Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Lépj ki - a pártodból ! (civil
  2009-04-01 20:46:12, szerda
 
  Lépj ki - a pártodból ! (civil felhívás)

keleti Márton | kedd, 2009. március 31.

A hatalmi elit fotelből nézi, jegyet váltott a nagy show-ra, amikor Magyarországra ráengedik a szörnyeteget, az állig felfegyverzett (rendőrség által támogatott) behajtók seregét, akik nem ,,csak" elszedik a pénzt, de újra-szervezik az életed. Mi tehetsz Te? Te, szdsz-es, mszp-s, mdf-es, fideszes ember? Nem a szimpatizánsokról beszélünk, e felhívás a párttagokhoz szól! Nem parlamenti képviselőkhöz csupán, hanem minden párttaghoz, mindenkihez, akik bármilyen párt-tagsággal rendelkeznek, és akikre saját pártjuk mögöttes, arctalan tömegként tekint, ha olyan politikát folytat, amivel a párttag nem érthet egyet.
http://hungary.indymedia.org/files/body_pic/recycle.jpg

Tiltakozz, lépj ki, mielőtt úgy jársz, mint annak idején az MSZMP-sek, akiből a párt lépet ki végül.
Veled most, 2009-ben az történhet meg, hogy pártodnak nem lesz mit kormányoznia, és az egész ország csak egy börtön lesz, ahol már csak fenn kell tartani a rendet. Totál kóma. Egy más állapot. Emberek egymás ellen - ugyanabban a börtönben.
A pártod nem sürgeti eléggé az előrehozott választásokat? Tiltakozz ! Lépj ki! lépj ki, mint Nagy Béla SZDSZ-es párttag, az SZDSZ egyik megyei elnöke! Ennek van jelzés értéke. Ennek van következménye. Ha egy szdsz-párttag, pártvezető kilép, az emberek, szavazatok ezreit jelenti, és azt is, hogy van fontosabb is, mint a pártérdek. Az ország, az emberek sorsa mindenek előtt.

MSZP-s párttag vagy? Lépj ki! Persze csak akkor, ha eleged van a Gyurcsány-rendszerből, és ha nem szeretnél részt venni a neo-Gyurcsány-rendszerben. Lépj ki, tiltakozz, adj interjút a Hírtv-nek, a Népszabadságnak, Kunczénak, akinek csak tudsz. Hallasd a hangod, ne feledd, embereket képviselsz, áll ki mellettük! Légy olyan ember, aki felelős poszton felelősséggel viseltet azok iránt, akik bíznak benne, akiket képvisel. Lépj ki, és mondd azt hangosan, az MSZP az emberek ellen fordult, letért az útról! Mondd ki hallhatóan: TILTAKOZOM - az MSZP politikája ellen. Tiltakozom PÁRTOM politikája ellen.

Az SZDSZ-re ugyanez áll. Ja, vagy úgy, Te FIDESZ-párttag vagy? Ellenzék. Az más. Vagy mégsem? Gondolj csak bele, mit tesz a pártod azért, hogy megvédje az embereket attól, amit az MSZP-SZDSZ kormány váza most rájuk akar zúdítani? Okosan politizál? Előrehozott választásokban gondolkodik? Igyekszik elkerülni a csapdákat? Próbál higgadtan politizálni, hogy a piac majd higgadt maradjon, amikor Ti hatalomra kerültök? Persze, világos, visszautasítod a ,,hatalomra kerülni" kifejezést. Jogos, és köszönjük, ez tényleg demokratához méltó gesztus. Ti kormányra kerültök majd, ez már más. Ez szép is lenne békeidőben. Most azonban az emberek élete a tét. Ha beindítják az egzisztenciális zúzdát, elszabadul a pokol, körülbelül egy életre. A Fidesz szavazatai a fasisztákhoz vándorolnak, ti pedig hiába tárjátok szét a kezeteket, hogy de hát ez most a mi körünk lett volna, be sem juttok a parlamentbe, mert lehet, hogy több választás nem is lesz, és majd az új rend kormánybiztosa osztogatja a mandátumokat a nép helyett.

De ne is a kormányra-kerüléssel foglalkozz, hanem azzal, amire eredetileg felesküdtél, ami miatt politizálni kezdtél. Nem az volt, hogy részt akartál venni az emberek életének jobbításában, hogy egy új, jobb világon szerettél volna dolgozni? Hát most itt a nagy lehetőség. Tépd el a párttagsági könyved, és tiltakozz! Jelezd a médiában, hogy tiltakozol pártod politikája, a passzivitás, a politikai haszonlesés ellen - ezekben a válságos percekben, ebben a kritikus órában, amikor a lét a tét.

