Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
Veszprém - egy másik listáról
  2009-02-09 22:31:59, hétfő
 
  Ki fog bennünket megvédeni, ki fog mellettünk kiállni, ha a gyurcsány-apró rezsim rászabadítja minden terrorgépezetét a nemzetre???
Majd Orbán Viktor a páncélautójával elhuz egy sürgős EU néppárti értekezletre és micimackó Ágh Petike halkan suttogja, hogy ez mégsem járja, nehogy valaki meghallja...???


Veszprém - egy másik listáról

Ennek is meg van az oka! Sok évtizedes tapasztalata a magyarnak, hogy ha bármi jogosnak tűnőt csinál, iszonyúan megbüntetik érte. Ez az én életemben 1956 óta folyamatosan jelenlévő életérzés. Gondolj az uborkás bácsira, aki árammal védte (a kerítésén belül!) a termését. Ha nagyon erős a diktatúra, akkor a bűnözőknek is kisebb a mozgásterük. Nem véletlen, hogy Miskolcon sokan skandálták, hogy csendőrséget! Az agresszív, bűnöző, erőszakos cigány hordák ellen most már valamit tenni kell. Ahogy elnézem kb. 300 főt kellene nagyon gyorsan és kíméletlenül őrizetbe venni, megszüntetni a megélhetési bűnöző elnéző kategóriáját és a zéró toleranciát nem csak az ittas vezetőkre alkalmazni. Kb. 3-5 hónap alatt átjárná a társadalmat az új irányzat, és meglepő módon, az eddig kezelhetetlennek tűnő etnikai gettók viszonylag békés nyomortanyaként élnének tovább. Ha még a szociális helyzeten (munka, nem gyerekhez kötött megélhetés) is javíthatunk, szinte paradicsomi állapotok lennének a mai helyzethez képest. A férfiasság, a tulajdon és a becsület fontossága, a nő védelme sokkal jobban jelen van a Balkánon, mint nálunk, ahonnan szinte kiveszőben van. Ott a férfiak akár életük kockáztatásával is fellépnek a közös értékek, és az élet védelmében. Igaz, ez néha vadságnak tűnik, de a lélek mélyén mégis csak tartás. Vagyis ők még lelkileg nem rohadtak szét annyira, mint mi. (Igaz, az őet ért történelmi csapások nem mérhetők ahhoz, amit a magyarság elszenvedett, sokszor éppen az ő védelmükben.) Most - ha a nemzeti oldalnak van egy csöpp esze - hatalmas rokonszenvtüntetést rendez az elhunyt és a két sebesült sportoló emlékére, támogatására. Román, szerb, horvát zászlók lobogjanak együtt a magyar trikolorral és az Árpád-sávossal, és a kárpáti közös sors, közös veszély, közös jövő lehet ami minket egyesít. Azt kell mondanom, szörnyű, hogy ilyen gyász adja az alkalmat, de meg kellene látni benne a nagyszerűséget. Aki megérti, tegyen érte.


contra@freemail.hu írta:

Még valami, ami szomorú tanulsággal szolgál saját fajtánmkra nézve:
amikor a mocsadék cigánybűnöző férgek rátámadtak a pultoslányra, az
emberekkel teli helyen csak egy román, egy szerb és egy horvát ember
kelt a magyar pultoslány védelmére...


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Néhány, Orbán Viktorra pazarol
  2009-02-09 22:28:48, hétfő
 
  Néhány, Orbán Viktorra pazarolt szó

Orbán Viktor elindult a magyar politikai lejtőn, és egyre bátrabban halad az önhiteltelenítés útján. Semmiképp nem lehet és nem szabad megbízni benne. Nem egy veretes, szavának álló, egyenes beszédű, azt tetteivel igazoló magyar politikus. Ezzel a buzeráns bandával való együttműködésével végleg kiírta magát a megbízható politikai tényezők közül az igazi, nemzetéért érző gyalogmagyar szemében.

Akik benne bíznak, a szélben bíznak. Ő is, egy vezető magyar tarka marha, aki együtt írt alá a Tarka Magyar
aberráció keretén belül a meleg apákkal, a buzeráns fartúró hímringyókkal, a szadeszos, kolompáros, gyurcsányos, maszopos förmedvényekkel.

Könnyű neki, mert neki a családja is tarka. Vallásilag mindenképp. Nálunk, Erdélyben nem népszerű az olyan tarka marha féle akció, melybe belebocsátkozott Jew York-i parancsra. Hagyjon ki minket liberális elméleteivel, szövegeivel, az egész brancsával. Nem akarunk összeborulni büdös fartúró hímringyóival. Tarka székely nincs, nem is volt és nem is lesz.

