Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
Már éjféltől lekapcsolják a na
  2009-01-06 22:22:31, kedd
 
  Már éjféltől lekapcsolják a nagy gázfogyasztókat



2009. január 06. 21:41 | Forrás: STOP

A STOP információi szerint a korábbi feltételezésekkel ellentétben már éjféltől korlátozzák az ötfokozatú skálán az egyes kategóriába tartozó nagyfogyasztókat.


Kapcsolódó cikkek
Gáz nincs! - 40-50 nagyfogyasztót érint első körben a korlátozás



Ebbe a kategóriába 40-50 nagyfogyasztó tartozik az országban, köztük elsősorban az erőművek. Ezeket négy órán belül le kell kapcsolni.

Információnk szerint valószínűleg már reggelre le kell kapcsolni a kettes fokozatba tartozó fogyasztókat is.

STOP
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
elhagyja az országot az ezredi
  2009-01-06 22:11:19, kedd
 
  "Nem a pofon fájt a legjobban" - elhagyja az országot az ezredik nővérke is

2009. január 02. 07:40 | Forrás: STOP


Boruta Krisztina lesz az ezredik

Fotó: STOP/NPZ
Kétdiplomás, fiatal, bájos és nagy munkabírású nővérke az újév első kivándorló egészségügyi szakembere. Celeb alázta, beteg pofozta, kórház átverte itthon, így most Londonba költözik Boruta Krisztina, aki információink szerint az ezredik emigráló ápolónő lesz.




Már a román, sőt az ukrán nővérkék is hazamentek - mondogatják a kórházvezetők. Mindenhol jó, de legjobb nem itthon lenni, teszik hozzá ugyanezen berkekben. Egy helyütt azt is felvetették: szilveszter után nem az ÁB-bébi, hanem az elsőként kivándorló szakdolgozó személye lesz az újévi vezető egészségügyi hír.

"Az itthon maradók jelentős hányada a létszámhiány miatti túlterheltségre panaszkodik" - állítja egy neve elhallgatását kérő intézetvezető főnővér. Elmondta, a többiek meg az ugyanezen kényszerből felvett vagy megtűrt "vatta-kollégákra" neheztel, hiszen helyettük kell dolgozniuk. A szakmai kompetencia-beosztások tarthatatlanok, mivel számos osztályon örülnek, ha a minimum létszámot ki tudják állítani. A magasabban iskolázott, rutinosabb ápolószemélyzetre a korábbinál is nagyobb felelősség hárul. A gyengébb képességű munkatársaik teljesítményére csakúgy oda kell figyelniük, mint a kevesebb orvos által rendelt egyre több teendőre. Az európai uniós, egy betegágyra jutó nővér-kvócienssel dobálódzó kincstári ellenérvelés ott bukik meg, ahol a szakmai protokollok kezdődnének. Csakhogy azokat még évekkel ezelőtt több, képzettebb és gyakorlottabb ápolóra alakították ki. Már ahol elkészültek...

Boruta Krisztina tekintete, tartása, hangja is megváltozik, ahogy a kávézó után az üres orvosi ügyeleti rendelőbe, beszélgetésünk színhelyére érünk. A filigrán huszonéves nővérke egy fővárosi kórház baleseti sebészetének nagyüzemében dolgozott és mondott fel néhány hete, de érezhetően még nem szakította el az édes-keserű emlékekből font köldökzsinórt.


Van sajátja
Fotó: STOP/NPZ"Nálam van az enyém, majd azzal!" - hárítja el a fényképezéshez kínált idegen fonendoszkópot, mert ugye nem vesszük fel a másét. Saját "foniját" még mindig magánál tartja. Ha úgy hozná a sors. Legyen mivel szívhangot fognia az eszméletlen sérült mellkasán. Most az ő helyzete "eszméletlen", mert a szívére hallgat.

Tíz év gyakorlat, két diploma és most fapadossal ala London, de nem retour.

"Amikor feljelentettek, az volt lelkileg a legrosszabb, persze a támadásnál sem a pofon fájt a legjobban, pedig akkorát kaptam, hogy majd' kiestem a számon" - sorolja az ápolónő. Az történt, hogy egy közismert fiatal színész, egy "szárnyaszegett" celeb osztályukra kerülését követően meggyanúsította a szolgálatos nővérkét, hogy ellopta ruháiból a pénzét. Krisztinát kihallgatták a rendőrök, vegzálták a családtagok. Később ők maguk találták meg az ellopottnak hitt pénzt. Néhány hónapja pedig egy agresszív beteg taglózta le az ellátását végző teremtést. Az ápolónő már napok óta hiába kérte a kezelőorvost: hívjon pszichiáter konzíliumot, mert a tagbaszakadt férfi állapota javulásával arányosan egyre fenyegetőbb lett. Aztán egyik nap, minden előjel nélkül irgalmatlan ütést mért Krisztina arcára, aki a kórterem padlójára zuhant.

