Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Túlélte a parlament
  2009-02-23 20:40:34, hétfő
 
  2009 február 23




Túlélte a parlament

A Parlament megtartotta saját magát, a honatyák 170 igennel, 204 nemmel, egy tartózkodással elutasította a feloszlatásról szóló javaslatot.

18:40 Véget ért a vita, szavaznak.Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője nem kívánt foglalkozni Kóka János felszólalásával, "megmondom őszíntén, ha valakitől nem fogadnék el gazdasági tanácsot, az ön". Aztán azzal viccelődött, hogy a szocialisták nem szeretnének választásokat, hiszen negyven év alatt megszokták, hogy nincsenek választások. "Az MSZP azon túl, hogy retteg egy választási versenytől, nem tudott egy érvet sem felhozni a parlament feloszlatása ellen. Egy év múlva ígyis-úgyis választások lesznek, a szavazók kinyilváníthatják a véleményüket. Ha ezzel egyet értenek, adjuk meg a választóknak a lehetőséget, hogy idén június 7-én, az EP-választással egy időben szavazhassanak az új parlamentről is" - zárta felszólalását Navracsics. Ezzel véget is ért a javaslat vitája, a létszámellenőrzés után döntéshozatal következik.


18:28 Van annak egy diszkrét bája, ha igazmondás tárgyában az oktatja ki a Fideszt, aki három éve még arról beszélt, hogy fél Európa minket irigyel - szólt oda Kóka Jánosnak a Fidesz második vezérszónoka, Áder János. Ezután felszólította az SZDSZ-t, hogy ha már a kormánynak nincs programja és nem lesz szakértői kormány sem, akkor akár meg is szavazhatnák a parlament önfeloszlatását. Szerinte valójában az SZDSZ fél, attól, hogy nem jut be újra a parlamentbe. "Öntsünk tiszta vizet a pohárba, legyenek új választások június 7-én" - zárta felszólalását.

18:23 Simicskó bejelentette, hogy pártja támogatja a parlament feloszlatását, amit a szocialisták ironikus hitetlenkedéssel fogadtak. Ezután Simicskó a kormányprogramból idézgetett, ez az elmúlt év válságai után bőséges humorforrás.


HunHír/Index
(Tudósítónktól)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Parlament előtt várják a vég
  2009-02-23 20:37:50, hétfő
 
  2009 február 23




Nagyjából másfél ezren gyűltek össze a Parlament épülete előtt, hogy jelenlétükkel is követeljék a parlament takarodását. A Kossuth tér környékén lesben a rendőrök, az országgyűlés önfeloszlatásáról szavaznak ma a Házban. A téren megjelent Budaházy György, Melocco Miklós és Gonda László is.


18:11 Az SZDSZ nem oszlat. Kóka az élethazugság motívumát elevenítette fel középiskolai tanulmányaiból a Fidesz és az MSZP viselkedésének jellemzésére. A Fidesz program és javaslatok helyett kormányváltást akar, a szocialisták meg csak kihúzni 2010 tavaszáig. "Ha ezt így folytatják, nagyon nagy baj lesz, akkor Magyarország tönkre is mehet" - mondta, majd bejelentette, hogy pártja nem támogatja a Parlament feloszlatását. Ezután azt fejtegette, hogy a népi kezdeményezés alkalmatlan a parlament feloszlatásához hasonló döntések meghozatalára, hiszen ötvenezer aláírást még "a Fidesz gazdasági programjával sok azonosságot mutató" Munkáspárt is össze tudna hozni, azaz pár nappal a választások után ismét a Parlament feloszlatása lehetne a téma. Ezután kijelentette, hogy a Fidesz és a KDNP vezetőinek felszólalása alapján "nem bíznám önökre az ország irányítását", hiszen az elmúlt hónapokban még egyetlen javaslatot sem fogalmaztak meg a válságkezelésről, és minden reformjavaslatot - legyen szó MDF-es, szocialista, vagy SZDSZ-es javaslatról - lesöpörtek az asztalról.

