Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
Idealizált jólét
  2009-03-04 22:02:29, szerda
 
  Idealizált jólét


Írta: Magyar Sors Online 2009. március 04. szerda, 18:56

A globalizált gazdasági világ erőszak szlogeneket gyárt diktatúrájának eladása, terjesztése érdekében. Minden lokalitás beleesett a csapdába, sőt a boldogulás futószalagára emeli azokat, akik feltétlen kiszolgálói, haszonérdekük képviselője.

Idealizált jólét


A legfontosabb az idealizált kapitalizmus számára az engedékeny tömegek előállítása


( http://vimeo.com:80/3422100).


Mert mint tudjuk, az önként dalolva önmaguk jövőjét tönkretevők, a legideálisabb embertípusok a haszon számára. Drága jó hazánk elitértelmisége már rég feladta a logikus gondolkodás és normális életvezetésen alapuló társadalmi berendezkedés humánerkölcs minimumára épülő rend kialakításának még csak a lehetőségét is, mert egyszerűbbnek és kényelmesebbnek gondolja a globál-szlogenek mögé bújva kiszolgálni az idealizált kapitalizmust.

A legegyszerűbb, hirdeti a mindenkori hatalmat képviselő értelmiség, lemásolni a jól bevált sémákat. Csakhogy nincs a globális gazdaságra, mint éhes farkasra, megfelelő és kielégítő gazdasági berendezkedési forma, így az erőfölénnyel visszaélő gazdasági hatalmak, mint hivatott papjai az emberiségnek, kiterjesztik erejüket a gyengébbekre. Soha nem vizsgálta a győztes fél, hogy a saját és a legyőzött társadalom számára a kigondolt államforma megfelelő e, így a győztes vezető akár beteges, diktatórikus ideológiájára épült és épül fel jelenleg is sok állam. Mert a világon sehol sem a logika és az igazság szerint kormányoznak, hanem az érvényben lévő törvények alapján, ám ha végig gondoljuk az emberiség történelmi fejlődését, mennyivel logikusabb az emberi logika belátó- ítélőképességére bízni a döntést, mint a manipulált jogra. Mindenki tudja és tisztában van ugyanis azzal a nyilvánvaló aljassággal, hogy a pénzhatalom olyan jogalkotást generál, amilyet akar.

Jelenleg ugyanis nincs relatíve rossz és relatíve jó, csak gazdasági érdek.

Történt az emberek meggyőzésének, - mint azt Botond Gyula dr. írja a Média-mágia című könyvének ismertetőjében: ,,Jelen korunkat a kommunikáció mintegy globális háló szövi át és uniformizálja. Ennek tárgyi feltétele a tömegmédia, ám a hatékonyságért végső soron a szuggesztibilitás felelős, vagyis az a tudati reflex, melynek köszönhetően virtuális jeleket valóságos tapasztalatokként kezelünk."- legmocskosabb eljárása, a hazugságok sulykolása, így egy bizonyos hipnotikus beteljesedésként az állam rossz gazda lett. Természetesen a logika különbséget tesz magánvagyon és közvagyon közé, ám megfelelési kényszerében az értelmiség már odáig ment, hogy szent fogalomként emlegette a privatizációt, holott minden született lélek felismeri, hogy a létezéshez csak kölcsönkapjuk az emberi tapasztalást, így időleges bármilyen haszon- és hatalomburjánzás. No, ugye nincs olyan spirális növekedés, amely ne volna véges, így a kialakult priváthaszon olyan mérvű terjeszkedése sem lehetett végtelen, amely az egész világ bebutításával elérhette volna, hogy az illúzióként beállított jólét kiterjeszthető az emberiségre, de legalábbis a kultúrvilágként emlegetett társadalmakra.
A hazugságok sulykolására, azért volt szükség, hogy engedékennyé váljék a tömeg, és mint az állatok az akolba terelés után, képtelenek legyenek önmaguk ellátására, ami által bármi végrehajthatóvá válik velük és általuk, mert felismerik, hogy csak az az életben maradásnak az egyetlen lehetősége, ha engedelmeskednek. A kör bezárul.

A jelenlegi magánvagyon szent és sérthetetlen, ám ami ez idáig termelte, generálta a hiper-hasznot, a bankszféra, mivel kezdi kilehelni lehetőségei határát, újra államosításra kerül, azaz közvagyonná teszi a pénzhatalom, mint minden veszteséges struktúrát. Történetesen semmi más nem történik jelenleg a világban, mint érvényesíti a győztes -az idealizált kapitalizmus által a pénzoligarchiák-, a hatalomgyakorlás jogosultságát a világgazdaság fölött. A hatalom megtartásának érdekében megpróbálja feláldozni legkedvesebb bárányát, a bankrendszert, ám mivel kezes bárányához - a tőzsdéhez- ragaszkodik, így a kapzsiság önemésztésbe kezdett.
Amennyiben a társadalmak, óriási erőfeszítések által, nem próbálják magukra ölteni az emberarcukat, úgy az oligarchiák egyre több háborút fognak kiprovokálni, annak érdekében, hogy győzelmi ideáljuk fennmaradhasson.

A küszöbén toporzékolunk tehát a világgazdasági válság által - ,,sárga veszedelem", hiszen a kínaiak áruit azért kell a világnak felvásárolnia, azért van elárasztva a világ minőségileg gagyi termékekkel, mert nem voltak hajlandók a pénzoligarchiák megfizetni a kínai munkaerőt, inkább hiteleztek, ami tulajdonképpen bankjaik elzálogosításához vezettek, hogy újabb munkaerőforrást igénybe vegyenek részesedéseket osztottak é s egyre kevesebb maradt, jutott-egy olyan hatalmi harcnak, amiben minden nemtelen fegyver bevetésre fog kerülni.



A gazdasági világháború kellős közepén tartunk, így bármiféle jólét csak idealizált virtuális valóság által képzelhető el.

Gavallér János


2009.03.05.


http://magyarsors.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=3573:ga valller-janos&catid=68:gavaller&Itemid=242
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Liszkával fenyegetőznek - cigá
  2009-03-04 21:55:25, szerda
 
  Liszkával fenyegetőznek - cigányterror Szolnokon is
2009. március 4. 22:23:17

Egyetlen család miatt rettegnek a szolnoki Alcsi út lakói. Elmondásuk szerint a népes família kiskorú gyermekei az együttélés legminimálisabb szabályait felrúgva folyamatosan megfélemlítik, terrorizálják az ott élő idős embereket.


Kérjünk tőlük is bocsánatot,
mondaná a Tatárszentgyörgyön magyarokat gyalázó lelkész

Felháborodott szolnoki polgárok egy egész ,,telep" képviseletében keresték fel szerkesztőségünket - írja a Szóljon, alább a folytatás.