"Amikor tanulni kezdtem, azt hittem, diploma után többet ér majd a munkám, a szerzett tudás, ami milliókba került nekem meg a szüleimnek". A kórház helyett a nővérkének, mert nem kötött tanulmányi szerződést munkaadójával, de így sem értékelték Krisztina törekvéseit. Nem léptették előbbre a kórházi ranglétrán, hovatovább meg mondták neki, hogy marad korábbi beosztásában.



"Nem a pénz miatt esett rosszul, tisztában vagyok az egészségügyi bérezés határaival" - állítja tényszerű béketűréssel Krisztina. "Hanem mert tíz év munka és munka melletti tanulás után hozzátehettem volna valamit a betegellátáshoz abból, amit elsajátítottam." Erre azonban nem volt igény a kórházban, ahol az alacsonyan kvalifikált, így "kézi vezérlésre" szoruló ápolóknak nagyobb a becsülete, mint az önálló munkára képes ám, az ellátási hiátusokra érzékeny szakembernek.

"Ugyanúgy kellett ágytálaznom és más, segédnővéri munkákat ellátnom, mint korábban", ami nem derogált az ápolónőnek, viszont a segédnővéri melók előtt, után s közben a magas szintű szakmai feladatok ellátását is elvárták tőle. Belefáradt. Amikor benyújtotta felmondását, felettesei alkut ajánlottak: legyen fél állásban ápolás-koordinátor, osztályos nővéri "sarzsija" mellett. Ebből látta, hogy továbbra is hülyének nézik, hiszen ezzel az "álelőléptetéssel" további munkaköröket testáltak volna rá. Ugyanazért a bérért. Itt ért véget Krisztina hónapokig tartó vívódása a kitartásról vagy kivándorlásról. Ugyancsak szakmabeli vőlegénye is elfogadta, hogy nincs értelme maradni, s ha már lúd, hát legyen kövér - Angliában. Döbbenten hallgatták Londonban élő barátaikat: tortaszeleteléssel éppen tízszer annyit keresnek, mint itthon orvoslással. Azóta ez a rigmus járja otthon: leszek inkább tortaszeletelő Londonban...


Nem a pofon fájt
Fotó: STOP/NPZKrisztina január első napjaiban száll fel egy "fapados" légitársaság gépére, hogy 6-án megkezdje fél éves nyelvtanfolyamát. Közben, ahogyan azt megszokta itthon az elmúlt tíz évben - munkát vállal. Fél év elteltével aztán döntenek: egy angol kórház, vagy más ottani munkahely legyen a közeljövő megoldása, akkor már mindkettejüknek. S bár az Egyesült Királyságban sem lehet Dunát, sőt Temzét rekeszteni kétdiplomás nővérkékkel, Krisztina mégsincs megrészegedve sorsfordító tervétől. Higgadt nyugalommal néz saját jövendő életére, akár újraélesztés előtti pillanatban a beteg pupillareflexét mérve, "egy és kettő" másodpercnyire a következő pontos mozdulattól. Biztosan nem a honi kórházi éra iránti olthatatlan lojalitás vagy a bérnívó csábítása csal cinkos mosolyt a nővérke szája szegletébe amikor azt mondja: "Láttam itthon olyan álláshirdetést, ami jó lehet, ha visszajönnénk... mégis."

"Miért teszik itt állni, főorvos úr?" - kérdi a traumatológia ajtajában toporgó idősebb doktortól egy műszakváltásra érkező nővérke.
"A Krisztikét várom, ilyenkor jön éjszakára... nélküle nem vizitelek" - feleli a kérdezett, mire emez csodálkozva felvonja szemöldökét: "Ő már felmondott. Angliába megy".
"Már el is utazott?!" - kérdez vissza makarenkói műcsodálkozással az ősz férfi, mire az ápolónő fejét ingatja, hogy még nem, nem utazott el, de...
"Őt én tanítottam meg egy speciális beavatkozás asszisztenciájára, amit ragyogóan csinál és csak ővele tudok elvégezni" - replikázik az orvos. "Úgyhogy, én még várnék, egy kicsit".