Megkérjük, ne jöjjön többé Tusnádra székelyzsibbasztó szövegeivel észt osztani nekünk, mert ő egyet mond, és mást tesz, ami székelyül azt jelenti: HAZUDIK. Erre bizonyíték a 2005. szeptember 26-i viselkedése is. Akkor is Tusnádon ígért egyet, és Pesten azzal szöges ellentétben cselekedett. Politikai csiszlikség volt tőle és országgyűlési hordájától. Szégyellje magát!

Ha mindezek ellenére mégis eljön Tusnádra -, mert a pofátlanságnak nincs határa - számoljon be előttünk végre nyíltan arról is, miként szavaztatta, sokak akarata ellenére országgyűlési pofaviselő csoportját (magyarul: frakció) 2005. szeptember 26-án az erdélyi magyarság érdekei ellen. És azt is, hogyan inalt el 2006. október 23-án az Astoriától a páncélautóval, faképnél hagyván a Gyurcsány által verésre kiszemelt - a forradalom 50. évfordulóját ünneplő - magyar népet. Ennél aljasabb megfutást nem tudok elképzelni nemzeti oldalon magyar politikus részéről. És ő tudta, mi fog következni! Személyével megállíthatta volna a rendőrmarhákat, rendőrdisznókat. Nem tette, inkább elinalt New Yorki parancsra.

Orbán Viktor minden tisztánlátó magyar előtt - hazaáruló! Visszatekintve az utóbbi évekre, azt látjuk, hogy Orbán úrnak minden évben volt egy-egy nagy hazaáruló tette, mellyel beírta magát a következetlen, megbízhatatlan, gyenge, huncut, népámító politikusok sorába.

Van egy látszat, és ez is bizonyítja a magyar politikai élet lealjasult állapotát. Tudniillik az, hogy az összes mai politikai szereplő sz@rok közül ez idáig ő tűnt a legkevésbé büdösnek. De ez csak látszat, mert ő a bűz elűzésére, politikai körmönfontsággal mindig "ügyesen" szórta maga körül, sunyi, ravasz módon a szebbnél szebb nemzeties szövegeit - bűztelenítőnek.

A túloldalt ismerjük, azokra kár szót pocsékolni, azok a leglealjasultabb, cionista uzsoráscsöcsön növesztett gyilkos politikai haramiák, bemutatták minden oldalukat 1919 óta a mai napig. De Orbántól és csapatától mást vártunk! Mást!! Ezért nagyobb a bűnük. Árulók, akik visszaéltek a rájuk pazarolt népbizalommal. Mindannyian hittünk neki akkor a kezdeteknél. Azt hittük ő lesz az új Horthy Miklós, a nemzet megmentője. Galádul becsapott, a leglesüllyedtebb politikai aljassággal.

Orbán az, aki bevallottan, nem akarta megnyerni a 2006-os választásokat! És a 2002-st sem! Igen. A 2002-st sem!!

Emlékezzenek a hídzárra, a Kossuth térre, milyen elszánt, lelkes tömeg vonult föl támogatására. A hatalom már pelenkázta magát. Ám Orbán nagyon berezelt, ijedtsége még arcán is tükröződött, mivel majdnem a New York-i forgatókönyv fordítottja jött össze. Ha ő akkor valóban nemzeti érzelmű, és átveszi a hatalmat, ma minden másként állna. És miért nem tette? Mert nincs benne egy fikarcnyi magyar nemzeti érzelem, mert nem magyar a szívében, és mert ez volt akkor a Jew York-i parancs! ő csak annak a parancsnak akart megfelelni, nem a nemzeti érdeknek. A parancs szerint szükség volt erre a nyolc évre az ország végleges cionista birtokbavételéhez, neki pedig szerep szerint az volt a megbízása, hogy álellenzékiként az ez okon sarjadó népellenállást visszafogja, a figyelmet elterelje, altassa, zsibbassza, érzéstelenítse a magyar népet!

Emlékezzenek - jött ki fideszes vezető politikus a magyar gazdák tüntetésére, mikor úgy várták őket a Hősök terén, mint a zsidók a Messiást?! Nem! Nem!!! Ott folytak szét a fideszes taknyok a parlamenti büfében anekdotázva a magyar parasztról.

Ne feledjék: az ország altalaja, gázkészlete eladva, most a víz, majd a föld következik! És akkor vége Magyarországnak! Vége örökre!

