Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
Pörzse Sándor bevezetője a ves
  2009-02-12 22:59:26, csütörtök
 
  2009-02-12. 22:29
Pörzse Sándor bevezetője a veszprémi gyilkosság után


Pörzse Sándor remek bevezetőt vágott le a veszprémi gyilkosság kapcsán a február 9.-i Kibeszélőben - érdemes megnézni, meghallgatni.
Kiderül belőle például az, hogy az állítólag jobboldali (zsideszes) Járóka Lívia - aki, nem mellesleg, SOROS-ösztöndíjakkal és -egyetemeken végzett cociológián és hasonló büfé-ruhatár/fajvédelem szakokon -, nem volt hajlandó az ECHO TV-nek nyilatkozni Veszprémről. Ahogy, megjegyezzük, a TV2 Mokkája is csak lasszóval volt képes fogni két ismertebb cigányt, hogy beszéljenek a dologról.

http://www.youtube.com/watch?v=_eBJt0cjIT8&eurl=http://kuruc.info/r/35/35228/ &feature=player_embedded


http://kuruc.info/r/35/35228/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bekövetkezhet az államcsőd
  2009-02-12 22:55:33, csütörtök
 
  Bekövetkezhet az államcsőd
2009-02-12

Széles Gábor nagyvállalkozó csütörtökön Miskolcon azt mondta, hogy bármikor bekövetkezhet az államcsőd Magyarországon.,,Ebből a mélységből, amibe Magyarország került, ebből a lecsúszásból visszajönni nem lesz egyszerű" - jelentette ki Széles Gábor nagyvállalkozó, az Echo Televízió és a Magyar Hírlap tulajdonosa több száz ember előtt a Fidesz Korrekt-túra című rendezvényén.


Sem a bel-, sem a külgazdasági helyzet nem kedvez az országnak - mondta, hozzátéve: az elmúlt tizennyolc évben a multinacionális cégektől vártunk segítséget, de "mostanra rá kellett jönnünk arra, hogy vége ennek az útnak", a multiknak "eszük ágában sincs" segíteni. Ha rövid időn belül nem következik be kedvező fordulat, akkor az államcsődöt nem lehet elkerülni - vélekedett.

Gyurcsány Ferenc regnálása alatt 60 milliárd dollárral nőtt az államadósság, amely most 100 milliárd dollárt tesz ki, és ha az ország "nyereségesen működne", akkor sem tudná ezt kifizetni - mondta Széles Gábor. Az ország "kegyelemkenyéren él", ameddig adják a hiteleket, addig "megyeget tovább" - tette hozzá, megjegyezve, ebben az esetben akár 350-500 forintos euróárfolyam is elképzelhető.

Az elmúlt hat év gazdaságpolitikája nem folytatható tovább, de nem a "borgőzös" reformokban kell hinni, mert azok megszorításokat jelentenek. Az országnak tényleges szerkezetváltásra van szüksége - mondta Széles Gábor, aki szerint egy jobboldali kormánnyal a jelenlegi apátiából kihozható az ország.

Gyurcsány Ferencről azt mondta, hogy "miniszterelnökként egyértelműen nem vált be, de mint a Magyar Hírlap termékmenedzsere igen". Ezzel arra utalt, hogy a miniszterelnök kedden azt kérte, az állami tulajdonú vállalatok, az állami intézmények mondják le a lap előfizetését, és ne hirdessenek benne. Széles Gábor szerint Gyurcsány Ferenc kezdeményezése törvényellenes, és "teljesen versenyellenes az unióban". Azt javasolta neki, hogy ATV helyett Echo tévét nézzen, és akkor "ilyen hülyeségeket nem fog lépni".

http://echotv.hu/index.php?akt_menu=72&newsid=97034
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Neked elment az eszed Viktor!
  2009-02-12 22:47:25, csütörtök
 
  Neked elment az eszed Viktor!



Publicisztika

Az utóbbi hat év lázas ellenzéki semmittevése úgy látom megártott Neked. Ha köztünk élnél, látnád, igenis van cigánybűnözés! Nem lehet mindenkinek megfelelni, vedd már észre, hát ezért írok Neked így tegezve, ahogy az apa magyaráz folyamatosan hülyülő fiának.


Viktor! Hol élsz te? Nem kell messze menned csak a ,,nyóckerbe," a Magdolna utca környékére. Prostik, dílerek, tolvajok, rablók: szinte mind oláhcigány. De utazz le Borsodba, Nógrádba vagy az Ormánságba. Az utak mentén lányok árulják magukat. Egész falvak élnek a bűnözésből a falopástól a betörésig, az idős emberek kifosztásától a megölésükig. Kik ők? Cigányok! Mennyi embert kell még megölniük, hány kislányt és kisfiút megrontaniuk, hogy végre megértsd. Itt nálunk igenis tömeges cigánybűnözés van. Hát mit gondolsz, honnan van az árubőség a ,,lomizó" cigányok nagy részénél láncfűrésztől a festményig? Megmondom neked: főleg betörésből. Hát mit gondolsz, hogy egyes színtiszta cigány falvak romos házai között miből épült a gusztustalanlila palota, ahonnan pöffeszkedve jönnek ki ordibáló cigány tulajdonosai. Megmondom neked: saját fajtájuk kifosztásából, uzsorázásból, orgazdaságból, leányfuttatásból, színesfémlopásból és falopásból. Kérdezted már meg miből járnak drága terepjárókkal, és mennyit adóznak?

