Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Kettős állampolgárságot ígér O
  2009-03-28 22:57:32, szombat
 
  Kettős állampolgárságot ígér Orbán Viktor

[ 2009. március 28., 17:55 ] Erdély.ma

Kettős állampolgárságot ígért a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ungvári jubileumi közgyűlésén Orbán Viktor.

Az 1989. február 26-án megalakult KMKSZ ünnepi rendezvényének - huszadik, jubileumi közgyűlésének részvevőit köszöntve Orbán Viktor a legutóbbi magyarországi fejleményekre utalva kijelentette: "a változás úton van, és hamarost meg is fog érkezni".

A Fidesz elnöke - emlékeztetve a 2004. december 5-i, kettős állampolgárságról szóló népszavazásra - kifejtette: akkor mégiscsak az igenek voltak többségben, és ha van egy rendes, becsületes népképviselete a magyarországi magyaroknak, akkor egy ilyen népszavazás eredményét - függetlenül attól, hogy az nem kényszerítő erejű - a demokrácia szokásaihoz híven, irányadó politikai tényként veszi figyelembe.

Mivel itt erkölcsi tényről van szó, amely - mint fogalmazott - súlyosabb, mint a politikai tény, "ezért most már csak egy olyan parlamentre van szükség, amely ezt tudomásul veszi és a szükséges törvényt megalkotja, mint ahogy mi készen is állunk arra, hogy ezt a törvényt megalkossuk". A magyar nemzet újraegyesítése ugyanis egyik alappillére a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség programjának - mondta Orbán Viktor.

Duna Tv
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán bekeményít: Gyurcsányna
  2009-03-28 22:54:42, szombat
 
 
Orbán bekeményít: Gyurcsánynak beígérve a felelősségre vonás
Heti Válasz Online - 2009.03.27.

Széles a társadalmi egyetértés abban, hogy változtatni kell; Magyarország készen áll arra, hogy egy új kormány mögé felsorakozzon, és a megújulási programot véghezvigye. Ezért van szükség előrehozott választásra - mondta Orbán Viktor a Jövőkép: Megújított szabadelvű és szociális piacgazdaság Magyarországon című könyv bemutatóján.

Ha nem egyszerűen csak kormányváltást akarunk, ha valóban új korszakot szeretnénk nyitni, akkor elengedhetetlen a szellemi előkészítés - utalt a most megjelent könyvre a Fidesz elnök. A szerzők arra vállalkoztak, hogy az 1998 tavaszán kiadott Polgári Magyarország Közgazdasága című kötet megjelenése után egy évtizeddel ismét elemezzék a rendszerváltástól napjainkig eltelt időszak főbb tanulságait, illetve a lehetséges fejlődési utakat.

A bemutatón Orbán Viktor kifejtette, hogy a szocialisták történelmi léptékben vallott kudarcot, hiszen Magyarországon - kétszer négy év megszakítással - hatvan év óta baloldali kormányzás zajlik. Mindeközben az egész világ megújul, sőt, egy új világ van kialakulóban.

A Fidesz elnöke szerint Magyarországnak ebben az új helyzetben nem válságkezelésre van szüksége, mert a válságkezelés tulajdonképpen a válság konzerválása. Épp azok a módszerek és eszközök okozták a válságot, amiket most kezelésként alkalmazni akarnak - szögezte le Orbán Viktor. Hozzátette: A válság leleplezte azt a hazugságot, amiben éltünk, ezért új alapokra kell helyezni a magyar gazdaság működését.


Orbán Viktor szerint a kormányfői esküszegés ma mindennapos gyakorlat

Az ellenzéki politikus szerint a legfontosabb, hogy a jelenlegi, gyönge állam helyet erős államot kell létrehozni, mivel csak ez képes kiállni a nemzeti érdekekért, megvédeni a szabadságot és függetlenséget, illetve a polgárokat. Az erős állam felszabadítja a társadalmi energiákat, hiszen a polgárok támaszkodhatnak rá - vélte Orbán Viktor, majd arról szólt, hogy milyen forrásokból származhat az állam ereje. Ezek: a megfelelő nagyságú társadalmi felhatalmazás és a köztulajdonban tartott vagyon.

Magyarországnak a saját lábára kell állnia, a saját gazdasági teljesítményéből kell finanszíroznia a működését, mivel a pénzügyi egyensúlyt nem lehet hitelből fenntartani - tette világossá a Fidesz elnöke, majd így folytatta: Tisztelni kell a munkát, ez a gazdasági növekedés alapja, és ez ma hiányzik Magyarországon.

A közállapotokról szólva Orbán Viktor azt mondta: az nem szabadság, amikor mindenfelé lőnek, szúrnak, robbantanak, Molotov-koktélt dobálnak, s a polgároknak félniük kell. Ezért az államnak etnikai hovatartozásra való tekintet nélkül minden magyar állampolgárnak védelmet kell nyújtania.

Változásra van szükség a politikai felelősségvállalás területén is - fejtette ki a pártelnök, mivel megítélése szerint nem folytatható, hogy a politikusoknak csak kiváltságaik vannak, felelősségük viszont semmi. Az lehetetlen, hogy egy ország vezetőjén nem kérhető számon, amit tett, ezért véget kell vetni annak, hogy ha valaki egy országot tönkretesz, szépen visszatérjen az üzleti életbe, mintha mi sem történt volna. Orbán Viktor szerint a kormányfői esküszegés ma mindennapos gyakorlat, ezért is kell helyreállítani a politikus felelősséget. A következő kormányzatnak ki kell vizsgálnia minden ügyet, amelyeket politikusok követtek el - fogalmazott a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor szerint a jelenlegi kormányt nem legyőzni kell, egyszerűen csak túl kell lépni rajta, hiszen ezt a kormányt már legyőzte az idő. Elmondta: a helyzet még annál is sokkal rosszabb, mint amilyennek a mindennapi életből látszik, ezért a magyar társadalommal közölni kell, hogy milyen az ország valós állapota, és meg kell húzni a lehetőségek határát.

Széles a társadalmi egyetértés abban, hogy változtatni kell; Magyarország készen áll arra, hogy egy új kormány mögé felsorakozzon, és a megújulási programot véghezvigye. Ezért van szükség előrehozott választásra - zárta beszédét Orbán Viktor.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bayer Zsolt: Nyílt levél Fodor
  2009-03-28 22:54:01, szombat
 
  Bayer Zsolt: Nyílt levél Fodor Gábornak
2009-03-27 Magyar Hírlap

Gábor,

azért a közös múltnak mégiscsak van valami ethosza...

Talán.

Legalábbis kellene hogy legyen.

Ezért írok most neked. Ezért írok, s megkérdezem: meddig csináljátok még ezt?

Írok, s megkérdezem: nem szégyellitek magatokat, s kiváltképp te nem szégyelled magad?

Gábor, amikor a múlt szombaton Gyurcsány leköszönt a miniszterelnökségről, te kiálltál a nyilvánosság elé, és azt mondtad: csütörtökig van határideje az MSZP-nek, hogy előálljon egy általatok is elfogadható miniszterelnökkel. Csütörtökig van határidő mindenre. Te mondtad.