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=429825&lstparts=1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dr. Csókay András (idegsebész,
  2009-01-06 22:00:48, kedd
 
  Dr. Csókay András (idegsebész, Prima Primissima díjas) gondolatai
2009. január 6. 21:45:12


Dr. Csókay András

Nem szolgál örömömre, de sokat kérnek fel konzíliumba szerte az országban súlyos agysérültekhez, agyvérzettekhez. Keserűek és megrendítőek a tapasztalataim. Néhány példát említenék a közelmúltból, ami tükrözi az alulfinanszírozás következményeként létrejövő létszámhiányos ellátás állapotát.

Természetesen a legsúlyosabb esetekben teremtődnek a legelkeserítőbb helyzetek. Az egyik vidéki súlyponti kórházban, ahol éjjel egykor akartuk kezdeni a műtétet, egyszerűen nem tudtunk bejutni a műtőbe, mert nem volt meg a kulcs. Ott álltunk az eszméletlen, haldokló beteggel és a kétségbeesett hozzátartozóval, és nem volt kulcs, a műtősfiút nem lehetett elérni, aki bezárta a műtőt. Se a szobájában hívott telefonon, se a rádiótelefonján nem jelentkezett. Borzasztó kellemetlen volt, úgy döntöttem, hogy legalább a műtői öltözőbe bevisszük a félhalott beteget, mert ezzel a gyalázattal már nem terhelhetjük meg a kétségbeesett hozzátartozót. Ekkora jelent meg a műtősfiú a kulccsal, akire a műtősnő rátörte az ajtót, mivel mélyen aludt. Először ordítani kezdtem vele, mert hibásan azt feltételeztem róla, hogy ivott, de hamar abbahagytam, mert kiderült, hogy nem, viszont a harmadik 24 órás szolgálatát kezdte meg egymásután, mivel nincs elég műtősfiú. Egyszerűen nem jönnek az öt-hat ügyelettel együtta 80-90 ezer forintot sem meghaladó bérért. A beteg meghalt. Természetesen nem lehet biztos párhuzamot vonni a történtekben, de akkor is vérlázító helyzet volt.

Pár napja mesélte egy baleseti sebész ismerősöm, hogy most hagyta el a kórházát, mert nem bírta tovább. - Mi volt? - kérdeztem. Betelt a pohár, ehhez nem adja a nevét, munkáját, mondta.Az utolsó csepp az volt, hogy egymás után két polytraumatizáltat (sokszervi sérült) hoztak, és fél óra után került elő egy kezdő aneszteziológus rezidens, aki még életében nem intubált, nem shocktalanított. Mindkét beteg még az ambulancián meghalt.

Hihetetlen mértékű a külföldre vándorlás az utóbbi két évben ebben a hálapénz mentes, a súlyos betegek ellátásában legfontosabb szakágban. Egy másik esetben, ahová konzíliumba hívtak, egy két nappal korábbi súlyos koponyasérült kisgyermekhez, csalódottan tapasztaltam, hogy a nem kötelező, de választható műtéti beavatkozást nem végezték el, ami tízből egy-két esetben sikert hozhat. A lecsökkent intenzív és műtői kapacitáshiány miatt ezeket a beavatkozásokat felnőtt sérülteknél már el sem végzik, így azok mind meghalnak. Hangsúlyozom, itt nem történt szakmai szabályszegés, hiszen az adott ország egészségügyi szervezésétől függ, van-e erő tíz beteget kezelni ahhoz, hogy egy vagy kettő közülük túléljen. Öt éve még nálunk is volt elég pénz rá. Ez már a katasztrófamedicina tipikus esete. Természetesen ami történik a falak mögött, arról a hozzátartozók nem tudnak. De így is rengeteg az igazságtalan feljelentés az orvosok ellen. A családtagok jogos haragjukat az ellátás elégtelensége miatt a szerencsétlen ellátó személyzeten, főleg az orvosokon vezetik le.