De kérdezd meg a frakciódba tartozó cigányokat, cigánymuzsikusokat, hogy ők félnek-e. Hát persze, hogy félnek, akárcsak a Homokhátság elhagyott tanyáin élő öregek, a hevesi falvak magányos idősei, akiktől az utolsó uborkát is ellopják, akik pici nyugdíjukból élnének, de nem lehet, mert te önmagadnak is hazudsz fiam. Nyugdíjas magyarok nem fenyegetik a polgármestert ,,pénzikéért, segélyikéért", Ők nem kuncsorálnak, követelnek, hanem még magárahagyatottan is dolgoznak a szegény, de becsületes életért. De ha nem lopják el terményeiket, akkor lassan eladni sem tudják, mert az általad istenített uniós jogszabályok megtiltják, a ,,magyar" hatóságok zaklatják. Nézd meg a cigány falvakban, hány ember műveli a kertjét? Nézd meg a cigányfalvakat, minden nyomoruk dacára tele a kocsma és a dolgozó emberek adójából fizetnek a játékgépekbe. Menj el óvodákba és iskolákba, ahol cigányok csoportosan zaklatják, verik a pedagógusokat. Menj el a bíróságokra, hogy mennyi cigány vádlott van az erőszakos bűnelkövetők között. Menj be és nézz körül a börtönökbe. A magyar emberek egyre jobban félnek és igazságért kiáltanak. A megoldás egyszerű: vasszigorral a bűnöző cigányok ellen, politika és korrupciómentes hatóságokat, kérlelhetetlen és eredményes rendőrséget, csendőrséget, ügyészséget, bíróságokat és vissza kell hozni a halálbüntetést.

Legyen már annyi bátorságod és nézz szembe a tényekkel. Döntsd el végre, hogy kinek az oldalán állsz Orbán Viktor!

Cságoly Péterfia Béla

Polgár Info

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=37419
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valaki hazudik
  2009-02-12 21:27:47, csütörtök
 
  Valaki hazudik
2009.02.12.-19:24:51
A főügyészség ellentmond Benczének a rendőrpalotai lövöldözéssel kapcsolatban.

A nyomozás nyíltan folyik, nem titkos, így nincs mit nyílttá tenni a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központ ellen elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt folyamatban lévő bűnügyben - áll a Fővárosi Főügyészség csütörtöki közleményében, melyet azután adtak közre, hogy szerdán Bencze József országos rendőr-főkapitány erre utalást tett.

Amint az a közleményben olvasható, az ügyészségi tájékoztatás szerint a nyomozást a Fővárosi Főügyészség Kiemelt és Gazdasági Ügyek Osztálya fokozott ügyészi felügyelet keretében irányítja. Az ügyészi felügyelet mellett azonban a nyomozó hatóság saját hatáskörben, önállóan nyomoz, és végez minden olyan cselekményt, amely az elkövetők kilétének megállapításához vezethet. Az ügyészség ezzel együtt több esetben konkrét nyomozati utasításokkal segítette a nyomozást. Jelen ügyben hangsúlyozni kell, hogy a nyomozás nyíltan folyik, nem titkos, így nincs mit nyílttá tenni.

A nyomozás jelenlegi szakaszában a rendőrség számtalan tanút meghallgatott, hatalmas mennyiségű bejelentést ellenőrzött le, azonban az eddig beszerzett bizonyítékok nem elegendőek ahhoz, hogy bárkit bűncselekmény elkövetésével megalapozottan, törvényesen meg lehetne gyanúsítani. Valamely személynek büntető ügyben való gyanúsítotti kihallgatásához személyhez kötődő, a cselekmény elkövetését konkrétan alátámasztó, megalapozott gyanúra van szükség, ennek hiányában a gyanúsítás törvényellenes. A megalapozott gyanúnak erősebbnek kell lenni, mint az eljárás megindításához szükséges úgynevezett ,,egyszerű gyanúnak" - áll a közleményben.

A Fővárosi Főügyészség azután adott ki közleményt, hogy szerdán délután az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottság előtt Bencze József országos rendőr-főkapitány azt mondta, hogy vitában áll az ügyészség és a rendőrség a gyanúsítással kapcsolatban. Bencze József azt mondta, hogy a rendőrség álláspontja szerint az ügyet nyilvánossá kellene tenni, mert több védett tanút és vádalkuval védett személy is van, akik egyértelműen meghatározták a bűncselekmény felbujtóit.

Az ORFK Teve utcai székházára 2007. február 13-án hajnali fél kettő előtt nyitottak tüzet ismeretlenek. A golyók részben az épület falába fúródtak, részben az irodák ablakait törték át. Senki sem sérült meg. A rendőrség az épülettel szemben - a József Attila Színház mögötti területen - 14 töltényhüvelyt talált, az előzetes fegyverszakértői vizsgálatok szerint ezek 7,62 milliméteres automata fegyverből származnak.

FH
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért bújkál egy bodzagyűjtő?
  2009-02-12 21:17:21, csütörtök
 
  Pilhál György: Miért bújkál egy bodzagyűjtő?
2009. február 12. 08:55


MNO
Pilhál György: Kicsivel tovább azt olvashatjuk, hogy a Sztojka család felháborítónak tartja a rendőrség közleményét, amely szerint Iván gyerek volt már büntetve. A mama kifejezetten állítja, náluk az egész családban még soha senki nem volt büntetve. Ők egyszerű, tisztességes emberek, bodzagyűjtésből és vasazásból élnek. Iván is végtelenül jámbor gyerek. (Mintha az imént Éva asszony mondta volna, hogy fia attól tart, csak ne kerüljön újra börtönbe...) Elnézve a Sztojka-villát, igen jövedelmező lehet a bodzagyűjtés (bár most holtszezon van), a vasazásról nem is beszélve, ami valószínűleg annyit jelent, hogy a dolgozók fölszednek egy-egy vasúti pályát, amit aztán szemaforral, sorompóval együtt értékesítenek a komálós hulladékfelvásárlóknál.

