titkosszolgálatok vagy más kormányzati, nemzetbiztonsági szervezetek számára is.

A SmallMail a felhasználók névtelenségét biztosító Tor (The onion router) hálózatot használja az üzenet célba juttatására. Az eredetileg az amerikai haditengerészet által fejlesztett, majd az Electronic Frontier Foundation által felkarolt Tor az önkéntes felhasználók gépein működő proxy szerverekre épülő hálózat. A hálózatban az adatok véletlenszerű útvonalon utaznak, és egyik csomópont sem ismeri a csomagok teljes útvonalát, csak azt, hogy melyik szomszédos csomóponttól érkeznek az adatok és melyik szomszédnak kell továbbítania őket.

A SmallMailt az Európai Unió adatmegőrzési irányelveire válaszul kezdték el fejleszteni önkéntesek. Amint az ismert, az Unió előírja a távközlési és internetszolgáltatóknak, hogy az összes hívás és üzenet adatait őrizzék meg legalább 6 hónapig, nem nem tovább 18 hónapnál. A SmallMail készítői szerint ez komoly fenyegetést jelent például a tényfeltáró újságírók munkájára, ugyanis a megőrzött adatok alapján felderíthető az informátorok kiléte, és elhallgattathatók azok, akik nem a nyilvánosságnak szánt információkat szivárogtatnak ki.

A szoftver persze nem csak a tényfeltáró újságírók munkáját segítheti, hanem bárkiét, aki úgy szeretne levelezni, hogy közben a kiléte titok marad, vagy szeretné üzenetét biztonságban tudni, legyen szó akár vállalatokról vagy kormányzati intézményekről. Persze akár terroristák, bűnözők is válthatnak üzeneteket a SmallMail segítségével, ezeket szintén nem lehet lenyomozni.

Titkosított levelezéshez a küldőnek és a címzettnek is rendelkeznie kell a SmallMail kliensprogrammal, amely egy "láthatatlan" levelezőszerveren keresztül továbbítja a leveleket. A Small Sister projekt üzemeltet egy ilyen nyilvános levelezőszervert, de a szerver maga is letölthető, így bárki beüzemelhet egy ilyet, akinek fontos az, hogy úgy tudjon üzeneteket váltani valakivel, hogy ahhoz garantáltan senki ne férhessen hozzá. A Pythonban írt kliens egyelőre Linuxon futó változatban tölthető le, a projekt fejlesztőket keres, hogy a szoftvert Windowsra és Mac OS X-re is elkészítsék.

(hwsw.hu)


http://szentkoronaradio.com/ittechtudomany/2009_01_05_titkositsuk-e-mailjeinket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vér, hazugság, hatalom
  2009-01-05 22:27:57, hétfő
 
  Vér, hazugság, hatalom


A Magyar Nemzet kiváló írást közölt a cionista, ferdítésekkel teli sajtóról.

Piszkosfred, h, 2009/01/05 - 20:09






A sajtószabadság sajátos értelmezése
Zavarja a kényes gyomrú írástudókat, ha lapunk Izrael gázai mészárlását mészárlásnak, az olaszliszkai lincselést lincselésnek vagy a 2006. őszi tömeges, politikai sugallatra elkövetett rendőri brutalitást rendőrterrornak nevezi.

De akkor is kiverjük a biztosítékot, amikor a baloldal vezéréről saját monológját idézve állapítjuk meg, hogy hajlamos a hazudozásra, és alkalmatlan a kormányzásra.

A balliberális sajtó olykor a nemzetközi konfliktusok tálalásakor is képes arra a nyilvánvaló tényeket elmaszatoló, torz valóságábrázolásra, amire a belföldi események ,,bemutatásakor" már fel sem kapjuk a fejünket. Izrael véres gázai megtorló hadjárata fényes példa erre. A történtek szételemzése, a politikai korrektség, a körmönfont ,,objektivitásra" törekvés, az egyrészt-másrészt típusú érvelés örvénylése tökéletesen elfedik a lényeget: a radikális, iszlamista Hamász megtörése ürügyén az izraeli hadigépezet a Gázai övezetben összezsúfolva, a blokád következtében eleve pokoli körülmények között élőket bünteti a zsidó-palesztin konfliktus véres és hosszú történetében is példátlan kegyetlenséggel. A civil áldozatok - köztük gyermekek - jóérzésű ember számára elviselhetetlen látványa, a mindennapi létezéshez szükséges infrastruktúra szisztematikus elpusztításáról érkező hírek egyértelművé teszik, hogy itt nem holmi túlkapásról, a Hamász rakétái jelentette fenyegetésre adott eltúlzott válaszról, hanem egy kormány által elkövetett háborús bűncselekményről van szó, ráadásul a háttérben köztudottan választástaktikai megfontolások állnak.