Már több ízben írtam a problémákról. A kormánypárti média egyik riportere neveket, kórház-címeket követelt rajtam. Fel volt háborodva, hogy nem adom ki. Ismerem ugyanis az eljárást ilyenkor: a szerencsétlen ellátóorvost vagy kórházigazgatót vonják felelősségre, és nem a felelős politikai döntéshozókat. Soha nem adtam ki és nem is fogom kiadni az agyonhajszolt, lelkileg tönkrement kollegáimat! De az igazságot tudnunk kell. Vajon miért nem kéri ki Molnár Lajost, Horváth Ágnest és korábbi főnöküket, Kóka Jánost vagy Gyurcsány Ferencet a hágai Nemzetközi Bíróság, ahogy Milosevicset korábban és most az elfogott Karadzsicsot kikérte a srebrenicai mészárlás miatt - mondja sok elkeseredett magyar ember. Nem lehet kikérni őket, ők egyszerűen csak felelőtlenül, gőgösen viselkedő politikusok, akik nem hallgattak a szakmai szervezetekre, és akik nagyon-nagyon sok magyar embernek okoztak szörnyű kárt, halált. Nem feltételezem, hogy tudva és akarva okozták a betegek halálát rendelkezéseikkel. Mentségükre szolgáljon, hogy mindig akadnak olyan korrupt orvos vezetők, akár professzorok, akik igazolják, hogy nincs semmi baj. Ez látszik meg abban a harcban is, amit Papp Lajos professzor vív egyetemének vezetésével. Ahelyett, hogy munkáltatói térden állva könyörögnének, hogy maradjon. A világszerte elismert szívsebész távozását akarják, mert elmondta az igazságot. Természetesen felelni kell majd tetteiért mindenkinek, ha nem az emberek előtt, akkor Isten előtt. De jobb lenne, ha előttünk felelnének a félrevezetett magyar emberek által megválasztott ország vezetők. Akkor már a közeljövőben módjuk lenne megbánni és legalább részben jóvátenni bűneiket. A bűnt lehet utálni, de a bűnöst szeretni kell, mondta a Jézust tisztelő Gandhi is, és ez örökérvényű. A cél, megadni a bűnbánat után a megtisztulás lehetőségét. Ezt kell szelíden, türelemmel kommunikálni a megtévesztett magyar testvéreink felé. Legyen bátorságunk az igazság szelíd, de határozott elmondásához!

Forrás: emailes körlevél

http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=2&AID=0&Direkt=Dr._Csokay_Andras_( idegsebesz__Prima_Primissima_dijas)_gondolatai__53114
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Márciusra halasztották a dönté
  2009-01-06 21:52:53, kedd
 
  Márciusra halasztották a döntést a Turul bontásának ügyében


2009.01.06.-21:18:49

A Fővárosi Bíróság arra kötelezte az alperes Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatalt, hogy igazolja: jogszerűen vonta meg a XII. kerületi turulszobor fennmaradási engedélyét. A bíró március 3-ra halasztotta a tárgyalást.


A XII. kerületi turulszobor bontása ügyében indult perben a Fővárosi Bíróság kedden arra kötelezte az alperes Közép-magyarországi Regionális Államigazgatási Hivatalt, hogy igazolja a fennmaradási engedély elutasításáról szóló határozat aláírójának jogosultságát. A felperes hegyvidéki önkormányzatot képviselő ügyvéd a tárgyaláson azzal érvelt: júliusban az akkori közép-magyarországi regionális hivatal vezetőjének, Forgács Imrének nem volt joga aláírni azt a határozatot, amely elutasította a turulszoborra kiadott fennmaradási engedélyt, nem rendelkezett kiadványozási joggal, így a határozat álláspontjuk szerint jogsértő, semmis. A XII. kerület még júliusban fordult a bírósághoz a közigazgatási hivatal határozata ellen. A keddi tárgyaláson az önkormányzat jogi képviselője azt mondta: azután, hogy július 1-jén a közigazgatási hivatalokat regionálissá szervezték, a jogutódlás tényének hiányában a hivatalvezető kinevezése megszűnt. Pályázat útján kellett volna Forgács Imrét újra kinevezni, s a kinevezést két miniszternek kellett volna aláírnia. Mivel ez - tudomása szerint - nem történt meg, Forgács Imre kiadványozási joggal sem rendelkezhetett akkor, amikor aláírta a turulszoborral kapcsolatos határozatot - tette hozzá. Az ügyvéd az indokok között említette még a felügyeleti eljárás szabályainak jogszerűtlen alkalmazását. Továbbá úgy vélekedett, hogy a Fővárosi Közgyűlés korábbi döntéseiből az olvasható ki: a 2007-ben, a turulszobor fennmaradásának ügyében meghozott elvi egyetértést nem írták felül, nem hoztak nemleges döntést. Az alperes közigazgatási hivatal - amelynek elnevezése ez év januárjától Közép-magyarországi Regionális Államigazgatási Hivatal - képviselője vitatta a felperes érvelését, és kérte a kereset elutasítását.

A bíró március 3-ra halasztotta a tárgyalást, és arra kötelezte az alperest, hogy igazolja a kérdéses kiadványozási jogosultságot.