Tudod jól te is, mindössze egy-két hét, hogy az érvágásokat megejtsék, amiket nem valószínű, hogy a Fidesz-kormány vissza akar majd csinálni, hiszen ha így lenne, már most tiltakozna ellene. Egy-két hét, és megkezdődik a kivéreztetés. A legszegényebb, legkiszolgáltatottabb rétegekről mondunk le, elfordítva fejünket, mondván, ,,ha ez az ára, hogy mi jobban éljünk ...". Ezt nem tehetjük meg, Te, kedves Fidesz képviselő, te duplán nem teheted meg. Nem állhatsz be egy párt zászlaja mögé, nem takarhatod el az arcod, mint a rohamrendőrök. Mondj le párttagságodról, és kiáltsd ki a médiában, hogy tiltakozol. Felejtsd el a politikai profitot, gondolj tisztán az emberekre. Ne várj felső utasításra, ne várj mintára, légy kezdeményező, légy te az első, és tiltakozz pártod politikája ellen. Nehogy már Dávid Ibolya játssza majd el megint az elitet összességében vádló szószólót, akik persze most is támogatják, illetve ,,nem-nem ellenzik" a Bajnai-manővert. Ha már itt tartunk, MDF-es vagy, lépj ki!

Akármelyik párt tagja is vagy, tiltakozz, add vissza a párttagságid, mielőtt az emberek mondanak le még a szavazati jogukról is, és süllyednek örök apátiába. Állj a talpadra, és egy emberként vállald a felelősséget azért, amiben hiszel, és tiltakozz, ezúttal ne más pártok, hanem a saját pártod politikája ellen! Ez már nem politikai csatározás, ez már élet-halál kérdés. Bízz a történelemben, és ne az eszedre hallgass, és ne is a Fideszre. Hallgass arra, amit hiába fojtanak el, mindennél hangosabb, hallgass az emberek hangjára, arra, amit az emberek nem tudnak kimondani, mert meg sem kérdezik őket, mert beéljük fojtják, mert elfordulnak tőlük. Hallgassa arra, hogy mi mindannyian mit szeretnénk: emberhez méltó életet - és a sok gátlástalanság után egy FELELŐS KORMÁNYT BUDAPESTEN! Tégy az előrehozott választásokért!

Megjegyzés: Ez a felhívást nem az LMP tette közzé - sajnos! Ha már itt tartunk, add vissza LMP-s párttagságid! Idézet az LMP címlapjáról: ,,Brüsszelben Debütált az LMP". Nagy megkönnyebbülés, jó tudni. Idehaza pedig Bajnai Gordon (Gyurcsány klónja) debütált.




http://hungary.indymedia.org/node/11765
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emailben kaptam - Bajnai sztor
  2009-04-01 20:40:07, szerda
 
  Emailben kaptam - Bajnai sztori

szerda, 2009. április 1.

Ha volt már, elnézést!

A Bajnai sztori így nézett ki:

1. a Raiffeisen adott jó sok kölcsönt a wallisnak

2. a Wallis megvette a Hajdú-Bét-et

3. a Wallis átpakolta a Raiffesenes kölcsönöket egy általa alapított ingatlanos kft-be, azzal a megkötéssel, hogy a kölcsönök visszafizetéséért kezességet vállal

4. a Wallis eladta a Hajdú-Bétnek a sokmilliárdos (talán 13mrd?) adóssággal bíró ingatlanos kft-t, azzal a megkötéssel, hogy a kölcsönök visszafizetéséért továbbra is kezességet vállal

5. a Hajdú-Bét hírtelen - talán az ügylettől nem függetlenül - megroggyan

6. a Raiffeisen kölcsönt adott a Hajdú-Bétnek is, a már jelzáloggal így is fedezett a Hajdú-Bét vagyontárgyakra

7. a Hajdú-Bét hírtelen nem fizet a kistermelőknek

8. felszámolási kérelmet nyújtanak be a Hajdú-Bét ellen

9. a cégbíróság elrendeli a felszámolást. Az időpont a Raiffeisen kölcsönszerződésétől számítva kevesebb mint 1 év - ennek azért van jelentősége, mert hiába fedte le magát a bank jelzáloggal, ha a követelés 1 évnél frissebb mint a felszámolás elrendelése, akkor nem élvez(ett) a bank elsőbbséget a többi követeléssel szemben!