Ezt persze ilyen-olyan okokból a nyugati kormányok többsége sem mondja ki, de a szabad világ sajtójából azért hellyel-közzel megtudható. Természetesen fontos kérdés, hogy a korrupt palesztin elit Fatahja ellenében 2006-ban demokratikus választást nyerő, Izraelt el nem ismerő Hamásznak mekkora a felelőssége a Szentföld békétlenségében, csakhogy a mostani népirtás elkövetői éppúgy nem takarózhatnak ezzel, ahogy szeptember 11. sem igazolható Amerika hegemonisztikus törekvéseivel, a kiotói egyezmény elutasításával vagy Washington kétségkívül egyoldalú közel-keleti politikájával.

Vannak egyértelmű helyzetek, amikor a nyilvánvaló igazság kimondásának helyébe lépő effajta mérlegelés - ami messze nem azonos a valóság árnyalt leírásával - csupán a hatalmi érdekeket szolgáló, a készséges médiát eszközként használó, mocskos játszma része. ,,Kicsiben" ezt szenvedte el 2006 őszén a magyar nép is. A gondviselésnek hála, halálos áldozatot nem követelt a lelepleződött miniszterelnök hatalmon maradását szolgáló akció, ám akkor - Lánczi András mellbevágóan pontos szavaival - véget ért a békés, vértelen magyar rendszerváltozás korszaka. Az őszödi szózattól felhergelt zavargók tetteire nem rendőri túlkapás volt a válasz, hanem október 23-án Budapest belvárosában a demokratikus alkotmány felfüggesztése, békés ünneplők válogatás nélküli agyba-főbe verése, szemkilövések, válogatott kegyetlenkedések.

És ne legyenek kétségeink: nem a demokrácián átlépő gyurcsányi hatalom manipulációi, hanem az írástudók árulása miatt maradt el a katarzis. Az alaposan dokumentálható valóság bemutatása helyett jutott nekünk a jobbik esetben a véleménydeformáló médiaelit felelősséget elkenő beszéde ("a csendes többség nyugalmat akar"), a rosszabbikban a félholtra vert áldozatok kigúnyolása, a bűnös magasztalása.

Gáza itt van a szomszédban.

A cikkben szereplő demokratikus, toldozott-foldozott alkotmány csak legfeljebb papíron nevezhető alkotmánynak. De ha az is, az biztos, hogy idegen behatásra és nem demokratikus módon erőltették ránk, mely ráadásul teljesen arcul csapta a történelmi Magyarországot.
Továbbá a 2006 őszén az utcán véleményüket kinyilvánító, a rendőrterrorral szembeszálló embereket sem igazán szerencsés zavargóknak nevezni. Mindezektől eltekintve Szerető Szabolcs nagyon jó cikket írt - a szerk.

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)


http://szentkoronaradio.com/publicisztika/2009_01_05_ver-hazugsag-hatalom
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Na vajon kik keverik megint a
  2009-01-05 22:23:41, hétfő
 
  Na vajon kik keverik megint a sz@rt?

***********************

A Magyar Gárda nevében cigányellenes plakátokkal ragasztották tele Rakamazt - Lincshangulat a városban
2009-01-04 14:23 barikád.hu




Rakamaz város címere

Úgy látszik, hogy a Magyar Gárda elleni balliberális hadjárat újabb fejezete kezdődött el Rakamazon. A szabolcsi városban valakik a gárda nevében helyeztek el cigányságot fenyegető plakátokat. Korábban már volt arra példa, hogy a rendőrségen belül raktak ki a Gárdába toborzó plakátokat faliújságra, amelyről később bebizonyosodott, hogy hamisítványok voltak. A rendőrség már Rakamazon is vizsgálódik, eredmény egyelőre nincs.
Közben megerősítették a rendőri jelenlétet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamazon, miután a plakátok pénteken megjelentek a településen, szombaton pedig ennek hatására kapákkal és kaszákkal összegyűlt többi helyi cigány lakos.

