Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
Van-e jogállam?
  2009-03-25 22:23:55, szerda
 
  2009-03-24



Van-e jogállam?



Okkal mondhatnánk azt is, hogy jószerivel már állam sincs. Az ország nemzetközi helyzetét és kormányzati képviseletét tekintve szuverén magyar államról nem is beszélhetünk. Hogyan állíthatnánk akkor, hogy van jogállam, és létezik az a sokat emlegetett jogállamiság? Ettől azonban még működhetne úgy a kormányzat, hogy bizonyos alapjogokhoz és legalább az egyébként összeeszkábált alkotmányhoz tartja magát. Ez a végrehajtó hatalom azonban fütyül mindarra, amit alkotmányosságnak és jogállamiságnak nevezhetünk. Végrehajtani kezdettől fogva azt akarta, amit a nemzetek feletti tőkéstársaságok követeltek, és közben a cél: vagyonossá tenni saját magukat és klienseiket.

Gondoljuk csak végig mindazt, ami a balliberálisok hatalomra kerülése óta történt, de már azt is, ahogyan annak idején hatalomra kerültek, majd ahogyan megpuccsolták saját miniszterelnöküket, és elfogadták utódjául azt, aki most játssza az uralkodót és teszi tönkre az országot. Azóta volt itt mindenféle gyalázat, amit kormány csak elkövethet országa, népe, nemzete ellen. Volt trágár miniszterelnöki beszámoló saját hazudozásaikról, volt részükről országkáromlás, volt a nép megfélemlítésének több változata - nem egy ízben -, volt lopás, korrupció megszámlálhatatlanul, és volt országkiárusítás. Most pedig gazdasági csőd van, államcsőd, és a minap megint rendőrterror az utcákon legtisztább ünnepünkön, március 15-én. Kell-e még valamit tennie ennek a kormánynak ahhoz, hogy kijelentsük: ez már a jogállam halála?

Talán nem kellene, de lehet még bővíteni a jogtiprások sorát. Mindenekelőtt azzal, hogy a kormány - országgyűlési MSZP-s többségével - olyan törvényt hoz, amely egyenlő az elemi szabadságjogok megcsúfolásával, a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságának eltörlésével. Már az akkor még közelgő ünnep előtt megcsinálták, hogy legyen - mégoly sovány és mégoly alkotmányellenes - hivatkozási alapjuk ahhoz, hogy a "méltó ünneplést" még egy-egy bekiabálással se zavarhassa meg senki büntetlenül. Erre a jogállami magatartásukra azután feltették a koronát az elképesztő, félelemkeltő rendőri jelenléttel, az In-Kal Security újabb alkalmazásával - a fogdmegek megint igazoltatták és motozták az ünnepelni szándékozó népet, kitiltva egy édesanya kizárólag kisdede számára fenntartott cumisüvegét. Ezek a hősök megvédték az ünnepet a néptől, a kordonok sokasága pedig megvédte a hivatalosságokat mindenféle tojásos, galacsinos atrocitástól. Ezek a kordonok voltak 1848. március 15. után jó másfél századdal a magyar szabadság büszkén csillogó jelképei ezen az ünneptelen ünnepen. És ezzel már túl is haladták önmaguk jogfosztó szándékát. Merényletet követtek el az ellen a magyar hagyomány ellen, amellyel szemben még a korábbi diktatúrák sem szerettek nyíltan az ünneprontók pózában tetszelegni. Merényletet követtek el a lelkek ellen is, mert a lelkek sohasem tudnak annyira elsivárosodni, hogy ne lenne igényük egy-egy ünnepi pillanatra, egy lélegzetvételnyi szabadságélményre ebben a tetőtől talpig bemocskolt világban. Ezért nem sikerült maradéktalanul még nekik sem, még most sem. Mert ha sikerült is nagyon sokaknak elvenni a kedvét attól, hogy az ünnepen a hagyományok szerint az utcákon, tereken, emlékhelyeken ünnepeljenek, voltak azért sokan, akik a várban vagy a Hősök terén ünnepi hangulatot és emelkedett perceket szereztek maguknak.

Mindez azonban nem változtat azon - éppen ellenkezőleg: megerősíti -, hogy ennek a jogtipró és lélekölő kormánynak nincs helye a nemzet életében és képviseletében. Legitimitása pedig már régen nincs, mert születése pillanatától a csalás, a hazugság és a hatalmi téboly érdekszövetségét testesíti meg. A jogállam pedig - reméljük, most már csak ideig-óráig - általuk felfüggesztve himbálózik a fejünk fölött egy szárítókötélen.

És ami alatta teljesedik, nem közönséges diktatúra, az a nyílt terror jeleit mutatja, a kormányzati terrorét a nemzet ellen, az emberség ellen.

Bíró Zoltán irodalomtörténész

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emlékezzünk
  2009-03-25 22:15:37, szerda
 
  Emlékezzünk:

Sólyom, az alkotmánybíróság tagjaként megakadályozta a vörösfasiszták vagyonosodásának vizsgálatát:

http://bagolykonyvkottabolt.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=741

Sólyom árulása: nem kérdőjelezzük meg Trianont

http://szentkoronaradio.com/elszakitva/2008_12_06_solyom-arulasa-nem-kerdojelezzu k-meg-trianont

Sólyom László akkor mondott nemet, amikor igent kellett volna


http://www.jobbik.hu/solyom_laszlo_akkor_mondott_nemet_amikor_igent_kellett_volna

Aki 90-ben alkotmánybíróként megakadályozta azt a törvényt, .... Sólyom László polgári jogászként vonta magához a diktatúra ... Sőt, a nyomozó hatóságoknál, azaz az államnál kezdeményezett felelősségre vonást kérőkkel ...

http://forum.ma.hu/tart/forum?fid=1&tid=2005-06-09%2009%3A29%3A48.539024& l=2


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fenntarthatósági jelentés kész
  2009-03-25 22:13:36, szerda
 
  Fenntarthatósági jelentés készül Magyarországról
2009. március 25.

