Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Reggeli gondolatok, útközben..
  2009-02-08 13:14:38, vasárnap
 
  JÓ GAZDA...
oskar 2009.02.07. 23:16

Reggeli gondolatok, útközben...






A JÓ GAZDA....

Ma, a reggeli órákban Kunszentmiklósra tartottunk. A kocsi monoton zaját elnyomták a beszélgetés hangjai. Az ország sorsáról folyt a disputa, hogy hová is jutottunk, milyen nagy gondok, napi nyűgök emésztenek szinte mindannyiunkat.
Nézzétek! hogy le van pusztulva ez a szép ház ! jegyezte meg valaki a hátsó ülésről. Hát, igen... nyugtázta keserűen barátom, aki a kocsit vezette. Szándékosan nem javítgatja, mert valószínűleg jelzálogot vetettek ki a házára. Így meg csináljanak vele amit csak akarnak.... Milyen kifordult világ.... A kezek szorgos munkájának, egy élet gyümölcsének annyi, mert mást nem tehet a tulajdonosa.

Lacházát elhagyva, Apajpuszta felé járunk már. Hirtelen az út baloldalán feltűnik egy komor betonkerítés, mögötte: igen, jól látom... Hatalmas lakótömbök, kivert, világtalan ablakokkal. Egy halott város... Fantomváros... Szinte érezni az élettelen levegő fojtó bűzét. Rácsodálkozom.






Vezetőnk órájára néz: Végül is van időnk annyi, akarsz pár fotót csinálni? kérdezi. Hát persze, hogy akarok. Naná.... Megfordulunk, a kerítés foghíjai, a bejárat melletti beomlott rés nyílásán át kattog a gép, mint egy Maxim-géppuska.... Dermesztő látvány. Üres, kihalt épületek, szinte ordít közöttük a Csönd.... Megkeseredett szájjal igyekszem elkapni, visszaadni valamit a látványból.
A munkálkodást aztán befejezettnek tekinti egy, a házak közül előrontó kutya. Társa kissé lemaradva ugat mögötte... Nem túl barátságos, a háttérből gyengébben hallható hang biztatja őket... Fotózásnak vége, kocsiba szállunk, és megyünk tovább...



Együtt meditálunk tovább a látottakon. Ez egy orosz katonai laktanya, vagy lakótelep lehetett valamikor. A kivonulás óta a Kincstári Vagyonkezelő őrzi, szinte asszisztálva a megállíthatatlan pusztuláshoz.. Több száz hektárnyi terület, sok száz üresen álló lakás, vagy lakórész... Kihasználatlanul, megsemmisülésre ítélve. A Jó Gazda nem így tenne szerintem. A Jó Gazda vagy felújítaná, rendbe hozná, ott emberek lakhatnának. Munkások szállóként használva, vagy egy rakás számkivetett nyomorult, akik az utcán, aluljárókban tengetik mindennapjaikat....




A Jó Gazda megforgatná a rendelkezésre álló lehetőséget. Ha lakbért szedne, akár közepes vagy szociális áron: hamarosan megtérülne a felújítás költsége. és sok embernek fedelet is adnának a tömbök a feje fölé.... A Jó Gazda nem szokta elpazarolni a javait, a kincseit. Azokat meg szokás becsülni... Itt, mint annyi más helyen mifelénk, más a helyzet. Nálunk aki teheti, mert olyan módban él, el szokta dobni egy harapás után az almát. Pár csöpp citromlé a teába, már mehet is a még lédús gyümölcs a kukába... Majd veszünk másikat, kit érdekel.... Persze, aki teheti...


Mondják ( a nemzetiek, és a kritikusabb elmék) hogy iszonyú felelőtlenség szétbarmolni a Pilis gyönyörű erdőit, hegyeit. A főváros tövében lakóparkok épülgetnek. Sok helyen a katona-hősök sírjainak otromba kidózerolása árán is. Mondják a hívatalos beszélő emberek, hogy ezekre szükség van... Az állam majd részesedik a betelepülők vagyonából, a kifizetett(?) lakóhelyek árából. Mi mindig, mindenkin segítünk... Ide jöhet boldog-boldogtalan menedékért máshonnan. Jöhet akár azért, mert bizonyítottan a földrész közepének leggazdagabb földje a miénk. Ásványi kincsekben, termőföldben. Amit persze majd mások aknáznak ki, az itt született őshonos lakosoknak meg lassan semmije sem marad... A Jó Gazda nem azt tenné, hogy elárverezi a nemzeti kincseket, a műemlékeket, kiárúsítva a nemzeti önérzettel együtt az ősi javakat...



A tradicionális intézmények kalapács alá kerülnek. A világörökség részeként becses épületek gyalu alá kerülnek, rájuk luxus-apartmanok épülnek. Kit érdekel, hogy ez kit bánt, kinek fáj?
A Jó Gazda felújítaná a halott várost (és mint tudjuk, ez csak egyik a még jó néhány közül.) Rendbehozná, és ha már annyira ide akarnak jönni Keletről, Közel-Keletről, akkor meg is lennének a lakóparkok. És az igazi kincsek háborítatlanok maradhatnának. Megbecsülve, megtisztelve az arra méltót...
Az sem kifogás, hogy a kölkeedés, és egyebek. A régi megszállók sem gyalog jártak ide, ezekbe e tömbökbe éjszakára, pihenőidőben. Az újaknak miért lenne ez nehezebb?

