Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
Az elemzők már kínai recesszió
  2009-02-11 19:56:54, szerda
 
  Az elemzők már kínai recessziót sem tartanak kizártnak
2009-02-11

A világgazdaság egyik fő reménységének tartott Kína recesszióba süllyedését sem tartják már kizártnak londoni elemzők, a vártnál sokkal rosszabb új kínai külkereskedelmi adatok láttán.

A Lombard Street Research nevű londoni makrogazdasági elemző csoport szerdai helyzetértékelése felidézi, hogy a januárral zárult félévben a kínai import értéke éves összevezetésben hozzávetőleg 40 százalékkal zuhant, miközben az export visszaesése megközelítette a 20 százalékot.

A kínai újév, amelynek jelentős hatása van a makroadatokra, az idén januárra esett, és februárban várható valamelyes javulás. Ha azonban a februári kínai kereskedelmi adatok is lefelé mutatnak, az arra utalna, hogy az "ázsiai kereskedelmi katasztrófa még súlyosabb, mint amilyennek jelenleg látszik", áll a ház szerdai elemzésében.

A Lombard Street Research londoni elemzőinek számítása szerint a kínai export a hazai össztermék-érték (GDP) 40 százalékának felel meg, és a kivitel 20 százalékos esésével az eddig hosszú távon érvényesült 10 százalékos éves gazdasági növekedés hajtóerejének több mint a fele eltűnik. A beruházások a kínai GDP több mint 40 százalékát teszik ki, és ebből 25 százaléknak megfelelő GDP-arányos beruházási érték a nettó kapacitásbővítést szolgálja - feltéve, hogy erre egyáltalán szükség van a kibocsátás növelése végett.

Mindezeket összevetve, a jelenlegi külső helyzetet figyelembe véve a Lombard Street Research szakértői úgy vélik, hogy komoly a tényleges recesszió kockázata Kínában.

A kínai gazdaság növekedési ütemének erőteljes lanyhulását más citybeli elemzők is jósolják, de a kínai recesszió lehetősége eddig még nem jelent meg az előrejelzésekben. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) a legutóbbi, január végén megjelent előrejelzésében idénre 6,7 százalékos, jövőre 8,0 százalékos gazdasági növekedést jósolt Kínának. A kínai GDP 2007-ben a hivatalos statisztika szerint 13,0 százalékkal bővült, tavaly az IMF becslése szerint 9,0 százalékkal nőtt.

A Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő nemrég Londonban kiadott elemzése szerint a vártnál súlyosabb és hosszabb globális visszaesés esetén a kínai GDP-érték reálnövekedése az 5-7 százalékos sávba lassulhat idén és jövőre, az utóbbi öt év csaknem 11 százalékos éves növekedési átlaga után.

Londoni elemzői körökben eddig a kínai gazdaságot tartották a világgazdaság lehetséges megmentőjének.

A Királyi Külügyi Intézet - londoni székhelye után, általánosan használt nevén a Chatham House - néhány hete kiadott drámai hangvételű világgazdasági jelentésében egyenesen úgy fogalmazott, hogy a "gazdasági katasztrófa" szélére sodródott a fejlett ipari országok alkotta OECD-térség, és a kínai növekedés fennmaradása a világgazdaság legfőbb reménye.


http://echotv.hu/index.php?akt_menu=60&newsid=96874

******************

Várható és logikus.
Kínának összes nyugati piaca összeomlott. Hova a fenébe exportálnának?
A recessziót viszont el tudják kerülni avval, hogy sok trilliós kintlevőségüket behajtják USraeltől!!! Na meg átállíthatják a világgazdaságot a semmit nem érő US dollárról Yuanra. Nem kell félteni a kínait.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Független Újságírók Szövetsé
  2009-02-11 19:50:59, szerda
 
  A Független Újságírók Szövetsége is tiltakozik

KÖZLEMÉNY

A Független Újságírók Szövetsége mély aggodalommal és őszinte felháborodással tiltakozik Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek a sajtó-vélemény-és szólásszabadság megkurtítását előrejelző kijelentése miatt.

Elnökségünk és tagságunk döbbenten értesült arról, hogy Magyarország miniszterelnöke nem ismeri saját országának Alkotmányát!

Ezúton is felhívjuk Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Draskovics Tibor figyelmét a következőkre:

"A Magyar Köztársaság Alkotmánya biztosítja a sajtószabadságot. Mindenkinek joga van a sajtó útján közölni nézeteit, alkotásait, amennyiben azok nem sértik a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjét. " 1986.évi.II. törvény

Tv. 1. § (1) E törvényt kell alkalmazni a Magyar Köztársaság területén folytatott sajtótevékenységre, valamint a magyar állampolgárok és a magyar szervezetek által külföldön folytatott sajtótevékenységre.

Tv. 2. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van arra, hogy tájékoztatást kapjon szűkebb környezetét, hazáját, a világot érintő kérdésekben. A sajtó feladata - a hírközlés más eszközeivel összhangban - a hiteles, pontos és gyors tájékoztatásról való gondoskodás.

(3) A sajtó segítse elő a társadalmi jelenségek közötti összefüggések megértését.

A sajtónak nem csak feladata, de kötelessége is a hiteles tájékoztatás, és abban nem gátolhatja még az ország miniszterelnöke sem! Ezzel szemben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Draskovics Tiborral együttműködve intézett támadást a Magyar Hírlappal szemben, felszólítva az állami intézményeket, hogy ne fizessenek elő nevezett sajtóra, megtiltotta, hogy állami vállalatok hírdessenek abban, és megfenyegette a Magyar Hírlapot!

A Független Újságírók Szövetsége ezúton felszólít minden hazai és határainkon túli társszervezetet, hogy csatlakozzanak megnyilvánulásunkhoz, s egyben fejezzék ki szolidaritásukat a Magyar Hírlap munkatársaival.

Kérjük újságíró kollégáinkat, hogy február 13-án, pénteken 14, 00 órakor vegyenek részt az Igazságügyi Minisztérium előtt, a SAJTÓ ÉS VÉLEMÉNY SZABADSÁGÁÉRT szervezett tüntetésen.

Független Újságírók Szövetsége elnöksége és tagsága
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsányból kirobbant a diktá
  2009-02-11 19:32:03, szerda
 
 
,,Ez már a vég!" - Gyurcsányból kirobbant a diktátor

2009-02-11

Jogi és adminisztratív eszközökkel tenné tönkre Gyurcsány Ferenc a Magyar Hírlapot. A kormányfő arra utasította az állami vállalatokat, hogy ne hirdessenek a lapban, és hogy az adófizetők pénzén fenntartott intézmények mondják le az újság előfizetését. Az újságnak nyilatkozó alkotmányjogászok, közéleti személyiségek és politikusok szerint példátlan a miniszterelnök diszkriminatív lépése, mellyel súlyosan megsértette a véleménynyilvánítás és a sajtó szabadságát.

A Magyar Hírlapnak több szocialista és liberális politikus úgy nyilatkozott, hogy az újságunk elleni támadással Gyurcsány Ferenc tompítani akarja azt a presztízsveszteséget, amelyet ő és Draskovics Tibor rendészeti miniszter szenvedett el a miskolci rendőrkapitány elmozdítása, majd visszahelyezése miatt. Volt olyan szocialista politikus, aki "Ez már a vég!" felkiáltással fogadta a bejelentést.

