Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 79 
Csütörtökig van esély a tavas
  2009-03-21 23:01:11, szombat
 
 
Csütörtökig van esély a tavaszi előrehozott választásra
Index
|
2009. március 21., szombat 14:41 | Frissítve: 8 órája

Hogy ki takarítja el a romokat, ez a fő kérdés, miután Gyurcsány Ferenc az MSZP kongresszusán bejelentette, hogy hátrébblép a miniszterelnökségtől, és a pártnak két hete van, hogy megtalálja új kormányfőjelöltjét, és azt egy konstruktív bizalmatlansági indítvány segítségével miniszterelnökké is emeli. Csakhogy nem olyan egyszerű alkalmas jelöltet találni.

Egy biztos: a Dávid Ibolya által belengetett Bokros Lajos biztos nem lesz miniszterelnök, mivel az MSZP kongresszusi küldöttjei ezt nem akarják.

Innen azonban többfelé ágazik az út. Az első kézenfekvőnek tűnő megoldás egy pártbéli utód lenne, a tagság szívének többek között Kiss Péter kancelláriaminiszter, illetve Gráf József agrárminiszter lenne kedves. És persze szokás szerint szóba került Szekeres Imre is.

Csakhogy a miniszterelnök azt is világossá tette, hogy következetesen végig vitt mélyebb reformokat akar, amihez viszont egyrészt tágabb társadalmi elfogadottság, másrészt következetes kormánytöbbség szükségelteti. Magyarán: valószínűleg egy külső szakértő lenne az üdvözítő. Legalábbis ez jött vissza a miniszterelnök és az elnökség környékéről egyaránt. (Az elnökség szerint egyébként a hátrébblépési ajánlatot akkor lehet komolyan venni, ha egy-két napon belül sikerül dűlőre jutni a személy kiválasztásában.)
Koalíciós akol

Ehhez persze az szükségeltetne, hogy az SZDSZ-szel újra össze lehessen kovácsolni a szétszakadt együttműködés láncát. Hogy mennyire tudott a gyurcsányi kiugrásról az egykori koalíciós partner, az több mint kérdéses. Egyes források szerint felvették a liberálisokkal az egyeztetés fonalát, sőt, Fodor Gábor arról nyilatkozott, hogy Gyurcsány a kongresszus reggelén beavatta őt szándékába.

Az viszont soványka tárgyalási alap, hogy a liberálisok majd egy éve azt ígérték, hogy ők akkor hajlandók együttműködni, ha az MSZP meneszti Gyurcsányt. Azóta azonban válságba fordult az idő, így csak kőkemény drámai megszorító lépésekkel lehetne a koalíciós akolba terelni az SZDSZ-t. (Az elnökségi ülésen egyébként az is felmerült, hogy a liberálisok mellett az atomjaira szakadt MDF-t is be kellene terelni ebbe a szövetségi rendszerbe.)
Ahol a part szakad

És itt a másik bökkenő, a megszorítások, nevezetesen az, hogy a költségvetésen egy újabb 300 milliárd forintos lyukat kellene befoltozni. Ugyan a miniszterelnök kongresszusi beszédében mindenkit arra intett, hogy a kiadáscsökkentő lépések mellett senki ne dobja sutba a szociális érzékenységet, ez azonban csak írott malaszt marad, ha egyensúlyba hozzák a büdzsét.

Már ha tényleg, ugyanis nagy kérdés, hogy az MSZP-frakció hajlandó-e megszavazni a ,,szociális mészárost", akinek szerepét a jelek szerint a jelenlegi MSZP-s nagyok sem vállalnák. (A kérdés persze az, hogy milyen kongresszusi határozat születik, és mennyire köti a frakciót.)

Ha pedig nincs megfelelő személyi alternatíva, akkor az MSZP ott áll, ahol a part szakad, nevezetesen az előrehozott választásoknál. Az persze tény, hogy a parlament eddig nem volt hajlandó szélnek ereszteni, de ha a szocialisták maguk jelentik be, hogy nem kormányoznak tovább, akkor semmi akadálya az előrehozott választásoknak.
Ízlelgetik az előrehozott választást

Amit egyre többen ízlelgetnek a baloldalon, ugyanis ezzel a lépéssel több legyet üthetnének egy csapásra. Egyrészt nem nekik kell viselniük egy 2010-es megszorító költségvetés ódiumát, másrészt, ha az EP-választásra időzítik a parlamentit is (március 26-ig,vagyis csütörtökig van erre esély), akkor megeshet, hogy mégiscsak mozgósítani tudják bázisukat, és elkerülik az egyharmad alatti bukást, illetve 3 EP-képviselőnél többet tudnak produkálni.

Az ügynek természetesen van egy nagyon komoly hatalomtechnikai vetülete: biztosította Gyurcsány politikai túlélését. Ugyanis a pártnak az utóbbi időben már csak a pártelnöki poszt volt igazán fontos, hiszen az dönti el, hogy alakul az MSZP sorsa. Most az a válasz: gyurcsányian. Ha nem hagyja maga mögött a miniszterelnökséget, akkor egy EP-bukás után megfosztották volna pártelnökségétől, így azonban marad. Ráadásul olyan pozícióban, ami garantálja, hogy a választásokra összeállítandó listát nagyrészt ő írja.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köztük lehet az új miniszterel
  2009-03-21 22:54:05, szombat
 
  Köztük lehet az új miniszterelnök

* Index

| 2009. március 21., szombat 18:00 | Frissítve: 4 órája

Az MSZP-nek és a pártoknak két hetük van, hogy megtalálják Gyurcsány Ferenc lehetséges utódját. Összeállításunkban hét olyan személy esélyeit vizsgáltuk, aki így vagy úgy felmerült már, mint lehetséges miniszterelnök az elmúlt hetekben, vagy éppen szombaton.
Bajnai Gordon

Az EU-s támogatások elosztásáért és újabban az önkormányzatokért is felelős miniszter Gyurcsány bizalmi embereként került 2006-ban a kormányba. Bajnai az üzleti életből jött, nincs nagy politikai beágyazottsága, viszont lojális volt a kormányhoz. Vagyis kényelmes választásnak tűnhet, ha az MSZP valakivel el akarja vitetni a takarékoskodással járó népszerűségvesztést. Ezt akár képes lehet határozottan véghezvinni, épp 11-én mondta azt egy konferencián, hogy még keményebb programra van szükség, hasonlata szerint ,,amputálni kell".
16

Ellene szól, hogy az MSZP kívülállósága miatt bizalmatlanul fogadhatja. Nem alakított ki jó kapcsolatot az MSZP fontos embereivel, nem túl népszerű a pártban. Az EU-s pénzek elosztása kapcsán sokakkal összeveszett. Ismert, hogy 2004-ben Bajnait akarta eredetileg Gyurcsány gazdasági miniszternek, így akár SZDSZ-es kormánytag is lehetett volna belőle, ez pedig az MSZP-ben nem túl jó ajánlólevél.


Békesi László

A Reformszövetség tagja, részt vett a kezdeményezés javaslatának kidolgozásában. Van tehát mögötte egy program, amit az SZDSZ és az MDF is támogat, és az MSZP-ben is jól ismert személyiség. Egykor fontos pozíciókkal bírt a pártban. Horn Gyula kormányában ő volt az első pénzügyminiszter, és felesége is régi MSZP-s, szintén miniszter volt korábban.
D AS20061208004

Ezzel azonban az előnyeit ki is merítettük. Már 1998-ban kilépett az MSZP-ből, nincs komoly kapcsolata a mostani pártvezetéssel. Megkérdeztük szombaton saját esélyeiről, és így válaszolt: "Nincs miről beszélni, hiszen nem kaptam felkérést."
Bokros Lajos

A Horn-kormány egykori pénzügyminisztere, a róla elnevezett megszorító csomag atyja, és az MDF EP-listájának vezetője az egyetlen, aki már szombaton jelezte, hogy szívesen lenne miniszterelnök. Van saját válságkezelő programja, és tapasztalata is a költségvetési rendteremtésben.
bokros lajos

