Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
Tüntetések és megemlékezések D
  2009-02-14 23:14:47, szombat
 
  Tüntetések és megemlékezések Drezdában
2009-02-14


A szélsőjobboldal elleni demonstrációvá vált az a megemlékezés, amelyet szombaton tartottak Drezdában a második világháború végén a város ellen intézett, több tízezer halálos áldozatot követelő szövetséges légitámadás 64. évfordulója alkalmából.


Az áldozatokra való békés emlékezést - akárcsak az elmúlt években - ezúttal is szélsőjobboldali csoportok zavarták meg. Szerte az országból több mint ötezer neonáci érkezett a szászországi tartományi fővárosba, hogy egyfajta "gyászmenetként" meghirdetett tüntetés keretében tiltakozzon az amerikai, illetve brit légierő 1945 februári bombázásai ellen, s ily módon fejezze ki szolidaritását az áldozatokkal. A tartományi parlamentbe bejutott neonáci Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) háborús bűncselekménynek tartja a támadást, s egyfajta "holokausztról" beszél.

Egy pártok felett álló szövetség felhívására ugyanakkor több mint tízezren gyűltek össze a városban, hogy a békés megemlékezés mellett állást foglaljanak a neonáci felvonulás ellen. A menetben ott volt egyebek között Richard Weizsa:cker volt államfő, Franz Müntefering szociáldemokrata pártelnök és Charlotte Knobloch, a Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke.

A hatóságok több ezer rendőrt helyeztek készültségbe Drezda belvárosában, hogy megakadályozzák az összecsapásokat. Ennek ellenére már kora délután összetűzésekre került sor a rendőrök és a hírek szerint a neonácikra rátámadó balos csoportok között.

1945 február 13-ról 14-re virradó éjszaka, illetve 14-én a szövetségesek három hullámban végrehajtott légitámadása valósággal lerombolta a Németország egyik fő ékszerének tartott Drezdát. A 772 brit és 311 amerikai repülőgép összesen több mint hétezer tonna bombát dobott a városra, amelynek belső, mintegy 12 négyzetkilométernyi területe teljesen elpusztult, további 3 négyzetkilométer erősen károsodott, csaknem 25 ezer otthon semmisült meg.

Mivel a támadás idején a városban nagyszámú menekült is tartózkodott Németország keleti részből, a halottak számát nem tudták pontosan megállapítani. Az áldozatok becsült száma 25 ezer és 135 ezer között van. Az NPD ugyanakkor a közelmúltban azzal állt elő, hogy a támadás több mint 250 ezer halálos áldozatot követelt.

A békés megemlékezések egyébként már pénteken este megkezdődtek, amikor a város vezetői, illetve a németországi amerikai, illetve brit nagykövet együttesen koszorúzta meg az áldozatok emlékművét.

Az emlékezéssel egy időben a német kormány két tagja is sürgette a neonáci NPD betiltását. Frank-Walter Steinmeier külügyminiszter annak a nézetnek adott hangot, hogy a szélsőjobboldali párt a "szervezett és agresszív neonácizmust" testesíti meg, s az alkotmányos rend ellen tör. A külügyminiszter a szélsőjobboldal, az idegenellenesség és az antiszemitizmus elleni harcot össztársadalmi feladatnak nevezte. A keleti tartományok újjáépítéséért felelős Wolfgang Tiefensee miniszter pedig úgy vélte, hogy a szélsőjobboldal ellen nem elég csak békésen tüntetni.


Forrás: MTI

http://echotv.hu/index.php?akt_menu=73&newsid=97212
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szégyen! Rokonairól is jelente
  2009-02-14 22:57:38, szombat
 
 



Szégyen! Rokonairól is jelentett a Jobbik kirakatembere

(b.), itthon@hetivalasz.hu
Heti Válasz Online - 2009.02.14.


Amint azt a Heti Válasz az Ungváry Krisztián -Tabajdi Gábor történészpáros kutatásaira hivatkozva január 22-én megírta, Kiszely István antropológus, a Jobbikhoz közelálló Atilla Király Népfőiskola főigazgatója 30 éven keresztül jelentett - elsősorban katolikus egyházi személyekről - a kádári rendszer állambiztonságának. Cikkünk megjelenése után nagy vihar támadt a radikális párt házatáján.

A Heti Válasz két cikkét követően (Jobbik holding és Vihar a Jobbikban) Kiszely leköszönt pozíciójáról, a barikad.hu-nak adott interjújában pedig elismerte: politikai helyzetjelentéseket kellett ugyan írnia, de leszögezte ,,soha egyetlen emberről, egyházi személyről kompromittáló írást nem adtam le", ha ilyet találnak az ,,archívumomban" (sic!), azt utólag gyártották. Kiszely sejtetni engedte, a lapunkban megjelent állítások egy Amerikából szervezett lejáratás részei, ám harcát folytatja, hiszen ő ,,magyar és nemzeti, no és keresztény".


Kiszely István

A tények azonban azt mutatják, a mostani fellengzős nyilatkozatokkal ellentétben Kiszely éppen a határozott értékrendű embereket jelentette a kádári állambiztonságnak. Amint az Ilkei Csaba tudományos kutató cikkéből kiderül (a tanulmány teljes terjedelmében itt olvasható), az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában ,,Feledy Zsolt" fedőnevű ügynöktől 1500 oldalnyi jelentést őriznek - ennek jelentős része kézzel írott. Aligha áll meg tehát az a védekezés, hogy ezeket a jelentéseket utólag gyártották.

A dokumentumok szerint Kiszely nemcsak papokról, szerzetesekről (például Korzenszky Richárd mai tihanyi bencés perjelről), hanem saját és felesége rokonairól is jelentett. Elárulva, hogy ki készül disszidálni, kinek milyen a világnézete, ki valutázik. Az érintettek számára súlyos következményekkel járó denunciálásból jutott a bencés tanároknak is. 1963 októberében Kiszely-Feledy például azt jelentette, hogy Karsai Géza ,,Nacionalista. Óráin lelkesen buzdította magyarságra a tanítványait". Szigeti Kilián ,,Nacionalista, óráin mindig előhozza a magyarság problémáit". Vanyó Tihamér ,,Kifejezetten fasiszta".

Tartótisztjei kifejezetten elégedettek voltak munkájával, ami nem is csoda: külföldi utazásai előtt maga ajánlotta, hogy Bécsben és Rómában kiket látogatna meg, kikről hozna információt. Buzgóságában odáig ment, hogy átadta a III/III-nak az Olofsson Placid atya édesanyja temetésén készült képeket, helyszínrajzot készített Szunyogh Xavér bencés atya otthonáról, hogy átkutatási célú betörés esetén könnyebb legyen a dolga az állambiztonságnak. Jelentette azt is, hogy lánya némettanára egy volt apáca.