Harrach Péter (KDNP), az Országgyűlés alelnöke: Egy cikkel lehet vitatkozni, annak tartalmáról vagy hangvételéről akár elítélő véleményt megfogalmazni, de egy lap ellehetetlenítése állami cégek felhasználásával, az súlyos jogtalanság. Arról nem is beszélve, hogy a miniszterelnök nem lehet ilyen kicsinyes.

Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója: Megdöbbentem, amikor tudomásomra jutott a kormányszóvivői közlemény. A Magyar Hírlap ellen irányuló felhívásra korábban példát sem láttam Magyarországon. Gyurcsány Ferencnek és Draskovics Tibornak nem egy lappal kellene foglalkoznia, hanem azzal, hogy az Olaszliszkán történt gyilkosság elkövetői börtönbe kerüljenek, ne pedig évekig húzódjon az eljárás. Kiskunlacháziként és állampolgárként is várom a Kiskunclacházán meggyilkolt kislány tetteseinek kézre kerítését és megbüntetését. Politikusként pedig a mai napig is várom a választ Draskovics Tibortól, hogy a rendőrség miért zavarta meg igazoltatással tavalyi sajtótájékoztatómat. Nézzenek szét, mit tettek az országgal, ne másra mutogassanak!

Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője: Gyurcsány Ferenc utasításával megengedhetetlen módon sérti az egyenlő bánásmód alkotmányos követelményét. A kormányfő nem adhat ilyen, önkényuralmi rendszerek logikájára jellemző egyedi utasításokat, amelyek teljesen jogellenesek. A miniszterelnök szubjektív értékítélete alapján szemellenzőt akar tenni az állami szektor, illetve az állami cégek vezetőire. Elfogadhatatlan továbbá a hirdetésekre vonatkozó utasítás, amely tulajdonképpen a versenytörvény megszegésére való felhívás. A tulajdonos nem utasíthatja a tulajdonolt cégvezetőt egyedi ügyekben, mert ez cégjogi szabályokba ütközik.szabályokba ütközik.

Cservák Csaba, a Független Jogászfórum elnöke: Jogilag esetfüggő, hogy az állami cégek alapító okirata vagy társasági szerződése, illetve az államigazgatási szervekre vonatkozó szabályok alapján a miniszterelnök élhet-e bármilyen beleszólással az intézmények működésébe. A miniszterelnök utasítása a sajtószabadság súlyos megsértése.

Simon Attila alkotmányjogász: Minden kormányzat alatt létezik a pozitív diszkrimináció, de ilyenre még nem volt példa. Ez egy antidemokratikus utasítás. Felvetődik a kérdés, hogy ha ez megvalósul, és egy cégvezető továbbra is előfizeti a Magyar Hírlapot, vagy hirdetést jelentet meg benne, akkor kirúgják? Egyébként nincs olyan szintű jogi szabályozás, amely kimondja, hogy bármilyen gazdasági társaság vezetője milyen újságot vegyen, illetve hogy hol jelentessen meg hirdetést. Gyurcsány Ferenc ki akar iktatni egy jogszerűen működő sajtóorgánumot a piacról, illetve annak egy részéről.

Cser Ágnes szakszervezeti vezető: Az állam én vagyok kijelentés jutott eszembe Gyurcsány Ferenc közleményéről. A kormányfő átvette az alkotmány szerepét, amely védi a szabad véleménynyilvánítás jogát. Ezért a kormányfővel műfaji probléma is van, hiszen Bayer Zsolt nem tudósítást, hanem véleményt írt az annak megfelelő rovatban. A miniszterelnök reagálása a 18. századba illő.

Tarlós István, a fővárosi Fidesz-KDNP-frakció elnöke: Úgy látszik, hogy a sajtószabadságról eddig teljesen téves fogalmaink voltak. Ez a diszkrimináció esszenciája. Az általános relativizmus, úgy látszik, ezzel kiterjedt a sajtóra is. Mindez annak tükrében is érdekes, hogy a balliberális oldallal szimpatizáló médiában a polgári oldalról nagyítóval sem találhatunk pozitív híreket. Hozzáteszem: sajnos nem ez az egyetlen furcsa dolog, ami Magyarországon történik.

Soltész Miklós, KDNP: Ez újabb durva beavatkozás a sajtószabadságba. A miniszterelnök sokadszorra keveri össze a szerepét, mostanában a rendőrség ügyeibe is kézi vezérléssel szól bele. Gyurcsány Ferenc teljesen elvesztette önkontrollját. Egyébként jogállamban élünk, ezért felettébb visszás, hogy a kormányfő hatóságnak képzeli magát. Ahelyett, hogy az ország megmentésén dolgozna - amely a jelek szerint nem megy neki túl jól -, Gyurcsány Ferenc mindenkibe beleköt.

Mikola István, Fidesz: Magyarországon sajtószabadság van, ami a demokrácia nagyon fontos alapköve. Gyurcsány Ferenc felhívása ezeket a kereteket feszegeti.

Farkas Flórián, Fidesz: A miniszterelnök "utasítása" figyelemelterelés, valamint a demokrácia és a jogállamiság megcsúfolása.

__________________________________________________________

Kormányszóvivői közlemény

A Magyar Hírlap hétfői számában megjelent Betelt a pohár című cikket követően Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is azt gondolja, hogy betelt a pohár, arra kéri valamennyi állami intézményt és állami tulajdonú vállalatot, hogy szüntesse meg a lap előfizetését.

Az illetékes vagyonkezelő szervezeten keresztül pedig a kormányfő arra utasítja az érintett állami vállalatokat, hogy szüntessék be a fizetett hirdetések és a reklámok megjelentetését a Magyar Hírlapban. Gyurcsány Ferenc arra utasítja Draskovics Tibor rendészeti és igazságügyi minisztert, hogy készítse elő a megfelelő sajtóetikai vagy jogi eljárást a Betelt a pohár című írással kapcsolatban.

Budai Bernadett kormányszóvivő

__________________________________________________________

"Ez már a vég!"

"Gyurcsány főként saját pozícióját akarja erősíteni ezzel az akcióval" - állították a Magyar Hírlapnak, természetesen név nélkül, szocialista és szabad demokrata politikusok. Egyrészt, a szocialista frakció előtt tompítani akarja a miskolci rendőrkapitány leváltásának visszavonása miatt őt és bizalmi emberét, Draskovics Tibor rendészeti minisztert ért vereséget. Másrészt, megpróbálja elterelni a figyelmet a legújabb kormányzati megszorítócsomagról és Hunvald György erzsébetvárosi szocialista polgármester kedden bejelentett őrizetbe vételéről is. Volt olyan vezető szocialista politikus, aki "Ez már a vég!" felkiáltással fogadta a kormányfő lépését.

Forrás: Magyar Hírlap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A budai vár védelmében (Egy cs
  2009-02-11 19:27:01, szerda
 
  A budai vár védelmében (Egy csendőrtiszt visszaemlékezései)

1944. dec. 28. - 1945. febr. 11.