Esélye azonban minimális a poszt megszerzése. Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető már szombaton kizárta, hogy Bokros legyen a miniszterelnök. Az MDF ugyan biztosan támogatná, és az SZDSZ is jelezte korábban, hogy sajnálják, hogy nem velük állapodott meg, de ez nagyon kevés a parlamenti többség megszerzéséhez. Ráadásul Bokros híresen öntörvényű figura, és nem valószínű, hogy az MSZP és annak vezetése ilyen mértékben kiengedné a kezéből az ország irányítását.
Gráf József

Az agrárminiszter rendszeresen felmerült az utóbbi két évben, mint Gyurcsány Ferenc lehetséges utódja. Utoljára májusban, a koalíciós szakítás idején cikkeztek arról, hogy esetleg vele meg lehetne tartani a parlamenti többséget, de már 2007 nyarán is terjedt a pletyka, hogy ő lehet az utód. Gráf előnye, hogy népszerű az MSZP-ben, és ő a kormány egyik legnépszerűbb tagja. Viszonylag kevés támadás érte az utóbbi években, sőt, egyszer még Orbán Viktor is azt mondta, hogy neki van vér a pucájában.
16

Ellene szól, hogy alig néhány órával Gyurcsány szombati bejelentése után azt nyilatkozta, hogy nem akar most miniszterelnök lenni. "Nem vállalnám, mert ehhez jobb szakember kell" - mondta.
Kiss Péter

A Miniszterelnöki Hivatal vezetője az MSZP-n belül rendkívül népszerű és az SZDSZ már 2004-ben is elfogadta volna miniszterelnöknek. Szombaton az MSZP-s küldöttek 76 százaléka szavazott alelnöki széke megtartására. Kisst támogatta Medgyessy távozásával a párt frakciója és elnöksége is, és ezek névsora nem változott olyan mértékben, hogy most ne lehessen jó esélye köztük.
03

Kiss beiktatásának problémája lehet azonban, hogy bár lojálisan viselkedett a nyilvánosság előtt Gyurcsányhoz, a háttérben továbbra is riválisának tartják. Kormányfői kinevezésével két hatalmi centrum alakulna ki az MSZP-n belül: a pártelnöki posztot tartó Gyurcsányé és a kormányt vezető Kissé. A belső rivalizálás pedig nem segítené egy közelgő választás előtt az MSZP kampányát.
Simor András

A jegybank elnöke az elmúlt napokban sokat kritizálta a kormányt, mert szerinte keményebb lépésekre van szükség a válság leküzdéséhez. Ugyanakkor nem lehet azt mondani, hogy rossz lenne a viszonya Gyurcsánnyal, hallottunk olyan elképzeléseket is, hogy a kettejük közti nyilatkozatháború inkább csak színjáték volt, éppen Simor utódlását biztosítandó. Pénzügyi felkészültsége jó pont lehet a válság idején, könnyen lehetne külső szakértőként láttatni a közvélemény előtt, ugyanakkor párton belüli súlytalansága nem veszélyeztetné Gyurcsány pártelnöki hatalmát.
D SOS20090223006

Ellene szólhat, hogy az MSZP-ben nincs különösebb beágyazottsága, és mi van akkor, ha az elmúlt hetekben nemcsak a látszat kedvéért, hanem tényleg összeveszett a párt elnökével. Ráadásul éppen az elmúlt napokban a Népszava arról írt, hogy gyanús ciprusi off-shore cége van, amit akár előzetes balról jövő támadásként is lehet értelmezni.
Surányi György

A Magyar Nemzeti Bank volt elnöke (1990-91, 1995-2001) jó viszonyban volt a Horn-kormánnyal, és nagyon rossz volt a kapcsolata az Orbán-kormánnyal. Pénzügyi szakemberként megfelelő jelöltnek tűnhet, sokan a Bokros-csomag társszerzőjének tartják. Surányi az utóbbi időben rendszeresen nyilatkozott a válságról, és élesen kritizálta a jegybank tevékenységét. Kritizálta a kormányt is, különösen Bajnai Gordont, mert szerinte nem megszorításokra van szükség, hanem a belső kereslet élénkítésére.
D TT20090311035

Ugyanakkor információink szerint Surányi és Gyurcsány viszonya kifejezetten rossz, márpedig utóbbinak az MSZP elnökeként komoly szava lesz az utódja kiválasztásában. Surányi megsértődött, amikor Gyurcsány az őszödi beszédben hozzáértésén gúnyolódott, és annak sem örült, hogy 2007-ben nem merült fel lehetséges jegybankelnökként.

Surányi szombaton nem akart nyilatkozni arról, hogy felmerült-e a neve lehetséges Gyurcsány-utódként.


http://index.hu/belfold/2009/03/21/koztuk_lehet_az_uj_miniszterelnok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány csak egy kívánság te
  2009-03-21 22:49:08, szombat
 
  Gyurcsány csak egy kívánság teljesítése esetén mond le.



-Magyarország határait újra ez a három tenger mossa,- mutatja a térképen a dzsinnek.

-Ez nem fog menni Gyurcsányi elvtárs, kívánjon valami mást.



-Legyen Bajnai az utódom, aki rátermettségével, tisztességével elhozza a kánaánt.

-Hmmm, rátermettség, tisztesség, láthatnám mégegyszer azt a térképet?-vakarja a fejét a dzsinn.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sólyom László figyelmébe!
  2009-03-21 22:34:13, szombat
 
  Sólyom László figyelmébe!



Írta: Magyar Sors Online 2009. március 21. szombat, 22:06

A Köztársasági Elnöknek már 2006-ban kezdeményezni kellett volna a népszavazást, de légkésőbb 2008. március 9-e után. Nem tette. Ennyire hülyének néznek minket. Morvai vaj'h ezt miért nem tudja, és az összes többi? Persze, hogy tudják... Jogászok rajta! Itt az lehetőség a rendszer megbuktatására! (MSO)
30/A. § (1) A köztársasági elnök
a) képviseli a magyar államot,
b) a Magyar Köztársaság nevében nemzetközi szerződéseket köt, ha a szerződés tárgya a törvényhozás hatáskörébe tartozik, a szerződés megkötéséhez az Országgyűlés előzetes hozzájárulása szükséges,
c) megbízza és fogadja a nagyköveteket és a követeket,
d) kitűzi az országgyűlési képviselők, a helyi önkormányzati képviselők és a polgármesterek általános választását, valamint az európai parlamenti választás, továbbá az országos népszavazás időpontját,
e) részt vehet és felszólalhat az Országgyűlés és az országgyűlési bizottságok ülésein,
f) javaslatot tehet az Országgyűlésnek intézkedés megtételére,
g) népszavazást kezdeményezhet,
h)
i) külön törvényben meghatározott személy vagy szervek javaslatára kinevezi és felmenti a Magyar Nemzeti Bank elnökét, alelnökeit és az egyetemi tanárokat; megbízza és felmenti az egyetemek rektorait; kinevezi és előlépteti a tábornokokat; megerősíti tisztségében a Magyar Tudományos Akadémia elnökét,
j) adományozza a törvényben meghatározott címeket, érdemrendeket, kitüntetéseket és engedélyezi viselésüket,
k) gyakorolja az egyéni kegyelmezés jogát,
l) dönt az állampolgársági ügyekben,
m) dönt mindazokban az ügyekben, amelyeket külön törvény a hatáskörébe utal.

(2) A köztársasági elnöknek az (1) bekezdésben meghatározott minden intézkedéséhez és rendelkezéséhez - az a), d), e), f) és g) pontban foglaltak kivételével - a miniszterelnöknek vagy az illetékes miniszternek az ellenjegyzése szükséges.

FORRÁS: http://net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=94900020.TV

Felhívjuk minden magyar jogász és minden magyar ember figyelmét sokadszorra az alkotmányban található, fentiekben idézett paragrafusokra. Mi tartja vissza a megfelelő értelmiséget, hogy rákényszerítsék Sólyom Lászlót erre a lépésre. Csak nem a zsidó tőke? Csak nem a hulló morzsák? Mi tartja vissza a nagyeszűeket a Magyarok Szövetségében? Csak nem ők akarnak a Fidesz helyébe ülni? Vona ne hívjon megveretni senkit az utcára, mert nem hagyjuk kiprovokálni a polgárháborút, ugyanis itt a békés úton való rendezés lehetősége. Mindig itt volt. Az alkotmány tálcán kínálja...

