Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A Reiki öt alapelve
  2009-02-27 22:34:10, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Reiki  
Reiki
  2009-02-27 22:32:54, péntek
 
  REIKI






A reiki a legkönnyebben megtapasztalható gyógyító energia.
Dr. Mikao Usui a XIX. században fedezte fel újra számunkra.
A reiki szó jelentése:
Egyetemes életenergia. Számunkra ez Isteni energiát jelent.
Ez az energia intelligens, a beteg helyre jut, így a gyógyítónak nem kell attól tartania, hogy bármit is rosszul csinálhat.
Kizárólag élőlényekre alkalmazható, növényekre, állatokra és emberre.
A reikire beavatott személy rezgésszintjének növekedése folytán nyugodtabbá válik, nyitottsága , és ezzel együtt Istenbe vetett hite megnő.




 
 
0 komment , kategória:  Reiki  
A Nap...
  2009-02-27 15:43:49, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Angyali üzenet a mai napra
  2009-02-27 14:53:19, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
A vágy
  2009-02-27 14:51:16, péntek
 
  A VÁGY

(Beszélgetés az Én és az Egó között a lélek egy elrejtett zugában.)


Az Én : Szervusz Egó. De jó, hogy már megint találkozunk. Úgy vágyódtam már erre a találkozásra.





Az Egó : Szervusz. Vágyakozás nélkül is veled vagyok, hiszen a vágy is én vagyok.
Az Én: Mesélj nekem erről. Minek kellenek nekem ezek a csodálatosan fájdalmas érzések?

Az Egó: Mert ettől váltál emberré.

Az Én: Elmagyaráznád ezt bővebben is.

Az Egó: Ha szépen megkérsz, szívesen.

A dolog elég régen kezdődött. Először ösztön érzéseid támadtak. A legtöbb érzést az ösztönök keltik, ezek egyfajta vágy érzések, hogy ösztönösen beteljesítsd hivatásod: ,,Szaporodj, sokasodj!" Az idő múlásával ezek az érzések kiterjedtek más, az előzőekkel látszólag össze nem függő dolgokra is, csak egy közös volt bennük: az Anyagi Világ.

Az Én: Beszélj erről bővebben!

Az Egó: Szívesen. Megszülettél, és elkezdtél vágyakozni: vágyódtál az ennivalóra, ezért sírtál, vágyódtál a játékra, tehát sírtál, hisztiztél, amíg meg nem szerezted, amit akartál, vágyódtál a szüleid, a testvérek, rokonok szeretetére, ezért addig hízelegtél, bújtál, amíg kaptál valamit, amiről úgy érezted, hogy erre van szükséged. Építettél engem, az Egót.

Aztán felnőtté válásod folyamán kialakultak azok a tulajdonságok, amik szükségesek az élet fenntartásához: a fizikai erő, a környezetbe való beilleszkedés, a szocializálódás képessége, a megfelelési kényszer, a külső és belső nemi tulajdonságok.

Amíg ezek kialakultak, az érzés világod is kiteljesedett, amiben a saját megítélésed szerint lettek jó és elvetendő tulajdonságaid, lettél büszke magadra vagy alakultak ki komplexusaid, szerettél vagy gyűlöltél meg embereket. Pedig ezeket az érzéseket csak én, az Egó minősítettem, és csak én fejlődtem ezáltal. És én minél fejlettebb vagyok, minél inkább elnyomom az énedet, az intuícióidat, annál nehezebb, hogy olyan személyiséggé váljál, amilyenre a karmádnak szüksége van.

Nemiségünkhöz kapcsolódóan megjelenik egy újabb vágy érzés: a szerelem.

Ez az egyik legszebb vagy legfájdalmasabb érzés az emberek életében, ami valamilyen formában mindvégig motiválja az érzelmeiket, érzéseiket. Nekem, az Egónak ez az egyik leghatékonyabb eszközöm a tanításra. A vágyakozás a szeretetre, szerelemre, a boldogságra kortól, nemtől függetlenül mindennél erősebb lehet.

Ha elnyomod magadban (magodban) ezt a vágyat, betegségekkel kell figyelmeztesselek Téged, letértél az útról.

Az Én: Miért kell nekem betegnek lennem, ha nem szeretek vagy engem nem szeretnek?

Az Egó: Ha te nem szeretsz, magadat betegíted meg. Ha úgy érzed, hogy téged nem szeretnek, akkor én, az Egó betegítelek meg, mert a vágyad olyan erős a szeretetre, hogy az már testileg is megvisel.

Az Én: És én miért betegítem meg magam, ha nem szeretek?

Az Egó: Mert figyelmezteti a tested a lelked, hogy nem jó úton haladsz.

Az Én: Igen, eddig is éreztem, hogy ha tele vagyok negatív érzésekkel, a fizikai állapotom sem az igazi, nyugtalan vagyok és fáradt.