Most péntek késő délután van, és az a kutyakomédia, amit csináltok közösen, felülmúl minden képzeletet.

A te csütörtöki határidődön túl, ha megengeded, felelevenítem a legfontosabb állomásokat.

Tehát múlt szombaton Gyurcsány lelép a romhalmaz tetejéről, amit volt szíves összehozni minekünk. Lelépése után öt perccel Bokros Lajos önként jelentkezik miniszterelnöknek. Ekkor ti közlitek, hogy Bokrosról szó sem lehet, ugyanis "MDF-es ámokfutásával végképp leírta magát".

Vasárnap már maga Bokros szólal meg, s az MDF is, és ezt mondják: "Nem kívánunk részt venni az MSZP hatalmi játszmáiban." Ugyanezen a napon, tehát múlt vasárnap pedig Gyurcsány így fogalmaz: "Rendkívül csodálkoznék, ha Bokrosból miniszterelnök lenne Magyarországon." Lendvai Ildikó meg ezt mondja ugyanakkor: "A szocialista küldöttek kilencven százaléka elutasítja Bokros személyét." E hét csütörtökön pedig megszólal ismét Dávid Ibolya, és ezt közli az ország népével: "Ehhez a programhoz (mármint Bokroséhoz - a szerk.) azonban a választók felhatalmazására van szükség, ezért előre hozott választást kell tartani."

Mindezek után te, ti, péntek kora délután előálltok Bokros jelölésével.

Most, hogy mindezt írom, itt tartunk. S persze volt még sok minden. Az MSZP nevek tucatjaival állt elő, legutóbb éppen Takács Jánost húzták elő a kalapból, amiben az a szép, hogy a teljes ismeretlenségen túl Takács ráadásul román-magyar kettős állampolgár. Ez pedig igen érdekes gondolatokat ébreszt annak ismeretében, hogy Gyurcsány találta ki annak idején az undorító és ocsmány "23 millió romános" kampányt (ti is asszisztáltatok hozzá!), valamint éppen ő akadályozta meg, hogy a határon túli magyarok állampolgárságot kapjanak. S azonnal eszembe is jutott, hogy lám-lám, milyen igaza volt Gyurcsánynak!

Tényleg elveszi előlünk a munkát a 23 millió román, ráadásul nem aprózzák el, mindjárt Gyurcsány melójával kezdik...

De már ez sem számít.

A lényeget az egyik politikai vitafórumra beíró hazánkfia foglalta össze a kutyakomédiátokkal kapcsolatban, s így szólt: "Bazdmeg, nemsokára én is sorra kerülök!" Mármint a miniszterelnök-jelöltségre...

Gábor, ez kutyakomédia. Ez elviselhetetlen. S nem értem, mire gondolsz, mire gondoltok közben. Évek, hosszú évek óta nem értem. Miképpen azt sem értem, hogy miért csináltál megint segget a szádból. S azt sem értem, miért nem szólalsz meg olyankor, amikor megszólalhatnál. Például te, aki a hőskorszakban mégis csak Orbánnal éltél egy kollégiumban, s a legjobb barátok voltatok. Miért nem kéred ki magadnak, hogy Gyurcsány Orbánt nyilasozza, nácizza, s hogy tőle féltse a demokráciát.

Gábor, neked nem volt Gyurcsánnyal közös múltad, sőt, éppen a gyurcsányok ellenében volt nekünk közös múltunk! Gábor, te katonakorodban nem voltál hajlandó kimondani az elvtárs szót, és uraztad azokat az idiótákat. Istenem, mennyire felnéztem rád ezért, amikor megtudtam... Mennyire irigyeltelek! S hogy utáltam a saját gyávaságom. Gábor, tudod te, hogy kiket tartasz most hatalomban? Hát ennyire nem számít mára semmi sem? Most már mindegy, csak az egyszázalékos pártotok zsarolhasson még egy kicsit? Még egy kicsit tehessetek úgy, mintha fontosak lennétek? Már csak ez számít, Gábor?

S hogy tudsz hallgatni akkor, amikor Gyurcsány, mint egy igazi elmebeteg, nekiront a bíróságnak és az ügyészségnek? Ehhez sincs hozzáfűzni valód? Vagy már helyénvalónak találod...

Már csak ennyi mondandód maradt, Gábor, hogy bejelented a csütörtöki végső határidőt, aztán péntek délután előállsz Bokrossal?

Kutyakomédia. Ott álltok most mind a harcmezőn, s országotokat kínálgatjátok egy lóért. S mindjárt vége lesz, Gábor. Szánalmasan, iszonyúan, minden méltóság nélkül.

Sajnálom...
Bayer Zsolt, főmunkatárs
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már ők is beismerik: halott a
  2009-03-28 22:52:03, szombat
 
  Már ők is beismerik: halott a globális pénzügyi rendszer


A globális pénzügyi rendszer halott - állítják pénzügyi szakértők az április 2-ára tervezett G20-as csúcstalálkozó előtt. A világ 20 legnagyobb gazdaságának vezetői április 2-án találkoznak Londonban, ahol akár olyan indítványok is elhangozhatnak, hogy fosszák meg a dollárt vezető szerepétől. A találkozó előtt többen azt sem zárják ki, hogy a házigazda Nagy-Britannia is IMF-kölcsönre szorul.
,,A régi pénzügyi rendszer halott azóta, hogy tavaly szeptemberben összeomlott a Lehman Brothers. Teljesen új pénzügyi rendszerre van szükség. Most éppen arról folyik a vita, hogy a dollár helyett mi legyen az új világvaluta" - közölte Horst Loechel, a frankfurti pénzügyi és gazdasági egyetem professzora.
Szakértők szerint az ingatta meg leginkább a dollárt, hogy Amerika túl sok pénzt ölt bele a válságkezelésbe, és ez gerjesztheti az inflációt.
,,A válság előtt sok gazdasági szakértő amiatt aggódott, hogy válság esetén mi lesz a dollárral. Mindenki a dollár összeomlásától tartott, és ennek éppen az ellenkezője történt" - mondta Dominique Strauss-Kahn, az IMF ügyvezető igazgatója.
Egyre többen valószínűsítik, hogy a házigazda Nagy-Britannia is pénzügyi segélyre szorul. A Nemzetközi Valutalap vezetője úgy fogalmazott: nem tartja valószínűnek, hogy a szigetország erre a sorsra jut, de azért hozzátette, hogy soha nem lehet azt mondani, hogy soha.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
The best bussines: A tömeggyil
  2009-03-28 22:35:18, szombat
 
  The best bussines: A tömeggyilkosság

yoda, szo, 2009-03-21 10:06

Elborzadva írnak a történészek a több mint 100 milliós nagyságrendű tömegpusztításról az amerikai kontinensen, és a kommunizmus, hasonló teljesítményiről. A tömegek legyilkolása révén jobban emlékszünk a hóhérokra, mint az áldozatokra, így ma egy makedón Alexander fokozó jelzővel lehet Nagy Sándor, és a Goelro terv keretében a milliós orosz paraszti tömegek elpusztítója az a Lenin elvtárs válhatott az egyiptomi fáraókkal egyenlővé, akit az agyament tömegek látogattak bebalzsamozott porhüvelyében.