(Magyar Nemzet, 2009. február 12.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Néhány gondolat a kitörés napj
  2009-02-12 21:14:13, csütörtök
 
  Néhány gondolat a kitörés napján! (hazafiak vs. hazaárulók)

Amikor az utóbbi években az 1945. budapesti kitörésről írtunk valahogy mindig megfeledkeztünk azokról, akik önérdekből szolgálták ki a fővárost leromboló és megszálló szovjet hordát. Nemcsak az úgynevezett budai önkéntes ezredről és parancsnokukról Variházy Oszkárról van szó, hanem a szellemi örökösekről is, akik a mai napig tudatosan elferdítik az akkor történteket.


Variházy Oszkár (hivatásos katonatiszt, akárcsak a manapság hősként tisztelt, de Horthy Miklósnak tett esküjét szintén eláruló Maléter Pál) által vezetett dezetőröket talán még mentegetni lehetne, hogy gyengék, kétségbeesettek voltak ezekben a nehéz napokban. De arról nem szabad elfelejtkezni, hogy (mivel a szovjet megszállók brutalitása közismert volt) ezzel a cselekedetükkel tudatosan hozzájárultak további számtalan magyar asszony meggyalázásához, a Magyar Szent Koronára tett esküjét mindvégig betartó honvéd kínhalálához, civilek és sebesültek meggyilkolásához, az ország fővárosának lerombolásához, kifosztásához. Később ezek a kollaboránsok voltak az un. demokratikus honvédség első tisztjei, akik az 1956 forradalom és szabadságharc eltiprásában is tevékenyen résztvettek. Ennek a gyalázatos eszmeiségnek mai követői a főleg pufajkások, pártapartcsikok kölykeikből álló magukat ellenállóknak és antifasisztának nevezők, akik Budapest elestét máig felszabadításként aposztrofálják. De hol volt a budapesti ostrom felszabadítás? Inkább beszélniük kellene az újbóli megszállásról, a magyar emberek munkatáborokba való elhurcolásáról, a nemzet kincseinek elrablásáról. Ők azonban örökösen (a gyakorlatilag nem létező ,,partizánmozgalom" mese mellet) a pesti zsidóság szenvedését, kiirtását hangsúlyozzák a Mazsihisz napi anyagi igényei szerint. Mindent abba a zsebbe! Mert szerintük ez a demokrácia. Nem a megszálló németek által elhurcolt zsidók és nem zsidók élete vagy halála a lényeg, hanem az általuk ránk kényszerítendő hamis bűntudatért kisajtolt készpénz. Viszonzásul nekik a szovjet-cionista kollaboránsoknak is, csurran -cseppen ebből valami. Péter Gábor, Rákosi, Maléter, Cinege Lajos elvtárs mai utódai, Szekeres Imre volt kiszvezér, honvédelmi pártügyér, a megélhetési partizán Hanti Vilmos, a módszerváltáskor (de Orbánék alatt sem) a Honvédségtől ki nem ebrudalt, honvédtisztnek alkalmatlan, de mostanra, ex dandártábornokká avanzsált Szekeres István MEASZ. alelnök célja sohasem változott. Számukra azon magasztos eszmék, hogy tisztesség, becsület, eskü, haza, nemzet, Szent Korona soha nem léteztek, és ezt bizonyítják tetteik! Mert elveik biztosan nem lehetnek azoknak, akik mindig az épp regnáló hatalmat szolgálják ki. (rendszerek jöhetnek-mehetnek, a lényeg, hogy ők mindig jól éljenek)
Éppen a múlt e folyamatos meghamisításának is köszönhető a jelen áldatlan állapota. Mert ne feledkezzünk meg arról, hogy a ma Variházy Oszkárjai azért létezhetnek, mert 1990.-ben Antall Józsefnek, tettestársainak és a rózsadombi paktumnak köszönhetően elsíbolták a társadalmi igazságtételt és evvel a nemzet igazságszolgáltatását!

Cságoly Péterfia Béla

Polgár Info

Kapcsolódó anyagok:

Dicsőség minden hősnek a becsület napján
Bajtársak Budapestet körülzárták

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=37365


Dicsőség minden hősnek a becsület napján!

Budapesten 1945. február. 11.-én a teljesen reménytelenné és értelmetlenné vált az ellenállás. Adolf Hitler német birodalmi kancellár tiltó parancsa ellenére a IX. SS hegyihadtest rádiója a következőt jelentette a legfelsőbb parancsnokságnak:- élelmiszerünket felhasználtuk, az utolsó töltény csőre töltve. Budapest védőiként választhatunk a kapituláció vagy a harc nélküli lemészárlás között (...) A sötétség beálltával kitörök.-