— Az Alcsi és Üteg utca környéki lakók nevében, végső elkeseredettségünkben fordulunk önökhöz. Áldatlan állapotok uralkodnak felénk. Jó lenne, ha foglalkoznának a problémánkkal, mert félő, hogy előbb-utóbb vér fog folyni — kezdte meglehetősen zaklatottan mondandóját Tóth Péter.
— Hetedik éve élek az Alcsi utca végén, s egészen a közelmúltig semmi gondunk nem akadt. Nyugodt, békés környék volt, ahol senkinek nem kellett félnie. Két éve azonban egy új család költözött az utcába, s azóta felbolydult méhkassá vált a terület. Állandósultak az állatlopások, a fakivágások, a gyerekek az utcán randalíroznak, késsel hadonásznak, a lakatlan épületeket széthordják, egyszóval megfélemlítik az ott élőket. Nekem már a fél erdőmet derékban megcsonkították, több millió forintom bánta a helyreállítást. Jeleztük problémánkat az önkormányzatnak, a rendőrségnek, a gyámügynek, de úgy érzem, szélmalomharcot folytatunk. Jogi útvesztőbe kerültünk, igazából senki nem tud nekünk segíteni — sorolta Tóth Péter.
— A kisebb gyerekeket szándékosan a kerékpározók elé lökik, hogy aztán vitát, veszekedést, lökdösődést szítsanak, az autókat megdobálják, állandóan Olaszliszkát emlegetnek, ha szóvá tesszük nemtetszésünket. A kétéves kisgyerek rendszeresen egyedül, felügyelet nélkül kószál kint az utcán, már vagy ötször kellett az úttestről nekem bekísérni a portára — veszi át a szót Rigó András. — Többször is kénytelenek voltunk kihívni a rendőröket, de idáig mindig csak szabálysértési eljárást lehetett kezdeményezni ellenük — tette hozzá.
Hogy nem ismeretlen a probléma a szolnoki önkormányzat előtt, jelzi, hogy érdeklődésünkre Vörös Miklós polgármesteri tanácsadó kapásból tudott válaszolni.
— Még mielőtt az Alcsi út lakói felkerestek volna a gondjukkal, a polgármesteri hivatal már a rendőrség, a közterület-felügyelet, a polgárőrség, és a cigány kisebbségi önkormányzat és néhány nagyobb cigány család vezetőjének bevonásával egy új stratégia kidolgozásába kezdett. Az elmúlt hetek, hónapok pattanásig feszült közhangulata miatt úgy éreztük, inkább elébe megyünk az eseményeknek, nem várjuk meg, míg nálunk is a veszprémihez vagy a hevesihez hasonló bűncselekményekre, etnikai villongásokra kerül sor. Felkértük Kozák Ferencet, a cigány kisebbségi önkormányzat elnökét, hogy tegyen javaslatot, miként lehetne csökkenteni a meglévő feszültséget. Így került szóba például a cigány polgárőrség létrehozása, vagy hogy az inkriminált környékeken legyen egy olyan személy, aki vezetőként felügyelné a területen lakók életvitelét. Meggyőződésem, csak közös összefogással lehet úrrá lenni a problémákon.
— Nem ismeretlen terep számunkra az Alcsi út környéke — felelte azonnal Bajári Attila alezredes, Szolnok rendőrkapitánya. — A közrend, a közbiztonság szavatolása a jogsértés kivizsgálása, felderítése a rendőrség feladata, s ezt minden körülmények között végrehajtjuk. Az ottani balhék nagy része, csekély értéke miatt csupán szabálysértési eljárást von maga után, s mi ezt rendszeresen továbbítjuk is a polgármesteri hivatalnak, ám egyéb ,,szankciót" nem alkalmazhatunk. A lakók első bejelentései után fokoztuk a rendőri jelenlétet a környéken, bízunk benne, ennek hamarosan kézzelfogható eredménye lesz. Egyedül azonban a rendőrség sem tud rendet tenni, szükség van más szervek, mint például a gyámhatóság vagy önkormányzat segítségére. El kell azonban ismerni, a lakók szubjektív közbiztonsági érzete a környéken jelenleg rosszabb az átlagosnál. A igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az emberek nem szeretnek tanúskodni, bejelentéseik alkalmával nem vállalják a jegyzőkönyvezést, az eljárási bürokrácia sajnos komoly visszatartó erő számukra. Így pedig a mi kezünk is meg van kötve — mondta.
Legutóbb pénteken késő délután tettek bejelentést az Alcsi utcából. Egy kisbusznyi rendőr, a ,,guruló szolgálat" tagjai mentek ki a helyszíni riasztásra, és gyorsan megnyugtatták a felbolydult kedélyeket. A hét vége csendben, nyugalomban telt.
Ezek után természetesen honlapunk is körülnézett a környéken. Kísérőnek Kozák Ferencet kértük meg. Mérhetetlen szegénység, szemét, sártenger fogadott bennünket. Mintha az enyészet költözött volna az Alcsi és Üteg úti cigánysorra. Omladozó épületek, bedeszkázott, vagy éppen újságpapírral pótolt ablakok, kóbor kutyák tucatja bizonyította, a telep nemhogy a XXI., de még a XX. század normáit, életszínvonalát sem érte el. Nem csak felnőttekkel, hanem általános iskolás korú gyerekekkel is találkoztunk a délelőtti órákban a házak között.
— Tóth Péterék minket is megkerestek gondjukkal, s azonnal kézbe vettük az ügyet — tudtuk meg Kozák Ferenc elnöktől. — Nem szeretnénk, ha elfajulna a vita és etnikai probléma adódna belőle. Már ki is jelöltem a területre egy megbízottat, aki nyomást gyakorol a családra, aki figyelemmel kíséri minden tettüket, cselekedetüket. Nem hagyjuk, hogy miattuk másoknak is szégyenkezniük kelljen. A bűn visszaszorítása közös érdekünk, egyetlen roma ,,balhéja" az általánosítás miatt valamennyi cigányra rossz fényt vett. Azt kérném azonban az itt élőktől, hogy ne az ellenségeskedéssel, hanem a békés egymás mellett éléssel foglalkozzanak. Szolnokon szerencsére nem olyan rossz a helyzet, mint az ország más területein. Ígérem, mi a magunk részéről mindent elkövetünk, hogy ismét nyugalom legyen a környéken.
A telepen korábban Mozsár Kálmán szava számított szentírásnak, ám az idős ember az elmúlt hetekben nem volt otthon. Ez idő alatt kerültek felszínre a korábban szunnyadó problémák.
— Mikor a hét végén hazatértem, és meghallottam a történteket, azonnal megkerestem Tóth Pétert és elnézést kértem az elmúlt napokért. Biztos vagyok benne, hamarosan ismét béke és nyugalom költözik vissza a telepre. Én negyven éve élek itt, de korábban soha nem volt különösebb probléma az itt lakók között. Ígérem, most sem lesz — mondta.
— Úgy érzem, nem tudunk jót lépni — véli Tóth Péter, az egyik Alcsi úti lakó. — Jártunk a gyámhatóságnál is, de a megoldás kulcsára nem leltünk. Ha a család nem kapja meg a különböző segélyeket, arra hivatkozva lop, hogy nem tud megélni. Ha megkapja, mi juttatjuk ingyen pénzhez. Ha a gyerek iskolába jár, magatartásával hátráltatja az oktatást. Ha nem jár, magával szúr ki, mert képtelen lesz a felzárkózásra. Kozák Ferenccel történt pénteki megegyezésünk után ugyan valóban nyugodtan telt a hét vége, ám ma reggelre ismét friss vágásnyomokat találtam az erdőben. Tucatnyi fát vágtak ki ismeretlen tettesek. Nem tagadom, megegyeztünk egy biztonsági szolgálattal, értékeink védelme érdekében a legveszélyesebb területeket lézeres kamerákkal látjuk el, így talán sikerül kézzel fogható bizonyítékkal szolgálni a rendőrségnek, kik követik el a bűncselekményeket, szabálysértéseket.