A szövegekben nyoma sincs megfélemlítésnek: Kiszely-Feledy például 1962-ben kifejezte reményét, hogy továbbra is ,,dolgozhat" a diktatúra titkosszolgálatának. Még azt is kitalálta, hogyan tudja feleségének megmagyarázni az állambiztonság segítségével megszerzett dollárellátmányt.
Ahogy egy ,,nemzeti", ,,keresztény" emberhez az nyilván illik.


http://www.hetivalasz.hu/cikk/0902/kiszely_jobbik_jelentett_ugynok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem is akarták Sztojkát elfogn
  2009-02-14 22:50:53, szombat
 
 

Nem is akarták Sztojkát elfogni?

d.i., itthon@hetivalasz.hu
Heti Válasz Online - 2009.02.14.

Sztojka Ivánt villámgyorsan előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, de máris szaporodnak a kérdőjelek a Cozma-gyilkosság körül. Az országos rendőrfőkapitány vizsgálatot rendelt el, mivel nem egyértelmű, hogy ki, mikor és hogyan kérte a bíróságtól a gyanúsítottak elfogatóparancsát.

Soron kívüli vizsgálatot rendelt el Bencze József országos rendőrfőkapitány, hogy feloldják az ő és a Veszprémi Városi Bíróság elnökének nyilatkozatai közötti ellentmondást - írja közleményében az ORFK. A tegnap este 20 órakor kiadott szöveg szerint ,,egyes hírforrások arról számoltak be, hogy a veszprémi gyilkosság ügyében az országos rendőrfőkapitány és a Veszprémi Városi Bíróság elnökének nyilatkozatai között ellentmondás van abban a kérdésben, hogy mikor adták ki a gyanúsítottak nemzetközi körözését. Tekintettel arra, hogy az ORFK vezetője ezt az információt a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékesétől kapta, ezért Bencze József r.altábornagy, országos rendőrfőkapitány az ügy tisztázása érdekében soron kívüli vizsgálatot rendelt el."

Az "egyes hírforrások" a Stop.hu-t jelenti: az internetes hírportál közölte először, hogy valami nincs rendben a Cozma-gyilkosság gyanúsítottjaira kiadott elfogatóparancs körül. A lap arról számolt be, hogy Bencze József országos rendőrfőkapitány azt állította: a február 8-án hajnalban történt gyilkosság feltételezett elkövetői ellen csak délután ötkor tudták kiadni a körözést az ügyeletes bíró elérhetetlensége miatt. A Veszprémi Városi Bíróság elnöke ezzel szemben azt állította, hogy a bíró elérhető volt, ám senki nem kereste őt. A bíróság közlése szerint az első megkeresés 19 óra 20 perckor érkezett, így este 8-kor tudták csak kiadni a körözést.

Mindeközben a Borsonline szombat reggel arról írt: Sz. Iván annyira nem érezte bűnösnek magát, hogy a balhé után hazament, és lefeküdt aludni. Sőt, még reggel, ébredést követően sem gondolta, hogy komolyabb baj van, ezért délelőtt elment egy szupermarketbe vásárolni. Csupán délután, a sajtóhírek hatására döntött úgy, hogy nem maradhat tovább a lakásában - ekkor ismeretlen helyre távozott.

Vagyis amennyiben helytállóak a Borsonline értesülései, előfordulhatott, hogy a rendőrség már rég tudta, kiket kell keresni, amikor Sztojka Iván még odahaza, a lakásában figyelte a legfrissebb híreket.

Az enyingi férfi végül csütörtök éjszaka adta föl magát a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon, szombat délelőtt pedig elrendelték előzetes letartóztatását. Drescher Ivor, a gyanúsított ügyvédje a péntek hajnalban lezajlott öt órás kihallgatásról elmondta: Sztojkát három bűncselekménnyel, egyrendbeli emberölés bűntettével, egyrendbeli életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, és egyrendbeli súlyos testi sértés bűntettével gyanúsították meg, védence, mindhárom bűncselekmény tekintetében érdemi és tagadó vallomást tett.

Derzsi Péter alezredes, a nyomozás vezetője a szombati Napkeltében úgy fogalmazott: ,,rengeteg információt és adatot nyert a rendőrség a veszprémi gyilkosság harmadik gyanúsítottjának pénteki kihallgatásából". Illetve, hogy Sztojka nagy valószínűséggel társtettesként vett részt a bűncselekményben.

Fórum a témában
Utolsó hozzászólás:
fe2so4
2009-02-14 21:57
...ez az ország tiszta Muppet-Show. Ünnepeken kergetőző rendőrökkel és unatkozó IQ-fighter szélsőjobbosokkal, hangoskodó szájkaratés (csoportban bátor) többségi-kisebbséggel, akik jobban tudják a jogaikat, mint Dr. Bárándy. Egy több száz fős discóban senkit nem sikerült találni, aki érdemi információkkal tudna szolgálni. Én nem vok egy Colombo, de Sztojka polgártárs már úgy ment le a dizsibe, mintha a WBO övét szeretné megőrizni. A 30 fős társaságból nyilván csak ők 3-an voltak a hunyók, a többiek csak felebaráti szeretetből tartanak velük mindig az ilyen balhék alkalmával!!!???


http://www.hetivalasz.hu/cikk/0902/nem_akartak_sztojkat_elfogni



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tájkép csata és szadesz atomcs
  2009-02-14 22:29:12, szombat
 
  TÁJKÉP CSATA, ÉS SZDSZ ATOMCSAPÁS UTÁN


"Az esztergomi kórház sürgősségi osztályának működését március végéig felfüggesztette az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) - mondta el az országos tiszti főorvos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Mindez annak a komplex ellenőrzésnek a félidejében történt, amely a személyi és tárgyi feltételek meglétét vizsgálta az intézményekben szakmacsoportonként. Falus Ferenc elmondta: nemcsak az esztergomi Vaszary Kolos Kórház sürgősségi osztályának működését függesztették fel. Októberben ugyanígy jártak el a mohácsi városi kórház sürgősségi osztálya esetében, de az az intézmény a megadott határidőig, december végéig pótolta a hiányosságait, és azóta ismét működik.

Az ellátási minimumfeltételeknek az eddig vizsgált kórházak mindössze 1,2 százaléka nem felelt meg, de sok osztályt találtak, ahol "van mit javítani azon a színvonalon vagy munkán, amit ott végeznek" - mondta a tiszti főorvos.