Nyilvánvaló volt, hogy a védők nem fogják letenni a fegyvert, amíg pillanatnyi esélyük van az esetleges áttörésre. Ez az orosz fogságtól való félelem miatt - ami legtöbbször jogos is volt-, az olyan szinte reménytelennek tűnő próbálkozások, mint ez is, indokolt volt. Előzményképpen egy újabb rádióüzenet január 30.-án: -éhség és betegségek terjednek. A helyzet most nagyon kritikus. A harc az utolsó szakaszába lépett.-
Este nyolc órakor indult meg az első rohamcsapatok támadása a Moszkva tér- Margit körút- Olasz fasor teljes hosszában. A szovjetek nem bizonyíthatóan de valószínűleg tudtak a tervezett útvonalakról, és hullahegyekké változtatták azokat. Egészen a mai napig nem tudjuk pontosan hányan érték el a német-magyar vonalakat, de 650-1100-ig terjed a megbecsült létszám! Ezzel a nappal megszűnt létezni a 8. SS-Kavallerie-Division ,,Florian Geyer", a 22. SS-Freiwillingen Kavallerie Division ,,Maria Theresia" e két Waffen SS testvér (lovas) hadosztály is. Továbbá megsemmisült a Feldherrnhalle páncélgránátos hadosztály három zászlóalja is (négyből) Gyakorlatilag elpusztult vagy fogságba esett kb. 43000 német és 38000 magyar katona. Mi sem bizonyítja jobban a kitörés szörnyűségét, hogy alakulataik élén elpusztult SS Brigadeführer August Zehender és SS Brigádeführer (vezérőrnagy) Joachim Rumor mind a ketten a vaskereszt lovagkeresztjével kitüntetve. A budapesti harcokban résztvevők közül még hatan kaptak lovagkeresztet. (hárman postumus). De elpusztult számtalan magyar honvéd is, bár sokan mivel magyarul beszéltek sikeresen elbújtak a városban. Eddig a tények.
A háború, maga a pokol, ahol megtagadják az Istent és az embert. Az igaz áldozatokat, soha sem azok viselték, akik előidézték.
A háború anatómiájáról álljon itt néhány gondolat Fekete Istvántól, magyar irodalmunk egyik gyöngyszemétől:
-Mert láttam a háború rémületes gonoszságát, embertelenségét, elképzelhetetlen szenvedéseit és teljes esztelenségét! Kérdezd meg a francia anyákat, akik megnyerték a háborút, és kérdezd meg a német anyákat, akik elvesztették a háborút. Kérdezd meg az orosz rokkantakat, és kérdezd meg a magyar ,,Törzs"-eket, akik világtalanul, esetleg kéz és láb nélkül jöttek haza kosarakban, kérdezd meg: nyertek vagy veszítettek? Nem, nincs megnyert vagy elveszített háború, csak ,,Háború" van! Pusztító, öldöklő, embertelen! A háborúk nem oldottak meg még semmiféle problémát, de mindig elvetették a magját a következőnek. A háborúkat alig néhány ember robbantja ki, de ők nem harcolnak, és nem is halnak meg. Az egyszerű emberek ölik egymást halomra, ők hullanak idegen föld meszes gödrébe, s az ő otthonaik pusztulnak el. Ők az eszközök, és ők az áldozatok. -
Mivel a rendszerváltás óta szinte minden évben liberális hisztéria övezte a kitörés napját, beszélnünk kell a dolgok mikéntjéről. A háború utáni kommunista hatalomban igen sok zsidó származású ember dolgozott az államapparátusban. Mély ellenszenvvel viselkedtek, nagyobbrészt igaztalanul, a Horthy rendszerrel kapcsolatban és a háborúban történteket a maguk gyűlölettel átszőtt, hazug képére formálták. Ezek gyermekeik, unokáik a mai magyar liberálisok, szocialisták szellemi vezetői. Ezért lett a bestiális kegyetlenségeket felvonultató, nők százezreit megerőszakoló, tolvaj, rabló Vörös Hadsereg minden gyilkosa hős. Ennek ellenpontjaként lett minden magyar náci, és minden német SS gyilkos. Elhazudták azt a tényt, hogy az SS két fele oszlott, az ,,Allgämeine" és a "Waffen" SS-re. Az előbbi az általános, tehát a párkatonákat, a nem harcolókat, a koncentrációs táborok őreit, az elhárítás és felderítés munkatársait, hivatalnokokat takart, az utóbbi a harcoló alakulatokat. A Waffen SS tagjai kiváló kiképzésen estek át, ezért mintegy ,,tűzoltóként" vetették be mindenhol a frontokon, a harcokban. Egyfajta elit alakulatot képeztek, olyanokat, amilyeneket a világ minden hadserege rendszeresít Oroszországtól- Izraelig. Budapestet nagyobbrészben Ők védték. De hazug az állítás is, hogy minden SS katona önkéntes volt, mert ekkorra már az ún. ,,népi" németeket kényszerből, emberanyag hiányában, besorozták. A budapesti harcokban teljesen elpusztult ,,Mária Terézia" SS lovashadosztály katonái nagyobbrészt magyarországi, elsősorban bánáti és bácskai sváb legények voltak. Erről a témáról, a hadosztálytörténettel kiváló könyvet irt Kosaras Péter Ákos. Ezek a fentebb felsorolt tények nem azt jelentik, hogy minden német katona hős és minden orosz gyilkos. A történelem tényeken alapszik, és a tények makacs dolgok. A világ minden katonája, így a Magyar Királyi Honvédség is emberekből állt, akik katonák lettek. Katonákra sajnos szükség volt és van. És a katonák életüket áldozták, hogy teljesítsék a parancsokat.
Mert aki életét áldozza egy igaznak vélt eszméért, legyen az eszme jó vagy rossz, az hős! Legyen a katona nemzete magyar, német, orosz vagy japán. Áldott legyen az emléke minden igazul elesett katonának, még ha ezt sokan is tagadják.
Mert a katona, a lövészárok mélyén, a harckocsiban, a repülő fülkéjében nem moralizálhat. A liberális politikus ,,urak", nem érzik a vér szagát, a tetveket, a hányást és a verejtéket, nem tudják mi a fájdalom, milyen a leszakított végtag, és milyen a halál. Nekik, mint a háborúk kirobbantóinak, haszonélvezőinek csak üzlet az, ami a katonának a véres valóság. Mert teljesen mindegy, hogy lovag vagy Viktória keresztet hord a haldokló katona, esetleg Ő a Szovjetunió hőse, egyformán magányos a halálban mind. Lehet valaki katonaként is EMBER, de, hogy jó vagy rossz, azt a szót csak a győztesek írják. Nem a fosztogató, erőszakoskodó gyilkosokról beszélek, a katonáról! Leírom újra, a katonáról! A hősök nem moralizálnak, mert KATONÁK!

Cságoly Péterfia Béla

Polgár Info


Bajtársak Budapestet körülzárták!

Ez a számukra oly elkeserítő mondat hangzott el 1944. december 24-én újra és újra a ,,Budapest Festung"-ot ( erődöt) védő Magyar és német katonák beszélgetésében. Az ostrom kezdete olyan folyamatokat indított el, ami a Magyar Nemzet jelenlegi helyzetének kezdetét jelentette. Sajnálatos módon ezeket az eseményeket, mint oly sokat, szándékosan meghamisítják. Az akkor történtek a Magyarság kirekesztésének, megalázásának és ,,bűnös" Nemzetté való nyilvánításának sajátos liberális eszközévé vált.