De ha már annyira snassz: a Jó Gazda az osztályosabb épületekben szállást adna a nyomorultaknak. Egyben akár munkát is kaphatnának, akár a lakhatásért dolgozgatva eleinte, azután majd összegyógyulnának a dolgok. A Jó Gazda a kietlen pusztaságot (ha már annyira derogál megművelni) kiváló eredménnyel tudná golfpályának használni, nem kéne újabb és szűz területeket megerőszakolni, elkeríteni, és elvenni a kirándulóktól, szabadaba vágyóktól..
Részeg milliomoskáinknak oly mindegy lenne, milyen sík terepet alakítanak át pályává.... A golflabda se tenne különbséget védett természeti terület, vagy csak egyszerű síkság között. Neki oly mindegy, hol vágják kupán az ütővel....

Mint nekünk lassan Gyűszűlyuknál sűrűbb már a lékünk kesergi Villon. Mintha most és itt élne ő is, és beletörődve várná az ítéletet.

A jó gazda... morfondírozok tovább magamban... Hogy is van ez? A latinból átvett szó, a miniszter jelentése: szolga. És nem véletlen ám ez. A történeléem tisztességesebb időszakában a miniszterek szolgálták a népet. A nép is azért választotta meg őket, hogy szolgálják őt. Nem azért, hogy szemérmetlenül tömködje a saját zsebeit, magán-helikopterén röpködjön fennhéjazva.... Egyfajta alkalmazottak a miniszterek, a tisztességesebb hagyományok értelmezése szerint. És ha egy alkalmazott lop, ha maga felé hajlik a keze, ott az utca... Lehet távozni....

Akkor végül: ki is a Rossz Gazda? Kéretik ezen elgondolkodni.



Oskar

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MSZ Kunszentmiklóson
  2009-02-08 12:47:32, vasárnap
 
  DR. KOLLÁR LAJOS: A MAGYAROK SZÖVETSÉGE KUNSZENTMIKLÓSON
Dr. Kollár Lajos, Budapest
2009. február 07. szombat, 20:06

A Magyarok Szövetsége Kunszentmiklóson tartotta meg ma (2009. február 02. napján) a soros munkaértekezletét. A kiskunsági kisváros nemrég épült szép és stílusos sportcsarnokában, ma délelőtt 10 óra előtt gyülekeztek a magyarok, akik az ország minden szegletéből érkeztek. Jöttek a magyarok magánszemélyként, és jöttek civilszervezetek, egyesületek képviseletében is.

A már korábban megalakult Magyarok Szövetsége az elmúlt időszakban igen nagy munkát végzett el, melyről vezetői rendre beszámoltak a mai értekezleten. Kitűzték a szövetség céljait, megalakultak a tagozatok, nevesítették a tagozatok vezetőit, megfogalmazták a feladatokat, az elvégzendő munkát, felelősök álltak minden feladathoz, határidőket szabtak. A mai nap talán legfelemelőbb pillanata volt, mikor Vukics Ferenc felolvasta a szövetség vezetői esküjének a szövegét, mely eskü szövegét a vezetők már hivatalosan elmondtak, felesküdve a szövetségre.

A vezetők megbízatása ideiglenes, véglegesítve majd a nyár folyamán lesz.

A tervek között szerepel egy új televízió indítása, aminek alapfeltételei minap lettek adottak, tehát nincs akadálya a televízió nyári startjának. Az értekezlet délelőtt 10 órakor kezdődött, és délután 16 óra után nem sokkal fejeződött be. A megjelent 2.200-2.500 szabad, és boldog hazára vágyó ember útmutatást kaphatott a szövetség kiszélesítésére, és abban a reménykeltő tudatban térhetett haza, hogy igenis lesz magyar összefogás, lesz magyar feltámadás, lesz igaz rendszerváltás, és lesz boldog, és élhető Magyarország, mert az összefogás ereje mindent le fog győzni!

A résztvevő tudósító ezúttal
DR. KOLLÁR LAJOS jogász,
a Kárpáti Harsona főmunkatársa volt.


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Híradás a MSZ tevékenységéről
  2009-02-08 12:45:42, vasárnap
 
  Ébresztő!: A Felföldi Polgár Info híradásai a Magyarok Szövetsége két munkaértekezleti időpontja között
2008. november 28.