Az Egó: Nyugtalan, mert lelked háborog, zaklatott, nem a természetes állapotában van, és fáradt, mert pihenni VÁGYIK, visszatérni a harmóniához.

Az Én: De megint ott a VÁGY! Soha sem lesz ennek vége?

Az Egó: Rajtad múlik.

Az Én: Na jó, akkor tisztázzuk ezt még egyszer.

Az Egó: Úgyis ráérek, amíg itt beszélgetünk, addig nincs más dolgom.

Az Én: Akkor mi is a Szerelem? Mitől más, mitől olyan fontos a megléte, a meg nem léte, maga az érzés ismerete, hogy csatlakozik ide a VÁGY?

Az Egó: Benned van a legszentebb, ősi érzés, a tiszta SZERETET. Tudom, hogy ezt képes vagy a felszínre hozni, és ezáltal közelebb kerülhetsz egy magasabb szintű szeretet átadásához. Ez már a szerelem, amit én indítok el a vággyal. Vágysz arra, hogy a kiválasztott személy jobban szeressen téged bárki másnál, és te is őt szerethessed a legjobban. Amint megfogalmazódott benned ez az érzés, máris szerelmes vagy. (Cupido ilyenkor talál célba a nyilával). Ekkor érkezik el az én időm. Ismerve az élet feladataidat, elkezdelek tanítani: görbe tükröt tartok eléd, amiben láthatod magadat, a szép vagy eldeformálódott érzéseidet, de semmiképpen sem a valóságot.

Az első időkben, amíg dolgozik a nemiség, a testi vágy, rám nem sok szükség van, a természet teszi a dolgát, nincs helye az intellektusnak.

Amikor már túl vagyunk az első körökön, és én is szenvedek néhány sérülést, természetesen a sérülés súlyától függően adok néhány számomra kedvező tanácsot, ami kissé felborítja az addigi harmóniát.

Ez egy spirál és túlélési vizsga: minél több dologban érzem magam sértve, annál több tanácsot adok, és minél nagyobb a sérülés, annál inkább kiderül, a szeretet erősebb-e, vagy én, az Egó.

Ez az a pillanat, amikor döntened kell, karmikusan szükséged van-e erre a kapcsolata, vagy sem. Ha nem tudsz dönteni, a VÁGY majd segít. A vágy, hogy magad mellett érezzed a másik lelkét, bár ekkor lemondasz rólam, vagy maradjon inkább az eredeti felállás, ahol ott vagyok én, az EG�. Ki van ez találva, nem én vagyok ilyen okos.

Az Én: De ez így nem etikus. Játszol a másik ember legszentebb érzéseivel!

Az Egó: Azzal ugyan nem! Én önmagammal játszom. Te nem ismered fel, hogy a szeretetet kisajátítottad egy olyan cél érdekében, ami mellett más célt már fel sem ismersz, mert a VÁGYAD erősebb a SZERETETEDNÉL.

A szeretet nem csak birtoklás, ahogy én is birtokollak téged, ha hagyod, hanem elengedés is. Én is elengedlek, ha te nem ragaszkodsz hozzám, hagylak, járjad a saját utadat, azt, amiben nekem már nincs szerepem.

Az Én: Rendben. Ezt most már értem -- látod, ez a beképzeltség is a Te hatásod. Na, azért még nem teljesen világos, de kezdem kapizsgálni. És mi van a VÁGGYAL az élet többi területén? Van, aki soha sem lesz szerelmes, nem érintik meg ezek a mély érzések.

Az Egó: Ha szerelmesek vagyunk, ha az anyagi javak után vágyakozunk, mindig felbukkan bennünk az az érzés: hátha ettől boldogabbak lehetünk.

Ugye jól hallottad, BOLDOGABBAK . Mi a boldogság? Ha voltál már szerelmes, ismered az érzést. Ha keresel, kutakodsz, találsz magadnak valamit, amiről azt hiszed, hogy ez a boldogság, és mindent elkövetsz, hogy minél gyakrabban ébredjen fel benned ez az érzés.

Ehhez jön még a külvilág, az igazi anyagias anyagi világ, ahol mindenki azzal van elfoglalva, hogy Te minél ,,boldogabb" lehess, és ehhez még tanácsokat is adnak, hogy hogyan. Ettől válsz te azután igazán boldogtalanná.

Eláruljam, hogy miért? MIATTAM. Büszkén vállalom, hogy csakis miattam.

Most is csak azért tudunk erről a témáról ilyen mélységekben beszélgetni, mert a gyökerek -- mármint az általam keltett VÁGY gyökerei nagyon mélyen vannak, nehéz lesz őket elvagdosni.

Az Én: Cinikus vagy te, Egó!

Az Egó: Az csak én lehetek. Te csak együtt érző lehetsz és szeretetteljes. A cinizmus negatív tulajdonság.