10. a Hajdú-Bét -időhúzás végett- megtámadja a cégbíróság által elrendelt felszámolást, egyúttal megváltoztatja székhelyét - hogy egy másik megye cégbírósága alá tartozzon.

11. az új cégbíróság észleli, hogy a cég ellen felszámolás van folyamatban, ezért jelzi, hogy nem illetékes

12. közben kiderül, hogy a cég székhelyét megváltoztató közgyűlés valójában nem lett megtartva, a közgyűlési határozatot visszadátumozták (a székhelyváltoztatási kérelmet a felszámolás elrendelése után pár nappal adta be a Hajdú-Bét!); a rendőrség szerint nemlétező faxszámról jött az egyik Hajdú-Bét kisebbségi tulajdonos visszaigazolása a közgyűlési meghívóra!

13. ennek ellenére az új cégbíróság mégis elfogadja, hogy ő az illetékes

14. a Hajdú-Bét elfogadja, hogy ellene felszámolási eljárás indult, fellebbezési jogáról lemond - az új cégbíróságnál, a réginél fellebbezett a felszámolás ellen!

15. közben lejárt az egyéves határidő. mikor az új cégbíróság illetékesnek találta magát, azonnal átírják a jelzáloggal terhelt ingatlanokat a Raiffeisen nevére (4 nagyértékű telephely közül kettőnek karácsony este! történik meg a földhivatali bejegyzése!)

16. érdekes módon a bank azonnal eladja mélyen áron alul a telephelyeket ,,baromfi-ágazatban érdekelt vállalkozók" részére (pletykák szerint Bajnai Gordon jóbarátai)

17. bank megkapja a másik két telephelyet is, amit szintén rekord gyorsasággal szintén bagóért passzol el

18. libatenyésztők (kistermelők, nagytermelők, bértermelők, integrátor, közvetítők, stb) feljelentést tesznek

19. bíróság megállapítja, hogy a bank a valós érték egyharmadáért illetve feléért passzolta el a telephelyeket, egyben kötelezik a kár megtérítésére

20. később a bíróság kimondja, hogy nem lényeges melyik cégbíróság az illetékes a felszámolási eljárásban, mert a követelések kielégítésére úgysem elég a vagyon - nem foglalkoznak azzal, hogy Bajnaiék manővere megváltoztatta a kielégítési sorrendet!!!
Azaz az manőverben részvevő bank jut előbb a pénzéhez a beszállítók előtt

21. 9 termelő öngyilkos lesz

22. Szóval ilyen Miniszterelnökünk lesz


http://hungary.indymedia.org/node/11789
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
105%-os adó az ingyenteára és
  2009-04-01 20:33:15, szerda
 
  105%-os adó az ingyenteára és zsíroskenyérre
2009.03.31. 13:01

Pártunk és Kormányunk felfedezte az a Fekete Lyukat, ahol éve óta ÖMLIK ki a pénz, és lassan, alattomosan tönkrevágja az országot és a gazdaságot ...

A benyújtott adóváltozások keretében a cafetéria felét adóztatnák meg, egy roppant alacsony, barátságos 62%-os személyi jövedelemadóval, majd az egészet még egy jelképes, 27%-os járulékkal megfejelve.

Számoljunk csak:
Kapsz 20 000 forint cafetériát egy hónapban.
A fele, 10 000 forint adómentesen a tied. A másik 10 000 forint után fizetsz + 6200 forint személyi jövedelemadót, és a 16 200 forint után még 27%-os járulékot, vagyis 4374 forintot. Vagyis a 10 000 forintos cafetéria rész Neked 10 574 forintba fog kerülni. Ami 105%-os adót jelent. Nem tudom, van ennél magasabb adó ezen a kurva kontinensen?!

Mi fog történni?
A nettó fizetésemből dalolva visszacsengetem a 105%-os adót?
Kötve hiszem ...
A munkáltatóm kifizeti helyettem ezt a 105%-os adót?
Kötve hiszem ...

ÉN nem fogok kérni cafetériát, mert nem kívánok adózni utána...

A hülye kormányunk hogy számolt?

Legyen mondjuk évi 250 milliárd forint a cafetéria-biznisz, adóztassuk meg 105%-kal, az 262 milliárd forint az adóbevétel. De mivel (sajnos) hatalmas a tiltakozás, akkor adóztassuk meg csak a felét, az is vagy 131 milliárd bevétel ...

