Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
Irányított tömegellenállás a
  2009-02-21 18:05:16, szombat
 
  Irányított tömegellenállás a magyar politikában


Írta: Magyar Sors Online 2009. január 23. péntek, 02:03

ImageAz nagy kérdés Hazánkban, hogy a már elviselhetetlenné váló negatív társadalmi és szociális folyamatokat ki fogja megállítani? Milyen politikai ideológia mellett lehet hatékonyabban képviselni a Magyar Állampolgárok érdekeit, elnyomatása, félelemtől és nélkülözéstől mentes, elidegeníthetetlen, alanyi jogon járó személyes szabadságát.




Hol van az ellenzék?



Miben nyilvánul meg a hatékonysága, az élni akarás ősi ösztöne?



A megmaradás, a Hazaszeretet, a hagyományaink és kultúránk valamint, a Magyar ember élhető életterének védelme.

Mindezen feladatok az ellenzék alapvető politikai törekvései közé kellene, hogy tartozzanak.

Itt vetődik fel az ellenzéki felelősség kérdése, aminek kulcsszerepe van egy nemzetvesztő hazaáruló, idegen érdeket kiszolgáló hatalom leváltása, de legalább tevékenységének féken tartása érdekében.

Mert Hazánkban van ellenzék, sőt a lélekszámát tekintve jelentős erőnek kellene lennie az ellenzéknek a társadalmi rétegződés minden szintjén, látva Hazánk gazdasági és szociálpolitikai helyzetét.



De nem így van és vajon miért?



Erre a kérdésre két példát említenék meg a sok közül, nevezetesen az európai unióba való belépésünk, ami az ország számára már a visszatekinthető idő távlatából vizsgálva, semmi, de semmi előnnyel nem járt, sőt!!

A mai napig nem derült ki, a hivatalos kommunikációból, hogy a Magyar állam befizető, vagy ,,támogatott", gazdaságilag az EU-tagsága révén.

A nem hivatalos, de valódi hírforrások szerint, viszont egyértelmű az ország gazdasági helyzete, hiszen csak körbe kell nézni az ember szűk környezetében, vagy esetleg a statisztikai adatok szélesebb körében és mindenfajta trükkök ellenére már is tisztán látni.

A hatalom és az ellenzék közös megtévesztő hadjárata ellenére az európai uniós tagságunkat 12,5%-ban támogatták a szavazásra jogosult állampolgárok.

Magyarországon a szavazásra jogosultak közül 87,5% nem támogatta, vagy el sem mentek szavazni.

2008 márc. 09 népszavazás eredménye képen 83% arányban elutasította a Magyar szavazó polgár az éppen aktuális hatalom törvényhozási törekvését.

Tehát a két példa kapcsán egyértelmű, hogy ellenzék számarányával nincsen gond, a többség nem ilyen politikát akar Magyarországon, mégsem változik semmi az országban, vagy ha igen, akkor nem a tömegek akarata irányában.

A számarányok tükrében felvetődik a kérdés, hogy hol van, és mit csinál, az ellenzék?



A rossz rendszer változatlanul működik, teszi a népvesztő feladatát megbízói igénye szerint.

A nagyszámú elégedetlenség ellenállása, pedig a Fidesz által irányítva van, mint az egyetlen ellenzéki lehetőség.

Ismerős lehet a jelszó: ,,A Fidesz a jobb oldal, tőle jobbra nem engedünk létezni senkit"

Idegen gazdasági érdekcsoportok szabad prédának tekintik a Nemzeti vagyon teremtett és természeti értékeit, valamint a Magyar ember munkájának értékét.

A Magyar Országház ezen idegen csoportok kiszolgálásában működik, mert hazánkban szabadon, áron alul eladható minden a Víz, a Föld, a Természeti kincseink és a napokban hallottam, hogy a szél is eladható lesz Magyarországon.

Állítólag spanyol érdekeltség körébe fog tartozni a szélenergia hasznosításának lehetősége.

Mindezen dolgokat egy kisebbségben kormányzó nemzetvesztő hatalom nem tudná végrehajtani, ha nem lenne támogatottsága, főleg ismerve az elutasítottságának számarányait a lakosság körében.



* Mindezek után Kedves Olvasó, engedjen meg egy tanmesét a felvetődő kérdés jobb megértése érdekében. Ha véletlenül a valósággal megegyezik a kitalált történet az nem a szerző hibája:



{xtypo_quote}386 ember és holdudvara hatalmába kerítette Magyarországot, egy alkalmas történelmi pillanatban.

A történelmi lehetőséget külföldről már jó előre jelezték politikai elemzők egy szűk csoport számára, akik éltek a lehetőséggel.

Első lépésben megszervezték a média fölötti totális hatalmukat, majd helytartói központokat hoztak létre, az előzőleg is bitorolt politikai infrastruktúrák segítségével.

Az MSZMP Társadalompolitikai kutató intézetében eldöntik, hogy kik, melyik újonnan alakuló pártokban kapják meg további feladatukat.

Ezek a központok az ország házában ülő pártok és a hozzájuk közel álló gazdasági csoportok képében foglalták el a kijelölt helyüket.

