Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
Családban marad
  2009-03-08 21:09:13, vasárnap
 
  2009-03-06


Családban marad
Álláspont



Valahol érthető, tulajdonképpen még szimpatikus is, ha egy család a nehéz időkben összefog, s közös vállalkozásba kezd. Mondjuk nyit egy szatócsboltot, ahol bármit lehet adni-venni. Hiszen van egy férj, aki bárkire rásóz bármit, bármikor átver bárkit. Ilyennek született, és főleg szereti az ilyesmit. Van egy feleség is, aki szinte mindenkit - férje segédeitől a beszállítókig - ismer a szakmában, ebben nőtt fel. Mert hát ott az anyós, akinek azóta halott apja teremtette meg a kapcsolati tőkét, ő meg pénzre váltotta és váltja a vejével. Ráadásként ott a férj anyja is, aki bármikor szívesen elbeszélget a vevőkkel, elmondja: lehet, hogy simlisnek néz ki a gyerek, de azért mégiscsak rendes ember volt, kiskorában mindig szófogadóan megitta a kakaót, és megette a spenótot. Meg aztán sajnálni is kell kicsit, nem volt neki apaképe. A boltból egyébként a mama nem profitál, szinte zavarja, amikor a drága fiú vagy a kedves menye rátukmál egy ajándék szalámiszettet, netán elviszi a barátnőihez römizni.

Szép, idilli történet.

Lenne.

Lenne, ha férjet nem Gyurcsány Ferencnek, a feleséget nem Dobrev Klárának, az anyóst meg nem az elmúlt rezsimben mindenható Apró Antal befolyását öröklő lányának, Apró Piroskának hívnák. Lenne, ugyanis a Magyar Köztársaság nem szatócsbolt, nem magánvállalkozás.

Még ha a jelek szerint azzá is akarják tenni.

Magyarország miniszterelnökét húsz éve választják, és nem kinevezik. Gyurcsány Ferenc hazug, de törvényes módon lett kormányfő. Dobrev Klára és Apró Piroska személyéről azonban soha és semmikor nem szavaztak Magyarországon. Nem tudunk arról sem, hogy a két hölgy szerepelne bármilyen nyilvános tárgyalásra, képviseletre, netán lobbizásra feljogosító listán.

Dobrev Klára a héten New Yorkban járt, egy, egyelőre a kelet-európai országok közül kizárólag nálunk létező nőszervezet képviselőjeként. Hivatalosan civilként, de Magyarország képviselőjeként tárgyalt amerikai politikai és gazdasági nagyasszonyokkal. Minden bizonnyal kizárólag a női esélyegyenlőségről volt szó. Ilyesmi lehet az is, hogy nő is lehet elnökjelölt, külügyminiszter, netán miniszterelnök. S hát a nők is privatizálhatnak, eladhatnak, nem a macsók előjoga az ilyesmi.

Nincs jelentős külföldi út, amelyen Dobrev Klára ne jelenne meg a férje mellett. Jó lenne hinni, hogy mindez nem több a first lady szerepénél, csak kíséri a magyar külpolitikát személyes vállalkozássá és utazási irodává degradáló miniszterelnököt.

Csak kíséri, s nem Gyurcsány Ferenc tart vele?

Dobrev Klára az elmúlt hetekben - ahogy a PR-ban mondják - elkezdte felépíteni magát. Nem mint jó feleség és anya, hanem mint politikus, aki jó feleség és anya. Klára asszony már tavaly együtt járt párjával Kóka Jánosnál a koalícióról "beszélgetni", az idén pedig szocialista szervezeteknél roadshow-zik. Hivatalosan természetesen csak nőpolitikáról van szó. Háttéremberből kezd az előtérbe lépni. Mindez kísértetiesen emlékeztet arra, amikor férje kezdte gazdasági és informális hatalmát politikaira váltani.

Clintoni példa? A férj után a feleség a csúcson? Politikai klán épül Magyarországon, ha már gazdasági van? Kezdjünk ismerkedni a Gyurcsány-Dobrev házaspár gyermekeivel is?

Igyekezzünk elhinni, hogy mindössze egy újabb PR-fogásról van szó. Dobrev eltereli a figyelmet Gyurcsányról, egy nőt meg mégsem illik támadni. Családtagokat politikai csatározásokba keverni sem szép. A celebfigyelő polgár a megható történeteket szereti, a bérgyilkosnak is van felesége, a tolvajnak is anyja. A pápai Katus mama lakótelepi gázszámlája a kormányfőt is emberesíti. És lehet, hogy egyszer Katus képviseli majd az országot a Gazprommal való tárgyalásokon, elvégre ő lesi a gázórát.

Máté T. Gyula

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=161951
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
itthon a Kisantant területén
  2009-03-08 21:05:30, vasárnap
 
  itthon a Kisantant területén




Kedves Barátaim !

A Magyar Államvasutak 2009. március 6-tól kezdődően ismét bevezette a Keleti pályaudvaron, és minden bizonnyal az ország többi pályaudvarán is a Ceausescu-féle nyelvtörvényt, avagy újabb időket felemlítve a szlovák tankönyvírási gyakorlatot.

A vonatok a Keleti pályaudvarról a mai naptól kezdve a magyar nyelvű hangos utastájékoztatásban ismét Kosicére, Oradeára, Tirgu Muresbe stb. közlekednek. Mintegy 2 esztendeig ez nem így volt.

Persze lehet szép körmönfont hivatkozásokat adni arra, hogy ezen települések hivatalos neve Trianon óta ugye ennek megfelelő, és a magyar elnevezés csupán történelmi név, ám ez színtiszta hamisság. Nagyvárad Oradea magyar neve mind a mai napig. Még a magyar nyelvű Windows is így ismeri.

Ha a nyelvirtóknak volna igazuk, úgy Prága is Praha, és Varsó is Warsawa lenne. Ám mit ad Isten, ez utóbbi városok a MÁV-nál megőrizték Prága és Varsó elnevezésüket. Avagy tényleg az volt a cél, hogy azokat a településeket ne lehessen magyarul megnevezni, ahol magyarok élnek?

Milyen alapon tiltakozunk a szlovák tanügyi elképzelések ellen, ahol tiltani akarják, hogy a magyar kisiskolások tankönyveiben Dunajska Streda álljon Dunaszerdahely helyett, ha itthon képtelenek vagyunk saját népünk érdekei szerint eljárni? Az összes külhoni asszimilációért rajongó politikus rajtunk nevethet, sőt rosszabb, érvként hozhatja fel a hivatalos magyar gyakorlatot a kinti magyar pedagógusok, kisdiákok ellen.

Ha a MÁV az ide érkező szlovák, román, ukrán stb. utasoknak elfogadható tájékoztatást akarna adni, úgy a kiemelt, Nyugat-Európába induló járatok mellett esetleg a román, szlovák, szerb járatok esetében is alkalmazhatna angol, netalántán szlovák, román, ukrán nyelvű hangos tájékoztatást, ahol rendjén való volna az idegen nyelvű elnevezés. De ezt természetesen nem teszik. Tessék nekem megmondani, mit ért a külföldi utas a jelenlegi hangos tájékoztatásból? Annyit, hogy Oradea. De azt, hogy melyik vágányról, és mikor indul a vonata, esetleg késik-e, és mennyit, azt nem. Nyelvünk torzítása csak a mi megalázásunkra, sértegetésünkre jó. Hogy jól értsük, az ott Románia, Szlovákia, ahol románul és szlovákul illik csak beszélni. Immár nemcsak az ottaniaknak, de nekünk is. Ja és lehetőleg fiataljaink ne is ismerjék meg a magyar neveket.