1944. Karácsony délutánján bezárult az ellenséges gyűrű Budapest körül. Még azon a napon kiürítettük a Bolyai Műszaki Akadémiát, ahol több csendőr egység állomásozott. A kiürítést az tette szükségessé, hogy az oroszok megjelentek a hegyekből a turista utakon, munkaszolgálatosok vezetésével. A mi századunk a befagyott páncélos járműveket hátra hagyva a Rózsadombra húzódott, ahol a hadvezetőség az új védővonalat szándékozott meghúzni.

Budapest 1945 nyaránBudapest 1945 nyaránÉletem legszebb karácsonyi ebédjét költöttük el dr.Németh László író rózsadombi villájában. Az oroszok állandó akna és röppentyűtűzzel árasztották el a dombot. A lövedékek a villa körül robbantak. Az ebédlő hatalmas ablaka nyugatra nézett és minden percben várható volt a becsapódás, azonban szerencsénkre elkerülték a villát. Mi végig ettük az ebédet a házigazda két kislányával, akik ülve maradtak ,,férfias" bátorságot tanúsítva az ellenséges tűz közepette.

Másnap reggel tovább mentünk a parancs szerint a Várban lévő Nádor-laktanyába, ahová a Műszaki Akadémiáról kivont egységeket rendelték. Mivel az oroszok állandó tűzérségi tűz alatt tartották a Nádor-laktanyát, innen is ki kellett költöznünk. Más helyet nem találva, az Úri utcában levő Gyulai-Edelsheim palotába helyeztük át a szálláshelyet. A 150 emberre felduzzasztott gyalogosított páncélos szd.-dal nem fértünk el, tehát Szily István őrnagy zlj.pk. utasított, hogy keressek a századom számára valahol szálláshelyet. Egyúttal közölte, hogy én leszek a szd. parancsnoka , mivel dr.Horváth Zoltán szds. századparancsnok velük marad az Edelsheim-palotában. A parancs szerint a királyi palotába vonultam, és ott az Erzsébet királyné Múzeum alatti részben találtam egy több helységből álló légoltalmi helyet. Egyébként ez a rész volt Szálasi honvédelmi miniszterének, Kovarcz Emilnek az irodája. Remekül elhelyeztem a századot, én magam Kovarcz irodájába költöztem, ahol ráadásul egy jó karban lévő díványt is találtam fekvőhelyül. Pár napi semmittevés után Szily őrnagy közölte, hogy mostantól kezdve német alárendeltségbe kerülök és Dietz S.H.D. ezredes csoportjához tartozom századommal együtt. Nem tudtam elképzelni, hogy milyen oknál fogva kellett bennünket a németekhez áthelyezni és hogy miért nem maradhattunk továbbra is a zászlóalj kötelékében. De megszoktam, hogy a parancsot kritizálni nem lehet, csak teljesíteni. Ezután ugyanott az alagsorban találtam egy nagyméretű szenes-fás pincét, ahová beköltöztünk.

A parancsokat közvetlenül dr.Reichel obersturmführertől kaptam, aki civilben gimnáziumi tanár volt Grazban. Ő lett az összekötő tiszt a német parancsnokság és köztem.

Feladatom a következő volt: szervezzem meg a Várkert védelmét, a Duna felől várható esetleges orosz támadással szemben. A kertnek a siklótól a Döbrentei térig terjedő részét 12 golyószórós váltóállással rendeztem be, állásonként—amit fészeknek neveztünk—3-4 csendőr és sorcsendőrrel. Más nehézfegyverrel mint golyószóróval nem rendelkeztem. Még azon a napon megtörtént a beásás és megkezdődött a figyelés a Duna felé. Meg voltam győződve -persze magamban-, hogy erről az oldalról támadás nem várható, csakis nyugat felől, az Attila és Krisztina körutak vonalából. A következő napon a Miniszterelnökség és a sikló sarkán elhelyezett betonbunkerben is védőállást foglaltunk.

Pestre persze csak katonai személyeknek a Lánchídon keresztül lehetett közlekedni. Az orosz tüzérség a Csepel-sziget északi végén állott ütegeivel, ahonnan a 21 cm-es lövegeivel lőtte a Várat és a Citadellát. Ha az időjárás kedvező volt és nem volt köd és eső, akkor már reggel 8-kor megjelentek a bombázók a fejünk felett és egészen besötétedésig szórták ránk gyilkos bombáikat.

Január elején hírül hozták Pestről, hogy Horvay Attila hdgy, aki eredetileg a páncélos század létszámában volt, súlyos sebesülten a Szt. István kórházban fekszik. A Svábhegyen való bevetés alkalmával Ansaldó kisharckocsijából lőtték ki. Ez a tény is már a katonai vezetés tehetetlenségét és felelőtlenségét jellemezte, hogy a karhatalmi célokra vásárolt Ansaldó kisharckocsikat harcászati célokra alkalmazták. Az olaszok azért adták el többek között a magyar kormánynak, mart Abesszíniában sem váltak be a mezítlábas abesszínokkal szemben. Attilát a nyáron avatták csőhdgynak, majd hozzánk került a századhoz. A hír vétele után Szász cső-rel az öreg Harley Davidson oldalkocsis motorkerékpáron átrobogtunk a Szt.István kórházba. Itt igen magas lázban és általános szepszisben találtuk, ami egy gránátszilánk által a combján okozott sebesüléstől származott. Az orvos szerint felépülése teljesen reménytelennek látszott a gyógyszerek hiányában. Még csak Aspirinnel sem rendelkeztek. Forró, lázas kezeivel megragadva csuklómat mondta: " Laci, ne hagyjál itt, vigyél magaddal". Másnap meghalt. Mivel üzemanyagunk már nem volt, egy lovas szekéren mentem át a holttestér, hogy azt a Várkertben tisztességesen eltemethessük. Az oroszok már Kispestet elhagyva közeledtek a Nagyvárad térhez, ahol a kórház állott. A halottas kamrában a szó szoros értelmében egy hullahegy aljából kellett kihúzni a tetemet. Sürgősen kocsira rakva indultunk vissza a Várba. Az oroszok már kézifegyverekkel lőtték a kórház környékét.

Az állandóan harcrakész állapot mellett kiképzéssel is foglalkoztunk. Kaptam 30, különféle fegyvernemhez tartozó póttartalékos honvédot, akik már nem tudtak bevonulni csapattestükhöz. Tereskei Gábor hadnagynak adtam át őket kiképzésre , aki a három hadapróddal kezdte meg az oktatást puska és golyószóró kezelésre.

Tehetetlenül néztük az orosz bombázók gyilkos támadásait nap, mint nap után a vár ellen. Szuromi cső szerzett egy nehézpuskát, amit a palota gyönyörű rácsos kapujába rögzítve használtunk az alacsonyan támadó géppuskázó vörös gépek ellen. Nem sok eredménnyel sajnos mivel a gépek csak pillanatokig voltak láthatók és máris eltűntek a Sándor tér felett.

Ha jól emlékszem január 15-dikén hatalmas robbanás dobott ki az ágyból. Rohantunk, hogy megállapítsuk a robbanás okát. Amint felértem, láttam a Lánchidat a Dunába zuhanva. Valami összefacsarta a szívemet, keserűség és fájdalom töltött el abban a percben: hát ide jutott Széchenyi gyönyörű hídja. Ezzel aztán minden összeköttetésünk megszakadt Pesttel. Másnap, 16-án lesz a születésnapom, vajon megérem-e a következőt?