A XII. kerület második világháborús polgári és katonai áldozatai emlékére 2005 októberében állítottak turulszobrot az Istenhegyi és a Böszörményi út sarkán. Az emlékműre nem volt építési engedély, ezért fennmaradási engedélyt kellett kérni, ennek kiadását azonban az elsőfokú közigazgatási hatóság, a Budavári Önkormányzat megtagadta, mivel az emlékművek esetén törvényben előírt fővárosi közgyűlési hozzájárulás hiányzott. Mi több, ezt a közgyűlés négy korábbi határozatában egyértelműen megtagadta.

A kerületi önkormányzat megtámadta a bontási határozatot, a közigazgatási eljárásban másodfokon eljáró Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal azonban helybenhagyta azt. A XII. kerület ekkor fordult először a Fővárosi Bírósághoz.

A bíróság tavaly április 9-én jogerőre emelkedett döntésében kimondta: a jogsértő állapotot meg kell szüntetni, a szobrot el kell távolítani. Az önkormányzat ezután abban bízott, hogy megkapják az ügyben eljáró I. kerülettől a fennmaradási engedélyt. Pokorni Zoltán (Fidesz), a XII. kerület polgármestere azt javasolta, hogy a turulszobor csak a városrész második világháborús katonai áldozatainak legyen az emlékműve. A szobor fennmaradásához azonban május 29-én nem adott tulajdonosi hozzájárulást a Fővárosi Közgyűlés, amelyben az MSZP-nek és az SZDSZ-nek van többsége. Az I. kerületi jegyző később lefolytatta a szobor építési hatósági eljárását, és mivel úgy találta, hogy ,,az építmény városképileg és műszakilag elfogadható, a rendeltetésszerű és biztonságos használatra alkalmas, az elutasításnak okot adó körülmény időközben megváltozott", engedélyezte a fennmaradást és a használatbavételt. A jegyző ugyanakkor építésügyi bírságot szabott ki az engedély nélküli építkezés miatt. A másodfokú hatóságként eljáró Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal azonban július elején úgy döntött, érvénytelen az I. kerületi jegyző által kiadott fennmaradási engedély, a szobrot el kell bontani.

(MTI)



http://www.kormanyvalto.hu/index.asp?inc=blognezet&id=8848
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kilátások (Eredeti, vágatlan v
  2009-01-06 21:51:02, kedd
 
  Kilátások (Eredeti, vágatlan verzió)

Kilátások


Ha jobban belegondolunk, azért érdemes nézni a tévét, hogy lássuk, mit hoz a jövő. Mik a kilátások. Hogy mennyi a hülye, a reménytelen hülye, aki idióta volt, van és lesz, akármiféle jelszavakat is fröccsent elő az elvárások paravánja mögül, mely elvárásokat, szabályokat önként teszi magáévá, parancs nélkül.

A jobboldali tv-k - tudjuk ezek mennyire “jobboldaliak", ma Magyarországon jobboldali ember nincs ezer darab, a többi, aki annak hiszi magát, nemzeti érzelmű vagy netán “keresztény", de a gondolkodásmódja és sablonjai egytől-egyig baloldaliak - is a megfelelni akarás és az önfeladás kirakatműsorai. Anélkül, hogy észrevennék.

A szokott gumicsonton - holokauszt, mi más - megy épp a tipródás, s a jobboldali történészhölgy felhozza az ukrán éhínséget Sztálin alatt. Mint ellenpéldát, hogy lám a baloldal is gonosz. Ott is kiirtanak. Logikája a következőkre épül: ha a holokauszt tagadást büntetik - nagyon helyesen, bólogat rá rögtön - akkor büntessék a szovjet bűnök tagadását is. Az ember meg csak ámul, mekkora barmok vannak. Ez is úgy harcol a PC terror ellen, hogy átveszi annak nézőpontját, felveszi annak módszereit. Magára húzza az uniformist, miáltal részévé válik a gondolatrendőrségnek.

Szegény jó Orwell, ha látná korunkat. Itt az igazi “újbeszél". Az úgynevezett “Jobboldali" történészhölgyben pedig már fel sem merül, hogy egy normális világban voltaképp egyiket sem szabadna büntetni.

Kérdéseket büntetünk? Mi folyik itt? Eleve, ha valamit tabusítunk, valamit tilos piszkálni, vizsgálni, megkérdőjelezni, épp az jelzi, hogy valami gyanús. Ott valami nem stimmel, valami suskus van.

Másik adás. Német történésznő (ismét a szokott gumicsont, komolyan, nem unják még?) megjegyzése: Hálásak vagyunk a megszálló hatalmaknak, hogy segítettek felszámolni a Hitlerizmus. Hálásak? A megszállóknak? Német az ilyen? Komplett az ilyen?