A pénzisten imádói Ha-Shoah, vagy az idegenek nyelvén a holokauszt, az üzletek üzlete volt és részben az ma is. De változó időket élünk, és a katonai, az erőszakkal történő gyilkolás már kissé elavult, nem jó hatásfokkal működő üzletforma.

Ugyan, az erőszak még mindig egy egyszerű módja a tömegek másvilágra segítésének anyagi haszonból, komoly méretű modernizálásnak lehető tanúi, bizonyítván, hogy az emberi leleményesség lassan isteni szintet kezd elérni. Ma a ,,Nagy" - előjelű gyilkosokat felváltották a kutatólaboratóriumok közkatonái, a pénzvilág generálisai.

Ma már több becsületesebb kutató szerint több embert tesznek el hatalmas profit ellenében a tömeggyilkosságba tömörült kartell vezetői, mint az korai elődeik fegyverekkel a kézben képesek voltak elkövetni. És ami a legfontosabb, hogy már nem kell a gyilkosnak megölni az áldozatát, hiszen megteszi ezt helyette az áldozat és busásan fizet is szenvedéseiért és haláláért a bűnös nyerészkedőknek. Igen, a múlt és ezen század hihetetlen méreteket öltött környezeti okok révén elhalálozottakról írók, és főleg azokról, akiket simán megmérgeztek és megmérgeznek a profitéhes és emberi méltóságukból kivetkőzött nagyvállalati tömeggyilkosok!

Az elmúlt évtizedekben járványszerű méreteket öltött a rákos megbetegedések száma, annak ellenére, hogy ezek a betegségek a kevés számú vírusos okoktól eltekintve művi betegségként könyvelhetők el, főleg a mérgezett élelmiszerek fogyasztása révén. A mérgezett élelmiszerek forgalmazása több szempontból is igen jövedelmező. Elsősorban az élelmiszerből többet lehet gyártani, tovább lehet azt tárolni, olcsóbban lehet előállítani, és mivel az adalékanyagok révén függőségi viszonyt lehet a fogyasztó irányában elérni, a folyamatos értékesítést is szavatolni tudja az előállító.

De további előnyök is elérhetők, mint például a lassú halálhoz vezető úton, az egészségügy, a terápia, és itt a diétás szalonok, fogyasztószalonok, stb. is bevételhez jutnak. Nem véletlen, hogy az egészségügy szoros anyagi összefonódásban prosperál a betegségeket kiváltó cégek közös vállalkozásában, mint ahogy a magyar élelmiszerkereskedelem szemétimportjával egy időre esik a magyar körházreform, amely már előre készül a magyar tömeggyilkosság várható gigantikus profitbevételére.

Nem sok a gyermekét szerető szülő tudja, hogy az élet elé néző gyermekei akár az egészségesnek kikiáltott tehéntejjel már halálos mérget vesznek magukhoz, egy korai rákos megbetegedést invitálva ezzel. Hogy a tej mérgezett?

Nem csak a tej, de ha a tejet említettem elsősorban, tehát vizsgáljuk meg a gyilkosok fegyvereit.

Az egyik ilyen fegyvert nem atombombának, vagy golyószórónak nevezzük, hanem ártatlannak tűnő nevén recombinant Bovine Growth Hormonnak (rBGH), amely egy szarvasmarha növekedési hormon az amerikai Monsanto kémiai cég termékeként.

Monsanto hírhedt termékei közül ismerjük az úgynevezett Orange Agent nevű lombtalanitó vegyszert, amelyet az amerikai hadsereg a vietnami háborúban a dzsungel fölött permetezett. Monsanto kutatói jól tudták, hogy a vegyszer dioxint tartalmaz (ezzel mérgezték meg Juscsenkót, ha jól emlékszünk) és a permetezése emberáldozatokkal jár, amely kimeríti a kémiai hadviselést, ellenkezvén a Geneva Konvencióban megállapodott normákkal.
Hogy Monsanto és Dow Chemical vegyi anyag cég mit sem törődőt a vietnami gyermekekkel, asszonyokkal az, ha nem is érthető meg, de magyarázható a háborús viszonyokkal, de az áldozatok egy nagy száma az amerikai katonák soraiból került ki, akiknek a szemét a két cég aprópénzzel, 180 millió dollárral szúrta ki.

Már aki nem halt a mérgezésbe bele.

Monsanto csak egy cég a sok közül, de ez az egy cég is jó példaképe annak a tendenciának, amellyel szembe kell napi viszonylatban néznünk. Nap,mint nap emberek tömegei betegednek meg rákos, daganatos betegségekben. A WHO, a Világ Egészségügyi Organizációja csak 2000-ben 5.3 millió férfi és 4.7 millió nőt jegyzett be malignant, vagyis rosszindulatú rákos daganatokkal adatbázisába.

Természetesen ez a szám nem mutatja az igazi méreteit a globális rákmegbetegedéseknek, mert a szegényebb országokban nem tartanak átfogó, egészségügyi rekordot és nem jelentik le az esetek nagy részét a WHO felé. A rákbetegségek kutatásának nagy úttörője, az angol Sir Richard Doll volt az első, aki a dohányzás és a rák közötti kapcsolatot bizonyította.

A ma már elhunyt kutató 20 éven keresztül volt a Monsanto fizetett tanácsadója, amely tényt elhallgatta (katt ide). Jó okkal, hiszen Monsanto termékei, mint a tejben található rBGH bizonyítottan rákkeltő tulajdonságokkal rendelkezik. Monsanto mérgeinek nagybani felvásárlói nem csak a szarvasmarha ipar vezetői, hanem egyéb élelmiszertermelő gyárak is.

Ide sorolható a GM Food cég, amely gigantikus mennyiségben vásárol és kever élelmiszereibe a cukorpótló anyagból az Aspartame-ból, amely ugyancsak monsantó termék, és bizonyítottan, ugyancsak rákkeltő. A gyilkosoknak a katonai és politikai izom is besegít, hiszen a kémiai adalékanyagok állami elfogadáshoz szükséges ,,felsőbb vezetés" embereinek, a Monsanto esetében a vállalat élére állított Donald Rumsfeld, késöbbi hadügyminiszer intézkedett. Katt ide.

Ezért, ma már esszük a hormonozott marhahúst, és tejet, az aspartame-al édesített Coca Colát és egyéb üdítőitalokat, amelyek ellen honfitársunk Dr. Pusztai Árpád szólalt fel, mint a GM Food termékeinek ragyogó szakértője (katt ide), a skót Rowett Institute munkatársa. Dr. Pusztai 1998 nyarán egy angol riportműsorban beszámolt a nézőknek az ételadalékok rákkeltő hatásáról, saját pályafutását törve ezzel derékba.

