Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
Bokréta a kalapon
  2009-02-07 20:29:35, szombat
 
  2009-02-07. 17:43


Bokréta a kalapon: Izrael legújabb szerzeményeként szereplünk Jeruzsálemben


Miután nyilvánosan is bejelentették hazánk felvásárlásra irányuló szándékukat, a zsidók most leereszkedő nagyvonalúsággal díszvendégként hívták meg országunkat a Jeruzsálemi Nemzetközi Könyvvásárra, február 15. és 20. között.
Ne reménykedjünk, minden bizonnyal a köztörvényes kormányunk több tagja is kiutazik majd és csinos kipákkal a fején mond majd valami ostoba köszönőszöveget a lealázó szereplés lehetőségéért. Ahelyett, hogy a Gázában elkövetett mészárlásra hazahívtuk volna nagykövetünket és megszakítottunk volna minden diplomáciai kapcsolatot a rasszista állammal, mi részt veszünk egy kulturálisnak csöppet sem nevezhető rendezvényen.
A rendezvényen egyébként a magyarországi és izraeli zsidók közösen ünneplik meg, hogy két állam ismét felvette a diplomáciai kapcsolatot, 1989-ben, miután a hatnapos izraeli agresszió miatt, azt 1967-ben megszakítottuk. Ők örvendenek, mi gyászoljuk ezt az évfordulót bízva abban, hogy a könyvvásáron szereplő magyarországiak hamarosan végleg Izraelbe távoznak. Még akkor is, ha segítenünk is kell nekik ebben.

(Szóljon nyomán, Geyer)

http://kuruc.info/r/26/34857/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
rázuhant a lift a fémtolvaj ci
  2009-02-07 20:28:14, szombat
 
  2009-02-07. 17:58

Gyönyörű: rázuhant a lift a fémtolvaj cigányra


Az év legostobább haláleseteit hozták nyilvánosságra a minap. Természetesen egy büdös kolompár sem maradhatott ki a sorból. Röviden a tények:

" Egy csehországi fémtolvaj, aki márciusban halt meg, miközben egy használaton kívüli épület liftaknájában fémkábelt akart lopni. A férfi a liftakna alján állva egy fémfűrésszel, izzadságos munkával vágta el a látszólag a semmibe vesző feszes kábelt, így már semmi nem tartotta az akna tetején lévő ellensúlyt, ami engedve a gravitációnak egyre gyorsulva csapódott a tolvajra."

Dengzik
(Kuruc.info)

http://kuruc.info/r/22/34858/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most másképpen gurul a parlame
  2009-02-07 20:23:29, szombat
 
  Most másképpen gurul a parlamentbe a cionlibsi médiahenger
2009. február 07. 19:43

Lajtabán - HunHír.Hu

A chartások kárognak, hogy rossz volt a kommunikációjuk, s a Fidesz építette ki a tömegmegszólítást. Hallottak önök már libsit igazat mondani? Ugye, nem. Ez is egy elterelő hadművelet. Az SZDSZ helyett mellett most alakul egy lehengerlő médiapárt, a gagyitévék közönségére építve. Sokan vannak a habozók, akiknek ezek a mások, ezek a csinált sztárok a mindent jelentik. Ők folynak ki a csatornákból, a mama gésák, Dávidok, Ráchelek a leszbik, a köcsögök, a cigány rapperek, a settenkedők, a meleg mesterek és egyéb felkapott nullák. De a népnek ez a cirkusz kell, a holokauszt rinyával már nem lehet szavazatot szedni. A csatorna-sztárok majd betolják a parlamentbe más néven, másképpen az igazi megbízókat.

Orbán vigyázz, mert a Hírtv meg az Echo el is vesztheti neked a választásokat, s a marionett-gyurcsányi továbbra is púposkodhat a bársonyszékben. Nem csináltatok nemzeti bulvárt, amelyet kajolna az átlag magyar. A meglévő biztos szavazók kiszolgálására egy csatorna is elég lenne, a másiknak nemzeti sztárgyárrá kellett volna változnia. A zsidók megint okosak voltak. Politikai szinten nyomják majd a magyarozást, fasisztázást, gárdázást. A judeobolsevik őskövületek helyett a reklámzabálók kedvencei építik az új imázst. S be fogja nyelni a megbutított, bamba magyar.