Mellesleg: Az írott utastájékoztatásban, a menetrendkönyvekben 1947-től napjainkig kizárólag az idegen földrajzi nevek szerepelnek. Pedig nem volna jogszerűtlen a magyar nevek második helyen történő feltűntetése.

Kérem, aki tud segíteni, médiában e szomorúságot hírré tenni, tegye meg!

Üdvözlettel:

Bödecs Barna
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Úgy kell neked, te barom! - mo
  2009-03-08 21:04:27, vasárnap
 
  Úgy kell neked, te barom! - mondta a haldokló Marian Cozmának?

d.i., itthon@hetivalasz.hu
Heti Válasz Online - 2009.03.08.


Meghökkentő cikket közölt tegnap Románia egyik legnagyobb sportnapilapja Marian Cozma meggyilkolásáról. A Gazeta Sporturilor újságírói egy hónapig nyomoztak Magyarországon, s azt állítják: egy nő miatt kellett a veszprémi kézilabdázónak meghalnia. A Napló Online, amely teljes terjedelmében hozta a román cikket, most megszólaltatta a meggyanúsított hölgyet.

Megdöbbentő cikket közölt szombaton a Gazeta Sporturilor Marian Cozma haláláról. Az állítólag egy hónapnyi oknyomozás eredményeként született írást a veszprémi Napló telejes terjedelmében közölte - a Heti Válasz Online most a legvitathatóbb részeket emeli ki. (A Napló három részes írása itt olvasható!) A sztorit erősen megkérdőjelezi, hogy a románok által az ügy középpontjába helyezett veszprémi hölgy a külföldi lap minden állítását tagadja, és rágalmazásért, valamint becsületsértésért feljelentést tett a rendőrségen.

A Napló fordítása szerint a román lap újságírói a több alkalommal jártak Veszprémben: rengeteg emberrel, szemtanúkkal, s az ügyben érintettek ismerőseivel is beszéltek. Az így összegyűjtött információk alapján azt feltételezik, hogy egy ismert veszprémi vállalkozó (akinek állítólag alvilági kapcsolatai vannak) nőismerőse provokáltatta február 8-án az MKB Veszprém KC beállósát.

A sportlapban - a gyilkosság óta most először - a kézilabdás néhány volt barátja, és több veszprémi megszólaló is célzott támadásról beszél. A Gazeta Sporturilor riportja azzal indít, hogy megkérdőjelezi a Patrióta bár pincérnőjét ért támadást - mint emlékezetes, az egyik változat szerint azért robbant ki a szórakozóhelyen a verekedés, mert Sz. Ivánénk az asztal lapjához csapták a pultoslány fejét, s Cozma a hölgy védelmére kelt. A román újságírók szerint viszont gyanús, hogy még senkinek sem sikerült megtalálni a bántalmazott lányt, nem beszélve arról, hogy a törött állkapcsú pincérnőnek előbb-utóbb orvosi ellátást kellett volna kapnia, de a veszprémi kórházban erről senki sem tud. Az újságírók megkérdezték a Patrióta alkalmazottjait is, akik úgy nyilatkoztak, hogy aznap este egyiküket sem bántották, egyikük sem sérült meg.

A Gazeta cikkírói szerint tehát a bántalmazott pincérnő hiánya az első jel, ami arra utal, hogy nem spontán verekedésről lehet szó.

A sportnapilap írása eztán leszögezi: az incidens úgy indult, hogy egy veszprémi hölgy - egyelőre még nem tudni, miért - szidalmazni, sértegetni kezdte a kézilabdást. Marian ingerülten visszavágott, állítólag arcul is ütötte a nőt, de akár így, akár úgy, a csapattársak gyorsan elsimították a konfliktust. A sportolók ekkor békésen tovább szórakoztak, majd egy óra múltán megjelentek a bárban Sz. Ivánék. A sportlap kutatása szerint nem véletlenül: a férfiakat a Marian által megütött nő barátai B. Csaba és testvére B. Tamás hívta a helyszínre. Valószínűleg nem akarták megölni Cozmát, csupán rá akartak ijeszteni; egyébként azt se tudták, hogy egy világhírű sportolóról van szó.

A szemtanúk azt mondták a román újságíróknak, hogy a banda egy csoportja azonnal a táncparkettre ment, kihívó módon minél közelebb helyezkedve a kézilabdázókhoz; Cozmát többször ,,véletlenül" meglökték, és jó párszor neki is mentek. A sportoló eleinte nem reagált, ám a hosszas taszigálás után végül ő is visszalökte az egyik támadóját. Ez volt a jel: N. Győző már ütött is, majd R. Sándor is azonnal bekapcsolódott a verekedésbe. Marian is kiosztott néhány ökölcsapást, majd a földre esett, s a hátát megvágták az üvegszilánkok - tehát a román sportlap szerint innen származnak a lépcső mellett található vérnyomok. Aztán a sportoló kirohant az utcára, ahol villámgyorsan, két szúrással végeztek vele. A rendőrök állítják: aközött, hogy Marian lent táncolt, és hogy megkéselve meghalt fent a járdán, mindössze 64 másodperc telt el.



S hogy miért torkollott gyilkosságba a Cozma ,,móresre tanítása"? "Feldühítette a bandát, hogy Marian visszavágott. Nem számítottak arra, hogy szembeszáll velük. A dolgok elfajultak" - nyilatkozta egy szemtanú.

Marian Cozma sportlap által megkérdezett ismerősei egyébként egybehangzóan állítják: B. Tamás, gazdag üzletember áll az eset mögött. A lap szerint a férfi Veszprém közismert figurája, aki gyakran mutatkozik rendőrségi vezetők, ügyvédek, bírók és politikusok társaságában. Másrészt, mint állítják, kapcsolatban áll a Balaton környéki maffiával. A gyilkosság estéjén tehát B. Tamás hívta Sz. Ivánt, R. Sándort és a többieket Veszprémbe - állítja a sportlap, hozzátéve: a Cozmával vitába keveredő fiatal nő B. Tamás testvérének, B. Csabának a barátnője. A meglehetősen zavarossá váló történetbe itt lép be a klasszikus szerelmi háromszög szál, mivel a román újság informátorai elárulták: a nő és Cozma között korábban volt egy rövid kis viszony, ez magyarázza, miért vesztek össze a bárban.

Ez a bizonyos informátor azt is tudni véli, hogy B. Tamás megegyezett a rendőrséggel, s tálcán kínálta föl az elkövetőket a nyomozóknak. A román újságírók egyébként megpróbálták előkeríteni B. Tamást, de nem jártak sikerrel. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságot viszont megtalálták, ahol megtudták: a hatóságnak semmilyen információja nincs arról, hogy Marian Cozma és a támadói korábbról ismerték volna egymást, noha a nyomozás során ezt a feltételezést is megvizsgálták.

A román újságírók azonban ragaszkodnak hozzá, hogy igenis volt kapcsolat az áldozat és a tettesek között, amit véleményük szerint alátámaszt az is, hogy az egyik szemtanú arról számolt be: a verekedés okaként megnevezett hölgy azt mondta a földön fekvő, megkéselt kézilabdázónak: "Úgy kell neked, te barom! Kezet emelsz még rám?"

A román sportlap azzal zárja cikkét, hogy a veszprémi késelést követően egyre feszültebb a helyzet Magyarországon, mert a tragédia felszínre hozta a magyarországi cigányság problémáját. Végül megemlítik a Tatárszentgyörgyön történt kettős gyilkosságot is, azzal, hogy még senkit sem tartóztattak le az ügyben.