Elkezdődött az eredeti tőke felhalmozásának ideje.

A nemzeti vagyon egy kisebb részének a magánkézbe való átjátszása, csak a jutalmuk fele volt, az ötletadó idegen érdekektől, mert a jutalmuk másik fele a hatalmon való létezésük biztosítása volt, nem a félrevezetett, megtévesztett szavazók döntöttek.

Nem is tudtak dönteni, mert a hazug politikai tálcáról, amit kínáltak, nem is lehetett választani, hiszen a valódi politikai lehetőségek ismeretlenek voltak a széles tömegek számára.

Ennek a célnak az érdekében megkapták az engedélyt, hogy mindjárt szervezzék meg a saját ellenzéküket és így létrejött az az ideális helyzetük, hogy a hatalomban is és az ellenzékben is a megbízható helytartók vettek részt.

Aki nem állt be a sorba azt politikailag szalonképtelenné nyilvánították jobb esetben, rosszabb esetben tönkretették, megfélemlítették vagy megölték.

Az idegen karvaj tőke számára szabad préda lett az ország minden kincse.

A hatékonyság olajozottan működött mivel ehhez a hazaáruló klientúra segédkezet nyújtott egy ál liberális ideológiai szemlélet mentén, akik javarészt kettős állampolgárokként működtek az ország vezetésében.

Természetesen ez a lehetőség nem mindenkinek jár, hiszen az igazságtalan határainkon túl rekedt testvéreinknek nem jár a kettős állampolgárság, sőt még az anyaországi gondviselés, vagy érdekképviselet sem.

Pedig az első parlamenti ülésen ezeket az alapvető jogokat első lépésként, törvényben kellett volna biztosítani.

Ezzel szemben, az első két törvénymódosítás a halálbüntetés és a hazaárulás büntethetőségének törlése volt.

Hasonló ,,törvények" gyártásával és több évre titkosított, nemzetközi, vagy belügyi szerződésekkel múlatták idejüket, ami egy olyan kivételezett helyzetet teremtett számukra, ami csak növelte kapzsiságukat olyan mértékben, hogy már az ország szinte nem is működött.

A mezőgazdaság és az ipari termelés soha nem látott mélypontra került, nőtt és csak nőtt a munkanélküliek száma a hajléktalanok száma is ennek arányában nőtt és az ország eladósodott minden szinten olyannyira, hogy az újszülött csecsemő, ahogy felsírt a szülőszobában egyből 1.700.000.-ft. adóssággal volt terhelve.

Ennek a nagymérvű kiárusításnak azért megvannak a maga korlátjai, ezért egyre furfangosabb ötletekre volt szükség az ország kifosztása érdekében.

Így történt, hogy a legmagasabb adózás ellenében, szerencsésebb társadalmak viszonyításához mérve, valamint a nemzeti össztermék tükrében, ami szinte a nullával egyenlő szintre süllyedt, ezért egy hihetetlen üzletre kényszerültek a helytartók, mert a megbízók is egyre többet kívántak.

Ezért az egyre növekvő elégedetlenséget is kezelni kellett valahogy, és meg is volt az ismerős recept ,,ha valamit nem tudsz megakadályozni, akkor állj az élére" volt a megoldás.

Az egyértelmű igazságtalanságokat már nem lehetett a szőnyeg alá söpörni, ezért a megbízott ,,csoportok" engedélyt kaptak az egyeduralmú médiákban, hogy kimondják az igazságot, egyben megnyerve a széles tömegek bizalmát.

Csak egy dologra kellett vigyázni a kommunikációban, hogy a tömegellenállás ne vetődjön arra a pár tucat hazaárulóra, akik a Nemzet nyakán ülnek, hanem a legyőzhetetlen irányba mutassanak.

Ki a hibás az adott helyzetünkért?

A globalizáció? Az USA? Izrael? Az IMF? Az EU?

NEM!

Ezek csak a következmények, a hibás az a pár tucat hazaáruló, akik politikai helyzetüknél fogva elárulták a Nemzetünket.

Sajnos a Nemzet helyzete, még ennél is rosszabb, mert a felelősségre vonás helyett, ráadásul négyévente, újra választtatják magukat a hazugság palettájának kínálatából.

Az Isteni gondviselés azért nem hagyta cserben a tudás Népét, mert régen így hívták az ország Népét, bőven megáldotta természeti kincsekkel, kiváló földrajzi fekvésével és éghajlatával országukat.

Az önpusztító ,,fejlett" társadalmak nagyon energiafalók, energiapusztítók és láss csodát, pont ebben az országban találták meg Európa legnagyobb földgázmezejét, amit azon nyomban el is adtak.

Természetesen itt a kitermelés jogára kell gondolni, amit a kanadaiak vettek meg.

A bányajogot 35%-ban állapították meg a helytartók és a kanadaiak, van olyan ország, ahol ez a bányajog 75%.

Kézenfekvő lehetne a feltevés, hogyha mindent elad egy ország, akkor országa fogyását prognosztizálva legalább pénze lenne az országnak.