18:09 A kordonok is sétálnak. Miután nem sikerült a tüntetőket az aszfaltos területen marasztani, a rendőrség elkezdett kordonozni. A technika meglehetősen érdekes: egy sor rohamrendőr együtt mozog a tömeggel, és ha a demonstrálók nem kordonnal védett területre tévednek, akkor a szerelőgárda egy-egy újabb kerítésszelvényt helyez el a tüntetőkkel szemben.

18:04 Herényi az ellenzékkel is elégedetlen. Az MDF vezérszónoka, Herényi Károly a kormány mellett az ellenzéket is bírálta, hiszen az ellenzéki többség sem tudott javaslatokat megfogalmazni, illetve nem élt a kollektív bizalmatlansági indítvány lehetőségével. Azaz, a Parlamentet nem csak a kormány, hanem az ellenzék alkalmatlansága miatt is fel kéne oszlatni. A kormány tehetetlensége nagyon nagy probléma, de a parlament és a politikai elit tehetetlensége még bénítóbb, "az egész társaság, úgy ahogy van, működésképtelennek bizonyult. Ez a kétpártiság kudarca" - jelentette ki. A kisebb pártok hiába tesznek szakmailag megfontolt és kidolgozott javaslatokat, ha a kormány és az ellenzék nem hajlandó ezekkel foglalkozni. Mindezek alapján az MDF végül is támogatni fogja a parlament feloszlatására vonatkozó javaslatokat, zárta felszólalását.

18:03 Úgy tűnik, hogy a parlamenti eseményeket nyomon követik a rendőrök is, hiszen egész a Kossuth tér sarkáig építik a kordonrendszert a pajzsos rendőrök védőőrizete mellett. A képviselők autócsodái elé szerelik a fémrácsokat, a rendőrök pajzzsal, terpeszállásban vigyázzák a munkát. A képviselők leendő távozási útvonala is a rendőrsorfal védelme alatt áll lassan.

18:00 Nem tárgyalja a Parlament a pártállami múltat Az Országgyűlés 185 igen, 4 nem és 184 tartózkodás mellett nem vette tárgysorozatba az eltitkolt pártállami múlt megismerhetőségéről szóló SZDSZ-es javaslatot.

17:49 A táncos ötlettel teljesen békéssé vált a rendezvény. Éneklik az emberek egymás után a népdalokat, a rendőrök tapossák a havat, úgy tűnik az egész, mintha egy rendőri erővel őrzött pikniken lennénk. Sem feszültség, sem düh, vagy méreg nem érződik a sokaságon, aki teljesen átadja magát az éneklésnek. Táncolásnak. Néha elhangzik egy-egy bekiabálás, de állóháborús helyzet alakul ki a kordon jobb-, illetve baloldalán. Eddig még nem hullámzott végig a tömegen az információ, hogy mi történik bent az épületben, és ez a sokaság viselkedésén is látszik. Mindenki várja a végkifejletet.

A tavaszi ülésszak harmadik ülésén elég foghíjasok a padsorok, így feltehetően nem oszlatja fel magát majd az országgyűlés. Mindez legkorábban délután 5 órakor derülhet ki.

HunHír/Index
(Tudósítónktól)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tüntetés a Parlament előtt 17:
  2009-02-23 20:26:49, hétfő
 
  2009 február 23




Nagyjából másfél ezren gyűltek össze a Parlament épülete előtt, hogy jelenlétükkel is követeljék a parlament takarodását. A Kossuth tér környékén lesben a rendőrök, az országgyűlés önfeloszlatásáról szavaznak ma a Házban. A téren megjelent Budaházy György, Melocco Miklós és Gonda László is.


17:26 A sorfal megtorpant a körtáncot járók előtt. Egyre több kisgyerek is összekapaszkodik és részese lesz az össztáncnak. A sorfal áll, a táncolók a Csitári hegyek alatt című népdalt éneklik. A hó szakad, és felhangzik a Kossuth nóta.