Tony Blair és Bill Clinton a két monsanto báb Dr. Pusztai szerint azonnal akcióba lendült, hogy a kutatót tönkre tegyék. A riportműsort követően a Rowett Institute vezető professzora, Phillip James személyesen gratulált Pusztainak, majd másnap lefoglaltatta Pusztai kutatási dokumentumait, feloszlatta Pusztai kutatócsoportját. A kutatócsoport minden tagja állami parancsot kapott, hogy minden kommunikációt szüntesse be Pusztaival, akivel még a saját titkárnője sem mert szóba állni.

A fenyegetéstől még Pusztai felesége sem menekült meg. Tony Blair, Bill Clinton utasítására Pusztai azonnali menesztését kérte a Rowet Institute vezetőjétől, amit maga az angol vezető élelmiszerkutató, Robert Orskov is alátámasztott, mint tanú (katt ide). A gyilkosok nem nyugodtak meg csupán Pusztai menesztésével A bosszúhadjárat csak ezután kezdődött.

Hamarosan egy Pusztaira nézve megalázó cikk jelent meg az Illuminati Royal Society és a Science and Technology szervezetek publikációiban. Pusztai meghurcolása csak egy a sok kutató közül, akik lelkiismeretükre hallgatván, a tömegmérgezés ellen merészelték felemelni a hangjukat. A mai napi egy kutatóról sem tudunk, akinek a karrierje, magánélete ne szenvedett volna végzetes támadást. Közben Monsanto és a többi hasonló cég emberekre ártalmas vegyszert tonnaszámra gyártják az élelmiszerfeldolgozás számára.

Óriási reklámhadjáratot indított Monsanto, hogy a gazdák állataikat beoltsák szarvasmarha hormonnal. Az oltások körülbelül 10 - 25%-os extra tejhozamot biztosítanak, de az állatok egészségének a rovására. Nem ritka, hogy a lefejt tej nagy arányban tartalmat gennyet, miután az állatok tőgye állandó gyulladási állapotából kigyógyulni nem tud.

Az amerikai tejprogram keretében az iskolásgyermekek az ilyen mérgezett tejet fogyasztják az iskolákban. Miután az ilyen tejtermékek sokkal magasabb IGF-1 (Insulin Growth Factor), vagyis mesterséges hormonszinttel rendelkezik, a mell és vastagbél rák előfordulását nagy mértékben fogyasztói között.

Természetesen Monsanto rBGH termke, amelyet Posilac márkanéven forgalmaz, 100 millió dolláros évi forgalmat biztosít a cégnek. A gazdák még csak nem is merészelnek ellent mondani a kémiai óriáscégnek, hiszen a kis termelőket egy tollvonással teheti tönkre a méreggyártó cég.

A termelők kényes helyzetben vannak, hiszen állatállományukat a vegyszer a megnövekedett tejhozammal párhuzamosan tönkre is teszi. A szarvasmarhák tőgyében gennyesedő sebeket okoz a vegyszer, amit az orvostudomány ,,mastitis" néven ismer. A tejbe gennyet, vért, baktériumokat és antibiotikum származékokat űrit a szervezetük. De a szarvasmarhák élettartama is megrövidül, emésztési betegségekben szenvednek, korcs utódokat hoznak világra.

Ma már bizonyított, hogy a nagy mértékű, az állatoknak beadott antibiotikumok a tejbe, majd a fogyasztókba vándorolva, azok és főleg a gyermekek immunrendszerét gyengítik és antibiotikumokra érzéketlen baktéria törzseket fejlesztenek ki. De maguk az állatok is elviselhetetlen kínokat állnak ki. Sok szarvasmarha egész életét gépekre kötve éli. De az állatok haláluk után is részeseivé vállnak az élelmiszergyártásnak, mivel a döglött állatot ledarálva az amúgy növényevő szarvasmarhák élelmébe keverik, azokat kannibalizmusba kényszerítvén.

De a kimondottan hústermelésre szaporított szarvasmarháknak is csak az állat húshozamának 40%-át használják fel emberi fogyasztásra, a maradékot feldolgozzák takarmány gyanánt. Ma már bizonyított, hogy ez a gyakorlat vezetett a Bovine Spongiform Encephalopathy (BSE) betegséghez, amelyet kerge marha kórként ismerünk és az embere végzetes lehet.

A betegséget egy fehérje a húsban lévő prion okozza. Mind az amerikai, mind az angol kormány próbálja a kapzsiságukból eredő prion epidémiát a szőnyeg alá seperni, de óvatos számítások szerint is évente 100 000 szarvasmarha pusztul el BSE betegségben. Hogy mindez a fogyasztók életét veszélyezteti? Nem számít a haszonra koncentráljunk.

Természetesen csak ha ezen a vonalon megyünk tovább és nem kalandozunk el a környezetromboló vegyszerekhez, a dohányipar szerepéhez, vagy szinte felsorolhatatlan mennyiségű más haszonra történő mérgezésekhez, akkor is követhetjük a mérgezett szarvasmarhák melléktermékeit, amelyek, mint a mezőgazdasági gyomirtók, gombaölők, rovarirtók, rágcsálómérgek, műtrágyák a talajon keresztül eljutnak más haszonnövényekbe és magába az édesvízkészletekbe is.

Természetesen nem csak ezen az úton kerül pl. Monsantó mérgeinek egy nagy része az édesvízkészletbe. Jól ismert az a tanulmány, amely rámutat Monsantó Illinois állambeli gyáregységére, mint fő környezetszennyezőre. Monsanto Sauget gyáregysége, telephelye, amely PCB (polychlorinated biphenyls ) erősen rákkeltő mérget gyárt, 34 millió pound vegyszert öntött minden lelkiismeret furdalástól mentesen a helyi Mississippi folyóba.

Az ilyen szennyezés eredményeként a lakosságot mérgezve, az elkeseredett áldozatok perbe fogták Monsantot (katt ide) , de különösebb nagymérvű veszteséget a cég nem szenvedett.

Az idáig felsorolt esetek csak a kémiai adalékipar egyetlen apró szegmensére világított rá, egyetlen bűnössel példaképpen. A teljes kép áttekinthetetlenül nagyobb. A mérgezések mértéke felmérhetetlen. Nap, mint nap hatalmas tömegek halnak meg rákos betegségekben, máj és vesebajokban és olyan betegségekben, amelyeket még nem sikerült a mérgekhez kötni a gyilkosok elkeseredett védekezése miatt. De nap, mint nap egyre több adat lát napvilágot a haszonra mérgezés terén.

Természetesen külön fejezet kellene a mérgezőkkel szorosan együttműködő egészségügyi ipar bűnösségéről is, akik gyermekeket mérgeznek nyugtatószerekkel az iskolákban, és amelyek mint a kullancsok szívják a betegek vérét.

Hazánkban az egészséges gyermekek helyét felváltják az asztmás, allergiás, elhízott és mozgáshiányos társaik, amelyekre a már privatizált kórházak, rendelők fognak lesni, hogy szüleik utolsó nehezen megkeresett forintjait is bekebelezhessék,. Ha közben pusztul a magyar, az a demográfiai mutatók manipulálásán dolgozó ellenségeink fejfájását is enyhíteni fogja.