Forrás: Kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az utolsókat rúgja az Európai
  2009-03-04 21:08:57, szerda
 
  Az utolsókat rúgja az Európai Unió?
2009. március 4. 19:10:00 Privátbankár

A "Titanic-hangulatú" rendkívüli brüsszeli csúcstalálkozó után az Európai Uniónak be kell bizonyítania, hogy a gazdasági válságkezelésben nem a problémát, hanem a megoldást jelenti. Ennek feltétele a közös uniós gazdaságpolitika kialakítása az euróövezet politikai irányításával, véli Bernard Guetta külpolitikai elemző, a Libération című francia baloldali napilap megjelent publicisztikájában.

A francia elemző szerint az Európai Unió állam- és kormányfőinek vasárnap Brüsszelben tartott rendkívüli csúcstalálkozóján "semmiről sem született döntés", mert a Magyarország által az újonnan csatlakozott országoknak javasolt stabilizációs és integrációs program és a Franciaország által az európai autóiparnak javasolt mentőöv elutasítása helyett az egyedi esetek kezelése "semmit sem jelent".

A hajó csak azért nem süllyedt el - írja Guetta -, mert az európaiaknak sikerült elkerülniük nyilvánosan a széthúzást, elítélték a protekcionizmust, és kilátásba helyezték, hogy esetleg lerövidítik az ERM-II. árfolyamrendszerben kötelezően eltöltendő - jelenleg két évi - időszakot az eurócsatlakozásra váróknak.

Az elemző figyelmeztet: először fordul elő, hogy egy nemzetközi válság az európai szolidaritást teszi próbára, szociális és várhatóan politikai elégedetlenséget is okozva a tagországokban. A helyzet azért is veszélyessé vált, mert az európai parlamenti választásokon a választók maguk fognak ítéletet mondani az EU-ról, amely egyre kevésbé tűnik lelkesítőnek. A közös megoldások hiányában pedig a választók feltehetően a nemzeti, köztük protekcionista megoldások közül fognak választani, hangsúlyozza a politológus.

Arra is felhívja a figyelmet, hogy nemcsak az EU egységének a szétesése fenyeget, hanem az is, hogy a tagországok az eddigieknél is rosszabb gazdasági helyzetbe kerülnek. "A legtörékenyebbek meggyengülése a kereskedelmi kapcsolatok visszaeséséhez, azaz a jelenlegi belső piac legerősebb pilléreinek, első helyen a német export csökkenéséhez is vezet", tette hozzá.

Véleménye szerint Európában nincs egyetlen olyan erős ország sem, amely egyedül befolyással bírna a globalizált világgazdaságban, és olyan sincs, amely egyedül hallatni tudja hangját a nemzetközi politikai színtéren, ezért a jelenlegi válság arról is szól, hogy milyen erőviszonyok fogják meghatározni a XXI. századot. Ezen okból is "nagyobb sebességre kell kapcsolnia az EU-nak és be kell bizonyítania, hogy nem a problémát, hanem a megoldást jelenti", mutat rá az elemző.

A megoldáshoz pedig Guetta szerint négy feltételnek kell teljesülnie: Nicolas Sarkozy francia államfő javaslata alapján politikai irányítást kell adni az euróövezetnek, azért, hogy kialakuljon olyan közös uniós gazdaságpolitika, amely mögé minden tagállam fokozatosan felsorakozhat. Ezt követően a nagy európai infrastrukturális beruházásokhoz európai kölcsönöket kellene elindítani, amelyek egyformán támogatnák a gazdaságilag leggyengébb és a legerősebb uniós tagokat. Harmadik lépcsőként az európai ipari ágazatok jövőjéről kellene közös politikát kialakítani, az Airbus mintájára, negyedik feltételként pedig - azért hogy az előző három megvalósulhasson - Guetta szerint az európai állampolgároknak magukévá kellene tenniük az európai gazdasági összefogás gondolatát.

(MTI)


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kövér László és a Reformszövet
  2009-03-04 21:07:33, szerda
 
  Kövér László és a Reformszövetség
Heti Válasz 9. évfolyam 9. szám, 2009.02.26

Egy húron pendült Kövér László és a Reformszövetség a hétvégén. Mindketten az ország állapotáról mondtak lesújtó véleményt. Más-más szavakkal. Más-más megközelítésben, de egymáshoz tökéletesen passzoló, egymást feltételező tartalommal.

A Demján Sándor kezdeményezte szervezet a múlt szombaton nyilvánosságra hozott javaslatcsomagjával vallott színt. Eszerint négy év alatt az állami kiadások ötödét kellene lefaragni. Többek között eltörölni a 13. havi nyugdíjakat, befagyasztani a költségvetési szféra béreit, a családtámogatásra és szociális ügyekre szánt pénzeket jelentősen megkurtítani, tovább nyesegetni az oktatás és az egészségügy támogatását, és privatizációs bevételekkel apasztani az államadósságot.

A mentőprogram társadalmi hatásait egyenesen dermesztőnek nevezte a kormányfő. Nagyon helyesen. Csak azt mulasztotta el hozzátenni, hogy a Reformszövetség az orvoslandó baj dermesztő nagysága miatt (értsd, sokan belepusztulhatnak) rakta össze a súlyos pakkot.

A Fidesz választmányi elnöke azt ecsetelte a Kisgazda Polgári Egyesület rendezvényén, hogy a Gyurcsány-kormány és az AIDS hatásmechanizmusa semmiben sem különbözik egymástól. Mindkettő az immunrendszert teszi tönkre, hogy aztán a beteget egy aprócska fertőzés is padlóra küldje.

És lássuk be, most dermesztő időknek nézünk elébe, amikor nem egyszerűen a tetszhalott állapotú gazdaságba kellene életet lehelni, de vele a nyakunkba szakadó demográfiai, népegészségügyi és etnikai bajokat is kezelni, gyógyítani, ami egyszerre szinte lehetetlen.

A két egybehangzó vélemény között az a nyilvánvaló különbség, hogy míg az egyik a felelőst, a másik a megoldást hangsúlyozza. Kövér Gyurcsányék eltakarítását tekinti elengedhetetlen feltételnek, hogy az ország lefojtott energiái felszabadulhassanak. A Reformszövetség pedig rendkívüli fájdalmakat okozó gyógytechnológiák egész sorát látja szükségesnek a gyógyuláshoz. De sem az egyik, sem a másik helyzetleírással nem jutunk sehová.

A Reformszövetség nem valósíthatja meg elképzeléseit, mert bár lenne kompetenciája, nincs demokratikus felhatalmazása. Ám ha gyors elhatározással párttá alakulna, a "dermesztő társadalmi hatású" javaslatcsomagjával talán be sem jutna a parlamentbe.