Orbán erre való tekintettel volt a politika élvonalába kiszemelve strómannak még '89 előtt. ő megbízását, futtatói parancsát híven teljesítette, a magyar nép, a magyar haza kárára. Minden neki kiosztott kártyát eljátszott, csak a kabátujjából vehet elő újabb hamis lapokat.

Nem tudom elképzelni, milyen lélek lakik egy ilyen emberben, hogyan viszi ki újra és újra népe elé hazug, áruló pofáját? Ne feledje, őneki, a dolga végzett mór szerepe jut - amikor megtette kötelességét, akkor megbízói eldobják, mint egy rongyot - mehet! Szerintünk is mehet. Nem mondom, hová.

Ki az a MAGYAR, aki ezek után még hisz ennek a ripacsnak? Végül még egy "jó hír":
Az idén, október 23-án Orbán Viktornak már nincs szava saját zsákutcába terelt népéhez. A Nagy Ámító kifogyott érveiből. A kabátujjban nincs már hamis lap sem, amit előhúzni.

Kolumbán Sándor

Európai Idő 2008. 24.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbbenet Veszprémben!
  2009-02-09 20:38:12, hétfő
 
  Döbbenet Veszprémben!

Marian Cozma (1982-2009)

Sajnos ismét egy szomorú esemény miatt hangos a közvélemény és sajtó. Ismét egy értelmetlen tragédia történt. Már nem is tudjuk pontosan, hogy hányadik. A módszerek ugyanazok, mint Szögi Lajos esetében, jelentős túlerő akkor egy, most három ember ellen. Meddig folytatódik ez? Meddig hagyja a rendőrség, hogy bizonyos csoportok azt csináljanak amit akarnak? S miért nem lehet elmondani az elkövetők etnikai hovatartozást? Az áldozatok teljes nevét, lakhelyét közli a sajtó, de az elkövetőkről csak annyit tudunk, hogy Sz. Iván, R. Sándor.

Sem a rendőrség, sem az országgyűlés nincs a helyzet magaslatán. Az előbbit meg is lehet érteni, mert a folyamatos elvonások és leépítések, meg jogszabályi megkötések mellett, még annak is örülnünk kell, ha néha a gyorshajtókat, vagy az ittas vezetőket elkapják, a bűnözőket már nem is kérjük rajtuk számon.

Viszont honatyáink tehetnének a polgárháborús helyzet, és hangulat ellen, de őket meg nem érdekli, egészen addig, amíg valamelyik képviselő családtagját meg nem támadják, lányát meg nem erőszakolják, akkor talán majd hajlandóak lesznek foglalkozni a kérdéssel.

Addig viszont mindent el kell hallgatni, a szőnyeg alá söpörni, és aki ki meri mondani az igazat (valós statisztikát mer vázolni) azt el kell távolítani. S a "segílyből", meg bűnözésből (lopás, rablás) élő népcsoport pedig vígan röhög a tisztességes emberek képébe: hogy minek dolgozol Te marha, amikor munka nélkül is meg lehet élni.

A szórakozóhelyeken, vagy az utak mentén pedig hordává (csürhévé) alakulva gyilkolásznak bárkit, akiket csak akarnak. Meddig hagyjuk és tűrjük ezt? Mikor mehetnek ki este nyugodtan lányaink és fiaink az utcára, vagy szórakozni? A szülőknek meddig kell fent maradniuk hajnalig, hogy vajon hazajön-e a gyerek a diszkóból? Miért nem állhat meg senki egy közúti baleset után segíteni, anélkül, hogy a csürhe nem rugdosná halálra? Miért nem ünnepelhet senki egy győzelmet békésen, nyugodtan sehol, anélkül, hogy a réti négerek beléjük ne kötnének?
S mi meddig tűrjük mindezt? A rendőrségünk tehetetlenségét, az országgyűlés impotenciáját?

A Magyar Igazság és élet Pártja Ifjúsági Tagozata szorgalmazza a csendőrség visszaállítást a rend és fegyelem fenntartása érdekében.

Marian Cozma nyugodjon békében.

MIÉP IT elnökség
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sárbogárd sajnálkozik, Enying
  2009-02-09 20:30:35, hétfő
 
  Cozma-gyilkosság: Sárbogárd sajnálkozik, Enying várakozik
2009. február 09. 19:45

Enying,Sárbogárd - Bár minden megkérdezett szerint a média hergeli az ügyben
indulatokba az embereket, Sárbogárdon nyugodtságot tapasztaltunk. Enyingen
nem annyira... - Nézzen végig az utcán, tiszta kihalt az egész! - mutat
körbe az egyik üzlet előtt beszélgető asszony délutáni ottjártunkkor.