Minden területre kiterjedő értékelést készít Magyarország jelenlegi állapotáról a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács. A jelentés érinti a gazdaság, az egészségügy, a társadalom, valamint az ökológia aktuális kérdéseit. A tervek szerint a dokumentum egy hosszú távú, 2035-2040-ig tartó magyar fejlődési stratégia alapja lesz.

A fenntarthatóság elveit csak a társadalom aktív bevonásával lehet átültetni a gyakorlatba, a fenntartható fejlődés gondolatkörének népszerűsítése, társadalmi elfogadtatása elengedhetetlen.
Ezen a téren Magyarországnak azonban még rendkívül sok tennivalója akad
- mondta Szili Katalin, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFTT) elnöke
a jelentést beharangozó sajtótájékoztatón.

Láng István, az NFFT társelnökének elmondása szerint a jelentés számos szakértő részvételével készül,
széles adatbázis kiértékelésén nyugszik, szoros együttműködésben a Központi Statisztikai Hivatallal.
Vizsgálja majd az ország jelenlegi helyzetét, jövőképét, valamint a fenntartható Magyarország megvalósításához szükséges eszközöket.
A jelentést várhatóan ősszel terjesztik a parlament elé.

A tanács a jelentés mellett egy klímatörvény elkészítését is tervezi, amely nem csak a kibocsátásokkal, hanem a bekerülő nyersanyagokkal is nagyobb mértékben foglalkozna.
A tanács elfogadta a Nemzeti Vidékstratégia kidolgozására tett javaslatot is,
amely szerint a magyar termőföld és mezőgazdaság adottságaiból következő előnyöket erőteljesebben ki kellene használni.

Forrás: MTI




Polgári Hírszemle
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horváth Ágnes az igazi kormány
  2009-03-25 22:04:59, szerda
 
  Horváth Ágnes az igazi kormányfőjelölt?

Gy. Ferenc szerint a demokráciát nem szabad az emberekre bízni
2009. március 25. 14:09

http://www.mno.hu/portal/625188

Megyeri Dávid

Érdemesebb csendestársnak lenni egy jó üzletben, mint vezetőnek egy rosszban - tartja a mondás. Úgy tűnik, ennek igazságát sokan vallják. Alig akad olyan balek a fajsúlyosabb személyiségek közül, aki elvállalná a stróman-kormányfői posztot. Hisz milyen szerepre lenne kényszerítve az illető? Egy főpincér erényeit kellene csillogtatnia. Tripla adag megszorítás rendel - füttyentene Gy. Ferenc, s ő már loholhatna is, hogy kívánságait teljesítse.

Olyan alak is alkalmas lehetne persze, akinek már az égadta világon semmilyen ambíciója nincs a politikai életben. Végrehajtja az ukázokat, kedvére tesz az utódpárti cézárnak és sleppjének, a lakosságot sikerül a koncentrációs táborok életszínvonalára nyomorítani, ő pedig utána mehet, ahová akar. Lehet, hogy maradék életét inkognitóban, álszakállal, új személyazonossággal tölthetné, lehetőleg távol Magyarországtól. Ám mégis elmondhatná magáról: kormányfő voltam egy közép-európai országban, amelyet a közép-afrikai államok szuterénszintjéhez segítettem közelíteni. Van még egy lehetőség: olyasvalaki lehet a végső megoldás, aki minden rombolási feladatra kapható. Simon János politológus szerint az ilyen munkát a Horváth Ágnes típusú egyének szokták elvállalni. Ha belegondolunk, nem is lenne az Apró-Gyurcsány-klán szempontjából rossz választás. A bukott egészségügyi miniszter - akinek menesztése nem mellesleg a válóok volt az MSZP és az SZDSZ között - teljes elégtételt kaphatna a szocialistáktól. Hogy nem értene ahhoz, amit csinálnia kellene? Ez igazán nem lehetne akadály posztkommunistáéknál. Az ő komálós kádereik mindig csak az agitációban voltak erősek, elég, ha a kormányfő kilences erősségű földrengéssel felérő működésére pillantunk. Horváth Ágnes esetében igazán nem zavarna bele a szakértelem, ami kizáró ok lehetne a jelenlegi elvárások szerint. Már egészségügyi miniszternek is totál alkalmatlan volt, most is megbízhatóan hozná a formáját. Mindezek alapján országos mozgalmat indíthatnának a szocialisták ,,Horváth Ágnest akarjuk!" címmel.

Hivatkozhatnának arra, hogy őt könnyebben elfogadnák az emberek, mivel a volt miniszter kínzási módszereihez már hozzászoktak a múltban. Ha más inkvizítor jönne, félő, hogy új elvonási, éheztetési és gyötrési technikákkal operálna, amitől még a legelkötelezettebben mazochista maradék MSZP-szavazók is picit besokallnának. Mellette szól még, hogy a lakosságnak csak mintegy tíz százaléka maradt meg az utódpárt kebelén, így már nehezen tudná továbbamortizálni a szimpatizánsi tábort. Legutoljára hagytuk a legfontosabb érvet: az SZDSZ támogatását maximálisan élvezné az új jelölt. Miután szavazóközönségüket már régóta lámpással sem találni, további voksvesztést nem okozhatna a volt egészségügyi rémminiszter. Némi gond azért mutatkozik. A hírek szerint ugyanis Horváth Ágnes megszokta és megszerette az egzotikus őserdőkben zajló valóságshow-kban való tündöklést. Mi van, ha újból kedve kerekedik egy kis afrikai kiruccanásra? Bármily meglepő, de ez szintén mellette szóló körülmény. Ha nem látnák, nem fájna senkinek. A mai válságterhes időkben költségtakarékos lenne az államháztartásnak, ha nem kellene állandóan körbekordonozni a várost, ha rózsaszín retiküljével kimozdulna egy kis testmozgásra a miniszterelnöki rezidenciáról. Mobiltelefonon, e-mailen tartanák vele a kapcsolatot. S ha egy újabb kórházbezárási hullámról, százszázalékos energiaár-emelésről, netán a tizenkettedik, sőt a tizenegyedik havi nyugdíjak és fizetések elvételéről kellene rendelkezni, faxon küldené el szignóját a modernizációs, haladó reformok továbbviteléhez elengedhetetlenül szükséges döntésekhez. Legfeljebb egy pálmafa árnyékából, egy csapat virgoncan hancúrozó majom társaságából tenné meg ezt. Így honvágya sem lenne, akár kormányülésen is érezhetné magát.