Alább az összefoglalónk 2008. november 26-a és 2009. február 6-a közötti időszakra:

A Magyarok Szövetsége meghatározta önmagát és feladatait + képek
2008. november 26-án, szerdán a zsúfolásig megtelt kunszentmiklósi sportcsarnokban tartotta meg első nagyobb munkaértekezletét és tájékoztatóját a 259 civil kezdeményezést egyesítő Magyarok Szövetsége /korábban BNT/. Az ország különböző területeiről összesereglett mintegy ezer ember között az újonnan megalakult szövetség vidéki önkéntes csoportjainak vezetői, az együttműködő- és a tájékozódó szervezetek képviselői voltak jelen.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 142

2008. november 29.
Döbbenetes statisztikák
Kivonat Csendes Csaba írásából a Hitel c. folyóirat legutóbbi számából.
(A cikk még a pénzügyi válság előtt készült.)
Magyarországon a nők 1/3-a nem szül gyermeket. A 18 éven aluliak száma 2 millió 150 ezer. 100 megszületett gyermekre 70 terhesség-megszakítás jut. 3 gyermek közül legalább 1 olyan anyától születik, akinek nincsen férje. 850 ezer gyermek - öt gyermek közül kettő - szegénységben él. Nem jut hozzá ahhoz a megfelelő mennyiségű és minőségű mindennapi táplálékhoz sem, amely elengedhetetlen feltétele, hogy felnőtt korában erős és egészséges emberként élhessen, dolgozhasson.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 146

2008. november 30.
Adománykérési dömping karácsonykor - Hova NE adjunk?!
Közeleg a karácsonyi időszak. Amit onnan is tudni, hogy a különböző adománygyűjtő szervezetek tömegével küldik ki az adománykérő leveleket. Ilyenkor gyűjtik be ugyanis éves szinten az adományok több mint felét. Azonban nem árt az óvatosság.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 153

2008. november 30.
A Magyarok Szövetségének a kiskátéja
Mi az a Magyarok Szövetsége?
A Börzsönyi Nemzeti Tanács kezdetben megalakulása helyéről kölcsönözte nevét. Ez a név munkanév volt. A közös összefogásra szerveződött szervezetek /232 szervezet/ 2009. november 26.-i kunszentmiklósi munkakonferenciá- jukon az elnevezést Magyarok Szövetségére módosították. Tagjai a magyar közélet azon magánszemélyei, társadalmi szervezetei, akik/amelyek az elmúlt időszakban megelégelték az országunkat irányító politikai "elit" pártfüggetlen alkalmatlanságát hazánk sorsának irányítására. A Magyarok Szövetsége népi kezdeményezés és népmozgalom kíván maradni, folyamatosan, a feladatok által igényelten, időlegesen választott, cserélődő vezetéssel. A MSZ már megalakulásának pillanatában a jelenlegi parlamenti pártok taglétszámánál jelentősebb társadalmi erővel rendelkezett.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 161

2008. december 2.
Fénylánc Magyarországért, hogy minél több fény áradhasson elsötétült világunkba
Tavaly félezer helyszínen mintegy kilencezer ember foglalt helyet a tűz mellett. Az emberek egymásra találtak. Ez a tűz indította el azt az egyre terebélyesedő összefogást, amely egyre reményteljesebben terjed szét az országban. Adjunk új erőt a következő év nagy cselekedeteihez.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 177

2008. december 2.
Segítség a fénylánc szervezéséhez
Ha szeretnél részt venni a Fénylánc szervezésében, vagy kapcsolódni egy lakóhelyed közelében épülő máglyához, a http://www.fenylanc.uw.hu/ oldalon találsz hozzá segítséget.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 180

2008. december 4.
A jövő nyáron újabb nagy rendezvény - a pontos megnevezés még várat magára
2009 augusztusára egy Kárpát-medencei Magyar Ünnepet hívnak össze, ahol várhatóan mintegy 1200 kézműves, mintegy 2000 őstermelő, több ezer hagyományőrző, a magyarság minden fontos tájegysége, annak termékei jelennek meg.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 197

2008. december 6.
Tájékoztató előadás Egerben
A Magyarok Szövetsége céljairól és a Szövetséghez való csatlakozás lehetőségeiről tart Vukics Ferenc előadást Egerben a Vitkovics Házban 2008. december 8-án hétfőn.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 217

2008. december 20.
Egyre többen csatlakoznak a Magyarok Szövetségéhez
Egyre több szervezet kezdte meg az egyeztető tárgyalásokat a nemrégiben megalakult Magyarok Szövetségével. A Szerveződés célul tűzte ki a politika társadalmi civil ellenőrzését, a jelenlegi politikai vezetés leváltását, az ország súlyos helyzetéből való kilábalását megvalósító program alkotását.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 341

2008. december 21.
Fénylánc Magyarországért - a Magyarok Szövetségének köszöntője
Tisztelt Megérintettek, Fényhozók, Magyar Barátaink! A téli napforduló évszázadokon keresztül az egyik legfontosabb eseménye volt a mindenkori magyar embereknek. December 21-én a leghosszabb az éjszaka és legkevesebb a fény. Ebben az időben a lenyugvó nap felé sólymokat röptettek, majd a sólyom földre szállta után tüzeket gyújtottak. A tüzeket közösen gondozták. A lenyugvó nap tüzét mentették át a felkelő nap erejébe.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 350