17:19 Megkezdődött az oszlatás, a rendőrök a Kossuth téri parkoló felé terelik a tömeget, többen korbeállnak és táncolni kezdenek a hulló hóban. A rendőrök félkörben lezárták a Kossuth tér előtti füves részt, és indulnak a táncolók felé. Mint a rendőrök parancsnoka elmondta, a Kossuth téri parkolóba akarják szorítani a tömeget.

17:13 Elindul a kiemelőék abba az irányba, ahonnan be lehet keríteni a tömeget. A pajzsosok elfoglalják a kordon nélküli területeket, és felemelt védőeszközzel készen állnak arra, hogy eltolják a tömeget.

17:11 A tömeg hangosan skandálja: "Veszprém, Olaszliszka!", és beállt az a rendőrségi terepjáró is, amellyel a tömegoszlatás előtt szokták felszólítani az egybegyűlteket. Ez az jelenti, hogy akár a rendőrroham is benne van a délutánban. "Gyilkosok! ÁVH!" - skandálja a tömeg és megindul egy csoport rendőr a középen elhelyezkedő mag irányába. Kétsoros alakzatot vesznek fel, kezükben pajzs, gumibot. Vélelmezhetően megkezdődik az akció, hiszen hátulról hógolyókat is dobálnak ismeretlenek, és a rendőri jelenlét már iszonyú nagyságú lett.

17:08 A rendőrök teszik a tiszteletköröket a belső kordonoknál, illetve érkezik az újabb erősítés arra a területre, ahová még nem sikerült kordont állítani. Feszültebb a helyzet ebben a pillanatban, ÁVH! - kiabálja a tömeg, a rendőrök pajzzsal felsorakoztak és egymás után érkeznek a csapatszállító járművek. Gyilkosok! - skandálja a tömeg, s a legújabb jelszó: "Veszprémbe!"

17:06 A hangulat és nem a helyzet fokozódik, hiszen a tömeg diskurzusba kerül a rendőrökkel, akik közül van mutogatós, van nevetős, de nem tűnik jelen pillanatban véresnek az egész. Azokra a beszólásokra, hogy "egész életemben dolgoztam, és eltartunk benneteket", nem szólnak semmit, egyedül pár marconább robotember fenyegette meg Budaházyt, aki nevetve csinált bohócot pár hangosabb robotemberből. Fiatalok, idősek egyre többen vannak, megint nő a létszám, és a kormány lemondását követelik folyamatosan.

A tavaszi ülésszak harmadik ülésén elég foghíjasok a padsorok, így feltehetően nem oszlatja fel magát majd az országgyűlés. Mindez legkorábban délután 5 órakor derülhet ki.

HunHír.Hu
(Tudósítónktól
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Másfélezren a Parlament előtt
  2009-02-23 20:21:19, hétfő
 
  2009 február 23




Nagyjából másfél ezren gyűltek össze a Parlament épülete előtt, hogy jelenlétükkel is követeljék a parlament takarodását. A Kossuth tér környékén lesben a rendőrök, az országgyűlés önfeloszlatásáról szavaznak ma a Házban. A téren megjelent Budaházy György, Melocco Miklós és Gonda László is.

16:40 A tömegben elterjedt, hogy Wittner Mária üzent a kint fagyoskodóknak. Az üzenet szövege: "Tartsatok ki, ötkor lesz a szavazás, aztán a jobboldali képviselők kijönnek hozzátok a kordonokhoz." (Időközben ugyanis a Parlament előtti részt a rohamrendőrök előtt már el is kordonozták. Még oldalról "szabad a pálya".) Az eddigi megszokott arcokhoz képest viszont úgy tűnik, hogy a Fidesz rajongótáborából is elég sokan érkeztek, noha a tömeg létszáma már kevesebb, mint kezdéskor, többen az időjárásnak tudják be ezt a csökkenést. Az emberek a kiabálásokon kívül békések, énekelnek és a dalok szünetében felhangzik a kormány távozását követelő jelszó.