Orbán, ha kell, megint fasiszta leszel, vagy nemzeti radikális - szerintük, mert mindig hibázol. Biztos tisztességes hölgy Járóka Lívia, de cigány. Kisebbségi. És nem olyan a cigányok össztársadalmi elfogadottsága az általuk elkövetett iszonyú mennyiségű bűncselekmény miatt, hogy befogadja a kisember. Kampányarcnak megtervezni - ez lehet, hogy a Likudnak tetszik, de a magyar szavazónak nem. Emiatt még a biztos táborlakók is elfordulhatnak, s mondhatják, milyen aranyos ez a Soma, vagy bármelyik kajmán panelproli-szív "tipró". De a habozó mindenképpen beveszi, mert ő a sztár. Két lehetőség van. Vagy kierőszakolni az előrehozott választást, mielőtt megcombosodnak, vagy hagyni a Jobbikot, hogy vigyen annyi szavazót, amennyit csak akar, mert 12 fős frakciót a legrosszabb esetben is alakíthat. Akkor lesz kivel a fű alatt együttműködni a sordöntő törvények meghozatalánál. Orbán, ezek a cionlibsi médiabohócok beviszik az "eszmét" a parlamentbe. Vérre megy a játék, nem lehet elszúrni.

A hírszerző már nyomja ezerrel, s a gagyitévék, amelyek kajmán tulajdonban vannak, teszik alá a birkát a saját gyártmányaiknak.

Íme: Dopeman, Bakács Tibor Settenkedő, Hajós András, Puzsér Róbert, Para-Kovács Imre, Péterfy Bori és Soma egy fillért sem adna a jelenlegi politikai pártoknak. Inkább a Lehet Más a Politika most indított kampányfinanszírozási programját támogatják, melyet Barack Obama is sikerrel alkalmazott elnökválasztási kampányában. Mindezt a mozgalom YouTube-videóján mondják el. Az LMP célja, hogy kis összegű lakossági támogatásokból gyűljön össze a pénz az EP-választási kampányra.

Az LMP csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatóján jelentették be, hogy adománygyűjtő kampányfinanszírozási programba kezdenek. Mint korábban is megírtuk, a mozgalom párttá kíván szerveződni, és indulni kíván a 2009 júniusában tartandó EP-választásokon. Ehhez kérik most a támogatásokat.

Az LMP akciója hangsúlyozottan a parlamenti pártok gyakorlatával ellentétes. A mozgalom nem a gazdasági érdekcsoportoktól, "építőipari és autógyártó cégektől" szeretne pénzügyi támogatást szerezni - mondta Pincés Bálint, az LMP képviselője. "Szemben a többi párttal, az LMP mögött nem állnak befolyásos gazdasági lobbik, és nem a 100 leggazdagabb magyarhoz fordul támogatásért. Nem is ígér nekik cserébe semmilyen ellenszolgáltatást." Ez pedig azon a honlapon olvasható, melyet az LMP a pénzgyűjtés egyik fő motorjaként indított el.

A Nagy átverés: előadják a kisember számára szimpatikus rizsát, de a lógó orrúak ott állnak mögöttük, a karvalytőke meg a a zsidó cégek, szervezetek, toleranciaközpontok, egyéb,a nevükkel ellentétes cselekményeket elkövető kirekesztő intézmények és "szellemi műhelyek". Lesz pénz, amennyi kell, és a beetetés zseniális. Lehet Másképpen is beküldeni a cionistákat a magyar parlamentbe, mint siránkozva, menórázva, holokausztozva. Ez már egy új cionista nemzedék, új fegyverekkel.


http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=16552
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Simornak nincs forintgondja
  2009-02-07 20:17:22, szombat
 
  Simornak nincs forintgondja
2009-02-07

Egy telefonhívásból tudta meg a jegybank elnöke, hogy baj van. Nem csoda, ha a szakértők úgy vélik, Simor András engedte ki a forintgyengülés szellemét a palackból, s kérdés, képes lesz-e megállítani. Eközben havi 7,8 milliós jegybanki fizetése mellett az állami Zeneakadémia gazdasági tanácsának elnöki feladatait is ellátja egymillióért, s magáncégekben is érdekelt.

Surányi György volt jegybankelnök után Suchman Tamás kormánybiztos is bírálta a jegybankot. Suchman szerint a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Simor András "lassan gondolkodott", és "hibás lépéseket is tett". A forint kedden a "pokol kapujában" járt, amikor Gyurcsány Ferenc felvázolta legújabb programcsomagját, az árfolyam történelmi mélypontra süllyedt: 304 forint felett jegyezték az eurót. A sajtó szerint a forint árfolyamát a pénzpiacunkon eddig nem ismert német bank forintvásárlásnak köszönhetően sikerült háromszáz alá szorítani. Vélhetően maga a jegybank áll a vétel hátterében, a forrás pedig a Nemzetközi Valutaalap vezette konzorcium 25 milliárd dolláros hitele. A forint elleni "támadás" üzenet a befektetőktől, hogy vészesen megingott a bizalom az ország iránt, s ilyen magas kamat mellett sem hajlandók finanszírozni minket. A gazdaság élénkítéséért csökkenteni kellene a kamatot, az ország finanszírozása érdekében meg inkább emelni, csakhogy már olyan magasan van, hogy ha emelnék, az a gazdaság finanszírozását veszélyeztetné. Elemzők szerint Simor András súlyos hibát követett el januárban, amikor azt mondta, hogy egy esetleges 286-os euróárfolyam esetén sem lennének veszélyben az MNB inflációs céljai. Sőt még a napokban is azt hangsúlyozta, hogy a jegybanknak nincs árfolyamcélja. Így tényleg nehéz lesz kimászni a bajból, ha se világos monetáris politika, se befektetői bizalom.