Az én mesémnek a főhősének ezért, se pénze, se posztója, népi mondással kellett szembe néznie, amit csak tetézett az államadóság lehetetlen magassága.

És jött a kifogyhatatlan politikusoktól a nagy ötlet:

A 35%-os bányajogdíjat vigyük le 12%-ra és az így nyert összeget lefelezzük a kanadaiakkal, valamint a ránk eső összeget, 30-70, vagy 60-40 % arányban elosztjuk a két nagy párt között.

A hivatalos két, vagy három szatelit pártról a saját érdekében mind a két nagy párt maga gondoskodik.

És már is megvan a további működéshez való anyagi eszköz, lehet vásárolgatni megint érdekeket, tisztességet, erkölcsöt és mindent, ami kell a működéshez.

És így élt az általam elképzelt mesebeli országom, amíg meg nem halt.{/xtypo_quote}



Kedves Olvasó a valóságban azért nem így van, mert minden népszavazáson, vagy választáson mindig kiderül, hogy vagyunk még Magyarok nem is kevesen, akik nem értünk mindennel egyet, amit az Országunk Házában kitalálnak.

A valóságban, ha megint hívnak szavazni, vagy választani akkor egyre többen tudni fogják, hogy el kell-e menniük, alapvető ismeretek hiányában egy olyan kutyakomédiára, ami csak egy bukott rendszer tovább élését támogatja.

Az ősi törvény az úgy szólt, hogy ,,ha a nemzet sorsát alapvetően érintő kérdésben összehívják a népet, akkor közömbösséget nem tanúsíthat senki, mert az felkoncoltatik"

Napjainkban ezt az ősi törvényt csak az alapvető igazság tudatában lehet gyakorolni, az igazságot viszont nem a pártok kampányában fogja megtudni a szavazásra, vagy választásra induló állampolgár.

Nem tanítják az iskolákban, nem írja meg az újság, nem mondja be a televízió. Az igazságot az otthoni beszélgetésekben, a családi történetekben, a nagyszüleink elmeséléseiben, régi kalendáriumok, vagy hiteles kiadású könyvek, eldugott sárga levelező lapokon tudhatja meg az ember.

A kisfalvakban még itt-ott megőrzött népszokásaikban, hagyományaikban, mint egy mozaikot kell mindenkinek összeraknia saját magában.

Tudni kell mindenkinek, hogy sem a Hazánkat, sem a Magyarságunkat, sem az ellenállásunkat, nem lehet irányítani, sem megfékezni!

Történelmileg a Magyarnak a génjeiben van kódolva az ősi életösztön, a puszták szabad népe, vagy az igazságos társadalomban élő királyi szkíták életereje, ami a mi örökségünk.

Egy régi kínai leírás úgy szól őseinkről,

,,ezek egy olyan népség, akiket még senki nem tudott igába hajtani"

Mint kései unokáknak ehhez kell tartani magunkat, ez az örökségünk, mert ha nem, akkor már rég vége van mindennek, csak még ezt sem tudjuk!



Bozzay József

Újpest 2009-01-11
http://magyarsors.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=3449:-i ranyitott-toemegellenallas-a-magyar-politikaban&catid=46:bozzay-rovat&Ite mid=104
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dínom-dánom és patkányok a sze
  2009-02-21 18:01:03, szombat
 
  Dínom-dánom és patkányok a szeméthegyen


Írta: Magyar Sors Online 2009. február 20. péntek, 10:07

Mindent tönkrevágnak, törnek, zúznak, lopnak, betörnek mifelénk. Éjjel megy a dínom-dánom. Egyre nagyobb számban él itt a kisebbség és mi félünk, egyre jobban. A büdős pelenkák mellett patkányok szambáznak. hiába hordják el a szemetet, a szeméthegy újra nő itt egy hét alatt. Határtalan az emberi igénytelenség.... " mondogatják a Bábonyibérc félelemben élő lakói.

A városban van néhány olyan terület, ahol visszatérő problémát jelentek a szeméthegyek, például a számozott utcákban, Lyukóvölgy bizonyos részein és a Bábonyibérc soron. Ezen utóbbi területen lakossági bejelentés alapján jártunk. Elképesztő, mit eredményez az emberi igénytelenség. A Városgazda Kht. a napokban munkásokat küldött a terület kitakarítására, de az ott élő, az alapvető társadalmi normákat betartó családok szerint a szeméthegyek minden erőfeszítés ellenére újratermelődnek - főképp a Bábonyibérc soron lakó kisebbség életmódja miatt.
A helyzet egyre rosszabb az emberi felelőtlenség és igénytelenség miatt. A tornyosuló szemét okait keresve elindultunk a városrészben, de csak többszöri próbálkozás után találtunk olyan ott élőt, aki hajlandó volt stábunknak nyilatkozni, mert egyre kevesebb a magyar család ezen a területen, és legtöbbjük tart a kisebbségtől.