Persze, tudjuk jól, a mai főhatalom legitimációja az antifasizmus. Úgyhogy annak a nevében bármit. Mivel a helyzet egyre rosszabbodik, érzem, pár év múlva nagyon magányos leszek. Szép kilátások.

(A Demokrata, 2008 december 17. számában megjelent cikk eredeti, vágatlan verziója)

http://gportal.hu/gindex.php?pg=19857414&nid=4804620
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pótcselekvés v. figyelemeltere
  2009-01-06 21:44:24, kedd
 
  Budai Bernadett szerint a Fidesz hülyeségeket kérdezett


Szijjártó szerint viszont a kormánynak nem kellene elbagatellizálnia a kérdéseket
A Fidesz nem kis feladathalmazzal látta el a minisztériumokat december utolsó harmadában. Az ellenzéki párt 1300 kérdést nyújtott be, amelyek megválaszolásához a minisztériumoknak 700 embert kellett mozgósítani. Állítólag olyan is volt aki nem ment szabadságra.


Nem kis feladatot adott a Fidesz és a KDNP a minisztériumoknak, ugyanis a 2008-as év utolsó hónapjának végén csaknem 1300 írásbeli kérdést intézett azokhoz.

Budai Bernadett kormányszóvivő hétfői sajtótájékoztatóján ne rejtette véka alá véleményét, miközben elmondta, hogy az 1300 kérdésre a hétfő esti határidő előtt válaszoltak és a válaszokat postára is adták.

Budai szerint más is foglalkoztathatná az ellenzéket
A kormányszóvivő néhány kérdésre adott választ ismertetett, utalva arra, hogy milyen kérdések foglalkoztatták a Fideszt és a KDNP-t a nemzetközi pénzügyi- és gazdasági válság, illetve a költségvetés elfogadásának idején.

Így például szerette volna megnyugtatni Ágh Pétert, hogy az ellenzéki képviselő javaslatára a kormány jelzi a Magyar Posta Zrt-nek, hogy készüljön Szombathely szentjeiről bélyeg. A szóvivő elmondta: a képviselő ez iránt érdeklődött a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszternél.

Budai Bernadett szerint a két ellenzéki párt vélhetően a jövő évi költségvetéssel és az ország gazdasági helyzetével szoros összefüggésben érdeklődött arról, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által leleplezett, tatai edzőtáborban felállított szobron miért nem szerepel az alkotó neve. A kormányszóvivő szerint Cser-Palkovics András rossz helyre címezte a kérdését, mivel az Oktatási és Kulturális Minisztérium nem áll kapcsolatban sem a megrendelővel, sem pedig a tervezővel.

Nyitrai Zsolt is lehet lemezlovas
Budai Bernadett Nyitrai Zsolt azon kérdésére, hogy "bárki lehet-e lemezlovas?", úgy válaszolt, hogy még akár a fideszes képviselő is lehet lemezlovas, mivel 2006-ban eltörölték a vendéglátóhelyeken fellépő zenészek vizsgakötelezettségét.

Horváth Zsolt képviselő kérdésére a kormányszóvivő úgy válaszolt, hogy szerinte Horváth nincs tisztában a közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium feladataival, a képviselő ugyanis arról érdeklődött, hogy mikorra lehetne olyan szabályozást bevezetni, ami arra kényszerítené a gyártókat, hogy minden telefonhoz alkalmas töltőket gyártsanak.

Selyemhernyóügyi kérdés is érkezett a kormányzathoz, melyben Horváth János arról érdeklődött, hogy milyen módon lehetne ismét elérni Magyarországon a selyemhernyó- és selyemtermelés 1930-as volumenét. Budai Bernadett közölte, Magyarországon egyáltalán nem folyik selyemtermelés.

Soha nem kérdezett ennyit a Fidesz és a KDNP

A kormányszóvivő a sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy az ellenzéki pártok december 19-ét megelőző évben összesen 1258 kérést nyújtottak be, ami kevesebb, mint a most két nap alatt produkált mennyiség. Mint Budai fogalmazott, a tavalyi évben összesen 731 írásbeli kérdést nyújtott be a két frakció, december 19-én és 20-án viszont 1300-at.

Szijjártó szerint nem szerencsés, hogy a kormány viccet csinál a kérdésekből
A Fidesz szóvivője szerint nem volt szép Budai Bernadett megnyilvánulása. Szijjártó szerencsétlennek nevezte, hogy a kormányszóvivő, vagy éppen bárki más az ország jelenlegi helyzetében viccet csinál az ellenzéki pártok kérdéseiből.