De fordítsuk még komolyabbra a szót! Egy valódi pénzügyi, gazdasági szakember, tudós nem evett meszet, hogy odahagyja renoméját, komolyan vehetőségét, szakmai jövőjét pusztán azért, hogy boyszolgálata, kijárója és ítéletvégrehajtója legyen annak a hatalomnak, amely az utolsókat rúgja - az emberekbe. Már szinte hallom a kormánypárti ellenvetéseket: a program számít. Ha egy jó szakembernek jó programja van, az már fél siker. Erre csak egyet kérdezhetünk: hol? Legfeljebb az álmaikban. Hiszen az áldozati farkas szerepére vállalkozó jövendő delikvensnek tök mindegy, milyen elképzelései lennének. Az alkotmány szerint ugyanis az elfogadott kormányprogramot kellene továbbvinnie. Hogy gondolja valaki komolyan, hogy komoly ember belemenjen ebbe a méltatlan helyzetbe? Mindössze háromnegyed éve lenne, hogy bármit elérjen, hisz jövő év elejétől már kezdődne formálisan is a kampány. Az új kormányfőnek azzal kellene megbarátkoznia, hogy alig van többsége a parlamentben, a társadalmi támogatottsága zéró. Ahhoz is hozzájárulást kellene kérnie a két vagy három vitatkozó koalíciós párttól, hogy fölvehet-e piros-fehér csíkos Árpád-sávos nyakkendőt, mint ahogy azt elődje rendszeresen tette.

Nem tudni, mi volt a szándéka a mágnás-miniszterelnöknek ezzel a lemondási színjátékkal, de látszik: valamit nagyon elmért a lehetőségeit, a realitásokat illetően. Feltehetőleg arra számít: az SZDSZ annyira retteg az előre hozott választásoktól, hogy bármilyen jelöltbe belemegy előbb-utóbb, még ha magára Donald kacsára vagy az amstetteni rémre kellene is rábólintania. Ebben nem jár messze a valóságtól, ám a szabad demokraták már többször is bizonyságát adták, hogy mindenhez azért nem asszisztálnak. Intő jelnek kellett volna lennie a szemlőhegyi milliárdos számára az államfőválasztásnak, amikor nem voltak hajlandók megszavazni a szocik által erőszakolt Szili Katalint. Valószínűleg arra gondol, hogy miután nem sikerül megállapodni senkiről sem, ismét széttárhatja a kezét: én mindent megpróbáltam, le akartam mondani, de hát úgy látszik, ragaszkodik a nép hozzám. Ha meg mégiscsak akad valami futóbolond, aki hiúságból képes a hurokba dugni a fejét, az tiszta haszon. A legkedvesebb forgatókönyve mégis az lenne, ha egy marionett-miniszterelnök akadna horogra, akit zsinóron lehetne mozgatni, mint a bábszínházban. Erre mondják találóan: olyan ember legyen az illető, akit lehetőleg Bajnai Gordonnak hívnak. Ám mi van, ha föltámad a tenger, és a rabszolgahad nem parírozik úgy, ahogy őpártvezéri fensége eltervezte? Erre valahogy ritkán gondol Gyurcsány, hisz eddig mindent elintézett helyette a mozgalom. Pedig lehet, hogy a nagy kavarodásban belejönnek még az eddig sírig hűnek gondolt famulusok is az önállósodásba, mint kiskutya az ugatásba. Még gyökeret ver a fejükben az az eretnek gondolat, hogy van élet a Gyurcsány-igán túl is, és talán nem is lenne olyan nagy latorság az országgyűlési választások megtartása egy füst alatt az EP-választással. Másképpen: az a veszély fenyeget, hogy ráéreznek a szabadság ízére.

Gyurcsánnyal kapcsolatban még a jobboldalon is fogadókészek arra a legendára, hogy lelkiismeret nélküli ember, ám van azért esze. Ha ez így lenne, nem követi el azt az elképesztő, ordas hibát, hogy előzetes háttéralku nélkül akar konstruktív bizalmatlansági indítványt kezdeményezni maga ellen. Miként lehet, hogy nem gondoskodott utódról, mielőtt ilyen hazardírozó lépésre szánta el magát? Ez persze legyen az ő és a mögötte utolsó töltényig kitartó mamelukgyülekezet gondja. Az viszont már a miniszterelnök-jelöltség előjelöltségét (!) vállaló három úriember problémája, hogy azt hiszik: bármilyen mozgásterük lenne, ha vérrel-verítékkel kiizadna Gyurcsány mögéjük valami minimális többséget. A gyászhuszár szerepére vállalkozna Glatz Ferenc, Surányi György, Vértes András vagy bárki más egy mutyikormányban. Arra, hogy egy kirekesztő, álbaloldali bukott politikus rajtuk keresztül demonstrálja: szerinte a demokrácia sokkal fontosabb dolog annál, minthogy a választópolgárokra lehessen bízni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
valakit átkúrnak, nem kicsit,
  2009-03-25 21:58:54, szerda
 