Falus Ferenc beszámolt arról, hogy a tavaly áprilisban indult ellenőrzés első szakaszában eddig 60 területi és 37 súlyponti kórház összesen 272 sebészeti, urológiai, ortopédiai, égéssebészeti, traumatológiai és sürgősségi osztályát vizsgálták. A 44 sebészeti osztályból 22, a 13 sürgősségi osztályból pedig 6 felelt meg minden elvárásnak a területi szintű kórházaknál. A súlyponti minősítésű intézményekben kicsit jobb volt az arány, ott a 42 ellenőrzött sebészeti osztályból 35, a 32 sürgősségiből pedig 16 felelt meg.

A tiszti főorvos elmondta azt is, az ellenőrzés eredményeként 133 jegyzőkönyv született a hiányosságokról, amelyeket pótolniuk kell a kórházaknak. A vizsgálat augusztusi lezárásáig nem tervezik, hogy ezek nevét nyilvánosságra hozzák."

MTI


Amikor a sajtó a bűzös nyálát fröcsögtetve veti rá magát egy-egy kórházi ellátási hiányosságra, betegellátási botrányra, és ehhez jóérzésű ügyvédek örömükben hiénaként visítozva csatlakoznak ( dől majd a lé), akkor ez a háttérinformáció, hogy ti. az elemi feltételek is hiányoznak egyes intézményekben, KIMARAD a szövegből.

Meg merem kockáztatni, hogy a valóság ezerszer rondább, mint az ÁNTSZ jelentés, de erről csak azok tudnak, akik bent, a mocsárban dolgoznak.

Mást nem mondjak, tegnap ellátott betegem ügyében ma reggel telefonáltam az illetékes osztályra, s hogy, hogy nem, a mai ügyeletes ugyanaz lesz, aki már tegnap is ügyeletes volt ugyanott, de előtte már lehúzta a nappali nyolc óráját is.

Dögöljek meg, ha ezeket a szabályszegéseket az ÁNTSZ vizsgálja.Nem meri.:-)

Azonnal bedőlne az egész rendszer.

A gödör sokkal mélyebb, mint azt a felszínen úszkáló szemétből következtetni lehetne.

Remélem, Horváth Ágnes egyszer rázuhan Molnár Lajosra 30 cm magasságból.

Az is elég lesz...A Lajosnak biztos.

******************************
TÁJKÉP CSATA UTÁN, KONYHATECHNIKAI MEGKÖZELÍTÉSBŐL
Recept


Végy egy vagy két gátlástalan embert, tedd meg őket egyszerre, vagy egymás után séfnek.

Nem baj, hogy sosem főztek, nincs szakértelmük.

Tegyél melléjük néhány mindent és mindenkit kiszolgáló csapatot, hatalmat, pénzt, paripát, fegyvert, fakanalat, haveri médiát és mindent,ami kell. Zárd rájuk az ajtót, ne nézz rájuk, főzzék belőle, amit csak akarnak, amilyet akarnak.

Mikor kész, ne nézd, hogy büdös,ne nézd, hogy guszt/o/ustalan, ne nézd, hogy senki nem kér belőle, ezt kapja meg mindenki.

Tegyél hozzá jogászokat, alkotmányjogászt, ombusmanokat, közgazdászokat, állitólag betegjogokat képviselőket, versenyhivatali irodavezetőket, akik mindenre bólintanak, minden jogi-szakmai-izlésbeli kifogásra kontrázókat, (sőt rekontra, subkontra és Fedák Sári)!

Aztán terits meg, tedd az asztalra, ne szégyelld, hogy fintorognak, köpködnek, undorodnak, tömd beléjük, sőt legyél büszke a főztödre, vidd magaddal rózsaszinű retikülben Afganisztánba is a receptet.

Tedd az étlapra a Pannon pumát Kóka-szósszal, Három-madár salátát széfben kavart horváthdresszinggel, Molnárlőtte kamaraszeletet véresen.

Aztán egyszercsak valaki elkiabálja magát: hiszen ez sz...r, ehetetlen!

És dől a konyha, repülnek az eszcájgok, a tojások. Szivünk szerint megfizettetnénk, kifizettetnénk az egész cehet velük, széfestül, vizitdijautomatástul. De séfeink -markukba röhögve- tanácsadók egy exkluziv magánétteremben, s már a jövő évi étlapot tervezik. Ugyanazok.



Dr. Hávelné Szatmári Katalin

http://giulio.freeblog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pityeregjünk együtt
  2009-02-14 22:03:58, szombat
 
 
Navracsics: Gyurcsány elszomorította Magyarországot

Szombat, 2009. február 14. 20:40
MTI

Szomorú hely ma Magyarország - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szombaton este Ajkán a lakossági fórum mintegy 50-60 fős közönségének. A szocialista kormányzás elmúlt hét évének alapvető jellegzetessége a közösségi javak eltékozlása és a hatalmi gőg, hangsúlyozta, miként azt is, hogy "Gyurcsány Ferenc 12-13 évvel vetette vissza Magyarországot."

A frakcióvezető arról is beszélt, hogy Ajka jelzéseket adhat a kormánynak, hiszen rövidesen három voksolás is lesz a városban: két önkormányzati képviselőválasztást egy ajkai cég privatizációjának megakadályozását célzó helyi népszavazás követ.

1990 óta egyetlen hivatalban lévő magyar miniszterelnök sem vette magának a bátorságot, hogy pusztán ízlésalapon próbáljon meg lehetetlenné tenni valamilyen újságot, mint ahogyan most Gyurcsány Ferenc tette a Magyar Hírlappal - fogalmazott még Navracsics, aki annak a véleményének adott hangot, hogy hazugsággal lehet ugyan választást nyerni, de kormányozni nem lehet.
Navracsics: Gyurcsány elszomorította Magyarországot


szeretem_őt
2009. február 14.

21:03


50-60 fő? Majd megnézem a HIR tv-n ott biztosan majd úgy hangzik, több száz fős nézősereg előtt elmondta.... Valami új lemezt kellene feltenni Navracsics úr, mert ez már annyira unalmas. Sőt ez már szánalmas! Ja, ez az én véleményem nem kell elfogadni.
egyallampolgar
2009. február 14.

21:25


Navracsicska, te se vagy különb Gyurcsanynal!
(Csak tükörbe kellene nezni!)
Pali bá
2009. február 14.