Ez utóbbiban igazat lehet adni a sportlapnak, többi állításukat viszont sem korábban, sem azóta nem erősítette meg senki sem. Sőt, ma délután a cikkükben megnevezett fiatal nő jelentkezett a Napló szerkesztőségében, és elmondta, hogy soha semmilyen kapcsolata nem volt Marian Cozmával, őt nem ismerte, pontosabban annyira, mint egy átlagos veszprémi lakos a kézilabdázókat. Annyit elismert, hogy a gyilkosság éjszakáján jelen volt a Patrióta bárban, viszont sem a verekedést, sem a gyilkosságot nem látta, arról csupán annyit tud, amit az újságokban olvasott.

"Tanúként kihallgattak az ügyben, vagyis az sem igaz, hogy édesanyám miatt nem foglalkozott volna velem a rendőrség" - hangsúlyozta, hozzátéve: "Félünk, mert a nevünket bemocskolták, és félünk attól is, hogy az újságcikk miatt valamilyen atrocitás ér minket."

Még a román cikk megjelenésének napján megszólalt a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője is, ám Váradi Piroska mindössze annyit közölt, hogy a hatóság nem kíván reagálni a sportlapban leírt állításokra.

És nyilatkozott a Patrióta bár egyik üzemeltetője is, aki - neve elhallgatását kérve - az MTI kérdésére elmondta: Marian Cozma és a mintegy 4-5 kigyúrt, erős testalkatú férfi között február 8-án 2 óra 55 perckor kirobbant konfliktust megelőzően a románok által megnevezett hölgy Cozmával való összetűzéséről nem tud, illetve szerinte ilyen veszekedés nem is zajlott azon az éjszakán a Patrióta lokálban.

A bár üzemeltetője kijelentette: senkit sem ismer a külföldi cikkben fölsorolt "főszereplők" közül, ám "attól persze még létezhetnek". Mint mondta: "nem ismerhetünk több száz vendéget". A bár üzemeltetője ezúttal is hangsúlyozta: a tragédiát közvetlenül megelőzően Marian Cozma a partnernőjével a mellékhelyiség felől érkezett vissza, egy pillanatra megállt az ajtóban, majd közvetlenül a jobbra lévő bárpultnál rendelt egy italt, ám mivel egy kedvenc száma kezdődött, ezért azonnal táncolni ment partnerével. Négy-öt másodperc múlva pedig már megkezdődött a placcon a dulakodás. Ennek során Cozma elesett, rázuhant több összetört üvegpohárra, ez sérthette meg az oldalát - mondta az üzemeltető. Megjegyezte: a véres üvegszilánkot a helyszíneléskor a rendőrök megtalálták. Cozmának így lehetett véres a pólója már lent a discóban, ez még nem szúrástól származhatott - vélekedett.

A lokált üzemeltető fiatalember szerint a dulakodás után Cozmával együtt néhány kézilabdázó elindult fölfelé, s miközben a biztonsági személyzet próbálta csitítani a lenti feszültséget, a dulakodást kezdeményező társaságból is páran utánuk indultak. Kint a Virág Benedek utcában közrefogták Cozmát (a szemtanúk szerint négy emberrel viaskodott), s ekkor vesén, majd szíven szúrták - mondta a bár üzemeltetője.

"Amikor én kiértem, már csak azt láttam, hogy Cozma fekszik a betonon, és Zarko Sesum rogyadozik fölötte" - mondta, hozzátéve: őt felsegítette, a szemén kezdődő dagadásra azonnal jeget hozatott, de például akkor ott Ivan Pesicet nem is vette észre - fogalmazott az üzemeltető. Elmondása szerint az egész történés - a lenti discóbeli lökdösődéstől kezdve Cozma utcai megszúrásáig - talán 50 másodperc alatt zajlott le, s a sportoló támadói azonnal szerteszét futottak. Az üzemeltető is azt vélelmezi, hogy a támadóknak "fogalmuk sem volt", hogy egy élsportolót késeltek meg.

Megjegyezte azt is, hogy "ez a csapat" azt megelőzően a Patriótában még sohasem járt. Akkor éjszaka a tragédiát megelőzően már egy órája ott voltak - emlékezete szerint 15-en érkeztek -, és "kulturáltan szórakoztak a felső szinten lévő helyiségben. Legalább egy óra elteltével kezdtek "leszivárogni" néhányan az alagsori klubhelyiségbe, a discóba - emlékezett az üzemeltető.

Mint azt korábban megírtuk: a Patrióta lokál a történtek miatt zárkörű klubként üzemel tovább. A klubba való tagfelvétel ajánlásos rendszerben működik, klubkártyát csak az igényelhet, aki ajánlójaként meg tud nevezni egy, már a klubba felvétett személyt. A szabályzat szerint kizárást von maga után: ,,Nem megfelelő magatartás, bármilyen jellegű rendbontás. Nem megfelelő öltözék vagy ápolatlan külső." A klub üzemeltetőit a február közepén történt gyilkosság sarkallta a lépésre, céljuk, hogy ezzel nagyobb biztonságot nyújtson vendégeiknek.

A Patrióta bár egyébként 2008-ban a "Biztonságos szórakozóhely" címet nyerte el a Közterületek Biztonságáért Fórum pályázatán. A díjat azért kapták, mert egy meghatározott időszakon belül nem történt közbiztonságot sértő eset a klubban.

Hozzászólok

Fórum a témában
Az utolsó hozzászólások:

Hozzászóló:
Neworder
2009-03-08 20:47
Veszprémi körökben egy picit más történek kering, minthogy az egészet a volt polgármester fia D.... robbantotta ki, ö került összetűzésbe vmi cigányokkal vmi kurva miatt, és a cikkben szereplő B.Feri védte meg a kis köcsögöt. És ott csattant el vmi pofon - gondolom nem is egy. Ezt a cigók sérelmezték, és akkor hívták az enyigi bandát segítségül.Tudjátok a cigány öntudat sérült - mondaná Mohácsi Viktória. Ök mindenhol B.-t keresték, de nem találták sehol igy kötöttek ki a nevezett lokálban. Ott mi történt senki nem tudja..., de két verziót ismerek:az egyik ez a korábbi verzió:hogy a pultos lány segítségére siettek Cozmáék, miután a lány fejét beleverték pultba és állítólag el is törött az állkapcsa a másik verzó: hogy Cozma barátnőjébe kötöttek bele, és ezt sérelmezte Cozma, akkor ütött és ez volt a jel.
A témához csak annyit mondanék, hogy a lokálban volt egy biró is, aki jelenleg nem mer vallomást tenni . Szerintetek miért ...



Hozzászóló:
sumpesz
2009-03-08 20:18
Először is, a zsaruk ha akarnák a két befolyásos ujgazdag mobilhivásait a cellainformáciok szerint bármikor tudnák ellenörizni, ha akarnák ?
Másodszor, a két ujgazdag biztosan nem merte beköpni az enyingieket mert azzal halálos itéletüket irták volna alá, bár ez is lehet , de akkor jobb ha már most menekülőre veszik a figurát.
Harmadszor, a hőlgy, akinek majdnem félmeztelen képe is megjelent valamelyik internetes forumon, véleményem szerint ugy hazudik mint a vizfolyás. Egyébként szemtanu bizonyitja a hazugságait. Gratula a BM-s szülöknek....
Negyedszer, már többször is leirtam, hogy véleményem szerint saras az üzemeltető, vagy üzemeltetők is mivel három hét kellett nekik az emberkedésre. Különben is tisztán érezhető, hogy betanult szöveget szajkóznak. T. veszprémi rendőrség, szolgálunk és védünk !