7,8 millió forint a havi fizetése Simor
Andrásnak, a Magyar Nemzeti Bank elnökének, a monetáris tanács tagjai 2,5 millió forintot visznek haza

2,4 millió forintnak megfelelő dollárt
visz haza az Egyesült Államokban
a jegybank szerepét betöltő Fed elnöke, Ben Bernanke
Már szinte havonta jár a magyar pénzügyi kormányzat nyakára az IMF vezérkara vagy szakértői csoportja, s nincs nap, hogy felelős pénzügyi szakemberek ne vetnék fel Magyarországgal kapcsolatban a vészes eladósodás, az adósságspirál, az államcsőd, a lakossági és önkormányzati devizahitelek bedőlésének rémét. Eközben egyes képviselőink, állami vezetőink idei vagyonbevallása kapcsán busás jövedelmekről szóló hírekkel borzolják a köz hangulatát. Többek között a magyar jegybank elnökének fizetésének híre is ilyen: bármilyen hihetetlen, Simor András több mint háromszorosát kapja az amerikai szövetségi bank, a Fed elnöke fizetésének.

Simor magyar viszonylatban bizonyára a legeslegjobb választás volt a jegybankelnöki feladatra, mégis némi kétségünk támadt, amikor a Magyar Narancs vele készített interjújában azt olvastuk, hogy egy telefonhívásból tudta meg, hogy baj van. Ezek alapján kérdéses, hogy miként őrködik az MNB a forint felett, különösen azért is, mert erre ígéretet tett állítólag az IMF-nek tavaly ősszel. "Simor engedte ki a forintgyengülés szellemét a palackból és egyelőre kérdés, hogy képes lesz-e megállítani a gyengülést" - jelentette ki január elején a Commerzbank egyik szakembere, aki azt állította, a Simor-kommentár az októberihez hasonló leértékelődést idézhet elő, ezzel pedig a jegybank veszélyezteti az IMF-mentőcsomag sikerességét.

"Hosszú lejáratú magyar állampapír kibocsátására sem devizában, sem forintban nincs lehetőség. Ezért Magyarország csak az IMF-EU-Világbank-forrásokat használhatja a rövid lejáratú kincstárjegyeken kívül"- ezt mondta Simor András még december közepén. És a helyzet azóta semmit sem javult.

Nem véletlen, hogy Suchman Tamás éppen az IMF-delegáció érkezése idején tette közzé véleményét - sokkal inkább kormánya ki nem mondott óhaját -, miszerint, "nagy segítség lenne az országnak, ha a hiteleket nyújtó szervezetek önként átütemeznék az adósságot, az azonban öngyilkosság lenne, ha ezt a kormány kérné, mert a hitelt nyújtónak se jó, ha egy ország csődöt mond".

Elképesztő, hogy az összes lehetséges lépést kipróbálják, csak azt az egyet nem hajlandók mérlegelni, ami valóban megoldást jelentene az ország bajára: előre hozott választások legyenek. Hiszen számtalan elemző - köztük a valóban politikailag függetlennek közgazdász professzor, Csaba László is - megmondta, e helyzetben erre lenne szükség, s a voksolást az uniós választással egy időben kellene megtartani.

Szinte már frázis, hogy a Gyurcsány-kormány elvesztette a társadalom bizalmát, és esélye sincs rá, hogy visszaszerezze. Hazánk pedig a befektetők bizalmát vesztette el. És ezért a jegybank is felelős. Sokkal nagyobb mértékben, mint a kormány. Az ország adósságspirálba kerülése, ilyen drámai mértékű adósságnövekedés a kiigazító, megszorító fiskális politika mellett a konvergenciaprogram mentén nem hozhatott volna csődközeli állapotot, ha a jegybank jól végzi a dolgát. Helyes kamatpolitikával megelőzhető lett volna a devizahitelek tömegeinek kihelyezése. Ki másnak kellett volna legeslegelőször felismernie ennek veszélyét, ha nem a jegybanknak? A helyzet kulcsa a kormányfő kezében van. Nincs még olyan demokratikus ország e féltekén, ahol egy kisebbségi kormány efféle "hatalommegtartási technikával" biztosíthatná többségét a parlamentben, mint amit a Gyurcsány-kormány enged meg magának ország-világ előtt. Nyilvánvaló, hogy az eddig folytatottól lényegesen eltérő gazdaságpolitikára van szükség, amelyet egy új, erős legitimitású kormány tud majd hitelesen képviselni az ország érdekét a jelenleginél sokkal inkább szem előtt tartó jegybankkal összefogva.