Az Én: Na jó. Lehet, hogy igazad van. Az anyagi világ és a vágy közötti összefüggésekről meséljél nekem, és arról, hogy neked mi a szereped.

Az Egó: Hol is kezdjem. A szerelem oldaláról már kibeszéltük. Aki soha sem volt szerelmes, vagy legalábbis bevallotta magának, hogy hiányzik belőle ez az érzés, az is vágyik a szeretetre, csak a külvilág, na meg az egó elhomályosítja ezt a felismerést. Bár a felismerés az még kevés, fel is kell azt vállalni és hinni kell benne, ez már valamivel nehezebb.

A vágy mint eszköz jön be a képbe: ,,Keresem a szerelmet, az igazi boldogságot, mert magamban boldogtalan vagyok". Ha nem találod a boldogságot, az anyagi világ felé fordulsz. Elkezded hajszolni a pénzt, a javakat, mert azt hiszed, hogy a szeretetet meg lehet vásárolni, birtokolni lehet a boldogságot, dobozba lehet zárni. Én, az Egó folyamatosan táplálom ezeket az érzéseket, mert ez a dolgom. Minél szélsőségesebb helyzetet tudok gerjeszteni, annál hamarabb visszatalál az útra az Én. Ha nem sikerül ,,szép szóval", segítségül hívom a betegségeket. Mondjak néhány példát?

Az Én: Legyél szíves, legalább tudjam, hogy mire számíthatok.

Az Egó: Kérlek. Ha fájnak a lábaid, lábfejeden szép nagy bütyköket növesztesz, azt nem a szüleidtől örökölted, hanem csak az anyagi világhoz való kapcsolatodat materializáltad. Pót ujjat kezdtél növeszteni, hogy jobban meg tudjál kapaszkodni a földön.

Fájnak a térdeid? Túl büszke vagy, nem tudsz térdet hajtani.

Fáj a vállad, hátad, gerinced? Túl sok lelki terhet cipelsz ott!

Fáj a gyomrod? Nem tudod megemészteni a problémáid!

Szív, ér rendszeri problémáid vannak? Nincs rendben az érzelmi életed!

Azt hiszem, elég ennyi a példákból.

Az Én: De hol itt a VÁGY?

Az Egó: Vágyódsz, hogy meglegyen mindened, mert csak akkor lehetsz boldog, és ennek érdekében képes vagy saját magad megnyomorítani.

Túl büszke vagy, mert én, az Egó erősítem benned a vágyakat, hogy csak így lehetsz erős, és csak mint erős ember érheted el ,,céljaidat".

Tehát fáj a hátad és gerinced? Túl sokat vállaltál, hogy a vágyaid teljesíteni tudjad, és ezektől nem tudsz önállóan megszabadulni.

A gyomrod? Nem tudod a kudarcokat, félelmeket, aggódásokat a teljesületlen vágyak miatt megemészteni.

A szíved? Nem tudsz őszintén, belülről jövően, igazán szeretni.

Érted most már az összefüggéseket?

Az Én: Megdöbbentő.

Az Egó: Sokkal megdöbbentőbb az, hogy ma már az emberek egója teljesen rátelepedett az énre, és már csak betegség van és egó. Ez a fejlődés csődje.

Az Én: Hogyan lehet ebből az útvesztőből kitalálni?

Az Egó: Úgy, mint neked. Fel kell ismerni, hogy az Én és az EG� nem egy és ugyanaz.

Az Én: És én hogyan tudok segíteni az embereknek, hogy felismerhessék az egójukat, és felismerhessék vágyaik természetét, és saját hasznukra fordítsák azt, ne maguk ellen?

Az Egó: Jó, hogy kérded. A vágyaknak pozitív hatalmuk is van.

Az, hogy erről beszélgetünk, először vágyként merült fel benned, hogy megtudhass olyat, amit nem értettél. Az is az építő vágyak közé tartozik, ha segíteni szeretnél, tanulni szeretnél, adni szeretnél feltétel nélkül. Ezek a szeretet kifejezésének tárgy körébe tartoznak, és ebben én, az Egó nem vagyok elég hiteles.

Legyél példa mutató, és ha valaki kérdi, hogy te mitől vagy más, mondd el, hogy találkoztál és beszélgettél velem, és szeress, szeress, szeress úgy, hogy engem ne kérdezz, hogy teheted-e.

Az Én: Köszönöm Egó, hogy ilyen nagylelkű voltál hozzám, és megint beavattál olyanba, amitől távolabb kerülhetek tőled, de csak azért, hogy jobban megismerhessem magamat.

Legközelebb is szeretnék valamit magamból megismerni, ha segítesz.

Forrás: Asztrálutazás
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2009.01 2009. Február 2009.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 100 db bejegyzés
e év: 3084 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1853
  • e Hét: 4067
  • e Hónap: 17972
  • e Év: 147679
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.