Hozzászóló:
Zokni
2009-03-08 18:56
Kedves Respondent!
"El kellene venni a rendőrségtől az ügyet, ezek nem fogják tudni felderíteni, benne vannak."
Félek, hogy igaza van.


Hozzászóló:
respondent
2009-03-08 17:30
,,Sőt, ma délután a cikkükben megnevezett fiatal nő jelentkezett a Napló szerkesztőségében, és elmondta, hogy soha semmilyen kapcsolata nem volt Marian Cozmával, őt nem ismerte, pontosabban..."
***
Mindenesetre elég gyorsan és pontosan azonosította magát a cikkben szereplő nővel! Mi van B. Csabával?
Egyébként a maffiózóknál nem ritka, hogy több vasat is tartanak a tűzben (védelmi pénz, prostituáltak futtatása, ingatlanbiznisz, jó rendőrségi és politikai kapcsolat).
Valszeg a románoknak igazuk van, ez a nő nyilván féligazságot közöl (vagy nem ismerjük teljes beszámolóját), a bár tulajdonosáról már egy hónappal ezelőtt is az volt a véleményem, ami most - a rendőrségről is.
El kellene venni a rendőrségtől az ügyet, ezek nem fogják tudni felderíteni, benne vannak.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Breaking news: elmebetegek tü
  2009-03-08 20:46:22, vasárnap
 
  2009-03-08. 14:48

Breaking news: elmebetegek tüntettek a Hősök terén!


Én nem tudom, érdemes-e elmebetegek összejövetelével foglalkozni. Semmi kétségem ugyanis afelől, hogy az MSZP nőtagozata komplett bolondokból áll. Március 7-én "tüntetést" is tartottak a Hősök terén, ahol is felszólalt Gurmai Zita, európai parlamenti képviselő, Lamperth Mónika, aki a Táncsics Alapítvány elnöke is, valamint Poul Nyrup Rasmussen, aki az Európai Szocialisták Pártjának vezetője.
Végül is szerintem a jelenlévők számára teljesen érdektelen, hogy mit mondtak a felszólalók, ugyanis akármit is beszéltek volna, a téren tartózkodó, agyilag súlyosan sérült, beteg emberek helyeseltek volna. Én magam azonban elhatároztam, végigolvasom az MSZP nőtagozata elnevezésű ápoltak tájékoztatóját az eseményről. A következő tanulságok szűrhetők le.
1. Gurmai Zita arról tájékoztatott, hogy a nők "legforróbb kívánsága a nyugodt, félelem nélküli élet." Bevallom, én magam ezt sosem gondoltam volna.
2. Lamperth Mónika szerint a gyengébbik nem tagjai folytatják a harcot az "egyenlő jogokért, az egyenlő bérezésért".Arról nem szólt, hogy vajon harc közben is tudják-e élni a "nyugodt", "békés" életüket?
3. Ugyancsak Lamperth Mónika kijelentette, hogy a "gazdasági válság" miatt a "nőknek példát kell mutatniuk a szolidaritásra és az összefogásra". Szinte hihetetlen!
4.Rasmussen egy roppant fontos bejelentést tett: a "szocialisták nem akarnak megosztottságot" - közölte. A nagy nemzetközi világlapok alighanem címlapon kürtölik világgá az egykori dán miniszterelnöknek ezeket a történelmi jelentőségű szavait! Rasmussen azonban egy nagyot bakizott, mert azt is mondta, hogy a "virág a béke jelképe", csakhogy a "Virág helyett egy csokor béke!" volt a "demonstráció" jelmondata. Mármost tisztázni kellett volna, miképp viszonyul egymáshoz a virág és a béke, de a téren megjelent "asszonyok és lányok" elmeállapotára tekintettel a tisztázás elmaradt.
5. Miután a Táncsics Alapítvány és a Magyar Szocialista Párt által szervezett "ünnepség" résztvevői a Bourbon /!/ rendezvényházba vonultak, Gurmai Zita kijelentette: a "baloldali nők" szerint a "Gyurcsány Ferenc választotta út kivezeti az országot a gazdasági krízisből".Ezen kívül pedig ők "soha nem adják föl!" - hirdette meg a történelmi jelszót.
6. A "nagygyűlés" légköre felforrósodott, amikor El Qro lépett a mikrofonhoz. Sok hülyeséget összehordott, de a lényeg alighanem az volt, hogy tájékoztatta a jelenlevő bolondokat: azok a nők, akiknek gyereke van, kevesebbet keresnek, pedig a törvények jók, csak éppen a "cég-és intézményvezetők gondolkodása" miatt nem kapnak annyi fizetést, mint amennyi járna nekik. Szabad ezt, Gyurcsányi, "bűnbakot keresni"? Politikailag korrekt ez?
7. Sajnos Rasmussen ismét szólásra emelkedett, de megint úgy tűnt, bakot lő, mert tiltott területre tévedt: "Nem az utca embere okozta a válságot" - jelentette ki. Ezen a ponton nyilván megfagyott a vér El Qro ereiben. Ő ilyesmit sohasem mondott volna. A jelenlévőknek azonban semmi sem tűnt fel, mert immár volt enni- és innivaló, Szűcs Erika is boldogan majszolta pogácsáját, pedig forró pillanat következett, ugyanis Rasmussen kimondta: "a pénzügyi spekulánsok" a felelősek a válságért. Nemcsak a "cég-és intézményvezetők", de a "pénzügyi spekulánsok" is bűnbakok tehát? Ejnye, ejnye, fiúk, mi lesz a nők "nyugalom utáni vágyával", ha ti folyton bűnbakot kerestek?
8. Ormos Mária zagyvált össze még valamit, aminek se füle, se farka nem volt. Az "ünnepség" hosszúra nyúlt, a bolondok feszengeni kezdtek, az ápolók meg nem voltak sehol.
9. Végül átadták a díjakat azoknak, akik a magyar nép elhülyítése terén múlhatatlan érdemeket szereztek. Kapott Aczél Endre, Korda György, Vojnik Mária, meg még jó páran, köztük a cseh Vladimir Spidla EU-biztos, akiről nem lehet tudni, miért tüntették ki, de az is nagy kérdés, miképp bírta ki ennyi ideig ennyi sültbolond között? Ő is bolond netán? Vagy csak úgy tesz, mintha az lenne? Tény mindenesetre, hogy, megköszönve az elismerést, hihetetlen éleslátásról téve bizonyságot, volt bátorsága kimondani: "Tőlünk függ, milyen lesz a mi és gyermekeink jövője". A nagy szó kimondatott, és ezzel az elmebajos "szocialista nők" történelmi találkozója véget ért. A világ vezető médiái adásukat megszakítva adtak hírt az eseményről, és szó szerint közölték az elhangzott beszédeket.

Perge Ottó

http://kuruc.info/r/20/36653/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tájékozottság magabiztossá t
  2009-03-08 20:42:16, vasárnap
 
  A tájékozottság magabiztossá tesz - avagy hová fajulhat egy állevél?