Csak egy új kormánynak és szakmai alapon kiválasztott, a haza érdekeit szem előtt tartó jegybanki vezetésnek lesz esélye arra is, hogy a pénzügyi piac bizalmát visszaszerezze.


Drága szakértelem

Vajon tényleg indokolt-e egy ilyen államcsődközeli helyzetben Magyarország jegybankelnökének 7,8 millió forintos, a monetáris tanács tagjainak, 2,5 milliós fizetést adni, ha még az Egyesült Államokban működő szövetségi jegybank, a Fed neves pénzügyi szakembereként számon tartott elnökének, Ben Bernankenek sem fizetnek többet havi 2,4 millió forintnak megfelelő dollárt. Ilyen ínséges időkben tényleg rendjén való, hogy a Zeneakadémia - ami egy állami intézmény - gazdasági tanácsának elnöki feladatait is a válság miatt nyilván nagyon leterhelt Simor Andrásnak kell ellátnia egymillió forint díjazásért? Lehet, hogy illetlen dolog kotorászni más zsebében, de ha világhírű egyetemi professzorok, sebészek munkájának társadalmi hasznosságával vetjük egybe a jegybankelnök tevékenységét, ezt az óriási különbséget semmi nem indokolja, sőt kimondhatjuk bátran: ez közbotrány. Ilyen jegybankelnöki javadalmazás mellett vajon normális esetben nem ütközne az összeférhetetlenségi szabályokba az, hogy a jegybankelnök kilencven százalékban tulajdonos a Simor Pénzügyi Tanácsadó Kft.-ben és száz százalékban tulajdonosa a Trevizor Management Service Ltd.-ben?


Torkos Matild
Forrás: Magyar Hírlap

http://echotv.hu/index.php?akt_menu=72&newsid=96437

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pásztor Albertet is bántalmazt
  2009-02-07 20:13:35, szombat
 
  2009-02-07. 19:42

Pásztor Albertet is bántalmazták Miskolcon a romák

A miskolci rendőrkapitány személyesen is átélte az utcai erőszakot.

A miskolci rendőrkapitány apósát és anyósát korábban Miskolcon romák (Kuruc.info: ez az eredetiben, amelyet szó szerint vettünk át, is szerepel - lehet ellenőrizni, ITT van) kirabolták az utcán, és egy alkalommal a rendőrkapitányt is súlyosan bántalmazták, amikor egy buszmegállóban három asszony védelmére kelt, akiket egy férfi megtámadott.

Ennek ellenére Pásztor Albert határozottan cáfolta, hogy ezért tette közzé vihart kavart nyilatkozatát, amely szerint az elmúlt hónapokban minden közterületi rablást cigányok követtek el, tudta meg az eszakhirnok.hu hírportál. A tavaly Lovagkereszttel kitüntetett Pásztort a lap szerint máris több párt megkereste, hogy legyen EU-s parlamenti és országgyűlési képviselő jelölt, de mindenkinek kosarat adott, és azzal hárított, hogy folytatni szeretné a munkáját a miskolci rendőrkapitányság élén.

Az ötvenes évei elején járó Pásztor Albert a miskolci Műszaki Egyetem elvégzése után rögtön a rendőrségen kezdte munkáját. A jogi végzettséggel rendelkező rendőrkapitány még egy Amerikában szerzett túsztárgyaló diplomával is megfejelte diplomáinak számát, amelyet később hasznosítani is tudott az első magyarországi emberrablási ügy kapcsán, amikor egy ózdi gyárigazgató 8 éves lánya után követeltek váltságdíjat kemény bűnözők, akik aztán rács mögé is kerültek.

Független Hírügynökség / Délmagyar.hu

(ATV)

http://atv.hu/hircentrum/2009_feb_pasztor_albertet_is_bantalmaztak_miskolcon_.htm l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A sajtféreg édes mámora
  2009-02-07 20:06:45, szombat
 
 



A sajtféreg édes mámora

http://1.bp.blogspot.com/_36s76h5VhK4/SYBZC-UL_DI/AAAAAAAAAOQ/tBfu4qsdc00/s1600/s ajt-fereg.jpg


Ez nem kupleráj!

A magyar jogrend szerint az állam "erős embere" a miniszterelnök. Neki van kormánya, nem a kormánynak miniszterelnöke. Nem csupán első az egyenlők között. Ő a főnök. De milyen utolsó ember az, aki nem képes legalább olyan rendet megkövetelni és betartatni, amilyenre a madám is képes egy szolid kuplerájban.

Kezdetben volt az ige.

"Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tavaly év végén adott utasítást arra, hogy a gazdasági válság miatt a minisztériumoknak vissza kell fogniuk autó-, telefon- és bútorbeszerzéseiket."Csak a válságkezelést kommunikálhatják, másra nem lehet költeni - adott utasítást a stabilizációs csomag részeként Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a kormányzati intézményeknek. A miniszterelnök egyértelművé tette, hogy ezen kívül egy fillért sem költhetnek reklámra, marketingre és egyéb hirdetésekre a tárcák, ha az nem életbevágóan fontos. A kormányzati spórolással példát statuáló Gyurcsány azt is közölte: le kell állítani a központi igazgatás összes autó (!), telefon- és bútorbeszerzését.
Ez a "drákói intézkedés" 2008. november 7-én lépett életbe.

Egy igazgatási vízfej nagyon bonyolult valami. Jellemzője, hogy mindenre van egy hivatal.

"A gépkocsik, telefonok és irodabútorok beszerzését az összes minisztérium részére egy szerv, a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság intézi. Ami az autókat illeti, a KSZF-nek jelenleg csak egyetlen hatályos keretszerződése van, mégpedig az állami normatíva szerinti legkisebb, úgynevezett 3. kategóriában. A Kormányszóvivői Iroda példája szerint ez a kisméretű Skoda Fabia kategóriája."

Az a híradás, amelyből a fenti idézeteket vettem, részletesen beszámol arról, hogy melyik minisztérium, milyen kifogásokkal próbálta bizonyitani, hogy nincs is olyan pénzük, amiből spórolhatnának, hogy eleget tegyenek a miniszterelnöki elvárásoknak. Egy minisztérium - a Pénzügyminisztérium - hallgatott, mint aki beszart. Volt is oka rá! Egy gondos szülőnek mindig feltünik, ha a gyerek feltünően hallgat, mert holtbiztosra vehető, hogy olyankor valami disznóságot csinál.

Így történt ez Veres Jancsikával is. A kis pajkos, csendben, néhány autót gründolt. A legdrágábbat persze magának és még, kettőt - hármat a haverjainak.
Izlését dicséri, hogy ezek közül egy se' volt harmadik kategóriás Skoda Fabiácska.

"Az Audi legújabb A6-os szériájának 3000 köbcentis turbó változatát kapta meg Veres János pénzügyminiszter. Szakállamtitkára, Kovács Álmos egy nyolcmilliós VW Passathoz jutott hozzá [...] Veres járműve 14 millió forintba került. A pénzügyminisztérium azzal védekezett, hogy elhasználódott a pénzügyminiszter és a szakállamtitkár korábbi kocsija, és muszáj volt lecserélni." [2009.01.27 - Magyar nemzet]

"Az autó a központosított közbeszerzésből származott, hanem a VPOP-n keresztül jutott hozzá a miniszter. A lapnak Veres azt nyilatkozta, a járművekhez a piaci árnál olcsóbban jutottak hozzá. 'A szolgálati gépkocsi közbeszerzési eljárással volt beszerezve, ilyen eljárás a VPOP-nél volt év közben, ennek révén számottevően olcsóbban szerezhettük be a járműveket, mint egyébként a piaci ára lenne ugyenezeknek' - mondta Veres." [2009.01.27 - Blikk]

Most, hogy kiderült a turpisság, Jancsika úgy hantál, mintha hülye lenne. Pedig nem az, csak a "többi embert" nézi annnak. Pénzügyminiszter létére tudnia kell, hogy egy kiadás [költség] tekintetében nemcsak az összeg, hanem a költséghely is lényeges, mert a közbeszerzési igény jogossága csak annak a szervezetnek a szükségletei alapján bírálható el, amely valamire pénzt kér. A VPOP közbeszerzési igénye nyilván nem foglalja magában egy tizennégymilliós kocsi közbeszerzését. A másik kerülőt pedig azzal tette, hogy megkerülte a Központi Szolgáltatási Főigazgatóságot is, amely a gépkocsikra vonatkozó igények elbírálására és a gépkocsik beszerzésére egyedül jogosított szervezet. Ebben a funkciójában a minisztériumok és miniszterek hatáskörét gyakorló, tehát azok "fölé" rendelt szervezet [lenne].
A miniszternek nincs joga azon okoskodni, hogy a gépkocsihoz olcsón vagy drágán jutottak e hozzá, hisz a gyurcsányi ukáz szerint "kizárólag a totálkáros" gépkocsi helyett lehet másikat beszerezni.

A költzségvetés megszoritások legfőbb satrapája a pénzügyminiszter magára és haverjaira nézve nem tart be olyan intézkedéseket, amelyeket megélhetési gondokkal küszködő állampolgárok millióival szemben foganatosit.

Apropó - megélhetés! Ez nálunk az elsőszámú probléma, a spórolás pedig a veresjánmosok által ránk kényszeri tett alapeszme. Zseniális írónk - Madách - előre látta egy ilyen helyzet bekövetkezésének lehetőségét és egy tudós szájába adja az alábbi rigmusokat.