16:29 Ebben a pillanatban újabb beöltöztetett osztag indult el a Parlament épületének irányából és a rendőri akciókat kamerázó autó is a keménymag elé állt be. Vélelmezhetően előbb-utóbb ebből tömegoszlatás lesz.

16:25 Időközben megjelent a téren Budaházy György hazafi és testvére, Budaházy Edda is. Budaházyék pár hógolyót dobtak a rendőrsorfal irányába, de a tüntetők közül többen felszólították őket, hogy ezzel a cselekedeteikkel a rendőrök érdekét szolgálják. Budaházy kiállt igaza mellett, és azt hangsúlyozta a hozzá gyűlt embereknek, hogy vállalja, amit elkövet, és most legalább lehet szondázni az új szabályozást, miszerint tojás- és galacsindobálásért is börtön járhat. Budaházy felhívta a figyelmet, eddig mindig csak összejöttek az emberek, beszéltek, kiabáltak, vártak, és nem történt semmi érdemben.

A tömegben feltűnt Melocco Miklós Kossuth-díjas szobrászművész is, aki tudósítónkkal beszélgetve azt nehezményezte, hogy a beöltözött rendőrök közül páran eltakarják azonosítószámukat. Most már a Parlament előtt és oldalán is pajzzsal a kezükben állnak a rohamrendőrök, ahol szellősebb a tömeg ott fél métereként, a sűrűbb tömegnél pedig közvetlenül egymás mellett, élő láncot alkotva.

16:11 A rendőrök körülbelül négy méterre előre szorították a tömeget a villamossínek felé, az első oszlatócsoport mögött a Parlament épületénél felsorakoztak és bevetésre készen állnak a pajzsos rohamrendőrök is. A tömeg fél lépésenként hátrál.

16:08 Vonulnak a rohamosztagosok a Parlament előtt a 4-es kapu irányába, a Batthyány-örökmécses előtt pedig már kiszálltak a csapatszálltó járműből. A pajzsok, a hosszú csőrű gumibotok elő vannak készítve. Most áll be a robotzsaru sorfal a régi kordonok helyére, egymás mellé szorosan, a tömegből egy-két hógolyó is repül. A rendőrök a legjobban kiabáló mag irányába sorakoznak fel. Ezekben a pillanatokban még nem tudni, hogy kezdődik-e a tömegoszlatás, mindenesetre a tömegből már többen visszafelé hátrálnak. A Batthyány-örökmécsestől rohamlépésben indulnak a felfegyverzett alakulatok a Kossuth tér irányába, egy részük a metróbejáratot foglalja el és jobbra indul az első beléptető rendszer felé. A hangulat és a helyzet kezd feszülni.

15:59 Távolabb lévő, és a környező utcákat is járó informátoraink szerint csak látszatnak tűnik a rendőrmentesség, több tucat mikrobusz, rabszállító autó is várakozik. A tömegben egyre inkább elhangzanak azok a vélemények, hogy a hatalom nem véletlenül nem kerítette el a Parlament épületét a tértől, s minden valószínűség szerint provokációkkal akar felkészülni már most március 15-ére. Az, hogy nincs kordon, azt is jelenti, hogy talán mégis békétlenebb lesz a történet, mint előre látszott.

15:45 Megéri rendőrök, nyolcvanezerért? - kiabálja a tömeg, amikor elvonul a Parlament oldalbejárata előtt a megerősített és teljes fegyverzetben lévő rendőrosztag. A tömeg egyre hangosabb és elkeseredettebb, a jelszavak is keményednek. (Hazaárulók! ÁVH! Le Gyurcsánnyal, le a kormánnyal! Oszoljatok!) Egyre több az Árpád-sávos zászló és a tömegből már a Parlament 4-es kapuja felé is páran "sétálgatnak". Gonda László is megjelent a téren, hívei körbefogják, és ez a mag követeli a leghangosabban a kormány lemondását.