21:38


Én nem jártam egyetemre/gondolom látszik is rajtam/,de egy egyetemi tanárt nem ilyennek képzeltem el.Kocsma szinten osztja az észt.Igaz a kocsmában nem sokáig villogna.
ki kicsoda
2009. február 14.

21:39


Azt hittem Navracsics egy értelmes ember, de tévedtem! Nem csak egyszerűen barom, de rossz ripacs is.
Jújj
2009. február 14.

21:47


Navracsics azonosítja saját magát az egész országgal??????????
Engem meg ez szomorít el. De nagyon. Boááááá....
Pali bá
2009. február 14.

21:54


Gyanús nekem,hogy minden mondatába beleszövi Gyurcsány Ferencet.Végül is Valentin-nap van ma.



http://www.zoom.hu/belfold/navracsics-gyurcsany-elszomoritotta-magyarorszagot-396 56.html

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elemeztük Sztojka írását
  2009-02-14 21:58:44, szombat
 
 
Elemeztük Sztojka írását


Szombat, 2009. február 14. 11:44 - Frissítve: Szombat, 2009. február 14. 12:27
Zoom

A Zoomnak nyilatkozó grafológus kételkedik benne, hogy valóban a 30 év körüli, agresszívnek mondható férfi írta volna a levelet, amit Sztojka Iván anyja adott át a sajtónak, azt állítva, hogy a fiától kapta. A szakember szerint a levelet Sztojka csak diktálhatta, és a nő írta a végén a nyomtatott betűs mondatokat is. Sztojkát egyébként szombaton előzetes letartóztatásba helyezték.
A grafológia nőies írásnak nevezi ezt a stílust - mondta a veszprémi gyilkosság egyik gyanúsítottjának, Sztojka Ivánnak tulajdonított levélről a Zoomnak nyilatkozó grafológus. Bíróné Ambrus Magdolna közölte: nagyon ritkán férfiaknál is előfordul ez az írásmód, de abban, hogy ez egy Sztojka Ivánhoz hasonló fiatalembernél lehetséges lenne, kételkedik.

A szakember szerint a levelet egy nő írta, akinek valószínűleg Sztojka diktálta a szöveget. Az utolsó mondatot már nem írott, hanem nyomtatott betűkkel írták. A grafológus úgy véli: ennek is van funkciója, a kiemelés.

http://static.zoom.hu/db/04/91/d000054916920375bbb24.jpg


A lefelé tartó sorok levertségre, kedvetlenségre, csalódottságra utalnak szerinte. Ám az, hogy a megszólítás, az aláírás és a margók hiányoznak, nehezíti az elemzést - mondta Bíróné Ambrus Magdolna. A helyesírási hibák mindenesetre csak általános iskolai végzettségre utalnak.

Sztojka Ivánt szombaton helyezte előzetes letartóztatásba a veszprémi városi bíróság, mert alaposan gyanúsítható a vasárnap hajnalban Veszprémben elkövetett gyilkossággal való részvétellel.

Előzőleg a 27 éves enyingi férfi öt nap bujkálást követően csütörtök éjjel ügyvédjével besétált a rendőrségre és feladta magát. Kihallgatásán érdemi vallomást tett. Azt elismerte, hogy szombat éjjel ott járt a gyilkosság helyszínén egy társasággal, de tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el. A rendőrség emberöléssel, életveszélyt okozó testi sértéssel és súlyos testi sértéssel gyanúsítja. Előzetes letartóztatásáról 2 nap múlva dönt a bíróság.

A veszprémi Patrióta bárban vasárnap hajnalban szóváltást követően meggyilkolták Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabda csapatának és a román válogatottnak a tagját. A segítségére siető csapattársai, Ivan Pesic kapus és Zarkó Sesum irányító játékos súlyos sérüléseket szenvedtek.

A veszprémi bűntény két gyanúsítottját, a sárbogárdi Raffael Sándort és a budapesti Németh Győzőt már kedden Ausztriában őrizetbe vették. Ők jelenleg is kiadatási őrizetben vannak.
Elemeztük Sztojka írását


koros-
2009. február 14.

12:28


Szerintem is a felesége írta !
Viszont a vaddisznó diktálta és nagyon fontosnak tartja súlyát és magasságát.
Azóta már bennt biztos volt konditeremben.
Polki00
2009. február 14.

12:47


Ezt mikor a tvben láttam akkor tudtam nem Ő írta. 1. Hogy adta át? telefon lediktálta anyucinak...
jude
2009. február 14.

14:23


Hát nem az olvasottságról szól ez a papirfecni!
szekerce01
2009. február 14.

14:29


Mi az, hogy erdemi vallomas? Felvetel van rola, hogy o csinalta, aztan meg tagadja? Nalam ez nem erdemi vallomas.
babi11
2009. február 14.

14:33


Ez annyira egyszerű! Miért nem haosnlítják össze a mostani írásával?
másvilág
2009. február 14.

15:15


Aki jól megnézi a biztonsági kamera szűk lépcsőfeljárós felvételét, jól láthatja, hogy egy igen jól átgondolt ördögi terv szerint zajlik a gyilkosság. Lenn "kitört a balhé",a szerencsétlen ,ártatlan megszúrtak fejvesztve menekülnek és a tanuként majd esetleg kihallgatottak ekkor jönnek szembe velük lefelé. A kopasz "tanu" és egy rövid sötét hajú, mint egy szűrő ellenőrzi a menekülőket. Én úgy látom, hogy a kopasz az egyensúlya vesztett Cosmának jobb kézzel a melléhez is csap / vagy szúr???/ és ballal finoman továbblöki. Ki ő? Nem a név szerint gyanusítottak közül való.Biztos, hogy 3 "embert" kell gyanusítani? Önök hogy látják? Lehet, hogy a gyilkosságot láttuk?
nemecsek
2009. február 14.

15:46


Nem is kellene becsukni.Minden rászoruló testvérének -szocpolból-épitsenek
apukájával olyan házat,mit a maguké.Persze életük végéig.
kukacoskodó
2009. február 14.

18:04


Sztojka vallott," az egész úgy történt, mi csendben mulattunk a barátainkal,amikor hirtelen ránktámadtak hárman,azt kiabálták mocskos cigányok. Mi nagyon megijjedtünk, és csak védekeztünk"
És akkor majd jönnek a jogvédök,mi meg sajnálhatjuk szegény cigányokat!
Nekik valahogy mindig mindent szabad,-hiszen a vajda is megmondta,a fiatalok csak szórakozni akartak. Másik, miért csak hármójuk ellen indul eljárás?
Miért csak hármójuk ellen indul vagyonosodási vizsgálat?
Talán csak nem azért mert, a telepekre, rendőr, adóellenőr be sem meri tenni a lábát
Hopka
2009. február 14.