A Fidesznek nem kell elhatározásra jutnia, hogy versengő párt legyen; ma is az, és aligha kérdéses, hogy - a szocialisták elmúlt hétévnyi kormányzásának következményeként - toronymagasan nyerne a választáson. Tény azonban, hogy a legnagyobb ellenzéki erő nem ecseteli az elkerülhetetlen kínokat, csupán azzal biztat, hogy - akár az 1998 és 2002 közötti kormányzati feladatokat - ezt is meg tudja oldani.

De mindegy is, ki mit mond, mert választási lehetőségünk nincs. Van egy dermesztő és talán eredményre vezető programunk. Van egy nagy támogatottságú politikai erőnk. És van egy mindannyiunkat fogságban tartó, súlyosan leszerepelt kormányunk, amelynek szavát se a piac nem honorálja befektetéssel, se a választópolgár bizalommal, s amely egyedül az IMF és az Európai Központi Bank lélegeztetőgépének köszönheti túlélését.

Bár látjuk az ide vezető okokat, és ismerjük a lehetséges kivezető utat, mégis elszenvedjük, hogy Gyurcsány Ferenc csődbiztost játszik. Holott reménytelen mozdulatlanságunkban vele csak a csőd biztos.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Demján: ha a politika nem igye
  2009-03-04 21:06:09, szerda
 
  Demján: ha a politika nem igyekszik, az utca kiveszi a kezéből a hatalmat

A nagyvállalkozó szerint nincs olyan ember Magyarországon, akit a változás ne érintene negatívan
2009. március 04. 18:59

Magyarország a világgazdasági válságtól függetlenül is beteg. Változtatásra van szükség. Mindenki hazudik, aki azt mondja, hogy ezt fájdalommentesen meg lehet csinálni - mondja a Magyar Narancs legfrissebb számában megszólalva Demján Sándor nagyvállalkozó, a Reformszövetség egyik alapítója.

A hetilap csütörtökön megjelenő számában olvasható, az MTI-hez már szerdán eljuttatott interjúban a nagyvállalkozó azt a közeget is bírálta, amelyben a gazdasági válság kezelését célzó anyaguk az utóéletét éli. "Nincs olyan ember Magyarországon, akit ez a változás ne érintene negatívan. A politikai pártok többsége még ígérget, hogy meg lehet úszni fájdalom nélkül, de ez nem igaz. A sajtó pedig ahelyett, hogy a helyzetet elmagyarázná, a Reformszövetséget próbálja benyomni a politikába" - jelentette ki Demján Sándor.

"Az emberek a politikusokban egyáltalán nem bíznak"

Arra a kérdésre, hogy vajon miért lenne "ördögtől való", ha a Reformszövetség politizálna a javaslatával, azt válaszolta: a kezdeményezésükben részt vevő szereplők, alapítók egyike sem akar magának politikai állást. De még fontosabb, hogy a lakosság elhiggye, ez a program reális - amin csak segít, ha egy semleges, nem a politikai hatalmat akaró szervezet teszi le az asztalra - tette hozzá, s magyarázatként megjegyezte: ez azért jó, mert "az emberek a politikusokban egyáltalán nem bíznak".

Azt mérlegelve, hogy mi a legjobb, ami az anyaggal megtörténhet, Demján kijelentette: van itt egy beteg ország, amelyről a Reformszövetség adott egy diagnózist, és ahogy egy műtétet megelőzően összegyűjtik a tapasztalatokat, most egy szakértőkből, tudósokból, közgazdászokból álló csapat összeszedte, hogyan lehet ezt az esetet a leghatékonyabban gyógyítani. "Idáig tart a Reformszövetség tevékenysége. Dönteni a javaslatainkról a politikának kell" - hangsúlyozta.

A kormány eddigi lépéseiről szólva megjegyezte, a Reformszövetség elismerte azt, hogy a Gyurcsány-kormány egyáltalán lépett végre. Mint mondta: komoly eltolódás, hogy a forgalmi típusú járulékokra kerül át a hangsúly a munkáltatói terhekről, és "a saját bázisukkal is szembe menve" hoztak meg intézkedéseket.

"Bár az emberek fejében ez úgy jelenik meg, mintha a politikusoknak az lenne a perverzitása, hogy embereket sanyargasson, és ezt a hitet a mindenkori ellenzék tüzeli is. Pedig a politikusnak épp az ellenkezője az elemi érdeke, és amikor ilyen lépésre szánja el magát, akkor mindig kényszerhelyzetben van" - mutatott rá.

"Rossz pénzhez jó pénzt nem teszel"

Demján szerint tehát két dolgot lehet elmondani: a kormány illetékesei jól menedzselték az októberi pénzügyi krízist, és léptek. Más kérdés, hogy szakmailag ezt elegendőnek ítélik-e vagy nem - folytatta, jelezve: "ha jövő év áprilisát úgy érjük el, hogy nem történnek további érdemi lépések, akkor elköltöttünk fölöslegesen újabb 20 milliárd eurót, és még jobban meg lesz terhelve a versenyképes termelés".

Jövő április után még az is előfordulhat, hogy velünk statuálnak példát, mert nem tettünk eleget a saját megmentésünkre - jelentette ki Demján, aki hamis illúziónak nevezte azt a felvetést, hogy a piacok összenövése miatt az uniós cégek úgysem hagyják elveszni itteni befektetéseiket. Úgy fogalmazott, "van egy gazdasági szabály, amit minden üzletember ismer: az, hogy rossz pénzhez jó pénzt nem teszel. Ha Magyarországon nem látják a racionalizálást, a változást jövő áprilisig, akkor nem fognak pénzt belenyomni".

Demján szerint az életszínvonal visszaesésére másként reagálhatnak a különféle társadalmak. "A kínai kibírja, az indiai is. Európa már más tészta" - mondta Demján Sándor, aki szerint "demokráciában az utca hamarabb dönt el dolgokat, mint diktatúrában". Ha a politika nem igyekszik, "az utca ki fogja venni a kezéből a hatalmat". Ha az embereket nem világosítják fel szemléletes módon, egyszerű eszközökkel, akkor annak az lesz a vége, hogy nem fogják megérteni, hogy mi történik. A sajtó és az értelmiség felelőssége, hogy ezt közvetítse - emelte ki Demján Sándor.

Forrás: hirado.hu/MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még több történelmi mélypont e
  2009-03-04 20:55:11, szerda
 
  Még több történelmi mélypont előtt áll a forint

2009. március 4., szerda 19:48 InfoRádió


Újabb történelmi mélyponton állt ma a forint árfolyama. Az elemző szerint a környező országokéval ellentétes árfolyammozgás azt mutatja, hogy a forint levált a régió devizáiról.



Szerda délelőtt háromnegyed tíz tájékán jelentős forinteladói nyomás lépett fel a piacon, amelynek következtében 307-308-ról egészen 312 forintig ugrottak fel az euróval szembeni jegyzések, vagyis újabb történelmi mélypontot ért el a magyar fizetőeszköz árfolyama - mondta az InfoRádiónak nyilatkozva a portfolio.hu internetes portál elemzője.