A mai tömegpusztítás minden idők rekordját döntögeti, és ha ez a mérgezéses haszoneljárás nem vezetne elég gyors és átütő sikerhez, még mindig lehet bombázni, agyonlőni, kikergetni egy népet a hazájából.

Neményi Péter (nemenyi.net)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bokros Lui Miskolcon. Mindenk
  2009-03-28 22:31:46, szombat
 
 

Bokros Lui Miskolcon. Mindenkit picsán rúgott, majd elküldte őket vizet szivattyúzni

yoda, szo, 2009-03-28 08:00


Miközben Gyurcsány kapitány sietve elhagyta a léket kapott, Magyarország elnevezésű hajót, amely Kínából az ország legfontosabb import cikkét, lapostévét, visszafelé pedig Bibsi kólás petpalack hulladékot szállított rendszeresen, a fedélközben verték a blattot. Hóbagoly kiszállt, Orbán vigyorgott, Dávid Ibolya a push-up melltartóját igazgatva 19-re lapot kért, majd miután alsót húzott, elrikkantotta magát: Bokros for prezident!

A sokkos állapotban lévő többi politikus rábólintott, és Bokros lett a kapitány. A közgazdasági diplomáját Panamában megszerző Lui ezután mindenkit picsán rúgott, majd elküldte őket vizet szivattyúzni. Első útja Miskolcra vezetett. Pásztor Albertet és Lakatos Attilát a cigányvajdát nem bántotta, mert nekik is hasonló bajuszuk van,
Káli polgármestert pedig elküldte a hajdani NDK-ba, hogy ne helyben, hanem ott tanulmányozza a posztindusztriális társadalmak leépülését.
Szűcs Erika szociális munkás lett a Számozott utcák környékén,de később bankot nyitott a szegényeknek Rákóczi 2 néven.
A többiek visszamentek eredeti szakmájukba, de volt, aki munkanélküli lett, mert nem alkalmazta őket senki, munkatapasztalat híján. Mokrai doktor alpolgármester neogót belvárosi lakásában tőzsdét nyitott. Az önkormányzati képviselők csak akkor folytathatták munkájukat, ha egy kisebb összeggel hozzájárulnak az ülésterem fűtéséhez, egyébként minden juttatatást megszüntettek, viszont ezentúl nem kell dönteniük semmiben, ezzel állítólag rengeteg pénzt meg lehetett fogni. A frakcióvezetőknek viszont a választásokra bespájzolt fekete pénzek felét be kellett fizetni az önkormányzat kasszájába, és ezután rögtön pozitívba fordult a város bankszámla egyenlege. A városban található összes kórházat összevonták, ezzel is jelentős összegeket lehetett megspórolni, hiszen a beszállítóknak csak egy embert kellett felkeresni, és neki reklámtollakat átadni megvesztegetés céljából.

Mivel az ukránok ragaszkodtak a DAM-hoz, és nem akarták eladni, a szomszédos telekre állami segítséggel felépült egy új kohó, és ekkor már a tulajdonosok úgy döntöttek, mégis megszabadulnának a DAM-tól, ezért hulladék vasként eladták az egészet az új acélgyárnak.

Sajnos később ez a gyár is csődbe ment, viszont ismét sokan megtollasodtak belőle. Törölték a Zöld Nyíl elnevezésű villamos projektet, a Rock Múzeum, a 3D mozi és a Science Múzeum terveit. Bokros intézkedései nyomán a Miskolci Egyetem alig tudta elkerülni a bezárást, de a humán szakokat megszüntették, és a vezetést olyan szakemberek kezébe adták, aki egy, erre az alkalomra kijelölt bizottság előtt tudtak válaszolni arra a kérdésre, hogy mennyibe kerül egy köbméter fűtésre alkalmas gáz, és meg tudták mondani, hogy hány jogászra lesz szüksége az országnak az elkövetkező években. Aki egynél többet mondott, azt hazaküldték.

Miután bevezették az ingatlan adót és ezt sokan nem tudták fizetni, a kormány úgy döntött, ha valaki ilyen esetekben vállalja, hogy befogad egy nehéz sorsú családot, akkor nem veszik el a házát (társbérlét). A kedvező változások nyomán fellendült a gazdaság.
Forrás: www.eszakhirnok.hu

Szerkesztői megjegyzés:
Mindenkinek a figyelmébe ajánlom az Északhirnök független portált, mert igen jók és pontosak.
Yoda


http://portal.jobbik.net/index.php?q=node/6260
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt az idő, most vagy soha?
  2009-03-28 22:13:30, szombat
 
  Itt az idő, most vagy soha?


2009-03-28 11:02 barikád.hu


Vannak történelmi pillanatok, amiknek elszalasztása nem is hiba, hanem
bűn! Önmagunk, népünk, a ránk bízottak elleni bűn.

Nagy isteni adomány, ha valaki gyorsan és tévedhetetlenül tudja
meglátni a másik emberben lakó jót vagy gonoszat, azaz rendelkezik a
lelkek megkülönböztetésének ajándékával. Mert nem árt az óvatosság.
("Szeretteim, ne higgyetek minden léleknek, hanem vizsgáljátok meg a
lelkeket, hogy azok az Istentől valók-e, mert sok hamis próféta jött
el a világba." - 1Jn 4:1) Ha ez a nagyszerű adomány a kiváló
helyzetfelismeréssel párosul, az sok tévedéstől kíméli meg az embert.
Mint ismeretes, Salamon sem mást kívánt megkoronázásakor a
Mindenhatótól, mint bölcsességet! ("Adj azért szolgádnak engedelmes
szívet, hogy tudja kormányozni népedet, különbséget téve a jó és a
rossz között, különben ki tudná kormányozni a te nagy népedet?!" -
1Kir 3:9) Minden egyéb ezekkel elérhető.

Arról ismerni meg egy jó és alkalmas vezetőt, hogy rendelkezik ezekkel
az isteni adományokkal, és megfelelő időben, népe boldogulása
érdekében használja is azokat. Mert egy dolog beszélni arról, hogy
miket kell tennünk, s más kellő időben meg is cselekedni azokat. A
vezetőnek pedig kötelessége, hogy a cselekvők élére álljon. Sajnos, a
mai legnagyobb vezetők sem érezhetik át a felelősség legmagasabb
fokát, mert sem életüket, testi épségüket, sem anyagi létüket nem kell
kockáztatniuk esetleges tévedéseikért. Mi történik, ha ma egy
civilizált ország elsőszámú vezetője kudarcot vall, s megbukik?
Leváltják, mást ültetnek a helyébe, ő pedig egy jó zsíros pozícióban
éli tovább vidáman életét! Se az nem fenyegeti, mint hajdan a csatában
küzdő királyt, hogy netán megölik, sem a börtön örökös sötétje nem vár
rá, de még vagyonától sem fosztják meg (még akkor sem, ha becstelen
úton szerezte azt!). Csupán leváltják. A nép pedig évtizedekig nyögi
hibás, netán szándékosan aljas, áruló döntéseinek következményeit! Ez
van előkészületben most is nálunk. Egy minden tekintetben alkalmatlan,
köztörvényes bűnt elkövető (mivel csupán elévülés révén úszta meg a
számonkérést), szakmailag, emberileg, erkölcsileg hulla ember, aki
csalással, hazugsággal került a miniszterelnöki székbe, becsapta az
egész országot (maffiózó bandájával együtt!), most át akarja adni a
pozíciót, de úgy, hogy a háttérben ő irányíthasson. Még ezek után is!