Szándéka pedig egyértelmű. Egyrészt a ,,holokausztbiznisz" kiterjesztése a társadalom megmaradt értékeiért, a másik pedig a zsidó-keresztény, magyar párbeszéd ellehetetlenítése, illetve a cionista, zsidó állam és a mohó, gyakran csaló zsidó származású üzletemberek, vállalkozások törvénysértéseinek jogos bírálóit, mint antiszemitákat bemutatni. A párbeszéd elmaradásának vesztesei pedig Mi vagyunk, mert a háborús események és az ezt követő évek megértésének hiánya a mostani áldatlan helyzet kialakulásához vezetett.

Kezdjük tehát ott, hogy Budapest népe az ostrom kezdetére részben megismerte a válóságot. A háború szörnyű ,,Molochja" már nem csak a katonák között szedte az áldozatát, mert az angolszász légierő folytonosan bombázta hazánkat, így Budapestet is. Az angolok elsősorban éjszaka a Duna elaknásítására koncentráltak, a lényegesen nagyobb kárt az USAAF. terrorbombázói okozták.

Hamis az állítás, amit Ira. T Eaker tábornok pilótái képzetlenségére hivatkozva állított, hogy szükséges a szőnyegbombázás! Valójában a polgári lakosság kivéreztetése és megfélemlítése volt a cél, hisz rendelkeztek az angolok által kifejlesztett célra vezető készülékkel. Barbárságukat és gátlástalanságukat, amit természetesen politikai sugallatra tettek, részben földé tették egyenlővé a Magyar városokat, de lőttek a levegőben ejtőernyővel ereszkedő Magyar pilótákra is, ami minden erkölcstelenséget megmagyaráz.
Az eddigre már teljesen kivérzett német megszálló erők, korlátozott számú és kimerült katonái valamint a szintén lerongyolódott M. Kir. Honvédség, a gyenge harcértéket képviselő Kiska. Zászlóaljjal, valamint kisszámú hungarista harccsoporttal sokszoros ember és anyaghátrányban kezdete meg a főváros védelmét. Bár elitnek számító Waffen SS csapatok is voltak a főváros védelmébe (amelyeket minden állítás ellenére már sorozott ,,népi" németekkel tudtak csak feltölteni) beosztva, a rossz vezetés, valamint a Magyar és német tábornokok közötti feszült viszony már előrevetítette a vég kezdetét. Az orosz csapatok Sztálin utasítására ,,menetből" akarták elfoglalni a fővárost. A szovjetek hírhedten tehetségtelen tábornoka Malinovszkij, mivel nem tudta megmagyarázni a retteget diktátornak, hogy miért tart ennyi ideig az ostrom, ill. miért oly nagy az elesett katonák száma meghamisítatta az elfogottak szám adatait. Ennek köszönhető, hogy miért vittek hadifogságba minden egyenruhást, így a postásokat, a tűzoltókat, de még a Beszkárt alkalmazottait is.

Továbbiakban az ostrom részleteiről és a kitörésről nem írok, mert az a történészek könyveiben tárgyszerűbben olvasható.
De az nagyon fontos, hogy a főváros elfoglalásakor elkövetett nagy számú nemi erőszak és orosz kegyetlenkedések (a vár pincéjében fekvő sebesülteket élve égették el lángszóróval, tömegesen erőszakoltak meg német híradós- lányokat és lovakkal tépték őket szét stb.), Sztálin tudtával és beleegyezésével, egy a Vörös Hadsereg frontújságában megjelenő Ilja Ehrenburg gyalázatos cikkének köszönhető. Természetesen ez nem csak Magyarországra és Budapestre érvényes. Le kell írnom, Ehrenburg zsidó volt, de vallástalan zsidó.
Ugyanúgy, mint Rákosi, Péter Gábor és a többi bűnöző. Most értünk el ahhoz a ponthoz, ami kényes falként húzódik a Magyar társadalomban! Miért nem lehet nevén nevezni a dolgokat? Miért lehet leírni azt, ha egy katolikus pap esetleg homokos, egy Magyarra, hogy tolvaj, rabló de miért tabu, ha a gyilkos bűnöző zsidó? A hallgatás fala, a sunyi összekacsintások megfertőzik az emberek lelkét.
Mert, hogy papolhatnak a demokráciáról azok, akik az ,,Aczéli" demokrácia hívei, a közismert három "T" bajnokai. Miért vagyunk mindnyájan bűnösök a pesti gettókért, amikor német megszállás alatt volt Magyarország, és kollaboránsok egész Európában voltak? Miért ,,természetes" ha Izraelben lelőnek palesztin kisgyereket, és miért terrortámadás, ha palesztin öl zsidót? Bűn és bűnhődés de modern változatban? Vagy mégis, mint annyiszor, a tények elkendőzése a cél? Mert kérdem én, mikor bántották zsidó származásáért a kikeresztelkedett Sándor György ,,humoralistát"? Miért hitelesebb Csintalan, mint Hering József? Miért kell szeretnem, mert zsidó és miért utálnom, mert keresztény? Miért kell hinnem jobban Efraim Zurofnak, mint Irvingnek? Miért a kettős mérce? Miért hiszik, hogy érinthetetlenek? Kérem Önöket, gondolkozzanak el, miért?

Cságoly Péterfia Béla

Polgár Info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyarok kétharmada nem szim
  2009-02-12 20:57:17, csütörtök
 
  A magyarok kétharmada nem szimpatizál a zsidókkal
2009. február 12. 20:33

HunHír.Hu

A megkérdezett magyarok kétharmada szerint a zsidók túl nagy hatalommal bírnak az üzleti világban. Több mint felük úgy véli: a kelleténél többet beszélnek a holokausztról. Szóval a kajmánoknak kicsit el kéne gondolkodniuk, meddig akarják még feszíteni a húrt, gyalázni a magyart, múltját, s csak a saját kínjaikat a világba röfögni. A száz százalék nagyon hamar összejön, aztán...