18:43


Kedves másvilág! Jól látod, ugyanis a "meggyanúsitottak" közül egy sincs a kitaszigáló bűnbandában. Kizárólag román videóból láthatjuk a bűnbanda többi tagját (érdekes arcok!), mig a hazai médiákban letakarták őket, továbbá nem is akar velük rendőrség "elbeszélgetni". Több észrevételt nem irok ezügyben, hiszen nyilvánvaló, hogy már megint nem "igazbeszéddel" állunk szemben a veszprémi gyilkosság hivatalos kommunikációjában.
ranger
2009. február 14.

19:06


el sem olvastam egy cikket sem, csak rámentem, de ehhez nem kell grafológus, mindenki láthatja, ez nem primitiv férfi kézírása, valami ideges lelkiállapotú női írás
lovo52
2009. február 14.

19:40


Nem hiszem el, hogy tud irni! Az apja szerint, bodzát gyüjtött, meg vasazott! Na ahoz aztán kell az ész! tudjátok, amikor kiabál a roma: EZ AZ ÉN KUPACOM!!! Aztán büdös mint a dög!
hummer2
2009. február 14.

20:44


Hát persze hogy ártatlan,Egy ártatlan embernek semmi szüksége napokig bujkálni.Ugyan mitöl ijedt meg ,biztos nem volt ki neki segiteni késelni...ös beszart hogy egyedül van.


http://www.zoom.hu/szirena/elemeztuk-sztojka-irasat-39530.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vagyonnyilatkozatok - sok kérd
  2009-02-14 21:28:11, szombat
 
  Vagyonnyilatkozatok - sok kérdéssel


2009.02.13. 11:01

Azt mindig is tudtuk, hogy a következmények nélküli ország vagyunk, és a képviselői vagyonnyilatkozatok egy nagy-nagy szemfényvesztés. De akkor minek csinálják? Leadják adott év január 31-re, a sajtó csámcsog rajta 2 napot, a blogok lehet egy hetet is, aztán megy az irattárba az egész a tavalyi anyag mellé? Az MSZP például napok óta nagyon kíváncsi, hogy Szíjjártó Petike hogy szerzett 1 év alatt 3 ingatlant és 50 millió forintot? Mindezt a képviselői fizetéséből, ami bruttó 498,585+ 266,685 költségtérítés. Ami összesen 526 519 nettó. Egy évben az nettó 6 318 228 forint. De miért csak Szíjjártó? Szinte mindenki sáros a parlamentben, az alapján, amit bevallottak. És ugye a sógor, testvér, apu, anyu, anyós nevére írt vagyon meg sem jelenik ...

"Avatar" nevű olvasónk pedig Kósa Lajos vagyonnyilatkozatait elemezgette egy kicsit:

"Tudom, hogy vagyonbevallás témakörben az a divatos kérdés, hogy Gyurcsány mire költött el 100 millát egy év alatt, de én most mégis Kósa Lajosra irányítanám a figyelmet. Mi változott nála az utóbbi évben?

2007-es vagyonnyilatkozat
2008-as vagyonnyilatkozat

Visszamenőleg megváltozott pár vagyontárgy megszerzésének időpontja:
Budakeszin a magánhasználatú utat tavalyi emlékei szerint 1996 szeptemberében vette, ma már 1998 májusra emlékszik.
Seat Alhambrájának vásárlása 2005 májusról júniusra csúszott át.
BMW motorja 2003 május helyett 2004 januári lett.
Suzuki robogója 2004-es helyett 2006 májusi vétel lett.
Ja és lett egy bevallandó motorcsónakja, amit 2007-ben vett, de a tavalyi (2007.12.31-i állapotot tükröző) vagyonnyilatkozatában nem szerepelt.

Számláján 2 millió helyett 4,5 millió van.

Lakásfelújítási kölcsöne 26-ról 40 milliósra hízott. Biztos rosszul választotta meg a devizanemet. Teljes tartozása 68 millióról 87 millióra nőtt.

Bruttó jövedelme havi 400 000 Ft (ogy.) + 550 000 Ft (polg. mest.), azaz nettó 505 000 Ft. Más jövedelme nincs. (A költségtérítést nem vesszük jövedelemnek, mert azt nyilván csak a felmerült költségeinek mértékéig veszi igénybe... LOL)


Kérdéseim:
Hogy változhat meg utólag a vagyontárgy megszerzésének az időpontja?
Annyi tisztesség nincs benne, hogy megnézze a papírokat, mielőtt beír valamit? Legalább a tavalyi adatokkal egyezne!
Hogy lehet, hogy lett egy motorcsónakja, amit tavaly nem írt be? Megpróbálta eltitkolni?
Ha ennyire nem veszik komolyan a nyilatkozat kitöltését, akkor minek kell? Ellenőrzi egyáltalán valaki ezeket?
Hol a hitelesség? Tavaly hazudott, idén, vagy mindig?
Ráadásul a hitelek felsorolásánál 3 számot nem tud összeadni, és 100 000 Ft-os hibát vét a számolásban....

De ha már a hiteleknél tartunk:
Én mostanában veszek fel hitelt, szóval nagyjából sejtem, hogy alakulnak a törlesztő részletek.
87 misinek a törlesztője 20 éves futamidővel legalább 800 000 Ft! Nettó!
Jóval több, mint Kósa úr teljes nettó keresete! Jaj, úgy féltem szegényt, hogy be ne dőljön neki!
Hogy a rákba kapta meg tavaly a 26 millás lakásfelújítási hitelt, ha már akkor is 40 millás adóssága volt, amihez már akkora törlesztő jár, hogy majdnem a teljes havi nettója elmehetett rá? És ilyen anyagi helyzetben kap még 26 milliót? (És miből vette motorcsónakot tavaly, ha már minden pénze elment a törlesztésre?)
Az OTP-ben ezt nem számolták ki? Vagy Kósa úr az OTP-nek még egyéb jövedelmekről is beszámolt, ami ránk nem tartozik?
Vagy esetleg a Postabankos/K&H-s VIP lista az OTP-nél él tovább? Mekkora kamatra kapja Kósa a pénzt, és milyen viszontszívességeket tesz cserébe a banknak????

Honnan van pénze a látványosan luxus életmódot fenntartani a nettó fizetését meghaladó törlesztő részletet indukáló hitelek mellett?