Cigányságot fenyegető plakátokat helyezett el valaki pénteken Rakamazon a Magyar Gárda nevében - közölte vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, amely jelezte, hogy vizsgálatot indított az ügyben. A közleményből kiderül az is, hogy a plakátok miatt szombat este "helyi romák több tucatnyian - néhányan kapákkal, kaszákkal és más szerszámokkal felfegyverkezve - gyülekezni kezdtek". A rendőrség ennek nyomán fokozott ellenőrzéseket vezetett be a kisvárosban és környékén.

A szombat esti spontán demonstráció "végül komolyabb rendbontás nélkül véget ért" - közölte a rendőrség, amely egy embert állított elő, akinél egy szamurájkardot találtak, és ezért szabálysértési eljárást indítottak ellene. A rendőrök azóta is "fokozott jelenléttel biztosítják Rakamazon a köznyugalmat" - fogalmaz a megyei főkapitányság.

Seres Tamás, a Magyar Gárda megyei kapitánya szerint a plakátragasztók nem gárdisták voltak, a Magyar Gárda mindig nyíltan vállalta és vállalja a véleményét, a plakátragasztás nem az ő stílusuk. Seres szerint az elkövetők szándéka politikai lejáratás volt, és azzal árulták el magukat, hogy a Gárdára jellemző Szebb jövőt! köszöntés helyett Éljen Vona! "felkiáltással" fejezték be az irományt. A megyei kapitány azt sem tartja kizártnak, hogy büntetőfeljelentést tesznek a nevükkel való visszaélés miatt.

origo.hu - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Politikai maffia: a Fidesz ajá
  2009-01-05 22:17:14, hétfő
 
  Politikai maffia: a Fidesz ajánlószelvényeket adott a MIÉP-nek, hogy a Jobbikot gyengítse
2009-01-05 21:09 barikád.hu

Vezénylő tábornok úr Csurka parancsára várvaAz eddigi legmegdöbbentőbb választási csalásra, súlyos törvénysértésre bukkant ismét a Jobbik. Az előzetes gyanúval szemben nem az MSZP-től, hanem a Fidesztől kapta a MIÉP azokat a kitöltött kopogtatócédulákat, melyeknek személyi adatait 415 hamis szelvényére másolták. Ezt az érintett, egytől egyig fideszes ajánlók nyilatkozták írásban, tanúk előtt, felháborodásuknak adva hangot, hogy az általuk gyakran személyesen a Fidesz-irodába vitt cédulákat pártjuk nem, ellenben a MIÉP felhasználta.

Újabb vizsgálódásomat az indokolta, hogy míg a másik két csaló pártnál a kiugróan magas, több száz hibás adat egyértelműen mutatta, hogy valami régebbi adatbázisból hamisították a személyi adatokat az ,,utángyártott" ajánlószelvényekre, addig a MIÉP-nél a 415 hamis cédulán gyakorlatilag hibátlan adatok voltak. Nem szerepeltek rajta elhalálozottak, elköltözöttek sem, nem voltak kettős jelölések, mint a másik két hamiskártyásnál százszámra. Azaz a MIÉP olyan személyek pontos, friss adatait szerezte meg, melyeket ráadásul egyik párt sem adott le ajánlójaként. Ez csak kétféleképpen történhetett: vagy a választási iroda egyik munkatársa szivárogtatott ki információt (ezt eleve nem tartottuk valószínűnek), vagy valamelyik nagy párt adott át felesleges szelvényeiből.

Utóbbi a politikai maffia üzérkedéseit ismerve életszerűnek is tűnt, különösen az MSZP esetében, melynek érdekében állhatott a Fidesz mégoly minimális gyengítése is a MIÉP elindítása által. A kampány elején az egyik nagy párt (nem a Fidesz) a Jobbikot is megkereste burkoltan, hogy adna át ajánlószelvényeket, de ezt természetesen visszautasítottuk. Az ajánlat annyira váratlanul érte helyi elnökünket, hogy a beszélgetést nem tudta felvenni bizonyítéknak, de a gyanúnkat a MIÉP-pel szemben növelte, hogy Csurkáék nem fognak ellenállni a kísértésnek, ezért is vizsgáltam eleve árgus szemekkel benyújtott céduláikat.