Ilyen azért régen volt Enyingen! A cigány iskolások közül többen nem mentek
iskolába, a felnőttek vásárolni, itt ma elvétve sem talál roma embert az
utcán. Azok, akik itt mindenhol beszélgetnek, mind ezt a témát tárgyalják
most.

- Az én szomszédjaim körben szinte mind romák - teszi hozzá a másik asszony,
nekem személy szerint nincs velük semmi bajom.

Fokozott rendőri jelenlétet nem tapasztaltak ma - ingatják a fejüket
mindhárman, majd az arra haladó járőrkocsi felé intenek.

- Ezek meg elég tehetetlenek, túl fiatalok, nem tudják kezelni a helyzetet,
pedig már rég meg kellett volna tenni. Hogy ne kelljen félnie senkinek a
településen, mert most bizony sokan félnek, én is.

- De az előbb mondta, hogy a szomszédjaival nincs gond, akkor miért a
félelem, kérdezünk közbe. Mindenki tudja Enyingen, kik tartoznak ahhoz a
csoporthoz, akiktől tartani kell, mondja az asszonyok egyike. A helységben
terjed a hír, hogy a bosszúállásra készülő szerb csapat már át is lépte a
határt, és estére Enyingen lesznek.

- Úgy gondolják, hogy itt este akció lesz?

- Biztosan. De legyen is. Az biztosan helyre tenne itt egyet s mást.

- Nem volt itt nálunk semmiféle gárdafelvonulás vasárnap este - mondja az
ezzel kapcsolatba hozott a helyi étterem üzletvezetője, Nyikosné Várkonyi
Renáta. Veszprémi szurkolók jöttek kocsival, dudálva végigvonultak. Zárás
után kinyitottuk nekik a helyiséget, fogyasztottak, elmentek, ennyi.

Szeretnénk ellenőrizni az információt, valóban nem mentek-e ma iskolába a
roma tanulók, de az intézmény megbízott vezetőjét nem találjuk. - Hazament -
mondja kolléganője, mert megelégelte az újságírók faggatózását.

Sárbogárdon nyugodtságot tapasztalunk, az utcán szokásos a forgalom.

- Itt azért más a helyzet, mint Enyingen, mert a sárbogárdi születésű
gyanúsítottak már régen, tíz éve is elköltöztek innen - mondja Lakatos
Péter, a kisebbségi önkormányzat elnöke, aki délelőtt a helyi
rendőrkapitánynál járt a szükség esetén meghozandó rendőri intézkedésekről
beszéltek.

- Egyetlen telefont kaptam roma embertől, hogy tart tőle, lesz a cigányság
elleni szankció. Itt békében megvoltunk egymással, a bulvármédia sajnos
csúnyán torzítja az ügyet. Nem szabadna etnikai alapon ítéletet mondani.

Nem csoda, hogy most még az is megnézi, milyen színű a szomszédja, aki eddig
esetleg nem tette. A történteket mélyen elítéljük, az áldozatok családjával
pedig együttérzünk.

Sárbogárdon szerdán 10 órakor tájékoztató és fórum lesz a művelődési házban,
kifejezetten a veszprémi gyilkosság nyomán kialakult helyzetről, rendőri és
kisebbségi vezetők részvételével.

Veszprémi Napló online





Polgári Hírszemle
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Simor: ha nem lesznek reformlé
  2009-02-09 20:25:52, hétfő
 
  Simor: ha nem lesznek reformlépések, gyorsulva fog romlani a helyzet
2009. február 9., 18:43 fidesz.hu

Csak nagyon óvatosan használhatók a jegybanki eszközök az árfolyam befolyásolására, a további kamatcsökkentés például tovább gyengítené a forintot - figyelmeztetett Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, aki azonnali reformokat sürgetett.

Elismerte ugyanakkor, hogy ezek hatása legkorábban 2012-13 körül lehet csak érezhető, és aki ennél gyorsabb javulást ígér, az szerinte nem mond igazat. Simor András az M1 tévécsatorna vasárnap esti "A szólás szabadsága" című műsorában kifejtette: a forint azért gyenge, mert gyenge a magyar gazdaság. Az alapprobléma megoldása tehát a növekedési potenciál erősítése.