Várok minden véleményt, de a zombisereg "ő jól végzi a munkáját, neki szabad lopni", "mocskos komcsi vagy, Kósa az Isten", "de ezek többet lopnak" szövegei kevéssé érdekelnek."

33 komment


http://vastagbor.blog.hu/2009/02/13/kotelezo_kamu_felesleges
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Káli Sándor megmondta
  2009-02-14 21:21:06, szombat
 
  Káli Sándor megmondta

2009.02.13. 13:01



Horn "Menj a picsába, Feri" Gábor csütörtökön sajtótájékoztatót tartott Budapesten: "-Az elmúlt hetekben azt lehetett tapasztalni, hogy "a velünk élő borzalmas rasszizmus se nem jobb-, se nem baloldali", mert baloldali, vagy magukat annak gondoló miniszterek és polgármesterek szólaltak meg elfogadhatatlan módon - mondta a miskolci rendőrkapitány kijelentéseiről, illetve a Marian Cozma veszprémi kézilabdázó meggyilkolását követő reakciókról.

Az SZDSZ ügyvivője sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Káli Sándor, Miskolc szocialista polgármestere "együtt masírozott az árpádsávos zászlókkal tüntetőkkel, (...) hallottunk olyan MSZP-s miniszterről, aki cigánybűnözésről beszélt, anélkül, hogy bármiféle konkrét magyarázatot adott volna, hogy mit ért ezalatt".

Veszprém jobboldali polgármestere ugyanakkor példamutató módon szólalt meg vasárnap - tette hozzá a szabad demokrata politikus. A vasárnapi megemlékezésen Debreczenyi János (Fidesz-KDNP) felszólalását folyamatos füttyök és bekiabálások szakították meg, miután azt mondta, hogy az elkövetők is magyar állampolgárok, és a rendőrségre, illetve az ügyészségre kell bízni elfogásukat.

Horn Gábor azt mondta, egyetértenek a polgármester azon kijelentésével is, hogy ezek az esetek nem használhatóak fel indulatkeltésre, a konfliktusok szítására.

A politikus hangsúlyozta, az SZDSZ vezetősége és tagsága együtt érez a meggyilkolt veszprémi kézilabdázó, Marian Cozma családjával, és azt várják az igazságszolgáltatástól, hogy a lehető legsúlyosabb büntetést szabja ki az ügyben. Hozzátette: az SZDSZ mindig fel fog lépni a kollektív bűnösség kimondása ellen, mert nem lehet egy kisebbséget vagy akár egy nemzetet kollektív értelemben bűnössé tenni.
Horn Gábor a magyar társadalom egyik legsúlyosabb kérdésének nevezte a romakérdés megoldását, hangsúlyozva, az nem lehet a feszültségek fokozása, a faji alapú előítéletek legitimálása. Azt mondta, a szabad demokraták nem fogadják el, hogy egy kisebbség egésze lenne a felelős egy bűntettért, mert Veszprémben "banditák követtek el bűncselekményt, bűnhődjenek".

Hozzátette, kapják el a bűnözőket, de ez nem indok arra, hogy akár a rendőrség bármely vezetője, "akár a legnagyobb ellenzéki párt elnöksége egészében cigánybűnözésről beszéljen".

A többségi társadalomnak nagyon nagy a felelőssége ebben az esetben - emelte ki. Azt mondta, ha egy politikus ilyen helyzetben "cigánybűnözőzik", akkor a szélsőjobb malmára hajtja a vizet. Az ügyvivő azt kéri, hogy minden felelős helyzetben lévő politikus szólaljon meg az ügyben.

Horn Gábor kérdésre válaszolva elfogadhatatlannak nevezte Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány kijelentéseit. Azt mondta, hogy azok csak a konfliktust növelik. Hozzátette, a rendőrség akkor teszi a dolgát, ha nem rasszista kijelentéseket tesz, hanem elfogja a bűnözőket. Megint kiderült, hogy ez egy következmények nélküli ország, bárki, bárhol bármit mondhat - jelentette ki Horn Gábor. (Nem Gábor, bárki nem, csak a politikusok.)

A sajtótájékoztatón szintén részt vevő Mohácsi Viktória, a párt európai parlamenti (EP-) képviselője emlékeztetett rá, hogy az Európai Unió 27 tagállama közül Magyarország az első, ahol a szegregációt jogszabályban mondták ki törvényellenesnek.

Véleménye szerint az a tény, hogy Magyarország ezt a problémát felismerte, annak köszönhető: a roma integráció és a romákkal kapcsolatos problémák nem voltak, és most sem annyira súlyosak, mint más nyugat- vagy kelet-európai országokban.

A képviselő kijelentette, hogy akik ilyen kifejezéseket használnak, azoknak tudniuk kell, hogy a romák megbélyegzése súlyosbítja a helyzetet.

Hangsúlyozta, a veszprémi bűnelkövetők hozzátartozói nem felelősek Marian Cozma meggyilkolásáért, ezért ennek megfelelően kell szankciókat alkalmazni.
A roma integrációnak semmi köze nincsen a gyilkosságok és lopások elkövetőihez vagy az országban kialakult hangulathoz, ezeket a programokat továbbra is komolyan kell venni - mutatott rá.

Mohácsi Viktória józanságot kért minden magyar állampolgártól, köztük a politikusoktól és azt, hogy támogassák a valódi megoldást kínáló közéleti szereplők törekvéseit." (MTI)

Nos, amit ebből az anyagból az SZDSZ kifelejtett, az szerencsére máshol megtalálható. Nevezetesen Káli Sándor, Miskolc MSZP-s polgármesterének szavai. Íme:

"A miskolci polgármester úgy fogalmazott: felháborítónak tartja, hogy egyes budapesti politikusok úgy próbálnak maguknak média-megjelenést generálni, hogy olyan dolgokról beszélnek, aminek a körülményeit nem is ismerik. Káli Sándor szerint ez éppen olyan veszélyes, mint az égető társadalmi problémákat a szőnyeg alá söpörni.

Hozzátette: "már több interjúban elmondtam, azért mentem el az eredetileg Pásztor Albert rendőrkapitány érdekében szervezett szimpátiatüntetésre, mert úgy gondolom, hogy minden felelős városvezetőnek ott kell lennie a városában rendezett nagyobb eseményeken. Így amikor azt tapasztaltam, hogy az ügy megoldódásától függetlenül - a főkapitányt már visszahelyezték pozíciójába - jelentős tömeg tart a főtér felé, én is elmentem a Városház térre" - közölte.