 



Olgyay Szabó Attila 2009. március 25. 12:05

Balek kerestetik, avagy valakit átkúrnak, nem kicsit, nagyon




Valaminek mindig meg kell változnia, hogy minden ugyanúgy maradhasson - szól a szicíliai maffia egyik alaptétele. Gyurcsány legújabb trükkje a diktatórikus rezsim kiépítésének (átmentésének) újabb lépése: a MSZP pártvezetője fog dönteni az államigazgatásról egy Miniszterelnöknek hívott ügyintézőn keresztül. Gyurcsány-rezsim elindult az egypárti diktatúra irányába. Bűnözők egy kis csoportja, félve a felelősségre vonástól, minden eszközt megragad, hatalma megőrizése, átmentése érdekében.

Marad a régi garnitúra?


Nagyon érdekes az, ahogy ezt az elemzők illetve a párttársak kommentálják. A legárulkodóbb az összes közül Lengyel László nyilatkozata: ,,...Ha a miniszterelnök nemcsak a pártokhoz, hanem hozzá is lojális külügyminisztert, pénzügyminisztert és a rendőrséget, a titkosszolgálatokat, ellenőrző vezetőket kap segítőül, akkor nemcsak program lesz gyorsan, de hatékony válságkezelő kormányzás is..." Azaz, olyan vezető kell, amely a jelenlegi struktúrát tovább mozgatja ebben az irányban. A Párt majd megmondja hogyan tovább.

További igen érdekes érvelés bukkant föl újra: ,,a válság miatt nem szabad a választásokat kiírni" - (Simon Gábor). Ez azt jelenti, hogy ha elhúzódik a válság, akkor nem lesz választás 2010-ben? Ez a két érvelés együttesen a parlamentáris demokrácia felfüggesztését jelentheti.

Meggyőződésem, hogy ez is benne van a kalapban. Amennyiben tragikusra fordul a helyzet és állandósulnak a tüntetések, meg fogják próbálni. Gyurcsány mint megmentő előkerül.

Fritz Tamásnak van igaza, most eldől, hogy ki a demokrata és ki bújik jogi értelmezések mögé.

Nézzük meg a hátteret

Mi vezetett Gyurcsány lemondásához? Az elmúlt kettő hétben nem volt olyan tárgyalása, vagy kijelentése, amely bármilyen módon is változtatni tudott volna a helyzeten. Minden kijelentése után esett a forint. Nemzetközi találkozóin nem volt egyetlen vezető politikus, aki komolyan vette volna. Mozgástere megszűnt. Pénzt nem tudtak szerezni a kiadások foltozásához. Ezért be kell vezetni a reformnak hazudott minden eddiginél nagyobb megszorító csomagot. Ezt nem akarta Gyurcsány a nevével jegyezni, mert akkor valóban politikai hulla lenne, mint Bokros. Egyetlen lehetősége maradt, megpróbálni bebiztosítani magát a felelősségre vonással szemben. Ezért találták ki ezt a média hecket.

A helycserés megoldás egy kétségbe esett csoport utolsó próbálkozása. Az egész kommunikációs trükköt négy dolog kezelésére találták ki: (1) az EU képviselő választás, (2) az MSZP tagság passzivitása; (3) FIDESZ egyre nyomasztóbb előnye; (4) a felelősségre vonás elkerülhetetlensége.

Már az első, a képviselő választás megoldhatatlan feladat az MSZP számára. A Fidesz egyre nyomasztóbb előnye és a Jobbik feljövetele azzal fenyeget, hogy nem jut be csak négy MSZP-s képviselő az EU parlamentbe - 50 százalékos részvételnél 66 százaléknál nagyobb a Fidesz támogatottsága, 5 százalék körüli a Jobbik, és ha az SZDSZ, amely billeg, bejut, akkor az a helyzet áll elő, hogy 4 MSZP képviselő jut be. Ez katasztrofális az MSZP számára. Ennek elkerülése csak úgy lehetséges, ha választási koalíciót kötnek vagy egy új kormánnyal megpróbálják elvitetni a balhét. Ez az un olajfa koalíció.

A kiválasztottak

Az egész kormányváltásdi azért óriási média lufi, mert az új kormány első megmérettetése júniusban lesz. A választásokon több pontot kellene hozniuk, mint a jelenlegi közvélemény kutatási adatok (20 százalék). Ez azért nem lehetséges, mert a válságkezelés a 13 havi nyugdíj és bér elvonását jelenti, egy évre csökken a GYED, további pénzeket vonnak el az egészségügytől és az oktatástól. Összesen jelenleg 500 milliárd forint kivonására van szükség, ha neoliberális gazdaságpolitikát próbál követni az új miniszterelnök. A létrejött új kormány legitimitása az EU választásokig tart - júniusban politikai értelemben megbukik. A bizalmi válság ezután tovább folytatódik.

Az MSZP által felvetett személyek egyike sem rendelkezik politikai támogatással, egyike sem ért az államirányításhoz és súlytalan ember. Azaz ügyvivő, Gyurcsány Ferenc tikárság-vezetője lesz a ,,szerencsés nyertes". A három ember három karakter, mindegyik meggyőződéses neoliberális vagy szocialista gondolkodó.

A régi vicc alapján: Surányi jól átlátja a helyzetet - van respektje jobb oldalon, Vértes jó elemző - van respektje az SZDSZ-nél, Glatz meg csak ott van velük. Hogy melyikük a befutó, vagy más lesz az, az teljesen mindegy, hiszen csak egy balek kerestetik...

Balek kerestetik...