Az államcsődtől - Simor szerint - az ország ma sokkal messzebb van, mint két hónappal ezelőtt: az októberi rendkívüli kamatemelés, az IMF és az EU hitele tartalékot, lehetőséget, időt adott arra, hogy a kormány döntsön azokról a fundamentális átalakításokról, amelyek erősítik a magyar gazdaságot. A jegybankelnök szerint ezeket már régen meg kellett volna tenni, akkor a magyar gazdaság ma kevésbé lenne sebezhető. Emlékeztetett rá, hogy több hónappal ezelőtt maga is sürgette ezeket a lépéseket.

A válságot így sem tudtuk volna elkerülni, csak kevésbé érintette volna az országot - mondta. A válságból van kiút, de meg kell tenni a régóta sürgető intézkedéseket: egyebek között ösztönözni kell a foglalkoztatást, erősíteni kell a versenyt. "Ha nem lépünk, még rosszabb lesz a helyzet, előbb-utóbb a politikusok és az emberek is elfogadják, hogy ezen az úton nem lehet továbbmenni" - mondta.

A banki likviditást növelő intézkedéseket illetően kifejtette: azt reméli, hogy ezekkel a bankok bátrabban hiteleznek, de az MNB a problémát egyedül nem tudja megoldani, a hitelezésről a bankok döntenek, a jegybank csak a likviditást tudja adni. Ahhoz, hogy a bankok hitelezzenek, el kell, hogy higgyék: a gazdaság növekedni fog.

Simor figyelmeztetett arra is, hogy ha a magyar gazdaság továbbra is olyan gyenge marad, mint eddig, más országoknál jobban vissza fog esni. A ma beindított reformokkal sem lehet egyik napról a másikra eredményt elérni, ez egy több éves, keserves folyamat, ami emberek százezreinek fog fájni. Ha azonban a szükséges intézkedéseket ma nem tesszük meg, a gazdasági helyzet hamarosan gyorsuló ütemben fog romlani.
(MTI, hvg.hu)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány: szinte bármi áron f
  2009-02-09 20:24:23, hétfő
 
  Gyurcsány: szinte bármi áron fel kell lépni az erőszak ellen
2009. február 9. 12:00 MTI

A leghatározottabban kell fellépni az erőszak ellen, ha kell, több rendőrrel, több eszközzel, nagyobb megbecsüléssel, szinte bármi áron - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc hétfői blogbejegyzésében, a veszprémi kézilabdások elleni támadás kapcsán.

A miniszterelnök véleménye szerint a bűnre sem mentség, sem ürügy nem lehet a társadalmi hovatartozás. Kiemelte: a rendőrség gyors és eredményes volt, hogy az elkövetéssel gyanúsított személyek közül kettőt elfogtak, egyet keresnek. Gyurcsány Ferenc úgy látja: ahol megjelenik az indulat, ott vége a nyugodt számvetésnek és cselekvésnek.

A kormányfő véleménye szerint a bűnre nem mentség, ha valaki a társadalom egyik, vagy másik szegletéhez, csoportjához tartozik. Sem mentség, sem ürügy nem lehet a társadalmi hovatartozás, sem előnyös, sem hátrányos megkülönböztetésre nem lehet alap. "Nekünk a bűnt egyenlő mércével kell mérni, és ha kell, a legkeményebben fellépni ellene, és úgy látom, hogy most kell" - fogalmazott.

"Hősök és bűnbakok, áldozatok és romlott bűnözők vannak együtt ebben a tragikus képben. A leghatározottabban kell fellépni az erőszak ellen. Ha kell, több rendőrrel, több eszközzel, nagyobb megbecsüléssel, szinte bármi áron" - hangsúlyozta a miniszterelnök, aki szerint addig kell cselekedni, amíg lehet, és nem szabad megvárni, hogy az előítéletekből és az önbíráskodásra késztetésből kezelhetetlen társadalmi jelenségek sűrűsödjenek össze.

A miniszterelnök emlékeztetett arra is: egy szerb, egy horvát és egy román játékos küzdött egy magyar város, Veszprém sikeréért, akiknek természetes volt, hogy szerbként, horvátként, románként nem egyszerűen ott élnek, hanem egy magyar közösség sikereit gazdagítják, identitását erősítik. "Becsülöm őket ezért és köszönöm nekik. Bár most nem ez a legfontosabb, nem tudom megállni, hogy meg ne kérdezzem: vajon az árpádsávos zászló alatt masírozó szélsőségesek ezt is értik-e" - olvasható Gyurcsány Ferenc blogbejegyzésében.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány szerint nem értjük
  2009-02-09 20:23:51, hétfő
 
 
Gyurcsány szerint nem értjük
2009-02-09 18:42 barikád.hu

Gyurcsány újabb bejegyzést tett. Bár ne tette volna, de megtette. Mégpedig a következőt:

"És van még valami: egy szerb, egy horvát és egy román játékos küzdött egy magyar város, Veszprém sikeréért. Természetes volt számukra, hogy szerbként, horvátként, románként nem egyszerűen itt élnek, hanem egy magyar közösség sikereit gazdagítják, identitását erősítik. Becsülöm őket ezért és köszönöm nekik. Bár most nem ez a legfontosabb, nem tudom megállni, hogy meg ne kérdezzem: vajon az árpádsávos zászló alatt masírozó szélsőségesek ezt is értik-e?"