Weinhardt Attila szerint a forintgyengülésnek nem volt közvetlen kiváltó oka, de tény, hogy egy nagy londoni bank nagy tételben kezdett el eurót vásárolni. A szakértő úgy véli: az árfolyamgyengülés másik oka az lehetett, hogy olyan átrendeződések történtek a lengyel zlotyval és a cseh koronával szembeni forintárfolyamban, amelyek következtében a befektetők a régió államaitól külön kezdték kezelni Magyarországot.

Eddig az volt a tendencia, hogy a forint együtt mozgott a régió országainak fizetőeszközeivel, de most úgy tűnik, ez változni fog, hiszen a zloty és a korona nem gyengült. Ez kedvezőtlenül érintheti a magyar fizetőeszközt - hangsúlyozta a szakértő, aki szerint rossz jel, hogy Magyarországot kezdik külön kezelni.

Weinhardt Attila kiemelte: a befektetők már újabb pszichológiai szinteket adnak meg, és a következő forinttartományt már 320-ra teszik. Nagy kérdés, hogy a kormány és a Magyar Nemzeti Bank megszólal vagy beavatkozik-e - mondta az elemző, aki szerint a kialakult helyzet tesztelése is a piacnak: vajon az MNB milyen árfolyamszintnél szánja rá magát az intervencióra?
Hanganyag: Kocsonya Zoltán
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Budapest után Ciszjordániában
  2009-03-04 20:41:11, szerda
 
  Budapest után Ciszjordániában építtetnek legtöbbet a zsidó telepesek
2009. március 4. 20:56:22

A Sálom Áhsáv (Béke Most) nevű mozgalom közölte, hogy az izraeli Építés- és Lakásügyi Minisztérium kidolgozta a megszállt Ciszjordániában építendő 73302 lakóegység tervét. A tárca vezetője természetesen tagadja a mozgalom által megszellőztetett terv valódiságát, még akkor is, ha a grandiózus betelepítésre vonatkozó elképzelés számokkal és térképekkel együtt a jeruzsálemi kormány portálján is olvasható.


Előregyártott lakóegység érkezik

Az izraeli Építés- és Lakásügyi Minisztérium elkészítette és térképekkel kiegészítve publikálta a Ciszjordánia területén létesítendő újabb lakóegységek építési tervét. A zsidók által Judeának és Szamariának nevezett megszállt Ciszjordániában az izraeli minisztérium tervei szerint a közlejövőben összesen 73302 új lakóegységet építenek, s ebből 5722 lakást a megszállt és annektált Kelet-Jeruzsálemben.
A tervezett 73302 lakóegységből eddig 15156 építését véglegesen jóváhagyták, s ebből 8950 már meg is épült. Magyarán 58146 lakóegység építésének végleges jóváhagyására ezután kerül sor. Márpedig ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy a nemsokára hivatalba lépő Netanjáhu-kormány még a gázai vérengzést kivitelező mostaninál is szélsőségesebb lesz, akkor semmi kétségünk nem lehet arról, hogy a tervet jóváhagyják és a lakóegységeket felépítik. Ha a fentebb vázolt tervek megvalósulnak, a zsidó telepesek száma a megszállt területeken megkétszereződik, azaz több mint 600 ezer rasszista gyarmatosító lesz az 1967-ben elfoglalt palesztin területeken.
Izraelt hiába szólítják fel a világ képmutató politikai vezetői és szervezetei a zsidó települések létesítésének és a már meglevők kibővítésének abbahagyására. A most napvilágra került építkezési tervek értelmében csak a megszállt Gús 'Ecijon ('Ecijon Tömb) vidékén 17 ezer új lakóegységet építenek a régebbi zsidó települések határain túl. S ezen kívül a már meglevő zsidó települések lélekszámának megkettőzésére is kidolgozták a grandiózus terveket. Ilyen megkettőzendő zsidó települések például Béjtár 'Illit, Áriél, Giv'át Zeév, Máálé Ádumím, Efrát és Gevá' Binjámin.


Máálé Ádumím zsidó település

További megdöbbentő érdekesség, hogy mintegy 19 ezer lakóegység építését tervezik az úgynevezett ,,elválasztó kerítés" (néhol fal) nyomvonalán kívül eső zsidó településeken, így például a Hebron melletti Kirját Árbában, Áriélben, 'Immánuélben és Revávában.
A Sálom Áhsáv mozgalom hangsúlyozza, hogy az izraeli Építés- és Munkaügyi Minisztérium napvilágra került terve nem tükrözi a teljes valóságot, mert további több ezer lakóegység építéséről a kormánytól független zsidó települések helyhatóságai és magánszemélyek rendelkeznek. S ehhez mi tesszük hozzá azt, hogy az izraeli minisztérium tervében nem szerepelnek a megszállt Golán-fennsíkon építendő lakások sem.
Járív Openheimer, a Sálom Áhsáv mozgalom főtitkára az izraeli katonai rádióállomásnak március 4-én elmondta, ha a most napvilágra került lakásépítési tervet megvalósítják, akkor már nem lesz hol létrehozni a palesztin államot. ,,Önmagában az a tény, hogy ezt a tervet kidolgozták, csak azt bizonyítja, hogy nincs többé remény a két államot a két népnek elképzelés megvalósítására, illetve a palesztinokkal való megbékélésre" - jelentette ki Openheimer.


Katonaság védi a telepeseket

Zeév Bojm izraeli építés- és munkaügyi miniszter március 4-én a parlamentben a kormány hivatalos portálján is megjelent dokumentumot meghazudtolva kijelentette, hogy a 73302 új lakóegység építéséről szóló híresztelések alaptalanok.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info

Forrás: Kuruc.info

http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=Budapest_utan_Ciszj ordaniaban_epittetnek_legtobbet_a_zsido_telepesek_55377
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyakunkon a valóság
  2009-03-04 20:25:41, szerda
 
  2009. március 4.

Csontos Gábor : Nyakunkon a valóság
.
,,A liberális elmélet azt tanítja, hogy az olcsóbb termeléssel szemben a drágának meg kell hajolni. A gazdasági versenyben a legalkalmasabb felülmarad és a drága kínálat, ha nem talál megfelelő keresletre, beszünteti a termelést...Minő konzekvenciákat kellene a liberális gazdasági politika alapján az európai államoknak most levonniok? A válasz nem kétséges. A szolnoki kisgazda szűnjön meg búzát termelni, még akkor is, ha más nem terem meg a földjén, mert az argentínai pampák olcsóbban ontják szűz talajukon a búzát, mint a magyar Tiszavidék. A dunántúli cukorrépa termelő hagyja abba ezt a költséges passziót, mert a szubtropikus cukornád magas cukortartalmával és olcsó áraival okvetlenül meg fogja őt ölni. Végigmehetnénk a mezőgazdaság és a gyáripar úgyszólván valamennyi ágazatán, kimutatván, hogy az ismertetett tények nyomán az európai ipari és agrártermelés egyaránt kapitulálni kénytelen más, új földrészek elviselhetetlen versenyével szemben. A földeket újból lepje be az erdő, a kihűlt gyárkémények omoljanak le, és Európa népessége vegyen vándorbotot a kezébe s egy új népvándorlás rendjén vonuljon más, boldogabb égtájak felé, hol kedvezőbb körülmények között tud termelni, megélni és boldogulni..."

(Eckhard Tibor, A londoni világgazdasági konferencia mérlege, Külügyi Szemle, 1933.)