TERJESSZÉK MINDENKINEK! Vegyenek egy alkotmányt, amíg ki nem törlik belőle a G-PONTOT. No nem azt..... :)))

Magyar Sors Online
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány lemondásának valódi
  2009-03-21 22:28:35, szombat
 
  Gyurcsány lemondásának valódi oka


Ablonczy Bálint, itthon@hetivalasz.hu
Heti Válasz Online - 2009.03.21.


A miniszterelnök bejelentett távozása információink szerint egy kongresszusi kudarcot kívánt megelőzni, ám ha van is forgatókönyv, annak írásából az MSZP teljes vezérkara kimaradt. Kérdéses, hogy Gyurcsány Ferenc meddig tudja irányítani a folyamatokat, de Bokros Lajos aligha lesz miniszterelnök.

"Amikor ezt a döntést meghoztam, az volt előttem, hogy mi jó Magyarországnak, mi jó a magyar baloldalnak" - mondta ma délelőtt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, amikor bejelentette, hogy lemond kormányfői megbízatásáról. A helyszínen jelen lévő újságírókat a beszéd után kiterelték a teremből, de már a kimenetnél azt latolgatták többen, hogy a ,,baloldal" és ,,Magyarország" érdekein kívül a bejelentett lemondás mennyire szolgálja a kormányfő politikai életben maradását.

A Heti Válasz Online kérdésére Nyakó István pártszóvivő azt mondta, személyi javaslatról még fogalmuk sincs. Fazakas Szabolcs európai parlamenti képviselő is csak a keresendő új kormányfő kívánatos tulajdonságait tudta leírni - szakember, konszenzusteremtő -, névvel azonban nem tudott szolgálni (érdeklődésünkre azonban azt mondta, Bokros Lajos nem jöhet számításba).

Lamperth Mónika rövid sajtótájékoztatója is azt a benyomást erősítette, hogy nem előre megrendezett akcióról van szó - a láthatóan bizonytalan elnöki kabinetfőnök újságírói érdeklődésre beismerte, hogy az elnökség tagjai is csak reggel értesültek a miniszterelnök tervéről. A Fidesz mindenesetre máris jelezte, hogy nem fogadja el a váltást, s hétfőn a parlamentben ismét önfeloszlatást, az előrehozott választások kiírását követeli.

Kézenfekvőnek tűnhet, hogy Gyurcsány Ferenc a lépéssel saját nélkülözhetetlenségét akarja bizonyítani, s az április ötödikére meghirdetett miniszterelnök-jelölő kongresszuson pártja ismét őt emelné pajzsra, miután - szól a gondolatmenet - két hét alatt sem találnának megfelelő kormányfőt. Ennek azonban nemcsak a politikai racionalitás mond ellent - Gyurcsány Ferenc a bejelentéssel nagyban gyengítette saját esélyét az ország további vezetésére -, hanem a körülmények is. Az általunk megkérdezett szocialisták ugyanis úgy vélekedtek, a lépés mögött nincsen kidolgozott forgatókönyv: Gyurcsány a jelekből megérezhette, ha ma az eredeti tervek szerint meg is választják pártelnöknek (bár némelyek még ezt sem vették biztosra), könnyen előfordulhatott volna, hogy csak 53-54 százalékos többséggel. Márpedig ebben az esetben a politikus helyzete nemcsak a kormányfői bársonyszékben, hanem hátországa elfogyása miatt az MSZP élén is tarthatatlanná vált volna.


Ehelyett Gyurcsány a miniszterelnöki poszt feláldozásával bebiztosította, hogy továbbra is vezethesse a szocialistákat: a szavazáson 599 küldött voksolt, és az újraválasztott pártelnök 508 szavazatot kapott. Egyesek a kidolgozatlanság melletti érvként említették a szinte napra pontosan egy éve történteket. 2008. március 29-én az MSZP pártértekezletén szintén a budapesti SYMA-csarnokban Gyurcsány Ferenc Horváth Ágnes egészségügyi miniszter menesztésével akarta lecsillapítani a vesztett népszavazás miatt elégedetlen bázist. A lépés viszont az SZDSZ koalícióból való kilépéséhez vezetett: erre Gyurcsány Ferenc saját bevallása szerint sem számított.

Bár Debreczeni József tegnapi cikke szerint a miniszterelnöki szék feladása a Fidesz forgatókönyvének megvalósulásával egyenértékű, a beszorított Gyurcsány Ferencnek nem sok választása maradt. Húzásával legalább azt bebiztosította, hogy részt vehet utódja kiválasztásában, s két funkciójából megmaradt az egyik. Jóllehet, ez a lépés sem kockázatnélküli: egyik forrásunk a helyzetet egy rotyogó fazék képével írta le. Eszerint a miniszterelnök lehúzta a fedőt, azt azonban ő sem tudja irányítani, hogy a kicsapó gőz kit talál el. Azaz könnyen lehet, hogy az eddig számtalanszor megzsarolt elnökségi tagok elkezdenek más forgatókönyvekben gondolkodni, s a miniszterelnök kezéből kicsúszik az irányítás.

Az viszont biztosnak tűnik, hogy a lépés felértékelte az SZDSZ szerepét. A miniszterelnök beszéde előtt tájékoztatta döntéséről Fodor Gábort, a liberális párt elnökét. Tudomásunk szerint az utóbbi az elmúlt napokban amúgy is intenzív tárgyalásokat folytatott szocialista politikusokkal (forrásaink elsősorban Szekeres Imrét emlegetik) egy esetleges együttműködésről. Fodor a támogatást Gyurcsány menesztéséhez kötötte; azaz a kormányfő nem csak egy kétséges kimenetelű szavazást került el, hanem elejét vette egy készülő puccsnak is.

Az MDF az általunk megkérdezettek egybehangzó állítása szerint nem része az alkunak (ezt látszik alátámasztani Lendvai Ildikó azon bejelentése, amely szerint nem gondolkoznak a miniszterelnöki szerepre bejelentkező Bokros Lajos szerepvállalásában). Egyelőre repkednek a lehetséges jelöltek nevei: az ív Surányi György korábbi és Simor András jelenlegi jegybankelnöktől Bajnai Gordon gazdasági miniszteren át Gráf Józsefig, az agrártárca vezetőjéig terjed - bár utóbbi már bejelentette, hogy nem vállalná a felkérést.

A konstruktív bizalmatlansági indítványhoz mindenestre bőven elegendő az MSZP és az SZDSZ-frakció, jogi értelemben tehát nincs tennivalója Sólyom Lászlónak. Az államfő környezetéből úgy értesültünk: elképzelhető, hogy a köztársasági elnök nyilatkozatban fejti ki álláspontját az új politikai helyzetről.

Bár még kérdéses, hogy mi lesz a kibontakozás útja, a kormányfő politikai túlélése attól is függ, miképpen tálalják bejelentését a médiában. Ha kedvező a visszhang, akkor ez egyben új kezdet is lehet Gyurcsány Ferenc számára.

A Heti Válasznak adott interjújában 2007. júniusában Áder János mindenesetre már eljátszott a gondolattal. ,,A miniszterelnök teátrális jelenetek között lelép. A baloldali média a távozót hősies ─ a nemzetért személyes áldozatot hozó ─ politikus szerepébe emeli. Azt halljuk majd, hogy Gyurcsány mekkora gesztust tett az ország érdekében. Ezzel párhuzamosan azt kiabálják majd úton-útfélen, nem lesz társadalmi béke, összefogás addig, amíg Orbán Viktor nem távozik. Néhány hónap után már azon sem fogunk meglepődni, ha vezető publicisták a mögöttünk hagyott hét évért, az elvesztegetett lehetőségekért nagyobb felelősséget tulajdonítanak Orbán Viktornak, mint Gyurcsánynak" - vázolt akkor egy lehetséges forgatókönyvet lapunknak a fideszes politikus.

Kapcsolódó cikkek:
Gyurcsány lemondását állva tapsolták a szocialisták

Hozzászólok


Hozzászóló:
Nogen
2009-03-21 22:00
Annyira uncsi már ez a: mindenki monnyonle és jöjjenek a tiszta emberek.