S eszembe jut egy másik ember, aki ígéretet tett népének, hogy ha majd
eljön az idő, ő fogja megadni a jelt, amire indulhat a nép, hogy végre
kezébe vegye sorsát, életének irányítását minden területen, s az
mondta ez az ember, hogy a hívó szó ez lesz: UTÁNAM! De úgy tűnik, ez
az idő már az én életemben nem fog eljönni. Elmúlik egész nyomorult
földi ittlétem, millió honfitársaméval együtt, s kiderül, feláldoztuk
azt a gazemberség oltárán. Fele a szocializmusnak nevezett aljas és
képmutató diktatúrában telt el, másik fele pedig a demokráciának
hazudott - szintén aljas, és szintén képmutató, hazug - terrorban, s
ez utóbbi létrejöttében azok is segítettek, akik magukat nemzetinek
hazudták. Hiába ismertük fel sokan a bennük lakó Gonoszt, az Isten nem
adott olyan vezetőt, akiből sugárzott volna, hogy Ő az, aki végre
emberibb életre vezet bennünket. Az igazi megváltót kétezer évvel
ezelőtt is csak kevesen ismerték fel. Nekünk csak egy földi vezető
kellett volna, de eddig azt sem találtunk. Vagy csak néhányan sejtenek
valamit,... Miért van így? Mert rosszul kértük! Mit mond Jézus a
kéréseinkre?

"Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és
megnyittatik nektek.
Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik.
Ugyan ki az közöttetek, aki ha kenyeret kér a fia, követ ad neki,
vagy ha halat kér, kígyót ad neki?
Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni
gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok
azoknak, akik kérik tőle?" - (Mt 7:7-11)

Csakhogy van egy fontos körülmény, ami nélkül a kérés hiteltelen és
erőtlen. Ha nem hiszünk sem abban, akitől kérünk, sem abban, hogy
megkapjuk, akkor az elmondott könyörgések üres szavak csupán! Ezért
először rendeznünk kell dolgainkat azzal, akitől kérünk! Erre mondja a
Szentírás:

"De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az
olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt.
Ne gondolja tehát az ilyen, hogy bármit is kaphat az Úrtól,
a kétlelkű és minden útján állhatatlan ember." - (Jak 1:6-8)

Mi pedig manapság sírunk, kérünk, könyörgünk, panaszkodunk,... csak az
az egy hiányzik! A bizonyosság! A hit. Mert mi is a hit? "A hit pedig
a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való
meggyőződés." Ez a meggyőződés hiányzik ma belőlünk, sokunkból. Ha ez
meglenne, felismernénk "meglátogatásunk" napját, felismernénk az
alkalmas küldöttet, s azt, hogy végre ideje cselekednünk.

Nem rég múlt szabadságharcunk ünnepe. Mi pedig behúzott farokkal, mint
a kivert, kóbor és éhező-fázó kutyák, még ünnepelni sem mertünk. Mert
a csaló, a hazug ránk uszította droid-csapatát. Azok pedig - mivel
feltehetőleg nem is teljes létszámban honfitársaink - teljesítik az
erkölcsi hulla parancsait, mert ők is azok. (Tudom, a fegyveres
testületeknél a fegyelem, és a parancs teljesítése mindennek az
alapja, de ez nem jelentheti azt, hogy emberi mivoltából is ki kell
vetkőznie valakinek azért, mert ott dolgozik. Aki erre képes, arra nem
hogy fegyvert, de a világon semmit nem szabad bízni.) Így múlt hát el
az a nap, amikor a hősöket kellett volna ünnepelni, rájuk emlékezni, s
méltósággal adózni hőstetteik előtt. Hogy is mondta Petőfi? "Talpra
magyar, hí a haza, Itt az idő most, vagy soha!"

Egy ember már elhalasztotta az alkalmas időt. Úgy látszik, nem
mindenkinek fontos a boldogulásunk. Akié már teljesült, annak nem. Mi
pedig úgy döglődünk, ahogy jólesik (ahogy évtizedek óta tanultuk).
Közben pedig zajlik a bolsevik-liberális ingyen cirkusz! Végre tényleg
talpra kellene állnunk, és azt mondani: ITT AZ IDŐ!

Ma elhangzott egy felhívás, és egy üzenet! Új emberek, talán új
üzenete? Lehet, hogy meghallgatást nyertünk sóhajtozásunk közben?
Rendeztük végre a rendezendőt a Mindenhatóval? Kérdés, mi hogyan
érezzük? Tényleg eljött az alkalmas idő? Akkor TALPRA MAGYAR! HÍ A
HAZA...!

ISTEN ÓVJA MAGYARORSZÁGOT!

Czakó István,
2009.03.26.

barikád.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kétszínű sokszínűség
  2009-03-28 22:11:09, szombat
 
  Kétszínű sokszínűség

2009-03-28 10:36 barikád.hu

Korunk egyik legtehetségesebb hordószónoka ismét kitett magáért, demagóg módon sértegette megint a magyarságot. Gyurcsány Ferenc parlamenti hattyúdala után Fodor Gábor is elővette szokásos, mindenkit felvilágosító beszédét, miszerint pusztán csak nemzeti érdekből, és nem hatalomféltésből alakítanak megint új kormányt a szocialistákkal.

Nevezhetnénk akár uszításnak is Fodor Gábor felszólalásait, olyannyira tendenciózusan szól a magyarság ellen. Persze nem ő az egyetlen a Parlamentben, aki a hatalomvesztés árnyékában rögtön előveszi a rasszista, antiszemita, cigányellenes, homofób kártyát a nemzetmentő szerepében díszelegve.

Ha igazuk lenne, akkor bizony legalább 30%-os elfogadottsági szinten állnának a pártjaik, tartom annyira igazságszeretőnek a magyarokat. Ezzel szemben egyre nő a népszerűtlensége mindazoknak, akik előszeretettel sütnék rá még most is a kollektív bűnösséget a magyar nemzetre.

Most majd újból megmagyarázzák a kevés pénzből tengődőknek, hogy egy nagyon erős koalíció révén milyen csodálatos lesz az életük, mert nem lesznek rasszisták, homofóbok, antiszemiták, cigányellenesek a társadalomban, csak szegények és milliomosok. Erről ők majd gondoskodnak. Nemcsak a Parlamentre tesznek lakatot, hanem mindenkinek a szájára is, kivétel a sajátjuk. Ezáltal az istenadta magyarok bizonyára kéz a kézben járják majd a körben áll egy kislánykát, szívük telve lesz boldogsággal és örömmel, áldást szórnak az új
neoliberális kormányra, majd boldogan halnak éhen.

A középosztály extázisban csúszik le tovább a lejtőn, miközben dicsőítik Fodor urat és a többieket, amiért elmagyarázták nekik, miért internacionalista ünnep március 15-e, hiszen ott sem volt senki magyar - szerintük.