Leesett a hó, s az agyonbombázott várkert földjét fehér szőnyeggel takarta be, így legalább nem nagyon látszott a gyönyörű várkertnek a valamikor füves szőnyeggel borított teraszain a háborúnak halálosan vigyorgó torz pusztítása.

Ránk is nehezebb napok virradtak. Kenyér már csak ritkán volt, e mellett ivóvízhiány lépett fel. A kertben lévő két ciszternát fegyveres SS őrizte. Még én is csak szolgálatjegy ellenében vételezhettem fel vizet a század konyhájához. A németeknek a lőszer és élelmiszer utánpótlást ejtőernyővel dobták le a Várkert területére éjjelenként. Fehér ejtőernyővel élelmet, a pirossal pedig lőszert dobtak le. Másnak, mint németnek -különösképpen a ledobott élelem-tartályokhoz- halálbüntetés terhe mellet tilos volt hozzányúlni.

Az orosz légi és tüzérségi tevékenység megélénkült, ütegeiket áthozták Csepelről és a Várral szemben a pesti oldalon állították fel. Nappal a Várkertben minden mozgást meg kellet szüntetni. Az oroszok a Bazilika tornyába géppuskaállást építettek, ahonnan a Várkert területére minden kis mozgásra tüzeltek. Megnehezítette a golyószórós állásokban lévőknek meleg étellel való ellátását és váltani is csak a sötétség beálltával lehetett. Nagyon pontosan lőttek az oroszok. Amint valaki elhaladt a folyosón és a nyitott ajtónyíláshoz ért, rögtön megszólalt a Bazilikában lévő géppuska. A németek ezt látva azonnal eltorlaszolták homokzsákokkal a kritikus részt.

A Várhegytől nyugatra az oroszok a Naphegy vonalát érték el, onnan is lőni kezdték a Várat. Így most már két oldalról kaptuk az áldást. A gyalogos közlekedés megnehezedett, az Úri utcában lévő zászlóaljparancsnoksághoz naponta bementem és bizony csak kaputól kapuig futással tudtam célomhoz érni. A németek által ledobott tüzérségi lőszer felrobbant és az őrségen álló próbacsendőr tizedest egy szilánk megölte. Könnyen komolyra fordulható incidens történt három német katonával. Egy ablak nélküli fürdőszobában nyugodtan ették az ebédjüket nagy biztonságban érezve magukat, amikor hogy, hogy nem, egy 21cm-es tüzérségi lövedék a falat félig áttörve bevágódott és félig kilógva, katonai nyelven bedöglött. A németek ész nélkül rohantak védett helyre. Félórai várakozás után kimerészkedtünk a pincéből, hogy a felettünk lévő helységben a döglött gránátot megnézzük. A század fegyver és tűzmestere Gyergyószegi törzsőrmester jelentette, hogy a fel nem robbant lövedék elszállításához segítségre lenne szüksége. Látván az emberek önkéntelen visszahúzódását, mit tehettem volna, mint századparancsnok. Jó példát mutatva, kénytelen voltam segíteni a fel nem robbant lövedéknek a falból való kiemelését és elszállítását. Ketten karjainkba fogva, mint egy bébit vittük fel a Palota udvarába ahol azonnal elásták az emberek. Életünkben egyikünk sem izzadt meg annyira, mint akkor és az óta sem.

A hőmérséklet erősen lezuhant, -8 fokra. Szegény Attila teteme még mindig a Palota lépcsőházában feküdt egy hordágyon letakarva. Sírhely ásásáról egyelőre szó sem lehetett a csonttá fagyott talajban. A németek az ő halottaik holttestét a Palota egyik kis udvarán, mint a hasábfákat rakták fel. A hideg időjárásnak volt köszönhető, hogy nem tört ki járvány.

Egy-egy tűzszünetben felmentem a Palota második emeleti részébe, ahonnan a törött redőnyökön keresztül látcsővel figyeltem a vörös kézen lévő Pestet. Láttam a magyarok ezreit kényszermunkára hajtani. A Kecskeméti utcában az óvóhelyen maradt jövendő feleségemre gondoltam. Csak pár kilométer választott el bennünket, de mégis két külön világot jelentett akkor Buda és Pest.

Egyik nap meglátogatott dr.Balassa Bálint fhdgy évfolyamtársam és barátom, aki a Nemzeti Számonkérő Szék kötelékében szolgált. A volt tanárunk, Orendi Norbert ezds, aki a NSzK parancsnoka lett, pár évfolyamtársamat átvitt az új alakulatához. Ezek közül kettőt a háború után halálra ítéltek és kivégezték. Bálint volt az egyik, dr.Demeter Zoltán volt a másik. Nagyon megörültem Bálint látogatásának, közel hozzánk a Naphegy utcában volt a parancsnokságuk és amikor megtudta, hogy a Várban vagyok, felkeresett. Nagyon csendes és szomorú volt. Az orosz hangszórók naponta név szerint említették, mondva, hogy nemsokára felelni fog tetteiért. Tudta, hogy mi vár rá. Megöleltük egymást és búcsút vettünk a bizonytalan jövőnk elé nézve.

Esténként lejártam az egy emelet mélyen lévő Budapest Hadtestparancsnokságra, ahol v.Hindy Iván vezérezredes úr törzséhez tartozó tisztektől, többek között Darnóy vk.szds és Csergő Endre cső szds-tól érdeklődtem a harctéri helyzet jelenlegi állásáról. Február elején hívattak és örömmel közölték, hogy Bicske felől egy német páncélos ék útban van Buda felé. Állítólag egyes harckocsiknak sikerült a Hűvösvölgyet elérni. Lázasan folyt a szálláscsinálás a felmentő hadosztály embereinek. Már egészen közelről lehetett hallani a német és orosz harckocsik tüzérségi párbaját. Éjfélre azonban minden elcsendesedett. A felmentő egységeket részben az oroszok visszavetették, részben üzemanyag hiányában nem voltak képesek az áttörést folytatni és így a további kísérletezéstől elálltak. Amennyire a felmentés híre mindnyájunkat felvillanyozott, az újabb hírek vétele után sajnos hamar ki kellet ábrándulnunk. Másnap Törzsök Gábor hdgy eltűnt, már csak Kéry Kálmán hdgy, Birkás, Tereskey és dr.Tomzer hadapródok maradtak velem együtt a tisztikarból.

Egyik korai februári hajnalon a napostiszt hadapród azzal ébresztett fel, hogy a 6-os váltóállás egyik csendőrje jelenti, hogy fényjeleket látott leadni a felettünk levő ablakból.. Géppisztolyt ragadva rohanunk fel az emeletre, de mire felérünk egy lélek sincs a teremben, de a hóban és az ablaknál lábnyomokat fedezünk fel. Amint kinézek Pest felé látom, hogy a Bazilika tornyából ugyancsak fényjeleket adnak le. Nyilvánvaló, hogy a mi általunk keresett egyén fényjeleire adták a választ.