15:35 A tömeg lassan kezd tömörülni az Országház bejáratánál. Lassan, de biztosan szállingóznak az emberek és már a szokásos jelszavak - Gyurcsány, takarodj! Hazaárulók! - is elhangzanak. A Parlament épületéből kijövő egy-két képviselő közönnyel az arcán megy a nagy értékű személykocsijaihoz, amelyet készenléti, de nem robotegyenruhába öltöztetett rendőrök őriznek. Különösebb akció a kiabálásokon kívül eddig még nem volt, de a tömeg hangja egyre jobban erősödik.

15:09 A szokásostól eltérően nem sorakoztak fel rendőrhegyek, vízágyúk és különleges osztagok a Kossuth téren, még a megszokott szégyenkordont sem állították fel. Az országgyűlés önfeloszlatásáról szavaznak ma a Házban. Az interneten terjesztett felhívásra körülbelül 1000-1500 ember jelent meg a Parlament előtt Árpád-sávos és nemzeti zászlókkal. A tömeg várja, hogy mi lesz az eredménye eredménye a T. Házban az országgyűlés feloszlatására tett indítványnak. Az emberek kettesével-hármasával sétálgatnak, beszélgetnek. Egyedül a rendőrségi kamera pásztázza a Parlament előtt megjelenteket.

A 2-es villamos jár, különösebb forgalomlassító, -akadályozó akció eddig nem történt. Az óvatosabbak a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium árkádja alatt gyülekeznek, és kisebb csoportosulást látni a metróállomás bejáratánál is. Nincs színpad, és a máskor megszokott kellékek. Csak a zászlókat fújja a szél a csípősebbé váló időjárásban.

A tavaszi ülésszak harmadik ülésén elég foghíjasok a padsorok, így feltehetően nem oszlatja fel magát majd az országgyűlés. Mindez legkorábban délután 5 órakor derülhet ki.

HunHír.Hu
(Tudósítónktól)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Spontán tüntetés a Parlament e
  2009-02-23 20:17:04, hétfő
 
  Hétfőn háromtól spontán tüntetés a Parlament előtt
2009-02-23

A Fidesz-közeli Magyar Polgári Demokráciáért Alapítvány azt kezdeményezte, hogy "a 2006-ban alakult Országgyűlés kimondja a feloszlását." Népi kezdeményezés esetén két hónapon belül ötvenezer érvényes aláírást kell összegyűjteni. Ha az aláírásgyűjtés érvényes, akkor az Országgyűlésnek napirendre kell tűznie a kérdést. A népi kezdeményezés azonban csak arra kötelezi az Országgyűlést, hogy a kérdést tűzze napirendjére, ám arra már nem, miként döntsön. Persze örök rejtély marad, hogy a Fidesz miért nem állt teljes mellszélességgel az ügy mellé, hiszen -elvileg- nekik is fontos lenne, hogy a Gyurcsány-kormány minél előbb elhúzzon.

Mint ismert, a parlament március 8-a helyett két héttel korábban, február 23-án sürgősséggel tárgyal és azonnal szavaz is az önfeloszlatásáról. Ennek köszönhetően nem maradt elegendő idő egy bejelentett demonstráció megszervezésére, ezért a világhálón keringő levelekben arra hívnak fel magánszemélyek, hogy a szavazás idejére aki tud, az sétáljon el a Kossuth térre. Így az arra sétálóknak a felhívás szerint lehetőségük lesz a spontán tüntetés intézményének gyakorlására.

Emiatt hétfőn 15 órától -a parlamenti szavazással egyidőben- tüntetés kezdődik a Kossuth téren, a Parlament előtt. Információink szerint a spontán demonstrációra a Jobbik és a Fidesz is mozgósította szimpatizánsait.

HírTv


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2009.01 2009. Február 2009.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 62 db bejegyzés
e év: 468 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 80
  • e Hét: 7078
  • e Hónap: 8025
  • e Év: 43966
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.