Nem tudjuk, hogy vajon ennyire jól sikerült viccnek tartották-e egyesek állevelünket, vagy csak végigolvasás nélkül küldték tovább, mint bombahírt, mindenesetre egészen a Népszabadságig jutott el körlevél formájában. Magyarország egykori "kedvenc" napilapjának persze megint fáj az igazság, így, szokásához híven, tudomást sem vesz róla. Sem a levélben finoman megbúvó valóságmorzsákról, sem arról, hogy az egész tőlünk indult el, egyszerű körlevélnek nyilvánítva olvasónk szerzeményét. Már meg sem lepődünk, hogy az eredeti írást nem mellékelték. Mi azonban nagyvonalúak vagyunk. Alább a nol cikke.
Sólyom Lászlónak tulajdonított nyilvánvalóan hamis közlemény érkezett szombaton este különböző e-mail címekre. Az állítólagos nyílt levél címzettje a Simon Wiesenthal Központ. A szövegben többek között az szerepel, hogy a "cigánybűnözés békés magyar emberek mindennapjait teszi pokollá."
Az írás látszólag válasz a Wiesenthal Központnak a magyarországi cigányságért aggódó levelére. Fejlécén a Köztársasági Elnöki Hivatal címét és elérhetőségeit tüntették fel, aláíróként pedig Sólyom László elnök szerepel.
A levélíró biztosítja a címzettet, hogy a Magyar Köztársaság egy emberként ítéli el a roma férfi és ártatlan fia elleni gyilkosságot, és várja a bűncselekmény elkövetőjének gyors elfogását. A további szöveg szerint ugyanakkor a többségi társadalom "joggal háborodik fel és nyilvánítja ki elégedetlenségét akkor, amikor a cigánybűnözés békés magyar emberek mindennapi életét teszi pokollá."
A nyilvánvalóan hamis közlemény szövege visszautasítja a Wiesethal Központ ,,rágalmazó" sorait, s megjegyzi: "Hivatalomnak semmiféle dokumentum sincs birtokában, amely arról tanúskodna, hogy a Simon Wiesenthal Központ az Ön hazájának legutóbbi, a Gázai övezet ellen indított offenzívája alkalmával az izraeli hadsereg által tömegesen lemészárolt ártatlan palesztin civilek érdekében egyetlen szót is emelt volna."
A levél nemcsak e-mailek formájában jutott el - nem tudni hány - címzetthez, de megjelent a kuruc.infó honlapján is Elnökünk messzemenően korrekt válasza a progromozó (sic!) Wiesenthal központnak címmel. A közlemény alján zárójelben megjegyzik:"A levél sajnos nem igazi - ilyen aláírással nem is fogunk hasonlót olvasni - olvasónk, George Komor szerzeménye.)" (Kuruc.info: igen, így volt. Megjelent nálunk egy olvasónk írása. Mi sem értjük, hogyan.)

(nol nyomán)

http://kuruc.info/r/2/36642/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tégy a magyargyűlölet ellen! J
  2009-03-08 20:34:16, vasárnap
 
  Tégy a magyargyűlölet ellen! J' accuse! Olaszriszkától Tatárszentgyörgyig
2009. március 8. 18:59:06

Mélységesen megdöbbentett és felháborított a tatárszentgyörgyi menekülő apa és kisfiának kivégzése, akárcsak Szögi Lajos tanár-kollégám brutális, - gyermekei szeme láttára történő- csoportosan elkövetett meglincselése, a kiskunlacházi 15 éves kislány megerőszakolása és meggyilkolása, Marian Cozma kivégzése, és társainak megsebesítése, netán a 82 éves -megerőszakolt, meggyilkolt, majd megcsonkított - asszony halála. A sort még folytathatnám.


De még jobban megdöbbent és felháborít, ahogy ehhez polgárháborúra játszó liberális politikusaink állnak. A rendőrségnek meg mintha parancsba adták volna az időhúzást, és az elkövetők kézre kerítésének tilalmát. S közben külföldön hazug és hamis híresztelésekkel előidézik hazánk rasszista, antiszemita meg egyéb hírét azok, akiknek ez áll érdekében.



S azoknak a közjogi méltóságoknak, akiknek ez ellen hivatalból tiltakozniuk kellene, a szavát sem lehet hallani. A pártvezetők is mintha némasági fogadalmat tettek volna a magyargyűlölet elleni tiltakozás tekintetében. Egyes liberális politikusok pedig nyíltan uszítanak, gyűlöletet keltenek és rágalmaznak, mint Mohácsi Viktória, vagy Iványi Gábor ,,lelkész" - s tehetik mindezt büntetlenül, erősítve, felgyorsítva a feszültségeket.



A gyilkosság és minden erőszakos (és nem erőszakos) bűncselekmény is elítélendő és felháborító, legyen az áldozat bárki is, nemre, fajra, felekezetre, etnikai hovatartozásra tekintet nélkül. Elfogadhatatlan és üldözendő! De nemcsak akkor, kellene együtt érzésről tanúbizonyságot tenni a politikusoknak, liberális értelmiségieknek, bal és jobboldali szereplőknek, ha azt kisebbség tagja ellen követték el.



Szép és nemes dolognak értékelem, hogy politikusok, közszereplők, művészek, sportolók kifejezték részvétüket a meggyilkolt tatárszentgyörgyi áldozatok hozzátartozóinak részvételükkel. Bár elítélem és visszautasítom mindazt, amit Iványi Gábor lelkész létére szégyellni valóan, gyűlöletkeltően a magyarság ostorozása révén kinyilatkoztatott. Temetést, gyászt, ilyen alávalóan kihasználó politikai meggondolást, csak elítélni lehet. Hasonlóan elítélem Mohácsi Viktória gyűlöletkeltő és valótlan állításait is. Elítélendő ugyanakkor az a negatív kirekesztés, amelyet a politika alkalmaz a magyar áldozatokkal szemben.



Senkinek nem jutott eszébe pártoktól, politikai hovatartozástól függetlenül az Olaszliszkán meglincselt Szögi Lajos tanár úr temetésén részt venni. Egy politikus sem tette tiszteletét a megerőszakolt és megölt 15 éves kislány, vagy a szintén megerőszakolt, majd meggyilkolt és megcsonkított 82 éves idős asszony temetésén.



Hol voltak a politikusok Marian Cozma búcsúztatásán, melyik párt, melyik politikus, mely közszereplő, művész tette tiszteletét a brutálisan meggyilkolt, kivégzett sportoló ravatalánál? A kisebbség képviselői elmentek-e a meggyilkolt áldozatok temetésére, meglátogatták-e a hozzátartozókat?



Miért hiányoztak a politikai pártok képviselői, a művészek, a közszereplők a brutálisan és kegyetlenül meggyilkolt magyar emberek búcsúztatásáról? Így akarták volna az etnikai feszültséget csillapítani? Tartok tőle, az ellenkezőjét sikerült erősíteniük. Netán hiányzásuk egy mocskos politikai húzás része? A hatalmon lévők az etnikai feszültség kártyáját egy polgárháború kirobbantásának előkészítésére használják saját hatalmuk érdekében?



Hisz úgy tűnik, hogy a cigányemberek ellen elkövetett bűncselekmények mögött nem rasszista indítékok állnak, hanem uzsora, vagy mint a tatárszentgyörgyi tragédia mögött netán külföldi titkosszolgálatok mesterkedése húzódhat meg.



Azon, hogy az SZDSZ, MDF és az MSZP ilyen morál nélküli, már sokszor bebizonyította. De miért nem hallatta, hallatja szavát dr. Sólyom László köztársasági elnök, Orbán Viktor, a Fidesz elnöke úgy a meggyilkolt Cozma és a magyar áldozatok esetében, mint a külföldön megjelenő hazánkat ért rágalmak kapcsán? Pedig kötelességük lenne.