Mint a politikus elmondta, a kérdések zöme a kormányzat felesleges beszerzéseire, a hajléktalanok és az idősek ellátására, a kórházi csődök elkerülésére, a fogyatékosok ellátására, a munkanélküliség visszaszorítására és a menetrendváltásra vonatkozott.

"Ha valaki ezeket felesleges és vicces kérdéseknek tekinti, nem méltó arra, hogy az emberek bizalmát kérje és elnyerje"- fogalmazott a politikus. Szijjártó szerint, ha az illetékesek közül valaki megterhelőnek találja az írásbeli kérdésekre való válaszadást, vagyis nehezére esik a miniszteri munka ezen csekély részének elvégzésére, az köszönje meg a lehetőséget és ballagjon el.

CTRL
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rasszista, szélsőséges párt ne
  2009-01-06 21:39:09, kedd
 
  Rasszista, szélsőséges párt nem lehet harmadik erő

Kedd, 2009. január 6. 18:08 - Frissítve: Kedd, 2009. január 6. 18:10
Zoom

Ma Magyarországon, Budapesten nem lehet a harmadik politikai erő egy szélsőséges, rasszista, cigányok ellen szlogenekkel élő, hajléktalanokat a városból kitisztítani akaró párt - mondta a Zoomnak adott interjújában John Emese. A hétvégi ferencvárosi időközi választás liberális képviselőjelöltje a pártját érintő botrányról is beszélt.

A demokratikusan gondolkozó választók megmutatják, hogy ma Magyarországon, Budapesten nem lehet a harmadik politikai erő egy szélsőséges rasszista, cigányok ellen szlogenekkel élő, hajléktalanokat a városból kitisztítani akaró párt - jelentette ki a Zoomnak adott interjúban a ferencvárosi időközi választás szabad demokrata képviselőjelöltje.

John Emese - aki az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője is - arra számít, a választók azt mondják majd, hogy a harmadik egy demokratikus erő, és az SZDSZ-re szavaznak. Ő számít arra, hogy azok, akik az MDF-re szavaztak volna, vagy nem akartak elmenni voksolni, szintén őt támogatják majd, mert érzik az előbbiekben említett veszélyt.
Zoom
A média és a politikusok is nagyon komolyan veszik a voksolást, és a nyilvánosság fokozott érdeklődésének oka szerinte abban keresendő, hogy politika uborkaszezon van: nem ülésezik sem az Országgyűlés, sem a Fővárosi Közgyűlés.

Elismerte, hogy a választási felkészülés alatt kipattant botrányok szintén szerepet játszanak a nagyobb médiaérdeklődésben, de továbbra is cáfolta, hogy az SZDSZ-t érintő vádak megalapozottak lennének. (A párt kerületi elnökéről, Janás Ferencről korábban megjelent egy vágott videofelvétel, amelyen ajánlószelvények vásárlásáról beszél egy idegennel.)



John Emese kiemelte, hogy a Hír Tv vágott felvételt tett közzé, és szerinte Janás csak tovább akarta provokálni a képviselő-jelölt által csalónak nevezett ismeretlent, tehát akár úgy is értelmezhetők a látottak, hogy a helyi elnök nem akart cédulát venni. Hozzátette: a helyi választási bizottság hiába kérte, a csatorna máig nem küldte meg a vágatlan videót, amelyet az SZDSZ szeretne látni.

A politikust elszomorítja, hogy bár érdeklődésre számot tartó programmal álltak elő a ferencvárosi választás előtt - például már a kampány idején betiltották a dohányzást a játszótereken - ezek mégis kevéssé foglalkoztatták a sajtót. Szerinte egyébként a két nagy párt - a Fidesz és az MSZP - túl nagy teret adott a kampányban a szélsőséges Jobbiknak.

John Emese elismerte, hogy megtámadható lesz a ferencvárosi időközi választás eredménye, amiatt, hogy a külképviseleteken voksolni kívánók nem élhetnek ezzel a jogukkal. A szakértők még vitatkoznak arról, hogy a történtek valóban választási eredményt befolyásoló tényezőnek minősülnek-e - tette hozzá. (Összesen három szavazó nem tudott voksolni.)