Viszik, ami mozdítható

- Minden csupa szemét, mindent összetörnek, amit tudnak, lopnak, a mozdíthatót elviszik. Ami itt van a gátról, betették, hogy a víz ne gyűljön fel a szemét, a vasat ellopták, lefogatták, lecsavarozták, elvágják. Tehát nem számít semmi, ami itt van, ami mozdítható, azt viszik, törnek-zúznak. Ha itt vannak, akkor dínom-dánom, minden tele van szeméttel, hogy ha van valamilyen gyerek, akkor azt is pelenkától kezdve minden itt szambázik, patkány van az utcában - magyarázta Majoros György. A Városgazda Kht. a napokban négyfős csapatot rendelt ki a terület megtisztítására. A munkások szerint több mint egy hétig takarítják majd a Bábonyibérc sort, és több teherautó kell majd a hulladék elszállítására. Az erőfeszítések ellenére azonban - egybehangzó vélemények alapján - a szemétkupacok pár napon vagy héten belül ismét újratermelődnek.

Menekülnének innen

- Évekkel ezelőtt már egy nagyobb akció keretében jelentős ráfordítással a területet a Városgazda megtisztította, de sajnos közép-hosszú távon eredménytelen volt, mert ,,hála" az ott lakóknak, illetve a környéken élőknek a terület nagyon rövid időn belül ismét szemetessé és fertőzötté vált - mondta el érdeklődésünkre Veres István, ügyvezető igazgató, Miskolci Városgazda KhtAz ott élők szerint is csupán néhány napig, esetleg hétig tart, míg a szemét újratermelődik. Az együttélés alapvető szabályait betartó családok próbálnak elköltözni a területről, de az ott eluralkodott körülmények miatt az ingatlanok ára annyira lecsökkent, hogy képtelenség eladni a lakásokat, senki sem akar ilyen környezetbe költözni. A terület önkormányzat képviselője már évek óta harcol a szeméthegyek ellen. Sebestyén László, a terület önkormányzati képviselője
- Ez a hulladékkezelés ez sajnos az ott lakók alapvető gondolkodásmódjának a megfordítása, vagy rendberakásával kellene kezdeni, mivel részben ők hordják ki a záportározó partjára a hulladékot, részben pedig nekem meggyőződésem, hogy nagyobb tételben teherautóval is szállítják sorolta Sebestyén László, a terület önkormányzati képviselőjeA megoldás az önkormányzati képviselő, a Városgazda Kht. ügyvezető igazgatója és a körülményektől szenvedő lakosok szerint is az ott élő kisebbség gondolkodásmódjának megváltoztatása lenne, valamint - ha létezik ilyen -, akkor az illegális hulladéklerakók elfogása.

Varga Viktória

http://magyarsors.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=3535:mi skolc-cigany&catid=21:eszak-magyarorszag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Könyves Kálmán rendelkezései a
  2009-02-21 17:52:09, szombat
 
  Egy kis érdekesség: Könyves Kálmán rendelkezései a zsidókkal való üzletkötésről
2009. február 19. 12:43:48

Könyves Kálmán II. törvénykönyve



1. Egyetlen zsidó ne merészeljen ettől kezdve bármiféle nyelvű vagy nemzetiségű keresztény rabszolgát vásárolni, eladni vagy szolgálatában tartani. Ha valaki ezt a rendelkezést áthágná, a nála megtalált keresztény szolga elvesztését kell elszenvednie.



2. Ha keresztény zsidótól vagy zsidó kereszténytől kettő vagy három pensányi* kölcsönt akar venni; a kölcsönző kölcsönvevőtől vegyen át zálogot, és válasszanak tanúknak keresztényeket és zsidókat, hogy ha netán letagadná egyikük a másiknak, hogy kölcsönt vett, ez kizárólag a záloggal, és mindkettejük tanúival legyen bizonyítva.



3. Ha pedig valaki három pensa értéken felül kölcsönadna valamit másnak, ahogy az előbb mondtuk, válasszanak tanúkat, valamint írassák (kis) hártyára a pénzösszeget is és a tanúk nevét is, és pecsételtessék mindkettejük, tudniillik a kölcsönző és a kölcsönvevő pecsétjével, hogy, ha valamikor az egyik másik ellen támadni akarna, az igazság az írással és mindkettejük pecsétjével bebizonyosodjék.



4. Ha zsidó a kereszténytől vagy keresztény a zsidótól valamit vásárolni akar, alkalmas keresztény és zsidó tanúk előtt vegye meg az eladó dolgot, s írassa e dolgot és a tanúk neveit (kis) hártyára, s a hártyá(cská)t, amelyet mindkettőjük, tudniillik az eladó és a vevő is megpecsételt, őrizze magánál, hogy ha valamikor e vétel kapcsán tolvajlás vádlottjává válna, akkor a lopott dolognak, amelyet nála felismernek, a gazdáját és a fent nevezett tanúkat felmutassa és szabaduljon.



5. Ha pedig a nála felismert lopott dolognak a gazdáját nem tudná felmutatni, de a megpecsételt hártyá(cská)t bemutatja, a beírt tanúk hite alatt megtisztultan szabaduljon.