Nem fogom elmagyarázni újra, hogy mit is jelent az árpádsávos zászló, azzal szemben, amit Gyurcsány Ferenc és haverjai propagálnak, de nem bírom megállni, hogy ne válaszoljak a miniszterelnöknek!

Igen, értjük! Ön az, aki nem akarja megérteni, hogy a magyar emberek, akik elfordultak az Ön népbutító és kizsákmányoló uralmi klikkjétől, nem mocskos fasiszták, vagy neonácik, hanem olyan emberek, akik szeretnének a saját hazájukban magyarként, biztonságban élni és tisztességesen dolgozni!

A nemzeti radikalizmus, vagy ha önmagában csak a nacionalizmusról beszélünk, az nem egyenlő a sovinizmussal! Persze Önök abban érdekeltek, hogy ezeket a fogalmakat összemossák és félelemkeltésre használják fel, illetve a fasizmus fenyegetettségének valótlan veszélyét felnagyítva kapaszkodjanak hatalmukba!

Nem azzal van a baj, ha valaki szerb, horvát, román, szlovák vagy cigány, hanem azzal, ha nincs meg a kölcsönös tisztelet egymás értékei, identitása és élete iránt!

Nem azért megyünk ki több százan, vagy több ezren tüntetni a szlovák nagykövetség elé, mert nincs jobb dolgunk, mint gyűlölni más nemzeteket, nem azért támogatjuk az erdélyi magyarokat, vagy a székely autonómiai törekvéseket, mert Mi nem vagyunk képesek a normális együttéléshez, nem azért háborodunk fel, mikor ismételten cigányok követnek el aljas bűntetteket, mert nem szeretnénk normálisan békében élni etnikumainkkal, hanem azért, mert válaszolni akarunk arra, amikor magyarok jogait sértik meg súlyosan!

Ne a magyar legyen az, akibe bárki belerúghat büntetlenül!

Ne lehessen áldozat Magyarországon egy jogkövető, törvénytisztelő ember, legyen akár magyar, vagy bármilyen más nemzetiségű! Ez az, amit az árpádsávos és nemzeti színű zászlók alatt vallunk!

Marian Cozma egy román származású élsportoló volt, akire fel lehetett néznie bármelyik magyar embernek. De nem az a fontos, hogy román volt, hanem az, hogy tisztességes emberként élt és a jövőjét most tisztességtelenül vették el Tőle! Nem Ő volt az első és nem is az utolsó mártír, mert nem lesz vége az erőszaknak, amíg el nem ismerjük, hogy a jelenség, amely eluralkodóban van hazánkban és járványszerűen szedi áldozatait, válogatás nélkül, a cigányság alulszocializáltságából táplálkozik!

ellenkultura.blogspot.com - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öt évvel ússza meg a tatai löv
  2009-02-09 20:14:42, hétfő
 
  2009-02-09. 13:23
Öt évvel ússza meg a tatai lövető

A felülvizsgálati eljárás után jogerősen öt évre ítélte a tatai sortűzper vádlottját, Korbely János nyugalmazott ezredest a Legfelsőbb Bíróság hétfőn - értesült a Híradó. A vádlott által 1956-ban kiadott tűzparancs ugyanis emberiség elleni bűntett, amely soha nem évül el - mondta ki a Legfelsőbb Bíróság.
A nyugalmazott honvéd ezredest 2001-ben ötéves szabadságvesztésre ítélte a Legfelsőbb Bíróság az '56-os tatai sortűzként emlegetett perben. Korbely később a strasbourgi emberjogi bírósághoz fordult, amely tavaly hozott ítéletében neki adott igazat. A strasbourgi döntés miatt a Legfelsőbb Bíróságnak kötelező volt felülvizsgálnia korábbi ítéletét.
Hétfőn a Legfelsőbb Bíróság felülvizsgálati eljárásban kimondta, hogy a vádlott nem követett el emberiség elleni bűncselekményt, amikor géppisztoly-sorozattal lelőtte a tatai rendőr-főkapitányságot elfoglaló felkelők vezetőjét. A jogerős ítélet szerint a vádlott emberölés bűntettét követte el, emiatt azonban elévülés miatt nem lehet felelősségre vonni. A vádlott által korábban kiadott tűzparancs azonban - amely egy ember halálát, valamint kettő sebesülését okozta - a Legfelsőbb Bíróság szerint megvalósítja az emberiség elleni bűncselekményt, ami soha nem évül el. Ezért az LB hatályban hagyta a nyolc évvel ezelőtt hozott öt éves börtönbüntetést.



