Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Volt egyszer egy vadnyugat
  2009-02-05 23:02:39, csütörtök
 
  Link





Forrás: Interaktív filmkatalógus honlap

Volt egyszer egy vadnyugat
(C'era una Volta il West, 1968)

Főszereplők: Charles Bronson, Hanry Fonde, Claudia Cardinale

A szép Jill, a volt prostituált az özvegy farmerrel kötött házassága után új életet akar kezdeni. Azonban mire megérkezik a farmra, új családja gyilkosság áldozatává válik. A gaztettért a felelősség egy vasútépítőt terhel, aki a földbirtokért folytatott kegyetlen küzdelemben a bérgyilkos Frank szolgálatait vette igénybe. Jill azonban tovább küzd a földért: segítséget barátaitól, Cheyenne-től, a kalandortól és egy titokzatos idegentől remélhet. Végül legyőzik a banditákat, az utolsó harcot Frank és az idegen vívja. A nézők már sejtették azt, ami most bizonyossá válik: amikor az idegen még gyerek volt, Frank szadista módon megölte a bátyját és most jött el a leszámolás órája.
 
 
0 komment , kategória:  Érzelmek  
Grease: Summer Nights
  2009-02-05 20:17:35, csütörtök
 
  Link




A dalt előadja: Olivia Newton Joe és John Travolta

Idézet a 33 Kihagyhatatlan film oldalról:

"35 évvel ezelőtt startolt a leghíresebb rock'n'roll-musical a Broadwayen, melynek Oscar-jelölt filmváltozata 2008-ban ünnepli majd három évtizedes jubileumát. Túlkoros színészek, suli-buli, szerelem és időtállóságot szavatoló nagyszerű muzsikák jellemzik a Kék lagúnát is jegyző Randal Kleiser moziját.
John Travolta már a '77-es Szombat esti lázban is főszerepet játszott és eszméletlenül táncolt, berobbanása olyannyira sikeres volt, hogy az Akadémia Oscar-díjra terjesztette a színészt. Mégis az egy évvel később készült Grease a legnépszerűbb zenés film a sztár filmográfiájában.
Grease - Hajra kenhető, fülbe való Átveszed az irányítást?A forgatás során 24 esztendős Travolta által életre keltett Danny Zuko a 29 éves Olivia Newton-John játszotta Sandyvel éli meg élete legszebb nyári románcát (az iskolások legidősebbjét az akkor 34 esztendős Stockard Channing alakította). A románcot, melyről mindketten tudják: a vakációval együtt örökre véget ér, hiszen a tengerpart után - földrajzi szempontból - egészen más sulik felé veszik majd az irányt. A sors azonban közbeszól! A lány a fiú intézményében kezdi meg az új tanévet, ám a rózsaszín világ folytatása helyett komoly felfordulást hoz a programváltozás: Dannynek döntenie kell, hogy leszámol a banda fejeként és a lányok bálványaként kialakított imázsával, s felvállalja valódi, érzékeny és romantikus személyiségét, vagy inkább az igaziról lemondva folytatja jól kiépített karrierjét a suli falain kívül és belül egyaránt.
Miközben olyan gyors és lírai dalok váltják egymást, mint a You're The One That I Want, a Summer Nights, a Greased Lightning, a Hopelessly Devoted To You vagy a Sandy, lehetőséget biztosítva a két főszereplő, valamint egy sor mellékszereplő énektudásának megcsillogtatására, addig a történet is igyekszik a létező összes kamasz-kalandot felvonultatni: féltékenység és csalódás, rivalizálás és összefogás, autó- és csapatépítés, balhék és randik, tanulás és munka...
Grease - Hajra kenhető, fülbe való Párosan szép az énekBár az eredeti musical jóval több dalt tartalmazott, mint amennyi végül a filmbe került (kimaradt például az It's Raining On Prom Night és a Freddy My Love), azért a forgatás előtt az összes szerzeményt rögzítették a szereplőkkel, akikhez - egy dal erejéig - a kor sármos férfiénekese, Frankie Avalon is csatlakozott. Bár kétségtelen, a férfiak számára sokkal inkább Olivia Newton-John szűk bőrnacija marad emlékezetes - a ruhadarab annyira testhez álló volt, hogy szó szerint a művésznőre varrták."
 
 
0 komment , kategória:  Érzelmek  
A Tenkes kapitánya
  2009-02-05 19:42:59, csütörtök
 
  Link






BERKI GÉZA - BRAND ISTVÁN


És akkor jött...


MRT Gyermekkórusa, Énekel : Ella István


Az úgy volt az országban dúlt a labanc,

az ország tönkre ment ez a tv-ben is ment,

csak üldözte a labanc az árva magyart,

sanyargatta zsarolta a népet.
S akkor jött, A Tenkes Kapitánya

ő odacsap, hol sanyargatni lát.

Emiatt, az ember úgy imádja,

ezt az írtó klasz kapitányt...


Úgy szurkoltam multkor egy harca alatt,

hogy sajnos emiatt egyik lecke elmaradt,

és azt álmodtam éjjel, hogy hív a tanár

s az ellenörző füzetemet kéri...

S akkor jött, A Tenkes Kapitánya,

ő odacsap, hol sanyargatni lát.

Semiatt az ember úgy imádja,

ezt az írtó klasz kapitányt....


Ha nagy leszek én veszem át szerepét,

én leszek a hős aki mindenkit csak véd.

Ha Terit apja veri és sír a Teri

én megvédem és így terjed a hírem...

S akkor jött, A Tenkes Kapitánya,

ő odacsap, hol sanyargatni lát.

S emiatt az ember úgy imádja,

ezt az írtó klasz kapitányt..
 
 
0 komment , kategória:  Gyermekeknek  
Mai harmoniakártyáim
  2009-02-05 06:18:34, csütörtök
 
 


1./ A mai napodat Pontosság hatja át

Kenyér. Az életerő jelképe. A kenyér a beavatottak isteni szimbóluma is. A magból kikelt napérlelte búza, ami átment minden megpróbáltatáson, kövek alatt töretett, találkozott tűzzel, vízzel és levegővel, hogy végül a táplálkozás alapja lehessen.


2./ A mai napodat Szabadság hatja át

Alma - Éva anyánk óta a tudás, a görög Heléna mítosz óta a szépség jelképe. A tiltott gyümölcs megkóstolásával a világra hárult feladatra, az édenkertből való kiűzetésre figyelmeztet. A jelkép a koronázási ékszerek között a hatalomhoz is kapcsolódik. Sorsfordító jelkép.
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2009.01 2009. Február 2009.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2285
  • e Hét: 4607
  • e Hónap: 10848
  • e Év: 63114
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.