Másnap a Palota felettünk kigyulladt. Az egész szolgálaton kívüli századdal rohantunk a tüzet oltani, víz nem lévén havat hordtunk kosárban a tűzre. Nagy nehezen sikerült elfojtani a tüzet, sajnos azonban minden a csupasz falig a tűz martalékává vált. A gyönyörű aranyozott tapéták, aranyozott csillárok, képek mind füstté és hamuvá lett. Az orosz tüzérség kihasználta a kivilágítás lehetőségét és gránát-özönnel árasztotta el a Palota keleti szárnyát. Feltétlenül összefüggés volt a fényjelek és a tűz kitörése között. Másnap a németek kivégezetek 4 elfogott egyént, de hogy a gyanusítottak közöttük voltak vagy sem, azt nem tudom.

Isten különös kegyének tulajdonítottam akkor és még ma is, hogy a Vár kápolnájában lévő gyönyörű és értékes oltárkép és a kupola tetején lévő Szentkorona sértetlen maradt a tűztől.

Sikerült a nagy hideg ellenére a Várkertnek a Döbrentei térre néző teraszán csákánnyal sírt ásni, hogy szegény Attila földi maradványait végre átadhassuk az anyaföldnek egy koporsónak kinevezett ládába helyezve. A temetés előtt egy Luftwaffe repülőtiszt felkeresett, megkért, hogy az előző napon lelőtt két fiatal repülőtisztet ugyanabba a sírba helyezhessék. Természetesen beleegyeztem, hiszen a sírban egyforma bajtársak lesznek. Délben a temetésre kivonultattam egy csendőr díszszakaszt és mindenkit, aki nem volt szolgálatban. Lezajlott a temetés minden sebesülés nélkül, pedig az oroszok észre véve a szokatlan mozgást a kertben, a Gellérthegy Citadellájából tüzet nyitottak ránk. Csodáltam a pap bátorságát, aki az állandó ellenséges tüzelés ellenére befejezte a szertartást. Pár szóval búcsúztam a hősi halált halt fiatal bajtárstól, dísz sorozat puskatűz után visszatértünk a szálláshelyünkre.

Papok jelentek meg /katolikus, protestáns/ hogy gyóntassanak és úrvacsorát osszanak közöttünk.

Egyik sötét este a napostiszt Birkás hadapród őrm -akinek kötelessége volt végig ellenőrizni a golyószórós váltóállásokat és a meleg ételt szétosztani -jelenti ,,Főhadnagy úr kérem, nem merek egyedül lemenni a sötétben". Mit csinál erre a századparancsnok? Mondom neki: "na jól van kadét, lemegyek veled". Végig jártuk a védelmi fészkeket, sokszor a jeges lépcsőkön a fenekünkön csúszva le a következő teraszig. Amint leértünk az utolsó teraszra, halljuk ám egy repülőgép motorjának a búgását, majd pár pillanat múlva a zuhanó bomba suhogását. No mondom, ennek fele se tréfa, feküdj és Miatyánk. Egyszerre csak megszűnt a suhogás és látom, hogy pár méterre tőlünk egy fehér ejtőernyő ereszkedik le a végén egy hosszúkás tartájjal. Már más szabad terület nem lévén, a németek a Várkertbe dobták le a lőszert piros ejtőernyővel és fehérrel az élelmet. Ez is egy élelmet tartalmazó küldés volt és nem bomba, mint ahogyan mi ketten gondoltuk. Ezt is megúsztuk.

Jellemző volt a németekre, hogy még a háború utolsó napjaiban, amikor otthon már jóformán kenyerük sem volt, ide a bezárt védőknek rizst és csokoládét dobtak le. Ki volt adva parancsba, hogy ha más, mint német bontja ki azokat a palackokat, agyonlövik. Később jöttem rá, hogy Szuromi Feri honnan vette a nekem hozott tábla csokoládét.

Az éjjel a szó szoros értelmében hullottak a kitüntetések. A németek ejtőernyővel dobták le többek között Hindy vezérezredes lovagkeresztjét.

Egyik nyugodt este lementem a Vár alatt húzódó Attila körútra. A 12-es szám egy szép modern bérház volt, amit a volt belügyminiszter után Rakovszky Iván udvarnak neveztek. Ez egy belügyi bérház volt, ahol csakis a belügy kebelébe tartozók kaphattak lakást. Itt laktam 14 éves koromban a nagyapámmal, aki számvevőségi igazgató volt a Minisztériumban. Több rendőrtiszt is lakott itt, többek között Dr.Rajczy Géza főkapitány-helyettes, aki persze nem ismert meg, hiszen akkor, mint diákot látott és most, mint egy csendőrtiszt jelentem meg. Beszélgettünk, igen pesszimisztikusan nyilatkozott a város közeli elestéről, és hogy nem sok jót várhatunk sem az orosz, sem a magyar kommunistáktól. Mindenre, még a legrosszabbra is el kell készülnünk. Sajnos beigazolódott, amit megjósolt.

Ezt eddig nem említettem, de januárban 1945.január 1.-i ranggal m.kir.csendőr századossá léptettek elő és az előléptetéseket a Vérmezőn olvasták fel.

Február 11-ikére virradtunk. Mindenütt romok és állati tetemek feküdtek szerteszét. A Várkert gyönyörű fáiból csak csonkok és letört gallyak maradtak meg.

Mindennapi eledelünk a lógulyás -kenyér nélkül- ma is melegen párolgott a csajkáinkban. Ebéd közben a napos jelenti, hogy Dr.Reichel obersturmführer sürgősen kéret. Megértettem a sürgősség okát, amikor közölte velem, hogy Hitler elrendelte a Várból való kitörést, amiről eddig hallani sem akart. A kitörés tervét akkor nem közölte velem, csak annyit, hogy délután 17 órára gyülekezzünk a szemben lévő Honvédelmi Minisztérium épületében. Továbbá közölte, hogy ugyanebben az időben fog odaérkezni 3 német SS század is. Mindössze egy napi élelmet, kézifegyvert és lőszert vihetünk magunkkal. Még azt is hozzátette, hogy Bicskén -a számra már nem emlékszem- bizonyos dombon ilyen és ilyen háromszögelési pontnál találkozunk. Nagyon furcsának hangzott, amikor itt a Várban az egyik utcából a másikba való átjutás életveszedelemmel járt.

Visszaérkezve a század-körletbe azonnal összehívtam a századot, bevonva a váltó állásokban levőket is. Közöltem velük az előbb hallottakat. Láttam úgy az idősebb, mint a fiatal csendőrök arcán a megkönnyebbülést jelentő mosolyt, amelyben a másfél hónapos ostrom minden feszültsége feloldódni látszott.

Mindnyájan úgy gondoltuk, talán mégis sikerülni fog kijutni ebből az egérfogóból.

Lázas készülődés kezdődött, a század irományait, utasításokat, könyveket elégettük. Mind a 150 ember harci lázban készülődött az utolsó próbára. Már délután 3 órára indulásra készen álltunk, amikor egyre erősödő aknatűz árasztotta el a Sándor teret és a körülötte lévő utcákat.. Láttam, hogy még a HM-be való átjutás is nehéz lesz a Sándor téren keresztül. Aknatűzben indítottam a századot rajonként gyors szökellésekkel a Sándor téren keresztül, úgy hogy délután 5 órára a század minden egyes tagja beérkezett a Minisztériumba. Az SS hauptsturmführer századparancsnokkal elindultunk Dietz ezredest megkeresni a további parancsok átvétele céljából. Gyanúsan üres volt a Minisztérium épülete. Az alagsorban megtaláltuk parancsnokunk szobáját. Az iroda ajtaja tárva-nyitva, az asztalfiókok kihúzva üresen, iratok, könyvek szanaszét hevertek. Az egész iroda azt a benyomást keltette, mintha pánikszerűen hagyták volna el. Mindnyájan az irodában leültünk, várva a jelzett eligazítást. Velem volt még Tereskey hdp.őrm, aki a tolmácsolásnál volt segítségemre.