Gyurcsány eddigi magatartásából levezethető, hogy mit fog tenni: (1) A bejelentett megszorító intézkedéseket balról fogja támadni, és folyamatos zsarolással tompítani igyekszik. Eközben a médiában egy baloldali szociáldemokrata programot fog meghirdetni. Efelöl ne legyenek illúziói az új miniszterelnöknek. (2) A Fideszt mint szélsőséges radikális pártot folyamatosan támadni fogja rasszizmus miatt. A saját provokációkat és a társadalmi elégedetlenséget megpróbálja a Fidesz nyakába varrni. A helyzetért ismételten a Fidesz lesz a felelős.

A gazdasági helyzet október-november környékére lesz a legsúlyosabb. Legkésőbb eddig az időszakig megkezdődnek a nagyszabású társadalmi megmozdulások. Az új kormányfőt az egész jobboldal illegitimnek fogja tekinteni, aki az EU választások után politikai értelemben is megbukik.

Három kérdés van, amelyre az új kormányfőnek sürgősen választ kell adni: (1) Hogyan kezeli a szociális problémákat; (2) Hogyan indítja be a gazdaságot, amely teljesen leállt; (3) hogyan tud elfogadtatni 8 hónapnál hosszabb programokat. Ez a három kérdésre egyértelmű a válasz: SEHOGY.

Az új kormányfő tehát nyakába veszi a népszerűtlenséget, az MSZP támadni fogja a szociális érzéketlensége miatt. A kiderülő pénzügyi visszaélések őt fogják gyengíteni.

Gyurcsány és csapata tehát 2 és fél hónapra keresnek egy balekot, akinek van bőr a képén, utána 8 hónapig bohóckodni úgy, hogy nem tud hozzányúlni a pénzt eltüntető rendszerekhez.

Valakit átkúrnak, nem kicsit, nagyon...

http://www.gondola.hu/cikkek/64292
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gondolatok a „válságR
  2009-03-25 21:51:51, szerda
 
 

Gondolatok a ,,válság" hátteréről
--------------------------------------------------------------------------------

2009 március 25 - szerda, 18:05
Kategória: Hírek

A National Journal újságírói a Spiegel és a Stern magazinokban megjelent cikkekből vett idézetekkel is megpróbálják bebizonyítani, amit már idehaza is egyre többen emlegetnek: a jelenlegi gazdasági válság a világnak a zsidóság által levezénylett újabb megsarcolásáról szól. Ne feledjük: Izraelt valahogyan nem érintik a válság következményei! Véletlen lenne? Aligha. A National Journal cikkének címe: ,,A pénzhatalmi-zsidóság harca a németek ellen".

Ezen a helyen már nem is kell magyarázni, hogy a pénzhatalmi-zsidóság az emberiség megtermelt javait, különösen a németekét, a globalizmusnak nevezett hazugságkoncepcióval miként rabolta el. Egy gigantikus hógörgeteg-rendszer, amit kiváltképpen a német kormányok támogattak az ,,emberi egzisztenciák megsemmisítésére" alkotott törvényeikkel. (LB, Spiegel, 2009/12)

Mi, a National Journalnál már régóta rendelkezünk olyan belső információkkal, miszerint a Lehman-Brothers zsidó vezetője a németeket ,,tökfilkóknak" nevezte, akiket ő a szolgai módon viselkedő Merkel és a visszataszító Steinbrück segítségével ki akart fosztani. Ezzel összefüggésben kaptunk néhány írást politikailag korrekt kortársunktól, akik minket hazugsággal vádoltak. Fuld szerintük soha nem nevezte volna a németeket ,,tökfilkóknak". Mégis ezzel kapcsolatban egyenesen a SPIEGEL erősített meg minket. A nyálkás magazin Fuld rabló-filozófiáját még drámaibban fogalmazta meg. A SPIEGEL szerint a Lehman Brothers rablási projektjét az ,,A és D" cím alatt (,,A und D") hajtották végre. Hogy mit is jelent az ,,A és D", azt a magazin kertelés nélkül el is ismeri. A Lehman-féle halászat több, mint 40.000 németországi áldozatát a banki tanácsadók ,,AD-ügyfelekként" tartották nyílván. Az ,,A" azt jelentette, hogy ,,alt", magyarul ,,öreg", a ,,D" pedig, hogy ,,doof", magyarul ,,hülye". (Spiegel, 2009/11, 42.oldal)

A dolog azonban itt még nem ér véget. A SPIEGEL újságírói most már nyíltan elismerik, hogy az egzisztenciánk lerombolása annak a háborúnak a része volt, amit a Wall Street zsidó hatalmasai folytatnak a német nép ellen. A Lehman-féle rablóhadjáratot ,,egy modern háború által okozott, mellékesen keletkezett kárnak" nevezik. (Spiegel, 2009/11, 42.oldal) Magától értetődő módon németországi lobbi-demokratáinkat nyílvánosan mindig a német nép ellen háborút folytatók oldalán látjuk. Ennek a bandának a kedvéért hoztak törvényeket a nép kárára, hogy a Wall Streetért vívott háború dicsőséges győzelemhez vezethessen: ,,Németország nyilvánvalóan a spekulánsok fő célja volt, mert az ilyen jellegű oklevelek Németországban megengedettek, nem úgy mint Franciaországban és az USA-ban. Ezért ez teljesen egy, az idősek, mint amilyen Ingrid Deutsch is, ellen indított célzott támadásnak néz ki." (Spiegel, 2009/11, 46.oldal)
Évek óta írunk arról, hogy a Wall-Street-globalizmus nem más, mint egy, az emberiség ellen folytatott gigantikus rablóhadjárat. A politikailag korrekt rendszermédiától ezért az ábrázolásért is újra és újra ellenségeskedéssel jutalmaztak minket. Nem, nem egy világméretű hógörgeteg-rendszerről van szó, vetették a szemünkre, hanem a világgazdaság tragikus összeomlásáról. Ilyenkor persze a fősodráshoz hűek figyelme elsiklik afelett, hogy a világgazdaság mégiscsak az emberiség kifosztása miatt omlott össze. Elképesztő módon most viszont Paul Krugman főzsidó azt magyarázza, hogy a National Journalnak igaza van a globalista rablók ellen felhozott vádjaival: ,,Pedig a legnagyobb részük [a Wall-Street bankoké], ahogyan látszik, egyszerűen csak pénzt lopott. Akár a 400 milliárd dollárt is elérte évente az az összeg, ami a pénzügyi szektorban pazarlásra, visszaélésre, csalásra ment rá." (Stern, 2009/12, 139.oldal)