"Ez eszme nálunk a megélhetés
Midőn az ember földén megjelent,
Jól béruházott éléskamra volt az:
Csak a kezét kellett kinyújtani,
Hogy készen szedje mindazt, ami kell.
Költött tehát meggondolatlanúl,
Mint a 'sajtféreg', s édes mámorában
Ráért regényes hipotézisekben
Keresni ingert és költészetet.
De már nekünk, a legvégső falatnál,
Fukarkodnunk kell, általlátva rég,
Hogy elfogy a sajt, és éhen veszünk."

Igenám, de a tudós többesszám első személyben beszélt. Veres János pedig egysszám első személyben gondolkodik, ha saját úrhatnámságáról van szó és esze kereke csak akkor vált át többesszám harmadik személyre, ha a luxoskocsi plüss [bőr] üléséről átteszi úri valagát a miniszteri bársonyszékbe. Számára természetes, hogy az emberek éhenhalnak [éhenfagynak], ő "költ" a legvégső falatból is, miként a sajtféreg teszi.

Egyébként az is jellemző, ahogy a Fidesz reagál erre az arcátlanságra. Mindössze politikai tőkét kiván belőle kovácsolni, a "kormány 'monnyon' le" jeligével. Ám eszük ágába sem jut a büntetőjogi, ill. a kártéritési [megtéritési] felelősséget piszkálni. Hogy is jutna, hisz ezzel megszegnék az uralkodó osztály egyik legfontosabb [iratlan] szabályát: ha győzöl, ne felejts amnesztiát adni a legyőzötteknek, hisz a demiokráciában hol kerék, holy talp, tehát - ne tégy olyat másnak, amit nem kivánsz magadnak.!

A férgek kipiszkálása a sajt lyukaiból tehát nem politikai, nem is jogi kérdés, hanem valami egyéb. Ehez egy "alapelv" máris adott: ha a bolt rosszul megy, nem a diványokon kell spórolni, hanem a kurvákat kell kicserélni - gyorsan!


2009.01.28
Sz. Gy.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Morvai: adjuk 1%-unkat a Nemze
  2009-02-07 19:41:29, szombat
 
  Morvai: adjuk 1%-unkat a Nemzeti Jogvédő Alapítványnak
2009.02.07. 01:21

Kedves Barátaim, Kedves ,,Magunkfajták"!
Ismét eljött az adóbevallás ideje, és én ismét arra bíztatlak Benneteket, hogy személyi jövedelemadótok egy százalékát a Nemzeti Jogvédő Alapítványnak ajánljátok fel. Hálás köszönetem minden jóérzésű honfitársamnak, akik már tavaly is ezt tették, nem is kevesen.

Tudjuk és látjuk, hogy a hazugságkormány csalással megszerzett hatalmát és embertelen rendszerét a ,,magunkfajták" folyamatos megfélemlítésével és megalázásával próbálja elérni. Meggyőződésem szerint ma Magyarországon egyetlen olyan szervezet van, amely e megfélemlítés és megalázás ellen intézményesen, s igen hatékonyan lép fel. Ez a szervezet a Nemzeti Jogvédő Alapítvány és az általa működtetett Nemzeti Jogvédő Szolgálat, a mára már közel hetven kiemelkedő szakismeretű, nemzeti érzelmű együttműködő ügyvéd kollégával, Zétényi Zsolt és Gaudi-Nagy Tamás vezetésével. Ők vannak ott a tüntetéseken, szállnak szembe a jogsértő rendőri intézkedésekkel, ,,hozzák ki" a fogdákból a jogellenesen bebörtönzötteket. Ők harcolnak a 2006 őszi áldozatoknak, s az azóta megvalósult újabb emberi jogi jogsértések áldozatainak nyújtott kártérítésekért, s ők védik a koncepciós eljárások alá vontakat. Részt vesznek a hazánk ,,gyarmatosításával" szembeni jogi harcban, például az egri kórházvédők oldalán, vagy az újonnan megalakult nemzeti vagyont védő munkacsoportban, ahol az igazságtalan privatizációs szerződések érvénytelenítésén s a nemzeti vagyon maradékát mentő törvény megalkotásán dolgoznak.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat megőrzéséért és megerősítéséért most személyesen is tehetsz valamit úgy, hogy az Neked semmibe sem kerül, csak az SZJA 1 %-áról rendelkező nyilatkozatba kell beírnod a Nemzeti Jogvédő Alapítvány nevét és az adószámát 18446081-1-05).

Látogass el a nemzeti jogvédők tevékenységét bemutató honlapjukra: www.nja.hu. Itt olvashatsz az Alapítvány és a Szolgálat működésének, eredményeinek részleteiről, a szervezetek támogatásának lehetséges formáiról. (...)