Rendkívüli ülésnapokat tartott a magyar Országgyűlés. Egyet 2009. január, a másikat február végén. A rendkívüliséget több tényező követelte ki: egyfelől az egyre súlyosbodó világpénzügyi -és gazdasági válság magyarországi hatása, másfelől egy Fidesz indítvány és egy népszavazási kezdeményezés: a parlament önfeloszlatása és előrehozott választások kiírásának elfogadása vagy elutasítása tárgyában. Előre borítékolni lehetett, hogy a rendkívüli ülésnapokon a teátrális felszólalások és riposztokon kívül sok nem fog történni. Utólag írom, hogy előre borítékolni lehetett a végeredményt: a nagy semmit, hiszen várható volt, hogy az előrehozott választások kiírását SZDSZ-es támogatással a látszólag kisebbségben levő kormánypárt gyorsan leszavazza. A világgazdasági -és pénzügyi válság iránti képviselői érdeklődést pedig jól jellemezte a fluktuáció, amikor is egy-egy képviselői felszólaláskor igen csak foghíjas padsorok néztek szembe a felszólalóval.
Ami a politikai osztályon kívül eső közvéleményt érinti, nekünk legfőbb gondunk az alapvetően pénzügyi, gazdasági jellegű kérdések, a lét -és életbiztonságunk megválaszolásának sorozata. Az egyszerű túléléséé. Az egyik napról, hétről, hónapról a másikra. Válságérzetünk kiindulási pontja továbbra is az óriási, a tavaly decemberben felvett 26 milliárd US$-os valutaalapi, világbanki és európai központi banki kölcsön, amivel a magyar államadósság (önkormányzati, lakossági és vállalati kölcsönök nélkül) eléri és meghaladja a 100-120 + milliárd US $-os, gyakorlatilag visszafizethetetlen összeget. Vagy másképpen, a Kincstár üres, söprűvel sem lehetne egy fillért sem találni benne, miközben az állami közvagyont széthordták, eladták. Az SZDSZ-es szlogen, az ,,állam rossz gazda" örve alatt sikerült az államot, a költségvetést, a többségi magyar társadalmat megfosztani mindazon pénzteremtő vagyontárgyától, amelyből származó bevétel, adójövedelem az államkincstárat gyarapította és biztosította volna az állami közfeladatok megfelelő, európai szintű ellátását. Miközben, párhuzamosan az állam kifosztásával, leépítették, felszámolták azt a termelői vagyont, amelyre alapozva a Kincsár bevételei szinten tarthatóak lehettek volna. Egy gyors 20 év, egy teljes nemzedékváltás alatt. (Erre a legutolsó példa a 200 éves múlttal rendelkező Diósgyőri Vasművek felszámolása. Nem csak munkahelyek szűnnek meg a felszámolással, hanem az a szakértelem is, amely a vaskohászathoz szükséges.)
Az Egyesült Államokból kiinduló banki, pénzügyi válság mára az egész világot átölelő gazdasági világválsággá nőtte ki magát. Ismert tény, hogy a nemzetközi média hathatós támogatásával egyre erősebbek azok a felhangok, amelyek azt sugallják: miközben a világ vezető bankjai és pénzügyi szervezetei áldozatként mutatják be magukat, állami, költségvetési pénzekért siránkozva, ugyanakkor önmaguk azok, amelyek ezt a katasztrofális pénzügyi -és gazdasági világválság feltételeit megteremtették, előkészítették és végrehajtották. Ezzel, gyakorlatilag, pontot tettek egy teljes nemzedéken keresztül ható thatcherista és reagenomista neoliberális gazdaságfilozófián és a washingtoni megegyezésen alapuló globális kiterjedésű gazdaság működésére. Davosban joggal vetették fel az óriási kereskedelmi többletet felhalmozó kínai, orosz, japán, indiai és az olajban gazdag arab államok vezetői, hogy miért kellene ezeknek az országoknak továbbra is finanszírozni az óriási kereskedelmi és államháztartási deficitet felhalmozó Egyesült Államok jóléti fogyasztását az amerikai állampapírok vásárlásával? S ennél a pontnál következik be a feloldhatatlan probléma. Miközben az elmúlt 20 évben ,,minden kereskedelmi út az Egyesült Államokba vezetett", s az amerikai fogyasztói szokásokat a különböző, világméretű tőzsdei buborékokból származó többletjövedelem finanszírozta, ezen idő alatt magában az Egyesült Államokban (is) leépítették a hazai termelői kapacitást. Vagyis, az amerikai belső termelést is globalizálták, kiszervezték. A ,,buy american", a ,,vásárolj amerikai termékeket" problémája pontosan ezzel a belső termelői kapacitáshiánnyal küszködik. Ha megfordul a termelés és szolgáltatások eddigi outsourcing, kiszervezés trendje, akkor az a világ globalizált gazdasági rendjében egy óriási válságot idéz elő. Összeomolnak a kizárólag az amerikai piacra termelő, termeltető gazdaságok. Itt, elsősorban az ázsiai országokra, Kínára, Indiára kell gondolni, amelyek szédületes gazdasági fejlődését (az évi 10-13+%-os GDP) növekedést az amerikai piac felvevőképessége jelentette. De Japán gazdasági visszaesése is itt keresendő. A japán autó -és elektronikai berendezések, stb. gyártásának java része is az amerikai piacot célozta meg. Mialatt, a japán gazdaságban is megtörténtek a kiszervezések a távol-keleti országok felé. Az amerikai kereslet visszaesésével a japán gazdaság szintén mély recesszióba süllyedt. Ahogyan a Nyugat-Európába irányuló, exporttermelésre átállított magyar gazdaság is. A probléma azonban nem áll itt meg. Az Egyesült Államokba irányuló késztermék volumen csökkenése kihat a nyersanyag-szolgáltató országok gazdaságára is. Az ausztrálok, a dél-afrikaiak vasérc és szén, a chilleiek réz, az oroszok olaj, stb. exportjuk jelentős csökkenése szintén kihat a gazdaságaik exportjövedelem beszűküléséhez, ami költségvetéseik csökkenéséhez, belső gazdasági életük finanszírozási problémáihoz, vagyis a társadalmi-szociális kiadásaik visszafogásához vezet. Nem téve említést a megrendelések befagyását követő gyárak, bányák, stb, bezárásához. A gyors, nagy létszámú munkanélküliség látványos megjelenéséhez. És, még nem tettünk említést a nemzetközi hitelválság okairól, és következményeiről.
Röviden összefoglalva: a világ egy gazdasági összeomlás küszöbéhez érkezett, amelyből való kilábalás csak egy új, a globális neoliberális gazdaság és az ahhoz fűződő monetáris politikai doktrínával való teljes szakítással kerülhető el. A másik út, ahogyan a nemzetközi sajtóban már utalásként találkozhat az olvasó az 1931-as Nagy Gazdasági Világválság kommentárjaiban: esetleg egy új, fegyverkezési verseny, ami világháborúba is torkolhat, számolhatja fel a jelenleg egyre mélyülő világgazdasági -és pénzügyi válság gazdasági, társadalom szociális következményeit. Igaz, még nem tudni, mely országra, országokra húzzák majd rá az ellenségképet, mint annak idején, 1938 után, hirtelen a náci Németországra.