A törvényjavaslathoz csatolták a Pénzügyminisztérium által jegyzett tájékoztatót, amely szerint a piaci szereplők teljes passzivitással reagálnak majd az új adó bevezetésére, és a korábbi mértékben juttatnak, most már magas adókkal sújtott utalványokat dolgozóiknak.

Most komolyan, az ilyen hülyék fogják rendbe tenni az országot? Vajon hány kézen ment keresztül ez a kis számítás, és nem volt olyan ember, aki jelezte volna, hogy nem hogy 150 milliárd, még 15 milliárd adóbevétel sem fog befolyni, sőt ....

2008-ban még azt tervezték, hogy a 11 százalékos eho-val adóztatnák meg a cafetériát. E tervezett bevezetése kapcsán készült felmérés szerint a munkáltatók 40 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ebben az esetben nem adna étkezési utalványt alkalmazottainak.

Ingyen segítek a Pénzügyminisztériumnak egy kis folyamatábrával, olyan "idiot guide" jellegűvel:

Ha nincs cafetéria => nincs üdülési csekk => csökken a belföldi turizmus => csökken turizmusból származó adóbevétel => kevesebb munkahely kell az idegenforgalomban => több lesz a munkanélküli => az ő adóbevételük helyett munkanélküli segélyt kell kifizetni.

Ha nincs cafetéria => nincs étkezési jegy => csökken az éttermek forgalma => csökken az adóbevétel => kevesebb munkahely kell az éttermekben => több lesz a munkanélküli => az ő adóbevételük helyett munkanélküli segélyt kell kifizetni.

A kormány szerint 300 000 ember feketemunkás dolgozik az építőiparban. Hogy ez ellen semmit sem tesznek, az egy dolog, de ezek az emberek nem kapnak cafetériát. A minimálbéres vállalkozó nem kap cafetériát. A szociális segélyen élők sem kapnak cafetériát. A becsületesen adózó, bejelentett, bérből és fizetésből élő dolgozók kapnak cafetériát, akik ezt az országot, és a 10 millió embert eltartják.

Róluk akarnak még egy bőrt lehúzni. Szerintem az összes tervezett változásból (=megszorításból) a cafetéria megadóztatása a legpofátlanabb és legvérlázítóbb húzás!

És nem csak az üdülési csekkről vagy a kajajegyről van szó!

Részben (50%-ban) adóköteles lenne 2010-től az internethasználat, a helyi utazási bérlet, az egészség-, és önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulás, valamint a magán-nyugdíjpénztári tagdíj-kiegészítés, iskolakezdési támogatás, a ruházati költségtérítés, a közjogi méltóságok és egyes miniszterek által nyújtott vendéglátás, ajándék.

Teljes egészében adóköteles lenne a napidíj, a falusi vendéglátás jövedelme, egyes állami kitüntetésekhez kapcsolódó pénzjutalom, illetve a pedagógusok, közüzemi dolgozók szakkönyvvásárlási költségtérítése, valamint a katonák, rendőrök lakhatási költségtérítése is.

És most jön a teljes értelmetlenség:

A kormány javaslata megszüntetné a magánszemélyek és a cégek közcélú adományai után járó adókedvezményt. És ez még nem elég, részlegesen megadóztatnák a a természetbeni juttatásokat is. Az adócsomag ugyanis természetbeni juttatásnak minősíti azt a helyben nyújtott szolgáltatást, étel, italt, amelyet társadalmi szervezetek, alapítványok vagy egyházak nyújtanak a lakosságnak a különböző közösségi rendezvényeken. A szolgáltatás, az étel és az ital értékének fele után az egyháznak, civil szervezetnek be kellene fizetni a 105%-os adót.


Vagyis ha a karitatív szervezet nekiáll forró teát és zsíros kenyeret osztani a Blaha Lujza téren, akkor minden második bögre tea és minden második zsíroskenyér után 105%-os adót kellene fizetnie.

Bravó! Itt folyik el az állam pénze, itt lehet megfogni azt a fránya 1000 milliárdos hiányt!


A Magyar Vöröskereszt évente egymilliárd forint értékű adományt kap cégektől illetve magánszemélyektől. A szervezet kommunikációs igazgatója szerint a gazdasági válság miatt már most jelentősen csökkent az adományozók köre. El tudjuk képzelni, mi lesz ha adózni is kell majd ...