Tízmilliók hisznek a "klasszikus zsidóellenes előítéletekben" (vagyis a zsidókkal kapcsolatos realitásokban) a hét vizsgált európai országban - ez derül ki a New York-i székhelyű Rágalmazásellenes Liga (a zsidó felsőbbrendűség és hatalom kifejezésének nemzetközi központja) friss felméréséből, amelyet a TNS közvélemény-kutató kérdezett le, országonként 500-500 telefoninterjúval az elmúlt két hónapban.

Az Ausztriára, Franciaországra, Lengyelországra, Magyarországra, Nagy-Britanniára, Németországra és Spanyolországra kiterjedő vizsgálatban a zsidók a válaszadók csaknem fele szerint hűebbek Izraelhez, mint a saját országukhoz. A feltett kérdések közül ez világítja meg a legjobban, hogy az igazságérzet kifejezése nincs egyenes arányban a zsidó közösség nagyságával az adott országban. Az ország méretéhez képest jelentősebb zsidó közösséggel rendelkező magyaroknál "csak" 40, a franciáknál 38, a briteknél 37 százalék ez az arány - olvasható a Népszabadságban.


Tízből négy európai véli úgy, hogy a zsidók túl nagy befolyással bírnak az üzleti világban, illetve a nemzetközi pénzpiacokon. Az előbbi arány éppen hazánkban a legnagyobb (67 százalék), az utóbbi pedig (59 százalék) a spanyolok után a második legmagasabb. Az európaiak csaknem fele, köztük - legkiemelkedőbben - a magyarok 56 százaléka "valószínűleg igaz"-ra tette az állítást, miszerint a zsidók túl sokat beszélnek a holokausztról.

A hazánkban megkérdezettek egyharmada szerint a zsidók felelősek Krisztus haláláért; az ősrégi, antijudaista tétellel a hívő Lengyelországban értenek egyet a legtöbben, míg a jórészt szekularizált Franciaországban a legkevesebben.

Népszabadság fogalmazása pontosítva

HunHr.Hu kommentár:
Ez ugyan olyan kérdéskör, mint a cigánybűnözés. Nem azért tiltakozik ellene a magyar, mert a cigány nem magyar, nem fehérbőrű, és asszonyaik sok szoknyát hordanak. Nem azért ilyen a zsidók megítélése sem, mert a zsidó nem magyar, férfiaik kipát viselnek, és más a vallásuk legtöbbjüknek. Hanem ahogyan hozzánk viszonyulnak, viselkednek, és velünk bánnak.

http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=16755
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
550 forinton is kötöttek már ü
  2009-02-12 20:52:38, csütörtök
 
  Heim Péter: 550 forinton is kötöttek már üzletet az euróra!

Az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő vezérigazgatója négy-öt százalékos GDP csökkenéssel számol

Szentkirályi Balázs - Máriás Leonárd
2009-02-12 07:30



A GDP növekedés visszaesése nem 2-3, hanem 4-5 százalék között lesz - mondta lapunknak az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő vezérigazgatója. Heim Péter nem látja az ezer milliárdos adócsökkentést, szerinte elképzelhető, hogy a januárban megbukott költségvetés újabb változata is tarthatatlan. A szakember úgy tudja: nyugdíjkorhatár emelésre készül a kormány.

1. ..... Heim Péter: 550 forinton is kötöttek már üzletet az euróra!
2. ..... Három terület, ahonnan nem kéne elvenni pénzt

Kapcsolódó cikkek

* Király Júlia: sokan a munkájukat és a jövedelmüket is elveszítik
* 1000 milliárdos átrendezés: mire lesz elég? cikktárba
* Mit akar megúszni a kormány az áfaemeléssel? cikktárba
* 310 forintnál kezdődhetnek a tömeges hitelbedőlések - válságspirál jön? cikktárba
* Államcsődről beszélt: ha Suchman nem ránk gondolt, akkor kire? cikktárba
* "Bulgária 3-5 év alatt lekörözhet minket" cikktárba
* Válság - Közeleg a kilábalás? cikktárba

Egyik kollégája nemrég azt írta: februárban eldőlhet, sikerül-e elkerülnünk a krízist. Sikerül?

Nem látom, hogy megoldódott volna a helyzet. A piac a miniszterelnök jövő hétre ígért bejelentéseire vár. Az eddig kiszivárogtatott tervekre azt lehet mondani, hogy óvatos lépések a jó irányba. Azonban nagyon szomorúnak tartom, amikor azt halljuk, hogy ez az elmúlt húsz év legkomolyabb adóreformja. Lehet, hogy az, hiszen a legtöbb területet érinti, de az önmagában komolytalan, hogy a terveket komolynak nevezzük. A tervekből ugyanis én úgy látom, hogy a tervezett csomag összhatásában messze van a nettó ezer milliárdos hatástól.

A miniszterelnök korábban azt mondta: 1000 milliárd forintnyi bevételről mond le a költségvetés júliustól számolva egy éven belül, amit egy 700 milliárdos bevételnöveléssel és 300 milliárdnyi kiadásmérsékléssel készül ellensúlyozni.

Jelen pillanatban nem látom az ezer milliárdos vágást. Én inkább 500 milliárdnyi vágást és egy hasonló mértékű emelést látok megvalósulni. Ráadásul a költségvetésben jelenleg nem egy 250-300 milliárd forint körüli luk tátong, hanem számításaink szerint másfél-kétszer ekkora.

Mire alapozzák ezt a számot?