Gyurcsány Ferenc & társai a magyar Országgyűlés kormánypárti és ellenzéki részekre osztott patkójában elfelejtettek ezekkel a tényekkel szembe nézni. Kiválasztottságuk tudatában. Az országot eljelzálogosították, mert továbbra is érvényben van az euroövezethez csatlakozás feltételeként a konvergencia program. És erre a konvergencia programra épül rá a valutaalapi feltételrendszerek szociális ellátórendszereket zsugorító csomagja. (Ahogyan az 1980-as évek első harmadától. Ami, végül is, nem csak súlyos gazdasági visszaesést produkált, hanem végérvényese lerombolta a ,,gulyás kommunizmus" és a ,,legvidámabb barakk" kádári mítoszát. Ezzel is támogatást nyújtva a Soros György 'Nyitott társadalmának', a Szabad Kezdeményezések Hálózatának kiválasztott haszonélvezői részére, a politikai és gazdasági hatalomba való gyors beintegráláshoz a tudatosan előkészített rendszerváltoztatás pillanatában.) A főáramlatú neoliberális közgazdászok (a Reformszövetségben tömörülve) további költségvetési szerkezet ,,átalakításról" és ,,szociális reformokról" beszélnek, ami, gyakorlatilag a magyar társadalom magánosításának teljes véghez vitelét jelenti. Annak érdekében, hogy mégis megvalósuljon a hazai nagy liberális álom a ,,szolgáltató és takarékos" államról, vagyis, hogy az állam csak adóbeszedőként működjön, és csak a 'szabadpiacon' résztvevők fizikai és fényűző megélhetésének biztonságáról gondoskodjon. Az 1930-as évek Nagy Gazdasági Világválságnál is mélyebb, immár az egész világot felölelő válság pillanatában. A társadalom többsége, a maradék 90+% pedig éljen meg úgy, ahogyan tud, egy többszörös fallal (Trianon és 1956 következményei, az EU, valamint a 20 éve tartó társadalmi-szociális elszegényítés hatásai) körülvett karámgettóban. Minden neoliberális szem a tényleges betonfallal körülvett, begettósított Gázára tekint. Könnyes szemmel és büszkeségtől dagadó keblekkel figyelik az eléheztetett palesztin tömegek kétségbeesett lázadásait leverő 'know-how-t', hogy tanuljanak és felkészüljenek. 2006. október 23.-a csak a nyitánya volt az onnan importált felkészülési periódusnak.
A társadalom érdekeit figyelemmel kísérő és az elmúlt 20 év egyre súlyosbodó szociális válságból kiutat mutatni szándékozó politológus társadalom frusztrált. Zavarodottságát, ugyanakkor a kiúttalanság érzetét a jelenlegi legnagyobb parlamenti ellenzék (Fidesz-KDNP) verbális fellépése, ugyanakkor teljes fizikai mozdulatlanságából adódó ellentéte okozza. Mintha az ellenzéki elit, megértve 2006. október 23.-a brutalitását is, engedelmeskedett volna a magyar társadalom totális gazdasági-szociális válságát előidéző (kül)Hatalomnak, az ország tényleges pénzügyeit kézben tartó nemzetközi bankárcsoportoknak, amelynek létét köszönheti, s visszavitte a politikát a Parlament épületébe. (Az utca helyet, amit a kialakult válság már megkövetel. A tömeg, pedig vezetők nélkül, csak egy anarchikus massza.) Ahol, szabályozott keretek között érvényesülhet a vélemény -és szólásszabadság, a radikális, elítélő ellenzéki verbalitás (különösen a kamerák előtt). Igaz, csak a parlamentben. Hiszen demokratikus jogállami keretek között élünk.
A szocialista színezetű, kisebbségi kormányzás Gyurcsány Ferenccel, SZDSZ-es, MDF-es országgyűlési támogatás-hátszéllel, valószínűleg kitölti a 4 éves ciklusát. Mert, sem az érdekelt politikai osztálynak, sem az exportpiacokkal rendelkező gazdasági (javarészt külföldi és néhány magyarországi tulajdonos) nagypotentátoknak, sem a külföldi hitelezői körnek nem érdeke, hogy kormányváltás történjen. A neoliberális elitnek azért, mert előbb még ki kell küldeni az Európai Parlamentbe 6 évre a megfelelően kiválasztott képviselőket. Akik biztonságot, politikai védelmet is jelentenek az itthon maradóknak. És ne feledkezzünk meg az Uniós pénzekről sem. Hiszen, rendkívül nagy a veszélye annak, gondolják, hogy egy esetleges kormányváltás esetén a teljes, gazdasági befolyásukat biztosító politikai, hatalmi ellehetetlenülés fenyegeti őket. És, egyszerű állampolgárokként semmi nem mentheti meg őket a jogos felelősségre vonástól.
Egyre agresszívabb a cigánybűnözés és egyre nagyobb méreteket ölt a fehér galléros, politikai korrupcióval összekötött gazdasági bűnözés (MSZP/SZDSZ-es ingatlan panamák a VI. - VII. kerületekben). A jogos felelősségre vonás elkerülése érdekében az egyetlen, számukra még létező, eddig talonban tartott jolly joker kártyát vetik be: a 20 év alatt nyomorba döntött, szegregációba kényszerített cigány tömegeket. Az SZDSZ közeli cigányvezetők szerepeltetésével, a polgárháborús izgatással, az egységes cigánynemzet víziójának lebegtetésével (az amerikai néger polgárjogi mozgalom analógiáját lemásolva, egy cigány dr. Martin Luther King nélkül, s a teljesen más történelmi hátteret figyelmen kívül hagyva). Arra számítanak, hogy a ,,politikai korrekt" beszéd, a közjogi köntösbe öltöztetett gyűlöletbeszéd, a megfelelően kódolt nyílt uszítás (,,még kér a cigányság") félelemben és sakkban tarthatja a totális megnyomorításra ítéltetett nem cigány többségi társadalmat, amíg a gazdasági és pénzügyi válság megoldásának milyenségét a világ hatalmi központjaiban el nem döntik. Ha sikerül az országot ,,még időben" az euróövezethez becsatlakoztatni, s a magyarországi (és nem Magyarország területén található) magánvagyonokat a számukra megfelelő átváltási arányokkal átkonvertáltatni, akkor a megfelelő állami/hatalmi karhatalmi eszközök bevetésével leverhető a nagy valószínűséggel kirobbanó, az eurobevezetés pénzügyi követelményei miatti szociális megszorítások indukálta társadalmi tömegelégedetlenség is. Vélik. S körvonalazódhat egy olyan magán társadalom jellegzetességekkel felruházott Európai Uniós tag Magyarország körképe, amelyben a társadalmi rend a látszat demokratikus jogokkal felruházott kasztrendszerre épül. Amely áthághatatlan, vagyoni-születési cenzuson alapszik. S, amelynek fizikai területén látható és láthatatlan falakkal körülvett 'Gáza-Recskek' lesznek létrehozhatók. Ha ez a terv nem kivitelezhető számukra, nos, akkor ráuszítják a karddal, bottal, kaszával, baseball ütővel, késsel, vadászpuskával, Molotov koktéllal felfegyverzett, bepálinkáztatott cigány tömegeket a lefegyverzett, minden védelmi eszközétől megfosztott többségi társadalomra. (Sólyom László, közt. elnök szerint) az államalkotó cigány nép az önkinevezett cigányvezetők vezetésével már nem kérni, hanem követelni fog. Hogy mit? Azt majd az SZDSZ megsúgja nekik. Mi, elégedetlenkedők, meg ciánkapszulákért (Kuncze Gábor, volt SZDSZ-es pártelnök, belügyminiszter, országgyűlési képviselő, Klubrádiós műsorvezető) esedezhetünk. Ha lesz még időnk agyonveretésünk (lsd. Olaszliszka) előtt. Temetésünkön nem lesznek ott a TV csatornák, a vallási képviselők sem kérnek bocsánatot valakiknek a nevében.
Mert mi, a többségi társadalom, jelenleg, valakiknek útjában vagyunk. De nagyon.