A képviselőjelölt rámutatott azonban arra is, egyelőre azért sem biztos, hogy eredményes lesz a voksolás első fordulója, mert a választópolgárok legalább 50 százalékának az urnákhoz kell járulni, és kétséges, hogy elérik-e majd ezt az arányt.

http://www.zoom.hu/belfold/rasszista-szelsoseges-part-nem-lehet-harmadik-ero-3583 8.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
néma gyertyagyújtás
  2009-01-06 21:26:59, kedd
 
  A Jobbik Magyarországért Mozgalom néma gyertyagyújtással fejezi ki
tiltakozását a zsidó állam Palesztina elleni kíméletlen terrorja ellen. A
rendezvényen jelen lesz a Magyar Gárdán kívül Vona Gábor és Morvai
Krisztina is.

Találkozzunk 2009. január 7-én szerdán, 18 órakor a Palesztin Követség
(Budapest, II. ker. Cseppkő u. 71. szám) előtt!

Megközelíthető:

-A Batthyány tér felől: 11-es busszal a 14. megálló a Csatárka utcáig.
(kb. 15 perc buszút)

-A Kolosy tér felől: 29-es busszal a 10. megálló Törökvész útig. (kb.
10 perc buszút)

Kérjük szimpatizánsainkat, hogy egy gyertyát vagy mécsest hozzanak
magukkal!

Térképlink:
[ http://old.utcakereso.hu/bp.2.Cseppk%C5%91_u.71 ].

Jobbik Magyarországért Mozgalom



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Naponta száz cég szűnhet meg
  2009-01-06 21:26:01, kedd
 
  Naponta száz cég szűnhet meg

2009.01.06.-8:04:34

Az idei év elején másfélszer, később kétszer annyi cég mehet tönkre, mint 2008 hasonló időszakában. 2009 közepén akár naponta száz vállalkozás is felszámolás alá kerülhet.


Az új cégek alapítása is felívelőben lesz, de csak azért nő majd a vállalkozási kedv, mert egyesek sportot űznek a tartozások felhalmozásából s a vagyonuk új cégekbe mentéséből. Magyarországon egy év alatt még soha nem számoltak fel annyi céget, összesen 11 504-et, mint 2008-ban. Az elmúlt három hónap minden idők legrosszabb negyedéve volt a cégfelszámolások terén.

Részletek a Magyar Nemzet 2009. január 6-i számában.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem kezd sztrájkba a PDSZ janu
  2009-01-06 19:36:31, kedd
 
  Nem kezd sztrájkba a PDSZ január 12-én
2009. január 06. 17:45





"A sztrájkjogi helyzet bizonytalansága miatt" nem kezd sztrájkba január 12-én a közszolgálati sztrájkbizottság és a kormány közötti decemberi megállapodást alá nem író Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).


Kerpen Gábor, a PDSZ elnöke közleményében azt írta, hogy az említett dokumentum aláírásával olyan jogi helyzet állt elő, amelyben kétséges az, hogy az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság által korábban meghirdetett sztrájknak az eredetileg meghirdetett időpontban való megtartása kiállná-e a törvényesség próbáját. Azért állt elő ez a helyzet, mert a megszületett dokumentum akár értelmezhető sztrájkbizottsági megállapodásnak is.

A közlemény szerint a PDSZ nem támogat egy olyan megállapodást, amelyben az aláírók vállalják, hogy a sztrájkkövetelés felét sem elérő juttatás fejében legalább szeptember közepéig lemondanak a sztrájk jogáról.

A PDSZ ezt ugyan vitatja, de a jogi helyzet rendezése miatt a január 12-i munkabeszüntetési időpont szerintük így már nem tartható. A szakszervezet azonban továbbra is követeli a 2007-es sztrájkmegállapodásban szereplő illetmények 2009-es, kormány általi finanszírozását. A PDSZ Országos Választmánya szerdán dönt arról, hogy milyen módon kívánja elérni a közszolgálatban dolgozók követeléseinek teljesülését.

Az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság eredeti követelése az volt, hogy a kormány teljesítse a 2007-ben aláírt sztrájkmegállapodást. E megállapodás szerint 2009-ben minden közszférában dolgozó megkapta volna a 13. havi bérét, valamint négy százalékkal növelték volna a közalkalmazotti bértáblát és a köztisztviselői illetményalapot.

Az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság és a kormány között december 19-én született egyezség a közszféra 13. havi illetményének kompenzálásáról, amelynek eredményeképpen a január 12-re meghirdetett sztrájkot a szakszervezetek nem tartják meg. Az egyezségről szóló dokumentumot a PDSZ, valamint a Munkástanácsok nem írta alá.



MTI

http://hvg.hu/karrier/20090106_pdsz_sztrajk_elmarad.aspx
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2008.12 2009. Január 2009.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1115 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3364
  • e Hét: 9096
  • e Hónap: 20207
  • e Év: 173703
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.