2008. december 23.
Olvasónktól: Fénylánc Magyarországért - gondolat

December 21.-én a Börzsönyben fellobbant egy láng. Nem magányos tüzecske, mit egy ismeretlen, avarra vetett szikra gerjesztett. E lángot az ember keltette, ember táplálta. Nem is volt magányos, a szomszédos hegyormokon válaszkép hasonló tüzek gyúltak, majd szépen lassan az egész Kárpát-medence megtelt kisebb-nagyobb lángok fényével. Ki-ki a maga módján. Kis eldugott, halványan pislákoló tüzecskék, és nagy mindent elemésztő máglyák gyúltak. Lángok, a remény, az emlékezet lángjai.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 375

2008. december 24.
Fényünnep, Hun Karácsony Gömör vármegyében képekkel
A Felföldön, hét helyen gyújtottak tüzet, bár lehet, több helyen is, de heten jelentkeztek előre tűzgyújtási szándékkal a Fényláncba. Rimaszombatban, Dunaszerdahelyen, Felsőszeliben a barantások, Perbetén az íjászok, Nyékvárkonyban, Helembán és Kőhidgyarmaton a helyi jószándékú magyar emberek gyújtottak tüzeket.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 379

2008. december 26.
ChanuKarácsony, a többség arcátlan arculverése (videó)
A jó szándékú emberek, és úgy általában az emberek ezen a délutánon siettek haza, hogy legalább egy napot az évben a szeretet, a béke és a család jegyében töltsenek el. Az utcák elnéptelenedtek, a kocsmák bezártak, még a villamos sem járt. Különös hangzavar támadt viszont a Nyugati téren, mintegy eltaposva a csendet. Üvöltöző, ricsajozó, hanukázó pajeszos zsidók és hétköznapi viseletbe öltözött fajtársaik bohóckodtak az egyik legbensőségesebb keresztény ünnepen. Míg otthon kigyúltak a karácsonyfa fényei, a Nyugati téren a fekete ruhás kaftánosok vad héber pogóba kezdve a szabadkőműves világhimnuszt, a Marseillaise-t.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 396

2008. december 29.
A magyarok nem az anyagi gazdagság elérésétől lesznek boldogok!
El kellene gondolkozni azon, hogy az esetleg elért anyagi haszontól még soha nem lettek boldogabbak a magyar családok. A minél több pénz megteremtése egyre több időt vesz el a már megszületett gyerekektől. Eredmény a családok tömeges szétesése, felbomlása, a gyerekek depressziója, elzüllése.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 423

2009. január 4.
A középtársadalom rendkívül súlyos, kiszolgáltatott helyzetbe kerül
A nélkülözések éve lesz 2009 - állítják az elemzők. A megszorítások miatt a magyar társadalom legkiszolgáltatottabb rétegeit érintik majd a legsúlyosabban, a kis- és középvállalkozói réteg pedig tovább csúszik lefelé. Idén lesznek az Európai Parlamenti választások is, amely a politikai elemzők szerint előrevetítik Gyurcsány Ferenc és kormánya sorsát.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 475

2009. január 8.
Gömöri fény Magyarországért
A nagy magyar télben picike tüzek gyúltak a Kárpát-medencében a téli napforduló, azaz december 21-e napján. A Hun Karácsony napján egykoron is a lenyugvó nap felé sólymokat röptettek, majd a sólyom földre szállta után tüzeket gyújtottak. Az ősi szokáshoz hűen a Magyar Szövetség által 2008-ban is meghirdetett Fénylánc Magyarországért megmozdulásba rimaszombati és környékbeli civilek is bekapcsolódtak.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 508

2009. január 12.
Itt az Atilla Király Népfőiskola képzési tájékoztatója!
2009 februárjában kezdődik az Atilla Király Népfőiskola második féléve.
Célunk a nemzeti önismeret fejlesztése, a nemzettudat elmélyítése, a nemzeti eszmerendszer kibontakoztatása, amely csakis nemzetünk múltjának ismeretéből, a történelméből meríthető.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 545

2009. január 13.
Teendők vallás- és egyházügyekben
Az alább olvasható a Magyarok Szövetsége Vallás - és egyházügyek tagozatának az összefogalója a teendőkról. Tagozatvezető: Pap Gábor
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 560

2009. január 13.
Újra együtt a testvérek
Az évszázadok óta tartó kutatások elérték a célt, megkerültek ázsiai testvéreink. A genetika által bizonyított rokonságot a bösztörpusztai Kurultajon hagyományőrzőink váltották cselekvő szövetségre. A testvéri kézfogás bővizű forrást ad nemzetünk feltámadásához. Ha az újjáépítés során fogytán lesz az erőnk, ha legyőzhetetlennek látjuk az akadályokat, ide mindig visszatérhetünk megújulni, és győztes erőt meríteni.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 562