Mondd már, hol vannak ezek az angyalok ? Hol rejtőzködnek ?



Hozzászóló:
ajaj
2009-03-21 21:54
A románok vagy a bolgárok legalább nem játszották el a gulyáskommunizmust,meg a puha diktatúrát és egészségesebb az identitása is,mint a miénk.Ott eszükbe nem jutna a saját fajtájának a szemébe vágni,hogy bolgárkodik v.románkodik.Ezért nincsenek annyira eladósodva,mint mi.Még mindig a kommunizmus kísértete járja be Magyaro.-ot.Csak 4 évente szólhatsz bele,utána le vagy.....



Hozzászóló:
Rodin
2009-03-21 21:50
Jól látta Áder 2007-ben! Pontosan az fog történni!


Hozzászóló:
nemirigy
2009-03-21 21:49
Nos..Sztem gyf arra gondol,hogy párt elnökként akár a felelőségre vonást is elkerülheti.Mi lesz,ha megszólal végre zuschlag...?!?



Hozzászóló:
august2
2009-03-21 21:34
Bedobta a Putyin féle visszavonulást. Úgy akar lemondani, hogy valójában nem akar.



Hozzászóló:
Professzor
2009-03-21 21:34
herczegf, szerintem igazad van. Szerintem is nyilvánvaló, hogy maximum egy rövid időre akar háttérbe vonulni és bár ezt nem fogalmazta meg magának, de a szovjet típusú diktatúrák szerint, mint Kádár, a Párt élen akarja irányítani az országot. Ez az idézet bizonyítja aljasságát, felelőtlenségét, és egyben azt is, hogy az MSZP-SZDSZ minden vádja (az alábbiak is) leginkább saját magukra igazak:

"Hozzátette: az országban 1998 után szétszakadt a nemzeti közösség, s brutális belpolitikai háborúskodás zajlik a Fidesz miatt. Gyurcsány Ferenc a legnagyobb ellenzéki pártról szólva egyebek között azt mondta, hogy az 2002-es veresége óta nem egyszerűen a kormányzást akarja visszaszerezni, hanem az egész országot akarja elfoglalni.

Hozzátette: a Fidesz félelmet kelt, gyűlöletet szít, asszisztál a nyelvi, fizikai erőszakhoz, együttműködik a radikális erőkkel, életre hívta a Jobbikot, s időnként nem is annyira a háttérből támogatja a destabilizációt. "A Fidesz vonzáskörébe tartozó szervezetek és médiumok nyílt antiszemita, cigányellenes irányvonalat követnek, homofób nyilatkozatokat tesznek. Tűrik, támogatják a cigány- és idegenellenes atrocitásokat, a homoszexuálisokat támadó erőszakos megnyilvánulásokat" - fogalmazott."



Hozzászóló:
herczegf
2009-03-21 21:23
Egyáltalán nem dobta be a törölközőt. Egyszerűen csak túl akarta élni a kongresszust. Sikerült neki, hisz ezzel a húzással a küldöttek zömét maga mögé állította. Szerintem azt tervezi, hogy a háttérből továbbra is ő fog irányítani, csak most már nem őt fogják szidni. Édesebb méz neki a hatalom, csak hogy úgy egyszerűen lemondjon róla. Országot vezetni elképesztően tehetségtelen. s saját politikai karrierét egyengetni elképesztően körmönfont.


Hozzászóló:
gagarin
2009-03-21 21:17
szegény fletó!! de azért úgy seggbe rúgnám,hogy a golyszik is szétcsapódanának neki!!!!


Hozzászóló:
zsil
2009-03-21 21:15
Miért,miért?

Mert a kákán mindig van csomó!
Gyurcsány meg egy nagy káka!


Hozzászóló:
szacsmo
2009-03-21 21:12
Fantasztikusan hatékony és demagóg a liberális médiapropaganda az ország valós politikai helyzetének, de nem is annyira ennek a helyzetnek a megitélésében.Sokkal inkább a helyzet okainak manipulálásában ill. az ú.n. és esetleges kilábalási lehetőségek "elkenő", "szétkenő", "gleichschaltoló" ZAVAROSITÁSÁBAN. Mivel a ballibek már mindent elcsesztek amit lehetett, de azt is amit nem lehetett, mindent eladtak, minden pénzt aljasul zsebrevágtak és zsebrevágattak a haverjaikkal--no nem kellett nekik nagy rábeszélés, előjöttek a "farbával" hogytudniillik.
1.) Minden politika rossz, csalóügylet és EGYFORMÁN tisztességtelen dolog, bárki is csinálja azt.
2.) Mindenki EGYFORMÁN UGYANAZT TESZI VAGY TENNÉ(!), MINT ŐK: azaz LOP, CSAL. HAZUDIK!
3.) Nincs más program--gazdasági program pl.--csak az, ami a ő kezeik között rendre "besz...t'"!
4. ) Tulajdonképpen nincs is ma semmilyen politikai párt akire szavazni lehet--jóllehet már őrájuk nem érdemes, mert minden lehetségest és lehetetlent elszúrtak stb....
5.) A mai bajok előidézéséért valójában nem ők, handem a ganaj és minden kákán csomót kereső, FIDESZ ellenzék tehet, és azon belül is leginkább Dr.O.V. De valójában ő is csak ugyanazt
csinálná, mint amit Gy.: kiszedné a szegény emberek zsebéből az utolsó fillért stb...stb...
BARÁTAIM! Itt kürtölöm- kürtülük világgá: VAN MEGOLDÁS A KILÁBALÁSRA! SŐT, TÖBB MEGOLDÁS IS VAN! Azonban minden megoldás kulcsa és kezdete az, hogy nemcsak Gy.-nak kell elmennie oda ahova való--azt a bíróságok majd megmondják hova--HANEM AZ EGÉSZ KORRUPT, ALJAS, TEHETSÉGTELEN ÉS BECSTELEN, NÉPNYÚZÓ ÉS NÉPELLENES BALLIBES RABLÓBANDÁNAK! Szerte az országban: "fönn" és "lenn" MINDENHOL TAKARODÁS GAZEMBEREK!!!
szacsmo



Hozzászóló:
vitamin
2009-03-21 21:09
Azért a dolgok nem olyan bonyolultak , mint ahogy a hozzászólások sugallják. Miért nem lehet elhinni, hogy Fletó emberileg is feladta, belefáradt, a sok-sok kudarc frusztrálta.
B..sztatták jobbról, balról, hát bedobta a törölközőt. Ezt vártuk, vártátok, miért kell a kákán is csomót keresni?


Hozzászóló:
Atlanti
2009-03-21 21:07
"Románok és a Bulgárok szintjére züllesztették"
A románok és bolgárok nevében tiltakozom! A cselekmény (züllesztés) megítélésével egyetértek, de a célszínt minősítésével, valamint a felelőség szétterítésével sem.


Hozzászóló:
zsil
2009-03-21 20:46
Akkor alapítson egyet!


Hozzászóló:
vassmi
2009-03-21 20:17
Itt nem egy személyröl és egy kormányról van szó. Az a baj hogy az egész politikai elit megbukott.az országot a Románok és a Bulgárok szintjére züllesztették.Rendszerváltás sem volt csak elattak minden értékeset áron alul és többnyire maguknak.Ebben minden 1989 utáni párt benne volt.Én csak valami normális új pártra szavaznék.


Hozzászóló:
ajaj
2009-03-21 19:46
Az egész komcsi utódpárt egy sunyi,gerinctelen,impotens pöcegödör.7 év kutyakozmetika után,azért az uniós lóvét még szeretnék szétosztani.Ha egy bankár lesz az utód,végképp leleplezik majd magukat.Csak nehogy véletlen összetévesszék a Surányi gombot a Meggyesiével!?!Polgártársak kezdjetek el nagyon takarékoskodni és holnaptól NO Chips.



Hozzászóló:
julianus
2009-03-21 19:14
Minden világos! Nem új kormányt akar, hanem bábkormányt és Ő akar a Bába lenni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs mire várni tovább!
  2009-03-21 22:19:38, szombat
 
  NINCS MIRE VÁRNI

SZABADSÁGOT ÉS ÖNRENDELKEZÉST A MAGYAR NEMZETNEK!