Megismétlem: nem az elhunyt cigány édesapa és kisfia temetésén való részvétellel van baj. Nem! Hanem azzal, mert elfogadhatatlan, hogy az itt résztvevő politikusok egyikének sem jutott eszébe a magyar áldozatok temetésén részt venni.



Véleményem szerint - szomorú, de tény - Tatárszentgyörgy egy álságos színjáték része lett. A ,,divida et impera!" a ,,Panem et circensis", - bár kenyérből egyre kevesebb jut a tömegeknek - a politikai elit elitélendő, bár hasznos eszköztára maradt.



Félő, hogy a pohár kicsordul, ha a cigányság jószándékú, becsületes részének nem lesz elég ereje, hogy felismerje, kik és mire kívánják felhasználni őket. S ezt követően, milyen sorsot szántak nekik.



Orbán Éva


Forrás: Orbán Éva

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=Tegy_a_magyargyulolet_e llen_J8217_accuse___Olaszriszkatol_Tatarszentgyorgyig_55475
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fazekas Kristóf: Kuncze mérget
  2009-03-08 20:28:05, vasárnap
 
  Fazekas Kristóf: Kuncze mérget adna az elégedetleneknek
2009. március 7. 08:27


MNO
,,Nagyon sok olyan embert ismerek - mondta Kuncze Gábor -, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt, mégis olyan mély letargiában vannak ettől a rettenetes országtól meg ettől a helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon, ami természetesen nem megoldás." Kuncze úr, látja, ezért vagyok letargiában. Hogy ön a politikai távozását követően rádiósként is engem próbál eltüntetni a föld színéről. Mert én az ön szemében egy probléma vagyok. Egy probléma, amin segíteni nem tud, tehát meg kell szüntetni. Hiszen én vagyok a középosztály. A középosztály, amely gondolkodik. A középosztály, amelynek feltűnik, hogy ön és csapata nem csupán anyagi természetű problémákat zúdított a nyakamba. Ön minden mögött pusztán anyagi okokat keres, én meg nem. Ön, a magyar elit és a média igyekeznek mindent anyagi síkról megközelíteni. Más nem is lehet fontosabb. Emiatt vagyok depressziós. Mert először vezető politikusként, most pedig a rádióból kívánja halálomat. Hogy hallgassak.

(Magyar Nemzet, 2009. március 7.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ajjjjjjjjjjjjajjjjjj:((((
  2009-03-08 20:24:37, vasárnap
 
  Bokros miniszterelnökséget is vállalna egy válságkormány élén + Videó

Lánchíd Rádió, v, 2009-03-08 20:17

Bokros Lajos a Hír Televízió kérdésére nem zárt ki egy MSZP-SZDSZ-MDF-válságkoalíciót, amelynek ő lenne a miniszterelnöke. Elemzők már korábban lehetségesnek tartották Bokros választási szövetségbe hozza össze a két parlamenti törpepártot és a szocialistákat.

Bokros elmondása szerint erről a lehetőségről többekkel már tárgyalt is. A demokrata fórum európai parlamenti listavezetője szerint egy új MDF született szombaton, amikor a demokrata fórum országos választmánya a párt egységét kockáztatva támogatta a jelölését.

Elemzők már korábban lehetségesnek tartották, hogy a megszorító csomagjáról elhíresült Bokros Lajos választási szövetségbe hozza össze a két parlamenti törpepártot és a szocialistákat az olasz Olajfa Szövetség mintájára, amely a balközép pártokat tömörítve 1996-ban választásokat nyert Olaszországban.

A hírTV által feltett kérdésre, miszerint el tudna-e képzelni egy MSZP-SZDSZ-MDF-koalíciót, az MDF EP-listavezetője azt mondta: ,,Nézze, hogyha válságkormányról van szó, akkor természetesen el tudok ilyet képzelni. Jó néhányan megkerestek már azzal, hogy mit szólnék egy ilyen formációhoz. Amikor arról van szó, hogy Magyarországot meg kell menteni az államcsődtől, akkor azt hiszem, hogy még egyszer mondom, minden józan erőnek össze kell fogni, és valamiféle hiteles kormánynak ki kell húzni Magyarországot ebből a válságból."

A Hír Televízió azon kérdésére, hogy: Akár miniszterelnök is lenne? Bokros Lajos határozott igennel válaszolt.

(hírTV)


http://lanchidradio.hu/bokros_miniszterelnökséget_is_vállalna_egy_válságkormány_é lén_videó_20090308

**********


Habsbuhg Ottó meg a kihály... :((




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kit vesz meg Dávid Ebola?
  2009-03-08 20:19:09, vasárnap
 
  Megszűnik-e az MDF-frakció?

Vasárnap, 2009. március 8. 17:41 - Frissítve: Vasárnap, 2009. március 8. 19:18
Zoom, MTI



Ismét a megszűnés veszélye fenyegeti az MDF országgyűlési frakcióját, miután Csáky András a párt EP-listájának összetétele miatt kilépett a pártból. Ha a honatya nem mond le mandátumáról, akkor a képviselőcsoport létszáma a működési küszöb alá esik.
Megszűnhet az MDF országgyűlési képviselőcsoportja, mert Csáky András bejelentette: kilép a pártból, miután Bokros Lajos és Habsburg György vezeti a demokrata fórum Európai Parlamenti (EP) listáját. Ha a honatya nem mond le mandátumáról, és átül a függetlenek közé, akkor az MDF-frakció létszáma a működéshez szükséges 10 fő alá esik.
MTI

Pácban vannak?

Csáky egyelőre csak annyit mondott: hétfőn délelőtt lesz frakcióülés, ő jelenleg még tagja az MDF képviselőcsoportjának. Hozzátette: Dávid Ibolyával, és a többi frakciótaggal közölte kilépését. Az MDF alapszabálya szerint: aki kilép a pártból, annak nem szűnik meg automatikusan a frakciótagsága.

A kilépést a politikus közleményében azzal indokolta: az MDF feladta politikai hitvallását, és végleg szakított azzal a társadalmi bázissal, amelyre megalakulásakor támaszkodott. Úgy vélte, a párt lezárta egy történelmi korszakát azzal, hogy a lista élére két olyan személyt kíván tenni, akiknek politikai hitvallása, eddigi tevékenysége idegen az MDF politikai szellemiségétől.

A politikus az országos listáról szerzett mandátumot, tehát képviselői helyét elméletileg az MDF pótolhatná, ha Csáky hajlandó lenne arról lemondani. Ha ezt a politikus nem teszi meg, de távozik az MDF-frakcióból, akkor a függetlenek között dolgozhat tovább, mandátumától a párt nem foszthatja meg.

Ebben az esetben a demokrata fórum hasonló helyzetbe kerülne, mint amikor tavaly ősszel Almássy Kornélt kizárták, illetve Vas János távozott a képviselőcsoportból, amelynek létszáma így tíz fő alá csökkent. Egy frakció tíz fő alatt automatikusan megszűnik, tagjai függetlenként tevékenykedhetnek tovább. Akkor Lengyel Zoltán belépésével sikerült ezt elkerülniük.
Zoom / Kummer János

Miatta szakadhat

Az MDF-et váratlanul érte Csáky bejelentése - reagált a hírre a frakció helyettes vezetője. Karsai Péter közleményében azt írta: a képviselőcsoport a héten megvitatja a politikus nyilatkozatát, és pénteken ugyanezt megteszi az MDF elnöksége is.