6. Ha pedig nem lennének keresztény tanúk, és alkalmas zsidó tanúkat tud bemutatni, azon zsidók esküje alatt a törvény szerint megtisztultan a lopás értékének négyszeresét fizesse.



7. Ha pedig sem a felismert tárgy gazdáját nem találja, sem megpecsételt hártyá(cská)t nem mutat fel, a hazai szokás szerint bűnhődjék, a lopott dolog értékét pedig tizenkétszeresen fizesse meg.



Bertényi Iván (szerk.): Magyar történeti szöveggyűjtemény. Osiris Kiadó, Budapest, 2000.

Forrás: Kuruc.info

http://www.nemenyi.org/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=12&Direkt= Egy_kis_erdekesseg_Konyves_Kalman_rendelkezesei_a_zsidokkal_valo_uzletkotesrol_54 857&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Érdekesség  
Lovas István - Sajtófigyelő
  2009-02-21 17:49:17, szombat
 
  Lovas István - Sajtófigyelő
2009. február 20. 16:48:58

FINANCIAL TIMES ft.com



A globális londoni lap szerint ,,a romák viselik a nehezét a magyar recesszió terhének". ,,A cigányok elleni diszkrimináció fokozódik, ahogyan a nacionalisták bűnbakot keresnek az elkövetett bűncselekményekre és a munkahelyek hiányára", olvasható. A cikk az Ózd peremén fekvő Hetes cigány településről indul, ahol a férfiak nem alszanak éjjel, mert botokkal, sarlókkal és konyhakésekkel felszerelve kell megvédeniük magukat a magyaroktól és Magyar Gárdától. A hírelemzés Hack Péter ,,kriminológust" is megszólaltatja.



WIENER ZEITUNG wienerzeitung.at



A veszprémi gyilkosság után a ,,romák ellen fordul a hangulat", írja a bécsi ,,félhivatalos" napilap, amely szerint a veszprémi ,,állítólagos három tettesből kettő roma".



ZEIT zeit.de



A balliberális német hetilap online kiadása arról ad hírt, hogy Schröder ex-kancellár Iránba látogat, hogy Ahmedinedzsad elnökkel is találkozzon.



DAILY TIMES dailytimes.com



A pakisztáni lap arról számol be, hogy a Massachussetts szövetségi államban lévő Amherst-ben lévő Hamsphire College az első amerikai felsőoktatási intézmény, amely kiveszi pénzét azon amerikai vállalatokból (Caterpillar, United Technologies, GE, ITT Corp., Motorola és Terex), amelyek részt vesznek Izrael államnak a palesztinok elleni kollektív büntetőhadjáratában. A lap kiemeli, a főiskola ,,úttörő döntésének" fontosságát aláhúzza, hogy pontosan ez volt az a főiskola, amely 32 évvel ezelőtt az országban elsőként vonta ki a pénzét a dél-afrikai apartheid rezsimből és 2001-ben szintén elsőként tiltakozott az afganisztáni háború ellen. A mostani döntést máris igen sokan írták alá, köztük Noam Chomsky, Luisa Morgantini, az EU parlamentjének alelnöke, Ilan Pappe izraeli történész, a béke Nobel-díjas észak-ír Mairead Maguire, a Roger Waters a Pink Floyd együttestől.



KPFK kpfk.org



A híres Pacifica Radio los angelesi adója interjút készített az Amherst College-ban a sikeres pénzkivonást (ld. fentebb) szervező diákkal, aki elmondta, mozgalmukat tanáraik egyöntetűen támogatják. A rádió műsorvezetője azzal búcsúzott el tőle, hogy reméli, kezdeményezésük ,,ragadós" lesz.



ECONOMIST economist.com



A globális brit hetilap azért aggódik, mert még annak az esélye is megvan, hogy Malajziában visszatér a hatalomba a most 83 éves Mahathir Mohammed volt miniszterelnök, aki szerint az izraeliek a gázai konfliktusban azt mutatták: ,,tanultak a náciktól".

Forrás: Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szűcs Erika nem fél a szociáli
  2009-02-21 17:40:41, szombat
 
  Szűcs Erika nem fél a szociális robbanástól

Péntek, 2009. február 20. 17:09 - Frissítve: Péntek, 2009. február 20. 21:27

Zoom

A szociális és munkaügyi miniszter szerint a kormány tervezett változtatásainak döntő többsége ösztönző, szemléletformáló hatású.
A szociális és munkaügyi miniszter hallgatott arról a lapértesülésről, hogy a Gyurcsány-csomag eddig ismeretlen adó-, nyugdíj- és szociális változtatásokat tartalmaz. Szűcs Erika a Zoom stúdiójában azonban megerősítette, valóban változnak a passzív táppénz és az ápolási szolgálat szabályai, mint ahogyan az öregségi nyugdíjra vonatkozóan is tartalmaz finomításokat a reformcsomag.

Zoom / Vancsó Zoltán


A jövőben például a nyugdíjas kort elérők csak a munkaviszony megszüntetésével igényelhetik az öregségi ellátást, amivel a kabinet a munkában maradást ösztönözné. ,,2050-ig újabb beavatkozásra nincs szükség, a változtatásokkal Európa egyik legstabilabb nyugdíjrendszere jön létre" - ígéri a miniszter.