,,A kormányzás tehát a következő választási kampány része. Ennek megfelelően, legalább részben érvényes rá a választási kampányok több jellemzője. A választás az emberek fejében, lelkében dől el. A vélemények, a hitek, a meggyőződések, a félelmek, felülírják a tényeket. Az győz, aki kezdeményez. A kezdeményezés döntően kommunikációs természetű. A politikai akciók döntő hányada nem tárgyiasuló intézkedés, hanem szimbolikus cselekvés. A kormányzás és a kampány - alapvetően - nem konkrét intézkedésekről, hanem az azok által hitelesített világképről, társadalomfilozófiáról szól. Ebből következően előrébb való az átfogó világkép, mint az egyedi problémamegoldás."

(Csorba József, Fritz Tamás, Szentpály Juhász Miklós, Társutasok az őszödi úton - Kormányzás és kommunikáció Magyarországon 2002-2006)

Csontos Gábor politológus

http://eduardorozsaflores.blogspot.com/2009/03/csontos-gabor-nyakunkon-valosag.ht ml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Svédországi zsidó iparmágnások
  2009-03-04 20:14:52, szerda
 
  Svédországi zsidó iparmágnások segítették a Führert 1941-ben
2009. március 04. 19:43
HunHír.Hu

Jókora bankkölcsönnel segítették 1941-ben a Németországot a svédországi zsidók - derült ki, miután egy zsidó történész és egy zsidó levéltáros a minap eddig ismeretlen, hivatalosan soha nem iktatott levelekre bukkant a stockholmi gazdasági minisztériumban. Churchill korábbi brit miniszterelnök azt állította: a svédországi zsidók a világégés idején mindkét oldalt kihasználták a meggazdagodásához.

A pénzügyminisztérium illetékesei akkoriban jelezték, hogy a mintegy 40 millió koronás óriási kölcsönnel a háború folytatását támogathatják, ennek ellenére a gazdasági miniszter, a történészek által eddig harcos németellenesként elkönyvelt Ernst Wigforss hozzájárult a hitelhez, pedig úgy tűnik, a németek nyomása nem volt túl erős.

A nyelvészprofesszorként, de a svéd szociáldemokrata párt megújítójaként, sőt pártja ,,szocialista lelkiismereteként" is tisztelt politikus döntése - és ehhez Jacob Wallenberg svéd nagyiparosnak, a Harmadik Birodalom fő vasérc- és hadiszállítójának a támogatása - hozzájárult ahhoz, hogy a németek felpörgethessék a hadihajógyártást. A szakma által a svéd gazdasági forradalom atyjának is tartott, 1977-ben elhunyt Wigforsst a Dagens Nyheter című svéd napilapban egyszerre támadják és védik; mentségére hozzák fel például, hogy élesen kritizálta Per Albin Hansson miniszterelnököt, amiért az hozzájárult, hogy a németek Svédországon áthaladva rohanják le Norvégiát.

A most felbukkant iratok alapján talán többen adnak hitelt Winston Churchill korábbi brit miniszterelnöknek, aki a második világháború történetét feldolgozó művében - nem vitatva el a zsidómentő svéd diplomaták hőstetteit - azt állította: Svédországi zsidók a világégés idején mindkét oldalt kihasználták a meggazdagodásához.

Hunhír.Hu - hvg nyomán

HunHír.Hu kommentár: ahhoz képest a zsidók nagyon gyorsan magukhoz ragadták a svédországi gazdasági hatalmat, hogy 1905-ig be sem léphettek az északi országba.


http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=17380
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lesz-e nyugdíj 10 év múlva?
  2009-03-04 20:11:29, szerda
 
  2009-03-04 19:45
Lesz-e nyugdíj 10 év múlva?

Emberes kihívás, melyet a hátunk közepére sem kívántunk, ,,olyan, mint az influenza: külföldről jött, de nekünk itthon kell védekeznünk ellene" - így fogalmazott a válsággal kapcsolatban a miniszterelnök szerdán egy szegedi konferencián. Gyurcsány Ferenc szerint ma Magyarországon a kormány első számú kötelessége, hogy megóvja az ország pénzügyi stabilitását.


- Nagyon feszes költségvetés kell, mely a tervek szerint három alappilléren nyugodna. Ezek az adórendszer átalakítása, a szociális támogatások feltételeinek szigorítása és a jelenlegi nyugdíjrendszer átalakítása - mondta Gyurcsány Ferenc. Az adórendszerben adócsökkentéssel kell ösztönözni a legális munkavállalást, így több pénz marad a családoknál.

Szigor a szociális támogatásoknál

A szociális támogatások feltételeinek szigorítása azért fontos, mert sokszor olyanok is szociális támogatásból élnek, akik egyébként munkaképesek. Sokan alkalmi munkát, szürke munkát vállalnak a segély mellett. A kormány alapvető célja, hogy a családok elsősorban munkából tartsák el magukat, a kormánynak felelőssége pedig az, hogy legyen elég munka - így Gyurcsány.

Gyurcsány reformja nélkül nem lesz nyugdíj?

Gyurcsány úgy látja: a mai magyar nyugdíjrendszer stabil, nem kell félni attól, hogy nem lesz a következő hónapban kifizetés. Az átalakítás viszont azért fontos, hogy azok is kapjanak nyugdíjat, akik 10 vagy 20 év múlva vonulnak nyugállományba. Jelenleg egyre több a nyugdíjas, és egyre kevesebb a nyugdíjjárulékot fizető, ezért hozzá kell nyúlni a rendszerhez - magyarázta.

,,Sokkal nagyobb tempóban építkeztünk"

2000 és 2006 között azzal volt az ország elfoglalva, hogyan tegye kényelmesebbé az életet. A nagyvonalú lakástámogatási rendszer bevezetése és a köztisztviselők megemelt fizetése mind a mai napig több mint 200 milliárddal terheli meg a költségvetést - mondta a miniszterelnök. ,,Sokkal nagyobb tempóban építkeztünk, mint amennyi terhet elviselhetett azokban az években az ország gazdasága, és most nekünk kell ezt rendbe rakni" - tette hozzá.

(FH)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1147 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 838
  • e Hét: 2760
  • e Hónap: 6505
  • e Év: 160001
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.