Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Gonosz szenes bogártestűek
  2009-02-17 15:50:36, kedd
 
  Kohut Katalin:

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy iskola. Sok gonosz és rossz tanuló gyerek járt oda, pár jó tanuló mellett.
A gonosz gyerekek dolgozat íráskor körbeülték a jó tanulókat, hogy segítsenek nekik. A szelíd zöld szemű Annát hatan vették körül az osztályban, aki lediktálta nekik a vizsga anyagokat.
Meg sem köszönték, sőt a gonosz gyermekek kíséretei, bogártestű kis lények időnként szívébe szúrtak a jó tanuló Annának, aki ijedten ment orvoshoz ilyenkor, nem tudta, mitől lett rosszul.

A rossz gyerekek közül többen horkolva aludtak, mintegy jelezvén kíséretüket a láthatatlan világban. Ezeknek a gonosz bogártestűeknek köszönhették előmenetelüket, azt, hogy nem tanulásuk mellett egyetlen dolgozatot is meg tudtak írni. Mivel a láthatatlan világban éltek kíséreteik mindig mindenről tudtak, ami a világban történt.

Egy nap Anna mesét írt, melyet az egyik gyerek magazinban megjelentettek egy bogártestű rajzával, amint éppen horkol pizsamában, s leírták a magazinban, hogy a jó gyerekek rosszul létét időnként is ezek okozzák. Ekkor egyszerre támadtak rá Annára valamennyien, végül Annácska már nem kapott levegőt sem, horkolni kezdett az addig hang nélkül alvó gyermek.

Tüdőszűrésre került sor az iskolában. Ekkor derült ki, hogy Anna megbetegedett, ez volt a hála segítségéért gonosz osztálytársaitól. Az új orvosok hamar rájöttek a röntgen leletet látva az iszonyatos tüdőtámadásra, csak azt nem tudták, mik azok a lények, amik ilyenre képesek. Annának eszébe jutott a cikkben megjelent bogár, ami horkolt, el is mondta a doktor bácsiknak.

Nagyon sokáig volt kórházban Anna, míg ki tudták operálni tüdejéből a csapásokat. Eközben osztálytársai bukdácsoltak, mivel soha nem tanultak, csak gonoszkodtak mindig.

Végül hazaengedték és ismét körbevették segítségért. A jószívű teremtés ismét segített nekik dolgozat íráskor, vizsgakor, s így is telt el az idő az iskola végéig.

Valamennyien jól el tudtak helyezkedni később hozzá nem értésük ellenére, míg Annának a legkevesebb fizetségű munkahely akadt a legtöbb munkával. Azt mondták neki, hogy az emberek nem pénzért dolgoznak, hanem becsületességből.

Ez az igazságtalanság nagyon bántotta, míg végül jött egy új rendszer és felismerték az igazi tehetségeket. Ekkor jöttek rá arra is,hogy valójában mi is történt az iskolában. Valamennyi volt rossz gyerek az utcára került, míg Annácska szorgalmasan végezte munkáját.


 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Küldj szeretetet mindenfelé...
  2009-02-17 08:33:03, kedd
 
 




Klarisz idézete:


,,Küldj szeretetet mindenfelé,
Északra, keletre, délre, nyugatra.
Csodálatos perceket élhetsz majd át:
Tapasztald meg, milyen a világmindenség
Abszolút középpontjában lenni"

(Stefanie Dowrick)
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő írások  
Mai harmoniakártyáim
  2009-02-17 07:27:37, kedd
 
 



1./ A mai napodat Különlegesség hatja át

Fa - Az elemek harcának kitett önállóan helytálló ember szimbóluma. A hármasságot (gyökér, törzs, lombok) megvalósított, a maga teljességében álló, kiteljesedett felnőtt.


2./ A mai napodat Becsvágy hatja át

Óramű - Pontosság és technika együtt. Aprólékos precizitást jelez ez a kártya, arra hívja fel a figyelmed, hogy a lényeg sokszor a legapróbb részletek legmélyén rejtőzik. Az idő olyan folyamat, ami az órával együtt de tőle függetlenül is létezik. Amíg meg nem ismered a természetét, nem tapasztalhatod meg az időn kívüli létezést. Az óramű az idő természetének megismerésére figyelmeztet.
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2009.01 2009. Február 2009.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 1149
  • e Hónap: 7390
  • e Év: 59656
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.