Kérdezem a németeket, hogy most mit csináljunk? Erre azt felelték, hogy az ezredes úr minden pillanatban megérkezhet. Közben az épületben szétküldött csendőreim jelentették, hogy a velem lévő német tiszteken kívül nincs több német a Minisztériumban. Ezt közöltük Dr.Reichellel, aki először meglepődött, de utána azonnal próbált megnyugtatni, hogy csak várjunk türelemmel. Úgy 18 óra körül igen erős csatazaj hallatszott északi irányból. Megint eltelt egy fél óra várakozással: semmi. Ekkor már én is kezdtem elveszteni a türelmemet, feltevésem szerint a kitörésnek már meg kellett kezdődnie. Ezt megmondtam a németeknek, mire az egyik hauptsturmführer emelt hangon kijelentette: ,,Ha egy német katona vagy tiszt parancsot kap az elöljárójától arra, hogy várjon, akkor annak minden körülmények között várnia kell, mert az elöljárója nem fogja őt cserbenhagyni". Ez a válasz nem elégített ki mondva, hogy a jelenlegi helyzet úgy néz ki, hogy mi minden eligazítás és tájékoztatás nélkül bent maradtunk a harapófogóban. Az időközben nyugati irányba kiküldött felderítő járőr két fő veszteséggel visszaérkezett, jelentve: ,, a kitörés megtörtént, északi irányban nincs többé védővonal, s az oroszok elözönlésének semmi sem áll útjában".

Az idő már 20 óra körül járhatott. A jelentést hallva hadapródommal az irodát elhagytuk. A németek ezt látva visszahívtak és most már igen csendes hangon közölték, hogy ezek után egymás között beszéljük meg a sürgős tennivalókat. Térképen próbáltuk a kitörés valószínű irányát lerögzíteni, azonban csak feltevésekre voltunk utalva. Egyet határozottan tudtunk, mégpedig azt, hogy másnap, 12-én 24 óráig Bicske X magassági pontot kellene elérnünk. Egy raj erejű harcjárőrt küldtek a németek az Ostrom utca irányába, hogy tájékozva legyünk az ottani helyzetről. Egy jó fél óra múlva két SS tért csak vissza véresen a járőrből. Jelentették, hogy az Ostrom utcán próbáltak lemenni a Szél Kálmán tér irányába, azonban olyan erős tüzet kaptak, hogy a harcjárőrből csak ők ketten tudtak visszatérni.

Elhatároztuk, hogy máshol próbálkozunk, ezért az épületből az embereket a keskeny Színház utcába gyülekeztettük. Nagyon lassan ment, mivel a kapu el volt torlaszolva homokzsákokkal és azokon keresztül csak két ember tudott kijutni egyszerre. Amikor már kb. 200 ember kijutott, hirtelen irtózatos aknazápor zúdult a szűk és rövid színházutcai részre. Akik már kint voltak, mint az őrültek, igyekeztek visszajutni a Honvédelmibe, a biztonságot jelentő falak közé. Pillanatok alatt a szűk utca megtelt jajgató sebesültekkel és halottakkal. Láttuk, hogy erre nem juthatunk ki, gyerünk más irányba. Az épületből egy keskeny alagúton lehetett déli irányba menni. Rövidesen a Lánchíd és a Krisztina közötti nagy alagútban találtuk magunkat. De itt már elszakadtunk a németektől, mivel ezekben a keskeny alagutakban csakis oszlop egyesével lehetett közlekedni. Itt a nagy alagútban óriási káoszt találtunk, a német SS lovashadosztály próbált kitörni a Lánchíd felőli kijáraton. Egymásra zsúfoltan vártak a lehetőségre, azonban az oroszok nyilvánvalóan tudtak a tervükről, ugyanaz volt a helyzet, mint fenn a Várban a Színház utcai kapunál, hatalmas aknatűzzel zárták le az Alagút kijáratát. A Krisztina felőli kijárat már napok óta be volt falazva. Tehát itt sem lehetett szó a kijutásról.

Más lehetőségünk nem volt, mint visszamenni a kis földalatti folyosóba, folytatni utunkat a Királyi Palota felé. Ez a folyosó tele volt jajgató és haldokló magyar SS sváb sebesültekkel, úgy, hogy mint azt már mondtam, csak oszlop egyesével lehetett haladni benne. Borzasztó gennyszaggal volt tele a keskeny folyosó. Beérkeztünk a Palotába, ahonnan kiindultunk.

Az emberek szétszéledtek, lehetetlen volt a rajokat, szakaszokat abban a káoszban és szűk helyen együtt tartani. Amikor az udvarlaki őrség épületéhez értünk, Dr.Reichel, aki eddig velünk próbált kijutni, megállt és kijelentette, hogy nem megy tovább, hanem próbál valahogy kijutni a Várból. Búcsút vettünk egymástól és a vele együtt levő 20-25 némettel az udvarlaki őrség épülete mellet levezető Zerge lépcsőn eltűntek. Vártam 5-6 percet, amikor heves puska és géppisztoly tűz után néma csend lett. Gondolom, a lépcső végénél nem jutottak tovább, ahol már nyüzsögtek az oroszok és elvezettel puskázták le a menekülni próbálókat. Szegény Francz nem jut már vissza többé Grazba és tanítani a gimnáziumba. Mi a példát nem követtük, a földalatti folyosón keresztül visszatértünk a Minisztériumba.

Az idő éjfél felé járhatott. Az épület egyik nagy termében összegyűltünk 30-an vagy 40-en a század csendőreiből. Többen nem kerültek elő, vártunk még egy órát. Nem tudtam, hogy mitévő legyek. Az oroszok pontosan tudták a kitörés időpontját, és mondhatni páholyból vadásztak a kitörő egységekre.

Itt búcsút vettem a körülöttem lévő bajtársaktól, megöleltük egymást és bizony a az egyébként katonás, kemény csendőreim közül kevésnek maradt szárazon a szeme. Kijelentettem, hogy tovább nem tudok felelősséget vállalni értük, próbáljon mindenki egyénileg valahol meghúzódni és eltűnni. Tudtuk, hogy jót nem várhatunk, hiszen naponta hangszórózták, hogy majd elbánunk a csendőrökkel, irgalom nem lesz számukra. Ezek után mindenki ment a maga útjára.

Átmentünk egy másik terembe, ahol hatalmas kötegekben civil ruhák voltak felhalmozva. Meglepetésemre ott találtam Bodur Karcsi cső.szds barátomat a feleségével. Ő is a galántai zalj-nál volt századparancsnok. Kérdezem, hogy veled mi történt? Mondja, átlőtték a lábát és most mozgásképtelen. Ezen kívül egy csomó törzstiszt is volt a teremben akik átöltözőben voltak civil ruhákba. Karcsiéktól búcsút véve mi is magunkhoz vettünk civil öltözetet és elhagytuk a termet. Legényemmel, Fehér Bélával visszamentünk az alagsorban lévő óvóhelyre, ahol a Palotában lévő postahivatal postafelügyelője és két női alkalmazottja voltak elszállásolva és én adtam már hetek óta nekik enni a lógulyásból. Itt lefeküdtünk, próbáltunk aludni, ami nem ment.