A GDP visszaesése nem 2-3, hanem 4-5 százalék között lesz. Két hónappal ezelőttig mi is 2-3 százalékos visszaesést vártunk 2009-re.

A jelentősen módosított prognózisukat a rossz ipari termelési adatokra alapozza?

Az ipari termelés, a banki hitelportfóliók adatai vagy a német megrendelés-állomány változása is ebbe az irányba mutatnak. Egy 4-5 százalék közötti, mondjuk 4,5 százalékos növekedéscsökkenésnél és egy három százalékos inflációnál másfél százalékkal csökken a nominális GDP. Emiatt a költségvetés bevételi és kiadási oldala is messze van attól, hogy teljesüljön. 500-540 milliárddal romolhat az egyenleg. Van a költségvetésben egy körülbelül 140 milliárdos tartalék. Tehát egy durván 350-400 milliárdos kiadáscsökkentést kellene megvalósítani. Ezen kívül felmerülhetnek más kiadások is. Az államnak például az MNB bizonyos veszteségeit ki kell pótolni, ez az összeg szerintünk a vártnál 70 milliárd forinttal nagyobb lesz.

Egy másik probléma, hogy a társasági nyereségadóból befolyó bevételeket a kormány a múlt évben túltervezte. Az ebből adódó bevételkiesés ebben az évben jelentkezik - vagy legkésőbb jövő tavasszal -, ami megnöveli a deficitet 150-250 milliárd forinttal. Ezeket összeadva a deficit a jócskán meghaladhatja a vártat.

Tehát arra utal, hogy a kormány által várt 2-3 százalék közötti visszaesés akár kétszer nagyobb is lehet. Emiatt a költségvetés bevételi oldala sem fog teljesülni, az egyenleget ráadásul egyéb egyszeri hatások is rontani fogják. Tehát a januárban megbukott költségvetés korrekciója is megbukik?

Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a negyedik költségvetési verziót újabbak fogják követni. Sajnos egy olyan évben vagyunk, aminek egy igen nagy tartalékkal kellett volna nekimenni. Jó lenne a GDP két százalékának megfelelő tartalék - ez több mint 500 milliárd forintot jelentene.

A nyugdíjrendszerben is lesz egy viszonylag érdekes változtatás (Fotó: Györffy Anna)

Elképzelhetőnek tartom, hogy a bajokat látva a kormány majd igyekszik az IMF-et rávezetni arra, hogy a 2,6 százalékos hiánycélt nem lehet tartani. Az IMF talán 3 százalékig fölenged minket. Ez azonban komoly probléma lenne, főleg, ha nem jönnek strukturális reformok.

A kormányzat a piaci hírek szerint be fog jelenteni egy mintegy 500 milliárdos szociális transzfer csökkentést, ugyanakkor azt látni kell, hogy ez nem elég, és a struktúra legalább olyan fontos mint a szám nagysága. Az az érzésem, hogy egyik szempontból sem lesz kielégítő.

Milyen megszorításokról vannak információi?

Úgy tudom, hogy alapvetően a családtámogatási rendszerbe piszkálnak bele és a nyugdíjrendszerben is lesz egy viszonylag érdekes változtatás, miközben a jelenlegi nyugdíjasokat továbbra is kímélné a kormány.

A nyugdíj előtt állók esetleg korhatáremelésre számíthatnak?

Igen, a korhatáremelés valamilyen formájában gondolkoznak, de erről inkább nem beszélnék többet. Inkább azt mondom, az aktívakat, a munkából, fizetésből élőket támogatni kell, az adókat csökkenteni kell. Honnan lehet elvenni? Az állam működési kiadásaiból le lehet csippenteni maximum 500 milliárdot...




[1/2] Következő oldal »
1. ..... Heim Péter: 550 forinton is kötöttek már üzletet az euróra!
2. ..... Három terület, ahonnan nem kéne elvenni pénzt


http://www.hirszerzo.hu/cikk.heim_peter_550_forinton_is_kotottek_mar_uzletet_az_e urora.97414.html




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emlékezzünk a kommunizmus áldo
  2009-02-12 20:42:52, csütörtök
 
  Olvasó: Emlékezzünk a kommunizmus áldozataira!

http://www.l88.hu/about3517.html

2009 február 12 - csütörtök, 12:20


A kutatások szerint Kelet-Európában 1 millió/?/, de világszerte közel 100 millió ember esett áldozatául annak a hamis és torz ideológiának, amelyet a kommunizmus védelmében felszólalók így fogalmaztak meg: ,,Marx, Engels és Lenin elgondolása helyes volt, de a megvalósításba hiba csúszott". Gyerekként sokszor ünnepeltük a Nagy Októberi Szocialista Forradalmat, amely tulajdonképpen a kommunizmus születésnapja. ( 1917. november 7. )

Hogyan született a kommunizmus és vált ,,tömeggyilkossá"?

Miután Trockij és Lenin, a orosz kém (!) gyakorlatilag vérfürdőt rendezett Szentpétervárott, elfoglalták a kormányszerveket, majd a gyenge és erőtlen polgári kormányt kijátszva a hadsereget a maguk oldalára állították.

II. Miklóst és családját - bírósági ,,Ítélet"nélkül- hihetetlen brutalitással kivégezték, de azokat sem kímélték, akik nem szimpatizáltak a bolsevikokkal.

Lenin ezután vérszemet kapott, és megszüntette az alkotmányozó nemzetgyűlést 1918 januárjában. Innentől már nyoma sincs a jogállami kereteknek

1918. február és június között államosították a bankokat és leépítették a nagyipart.

Szerencsétlen orosz társadalom- ahol tömeges volt a éhség miatti halálozás, és az életkörülmények is középkori állapotokat mutattak- 1923-ban megkapta a legnagyobb büntetését is: Joszip Visszárionovis Dzsugasvili, azaz Sztálin lett az egyszemélyi diktatúra vezetője.