2009. január 16.
Kiáltvány a Magyarokhoz!
A Magyarok Szövetsége nyilatkozatban foglalta össze hogyan lehet az országot kivezetni a jelenlegi válságból. Mind több és több emberben ébred fel az igény az ország sorsának megváltoztatása iránt. E váltás békés megvalósításának érdekében, egyik eszközeként jött létre mozgalmunk, a Magyarok Szövetsége. A Magyarok Szövetsége társadalmi szervezet, civil szervezetek és a célokkal egyetértő személyek szövetsége, nem áll mögötte sem párt, se gazdasági érdekcsoport, se vallási közösség, csupán mi magyarok. Célja az egészséges és tisztességes, élhető ország megteremtése, a saját erőnkből, a saját munkánkból.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 585

2009. január 20.
Magyarok Országos Gyűlése
2009. augusztus 21-22-23 -án rendezi meg a Magyarok Szövetsége a Magyarok Országos Gyűlését. A rendezvény lehetőséget ad minden magyarnak, hogy megélhesse a magyar élményt, hogy létezik egység, létezik testvériség, és egyetértés a magyar emberek között!
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 631

2009. január 20.
A Nemzet magára talál
Országos kiállítás sorozat gazdagítja nemzeti kulturális életünket. A 2008. augusztusában, Kunszentmiklóson megrendezett Kurultaj élményéből kaphatunk kóstolót... Az évszázadok óta tartó kutatások elérték a célt, megkerültek ázsiai testvéreink. A genetika által bizonyított rokonságot a bösztörpusztai Kurultajon hagyományőrzőink váltották cselekvő szövetségre. A testvéri kézfogás bővizű forrást ad nemzetünk feltámadásához. Ha az újjáépítés alatt fogytán lesz az erőnk, ha legyőzhetetlennek látjuk az akadályokat, ide mindig visszatérhetünk megújulni és győztes erőt meríteni.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 632

2009. január 20.
Véglegesültek a Magyarok Szövetsége tagozatai
Ismerkedjenek meg alább a tagozatokkal, s főbb működési területeikkel, leendő programjaikkal:
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 633

2009. január 23.
Új energia, megújult gondolkodás
Fiatal Magyar feltalálók csoportjai, egy teljesen új energiatermelés lehetőségének kidolgozott és gyakorlatban is működő rendszerét ajánlották fel a Magyarok Szövetségének... Örüljünk, hogy magyarok vagyunk, a magyar kultúra az életről szól, ahol az érték a teremtő ember, a teremtő magyar ember.
A Magyarok Szövetsége az élet kultúrájának szeretne végre érvényt szerezni, és mindenki, aki segíti az életet, velünk van.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 656

2009. január 24.
A Magyarok Szövetsége arculattervezési ötletpályázatot ír ki
A pályázat célja: a Magyarok Szövetsége szellemiségét, értékrendjét, céljait híven tükröző, a Szövetség által általánosan és széles körben alkalmazható, a teljes magyarság számára vállalható megjelenés elemeinek megtervezése. Azok pályamunkáit várjuk, akik mindenféle anyagi elismerésre vonatkozó igény nélkül, továbbá a későbbi felhasználásra, illetve módosításra vonatkozó megkötés nélkül segítő szándékkal nyújtják be pályázataikat.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 663

2009. január 24.
A tagozati munka tervezett menetrendje a Magyarok Szövetségében - csatlakozási lehetőség
A Tagozatok feladata, a Börzsönyi Nemzeti Tanács által meghatározott alapvetések szerint (lásd Nyilatkozat), a Magyarok Szövetsége által megvalósítandó, elsődlegesen a nemzeti érdekeket érvényesítő társadalmi berendezkedés és átalakulás programjának kidolgozása.A tagozati munka célja, a Magyarok Szövetsége által elérni kívánt céloknak legmegfelelőbb program - lehető legszélesebb szakmai támogatás mentén történő - kidolgozása. Ezt három lépésben javasoljuk kidolgozni:
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 666

2009. január 27.
Magyarok Szövetsége II. Országos Munkaértekezlete
2009. február 7-én szombaton 10.00 órai kezdettel, a kunszentmiklósi sportcsarnokban tartja a Magyarok Szövetsége II. Országos Munkaértekezletét, melyre minden magyar embert várunk... Örüljünk, hogy magyarok vagyunk, a magyar kultúra az életről szól, ahol az érték a teremtő ember, a teremtő magyar ember. A Magyarok Szövetsége az élet kultúrájának szeretne végre érvényt szerezni, és mindenki, aki segíti az életet, velünk van.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 699

2009. január 27.
Fogjunk össze! - szubjektíven Vukics Ferenc zalaegerszegi előadásáról
Csodák márpedig vannak. Amolyan hétköznapiak, amik mellett gyakran csak úgy elgyalogolunk, fel sem figyelve rájuk. Ha mégis rájövünk, hogy ez most épp "az", ki se akarunk mozdulni belőle... Csak melegszünk benne, élvezzük, bárcsak megállna kicsit az idő. Mély nyomot hagy bennünk, napok, hetek múlva is merítünk belőle. Jó visszaemlékezni rá, mindig kicsit elővenni újra és újra. Hát így éltem én meg azt a csütörtök estét. Szubjektív leszek, sajnálom, másképp nem tudom elmesélni.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 700

