Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Tűzoltó húzott ki
  2009-03-31 06:29:17, kedd
 
  Vasárnap elmentünk Ausztriába, Ernő már korábban hívott Sopronszentmártonba.
Jó volt, egy kicsit felejtettem. Erdőbe mentünk (esett az eső), szabadtéren főztünk zuhogó esőben. Aztán a házban ejtőztünk egy kicsit, amikor eszébe jutott Deák Ernőnek, hogy az órák óta zuhogó eső föláztatta a földet. (Hétvégi háza az erdő szélén van). SZonja próbált először kimenni a kertből. Beásta magát. Én már majdnem fölértem az enyhe dombon, aztán sehova tovább. A lányok próbálták tolni a kocsit, talpig sárosak lettek. Ezen már csak nevetni lehetett. Vissza a házba. Egy kis szíverősítő után a 112. Majd jött a faluból traktorral egy tűzoltó legény, s szépen kipakolt bennünket a betonútra.
Sandra élvezte, majd elmeséli Köschinben az óvó néninek - mondta. A 112-es számot beléjük verték már eszmélésük korában, de hogy ezt hívni is kellett!
A gyorsforgalmi úton jöttünk Kismartonig, aztán pálya.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden más fényt kap
  2009-03-26 19:03:01, csütörtök
 
  Tegnap meghalt édesapám.
Minden mást fényt kap, azok a nagyon fontos dolgok semmivé foszlanak.
Eltűnt a gyermekkor, vele a kert, az utolsó védőburok.
Már nincs hova haza menni.
A többi gondolat belül van.
És nem is tartozik senkire.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Blamázs
  2009-03-25 05:05:03, szerda
 
  Éppen csak érintettem a pénteki felsülést.
Már mentem Tuba Laci elé az állomásra, hogy aztán Szencre autózzunk (Tomi vezetésével) szél-járás bemutató estre, amikor csörgött a telefon. Lilla volt az Tárnokról, s kérdezte, hogy mikor érkezek. Engem, mint akit villámütés ért. Első pillanatban rossz tréfának véltem, hisz nekem Tárnok (Sármándi Pál estjének levezetése) mára, 25-re van beírva. Kétségbesesve mondta, hogy ne hagyjam cserben. De bármit tettem volna már, oda nem érek. SZóval egy időben két helyen.
S a mai napig nem tudom, hogy mi történt, hogyan írhattam el.
Lehetséges, hogy az utóban, vezetés közben beszéltük meg a dátumot, s én elhallottam, s aztán többet nem szóltunk róla. De eredetileg ezen a napon lett volna Hegyeshalomban találkozóm, amit azért mondtam le, tettük át a mostani hétvégére, mert 20-án mentem volna az unokámért. De a lányom telefonált, hogy ő szombat délelőtt dolgozik, így 20-a szabaddá vált. Persze, hogy elfogadtam a szenci fölkérést.
A lényeg az, pokolian bánt, hogy így történt.
Lilla persze plakátot is küldött, amin nem vettem észre a 20-át!
Ezt nem lehet jóvátenni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lassan, énekelve
  2009-03-24 16:03:47, kedd
 
  Ez egy új vers címe, Sárándi ilyen címen írt az egyik kötetemről a 24 órába, aztán ez meg is jelent még valahol.
Lassan tavasz lesz. Addig azonban még szélvihar, hózápor és letargia. Jó lenne, ha kint is lehetnénk Sandrával, a kert még alszik.
Lassan épülök föl a szellemi és fizikai fáradtságból. A tanítás is egész embert kíván, express sebességgel szaladunk az érettségibe.
A héten még Hegyeshalom is vár, ott én leszek a vendég, s Ludván Pista "kalauzol". Előtte beugrok a Pártok házába, jön Draskovics,a szocik oldalára éppen jó lesz ez egy utánlövésnek. Valaha Kalocsán együtt katonáskodtunk. Akkor is nagy zsivány volt már, nekem ő intézte el, hogy mégis elengedjenek szabadságra.
Vasárnap Deák Ernő hétvégi "kunyhójába" megyünk Burgenlandba. Visszafelé nem szeretnék vezetni.
Most dolgozatokat javítgatok, ilyenkor minden mással foglalkoznék.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Három nagyon nehéz nap
  2009-03-22 19:39:49, vasárnap
 
  Végül itthon vagyunk. Az elmúlt néhány nap horror volt. Szenc, Németország: de a lényeg, Szandra itt van velünk.
A többiről holnap. Arról is, hogy életem nagy baklövését követtem el pénteken. Két országban két rendezvényen vállaltam részvételt, egyazon időben. Persze, hogy botrány! Úgy tűnik, nem figyeltem eléggé. Ez elég nagy baj!
Holnap.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végre esik a hó!
  2009-03-20 06:19:13, péntek
 
  Annyira vártam a tavaszt, hogy ehgészen elképedtem tegnap délután, amikor tíz percen át ömlöt a hó. Gondoltam, le kellene fényképezni. Aztán rájöttem, hogy minek.
Virágzik a krókus, s a hóvirág. Mindekttőből van az előkertben is. Szemközt, az erdőben (30 méter) teríteni lehetne, olyan sok a hóvirág. Kár leszedni egy szálat is, csak ki kell menni, és lehet gyönyörködni. Tudom a hóvidárg is védett, med a vadászgörény is, meg a vakond a kertben, meg mindenféle egymást evő bogár. Az ember nem védett.