Krugman megerősíti az NJ azon elemzését is, miszerint a zsidó hatalmasok a nyugati kormányoktól adósságkötelezettségeket szabtak meg a világméretű hógörgeteg-rendszerükben a pénzügyi számítógépeikben fabrikált hazug számadataikért. Kötelezettségeket, amiket az elkövetkezendő évszázadokban kell visszafizetni, mindegy, milyen valutában: ,,Amerika nem fog padlóra kerülni, Németország és Franciaország sem. De ez a legvégén dollárbilliókba fog kerülni. És sok évig fog tartani, amíg családok és vállalkozások az adósságokat ledolgozzák." (Stern 2009/12, 143.oldal)
Egészen elképesztő, hogy ezek a bűnözők mennyire nyeregben érzik magukat. Krugman nyíltan elismeri, hogy a második világháború áldás volt a Wall Street számára, tehát ugyanazok voltak mögötte, mint akik most minket egy pénzügyi háborúban ismét megsemmisítettek: ,,Az USA számára a [második világ-] háború egyfajta gigantikus konjunktúraprogram volt, olyan mint egy általános foglalkoztatási program." (Stern, 2009/12, 140.oldal)

Krugman cinizmusát már nem lehet felülmúlni, amikor is a lobbi hatalmát a segítőkész lobbi-politikusok tehetetlensége felett ,,aggodalomra okot adónak" minősíti. Az ilyen politikusokat és ezt a lobbi politikát pontosan ő és a hozzá hasonlók teremtették meg. Most pedig a ,,buta" nem-zsidókat teszi nevetségessé, amikor szánalmas állapotukat ,,aggodalomra okot adónak" ünnepli: ,,Valóban aggodalomra ad okot a politika tehetetlensége. A politikusoknak jobban meg kellene nyugtatnia minket. Azt fogjuk hallani, hogy mindent ellenőrzés alatt tartanak. De itt nem egy olyan világgazdaságról van szó, ami problémával küzd és új szabályokra van szüksége. A világgazdaság kikerült az ellenőrzés alól. Méghozzá olyan mértékben, ami a képzelőerőnket talán még most is meghaladja." (Stern, 2009/12, 143.oldal)

New York oligarchái új kezdetet akarnak új valutákkal. A régi rendszert tönkretették, az emberiséget kifosztották. Egy világméretű kommunista rendszer új valutáival hazug számadataikat a következő évszázadokban billiós méretekben szeretnék visszafizetve látni. A letaglózott globális rendszert máris feladták és egy új után kiáltanak. Az úgynevezett segélyprogramokat Krugman kigúnyolja, ezek ,,az összeomlást lassítani fogják, de megállítani nem." Követeli a bankok államosítását, ,,nem elvből és nem örökre", teszi hozzá cinikusan. (Stern 2009/12, 139.oldal) Az államoknak tehát a jövőben garantálniuk kell a lobbinak történő billiós nagyságrendű visszafizetéseket. Egy szabad gazdaság ellenkezhetne az ellen, hogy felelőssé tegyék ezen sarc visszafizetését illetően.

A zsidó milliárdos csaló, Bernie Madoff esete szimptomatikus. Elismerte bűnösségét, amiért a New York-i bíróság életfogytig tartó szabadságra ítélte. A beismerése hatására nem nyomoztak tovább, hogy mi módon bonyolította kétes üzleteit. Mindenekelőtt azt nem kutatták, hogy hová folyt a bankszámlájáról 50-100 milliárd dollár. Kínos lett volna, ha nyilvánosságra kerül, hogy a legtöbb pénz Izraelbe folyt. És így a kedves Bernie valószínűleg két évnyi luxuskörülmények között letöltött fogvatartás után ismét szabad ember lesz. Az általa kirabolt zsidó szervezeteket, mint pl. a szélhámos Elie Wiesel Holokauszt-Hazugság-Alapítványát, az állami segélyprogramok meg úgyis kártalanítják.
Így működik a rendszer.


--------------------------------------------------------------------------------


A fordító kommentárja:

Azért csak várjuk ki a végét, hogy az emberek torkán le lehet-e nyomni egy újabb rendszert! Ha egyáltalán lesz még erre idő...

(krisz - Globalfire)


http://kitartas.mozgalom.org/cikk.php?f=4&t=697&sid=25e739636c7b6410d985f 813bfb2c1de
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lendvai brutál hisztivel támad
  2009-03-25 21:47:21, szerda
 
  Lendvai brutál hisztivel támadta Solyom Lászlót

2009. március 25. 15:47
HunHír.Hu

Az MSZP frakcióvezetője szerint a köztársasági elnököt nem szokás bírálni, ugyanakkor Sólyom László azon bejelentésére, hogy véleménye szerint az előrehozott választás lenne a megoldás, azt közölte: az államfőnek a szavazófülkében kellene kifejeznie pártszimpátiáit.

A köztársasági elnöknek a szavazófülkében kell kifejeznie pártszimpátiáit, és nem közjogi méltóságként tett nyilatkozataiban- reagált Lendvai Ildikó, Sólyom László bejelentésére, hogy szerinte csak egy előre hozott parlamenti választás adhat esélyt arra, hogy egy stabil, széles körű felhatalmazással rendelkező kormány állhasson fel.