Azonban a hamis szelvényeken feltüntetett 415 ajánló közül több mint tucatnyit nyilatkoztatva végül mindegyikükről kiderült, hogy a Fidesznek adták kopogtatócédulájukat. Többen személyesen a pártirodába vitték, valaki magának a jelöltnek a kezébe adta, mások fideszes önkormányzati képviselőnek. S mindezt írásban is tanúsítják. Véletlenül sincs senki közülük egy sem, aki nem adta le ajánlószelvényét, vagy bármely más pártot támogatott vele. A MIÉP hamisított, de pontos, friss adatai kizárólag fideszeseket takarnak, akik mind azt tanúsítják: a Fidesznek adták cédulájukat. A választási bizottságnak mégse nyújtott be a Fidesz egyet se a MIÉP-nél hamisítottak közül.

Az MDF korábban azt hazudta, hogy a 669 hamis ajánlószelvényüket mindet ,,a Mikulás hozta"; reméljük, a Fidesz nem áll elő hasonló mesével, miszerint az övéiket pedig a Mikulás vitte el. Logikus, hogy miután a Jobbik indulása biztossá vált, a Fidesz lemondott a radikálisok szavazatairól, így hasznosabb volt számára (főleg hosszú távon) azok megosztása, a riválisként kezelt Jobbik gyengítése a haldokló MIÉP művi életben tartása által.

A már korábban leleplezett csalókat a feltárt visszaélések kiszélesedése nem menti fel, az csak az egész politikai garnitúra romlottságát mutatja, s a radikális változás szükségességét. A Fidesz képviselőjelöltje, Bácskai János az SZDSZ-es botrány kapcsán azt nyilatkozta: a jelölt felel a kampánystáb minden tagjának tetteiért...

Novák Előd
a Jobbik delegáltja a Bp. 12. OEVK Választási Bizottságba

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MATÁV ügyfélszolgálat
  2009-01-05 22:10:23, hétfő
 
 

MATÁV


- Milyen ISDN végberendezése van?
- Nézze, én egy 23 éves szőke nő vagyok, tőlem ilyet ne várjon.

- Itt alul megjelent két emberke ikonban...
- Igen az az MSN Messenger, az Outlook Express indítja el magától...
- Tőlem????

- A megjelenítendő névhez mit írjak?
- A nevét....
- Amit a Matáv adott nekem?
- Nem... amita szülei adtak magának...

WESTEL


- Jó napot kívánok! Mennyibe kerül egy fül-orr-gége szett a Nokiámhoz?

- Kérem, akkor vegyen elő egy papírt és ceruzát, és akkor lediktálom Önnek...
- Kisfiam, hozd ide... Nem, ne a tollat, a bácsi ceruzát mondott...

- Vettem egy telefont 2 éves hűségnyilatkozattal, de sajnos a huségem
tovább tartott, mint a készülék...

- Le szeretném tiltani az előfizetésemet!
- Ellopták, vagy eltűnt?
- Hát, az úgy történt, hogy a telefon beleesett a mosdóba, mivel vizes
lett kivettem belole a kártyát, szétszedtem a telefont, és kiraktam az
erkélyre száradni. Ezután a kártyát lefújta a szél, és most ezért
szeretném letiltani...

- Kűggyön má' nekem csörgődallamot!

- Van egy új 3210-esem, a feleségemnek pedig egy féléves 3210-ese. Nem
találom a töltőm, használhatom a feleségemét?

- Jó napot kívánok, XY vagyok. Miben segíthetek?
- A csengohangom állítsa hangosabbra!

- Milyen típusú készüléke van?
- mocarella százhatvanas!

- Itt pecázgatunk a haverokkal, és mindegyik megkapja az SMS-t, csak
én nem. Lehet, hogy amiatt, mert én árnyékban ülök...?

VODAFONE


- Problémám van a készülékkel, stb...
- Milyen típusú készüléke van?
- Hát Vodafone!
- Értem, de a készülék típusára értettem, Motorola, Ericcson, Nokia..?
- Mondtam, hogy Vodafone! Különben nem magukat hívtam volna.

- Telefonszám után tudakozódnék! Sajnos csak vezetéknevet tudok: Kis,
egy s-sel...

- És önök ott bent a központban figyelik, hogy mikor jár le a kártyám?

- Vodafone ügyfélszolgálat, jó napot kívánok, miben segíthetek?
- Maga nem az automata?
- Mit gondol?
. -Igen!

- Jó napot, én egy Vidamaxot akarnák főtőteni, de valami keresztet is
kér ami nincs rajta a kártyán, csak a sok szám...
- A kettos kereszt billentyut kell megnyomni, ami a telefonján van...
- Jaaaa.... de melyik? Ez a hópehely vagy a létra?