(Híradó)

http://kuruc.info/r/2/34974/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megszólalnak a Patrióta üzeme
  2009-02-09 20:11:04, hétfő
 
  Cozma-gyilkosság: Megszólalnak a Patrióta üzemeltetői! - Nem bántották a
személyzetet
2009. február 09. 18:40

Veszprém - A híresztelésekkel ellentétben semmi előzménye nem volt a
vasárnap hajnalban történt gyilkosságnak, s a személyzet tagjait sem
bántották a támadók, mondták el a Naplónak a Patrióta Lokál üzemeltetői.

- Átlagos szombat éjszakának indult, semmi nem utalt arra, hogy idáig
fajulnak a dolgok. Az alagsori részen jókedvűen szórakoztak a vendégek,
köztük a kézilabdázók is, míg az emeleten egy 10-15 fős társaság italozott.

Hajnalban hárman-négyen lementek, s összeszólalkoztak a sportolókkal. Aztán
verekedés robbant ki, ami az utcán folytatódott, ám hangsúlyozni szeretnénk,
hogy az üzletben, illetve az üzlet előtt elhelyezett kamerák mindent
rögzítettek, a rendőrség is bizonyítékként használja, s elemzi
felvételeket - mondták el a Naplónak az üzemeltetők.

Fontos megjegyezni, hogy a Patrióta Lokálban, épp a nagyobb biztonság
érdekében, hét kamera működik, ami országszerte is ritkaságnak számít.

- Biztonsági személyzet is dolgozott szombat éjszaka, ám ők sem
akadályozhatták meg a tragédiát, hiszen erre felkészülni nem lehet.

Érdemes megemlíteni, hogy a személyzetet semmilyen atrocitás nem érte az
éjszaka folyamán, s a pletykákkal ellentétben előzménye sem volt az ügynek,
azaz sem pénteken, sem korábban nem volt verekedés a szórakozóhelyen -
hangsúlyozták a Patrióta Lokál üzemeltetői, aki megjegyezték, a hogyan
továbbról még nem döntöttek, ugyanis őket is nagyon megrendítette az eset.

- Nemcsak egy vendéget, hanem egy igazi jó barátot vesztettünk el Marian
Cozma személyében.

Mindezt Zana Ferenc, az ingatlan tulajdonosa is megerősítette. Elmondta, a
mindössze 50 ülőhellyel rendelkező Patrióta Lokál klubszerűen működött,
döntően törzsvendégek látogatták, ezért rendbontás sem volt korábban. - Nem
véletlen, hogy a kézilabdázók is ezt a helyet választották a
kikapcsolódáshoz.

Ezt bizonyítja, hogy az üzlet megkapta a 2008-as év legbiztonságosabb
szórakozóhelye elismerést is, amelyet januárban vehettek át az üzemeltetők.
Mindannyian, beleértve a ma már kinyitott Skorpió Irish Pub, valamint a
Patrióta Lokál bérlőit is, rettentően sajnáljuk a történteket, s osztozunk a
család, a szurkolók fájdalmában.

Épp ezért helyeztünk el közösen koszorút, s gyújtottunk mécsest a Veszprém
Aréna előtt - hangsúlyozta Zana Ferenc.

Napló
http://www.naplo-online.hu/cozma_gyilkossag_tragedia/20090209_megszolal_patriota_ uzemeltetoi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pro Urbe drazsé
  2009-02-09 20:09:48, hétfő
 
  2009. február 9.

Pro Urbe drazsé

Egyetlen egy kitételben van igaza Draskovics Tibornak: az önbíráskodás minden formája elítélendő. Ám ez csak egy demokráciájában is erős jogállam működésében válhat valós kijelentéssé. Ott, ahol már ott tartunk, hogy a közúti balesetek önbíráskodóit négy év után is csak kihallgatgatja, szembesítgeti a bíróság; ahol egy áruház bezár a legszemérmetlenebb módon elkövetett sorozatos lopások miatt; ahol hamis riasztással már házhoz hívják a pofonokért a rendőröket - ott, bizony, gyorsan eljön az önbíráskodás ideje. Ott, ahol alanyi joggá válik a segélyen élés, de nem alanyi jog, sőt, törvény által tiltott a magántulajdon személyes védelme - ott egyre kevesebbeket fog érdekelni Draskovics véleménye.