2009. január 29.
A csoda neve: Gyermek
A szülőszoba előtt álltunk, és izgultunk. A szülészeten lévő nagypocakú várandós kismamák velem együtt várták izgatottan a kis jövevény világra jöttét. Kihallatszottak a hangok, az orvos, a nővérek sürgés-forgása, a vajúdó kismama nyögdécselése. Aztán erősödött a hang, majd kiáltásokká váltak. Hirtelen rövid csend. Az egyik asszonyka ijedten suttogta, csak nincs valami baj a kicsivel? És akkor felsírt Ő.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 723

2009. január 30.
Kiáltvány a magyar nemzethez! - 14 pont - Sátán, el a Szent Koronától!
Kelt: Budapesten, 2009. január 30-án
Melyet az össznemzeti tüntetés részvevői közfelkiáltással elfogadtak.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 732

2009. január 31.
Gondolatok a nemzet felemelkedéséhez vezető útról
A mai átlagember érzi, hogy fokozatosan süllyedünk erkölcsileg, morálisan, gazdaságilag. Elveszítjük nemzeti értékeinket, hagyományainkat, miközben egyéni és az ország vagyona is fogy. A fiatalok egyre hosszabb ideig tanulnak (20 év), miközben megszerzett tudásukat nem tudják hasznosítani, mivel nincs mögötte tényleges tudás. Eközben a társadalom szinte minden rétege "tanul": nézi a televíziót, reklámújságokat olvas, stb., stb., hagyja magát hülyíteni.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 737

2009. január 31.
Holnap eskütétel a Szent Koronánál + a Magyarok Szövetségének programjai
Az elkövetkező napokban számos találkozó lesz a Magyarok Szövetsége rendezésében, ebben az emlékeztetőben a nagyobb eseményekre hívjuk fel a figyelmet. A Magyarok Szövetsége nem egy új keletű dolog, most a feladatunk, hogy ezt a szövetséget felélesszük, és működővé tegyük. Örüljünk, hogy magyarok vagyunk, a magyar kultúra az életről szól, ahol az érték a teremtő ember, a teremtő magyar ember. A Magyarok Szövetsége az élet kultúrájának szeretne végre érvényt szerezni, és mindenki, aki segíti az életet, velünk van.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 742

2009. február 2.
Bíró András Zsolt előadást tartott Dunaszerdahelyen
Bíró András Zsolt antropológus, humánbiológus előadás sorozatokra kap meghívást Kárpát-medence szerte. Az összejöveteleken a 2006-os - több mint egy hónapos - kazakisztáni tudományos expedícióról, illetve a Madjar populáció geneológiai, genetikai (Y-kromoszóma) vizsgálatának eredményeiről számol be. Ellátogatott január 29-én Dunaszerdahelyre is.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 763

2009. február 5.
A Magyarok Szövetsége 2. Országos Munkaértekezlete - munkarend
Kunszentmiklós 2009. február 7. 10-16 óráig, Városi Sportcsarnok. A Magyarok Szövetsége fejlődésének új szakaszába lép, az előkészítő munka végéhez közeledik, sorra alakulnak a vidéki településeken és a fővárosi kerületekben a helyi szerveződések. Több mint száz új szervezet jelezte csatlakozási szándékát. Kialakult a Magyarok Szövetségének működési rendje. Mindezek ismertetésére, az országos és területi munka módszertanának megbeszélésére a Magyarok Szövetsége megtartja a 2. Országos Munkaértekezletét.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 790

2009. február 6.
Beszélgetés Nyers Csaba szakáccsal és rézdomborítóval
Nyers Csaba szakács és rézdomborító. Két különböző szakma művelője, ám Csaba még sokoldalúbb ennél. Szívesen foglalkozna fafaragással és egyéb mesterségekkel, ha ideje engedné. Őt kérdezem most pályájáról, pontosabban pályáiról.
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 799

2009. február 6.
Egy elérhető cél
Sok család csendes, természetközeli helyen szeretné élni az életét és felnevelni gyermekeit. Ha ez nem is valósulhat meg, akkor legalább ilyen helyen eltölteni pár napot...
http://www.felfold.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6 804

www.felfold.polgarinfo.hu

2009.02.07.
MSZ info-sarok
1. A Magyarok Szövetsége 2. Országos Munkaértekezlete
2. Alkotó munka az önkormányzati munkacsoportban
3. Debrecen is munkához lát
4. Egy elérhető cél
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jövő hét kedden Két Hollósban
  2009-02-08 12:33:24, vasárnap
 
  Jövő hét kedden a Két Hollósban

SZELESTEY LÁSZLÓ
előadása

"Hírök nevök fennmarad" -
A magyar nép szakrális alkotásai
2. rész

Jóna Józsi Király Zsigánál hat évvel korábban, 1805. október 23-án született Lakon, a mai Répcelakon, Vas vármegyében. Az idősebb juhászember a rabkenyérrel is előbb ismerkedett először 15 éves korában. Majd ezt követően, kisebb-nagyobb kihágások miatt már egyre gyakrabban volt vendége a szombathelyi, illetve a soproni börtönnek. Utolsó alkalommal 1847-48-ban a veszprémi börtönben raboskodott, vizsgálati fogságban. S mivel Pápócon élt, Vas vármegyében, 1848. március végén átkísérték, pontosabban kísérték volna Szombathelyre. Oda azonban, ezekben a felbolydult napokban, nem érkezett meg...