Örökre való kötést tettünk veled, magyarok földje,
kötést tettünk és megpecsételtük azt vérrel és verejtékkel.
Vérünkkel érdemeljük ki ezt a hazát, és verejtékünkkel tartjuk meg magyarnak.
Bármennyi vért és verejtéket kívánjon tőlünk ez a föld,
nem panaszkodunk miatta. Cserébe annyit kívánunk csupán,
hogy asszonyaink termékenyek legyenek, gyermekeket szüljenek,
akik továbbviszik ezt a kötést, és boldogan ontanak
vért és verejtéket ezért a földért, amikor mi már nem leszünk.
(Álmos vezér - a Vérszerződés megkötésekor, gróf czegei Wass Albert felidézésében)



Nincs mire várni tovább!
JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT!
MAGYAR GÁRDA!
MAGYAROK SZÖVETSÉGE!
NEMZETI JOGVÉDŐK!
Továbbá minden nemzeti elkötelezettségű magyar szervezet!
Magunkfajták!
Az idei március 15.-e után nincs mire várni! Cselekedni kell, de azonnal! A magyar nemzet éljen az önrendelkezési jogával, és gyakorolja a közvetlen demokratikus jogait. Határon innen, és határon túl, az egész Kárpát-medence, de a távolabb élő honfitársaink is nyilvánítsák ki akaratukat - ne a véleményüket, mert az kevés - a magyar nemzet fenntartására, és megerősítésére.
A tüntetés, a véleménynyilvánítás, a petíció, a felirat, a felhívás, a publikálás a továbbiakban nem elég. Már nem elég! Az ellenforradalmi hatalom, amely illegitim - de álljon itt magyarul is, hogy mindenki megértse: törvénytelen! - erőszakkal, alkotmányellenesen megakadályozza, leveri minden jogos törekvését a magyar nemzetnek. Nincsenek jogszabályokon alapuló, demokratikus jogaink, amiket érvényesíthetnénk, mert az ellenforradalmi globalista hatalom nyers erőszakkal letör minden kezdeményezést. Ezért nincs is értelme tüntetni, nyíltan ellenállni, mert csak újabb véres lerohanás lesz a következménye. A jelenleg regnáló törvénytelen hatalom a magyar nemzet 1848-as és 1956-os forradalmak és szabadságharcok céljaival és szellemével szöges ellentétben cselekszik, ezzel meggyalázva a magyar nemzetet, és nyíltan ellenforradalmi és nemzetet elnyomó politikát folytat, ezért a következőkben ellenforradalminak és nemzetellenesnek kell nyilvánítani!
Az ellenforradalmi és nemzetellenes erőkkel szemben a nemzet önrendelkezési jogát kétségbe vonni nem lehet! A törvény és az igazság a mi oldalunkon van!
A magyar cigányságot háttérerők felbujtották, feltüzelték a magyar nép ellen. Ennek elejét kell venni! Nem a cigányság elleni, ugyanilyen nemtelen támadással, hanem egyrészt fel kell világosítani a cigányságot, annak vezetőit, hogy őket csupán
felhasználják - politikai, profithajhász célzattal - másrészt a közrend megerősítésével kell elejét venni a rendbontásnak.
A dolgok összefüggenek egymással, ezért érik támadások magyar embereket most már nemcsak délvidéken, hanem a felvidéken, de Erdélyben is. Elleneink megérzik a gyengeségünket, és ezt ki is használják azonnal. Ahogy a kutya is megérzi, ha fél az ember tőle. Azonnal támad. A román hatóságok ezért mertek játszogatni a köztársasági elnökünkkel. Ha nem teszünk ellene, lesz ez még rosszabb is!
Az ellenforradalmi kormányzatot és idegen érdekeket kiszolgáló pártokat, és az azokra felépített erőket, hatalmasságokat azonnal el kell távolítani a magyar közéletből, mert visszafordíthatatlanná válnak azok a folyamatok, amelyek ellehetetlenítik a magyar nemzet fennmaradásának utolsó esélyeit is. A magyar termőföld kiárusítása, a magyar vízkészletek idegen kézbe adásával már nem csak fegyverünk nem lesz, hanem életlehetőségeink is megszűnnek. Mi lesz, ha havi jövedelmünk majd felét, a tiszta ivóvízre kell áldoznunk, mert egy idegen azt mondja nekünk - mint most a villannyal, gázzal, vagy a benzinnel - hogy ez sajnos ennyibe kerül, mert ő a ,,tulajdonos"???
A ,,turáni átkot" emlegetik az idegenek előszeretettel, mert ezzel is azt táplálják a magyar fejekbe, hogy ,,úgysem tudtok összetartani, ne is próbáljátok!"
Eljött annak az ideje, hogy senki ne a saját oldalán, a ,,magunkfajtát" támadja azért, mert majd saját maga akar pozíciót szerezni! Most nem vezetőt kell választani, hanem egy emberként mindenkinek - MINDENKINEK - ki kell menni a gátra! Nem szabad tovább várni, mert nincs mire! Nem szabad arra várni, hogy valaki az élre álljon. Nem fog! Senki nem fog az élre állni, mert egyedül nem lehet megváltoztatni a világ menetét. De ki lehet fordítani a világot a sarkaiból, ha összefogunk, és együtt akarjuk elérni, amit akarunk, és teszünk is ezért.
De mit tegyünk?
Semmit!
Igen! SEMMIT! Szó szerint!
Bizton állíthatom, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia államgépezete jobban szervezett alakulat volt, mint gyurcsányi fletó magánérdekeket kiszolgáló szabadcsapata. Deák Ferenc mégis kitalálta, hogyan lehet térdre kényszeríteni egy vesztett szabadságharc után (!!!) a Bach-korszak magyarírtó labanc, elnyomó hatalmát. Igen: a PASSZÍV ELLENÁLLÁSSAL!
Pontosan ezt kell nekünk is tennünk ma, 2009 tavaszán!
Az előbb azt írtuk, hogy minden dolog, mindennel összefügg. Ez így is van. Ezért nem csak az itthoni magyarokat kell ebbe az ellenállásba belevonni, de a külhoni magyarságot is. Úgy, mint a cionisták! Nem szégyen mástól eltanulni a hasznos dolgokat! Nekünk most minden hasznos, ami erősíti a magyar nemzeti érdekek érvényre kerülését. Ezért minden magyar embernek, éljen csonkaországban, vagy távol a hazától, tennie kell a magyar érdekekért. Erre fel kell hívni a magyarságot,
felszólítani, felkérni, hogy kötelessége mindenkinek megtennie azt, amit tud, és lehetősége van rá.
A diktatúrával, az ellenforradalommal szemben a legjobb taktika nem az erőszak, hanem a békés ellenállás. A diktatúra tehetetlen volt Ghandival szemben, tehetetlen volt Deákkal szemben. A diktatúrának a legjobban elviselhetetlen, a legjobban fájó mindig az igazság! Nem az erőszak, amire eszközeink sincsenek, legfeljebb köveket dobálhatunk, mint a palesztin fiatalok. De megtörhetjük a hatalom gőgjét az igazság kimondásával. Megtörhetjük a hatalom gőgjét, a némasággal! A passzivitással minden vonalon lehet élni. De a legfontosabb, hogy a diktatórikus ellenforradalmat a saját eszközeivel lehet a legbiztosabban megállítani. A pénzzel! A pénzt kell megvonni a hatalomtól, mert a mi pénzünkkel nyom el minket a globalizmus nagyobb dicsőségére. Tehát az adóforintjaink csapját kell elzárni. Hogyan? A passzív ellenállással. NEM SZABAD VÁSÁROLNI! Semmit! Így nem folyik be az államkasszába az áfa. Ennek azonnali összeomlás a következménye, napokon belül. Nem elengedhetetlenül fontos televíziót és porszívót vásárolni, meg minden egyébként felesleges dolgot. Egy-két hétig ezt ki lehet bírni. Amúgy sincs sok pénze az emberek döntő többségének, tehát nem lesz megerőltető a dolog. Az alapvető élelmiszereken kívül semmit, leginkább üzemanyagot, ha nem vásárolunk egy pár napig, akkor elapad a diktatúra fenntartásának az eszköze, a pénz. Ha nem vásárolunk üzemanyagot, és általános sztrájkot hirdet minden szakszervezet, és magánember, minden kis üzlet, minden magánvállalkozás napokon belül összeomlik a hatalom.
Addig tegyük félre a belső ügyeinket, viszont szólítsunk fel mindenkit a csatlakozásra. Ha majd eltűntettük a diktatúrát, majd akkor lehet elővenni a többi elintézendőt. Lesz mit elővenni, mert az egész országot újra fel kell építeni. Minden alapintézményt, minden közösségi szervezetet, önkormányzatokat, szakszervezeteket, kamarákat, egészségügyet, oktatást. Akkor kell megfogalmazni a nemzeti érdekeket. Akkor kell majd összehívni az alkotmányozó nemzetgyűlést, és mindazt, amit már oly sokan, oly jól és okosan, de elméletben már leírtak, és megfogalmaztak. A fenti eszméket röviden összefoglalva, jelszavakban hirdessük, hogy mindenki megértse, és a legalapvetőbb meghatározások, a legkevesebb bizonytalanságot rejtsék csak magukban. Így:
Általános, országos, passzív nemzeti ellenállást!
Vásárlások, pénzkifizetések azonnali felfüggesztése!
Közlekedés felfüggesztése!
Általános, országos, minden területre kiterjedő sztrájk!
A határon túli és a távolabbi országokban élő magyarok felhívása, hogy hazajövetelükkel, vagy anyagi szellemi támogatásukkal álljanak a magyar nemzet harca mellé, és a maguk helyén tegyenek érte!
A cigány emberek felvilágosítása, hogy nem a magyar nemzet az ellensége, hanem az országunkat elfoglalni igyekvő idegen erők használják ki helyzetüket,
és a valódi érdekeik felismerése alapján ők is álljanak ellen a diktatúrának, az ország kirablásának, mert a felemelkedésük csak így válhat valósággá!
Az utcák, boltok legyenek néptelenek, senki ne közlekedjen sehová! Mindenki maradjon otthonában!
Mindenki a szűk környezetében írja össze, hogy kiket kell törvényes eljárás keretében elszámoltatni a közvagyon elrablásával, az ország megnyomorításával!
Alkotmányozó nemzetgyűlés előkészítésének megszervezése! Minden település már most keresse és válassza ki képviselőjét, akit kiküldeni fog a nemzetgyűlésbe!
Lakókörnyezetünkben minden magunkfajta vegye fel a kapcsolatot egymással, a rokoni és baráti kapcsolatokat a közös cél érdekében mindenki frissítse fel, és tartsa készenlétben!
A FIDESZ országgyűlési képviselői adják vissza mandátumukat, és lépjenek ki a törvénytelen, illegitim parlamentből, és mondjanak le indokolatlan havi juttatásaikról. Álljanak a nemzet mellé, és valóban tegyenek a nemzet érdekében, ne csak beszéljenek róla!
Figyeljünk fel, és csírájában fojtsuk el a provokációkat!
Céljainkat megfogalmazva juttassuk el a nemzetközi szervezetekhez, a nemzetközi médiához! Vegyük fel a kapcsolatot a külhoni magyar szervezetekkel!
Vegyük fel a kapcsolatot az Egyesült Nemzetek Szervezetével, az Európai Unió szervezeteivel, az Emberi Jogi Bírósággal, a Nemzetközi Bírósággal, és deklaráljuk a magyar nemzet önrendelkezési jogát.
Mindenhol hangoztassuk, hogy a Magyar Szent Korona fennhatósága és jogfolytonossága alapján, a Magyar Köztársaság állami berendezkedését, a magyar nemzet újra fogja szabályozni!
Felhívásokkal kell élni a rendőrség, honvédség felé, hogy ne lépjenek fel a saját nemzetük ellen, hanem álljanak a nép mellé!
Felhívást kell tenni a NATO felé, hogy támogassa a magyar nemzet önrendelkezési jogát!
Felhívást kell tenni az EU parlamentje és bizottságai felé, hogy ők is támogassák a magyar nemzet önrendelkezési jogát!
Azonnali tárgyalásokat az IMF vezetőivel a hitelek visszafizetésének felfüggesztéséről!
Ezeket az egyszerűen megfogalmazott jelszavakat kell az emberekben tudatosítani!
Nyugodt szívvel tegyünk ezen feladatoknak eleget, mert semmiféle törvényt nem sért, mert nem sérthet semmiféle törvényt a passzivitás! Nem szólítunk fel erőszakra, sőt! De amennyiben nagyon sokan tesszük ugyanazt, annak nagyon nagy hatása lesz!
Kérünk minden tenni akaró magyar embert, hogy végiggondolva a tennivalókat, juttassa el barátaihoz, ismerőseihez! Érjen el mindenkihez ez az írás, aki még bízik abban, hogy lesz magyar feltámadás, lesz még bor, búza, és békesség e honban!
Isten áldja a magyart!
Dr Kollár Lajos,
jogász,
a Kárpáti Harsona főmunkatársa,
Házik Zoltán,
a Kárpáti Harsona főszerkesztője,
laptulajdonos,
Horváth Tibor,
a Kárpáti Harsona főmunkatársa