A kommunizmus ideológiája kíváló hátteret biztosított a világ legnagyobb megsemmisítőtábor - rendszerének, a Gulágnak, ahol a létszám 1935-re meghaladta az 1 millió főt. ( Egyesek szerint a 10 milliót ! )

Hol van már ekkor Karl Marx és Friedrich Engels 1848-as Kommunista Kiáltványa, amely az osztálynélküli társadalmat hirdette és azt a hamis ideológiát terjesztette, hogy a kommunizmus olyan társadalmi forma, amelyben minden tulajdont a közösség vagy az állam birtokol és valamennyi polgár egyenlően részesül a javakból?!

A kommunizmus végképp eltörölte az évszázados történelmi hagyományokat magában foglaló cári Oroszország szellemi értékeit, vagyonát elherdálta. Az emberi élet leminősítése olyan méreteket öltött, ami nagyobb pusztítást eredményezett, mint az eddigi összes háborúk embervesztesége.

Sztálin szerint: ,,Egy ember halála tragédia. Egymillióé statisztika."

Az elnyomástól és a kizsákmányolástól mentesítő társadalom kiépítéséről szó sincs, az értelmes munkát lehetővé tevő szabadságot jobb, ha elfelejtjük.

Az ehhez vezető út a fennálló burzsoá struktúrák, intézmények tudatos lerombolása. Sokunk életét már megnyomorították és védelmezték/védelmezik a kevesek kiváltságait. Azt a nem létező elméletet pedig jobb egy pszichiáter kezébe adni, hogy az egyén szabadsága nem kerülhet szembe a közösség szabadságával, egyik sem előbbre való a másiknál, mert egybeesik mindkettő érdeke. (?)

Valószínű, hogy Bakunyin sem mondta komolyan ezeket a szavakat: ,,az én szabadságomhoz nélkülözhetetlen mindenki szabadsága".

Sajnos- bármilyen fájdalmas- az emberi természet és az általa megalkotott társadalom közötti viszony soha nem teremt ehhez hasonló állapotot, mivel emberi kapcsolataink bonyolult alá-, és fölé rendeltségi viszonyok szerkezetén nyugszik.

A kommunizmus által hirdetett másik tétel is irracionális, mivel a termelési eszközök köztulajdonba vétele, a bérmunka eltűnése és az emberi alkotó tevékenységre ható külső kontroll látszólagos eltörlése mégsem valósult meg...

Magyar földműveseink sem kerülték el a szovjet mintára bevezette terrort, mivel minden olyan magyar gazdát megbélyegeztek, akinek 20 holdnál nagyobb volt a földterülete. Őket nevezték ,,Kulák"-nak, akiktől mindent elvettek, lelküket megnyomorították.

Az iparosoktól elvették munkalehetőségüket, Magyarországon is megszűnt a magántulajdon.

1953-ban meghalt Sztálin, de - Kádár János lelkes közreműködésével- hazánkban a kommunista hatalom aktív mozgásban tartotta az állandó rettegést és a félelmet. Látszólagos ,,puha diktatúráját" hatalmas kölcsönök tették lehetővé, amely végül is összeroppantotta a társadalmat 1988/1989-re...


...és azok a bizonyos kulcsszavak... a szabadság, egyenlőség, testvériség, mintha visszaköszönnének korunk liberalizmusában, amely 2009-re, Magyarországra ismét elhozta a tömeges mélyszegénységet, a morális pusztulást és a teljes bizonytalanságot.

Emlékeznünk kell, mivel a kommunizmus torz és hamis világa még mindig itt van közöttünk!


D. Ágnes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány: Az állam az eddigi
  2009-02-12 20:39:17, csütörtök
 
  Gyurcsány: Az állam az eddigi formájában nem finanszírozható tovább
2009-02-12

Az állam jelenlegi szerepe nem tartható fenn, ám éppen ez jelenti a legnagyobb konfliktust - mondta Gyurcsány Ferenc csütörtökön a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége és a DEMOS Magyarország Alapítvány közös konferenciáján tartott beszédében. A kormányfő szerint az állam az eddigi formájában nem finanszírozható tovább, ezért új, önfinanszírozó, patrióta gazdaságpolitikára van szükség.

Véget ért a nemzetközi pénzbőség korszaka, az államok bezárkóztak, így a jövőben csak belső megtakarításokkal lehet a költségvetési hiányt finanszírozni - mondta csütörtökön a kormányfő a Magyar Tudományos Akadémián. Gyurcsány Ferenc szerint az állam szerepe jelentheti a legnagyobb konfliktust a következő időszakban. Miközben a családoknak a munkahely elvesztése és a hiteltörlesztés, addig a vállalkozásoknak a szűkülő piac és a likviditási problémák jelentik a legnagyobb kihívást. A miniszterelnök szerint így az állam lesz a "végső menedék", miközben egyre kevesebb pénz áll rendelkezésére.

A világgazdaságban újjáéledt a nemzeti protekcionizmus, így az új egyensúly csak a piac és a verseny rovására alakulhat ki. A kormányfő szerint így mindenütt megnő az állam társadalmi felelőssége. Magyarországon is patrióta gazdaságpolitikára van szükség, ám ez nem jelenthet gazdasági protekcionizmust. A kormányfő szerint jelenleg az egyetlen társadalmi prioritás a munka, az ehhez kapcsolódó nagyobb teljesítmény és a siker. Az elmúlt két évtized virtuális, nem valódi értékteremtését egy újrafogalmazott világ váltja fel.

A korábbi viszonylagos társadalmi nyugalmat türelmetlenség és előítéletesség váltotta fel. A miniszterelnök szerint a feszültségek bűnbakkereséshez vezethetnek, ám ez a fajta radikalizmus csak tovább rontja az ország helyzetét.

Forrás: FH

http://echotv.hu/index.php?akt_menu=72&newsid=96964
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2009.01 2009. Február 2009.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1172 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.