Kezdési időpont: 2009. február 10. kedd, 18 óra

Helyszín: Két Hollós Könyvesbolt
(1081 Budapest, Kenyérmező u 2-3/a., tel.: 299-0032)

Az előadás mindenki számára INGYENES!
Adományokat az est költségeinek fedezésére szeretettel várunk és fogadunk!

ÍNSÉGES IDŐBEN A SAJÁT MŰVELTSÉGÜNK EGYETLEN MENEDÉKÜNK!

"Az isteni szolgálatra bármilyen idő alkalmas, és mindaz, amit a haza érdekében tesz az ember nem más, mint Isten szolgálata."
Hunyadi Mátyás

Látogasson el honlapunkra: http://www.dobogommt.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiáltvány a magyarokhoz!
  2009-02-08 12:31:29, vasárnap
 
  2009, február 5 - 07:42

Mind több és több emberben ébred fel az igény az ország sorsának megváltoztatása iránt. E váltás békés megvalósításának érdekében, egyik eszközeként jött létre mozgalmunk, a Magyarok Szövetsége. A Magyarok Szövetsége társadalmi szervezet, civil szervezetek és a célokkal egyetértő személyek szövetsége, nem áll mögötte sem párt, se gazdasági érdekcsoport, se vallási közösség, csupán mi magyarok. Célja az egészséges és tisztességes, élhető ország megteremtése, a saját erőnkből, a saját munkánkból.

A kérdés, ami mindannyiunkban felmerül, hogy milyen országot is szeretnénk?

Egy olyan országot, ahol a külföldnek, a befektetőnek, a Világbanknak stb. kell megfelelni, vagy egy olyat, amely nekünk megfelelő?

Tudjuk, hogy baj van, mert az már minden területen jelentkezik. Tudjuk, hogy a legkiszolgáltatottabb rétegektől, a bérből, fizetésből élőktől, a nyugdíjasoktól vesznek el mindig, amikor válság van, tudjuk, hogy a betegek mennyire kiszolgáltatottak, és akinek nincs TB kártyája, az akár bele is halhat a betegségébe. Tudjuk, hogy a magyar nép létszáma csökken, egyre kevesebben vállalkoznak családalapításra, mert nem biztosak benne, hogy fel is tudják a gyermekeket nevelni, ami az egészségügyi és a nyugdíjrendszer közeli összeomlásával fenyeget. Tudjuk, hogy Magyarországon drágábban vesszük a rosszabb minőségű élelmiszert, és ötödannyit kapunk ugyanazért a munkáért, mint Nyugat-Európában. Tudjuk, hogy a bankok sorra elveszik azok házait, akik nem tudják fizetni a részleteket, utcára küldve őket úgy, hogy mellette milliárdos profitokra tesznek szert. Tudjuk, hogy ha nem változtatunk, egy olyan bolygót hagyunk a jövő generációjára, amely szeméttel teli, levegője, vizei és földje mérgezett, és amely energiaínségben szenved.

A válság jeleinek felsorolását még sokáig folytathatnánk, de e jelenségek gyökerében egy valami közös: kialakult az országban egy kollektív felelőtlenség-tudat. Ez a legrombolóbb szociális tényező, mely elveszi az emberektől a jövőbe vetett hitet és a reményt.

Ne higgyük el, amit sulykolnak, hogy nincs más lehetőség! Nagyon is van, és nem is egyféle! De ennek tudása nem szolgálná ennek a politikai "elitnek" az érdekeit, ezért görcsös igyekezettel megpróbálja elhitetni velünk ennek ellenkezőjét, a közös koncból részesülő, lelkiismeret-vesztett újságírók, politológusok, közgazdászok, bankárok, észt osztó önjelölt, "neves" és "ismert" értelmiségiek sürgölődő kórusa mellett.

Olyan ország kell, ahol kiszámítható a jövő, ahol félelmek nélkül, szabadon élhetünk, ahol van erkölcs, ahol a közösség érdekei érvényesülnek kevesek magánérdekei helyett, ahol az élet és az azt hordozó család a fő érték. Olyan ország kell, amely teret ad a nemzet tagjai számára saját személyes megélhetésükhöz, fejlődésükhöz, ahol nem aláznak meg bennünket magyarságunk, kultúránk miatt. Olyan ország kell, amelyben megrokkanás nélkül meg lehet élni a munka béréből. Egészséges ország kell, ahol a szellem szabadon fejlődhet, ahol egyenlő esélyekkel indulhat mindenki a boldogulás felé, ahol nem egymás kifosztása a gazdasági cél. Ezt az országot a jövőbe, a saját tevékenységünk eredményébe vetett hit, a közös cselekvés sikerének reménye és az együttműködésben megnyilvánuló szeretet teremtheti meg.

Az, hogy ezt az országot megteremtjük-e, rajtad is múlik!