Kifejtette: ott főként kíváncsi, a városért aggódó miskolciakkal találkozott, akik számára hamar kiderült, hogy a rendezvény eredeti céljától eltérően, szélsőjobbos erőfitogtatássá alakult. Így az emberek többsége - egyebek mellett ő is - hazaindult.

"Ezek után határozottan visszautasítok minden olyan manipulatív politikai fejtegetést, ami a téren lévő tisztességes miskolciakat vagy engem szélsőjobboldali nézetekkel azonosít" - jelentette ki Káli Sándor, aki végül megjegyezte: a jövőben csak olyan politikusokkal kíván az ügyről beszélni vagy vitatkozni, akik valóban a helyzet megoldásáért tennének."

A legjobb rész pedig:

Káli Sándor polgármester a Horn Gábor csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva azt mondta: "mint ahogy Horn Gábor nem láthatott engem árpádsávos zászlókkal, tüntetőkkel együtt masírozni, én sem láttam őt Miskolcon marslakókkal hógolyózni".

Lefordítsam, Gábor? Káli azt mondta, hogy hülye vagy!


44 komment

http://vastagbor.blog.hu/2009/02/13/kali_sandor_megmondta
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sarkosan fogalmazva
  2009-02-14 21:14:04, szombat
 
  2009-02-13



Sarkosan fogalmazva



Kedves olvasóim megbocsátják, ha most kivételesen egy verset közlök itt prózai formában, ígérem, máskor nem fordul elő. "Betiltok minden hírlapot, ha engem nem dicsér, míg miniszterelnök vagyok, megfizetnek sok mindenért. Nem lesz itt ingyen semmi sem, mert lusta a magyar, nem érdemel meg, azt hiszem, nem értem, mit akar. Folyton beteg, gyógyszert zabál, segélyért kuncsorog, otthon dőzsöl orvos, tanár, a pénz meg nem forog. Bezárok minden iskolát, és busz, vasút se kell, mert én reformálok tovább: a pénz utcán hever, akár a sok hajléktalan. Csak több bank kellene, mert a forint bizonytalan, mint Marx bús szelleme. Ha kell, zsidó, cigány vagyok, vagy miniszterelnök, betiltok minden hírlapot, s minden tévét kitöltök, mert szép vagyok, okos vagyok, és pénzem is van bőven, betiltok minden hírlapot, pukkadjatok meg tőlem." Egyébként a Népszavában Bolgár György nyílt levelet intézett Wilfried Martens elnökhöz (Feljelentés az Európai Néppártnak), azt kéri tőle, figyelmeztesse "eltévedt gyermekét", Orbán Viktort, mert cigányügyi állásfoglalásával "beállt Európa Le Penjei közé". Most aztán nagy riadalom lehet Brüsszelben, vajon mi az a Népszava, és ki az a Bolgár György. Remélem, valaki majd megmondja az elnöknek, például Mohácsi Viktória vagy Lévai Katalin, Hegyi Gyula, Tabajdi Csaba. Jót vagy semmit.

Szentmihályi Szabó Péter


http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=160202
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fót: mohó Fidesz, puccsoló MSZ
  2009-02-14 21:11:04, szombat
 
  Fót: mohó Fidesz, puccsoló MSZP
2009-02-14 11:50 barikád.hu

Fóton, 2009. január 25-én időközi polgármester választást kellett tartani, mivel az előző Fideszes színekben tetszelgő polgármestert, Szent-Iványi Gézát felfüggesztette először a Képviselő Testület, aztán pedig a Magyar Bíróság. A fóti képviselői mandátumok a következőképpen oszlottak meg: Fidesz: 7, MSZP: 6, független: 4. A bírósági ítélet hátteréről folytattunk kisebb nyomozást, mely során kiderült, az álszenteskedő Fidesz és a kormánypártiak között korrupció és kapzsiság tekintetében nincs különbség.

Szent-Iványi Géza (fotó: origo)Szent-Iványi Géza (fotó: origo)A polgármestert a helyi Fidesz elnök, Móczár Béláné mohósága buktatta meg, mivel a polgármester nem tudta keresztülverekedni a testületen akaratát, miszerint Móczár Béláné legyen az alpolgármestere. Így kompromisszumként a majd húszezres településnek három alpolgármester lett. Egy Fideszes, egy szocialista és egy független.

Mivel a helyi Fidesz elnök nem lett alpolgármester, ezért a szocialisták kegyeit kereste. A szocialisták rajta kívül még két Fideszest csábítottak át oldalukra, így a jobboldali fölény elúszott a Fideszes képviselők miatt. Sajnos a helyiek nem tudtak hatással lenni a Fidesz országos vezetőségére, azzal hogy a három képviselő elárulja a nemzeti értékeket.

Innentől kezdve egy újfajta politizálás honosodott meg Fóton, amely az egymásra mutogatásra és nyílt ellenségeskedésre épült. Közben az MSZP-nek egy olyan ember lett a helyi elnöke, aki nem riadt vissza a képviselő testületi üléseken a cigány verőlegények alkalmazásától sem.

A legnagyobb ellenállás akkor érte a Képviselő Testületet, amikor egy új egészségház felépítéséről döntöttek. Ekkor egy egész település mozdult meg és népszavazás kiírását követelte a kérdésben. Vagyis mindkét nagypárt érintve van az egészségügyi bizniszben, mind a baloldal, mind a jobboldal. (Részletek) A népszavazás végül eredménytelen lett, mivel kb. 3000 lakos ment el, abból 2900 ember elutasította az új egészségház megépítését.

Szocialista alpolgármesteri puccs

Mindeközben egyik alpolgármester - természetesen a szocialista Fábry Béláról van szó - nem bírta elviselni, hogy ő csak harmadik számú alpolgármester: Egy puccsal átvette a hatalmat, hogy az Önkormányzat nevében szerződéseket kössön, kötelezettségeket vállalhasson. Mivel Fóton ekkor nem volt polgármester, az alpolgármesteré volt a legnagyobb rang. A Közigazgatási Hivatal, aki az Önkormányzatok felett felügyel, hiába rótta meg a törvénytelenségért a testületet, ők tovább folytatták puccstevékenységüket. Aztán a Pest Megyei Bíróság is elmarasztalta Fót Önkormányzatát, ám az eredeti állapotokat nem állították vissza.