Hajnali 3-4 óra között valaki berohant és rekedt hangon súgta: itt vannak az oroszok. Buda és az ország elesett.

Dr. André László szkv.m.kir.cső. szds. USA

Forrás: www.csendor.com

http://szentkoronaradio.com/blog/verena/2009_02_11_a-budai-var-vedelmeben-egy-cse ndortiszt-visszaemlekezesei
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ő sem lesz jobb Tasnádinál
  2009-02-11 19:23:45, szerda
 
  Páva Zsolt a Fidesz pécsi üdvöskéje


Páva Zsoltot - aki már korábban volt Pécs vezetője - jelölte a Fidesz polgármesterjelöltjének.

Arvisura, sze, 2009/02/11 - 14:34



Ő sem lesz jobb Tasnádinál

A Fidesz pécsi elnöksége egyhangúlag Páva Zsoltot kérte fel pécsi polgármesterjelöltnek az időközi választáson. Páva Zsolt megköszönte a jelölést, de néhány nap türelmet kért. Pécs városa pedig tovább süllyed.

A kedden tartott sajtótájékoztatón a politikus elmondta: először szeretné megismerni néhány ember véleményét, hogy miként látják a város helyzetét, jövőjét. Az eredmény várhatóan elkeserítő lesz, hiszen a MSZP regnálása alatt soha nem látott mélyrepülésbe kezdett a történelmi város.

Páva Zsolt civilekkel, gazdasági emberekkel, politikusokkal és tekintélyes pécsiekkel szeretne egyeztetni. Persze Orbán Viktorral konzultálnia kell, hiszen a támogatása nélkül Páva csak a vármegyeházra szállna, kívülről...Nem emelte ki hogy kik is azok a tekintélyes Pécsiek akikkel szeretne tárgyalni, azonban vélhetően nem olyan emberekkel akik valóban a több, mint két ezer éves város érdekeit tartják majd szem előtt.

Páva Zsolt megkeresi Hiller István minisztert is, hiszen a kulturális főváros ügyében együtt szeretne működni vele. Meg ugye jó lenne ha onnan is csurranna-cseppenne az leendő vezetés zsebébe.

Arról, hogy ha esetleg a politikus nem vállalja az indulást, akkor kit javasol a frakció - Révész Mária a párt pécsi elnöke nem kívánt nyilatkozni.

A szocialisták még nem döntöttek arról, hogy kit indítanának a polgármesteri posztért.

Egyelőre a leendő Kulturális Fővárost a szoci alpolgármester irányítja.

Az MSZP-s városvezetés még nem döntött polgármesterjelöltjének személyéről azonban egyre több vezető pécsi politikus említette Szili Katalin nevét, azonban itt is a politikai harc fog előtérbe kerülni nem pedig a város érdekei. Bárki is lesz az új polgármestere Pécsnek, kijelenthetjük, hogy az "egyik kutya másik eb" tényező fog érvényesülni. Páva 2006 szeptemberétől kezdve egyszer sem segítette az akkor még csak éppen kezdődő nemzeti ellenállást, sőt többször a nemzeti oldal ellen fordult. Egy esetben például 2006. október 23-án az ünnep megzavarására való hivatkozással nem engedte bemondatni, hogy Budapesten éppen szétverik az ünnepet a kormány kutyái. Lenéző magatartás tanúsított a nemzeti emberek irányába.

Változás tehát Pécsett más pártállású vezetéssel nem fog bekövetkezni, csupán talán annyi hogy még nagyobb csődbe süllyed az egykor szebb napokat is látott Sopiane városa.

(FH nyomán Szent Korona Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2009 kilenc pontja a közbizton
  2009-02-11 19:18:10, szerda
 
  Mit kíván a Magyar Nemzet
- 2009 kilenc pontja a közbiztonság megteremtése érdekében -

1. Határozott rendőri fellépést a közbiztonság érdekében. Mindennemű
rendőrellenes fellépés esetén, lőfegyver kiterjesztett használatát
lehetővé tevő jogszabály-módosítást.

2. Minden legalább falu nagyságú településre, állandó, huszonnégy órás
szolgálatú rendőrörsöt, folyamatos járőrözést. Jól képzett és
felfegyverzett rendőrökkel.

3. Minden legalább falu nagyságú településre, állandó, huszonnégy órás
térfigyelő-rendszer telepítését a bekötőutakra és a különösen kritikus
településrészekre.

4. Polgárőrség lefedettségének és jogainak kiterjesztését, magasabb
anyagi támogatását.

5. Az exponenciálisan növekvő megélhetési szaporulók megfékezését.
Minden harmadik, 2008.12.31. születendő gyermek után a családi pótlék
megszüntetését. (Kivétel ikerszületés)

6. Iskolába járásra kötelezést, szükség esetén rendőri intézkedéssel.
Szegregált, integrációs célú oktatás bevezetését a szociálisan nem
integráltak számra.

7. A munkanélküli segély közmunkához kötését.

8. Állami pénzen közmunkások kötelező szakképzését és
közmunka-lehetőségek teremtését.

9. Visszaeső, testi erőszakot elkövetők TÉNYLEGES életfogytiglani
fegyházra ítélését.

KÜLDJED TOVÁBB MINÉL TÖBB EMBERNEK, A KÖZBIZTONSÁGUNK ÉRDEKÉBEN!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghasonlott ország vagyunk
  2009-02-11 19:13:45, szerda
 
  Meghasonlott ország vagyunk. Van két pártunk , akik miatt nagyobb megosztottság már nem is lehetne szinte az országban. Két párt ami valójában EGY, csupán az egyik többször használja a trikolórt. Nincs különbség közöttük. Semmiben.

És MI pártszimpátiától függetlenül zsigereinkben érezzük, hogy ez így nem jó. Nagyon nem jó! S ez azt mutatja, hogy erősödik a nacionalizmus. Ami nem baj. Ez nem egy szitokszó, csak annak aki nem tudja mit jelent. Talán el kellene gondolkodnunk, hogy mik és kik vagyunk mi Magyarországon. S mit jelentünk, a politikai elit számára. Én úgy gondolom, ha csak egy x-et akkor itt nagyon nagy a baj.
S ha mások előtt sokan nem is, magában már mindenki belátja: Következmények nélküli országban élünk, ahol bárki megtehet bármit, bárki mondhat bármit. Legyen az fideszes, mszpés vagy szdsz-es stb. Lényegtelen. Nincs következménye, nincs felelősségre vonás. Csak az "egyszeri ,, polgár és ,,egyszeri" kisvállalkozó az akinek rettegnie kell a mindenféle apeh, ántsz, vpop had(!)művelettől.
S a politikai elit, mindeközben él mint hal a vízben.