Más

Elhatároztam, hogy lefényképezek néhány zászlót a városban. A középületeket ugye fel kell lobogózni, s a rendelet szerint a zászlókat tisztán is kell tartani, cserélni. A Városüzemeltető március idusára kirakta kis zászlócskáit a villanyoszlopokra, s rájöttem, hogy van szín is a világon. A zászlók egy része új volt és tiszta. Így esett le, hogy milyen koszlott zászlók vanna kitéve. Végigmentem a városon. A Városi Bíróság győzött, a legmocskosabb, piszkosabb zászló ott volt kitéve. De az iskoláké sem jobb állapotú.
Persze, ha megírom, megsértődnek. Pedig megírom.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pocsék nap
  2009-03-19 19:15:02, csütörtök
 
  Az iskolában kezdtem, három rövidített óra, de úgy, hogy a második után szentmise az óvári templomban, majd másfél óra múlva folytatódott. Közben elmentem Tamáshoz. Volt vagy öt perce, sokat nem tudtunk beszélgetni. Majd hivatal, ismét iskola. Aztán a Bécsi Naplóba gépeltem be két cikket, Ernő hozta a hét végén. Mindkettő pocsék, meglepő módon még a Forrás 40. évfordulójára írtat is gyengének, fecsegőnek tartom.
Azt én interjúm lassan készül Tiszalökről, lehet, hogy egy számot kihagyok.
Aztán elvittem Hegyeshalomba néhány könyvet a jövő heti találkozóra. Verset is írtam, a saját honlapomra kettőt föl is pakoltam. Még a holnap estét kell kibírnom Szencen, s utána Németország, látom Szandrát. Nagyon várom már, ilyen hosszú időt régen hagytunk ki.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugat Hírmondó
  2009-03-18 19:57:24, szerda
 
  A fenti újság miatt ma elmentem Dunaszigeten keresztül Halásziba, majd Máriakálnok.
A halászi hidat másfél évre lezárták, hogy felújítsák. Beszéltem Majthényi Tomival, majd Kálnokon át hazajöttem. Széles Sanyit nem találtam a hivatalában (este visszahívott). Egy kis cikket írok a lapba.
Tanítottam is. S este spenótos palacsintát készítettem. Kicsit le vagyok eresztve.









 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bukj föl az árból!
  2009-03-17 06:22:48, kedd
 
  Szegény József Attila!. Ezt a verset elemeztettem a nagydolgozatban. Négy-öt szép munkán kívül, kínos magyarázgatást kaptam.
Iszapbirkózás.
Tanítás után ebéd idehaza, majd Újudvaron Vármegye terjesztés, s utána Hegyeshalom. Aztán Tesco, Rajkai Takarék, ide SZél-járást vittem.
S este átmentünk Beáékhoz egy kis beszélgetésre. Csöppet a falu ügyeiről, magunkról. Jenő bácsi kicsit meghízott, pontosabb, ha azt írom: néhány kilót fölszedett. Jó volt kimozdulni. Vittem Szél-járást is.
Ma a hivatalban kezdem, s aztán iskola. Radnótit fejezem be, s Illyés jön. Az Egy mondat ... érettségi tétel nálam.
Rájöttem, vázlatszerűen le kell iratnom velük a verselemzés szempontjait, menetét. Hiába elemeztünk tucatnyi művet, kell a mankó.
Aztán befejezem a terjesztést, posta, vagy tíz kilónyi folyóiratot adok fel.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már csak öt nap
  2009-03-16 06:34:15, hétfő
 
  13-án volt 29 éves a lányom,felhívtuk, majd idehaza megköszöntjük. Nászemberünk Drezdában ugyancsak március 13-án született. Őt is hívtuk. S Cottbusban sógornőnk élettársa, Wolfgang is március 13-án született.
SZombaton Majorokban születésnapot köszöntöttünk, én voltam az "áldozat", nem ittam, vezettem oda-vissza. Nem volt rosz áldozatnak lenni, másnapos voltam kissé, nem kivántam harmadnapos lenni.
Aztán 15-én esni kezdett az eső. Veteményezni kellett volna, március 15-éig a magnak a földben a helye. Ezt tanultuk.
Idehaza maradtam, végül én már megünnepeltem 15-két Darnózselin. Igaz, jó lett volna Gál Tomival és Hermann Robival találkozni, de a társaság, a körítés nem volt ínyemre. Nem kell hóhéraimmal együtt ünnepelni.
Egyébként - hallgatva a híreket - olyan érzésem volt, mint a hetvenes években. Olyan rendőrünnep féle lett az egészből. Hülyeség, a hatalom tartózkodjon az önünnepléstől, hisz a forradalom rá nézve halálos veszély. Az meg egyenesen nevetséges, hogy Demszky megint beszélt, úgy tűnik, nincs fogalma semmiről sem, arról meg egyáltalán, hogy nem politikusoké március 15-én az ünnep.
Nem értem, miért ez a beszédkényszer.
Este orosz költőket olvastam, egy tavalyi antológiát szemelgettem., Szénaillat, szőke napsütés volt a versekben, s élet. Cseh Karcsi fordította őket. Igaz, a fordítás mindig a fordító verse is. És azért Csehov kedvéért meg kellett volna rendesen tanulni oroszul.
Öt nap múlva Sandrát hozzuk Feketeerdőre, már ezerszer be-és kicsomagolt, vár bennünket.
Én is nagyon várom, hogy vele legyek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 18 db bejegyzés
e év: 277 db bejegyzés
Összes: 3563 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 402
  • e Hét: 1214
  • e Hónap: 11177
  • e Év: 56150
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.