http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_petitions&view=petition&i d=101

********************************

Tisztelt Orbán Viktor.
Rimaszombatot meglátogatta, akkor bíztunk Önben.
Továbbra is bízni szeretnénk, de ehhez az alábbit szükséges volna teljesíteni:

"... A FIDESZ országgyűlési képviselői adják vissza mandátumukat, és lépjenek ki a törvénytelen, illegitim parlamentből, és mondjanak le indokolatlan havi juttatásaikról. Álljanak a nemzet mellé, és valóban tegyenek a nemzet érdekében, ne csak beszéljenek róla!..."


http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article&id=3 427:uezenet-orban-viktornak-felvidekrl-rimaszombatbol&catid=43:civil-kurazs&a mp;Itemid=67
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugdíjkorhatár Valahol Ausztr
  2009-03-21 22:00:11, szombat
 
  Nyugdíjkorhatár Valahol Ausztráliában:


Miután elértem a nyugdíjkorhatárt, bementem a Társadalombiztosítási
Igazgatóság helyi fiókjába az ügyeket intézni.
A pult mögött ülő nő - életkorom ellenőrzése végett - kérte a jogsimat (Ausztráliában nincs
személyi igazolvány, de személyazonosság igazolására elég a fényképes
jogsi. A ford.)
Végigkutattam a zsebeimet, és rájöttem, hogy a tárcám
otthon maradt. Mondtam neki, hogy sajnálom, haza kell érte mennem, majd
később megint eljövök.
Mire a nő: "- Gombolja ki az ingét".
Kigomboltam, és előtűntek a mellkasomat borító göndör és ősz szőrszálak.
"Az az ősz szőr a mellén nekem elég bizonyíték"- mondta a hölgy és
átvette tőlem a kitöltött űrlapot.
Mikor hazaértem, izgatottan meséltem a nejemnek a társadalombiztosítási
irodában történteket.
Erre a nejem: "- Miért nem toltad le a gatyádat is? Még rokkantságit is
kaphattál volna!"

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Magyarok Szövetsége, avagy vaj
  2009-03-21 21:54:24, szombat
 
  Magyarok Szövetsége, avagy vajúdnak a hegyek...

2009. Március 21. 21:47:51


1. A kereszténység, a krisztusi elvek és erkölcsi normák nem azonosak a keresztény egyházak mai ténykedésével, jelenlegi rossz állapotával. Alábbi cikket tehát, ezen alapvetés szellemében olvassák.