A Kossuth téren március 15-én majd vasgyűjtő versenyt is rendeznek híres ágyúöntőnk emlékére, és Petőfi-verekedő bajnokságot a szlovákokkal, szerbekkel a problémák azonnali és helyben történő megoldására.

A nők zsebkendőikkel integetve, a szilaj férfiak ostorpattogtatással üdvözölnek a sokszínűség jegyében minden külföldi felvásárlót, manipuláló tőzsdést, ingatlanfejlesztőt, multit, és örömmámorban jutnak koldusbotra.

A falvakban, iskolákban, orvosi rendelőkben, pályaudvarokon, aluljárókban énekszóval, citerazenekarral várják a verekedőket, támadókat, rögtön utána emléktáblát is kihelyeznek a megbékélés és humánum jegyében. A megélhetés biztosítására minden szobrot önként átadnak a gyűjtőknek, különös tekintettel a Turul, Nimród, csodaszarvas és más nemzeti jelképekre, sőt megtoldják néhány mázsa sínpárral is az ajándékot.

Menetelés nem lesz, kizárólag tánclépésben, egymást átölelve lehet menni munkaközvetítőhöz, hajléktalan szállásra, és egyéb olyan helyekre, ahol mindenki büszkén comingoutolhat, megélheti másságát, toleranciáját.

Kedves politikus urak, a magyarság minden ellenkező tévhit ellenére mindig befogadó volt, de a kétszínűséget soha nem tűrte el. Lehet tanulmányozni mélyebben a magyar történelmet és irodalmat, mi jár a kétszínűeknek. Jumurdzsák utódaival is megbékéltünk mára, de Hegedűst, az árulót soha nem fogadjuk el.

Eördögh Tünde
tanár, közíró

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyilkos Bajnai megcsinálná! A
  2009-03-28 22:07:49, szombat
 
  Gyilkos Bajnai megcsinálná! A Csomag...


Írta: Magyar Sors Online 2009. március 28. szombat, 21:20

Bajnai dermesztő csomagja. Az MSZP legfrissebb miniszterelnök-jelöltjének is készen van már a megszorítócsomagja. Bajnai Gordon - az Index internetes portál értesülése szerint - 2010-ben 600 milliárd forinttal apasztaná a szociális és nyugdíjkiadásokat. A támogatások csökkentésével a munkavállalást ösztönözné.

Megszüntetné a gázár- és távhőtámogatást, a gyedet csak a gyermek 1 éves koráig adná, a nyugdíjemelés kiszámításánál pedig megszüntetné a svájci indexálást. A politikus a MÁV állami támogatását is csökkentené. Ez az a megszorító csomag, amelyet a Veres János által irányított Pénzügyminisztérium állított össze, de amelyet Gyurcsány Ferencnek nem volt bátorsága megvalósítani.

Jövőre 600 milliárd forinttal vágná vissza a túlméretezett szociális és nyugdíjkiadásokat a Bajnai-csomag. A lépések a munkára való ösztönzést erősítik az inaktívaknak járó támogatások megkurtítása révén. Búcsút mondhatnánk a gázár- és távhőtámogatásnak, a svájci indexálásnak a nyugdíjemelésnél, a gyed a gyermek egy éves koráig járna, és lehetnek egyedi spórolási intézkedések is, például a MÁV állami támogatását pár tízmilliárddal levágnák.

Az Index értesülése szerint Bajnai Gordonnak, az MSZP legeslegújabb esetleges miniszterelnök-jelöltjének máris megvan a csomagja, méghozzá azt a pakkot kívánja megvalósítani, amelyet a leköszönő Gyurcsány vezette kabinet másfél hónappal ezelőtt lényegében lesöpört az asztalról. A szóban forgó csomag 2010-re közel 600 milliárd forintnyi kiadáslefaragást takar, a csomag azonban jóval túlmutat egyszerű spóroláson, az elemek a munkára való ösztönzést segítenék a bőkezű szociális és nyugdíjrendszer megkurtítása révén.

Mint az Indexen beszámoltunk róla [1], a 600 milliárdos csomag alapvetően három részre osztható. Az elemek egy csoportja nem egyszerűen mérsékelnék a szociális jellegű támogatásokat, több támogatási forma meg is szűnne. A forinthiteles lakásvásárláshoz igényelhető kamattámogatás, az új és használt lakás vásárlásakor a gyermekek után járó lakásvásárlási kedvezmény (közismertebb nevén a szocpol és a félszocpol) megszűnhet. Ugyancsak búcsút mondhatunk 2010-től a távhő- és gázkompenzációnak.

Más szociális juttatásoknál csökkentésben merül ki a takarékossági szándék. A családi pótlékot a következő két évben befagyaszthatják, a rendszeres szociális segélyt visszavágnák.

Úgy tudjuk, a gyed csak a gyerek egy éves koráig járna a mostani kettő helyett, és már ott válthatja fel a gyes. (Míg a gyed az előző évi bruttó jövedelem, de legfeljebb a minimálbér kétszeresének 70 százaléka, így akár nagyjából százezer forint is lehet, a gyes fix összegű támogatás, mely nem éri el a 30 ezer forintot sem.)


Vége lehet a nyugdíjasok aranykorának

Jóval tovább mehet a Bajnai-csomag a nyugdíjterületen is annál, mint amit végül is a Gyurcsány-kormány elhatározott. A mai svájci indexálásáról (amelynél a nyugdíjemelés a reálbérnövekedés felével haladja meg az infláció mértékét) a szimplán inflációkövető indexálásra térhetünk, elhalaszthatják a 2010-es nyugdíjkorrekciós programot, befagyaszthatják a nyugdíjminimumot, és ezen keresztül a hozzá kötött szociális juttatásokat is.

A kész tervek szerint a rokkantnyugdíjazásnál szigoríthatják a felülvizsgálatot, és nem kizárt, hogy ugyanez igaz lesz a fegyveres testületek nyugdíjazási feltételekeire is. Benne van a kalapban a bonus-malus rendszer 2013-ban tervezett átalakításának előbbre hozatala. A csomagban megtalálható a Gyurcsány-pakk két nyugdíjeleme: az újonnan nyugdíjba menőknél a 13. havi nyugdíj elvétele és a nyugdíjkorhatár 65 évre emelése is.

A csomagot egyedi, csak rövid távú spórolási célzatú intézkedések is kiegészíthetik. Így például a MÁV-tól 30-50 milliárd forintos állami apanázst megvonhatnak. A minisztériumi pénzek pár tízmilliárdos zárolása, az egészségügyi kasszánál a lefaragás, az agrártámogatásoknál pár tízmilliárdos lecsípés a Gyurcsány-csomagból visszaköszönnek.
Megpróbálták kikerülni, nem megy

Ez minden?

Úgy tudjuk, a Gyurcsány-csomag adórészét nem írná felül a Bajnai pakk, azon esetleg csak kisebb korrekciók lehetnek.