Ui.: Kísérlet
Adott két kalitka. Mindegyik kalitkába tesznek ugyanannyi patkányt. Az egyik patkány csoport élettere a következő.: Kalitka ugyan van, de Mozart zenéje szól, minden nap ugyanabban az időben kapnak enni , s a patkány szaporodik, éldegél boldogan az adott kis területén.
A másik kalitkában élő patkányokat rendszertelenül juttatják az élelemhez valamint változó időközönként és változó pontokból behatol a kalitka rácsai között egy szúrós tárgy , s beleböki tüskéjét az éppen ott lévő patkányba. Ebben a kalitkában élő patkányok szaporulata minimálisra csökken. Egy részük egyszerűen elpusztul, nagyobb részben viszont szervezetük előbb elrákosodik s lesoványodva kínok közt betegen döglik meg.


S mielőtt bigott pártkatonaként (legyen az bármelyik párt) bárki, is cáfolná a fentieket, kérem olvassa el az alábbiakat:

- pártszimpátiáról függetlenül tudjuk, látjuk, hogy a cégekből kivont osztalékadó emelése egyik pártnak sem jut eszébe, de a nyugdíjak , meg a szociális járadékok , bérek befagyasztása igen (Gyurcsány F. a tavalyi évben 98millió forint osztalékot vett vett fel cégeitől, Orbán V.-nak 12 millió Ft bevétele volt könyveinek kiadásából)

- pártszimpátiáról függetlenül tudjuk, hogy nem normális dolog, hogy a képviselők havonta max. 400.000Ft-nyi költségtérítésnek nevezett összeget vesznek fel az adómentesen az államkasszából. (Sok dolgozó embernek ez félévi fizetése.)

-pártszimpátiáról függetlenül tudjuk, hogy nem normális dolog, hogy külföldről idejövő multik 5 évre mentességet kapnak az adófizetés alól, s utána nevet változtatva, ugyanazon tevékenységet folytatják, de úgy mintha egy új cég lennének . S újabb 5 év. S a magyar munkaerő 3 műszakban havi 100.000Ft-ért teszi tönkre magát..

- pártszimpátiától függetlenül már inkább a piacon vesszük meg a nénikétől a tojást és petrezselymet

- pártszimpátiától függetlenül ha bekódorgunk egy hipermarketbe, akkor valahogy mégis a magyar árut tesszük a kosárba, ha az ára ,,engedi".

- pártszimpátiától függetlenül neheztelve nézzük ahogyan holmi ,,négy mancs alapítvány" családokat lehetetlenít el, gazdasági érdekeket szolgáló lejárató kampányával

- pártszimpátiától függetlenül tudjuk, és látjuk, hogy hagyja a ,,felelős" magyar országgyűlés, hogy legális uzsorakölcsön legyen jelen a magyar hitelpiacon.(Provident)

- pártszimpátiáról függetlenül tudjuk, hogy nem normális dolog, hogy pl. a Hankook 15milliárdos támogatásért cserébe, a munkaügyi szabályok folyamatos be nem tartása mellett, a létrehozott munkahelyeken fekete illetve koreai vendégmunkásokat is alkalmaz . S a gyár mi adóforintjainkból épült! Nekünk!!

Ez csak néhány példa.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tüntetés
  2009-02-11 19:04:46, szerda
 
  FELHÍVÁS


Tüntetés
a sajtó, és
véleményszabadságért
2009. február 13-án,
pénteken,14 órakor
az Igazságügyi Minisztérium előtt
(1055 Budapest, V. kerület, Kossuth Lajos tér 4.)

Mindenki hozzon magával egy példány
Magyar Hírlap-ot!

http://polgarihirszemle.tvn.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kezdeményezi az ügyészség Hunv
  2009-02-11 18:56:09, szerda
 
  Kezdeményezi az ügyészség Hunvald György erzsébetvárosi polgármester előzetes letartóztatását.

2009. február 11. 16:23 | Forrás: STOP/HavariaPress
A VII. kerületi ingatlanügyletek miatt kedden őrizetbe vett szocialista városvezető letartóztatásáról eszerint holnap dönthet az illetékes bíróság.

A polgármestert üzletszerűen és bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy kárt okozó bűncselekményekkel gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség, mert a politikus a vádhatóság szerint bűnsegédként vett részt összesen 7 csalásban és további két csalási kísérletben. A városvezető tagadta a terhére rótt bűncselekményeket és panasszal élt a gyanúsítás ellen. Az erzsébetvárosi ingatlanügyletek miatt egyébként tavaly október óta nyomoz az ügyészség, az ügynek eddig 12 gyanúsítottja van, köztük Gál György, a kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke, illetve Kardos Péter a pénzügyi bizottság vezetője. A gyanú szerint a kerületi vezetők egy hamis értékbecslést készítő ingatlanbecslő közreműködésével áron alul adtak magánkézbe önkormányzati ingatlanokat, amiket aztán a vásárló később lényegesen magasabb áron értékesített tovább, milliárdos kárt okozva a kerületnek.

STOP

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=451393
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kakastoll
  2009-02-11 18:51:58, szerda
 
  Kakastoll

http://szentkoronaradio.com:8080//files/images/Letartoztatas%2009,%20Arrest.jpg


Az utóbbi napokban egy különös érzés tört elő belőlem. Szeretném, ha egyszer jól felpofozna egy csendőr. De úgy Istenigazából.

Elképzelem, ahogyan meghallom a flaszteron csattogó csizmák zaját és hátra fordulok. Ott áll velem szemben két jó vállas csendőr. Nem is kérdeznek, csak lendül a kéz és a tenyér rásimul az arcomra. Egy magas, sípoló hang tudatosítja bennem, hogy beszakadt a dobhártyám. Hátratántorodom szédelegve és a vöröslő, csípő arcomhoz kapok.

A sokktól már azt sem értem mit üvölt az arcomba az a pödört bajuszú ember. A sapkáján picit elmélázok. Ahogy túlnézek a karimáján, az aranyló címer mögé szúrt kakastoll hol ébenfekete, hol rózsabogár színben csillog a napfényben, ahogy lengeti a kellemes tavaszi szellő.

Kicsit oldalra biccentve látom, milyen szépen billen a másik csendőr lövészbojtja, mint a régi déditől örökölt falióra ingája. Elbillen balra, majd hirtelen jobbra. Rögtön érzem az eredményt. Ahogyan a puskatus eléri az állkapcsomat, pici kis hullámok futnak végig az arcomon. A résnyire nyitott számból pedig, már ki is repült a jobb első kis őrlőfogam némi véres nyállal. Mint egy vérvörös kanárimadár a kalitkából. És már zuhanok is a talaj felé. Egy ostorcsapás szerű mozdulattal a fejem is eléri földet. Kába vagyok. Kezd elsötétülni minden, lehunyom a szemem, de az orromban még érzem a csizmából áradó átható boksz és hagymaszagot. Egy jól karbantartott csizma. Átfut a fejemben, azért mégis csak jó, hogy ilyen legények vigyázzák az emberek álmát. A számból csörgedező kis vérpatakocskát, pedig felissza a macskakövek közötti por.

Talán ha ismét fordul egy nagyot a történelem kereke, akkor megint megtörténhet majd ilyen. De addig is magunkat kell megvédeni, mert másra nem számíthatunk...

http://szentkoronaradio.com/blog/tpjj/2009_02_11_kakastoll

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
2009.01 2009. Február 2009.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1172 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 299
  • e Hét: 1957
  • e Hónap: 18750
  • e Év: 151667
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.