2. A Magyarok Szövetségének mai "zászlóbontó" naggyűlése az alábbi cikk állításait igazolja.

3. A cikk a szerző véleményét tükrözi, amellyel a szerkesztőség nem feltétlenül ért egyet.


Lehet, hogy nem bennük van a hiba, hanem bennem, de már semmit nem tudok kétkedés nélkül fogadni. A Magyarok Szövetségét sem. Új és gyorsan terjedő, remekül szervezett és horribilis anyagiakkal rendelkező szervezet, amely, hipp-hopp tízezres példányszámú színes lapot ad ki hetenként... s aki tudja, mivel jár egy efféle lap ilyen gyakran való megjelenésének kiadása, az máris velem együtt kétkedik. Hiszen a nemzeti oldalnak nincs pénze, akinek meg van, az nem a nemzeti oldalhoz tarozik. De nem is az újságkiadás az egyetlen dolog, ami miatt kételkedem e szervezet őszinte és nemzeti voltában. Régi jól bevált zsidó bölcsesség, hogy ,,amit nem tudsz legyőzni, állj az élére'. Szerintem ma ez történik az immár az országot behálózó, és a jelen hatalom által egyáltalán nem ellenzett, nem támadott szervezetet illetően.

Alapvetően az nem tetszik a dologban, hogy még a legvérszomjasabb kommunistával is pertuznak, és befogadják, ha az kijelenti, hogy immár megváltozott és jófiú akar lenni, a nemzetet szolgálja a jövőben. Olyan ez, mintha a Cosma Marián meggyilkoló cigány megígérné, hogy soha többé nem öl román sportolót Magyarországon... Ugyanis vannak erkölcsi követelmények, amelyeket bár manapság elfeledett a köz, de még inkább a politikai (alja)elit, nem vesztették érvényüket. Nemzetgyilkosokat nem ölelhetünk a keblünkre, még akkor sem, ha lelküket kiteszik. A Magyarok Szövetségének ez az alaptörvény nem lényeges... És ez nagyon nagy baj, mondhatni súlyos és magyarellenes bűn. De még mindig nem ez a legnagyobb bizonyíték arra, hogy ez a szervezet is csak feltérképezése szerencsétlen nemzetünknek arra vonatkozólag, hogy kik a legújabb ellenzékiek, kikkel kell majd leszámolni, ha itt az ideje. A tagokkal... a helyi, vidéki szervezetek tagjaival. Szép szavak, programok, különböző munkacsoportok dolgoznak, zászlóbontást rendeznek... És minden történelmi egyháznak és azok tanításainak nekimennek egy vélt, de ma már teljesen ismeretlen ősi hun vallás nevében. És itt bújt ki a szeg a zsákból igazán... Megalakult az erkölcsi és vallási munkacsoport - írja a lelkes újságírónő, nem látva bele a dolgok lényegébe, vagy ha látja, az úgy még nagyobb bűn egy tollforgatótól. A tudósítás így kezdődik:


,,A 24 Hun Törzsszövetség hitvilága az egy igaz Isten elismerésén alapszik, bár a 216 törzs és nemzetség a maga elképzelése szerint dicséri az Ég- Urát. Okos ember tenyerét a fűre, talpát a földre teszi, és meghajolva tiszteli az Egek- Urát!' - 313 (D) Arvisura

Nem véletlenül választottam ezt az arvisurai idézetet. Nemzetünk már-már végzetes megosztottsága az élet minden területén érezhető, tapasztalható, így a vallás terén is.

Egymással versengő, sokszor egymást lenéző, kirekesztő vallások, felekezetek szabdalják darabokra a magyarságot, nem véve észre, hogy lassan egészen bekebelezi őket, az országot, a világot az igazi ellenség, a mammon hit. Mert vallásháború van a világon, világnézeti küzdelem: az Élet, a szervesség áll szemben a mindent műanyaggá, lelketlen géppé tevő Mammon vallással. Ez a kegyetlen, ármányi vallás már egészen áthatotta életünket ,,értékrendjével', templomaival (bankok) szentélyeivel (plázák, bevásárló központok), ételével-italával, és szócsöve már otthonunkban is bent van (tv, stb.).'


Majd részletes, de semmitmondó szólamok következnek, s valami ködbevesző terv, amit még az alapítók sem tudnak, hiszen amit tudni lehet az általuk hirdetett törzsi vallásról az az, hogy Krisztus előtt is hittek valamiben az emberek... Tehát kitaláltatott ismét a spanyolviasz. De miért is? Kinek? Kiknek?


Nyilván nem azoknak, akik hitüket töretlenül vallják, igyekeznek Krisztus parancsainak megfelelően élni, és emberséggel viseltetni felebarátaikkal szemben, akik keresztényként és magyarként - ami egyébként elválaszthatatlan - megtesznek minden tőlük telhetőt a Nemzet felemelkedése érdekében. A Magyarok Szövetségének eme legutóbbi munkacsoportja végképp kiábrándított. Hiszen nem a biztos és meglévő keresztény erkölcsi normákat igyekszik elfogadtatni és terjeszteni, hanem akárcsak az európai unió, kifelejti azokat óriási céljainak alapjából. Számos kérdésben a hittagadásra épít, és mint a tüsszentéssel terjedő betegség, észrevétlenül fertőzi meg azokat, akik egyébként is valamilyen Isten-kereső stádiumban vannak. Mert a hívő keresztény embert nem tudja elkápráztatni és elhódítani az új hitvilág, amelyet a mai ,,bölcsek' igyekeznek valamilyen ősmagyar-szkíta maszlaggal beadni, mint egy ártó kapszulát a tudatlan, és mindent elhívő embersokaságnak. Így épül a tudományra, azaz a sumerológiára, a magyarságkutatásra egy álságos és félrevezető lelki terror, amely igyekszik eltántorítani Krisztustól, a kereszténységtől. Hasonló ez a szemlélet a liberalizmus rothadt eszméjéhez, amely a szabadság szellemét idézte a szabadság helyett, s piszkított bele milliók lelkébe, hitébe és elkötelezettségébe. Hiszen azt ígérni az embereknek ami nincs, az maga a liberalizmus. Hazugsággal megrontani a lelkeket, rosszabb, mint Rákosi vagy Sztálin diktatúrája. Mert ártalmasabb. Észrevétlenül rombol, s az ember egyszer csak rájön, hogy a sámándobon kívül semmije sincs. Üres lélekkel és reménytelenül vész bele maga is az új európai semmibe, amelynek az urai ma galambokat eregetve, sámándobokat verve hirdetik meg a hun vallást, tagadva a Tényt, a Tanítást, Krisztust... a Tényt, azaz a Megváltást. Mert ez az, amit ki kell törölni az emberi tudatból. Ki kell törölni a jézusi elveket, a parancsokat, a keresztény hit alapelemeit, s valami megfoghatatlan, és ködös vallásra buzdítani azokat, akik még nem találtak a kereszténység igaz hittételeihez, akik keresik, de nem találták még meg Istent, akiknek eszébe sem jut milyen egyszerű, de elengedhetetlen a Krisztussal való személyes kapcsolat.

Olyan ez a sámándobos vergődés, mint a tehetetlen ember hangoskodása, káromkodása. Vallásháborút emleget a Magyarok Szövetsége, miközben úgy próbál békét teremteni, mint Gázában Izrael. Megölni az Igazat, s foszforbombákkal bevinni saját igazságtalanságát. Ölni nem csupán fegyverrel lehet, hanem tézisekkel, gondolatokkal és eszmékkel is. Zászlóbontás március 21-én... 2009-ben...

Még a hideg is kiráz, amikor arra gondolok, hogy hasonló célok érdekében 90 éve is ezen a napon bontott zászlót egy másik keresztényellenes söpredék, amely nem galambokat eregetett a Hősök terén, hanem sorozatokat országszerte... papokba, keresztény hívekbe, a nemzet értékesebb részébe. És fertőztek ők is, eszméikkel. S pontosan ugyanazokat, akiket a mai világmegváltó ,,magyar' szövetség... a Magyarok Szövetsége. A tudatlanokat, a keresőket, akiknek be nem teljesedett lelki állapotával él vissza a ,,megváltó' szervezet eszmerendszere.

Sátáni összeesküvés ez megint, mint minden, ami Krisztus tanítása és a keresztény egyházak ellen való szövetség. Jellemző és tetten érhető, még ha oly szép célokat jelölnek is meg a szervezők, akiknek személye ismeretlen maradt a tudósításban is.