Az MSZP frakcióvezetője úgy vélte - adta hírül az InfoRádió -, nem az a baj, ha az államfő magánvéleménye egybeesik egy pártéval, hanem az, ha ezt hivatalos nyilatkozatban teszi közzé, és ezzel direkt politizálásra vállalkozik.

orient press

Hozzászólás

Tyer - 2009.03.25. 20:25
Nem lehetne elzavarni végre az összes eddigi parlamenti pártot az összes eddigi képviselőjével a búsba!? Mind leszerepelt, minek adunk nekik mégegy esélyt? Már megmutatták mire képesek.


saman - 2009.03.25. 20:23
Ki bizony. A televízió munkatársainak határozott felszólítása és megrökönyödése ellenére. Sólymot az szdsz "emelte képbe", és a zsidesz támogatta !!! Az aczéli akol gyermeke.....

gyöngy - 2009.03.25. 20:06
Kivitette a Magyar zászlót? Nem tudtam, mert én nem néztem, hallgattam, hanem aludtam. 1-kor koccintottam, borra, búzára, békességre, a magyarnak kitartásra, erőre, és a Földre, hogy legyen olyan neki, hogy jövő.



saman - 2009.03.25. 19:38
Mindenki álljon készen !


saman - 2009.03.25. 18:34
Sólyom, hogy kefélnéd meg azt a vörös ringyót ! Ezért kellett az Újévi beszéd előtt kivitetned Magyar Zászlót?Rothadt disznó vagy, te is.


saman - 2009.03.25. 18:21
BAKANCCSAL FEJBE !


attilahungaricus - 2009.03.25. 18:19
KÖTÉL!!!!!

nTyb - 2009.03.25. 17:42
És ez egyre durvább lesz.
Amíg nem lógnak addig egyre keményebben fognak hisztizni!
A qrcsány elvtárs is állítólag megengedhetetlen hangot ütött meg a blogjában vagy miben.


csúzlis - 2009.03.25. 17:38
Botoxkurva nem tud kussolni.


orthodokszkoksz - 2009.03.25. 17:32
A szadesz már megint embereket keres

boróka1 - 2009.03.25. 17:21
A 2/3-tól félnek!


karikásostor - 2009.03.25. 16:52
Egyszerüen normáli értelemmel nem fogható fel, hogy ez a lotyó mit meg nem enged magának.


Havanagi - 2009.03.25. 16:44
Elképesztő,amit ezekművelnek az orszáággal!Ez demokrácia? Ez diktatúra!Igaza van a Fidesznek,amikor azt mondja,hogy az állampolgárokat kell megkérdezni, nem megengedhető hogy bukott miniszter,bukott kormány jelöljön új miniszterelnököt.Remélem ezek soha nem kerülnek vissza a hatlomba,mert elmenni sem akarnak,tiz körömmel kapaszkodnak a székekbe.Takarodás!


Topo99 - 2009.03.25. 16:11
Rikácsol a gyöngytyúk, mert érzi a vesztét.
(bocsánatot kérek az igazi gyöngytyúkoktól)


Papi1 - 2009.03.25. 16:06
Ég a bugyi? Vagy már gatyának is csúnya? Most azért kíváncsi lennék a lába szárára. Na nem, mint volt női lábra, hanem úgy higénia ügyben. Recseg a birodalom!


Iksz - 2009.03.25. 16:01
Egy tőről fakadtak!

A madár már a cionisták felé nyal!

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=18060
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Patthelyzet: Surányi nem is vá
  2009-03-25 21:35:28, szerda
 
  Patthelyzet: Surányi nem is vállalja?
2009. március 25. 21:16:38

Már Sólyom László is az előrehozott választások mellett érvelt, Surányi György pedig nem vállalja a felkérést, ha a Fidesz nem támogatja. Az MSZP-frakció pedig nemhogy felsorakozott volna ma egy jelölt mögé, hanem inkább tárgyalna még néhány napig - összefoglaló.

A mai nap fejleményeként egy lépéssel közelebb kerültek az előrehozott választások, ugyanis az SZDSZ támogatását élvező Surányi György azt mondta, csak akkor vállalja a tisztséget, ha valamennyi parlamenti párt valamilyen szinten támogatni tudja a munkában. A Fidesz ezt nem akarja és továbbra is az előrehozott választások mellett érvel, sőt Sólyom László is azt nyilatkozta, hogy az előrehozott választások jelenthetik a megoldás a jelenlegi patthelyzetben.

Az MSZP parlamenti frakciója Lendvai Ildikó szerdai nyilatkozata alapján nem tűnik egységesnek sem Surányi, sem más jelöltek mögött, annak ellenére, hogy a kiszivárgott hírek szerint az MSZP elnöksége és az SZDSZ már meg tudott egyezni abban a politikai felállásban, ahová a két párt által közösen támogatott miniszterelnöknek be kellene ülnie, de végső soron a frakciónak kéne majd a döntést meghoznia.

Nem jutott előrébb az MSZP-frakció

Nagyjából az egész magyar sajtó megjelent az MSZP szerda délutáni frakcióülésén, de aztán nem derült ki semmi, csak Lendvai Ildikó fejtette ki, hogy Sólyom László feltehetően pártérdekből érvelt az előrehozott választások mellett a Magyar Televíziónak adott interjújában. Amúgy az MSZP frakciója még mindig gondolkodik mind a három jelöltön, ezért folytatni fogják az egyeztetését.

Szerintük inkább most kell egy-két napot tárgyalni, minthogy az előrehozott választások jöjjenek, ugyanis - Lendvai értelmezésében - az még nagyobb időveszteséget eredményezne a válsághelyzet megoldásában az ország számára. Ezzel egy időben az SZDSZ a nyilvánosság előtt is deklarálta, hogy Surányit támogatják.