Aki amúgy sem megbízható ember, mostani posztján sem, hiszen miközben ő azt állította helyszíni sajtótájékoztatóján, hogy ,,a jó rendőr nem mondja meg, hogy ki ellen folyik a nyomozás. Amíg nincs egyértelmű bizonyíték arra nézve, hogy iksz vagy ipszilon követte el a bűntettet, addig fölösleges bármiről is beszélni", ezzel cáfolta tehát azokat az értesüléseket, hogy a bűncselekményt ,,egy kisebbséghez tartozó bűnöző csoport követte el", aközben a rendőrök már arról beszéltek: azonosították az elkövetői körét a veszprémi Patrióta Lokál előtt történt késelésnek. A közel 30 fős társaság, mely a szórakozóhelyen rátámadt az egyikük gyermekének születését ünneplő kézilabdásokra, egy Fejér megyei településről érkezett oda - ismertették. A további részletekből pedig mind az elkövetők indítéka, mind származásuk pontosan körvonalazódott.

Draskovics Tibor tehát újfent csupán a valóság töredékéről óhajtott beszélni, az igazság részleteit pedig még annyira sem bontotta ki, mint főnöke, aki, ugye, szintén nem hazudott, csak nem bontotta ki az igazság minden részletét... Bizony, makacsul ide és ide kell visszakanyarodnunk, hiszen ez a kiindulópont. Bármit is állítson a közbeszéd káros átalakulásáról a Demokratikus Charta, akik, lám, már kis létszámú konferenciatermekbe szorultak, s onnan üzengetik, hogy a jobboldal manipulál; holott hát még Obama is Fletó szavajárását idézi, amikor vicces akar lenni. Elkúrtam, mondja mosolyogva, s nevet mindenki, tulajdonképpen - rajtunk. Igen, egy olyan helyzetben élünk, tulajdonképpen annak legsötétebb mélyén, amelyet nyolc-tíz év alatt hoztunk össze. Ömlött ránk a hazugság. Dübörgő gazdaságról, pannon pumáról, bécsi magyar cukrászdáról, szükségtelen hazai piacvédelemről, s ezzel párhuzamos arról, hogy a szegregáció a fasizmussal egyenlő, a hátrányos helyzet megoldása nem annak kezelése, hanem kiterjesztése, s hogy a pozitív diszkrimináció jó, a segély nem fizikai állapottól függ, hanem alanyi jog, és a társadalmi egyenlőtlenségek megoldása nem a munkahelyteremtés, hanem a valahogy, valamiből még adót fizetők további megsarcolása.

Igen, szép lassan szétrothadt az a minimális morális közmegegyezés, amely korábban még jelentett valami támaszt; bizony, azzal még a leghatározottabban nem a diktatúrát sírom vissza, amikor emlékeztetek rá: akkor legalább papíron védekezni kellett a közveszélyes munkakerülés vádja ellen - nem az volt, mint most, hogy ez immár jogcím az adómból átcsoportosított segély állami kifizetésére. Tegnap még azt írtam: várom a roma jogvédők hevesi sétadélutánját. Ezt most visszavonom. Nem várom, nem érdekel. Már nem. Inkább arra a háromszáz szerb kommandósra vagyok kíváncsi, akik talán valóban szétnéznek egy kicsit Enyingen és Dégen. Festői helyek, az utóbbiban két Pollack Mihály által tervezett műemlék is található, szóval van miért odalátogatni. Szép lassan talán az eltűnt francia diáklányt is keresni kezdi egy pár tucat leszerelt francia idegenlégiósból álló turistacsoport, idővel Yoko Ono is megkéri néhány ráérő yakuza-ismerősét, hogy nézzenek már utána nyomtalanul eltűnt barátnőjének a Dunántúlon; szóval lesznek itt események, bőven.

De valamiért az a gyanúm, hogy a legtöbb cikk mégis csak Draskovics lassan esedékes Pro Urbe díjáról fog szólni...

http://mkdsz.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=13290&Itemi d=202
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
2009.01 2009. Február 2009.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1172 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 446
  • e Hét: 4210
  • e Hónap: 7955
  • e Év: 161451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.