A párt választmánya szombati ülésén heves vita után 48:44 arányban elfogadta Dávid Ibolya pártelnök kezdeményezését az EP-lista összetételéről. Bokros listavezetői helye miatt többen tiltakoztak, köztük Boross Péter volt miniszterelnök, illetve Hock Zoltán és Katona Kálmán országgyűlési képviselők is. Az utóbbi szintén fontolgatja kilépését.

Olajos Péter, az MDF jelenlegi EP-képviselője már szombaton bejelentette, hogy kilép a pártból. Droppa Béla, Pest megyei alelnök nem lépett ki, lemondott azonban minden, az MDF-ben betöltött tisztségéről - az országos választmány tagja is volt és a párt szigetszentmiklósi elnöke.
MTI / Kovács Attila

Bokros nem tetszett Boross Péternek sem

Már korábban a távozás mellett döntött Koszó Péter, Hódmezővásárhely alpolgármestere is. Csalódott az országos választmány EP-listáról hozott döntése miatt Petronyák László, az MDF Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnöke is, de ő nem számított emiatt a pártból való kilépésekre.

Az év elején Boross Péter már lemondott - szintén országos listán szerzett - mandátumáról, amelyet az MDF döntése alapján Dragon Pál tölt most be. A választmány szombati határozata szerint az EP-lista első öt helyét Bokros, Habsburg, Kerék-Bárczy Szabolcs, Joó Szabolcs, illetve Dávid Ibolya foglalja el.
1
johnny12
2009. március 8.

18:00


Na igen. Végleg kimutatta a foga fehérjét, hogy hová tartozik, ha lett volna még valakinek kétsége efelől. Csákynak meg le kellene mondania, hogy megszűnjenek mint farkció.
2
ferooo1
2009. március 8.

18:14


soha viszlát ibolyka párt
3
furfi
2009. március 8.

18:31


Azt, hogy valaki ért valamihez, "a lőtéri döglött kutyát" sem érdekli !!!
A pártállás az igen, nem számít, hogy hülye hozzá !!!
Ismerős dolog az "átkosból", ott is "csak, és KIZÁRÓLAG" a jó elvtárs az igazi !
Szép jövő elé nézünk !!!
Szakember nem, csak nagybetűs PÁRTÁLLÁS számít !
4
sosi
2009. március 8.

18:51


Ha akkora szakember akkor miért nem kell a saját pártjának,sem mint pézügyér sem mint Eu-s politikus? Vagy igy inditották a szocik,hogy átszavaztassanak az MDF-re cserébe a sok segitségért a szavazásokkor?
5
nyolcvan-nyolc
2009. március 8.

18:56


A legjobb az lenne, az országnak is, ha követnék antal jóskát, a ferde nyakú szőkeséggel az élen
6
XY-su
2009. március 8.

18:57


Remélem beteljesül lakosság 99% kívánsága.Végre vége legyen már ennek a ferdenyaku kaméleon frakciónak.
7
johnny12
2009. március 8.

19:12


furi! Ha azt értetted hozzáértésen, amit Bokros csinál - hát ebből nem kérünk. 6 elemi is elég ahhoz, hogy 10e FT-ot el kell venni minden nyugdíjastól. Ez volt a legutolsó hozzáértése. Amit meg miniszterként csinált, arról is megvan a véleménye mindenkinek.
8
SPQR
2009. március 8.

19:35


Azért tart itt Magyarország, mert annyi politikai intelligenciájuk van az embereknek ( sőt még jóval kervesebb) mint az itt eddig hozzászólt 7 emberből 6-nak...
És a két nagy párt nekik politizál... Sajnos.

http://www.zoom.hu/belfold/megszunik-e-az-mdf-frakcio-41915.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izrael-barát szekták térítenek
  2009-03-08 20:11:05, vasárnap
 
  Izrael-barát szekták térítenek az általános iskolákban? Utánajártunk.
2009-03-08 16:21 barikád.hu


Ez a palánta
nem az a palánta...
A Jobbik budapesti szervezetének két tagját is megkereste egy aggódó édesanya az iskolai hittanoktatásba beszivárgó Palánta Misszió miatt. Gyermeke, a tudta nélkül iskolai bábelőadáson vett részt, ahonnan gyanús ajándékokkal tért haza. Iskolájukba az egyik baptista tanár meghívására érkezett a Palánta Misszió, ami nem véletlen, hiszen a baptista egyházzal is együttműködő szervezetről van szó. A gyermek elmondta, hogy az előadás végén felírták a tanárok adatait.

Az édesanya információi szerint a Budapest VI. kerületében működő Terézvárosi Két Tannyelvű Általános Iskolában is megjelent a Palánta Misszió. A terézvárosi katolikus egyház kérésére az elmúlt évben először kirakták az iskolából a "hittérítőket", de később az önkormányzat kifejezett utasítására vissza kellett a szervezetet engedni. A szülők sokszor nem is tudják, hogy milyen hittanra jár a gyermekük.


Az egyház neve: Teljes Evangéliumi Keresztény Közösség Mahanaim Gyülekezet (TEKK Mahanaim), a társadalmi szervezeté: Palánta Sorsfordító Alapítvány, a bábelőadásokat és iskolai bibliaismeretet tartó szervezeté: Palánta Gyermek- és Ifjúsági Misszió, a könyvesbolt neve pedig Sorsfordító Könyvesbolt. A mahanaim szó héber eredetű, jelentése Isten tábora.

A szervezet Budapest VI.-VII. kerületéből nőtte ki magát. A honlapjuk 2007 novemberi tájékoztatása szerint eddigi "palántás" területek: Budapest (III., IV., VII., VIII., IX., X., XIII., XIV., XV., XVIII., XIX., XX., XXI. kerületek) és további 18 település (Békés, Békéscsaba, Farmos, Győr, Győrújbarát, Hajdúszoboszló , Hatvan, Inárcs, Kerecsend, Nyíregyháza, Örkény, Petőfibánya, Polgárdi, Selyp, Székesfehérvár, Velence, Vác, Zagyvaszántó) mintegy 100 általános iskolája.

Az iskolákba eleinte azzal az ajánlattal "szivárognak be" a "missziót teljesítők", hogy bábelőadást tartanak a tanulóknak. Az előadás után ingyenes színes kiadványokat és mesés-zenés CD-t osztogatnak a gyerekeknek, amelyet hazavihetnek. A tájékozatlan szülő azt sem tudja, hogy milyen előadáson vett részt és milyen hittanra jár a gyermeke, van, ahol az órarendbe beépítve "életmód-óraként" tartják a foglalkozásokat. Mivel felekezetközinek (felekezet semlegesnek) hirdetik magukat, leginkább azok a gyermekek vannak veszélyben, akik egyik történelmi egyházhoz sem tartoznak és így a szüleik - bár a legjobbat akarva - mégis úgy döntenek, hogy a drogprevenció val is foglalkozó, bibliaismeretet tanító misszióra bízzák gyermekeik lelki épülését. A honlapon, csak angol nyelven megtalálható információ szerint, a 2008-as tervek között szerepelt: 130 ezer gyermek, egy évben kétszeri bábelőadáson és 4800 gyermek bibliaismeret oktatáson való részvétele, 50 ezer gyermekhez Jézusról szóló CD-k, ajándékok, kiadványok eljuttatása. Állításuk szerint 2008-ban 45 bábcsoportjuk volt, 200 bábcsoporttal viszont minden második 6-10 év közötti gyermeket el tudnának érni.