- Hallo!
- Parancsoljon!
- Haalooo!
- Én hallom!
- HAAAALLoooooooooo!
- Hall engem?
- Na végre! Kiírja ez a telefon, hogy borítékom van. Mit csináljak?
- Olvassa el, hogy miről szól!
- Nem szól ez semmit, csak ott figyel...

- Jó estét, valami gond van a telefonommal, nem tudok SMS-t küldeni,
pedig fontos lenne...
- Jelenleg karbantartás van a központban, ezért nem muködik ez a szolgáltatás.
- Aha... akkor nem tudna a nevemben elküldeni egy sürgos SMSt? Én itt
vagyok az Árpád-híd budai hídfőjénél, a barátnőm meg a túloldalon a
pesti hídfőnél, és üzenni kéne neki, hogy jöjjön át, mert itt várom!
- Sajnos én sem tudok üzenni, de miért nem próbálja meg felhívni..?
- ..... ja jó ... tényleg....! Köszönöm a segítséget!

- Jó napot, a számlainformációmat szeretném lekérdezni...
- Az Ön számlaegyenlegére gondol? Azt itt az ügyfélszolgálaton tudjuk
önnek megmondani...
- És annak mi a száma?
- 1270. Bizonyára most is ezt hívta...
- Igen, de azért leírom.... szóval tizzenketttttőőőhettttven... . jó
köszönöm, akkor máris hívom, viszhall!


PANNON GSM


- Á, maga az? Három hónapja beszéltünk, emlékszik?

- Milyen telefonja van?
- Nokia.
- És azon belül?
- Ericsson 318-as.

- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó!
- Milyen kóddal?
- Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb.
.

- A bátyámnak elromlott a telefonja. Én egyébként az öccse vagyok.

- Beleesett az emésztőgödörbe a telefonom, elég koszos lett és büdös.
Kihalásztam, de nem működik.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Átkozottak
  2009-01-05 19:40:00, hétfő
 
  Gavallér János

Átkozottak

Múlt díszébe öltözött parazita
harsogja: hozz áldozatot!
Vérrel fess győzelmet idióta,
és ha kell, bírál majd új jog!

Csibész trükkök mögött terpeszkedik rád
ugyanúgy ittas hatalom,
s ha kell, érdeked harcba űz naponta,
hogy fényesíts papírjogot.

Rideg agyuk ragaszkodik bűn-gyáván
erőnek hitt hatalomhoz,
nagy nihil semmihez. Halott hit nagyság,
halott hit a bűn Asszonyom!

S nélkülünk mit ér az arany, ha nincs sár?
Iszapbirkózás minden napunk,
újra és újra felkelünk, kell a sár,
szolgálunk, piszkokat vadul.

Nagyúr a kényszer! Lásd, Uram enni kell!
Üssék arcom ezerszer is,
eléjük rakom a holnapot, mert kell,
Uram, míg élünk enni kell.

Uram, nem tudják mi vár rájuk! Nincs hit,
nincs lelkükben nincs szeretet,
kézzelfogható ruhájukba bújt test,
ennyi lett prím-teremtményed.

Tudom, gyengék, gyávák, félnek maguktól,
s megalázzák a másikat,
és megrészegednek a dicsőségtől...
de add vissza Hazájukat!

Uram, látod mit ér arcomon iszap?
Köpnek rá, nincs itt már vigasz,
szentlelkeket tapos agyon emberagy,
arcukon bűn, bohóc-grimasz.

Hajszolta már haszonféreg ezerszer,
s meg tanult ölni, gyilkolni,
mámor ittas pillanatnyi gyönyörért
eladta lelke titkait.

Hazug ruhát ölt, ha kell, színlel, ravasz,
de otthon sír, sír utánad,
rút teste gyarló, vörös ravasz róka,
de lelke ölel, őshazát.

Tudom, gyengék, gyávák, félnek maguktól,
s megalázzák a másikat,
és megrészegednek a dicsőségtől...
de add vissza Hazájukat!

Uram, büntesd a szót, a kígyót, a fát,
de ne büntesd az ártatlant,
mi szegények bírjuk, hátunkon a súlyt,
rakd ránk örökre terhüket...

Tudom, gyengék, gyávák, félnek maguktól,
s megalázzák a másikat,
és megrészegednek a dicsőségtől...
de add vissza Hazájukat!

2009.01.05.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2008.12 2009. Január 2009.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1115 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 155
  • e Hét: 3257
  • e Hónap: 14368
  • e Év: 167864
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.