Új nyilvántartás ez, mondom ismét. Olyasféle, mint az utóbbi időben lábra kapott szervezetek, csoportok. Mert az ellenségnek, a magyarellenes hatalomnak tudnia kell kik azok, akik kiábrándultak, akik rendszerváltást akarnak, akik potenciális ellenségei a ma, a világon hatalmon lévő bűnözőknek. És a feltérképezéshez minden lehetőség adott. Új ,,magyar' célok, ,,magyar' jövőkép, ősi ,,magyar' hitvilág, másutt egyenruha és katonásdi... s hozzá a jel, a hang, a sámándob, és a galambok eregetése... Félelmetes és végzetes jelenségek. Isten, a krisztusi tanítások, és a keresztény erkölcsiség nélkül. Pedig a kereszténység és a magyarság egy és elválaszthatatlan. Ha elválasztják, az olyan, mint amikor a test és a lélek elválnak egymástól: - az a halál! - mondta Jakab Antal erdélyi püspök, Márton Áron utóda keseregve, mert látta, hogy miként megy tévútra az emberiség, s benne a magyarság.

Kilencven éve március 21-én sem a krisztusi tanítások alapján kezdődött a magyar nemzet elleni végső harc. S most beteljesedni látszik az akkor kezdett erőfeszítés. Csak ma nem Szamuely járja a vidéket páncélvonattal halált osztani, hanem az emberek mennek önként a Hősök terére, hogy lelkük békéjét megtalálják, tiltakozzanak, csatlakozzanak. Ám ott, a Hősök terén mindenik jelenlévő lelkéből - mint a cigánygyerekek a piacon -, kilopják még a lehetőségét is annak, hogy megtalálják az igazságot. Krisztust, a szeretetet és a Megváltást. A keresztény erkölcsiséget, a hitet... Mert a tömegnek nincsen pszichológiája... a tömeg olyan, mint a barom, amelyet igába lehet hajtani. Újabb és újabb lelki és szellemi igába. Pedig az Igében más van. Ám arra nincs szükség - gondolják sokan a mai félrevezetettek közül. Nekik elég a sámándob torz és bénító hangja, a templom csendje és békéje helyett.

Ám ebben nem a félrevezetett nép és a nem csupán a félrevezető szervezet a bűnös, hanem azok az egyházak is, amelyek vezetése és papjai lanyha nemtörődömséggel és önzésből hajtják oda az embereket a lelki nyomor sámándobjainak hangja közelébe. Azok a papok és püspökök is bűnösök, akik nem a lelkekkel foglalkoznak, hanem egyéni érvényesülésükkel, akiket nem érdekel, hogy van-e délben harangzúgás egy-egy faluban, akik nem engedik be hét közben a látogatót, az imára betérőt a templomba, akik pénzhez kötik a temetést, a keresztelést. És sorolhatnánk a bűnöket, amelyek éppen úgy Krisztus és a kereszténység ellen való bűnök, mint azoknak a bűnei, akik új vallást ígérnek, új erkölcsöket, s Magyar Szövetséget hazudnak kereszténység nélkül.

Kilencven év... és a szenvedő sóhaja: - beteljesedett! Ám, nem teljesedhetik be az igaztalanság, mert minden ígéret és hamis cél semmivé foszlik Krisztus nélkül. Még a sámándobos, hamis, Krisztus előtti, ellenségeink által kreált ostoba ígéret-hitvilág is. Csak idő kérdése. A tudomány megcáfolja a hazugságot, Krisztus igazsága pedig felülbírál mindent, ami ellene és nélküle való. Mert Krisztus soha nem volt politika, és soha nem volt eszköz. S bár az egyházak ma nem töltik be maradéktalanul hivatásukat, nem úgy hirdetik az Evangéliumot, ahogyan Krisztus tette - példamutatással - mert a repedéseken oda is beszivárgott a sátáni füst, mégis eltörölhetetlen az az egység, amely Krisztusban és Krisztussal marad acélosan kemény. Hiszen az Egyház nem a püspöksüveges, lila, vörös, vagy egyszerű fekete reverendás urak gyülekezete, hanem a hit világraszóló közössége, a szeretet közössége, az erkölcs közössége a szerzetesrendek megingathatatlan hitű és szegénységben élő tagjainak vezetésével. Dobok és hamis célok nélkül, egyedül Krisztussal és az Ő tanításaival... amelyen a pokol kapui sem vesznek erőt...


Stoffán György főmunkatárs - megjelenés előtt - Európai Idő


http://www.mariaorszaga.hu/index.php?menu=bovebben&kod=4288&rovat=
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A színjátéknak vége!
  2009-03-21 21:49:48, szombat
 
 

A színjátéknak vége!

A konstruktív bizalmatlansá gi indítvány - a valódi változások megtételére - az ellenzék és ne a kormánypárt eszköze legyen! Ne hagyjuk, hogy a képviselő kormánytagok saját alkalmatlansá gukat szavazzák majd meg a miniszterelnö kkel együtt, fennmaradásuk és az előre hozott választások elkerülése érdekében! Ez a joggal való visszaélés tipikus esete lenne.

Előre hozott választást!

Jóllehet, a választást nem kell előre hozni: itt van előttünk. Vagy menetelünk tovább a hátra felé tolató rabomobilban oda és vissza, amíg az a szakadékba nem esik, vagy kiszállunk és a saját lábunkon, és erőnkből megyünk tovább. Ez utóbbi sem első bálos leányok jutalom tánca, de a két rossz közül ez utóbbi az elviselhetőbb.

Csak nálunk "Halgass!" a nép neve? A szabad véleménynyilvání tástól még nem dőlt össze eddig sehol sem a világ, legfeljebb átalakult. De ezt a szabad véleménynyilvání tást nem fogja senki megtenni helyettünk.

A rendszerváltás húsz esztendő alatt csak vajúdott, nem volt képes, és még most is, az utolsó órában is képtelen megszületni. Mert farfekvéses. Mert a seggfejeket tolta maga előtt előre, akik (egy tál lencse elég volt ezért nekik) eladták - nem csak a hazát, hanem - önmagukat is, és ez valóban tehetetlenség teteje.

A szabad véleménynyilvání tás önmagában nem elég. Tudni kell: mit akarunk. Akarjuk magyar államadósság tételes felülvizsgálatá t és tárgyalásokat az adósságszolgálat átütemezéséről. A nemzeti érdek az első és csak ez után jöhet a monetáris, vagy egyéb más gazdaságpolitika.
Vagyonleltárt, a privatizáció felülvizsgálatá t, az elkövetett jogsértések felülvizsgálatá t, az eltulajdonított nemzeti vagyon visszavételét, és a visszaéléseket elkövetők szigorú megbüntetését!
Akarjuk a nemzet szempontjából stratégiai fontosságú ágazatok köztulajdonba vételét, személyi jövedelemadózás helyett a családi adózás bevezetését.
Akarjuk az átlagjövedelem alacsonyabb terhelését, a kiemelkedően magas jövedelmek adóinak megemelését. Igazságtételt! Az egykori gyilkosoknak és utódaiknak törvényekkel megalapozott kizárását a magyar közéletből.
Akarjuk - már a fogantatástól - a magzat valódi törvényi védelmét, és az egészségügyileg nem indokolt művi meddővé tétel eltörlését. És mindannak a provokáció sorozatnak eltörlését, amely nap, mint nap éri és alázza a nemzetet.

A színjátéknak vége, le az álarcokkal, a hátraarcokkal, új szereposztást, új rendezőt, új, igazságosabb rendezőelveket, egy új, megtisztult közélet tiszta arcú szereplőivel!

2009. március 21. Wéber Tünde

*** www.nemzetihirhalo. hu ************ *


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rákóczi tér
  2009-03-21 21:29:43, szombat
 
  Kisgyerek kérdi anyukáját a taxiban a Rákóczi tér környékén:
- Mama, mire várnak itt ezek a nénik?
- Háát, a férjükre várnak.
Mire a taxis: - Ejnye asszonyom! Miért nem lehet annak a gyereknek megmondani az igazat? Kurvák ezek kéremszépen!
- Mama, ezek tényleg azok?
- Igen kisfiam, azok.
- És van nekik gyerekük?
- Van kisfiam.
- És mit csinál ilyenkor a gyerekük?
- Taxit vezet, kisfiam
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 79 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1147 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1371
  • e Hét: 4473
  • e Hónap: 15584
  • e Év: 169080
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.