A szakminiszter egyébként nem tart a szociális robbanás kockázatától és cáfolja azt is, hogy elmaradt volna az intézkedés bejelentése előtti érdemi konzultáció.




Szűcs Erika közölte: a szaktárca már készíti a szociális kríziskezelő programot a társadalmi feszültségek mérséklésére, amihez egy kríziskezelő alapot is létrehoznának. Ebben a munkában elsősorban az önkormányzatokra építenek, a szociális problémák zöme ugyanis helyben jobban látható - tette hozzá a Zoomnak nyilatkozó Szűcs Erika.
Szűcs Erika nem fél a szociális robbanástól


johnny12
2009. február 20.

17:37


Egyem a zúzáját, a bársony székből valóban nem lehet reálisan látni a nyomorgók problémáit. Majd ha a nagy pártösszeröffenéseken füstült csirkelábat szolgálnak fel, kaviár helyett - talán már látja lopkovic elvtársnő is, hogy nagy a baj! J.
ophisz
2009. február 21.

02:28


Szücs Erika semmitöl sem fél, szerintem. Elég vastag arcán a bör. eddig csak cinikus, válaszokat hallok töle, Megint az Önkormányzattal csináltatnák ami a minésztérium dolga volna . Szép volt Erika!!!
zsolesz
2009. február 21.

10:04


2050-ig le vagytok zsírozva,de a zsír a mi kenyerünkről való...meg a gyerekekéről.Gratulálunk,de nem biztos,hogy maradunk...
kutyi
2009. február 21.

10:07


Ha én csak annyit értenék meg a világból, mint Szűcs Erika, én sem félnék még az ördögtől sem. Nem is várok tőle többet. Csak egyet. Ugyazazt, mint a miniszterkollégáitól: az én farkammal ne akarjana csalánt kaszálni.
api01
2009. február 21.

11:39


Úgy látom, ballib oldalon fáj az igazság.
Köszönöm a cenzúrát.
jude
2009. február 21.

12:22


Én ezt a nőt mindig csak enni láttom bármilyen rendezvényen,talán csomagolnak is neki???Falánk tehén!
tempijano
2009. február 21.

13:09


elvtársnö hazudik csödbe viszi az országot...
Rexona
2009. február 21.

15:55


pogácsás, jó neki nem fél, én sem félnék annyi keresettel. Tele a padlás, összeszedték ezek magukat, életük végéig.
johnny12
2009. február 21.

17:28


Megkopasztotta a Rákóczi Bankot, csak elvegetál - a jegnagyobb gondja, hogy ő még nem kapott Audit :-). J.
johnny12
2009. február 21.

17:29


Jujj, rosszul tudom, már kapott volna, csak a színe nem tetszet!

http://www.zoom.hu/belfold/szucs-erika-nem-fel-a-szocialis-robbanastol-40343.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újra kint van a nagycsapat: ne
  2009-02-21 17:25:19, szombat
 
 

2009-02-21. 15:43
Újra kint van a nagycsapat: nemsokára kiengedik a börtönből a Koszi-klán tagjait


Április elején szabadul az előzetes letartóztatásból a Koszi-klán több bűncselekménnyel is vádolt két tagja. Vélhetően házi őrizetbe helyezik majd őket.

A többek közt a diósdi kettős emberölés és a százhalombattai üzemanyaglopások kapcsán megvádolt két klántag előzetes letartóztatása a törvény szerint három év után, április elején jár le.
A Pest Megyei Főügyészség vádirata 2007. szeptember 18-án érkezett a bíróságra. A büntetőügyet a Pest Megyei Bíróság 2008. április 1-jétől folyamatosan tárgyalja, a mai napig 67 tárgyalási napot tartottak. A bonyolult, rengeteg vádlottat felvonultató bűnügyben 2009 első félévében tervezték az ítélethozatalt, de már a tárgyalások kezdetén látszott, hogy az előzetes letartóztatások elrendelésétől számított három éven belül nem lehet az ügyet befejezni.
A tárgyalásokat több minden hátráltatta: a huszonnegyed rendű vádlott betegsége miatt 3 tárgyalási nap került beállításra, idén februárban, az első két hétben pedig 4 tárgyalási nap azért maradt el, mert a Legfelsőbb Bíróság tárgyalótermének foglaltsága miatt a megyei bíróság nem tudott ott tárgyalást tartani.
Ezeken felül az ügyben eljáró bíró betegsége miatt összesen 5 tárgyalási nap maradt el. A szerteágazó ügyet, annak súlyára való tekintettel ötös bírói tanácsban tárgyalják, két ügyész részvételével.
(HavariaPress)

Kuruc.info kérdés: Kedves bíróság, ügyészség, rendőrség és úgy általában, hatalom! Ezt értsük úgy, hogy három év nem volt elég arra, hogy elítéljenek egy roppant veszélyes cigánymaffia csoportot? Így akarják elejét venni a bűnözésnek? Ezek után miért ne gondolhatnánk azt, hogy Önök szándékosan rombolják a magyar társadalmat, a bűnözőkkel szembeni erélytelen fellépésükkel?