Annyit elértek a fóti konzervatív erők, hogy a jobboldal elárulóját kizárják a Fideszből:

Ilyen feszült politikai légkörben érkeztünk el az időközi polgármester választáshoz, amelyre 2009. január 25-én került sor.
Kijelenthetjük, hogy a szociknak egy ingatlancég alapítása miatt kellett az egész hatalom, hogy a kb. négymilliárd összértékű fóti ingatlanvagyonra rátegyék a kezüket. Nos a polgármester választás eredménye ennek a gyakorlatnak vet véget, ezért ragaszkodnak görcsösen a hatalomhoz. Látható, hogy az egész ügy több szálon fut, több magánérdekeltségű céget hoznak helyzetbe. Több önkormányzati dolgozót, akik nem voltak hajlandóak a törvénytelenségben részt venni, az Önkormányzat elhagyására kényszerítették. A fóti Önkormányzattól kiszervezték a szemétszállítást, a temetkezést és a közétkeztetést. Több dolgozót ezekről a területekről is eltanácsoltak. És ez még csak a jéghegy csúcsa!

Persa Ernő: Magyarázom a bizonyítványom

A polgármester jogviszonya megválasztásával jön létre, azaz dr. Mádly Zsolt január 26-án már dolgozhatott is volna az alkotmányjogász szerint. Ám ezt nem engedélyezte számára a HVB elnöke, Persa Ernő, aki információink szerint egy Wallis Rt. érdekeltségű alapítványban kuratóriumi tag és közel áll a szocialista érdekcsoporthoz.

Egy helyi honlapon Persa Ernő így magyarázza bizonyítványát:

Megbízólevél: Persa Ernő, HVB elnök véleménye (2009. február 9.)

A Helyi Választási Bizottság (HVB) elnöke is megosztotta velünk álláspontját a polgármesteri megbízólevél átadásának ügyéről. A beszélgetésből kiderül, az elnök nem látja akadályát annak, hogy a megbízólevelet kedd reggel átadja, szerdán pedig az ünnepélyes eskütétel előtt jelentést tegyen a választás eredményéről. Az eskütétel után Persa Ernővel egy nagyobb beszélgetést közlünk majd az elmúlt hónapok tapasztalatairól.

- Különböző információk látnak napvilágot arról, hogy miért nem kaphatta meg ma a megbízólevelét Dr. Mádly Zsolt, Fót megválasztott polgármestere. Ön szerint miért?

Ma délelőtt a városházán - ahol utolsó ülését tartotta a Helyi Választási Bizottság - a jegyzőnő társaságában találkoztunk Dr. Mádly Zsolttal és jogi képviselőjével. Egyértelmű volt, hogy Mádly úr a megbízóleveléért jött, de mivel nem találtunk egyértelmű állásfoglalást arra nézve, hogy ezt mikor kell a megválasztott polgármesternek átadni, ez nem történt meg. Abban állapodtunk meg, hogy az Országos Választási Bizottság elnökének, Dr. Rytkó Emíliának az álláspontját is kikérjük, ami a délelőtt folyamán nem sikerült. Időközben azonban megérkezett a szakember véleménye, amelyben az áll, hogy a megbízólevél átadásának időpontjáról nincs konkrét rendelkezés, a legtöbb esetben az eskütétel alkalmával adják át, de ha a jelölt kéri, akkor ez előbb is megtörténhet.

- Úgy tűnik, a jelölt kéri. Mikor kaphatja meg?

Én elmondtam Mádly úrnak és a jogi képviselőjének is, hogy nem szeretnék semmiféle törvénytelenséget elkövetni, ha megérkezik az állásfoglalás, és az azt tartalmazza, hogy át kell adni a megbízólevelet, akkor megteszem. Erre holnap reggel fél kilenckor sor fog kerülni.

- Mi a jelentősége a megbízólevélnek?

Lényegében ez csak egy jelképes okmány, a polgármester az eskü letétele után tekinthető teljes jogkörrel eljáró városvezetőnek. Engem arról tájékoztattak, hogy az eskü letételére szerda este 6 órakor, rendkívüli képviselő-testületi ülésen kerül sor. Ezen nekem is jelen kell lennem, hiszen a HVB-nek hivatalosan is ismertetnie kell a választás eredményét. Tehát csütörtök reggel az új városvezető munkához láthat.

- Azért kicsit furcsa, hogy 15 nappal a választás után még nem dolgozhat a polgármester.

Ez a jogorvoslati lehetőségek miatt alakult így. Miután múlt csütörtökön a bíróság a jogorvoslati ügyek végére pontot tett, a polgármesternek 8 napja van arra, hogy átvegye a hivatalát. Azt hiszem, ez meg fog történni.

Mádly polgármesteri esküje

Február 11-én letette polgármesteri esküjét Dr. Mádly Zsolt. Beszámolók szerint legalább 3-400 fóti akart személyesen is ott lenni, amikor a város új polgármestere leteszi az esküjét. 10 képviselő - köztük a két vesztes polgármester-jelölt - nem érezte szükségét annak, hogy személyesen is jelen legyen az eseményen.

Információink szerint egyedül Fábry Béla alpolgármester jelentette be hivatalosan, hogy az eskü idején szülői értekezletet kell tartania munkahelyén, a főváros másik oldalán, ezért nem lesz jelen. Dr. Mádly Zsolt, a KDNP és a Fidesz közös jelöltje, a több helyi civil szervezet által is támogatott polgármester az érdeklődő polgárok, 7 képviselő és a jegyző jelenlétében letette az esküjét. Az eskü szövegét Persa Ernő, a Helyi Választási Bizottság elnöke olvasta elő az új városvezetőnek.

A polgármesteri eskü letétele után a résztvevők jelentős része úgy döntött, hogy átvonul a városházára, ahol beözönlöttek a nyilvános PEB ülésre. Mint kiderült, a 10 képviselőből azon csak 4-en vannak jelen: Csorba István, Károly Tamás, Móczár Béláné és Móczár Béla.
(Forrás: kethetfot.hu)

Mivel számtalan cikk jelent meg Fótról, ezért valóban áttekinthetetlen a helyzet egy kívülálló számára. Az is érdekes, hogy egy Fideszesből MSZP-s lesz, ahogyan az is, hogy kezdetek kezdetén a fóti Fidesz támogatta a helyi egészségügy privatizálását. A Fideszben a bűnösök elnyerték méltó büntetésüket. Függetlenként mérette meg magát Móczár Béláné, akire 182-en szavaztak mindössze.

Egy átlagos képviselőtestületi ülés a következőképpen nézett ki:


http://www.youtube.com/watch?v=qSTYP7tCIko&eurl=http://barikad.hu/node/24014& amp;feature=player_embedded

barikád.hu


http://barikad.hu/node/24014
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2009.01 2009. Február 2009.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1172 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 904
  • e Hét: 4668
  • e Hónap: 8413
  • e Év: 161909
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.