Fontos, hogy mindenki értesüljön a hírről: megindult az országunk újjáépítése, hogy tudjanak csatlakozni a mozgalomhoz, hogy tudjanak alkotni és építeni, összefogni és szeretni, hogy ki-ki maga is tudjon a maga és mások számára lehetőséget teremteni.

Az út nem lesz könnyű, és nem lesz egyszerű.

Mi azt akarjuk, hogy becsületes, értelmes egyezségek során közösen megoldjuk végre a legsúlyosabb problémákat, a megoldásokat ne egy önző politikai, az átalakulást saját érdekeinek alárendelő kisebbség erőszakolja ránk. Az új korszak társadalmi értékrendje a szereteten, az együttműködésen, a tolerancián alapuljon, a fiatalok itt maradjanak az országban, akarjanak családot alapítani és gyermekeket nevelni. Azt akarjuk, hogy akik dolgozni akarnak, azok munkához jussanak, és érezzék, hogy szükség van rájuk: Azt akarjuk, hogy ne lehessen a segélyekkel visszaélni. Az a szándékunk, hogy megerősítsük a belső gazdaságunkat és megzabolázzuk a multi cégek és bankok mindent felemésztő étvágyát, hogy nekünk megfelelő fizetések és árak legyenek Olcsóbb és tisztességes képviseleti rendszert akarunk kiépíteni, a magyar nemzeti érdekeket kívánjuk a legszélesebb bázison megfogalmazni és érvényesíteni, fenntartható, a környezettel és a közösséggel harmóniában működő gazdaságot szándékozunk létrehozni. Kapcsolatokat akarunk kialakítani az unión belül működő, hasonló szemléletű társadalmi szervezetekkel is, hogy közösen léphessünk fel nemzetközi szinten is, egy saját érdekeit képviselő Európa érdekében. Sok más egyebet is meg szeretnénk valósítani, a célok - a munka során bővülő - körét a mozgalom tagjai határozzák meg.

És ha évek múlva, amikor mindez megvalósult, gyerekeink megkérdezik tőlünk, hogy mit tettetek ti ezért, akkor büszkén mondhassuk nekik, hogy ott voltunk akkor, amikor ez a változás megindult, kivettük belőle a részünket, és megtettünk mindent, ami a sikerhez kellett.
Ha összefogunk és túllépünk a mesterségesen gerjesztett megosztottságon és a viszálykodáson, ha merünk tovább látni, mint saját közvetlen gondjaink, akkor egy olyan országot tudunk alkotni, amilyenre mindannyian vágyunk!

A Magyarok Szövetségben elindult az ország felmérő és újjáépítő, programalkotó munka, amelyben mindenkire szükség van, aki tenni kíván. A munka jelenleg államreform, nemzetvédelmi, külügyi, gazdasági és kereskedelmi, mezőgazdasági, pénzügyi, környezetvédelmi, művelődési, oktatási, egészségügyi, népjóléti, vallási és erkölcsi és bárka tagozatokban folyik, amelyekhez szabadon lehet csatlakozni. Most kell megalkotnunk egy emberibb világ működésének szabályait, együttműködve a világban hasonló elveket valló szervezetekkel. Az elvégzett munka, az önként vállalt és teljesített feladat emelhet bárkit időlegesen e szövetség valamely vezető tisztségébe, melyről lemondhat vagy melyből elmozdítható. A cél nem egy választás megnyerése, hanem az országunk hosszú távú fennmaradását biztosító keretek megteremtése, annak élhetővé formálása, hogy végre büszkék lehessünk saját jelenkori teljesítményünkre is.

És miben számítunk rád?

Gyere velünk addig, ameddig meggyőződésed engedi, mondd el véleményed arról, amit tenni akarunk, segíts abban, hogy országunk közöttünk megjelenhessen. Ha csak egy lépést teszel velünk, már azzal is előidézed a változást. Ha valamiben egyetértesz, annak megvalósulását támogasd, függetlenül attól, hogy más dolgokban esetleg eltér a véleményed. Ne a különbséget keresd, hanem az egyezéseket! Az eredmény nem személyeké, nem a mozgalomé, hanem közös országunké lesz.

Légy te is a változás részese, az, aki tesz egy élhetőbb jövőért! Légy te is egyike azoknak, akik be akarják bizonyítani, hogy nem a pártok kizárólagosságával, hanem a tömeget megjelenítő civil szervezetek bevonásával lehet igazán eredményesen irányítani egy országot!

Ez itt a mi időnk, vállaljuk el azt a felelősséget, amit az élet visszavonhatatlanul ránk szabott, alakítsuk magunk az ország jövőjét, ne csak elszenvedjük mások akaratát, a tudatos rombolást!

A közös munkára jelentkezni lehet az alábbi honlapon: www.magyarokszovetsege.hu, ahol további információk is nyerhetőek a mozgalomról.

Magyarok Szövetsége
kiáltvány.doc


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2009.01 2009. Február 2009.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 62 db bejegyzés
e év: 468 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 837
  • e Hónap: 9441
  • e Év: 45382
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.