(Geyer)


http://www.kuruc.info/r/35/35741/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balról előzik a szocik a széls
  2009-02-21 17:20:33, szombat
 
 

2009-02-21. 15:13 :
Balról előzik a szocik a szélsőjobbot

Amit Orbán csak suttogva és néha mer kimondani, azt a nemzeti radikálisok hangoztatják az utcán. A gyáva Vezénylő Tábornok úr és nemzeti radik mellé, most viszont felsorakozott az MSZP társadalompolitikai tagozata, akik szintén az Országgyűlés feloszlatását követelik. Balról előzik a szélsőjobbot?
Az Országgyűlés feloszlatását szorgalmazta néhány résztvevő az MSZP társadalompolitikai tagozata által szervezett országos vitanapon, szombaton Budapesten, olyan vélemények is elhangzottak, a jelenlegi politikai elit alkalmatlan arra, hogy kivezesse a válságból az országot. Több felszólaló, köztük Szabó Lajos Mátyás volt kerületi polgármester is azon a véleményen volt, hogy az Országgyűlésnek fel kellene oszlatnia magát. Szerinte az MSZP-nek hozzá kellene járulnia a parlament feloszlatásához, mert ezzel erkölcsi alapot szerezne magának ahhoz, hogy újraépítse magát.
A Merre tovább MSZP című, mintegy húsz fő részvételével az MSZOSZ székházában tartott tanácskozáson Szanyi Tibor, az egyetlen országgyűlési képviselő a résztvevők között, közölte, ő nem fogja támogatni hétfőn az Országgyűlés feloszlatását. Kifejtette: parlamenti képviselőként mandátumát az MSZP kongresszusa határozta meg, ez pedig a kormány támogatását jelenti, vagyis magyarul: ,,kell a zsé, apukáim, nem hagyom ott a tutit".
A szélsőjobboldali, focihuligán, náci, fasiszta, bőgatyás, karikás ostoros, radikális fiatalokat balról előző szocialistáktól még nem határolódott el sem Gyurcsány, sem a kormány. A Cion Charta még nem adott ki nyilatkozatot, elítélve az erősödő szélsőbaloldalt, s nem utasították az NBH-t, hogy tartsa megfigyelés alatt a veszélyes csoportosulást. Kíváncsian várjuk, hogy mindez mikor fog megtörténni.

(Hír tv nyomán)


http://www.kuruc.info/r/2/35737/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Soros György apokalipszist lá
  2009-02-21 16:48:19, szombat
 
  Soros György apokalipszist lát

2009. február 21., szombat 10:10 InfoRádió / MTI

Soros György befektetési üzletember szerint a világ pénzügyi rendszere lényegében széthullott, és nem remélhető megoldás a közeljövőben a válságra.


A magyar származású pénzügyi guru szerint a jelenlegi zavarok súlyosabbak, mint a 30-as évekbeli nagy depresszió idején voltak. A mostani helyzetet a Szovjetunió felbomlásához hasonlította New Yorkban, ahol a Columbia Egyetemen egy vacsorán fejtette ki véleményét péntek este.

A milliárdos befektető úgy értékelte, hogy a piaci rendszer működésében a Lehman Brothers bank tavaly szeptemberi csődje jelentette a fordulópontot.

"A pénzügyi rendszer összeomlásának voltunk tanúi" - fogalmazott, s hozzátette: "lélegeztető gépre kapcsolták, és még mindig azon van". Megítélése szerint nincs jele annak, hogy "valahol a mélypont közelében lennénk".

Soros véleménye egybecseng Paul Volckernek, a jegybank szerepét betöltő amerikai Fed korábbi elnökének helyzetértékelésével. Volcker, aki jelenleg Barack Obama elnök tanácsadója, a Columbia Egyetem pénteki rendezvényén azt mondta: az ipari termelés a világ többi részén még az amerikainál is gyorsabban csökken. "Nem emlékszem arra, hogy a dolgok valaha is ilyen gyorsan hanyatlottak volna, és ilyen egyenletesen az egész világon, még a nagy depresszió idején sem" - fogalmazott.


http://inforadio.hu/hir/kulfold/hir-258941
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kövér megint a bukott propagan
  2009-02-21 16:40:16, szombat
 
 