A Bajnai-csomag elsősorban a 2010-es kiadásokra koncentrál, de vannak benne idei takarékossági intézkedések is. Utóbbiak az egyedi kiadáslefaragási lépések, mint például a minisztériumi pénzek 60 milliárd forintos zárolása, és több apró lépés. Az még nem eldöntött, hogy idén lesznek-e további kiadásmérséklő intézkedések, bár információink szerint a pénzügyi kormányzatnál már készítettek számításokat arra vonatkozóan, hogy ha kell, az eddigieken túl akár még további 200 milliárd körüli összeget lehet fogni a kiadási oldalon. Az ügy azonban nem egyértelmű, mivel újabb idei kiadásvágás tovább mélyítheti az idei recessziót.

Mint megírtuk, ezt a csomagot február elején a kormányülésen politikai gyávaságból elvetették, éppen azért, mert az a szocialisták saját szavazóbázisának, az inaktívaknak az érdekét sértette volna. Ám a pakk az utóbbi napokban ismét szóba került a szocialista képviselők közötti beszélgetésekben, így most úgy tűnik, jóval nagyobb az esély arra, hogy a kormány is belevágjon.

A csomag indokoltságát mi sem mutatja jobban, minthogy a Gyurcsány-kormány sorra kapta a pofonokat ismert közgazdászoktól, elemzőktől, a piactól azért, mert amilyen pakkot felvállalt a Gyurcsány-kabinet a szóban forgó, és a jelek szerint most Bajnai-csomagként újfent terítékre kerülő akcióterv helyett, az csak meghosszabbítja Magyarország agóniáját, nem vezeti ki a gazdaságot az egyre mélyülő gödörből, és nem kecsegtet azzal, hogy kitörjünk az adósságspirálból. Az újra elővett csomag egyébként sok közös pontot mutat az elmúlt három évben a kormányzaton kívülről érkezett [2] három programmal, amelyek egytől egyig azt célozták, hogy a fejlettségünkhöz és térségbeli versenytársainkhoz képest [3] is túlzottan nagyra hízott szociális, jóléti kiadásokat célzottan és jelentősen [4]megkurtítsák, ezáltal egyrészt forrást teremtsenek a nagymértékű adócsökkentésre, másrészt a rossz ösztönzők kiiktatásával igyekezzenek a munkaerőpiac felé terelni a lakosságot, emeljék az európai összevetésben kirívóan alacsony foglalkoztatottsági szintet.


(Index, mno, hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Színjáték és teljes bukás - Me
  2009-03-28 21:58:34, szombat
 
  2009-03-28 20:26
Színjáték és teljes bukás - Megegyeztek Bajnairól? (+videó)

A pártelnöki posztról is lemond Gyurcsány Ferenc, akit az elnökségi ülésről kiszivárgott hírek szerint a megyei elnökök mondattak le. Utódja Szekeres Imre lehet az MSZP élén. Információink szerint az SZDSZ az MSZP már korábban megállapodott Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltségéről.


http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=7838

Gyurcsány Ferenc a jövő héten benyújtja lemondását pártelnöki tisztségéről és a jövő vasárnapi rendkívüli kongresszuson új pártelnököt választ az MSZP. A politikus mindezt kibővített elnökségi ülése után mondta újságíróknak.

Bejelentése után Gyurcsány Ferenc tüntetők pfujolása közepette autójába ült és távozott a szocialisták székházából. Gyurcsány elmondta azt is: 12 órán belül lesz kormányfójelöltje az MSZP-nek. A hírTV helyszíni riportere úgy értesült, hogy Gyurcsány nem akart lemondani pártelnöki pozíciójáról, a távozásra a megyei elnökök bírták rá.

Egy másik kiszivárgott magyarázat szerint viszont megint Gyurcsány diktálta a feltételeket, és azzal zsarolta az MSZP-t, hogy csak akkor távozik, ha az általa kiszemelt jelölt kerül a kormányfői székbe. Ez a jelölt Bajnai Gordon, aki 2006 óta szolgálta különböző minisztériumok élén Gyurcsány Ferencet. Ez a megoldás kísértetiesen hasonlít a Putyin-Medvegyev és a Blair-Gordon Brown-cseréhez.

Távozása után a szocialista politikus - akit a tüntetők le is köptek - a Képviselői Irodaházba, az MSZP frakcióülésére sietett. A "Fehér Házba" folyamatosan érkeznek az MSZP-s képviselők, ám hírzárlat van: nem nyiltakoznak a sajtó képviselőinek. Az újságírókat nem engedik be az épületbe, kordonnal zárták el a bejáratot, és rendőri csapatszállítók érkeztek a helyszínre. A hírTV riportere szerint a képviselői irodaházban van Kóka János is, ám ő sem nyilatkozott Bajnai esetleges támogatásáról.

Színjáték

Az SZDSZ-től kiszivárgott hírek szerint a liberálisok és az MSZP már korábban megegyeztek Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltségéről. Ezt a változtatást már csak este, a szocialista frakció torkán kell lenyomniuk.

Karsai megdöbbent

Bajnai Gordon jelölése megdöbbentette Karsai Józsefet. A szocialista politikus a hírtévének a frakcióülés előtt úgy nyilatkozott: nem tartja alkalmasnak a fejlesztési és gazdasági minisztert a kormányfői posztra. Bővebben>>>

Ismeretség a KISZ-es időkből

Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon ismeretsége a KISZ-es időkig nyúlik vissza. Bajnai Gordon egykoron az ,,Unió a Demokratikus Szocializmusért" elnevezésű alternatív ifjúsági szervezetben éppen Gyurcsány Ferenccel hirdetett közösen platformot. A rendszerváltozás után másfél évig ugyanannál a cégnél dolgoztak.

A jelenlegi fejlesztési és gazdasági miniszter korábban a Richter, a Mol, a Matáv, az OTP és más cégek tőzsdére vitelében is közreműködött.

Bajnai és a visszaélések

Célpont című műsorunk több visszaélést is feltárt a Bajnai-vezette Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél, számos ügyben oknyomozó riportjaink nyomán indult vizsgálat. A Bajnai vezette Wallis Rt. volt a tulajdonosa az ötmilliárd forintos veszteséggel csődbe ment és felszámolt Hajdú-Bét Rt.-nek, amely több tízmillió forinttal maradt adósa a beszállító baromfitenyésztőknek. Közülük többen öngyilkosok lettek. Bővebben>>>

Oszkó mint pénzügyminiszter?

Az MSZP megyei elnökeinek találkozójáról kiszivárgott értesülés szerint Bajnai potenciális miniszterelnök-jelölt pénzügyminisztere Oszkó Péter lenne. Oszkó a Reformszövetség tagja, a Deloitte Magyarország elnök-vezérigazgatója.

Oszkó Péter viszont úgy nyilatkozott: ,,Manapság nehezen tudnám ezt elképzelni. Még nem tettem meg mindent a cégért, így a távozásom cserbenhagyással érne fel. Ráadásul fontosnak tartom a gyerekeim nevelését is; majd ha egyetemisták lesznek, megfontolom."

(hírTV, Index, FH, MNO)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1147 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 801
  • e Hét: 6553
  • e Hónap: 10298
  • e Év: 163794
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.