Hálásan köszönöm, hogy Te is hozzájárulsz a magyar emberek méltóságának és jogainak szakszerű, hatékony és jószívű védelméhez.
Hittel, reménnyel és szeretettel

Morvai Krisztina
(Barikád)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Basescunak egy új levele érkez
  2009-02-07 19:39:12, szombat
 
  Basescunak egy új levele érkezett
2009.02.07. 15:28

Székelyföld van, volt és lesz! Elnök Úr! Ön, mint Románia legfőbb állami méltósága, Románia hivatalos álláspontját képviselve, Budapesten, a Magyar Köztársaság elnökének jelenlétében kijelentette, hogy ,,Székelyföldön soha nem lesz autonómia", megtoldva azzal, hogy Románia egységes nemzetállam, és soha nem fogja elismerni a kollektív jogokat.

Kijelentései ellentmondanak a nemzetközi jognak, ellentétben állnak azokkal a nemzetközi kötelezettségekkel, amelyeket Románia vállalt, sértik a székely nép, a magyar nemzeti közösség önérzetét, és az európai stabilitást veszélyeztető kényszerhelyzetet próbálnak teremteni.
Elnök úr!
Ön, és Ön által a hivatalos román politika, ezzel tagadni próbál egy több mint ezer éves valóságot, a székely nép állami formában szervezett létét Erdély földjén.
Létezésünket Románia 18 éve született alkotmányával próbálja cáfolni.
Tudomására hozzuk, hogy a székely nép alkotmánya (Constitúciója) már 1500-ban írott formában létezett, és már akkor kimondta a bírói függetlenség és az ártatlanság védelmének elvét.
Ön egyéni kisebbségi jogokat kínál önrendelkezése helyett népünknek, melynek tagjai nem egyéni beszivárgókként érkeztek Erdélybe, hanem őshonos államalapítóként él a Székelyföldön.
Európa népei tudják, hogy a székely nép Erdélyben őshonos. Ősi, maga teremtette kultúrával, saját jogrenddel, írásbeliséggel rendelkezve, évezreden át, védte, ha kellett fegyverrel és véráldozat árán is, szülőföldjét, közösségi fennmaradását, tiszteletben tartva más népek jogait.
Tudatjuk Önnel, hogy a Székelyföldön, a mai lakosság 80%-át alkotva, él ma is a székely nép, a magyar nemzet részének tekinti magát, és mint ennek a területnek őshonos népe! Az elmúlt évszázadok során saját jogrendjére és a székely székek autonómiájára alapozott közigazgatási és védelmi rendszert működtetett, mai szóval autonómiát élvezett.
A magyar királyok és a mindenkori hatalmak által ismert vagy elismert autonómiájának és olthatatlan szabadságvágyának köszönheti fennmaradását.
Ön épp úgy tudja, mint mi, hogy a népek önrendelkezési joga nemzetközileg elismert, kötelező jog. Ezt a jogot nem adják, nem kell elismerni, arról le sem lehet mondani! Az önrendelkezési jog természetes jog.
A székely nép akaratnyilvánító népszavazáson mondta ki 2007-ben, hogy élni akar önrendelkezési jogával, és ennek értelmében igényli Székelyföld Autonóm Közigazgatási Régió törvény általi létrehozását, mely nem sérti Románia területi integritását, de biztosítja a székely nép közösségi fennmaradását ősi földjén. Ön örökre lehetetlenné nyilvánítaná ezt a megoldást.
Elnök úr!
Kategorikus kijelentésével egyértelműen tudtunkra adta, hogy a székely népnek, mint közösségnek Románia keretein belül nincs jövője! Tudtunkra próbálja adni, hogy Romániában soha nem fog megegyezés születni a demokrácia szabályai szerint, a székely nép és a román hatalom között.
Ön a hatalom birtokában, a hatalom eszközével szándékszik megakadályozni egy nép közösségi fennmaradását és gyarapodását, azt a demokratikus, mindkét fél érdekeinek megfelelő megoldást, mely tiszteletben tartja Románia területi integritását és a székely nép önrendelkezési jogát.
Ön kényszerhelyzetet teremt székely közösségünk számára.
A székely nép nem mond le, mert nem is mondhat le önrendelkezési jogának érvényre juttatásáról, közösségi értékeinek megvédéséről, arról a jogáról és kötelezettségéről, hogy saját szülőföldjén közösségi jövőt teremtsen saját maga és gyermekei számára.
Székelyföld örök!
A ,,Székelyföld örök" önrendelkezési fórum résztvevői: Borsos Géza - a Székely Nemzeti Tanács szervezési alelnöke, Benkő Emőke - a Székely Nemzeti Tanács alelnöke, Ambrus A. Árpád - a Gyergyószéki Székely Tanács alelnöke, Bardócz Ferenc - a Gyergyószéki Székely Tanács alelnöke, Krizbai Imre - a Bardóc-Miklósvárszéki Székely Tanács alelnöke, Kádár Edit - a Bibarcfalvi Települési Székely Tanács tagja, SZNT küldött, Tordai Árpád - a Bibarcfalvi Települési Székely Tanács tagja, SZNT küldött, Elekes Józsa Márton - a Gyergyóújfalvi Települési Székely Tanács elnöke, SZNT küldött, Korpos Levente - a Gyergyócsomafalvi Települési Székely Tanács elnöke, SZNT küldött, Székely Álmos - a Gyergyócsomafalvi Települési Székely Tanács alelnöke, Török Zoltán - a Gyergyószentmiklósi Székely Tanács tagja, SZNT küldött, Madaras Albert - a Ditrói Települési Székely Tanács tagja, SZNT küldött, Baricz Gergely - a Borzonti Települési Székely Tanács elnöke, SZNT küldött, Csíki Dezső - a Borzonti Települési Székely Tanács tagja, Antal Teréz - a Gyergyócsomafalvi Települési Székely Tanács tagja, Székely Levente - a Gyergyócsomafalvi Települési Székely Tanács tagja, Csala József. - a Gyergyócsomafalvi Települési Székely Tanács jegzyője, Baróti Ferenc - a Gyergyócsomafalvi Települési Székely Tanács tagja, Vitéz Huszár András - a Gyergyócsomafalvi Települési Székely Tanács tagja