A hazavitt "álkeresztyén" ajándékok gyanút keltettek az édesanyában és kisebb oknyomozásba kezdett, még a misszió könyvesboltját is meglátogatta. A döbbenet nem maradt el.

A Sorsfordító "keresztyén" könyvesboltban még az internetes áruháznál is nagyobb választékát találjuk a zsidó témájú könyveknek. A kiadványok negyede ebbe a körbe tartozik, a többi csak közvetetten. De nézzünk más témát is. Idézet Kovács Géza: Lelkipásztor, Lelkimunkások az Újszövetségi Gyülekezetben (Menedék Alapítvány 2003.) című könyvéből, melyben a gyermekek megkeresztelé sét az alábbiakkal magyarázza: "A hitélet felhígult, hiszen ettől kezdve társadalmi és politikai előnyt jelentett keresztyénné lenni. Gyorsan terjedt a gyermekek keresztelése. Ebben sokat segített a nép tudatlansága és babonás félelme, meg az Egyháznak az a törekvése, hogy egyetemessé tegye befolyását és uralmát"

A Sorsfordító Könyvesboltban és annak internetes oldalán is megtalálható az Éjféli Kiáltás Misszió két lapja, a Hírek Izraelből és az Éjféli Kiáltás.

"Missziónk szándéka ma is az, hogy Jézus Krisztusnak mint Messiásnak a szeretetét tevőlegesen nyilvánítsuk ki a zsidó nép iránt"

"Célunk továbbá a zsidó nép, Isten választott népének erkölcsi támogatása és az antiszemitizmus lerombolása, továbbá az, hogy ezáltal felhívjuk a zsidók figyelmét legnagyobb testvérükre és Messiásukra, Jézus Krisztusra, akinek visszajövetele a küszöbön áll"

Azzal már nem is törődnek, hogy Jézus Krisztust a zsidók nem fogadják el messiásuknak!

Ha kell, fenyegetnek is. "Aki Izraelt bántja, az az Úr szeme fényét bántja. Ha majd egyszer Isten elé kerülünk az is elbírálás alá fog esni, milyen volt a zsidó néphez való hozzáállásunk."

A Hírek Izraelből című lap februári száma teljes egészében az izraeli gázai offenzíva helyesléséről szól, a több missziót egyesítő Budapesti Autonóm Gyülekezet lelkipásztora, Görbicz Tamás közöl egy terjedelmes cikket, melyben - a lap állítása szerint - igei alapokon álló indokokkal támasztja alá kiállását Izrael mellett (mármint a gázai vérengzés mellett.) A cikk szerint világunkat a Sátán és démonai a kozmoszból uralják. Természetesen a Magyar Gárda és a magyar nép gyalázását sem hagyja ki.

Ilyen és ehhez hasonló kiadványokkal találkozhat az, aki a Palánta Misszió szórólapján vagy a gyerekeknek szánt színes foglalkoztató kon szereplő Sorsfordító Könyvesboltot felkeresi. A cél, belenevelni a gyerekekbe a zsidó nép kiválasztottsá gát, amit ők felsőbbrendűségké nt értelmeznek. A Messiás, Jézus Krisztus közeli, újbóli földi eljövetelét sugallják az embereknek. Így próbálják meg a "misszionáriusok" elfogadtatni az Új Világrendet, amely azonban csak egy Antikrisztust adhat az emberiségnek.

Eddig az emberek tudatában csak a rettegett HIT Gyülekezete és a Szcientológiai Egyház élt, az Izrael-barát "kisegyházakkal" senki nem foglalkozott. Sajnos még ennél is többen vannak, ha a korábbi cikkünkben felsorolt, a gázai mészárlást helyeslő szervezetek honlapjait meglátogatjuk és onnan még tovább kattintgatunk, döbbenetből döbbenetbe esünk. Mindenhol ugyanazzal találkozunk: felekezetközi, evangelizáló, messiás újabb eljövetele kifejezések, buta zene, felemelt kezű, rángatózó emberek. Semmiben sem különböznek a HIT Gyülekezetétől, csak eddig háttérben maradtak. A Palánta Misszió terve ördögi, minden második magyar gyerekből elbutított, engedelmes Izrael-barát, agymosott kisbirkát akarnak formálni. A könyvesboltban a kiadványokat is önköltségi áron árusítják, ingyen járják az országot a bábelőadásokkal, tartják a biblia ismeretet, a nyári táborokat, fizetik a zenekart, a terembérletet. Vajon kik és honnan finanszírozzák ezeknek a magyar néplelket célba vevő misszióknak a költségeit?

Nézzük tovább.

Az Omega Misszió a határokat sem kíméli, Székelyudvarhelyre is ellátogatott és a következőkkel "fenyegette" sűrű rángatódzások mellett a várost: "Új Jeruzsálem jellegzetessé gei jelenjenek meg Székelyudvarhelyen"


A szintén Izrael-barát Budapest Autonóm Gyülekezet is betette a lábát Székelyföldre, annak is rögtön négy városába. Takács Ferenc az izraeli vérengzéssel kapcsolatosan az MTV2 vallási műsorában a következőket mondja: "Az ítéletnek a trónján a Názáreti Jézus Krisztus, a Messiás fog ülni és nekünk és mindannyiunknak egy körülmetélt zsidóval kell majd szembenézni, amikor majd odaállunk"

Az ügyben a Fidesz felelőssége is megállapítható. Miért nem akadályozta meg a VI. és a VII. kerületben a szervezet iskolákba való bejutását, akár ellenzékben is? Kitől várjuk el a keresztény értékek képviseletét, talán az ateista MSZP hívő tagozatától? Miért nem tájékoztatták a szülőket? Vagy ha nem látták át a helyzetet, mégis miért veszik fel a fizetésüket a képviselők? Balog Zoltán református lelkész a Magyar Országgyűlés Emberjogi, Vallási és Kisebbségi Bizottságának fideszes elnöke nemrégiben a TEKK Mahanaim egyházat méltatta.

A www.internetdetekti v.hu oldalán található az alábbi cikk.

"2009. január 26-án 15 órakor Balog Zoltán a Magyar Országgyűlés Emberjogi, Vallási és Kisebbségi Bizottságának fideszes elnöke fogadta dr. Kováts Györgyöt a Teljes Evangéliumi Keresztény Közösség Mahanaim Gyülekezetének lelkipásztorát, aki a Palánta Gyermek és Ifjúsági Misszió vezetője.

Tárgyalásuk során hangsúlyozták, hogy az ehhez hasonló munkákra nagy szükség van. Mint kiderült, a misszió rendszerváltás óta végzi a bibliai hitoktatást az egyházi oktatásban részt nem vevő gyermekek számára"

Az APEH oldalán 170 bejegyzett egyház található, melyeknek felajánlhatjuk adónk 1 %-át, de ezek a "missziók" még különböző alapítványokat is létrehoznak, hogy a társadalmi szervezetek részére felajánlható 1 %-ból is részesülhessenek.

A 2007-es adatok alapján a Palánta Missziót is fenntartó TEKK Mahanaim a 23. a támogatottak listáján. A MAZSIHISZ számára 5624-en ajánlották fel adójuk 1 %-át, a Krisna-Tudatú Hívőket ellenben 11 163-an támogatták.

Az azért némi megnyugvásra ad okot, hogy a történelmi keresztény egyházak támogatottsága a magyarországi adómorált tekintve még így is kimagaslik a mezőnyből.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1147 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 955
  • e Hét: 2442
  • e Hónap: 13553
  • e Év: 167049
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.