Egy a tábor, egy a zászló: MSZMP-s Kövér megint a bukott propagandát kezdi

Ha nem sikerül a jobboldalt egységbe szervezni, akkor a következő választásokon ugyan biztosan nem, de aztán előfordulhat, hogy újra az MSZP alakítson kormányt - jelentette ki Kövér László, a Fidesz országos választmányi elnöke szombati, budapesti sajtótájékoztatóján, a "Kisgazda Polgári Egyesület" nevű Fidesz-szatelit rendezvényén.
Ha nem sikerül valódi nemzeti érdekek mentén politizálnia a Likud testvérpártjának - és itt a magyar érdekekre gondolok, kedves Kövér Laca -, akkor egyáltalán nem biztos, hogy a 2010-es választásokon a Zsidesz alakít majd kormányt. Azt hittük, hogy az egy a tábor, egy a zászló nevű lemez már kopottas, elavult és lekerült napirendről, de úgy látszik, hogy a Zsidesz még mindig a politika jobb térfelén keresgél ellenfelek után..
A Zsidesz sok milliárdos anyagi hátterével, médiaeszközeivel, fizetett embereivel hét éve nem képes legyőzni az MSZP-t, így hát a Jobbikba kel belerúgnia. A fenti Kövér-kijelentés ennek az előszele, hisz kampány van, kell a voks. Aki nem a Zsideszre szavaz, az a szocik szekerét tolja, és ezt a régi, hamis, aljas nótát kell feltennie minden egyes alkalommal Kövér Lacának, mikor kampány van (Kövér elvtárs - 1989-ig az MSZMP kádere, Gyurcsány elvtárs párttársa - hamis logikája szerint akkor az SZDSZ-re adott szavazatok a Fideszt segítették 2006-ban?! Nyilván nem. Az MSZP-SZDSZ viszont régen flismerte, hogy két párttal több voksot maximalizál, mint eggyel). Persze, könnyen elképzelhető, hogy a Likudnak akarnak megfelelni, s ezért kell minden jobboldali törekvést letörni.
Az MSZP 1994-es, demokratikus körülmények között elért - ,,remélem, soha meg nem ismétlődő" - sikerét az okozta, hogy a jobboldal széttagozódva állt a megmérettetéshez, az SZDSZ vezetői pedig egyszerűen elcsalták 12-13 százaléknyi szavazó voksát a jobboldalról a baloldalra - mondta Kövér László. Valóban ennyi lenne a szocik sikerének receptje? Talán inkább az, hogy az 1994-ig kormányon levő MDF, dacára antikommunista kijelentéseinek (vö. tavaszi nagytakarítás, továris konyec című kampányígéretek), mindvégig a komcsik és az országrablók szekerét tolta, így aztán elvesztette szavazóbázisát. Ezen is el kéne gondolkodni Kövér Laca, hisz te is pártkáder voltál, s tudod jól, hogy szociéknál nem ismeretlen a hála, a párt sikerérét dolgozókat valamilyen formában megjutalmazzák, Ez az, amit ti rendre elmulasztotok, s csak a kampány idején jut eszetekbe, hogy pártotoknak vannak tagjai, hívei is.

(MNO nyomán, Geyer)
Kapcsolódó anyagok:

- MSZMP-s Kövér: az MSZP "csinálta" a Jobbikot
- Vona: miért nem szereti Kövér László a Jobbikot?
- Ki kinek a kreatúrája? Kövér, Gyurcsány, Szilvásy, Stumpf egy szervezetben (1988)


http://www.kuruc.info/r/2/35734/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány most többet árt, min
  2009-02-21 16:36:05, szombat
 
  Giró-Szász: Gyurcsány most többet árt, mint az elmúlt hat évben

2009. február 21., szombat 14:19 InfoRádió

Giró-Szász András politikai elemző szerint a Gyurcsány-kormány mostani tehetetlensége nagyobb károkat okoz, mint a kabinet elmúlt hatéves tevékenysége. A Századvég Alapítvány igazgatója az InfoRádióban azt mondta: Az elmúlt hónapokban behozhatatlan hátrányt szenvedett az ország gazdasága.


1
A Századvég Alapítvány igazgatója úgy véli: ha a kormány tavaly ősszel világosság tette volna, hogy milyen a valós gazdasági helyzet Magyarországon - akár a saját kárára is -, akkor maguk a szocialisták sem tudtak volna szembe menni a szükséges intézkedésekkel, hiszen azzal az ország rendbetételét akadályozták volna.

Giró-Szász András rámutatott azonban, hogy a kabinet az elmúlt öt-hat hónapban sem cselekedet megfelelően, ezzel pedig sokkal többet ártott, mint a korábbi hat évben.

Mint mondta, korábban a kabinet csak a politikai támogatottságát veszíthette el az elhibázott lépésekkel, és a szükséges intézkedések meghozatalának elmaradásával, a mostani cselekvésképtelenségében, ha úgy tetszik, gyávaságában viszont nemcsak Gyurcsány Ferenc kormánya, hanem az egész ország belebukhat.

Szavai szerint gazdaságilag behozhatatlan hátrányt szenvedett az ország az elmúlt hónapokban.

A politikai elemző az előrehozott választások lehetősége kapcsán azt mondta: egy ilyen voksolásnak egyértelműen a kis pártok lehetnek a vesztesei, hiszen az MDF és az SZDSZ kiesne a parlamentből. Ezek a tömörülések most azzal küzdenek, hogy a saját parlamenti továbbélését tekintsék-e fontosabbnak, vagy az ellenzéki magatartást.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-258893
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
2009.01 2009. Február 2009.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1172 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 760
  • e Hét: 2247
  • e Hónap: 13358
  • e Év: 166854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.