Kelt Gyergyócsomafalván, az Úr 2009-ik esztendejének böjtelő hava 6-ik napján

MTI
http://nemnemsoha.gportal.hu/gindex.php?pg=27796293&nid=4884106
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kicsi idős hölgy
  2009-02-07 19:23:13, szombat
 
  Védőügyvéd: Elárulná a korát?
Kicsi idős hölgy: 76 éves vagyok.
Védőügyvéd: Elmondaná, kérem, a saját szavaival, MI történt április elsején éjszaka?
Idős hölgy: Ahogy szoktam, a verandán üldögéltem hintaszékemben a langyos tavaszi estén, mikor egy fiatalember lopakodott oda és leült mellém.
Védőügyvéd: Ismerte őt?
Idős hölgy: Nem, de barátságosnak tűnt és elkezdte símogatni a combomat.
Védőügyvéd: Megállította?
Idős hölgy: Nem.
Védőügyvéd: Miért nem?
Idős hölgy: Jó érzés volt. Senki nem tett ilyet velem, mióta az én Albertem húsz éve meghalt.
Védőügyvéd: Mi történt utána?
Idős hölgy: Elkezdte fogdosni a melleimet.
Védőügyvéd: Ekkor leállította?
Idős hölgy: Nem, természetesen nem!
Védőügyvéd: De miért nem?
Idős hölgy: Az érintésétől élőnek és izgatottnak éreztem magam. Évek óta nem éreztem ennyire jól magam!
Védőügyvéd: És mi történt ezután?
Idős hölgy: Ó, hát hanyatt dőltem és mondtam neki, hogy tegyen magáévá. Most!
Védőügyvéd: És megtette?
Idős hölgy: A pokolba is, nem! Felkiáltott: "Április bolondja!" És ekkor én lelőttem a kis szarházit...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Minden ötödik gyerek viselkedé
  2009-02-07 19:16:51, szombat
 
  2009-02-07 14:25:20, Szombat


Minden ötödik gyerek viselkedészavaros

Jobban oda kell figyelni a gyerekekre, a tanároknak a konfliktushelyzeteket időben fel kell ismerniük, az iskolának pedig jobban le kell kötnie a gyereket, hogy ne történjen iskolai agresszió - hangzott el a csütörtöki Biztonságos Iskoláért konferencián Veszprémben. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium illetékese elmondta: ma már a testi agressziónál veszélyesebb a lelki terror. Egy felmérés szerint minden ötödik gyereknek van valamilyen mentális és viselkedészavara.

Gyakorló pedagógusok, szülők, civil szervezetek képviselői tanácskoztak csütörtökön Veszprémben, a Biztonságos Iskoláért konferenciára. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium vezető- főtanácsosa azt mondta, hazánkban alapvetően biztonságosak az iskolák, hiszen az agresszió nem mindennapos az intézményekben, írja a Független Hírügynökség.

Ennek ellenére az látszik, hogy a testi erőszak mellett egyre inkább megjelentik a lelki terror is, nemcsak a gyerekek között, hanem a tanár- diák viszonyban is, például amikor a tanár valamilyen megvonással fenyeget.

Simonyi István, a Független Hírügynökségnek elmondta: fontos, hogy a gyerek órán is elmondhassa véleményét, tehát demokratikusabb nevelésre lenne szükség, a szülőnek pedig sokkal többet kellene érdemben foglalkoznia, beszélgetni a gyerekével. A WHO és az ENSZ Gyermekalap tanulmánya szerint minden ötödik gyerek küzd valamilyen mentális és viselkedészavarral, számol be a Független Hírügynökség.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
2009.02 2009. Február 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1172 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 81
  • e Hét: 2341
  • e Hónap: 19134
  • e Év: 152051
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.