Surányi csak akkor vállalja, ha mindenki támogatja

Surányi György a Kossuth Rádiónak szerdán úgy nyilatkozott, a válságkezelő kormány akkor lehet működőképes, ha bírja a parlamenti pártok támogatását. A jelen pillanatban külföldön tartózkodó Surányi azt mondta, "végtelenül megtisztelő, de a felelősséggel tisztában lévén súlyosan nyomasztó is", hogy a neve egyáltalán szóba került.

Surányi György szerint az új választás nélkül, új keretek között létrejövő - a pártokhoz szorosan nem kötődő, noha azoktól "nem szükségképpen egyenlő távolságra lévő" - válságkezelő kormány akkor lehet működőképes, "ha bírja a parlamenti pártok eltérő hőfokú, de világos támogatását".

Forrás: stop.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kézi vezérlés? – Állandó
  2009-03-25 21:29:29, szerda
 
  Kézi vezérlés? - Állandó irodát nyit Budapesten a valutaalap

2009. március 25. 21:44:43

Áprilisban állandó irodát nyit Budapesten a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a készenlétihitel-kerettel kapcsolatos egyeztetések megkönnyítésére - erősítette meg a lapinformációkat Washingtonban az IMF sajtóirodája.

A Népszabadság szerdai száma szerint a magyar képviseletet az ukrán Irina Ivasenko vezeti majd, aki 2000 óta dolgozik a valutaalapnál. Angela Gaviria, az IMF sajtóilletékese ugyanakkor felhívta a figyelmet: a pénzintézetnek a világ több mint nyolcvan országában van ilyen állandó irodája. Gaviria ,,normálisnak" nevezte az irodanyitást olyan ország esetében, amely igénybe veszi az IMF készenlétihitel-keretét - olvasható a szerdai Népszabadságban.

Forrás: Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez a helyzet fideszkéim!
  2009-03-25 21:19:07, szerda
 
  ----- Original Message -----

From: Vass István



To: bodnar.pal@fidesz.hu ; fidesz@fidesz.hu ; vona.gabor@jobbik.hu
Cc: nahok@googlegroups.com
Sent: Wednesday, March 25, 2009 3:06 PM


- Vona Gábor, a Jobbik elnöke egy idei elején készült lapinterjúban
elmondta, hogy mindenképpen "ellenzéki szerepre készüljünk az első
parlamenti ciklusunkban" még akkor is, ha a Fidesz lesz kormányon. A Jobbik
tehát arra készül, hogy az MSZP -vel karöltve a Fidesz - kormány ellenzéke
legyen. Nekünk pedig nem az az érdekünk, hogy sokszínű ellenzékünk, hanem
erős kormányunk legyen. -



Tisztelt Bodnár Pál!
Tisztel Fidesz!

Amit Ön, és Ön által a Fidesz a fenti idézetben mond az, célzatos sértés,
álságos csúsztatás, a valóság elferdítése.
Eddig sem, és a jelek szerint most sem képesek a nemzeti oldal más
szereplőivel, a radikálisabban gondolkodó, és cselekvő hazafiakkal
testvérként szóba állni.
Ezért, ha ezt így folytatják, akkor bizony nem lesz olyan erős kormányuk,
mintsem lehetne, ha tisztességes, őszinte, testvéri hangon szólnának
hozzánk. Ha igyekeznének becsülettel együttműködni velünk.

Lesz viszont egy erős, igazi nemzeti ellenzékük a Jobbik személyében, mert
amint látják, rohamosan nő a Jobbik támogatottsága, s ezzel egyidőben
csökken a Fideszé. Pontosan az említett képmutató, viselkedésük miatt.
(tudjuk, hogy így is a legnagyobb)
Talán elgondolkodtatta Önöket az a tény, hogy a Jobbik márc. 15-i
rendezvényén többen voltak mint Önöknél a várban.
Nem kellene igazi nemzettestvérként viselkedniük?
Viktorka felpofozással fenyegette meg a Gárdát. Ha Ön beszélő viszonyban van
vele, adja át neki üdvözletemet, és üzenem neki egyúttal, hogy ne legyen
szemtelen, mert alkalom adtán szétrúgom a seggét.( ő ismer engem)
Nem lesz baj egyébként, ha a Fidesznek nem lesz teljhatalmú, erős kormánya.
Pontosan az lesz a jó, ha lépéseikhez szükség lesz a nemzeti radikálisok
szavazataira is, mert így garantálható, hogy mindenekelőtt a magyar
érdekeket, s a nemzet javát szolgáló intézkedéseket legyenek kénytelenek hozni.
Megnyilvánulásaik folyamatosan bizonyítják, hogy Önökben nem lehet teljesen
megbízni. Kellő erővel kell kényszeríteni majd kormányukat az emberek javát
szolgáló döntésekre, szemben a hazai és nemzetközi pénzvilág, és gazdaság
gátlástalan nagytőkéseivel szemben.

A bukott aljasok maradékához, a rombolásaikat még túlélt maszop
minifrakciójához, - ha lesz, - a Fidesznek lesz némi köze, mert ha most
tisztességes nemzeti politikát folytatott volna, s használta volna az utca,
az elégedetlen tömegek erejét, akkor a maszop már nem lenne benne a
következő országgyűlésben.
A Fidesz, a nagy szónok, orbán Viktor, nem merte ezt megtenni, ezért az
elnyúló nehéz helyzetért, a maszop túléléséért csakis önök a felelősek. Nem a Jobbik. A Fidesz, a maszoppal karöltve.

Vass István

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
2009.03 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1147 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 388
  • e Hét: 2648
  • e Hónap: 19441
  • e Év: 152358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.