,,Ebben a helyzetben a kormányoknak világszerte, nemcsak Magyarországon az a feladatuk, hogy különböző kedvezményekkel ösztönözzék az adakozókat, az adományozást magát is" - nyilatkozta Harrach Gábor, a Magyar Vöröskereszt kommunikációs igazgatója.

Csak annyit mondok, 1 kilométer autópálya többe kerül, mint amennyit ilyen karitatív célra költenek ezek a szervezetek, de semmi baj, keményen rájuk kell szállni, 105%-os adót a gaz civil szervezeteknek és a babgulyásra!


http://www.youtube.com/watch?v=qsW6N6A_jxA&feature=player_embedded


358 komment • Trackback (1)


http://vastagbor.blog.hu/2009/03/31/105_os_ado
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dobszay Károly: Tudathasadás v
  2009-04-01 20:02:04, szerda
 
  2009-04-01. 19:52

Dobszay Károly: Tudathasadás vagy elmezavar?


Több mint elgondolkoztató az a bődületes káosz, ami itt a nemzeti oldalon egyesek fejében uralkodik. Ehhez kapcsolódik szervesen az a szinte naponta tapasztalható logikai bukfenc vagy szaltó, amit egyre többen elkövetnek.

Ha valaki meggyőződéses antibolsevista (amiből egyenesen következik, hogy egyben antijudaista is, mert a kettő szorosan összefügg), akkor nem tekinthet negatívan olyan személyekre, akik az antibolsevista harc érdekében áldozták fel az életüket. De főleg nem lehet példaképe mondjuk Bajcsy-Zsilinszky Endre, aki (bizonyítottan) titokban a szovjetekkel egyezkedett, miközben a magyar katonák tízezrével véreztek el a fronton. Akárhogy is nézzük, ez a mi szempontunkból hazaárulás.

Ha valaki felszabadítót tisztel a vörös hordákban, annak természetesen lehet más a véleménye, de az ilyen embereknek semmi keresnivalója a nemzeti oldalon.

Mára oda jutottunk, hogy egy újabb tudathasadás következtében nem egy ,,antibolsevista“ egy személyben antifasisztának is vallja magát, ami ugye fából vaskarika. Az elmondottak olyan kötelező történelmi alapismeretek, amelyek nélkül nem vállalhat valaki komoly szerepet a jelenlegi politikai küzdelemben, mert rögtön hiteltelenné, sőt nevetségessé válik.

További kirívó baromság, ha itt egyesek úgy ítélik meg a radikális jobboldalt, hogy horthysták állnak szembe szálasistákkal. Jó lenne, ha végre mindenki észrevenné, hogy 2009-et írunk, és egy teljesen más világ egyre súlyosabb kérdéseire kell megtalálnunk a válaszokat. Persze az is igaz, hogy minden, ami most folyik körülöttünk, valahogy a második világháború öröksége, amelynek ugye a zsidóság lett az első számú győztese, és minden jelenlegi hatalmát ebből származtatja. Ezért nekünk életbevágó fontosságú feladatunk, hogy tisztában legyünk legalább az elmúlt száz év történéseivel, és ezáltal végre tisztán lássuk, hogy ki az ellenség, és ki a barát.

Aztán itt van még egy furcsaság, amikor valaki előadja, hogy nem tud egyetérteni a nyilasok úgymond fajgyűlölő ideológiájával, mert szerinte minden ember egyenlő. Arról valószínűleg még nem hallott, hogy vannak azért olyanok is, akik magukat egyenlőbbnek tartják. De ezek kivételesen nem a nyilasok voltak, hanem egészen mások. Ami pedig az emberi fajok különbözőségét illeti, arról már jóval Hitler megjelenése előtt könyvtárnyi anyagot írtak kimondottan tudományos kutatók, és megállapításaikat a gyakorlat mind a mai napig fényesen igazolta.

Németországban például a legkülönbözőbb ágazatú bűnözés legalább 80 százaléka a multikulturális őrületnek köszönhetően - valószínűleg véletlenül - az utóbbi években beözönlő külföldiek nevéhez fűződik. Ugyanúgy, mint hazánkban, ahol a zsidóság hathatós falazásával cigány hordák terrorizálják napról napra a békés magyar lakosságot. Aki ezt nem látja, vagy nem akarja észrevenni, az vagy maga is szem a láncban, vagy pedig elmebeteg.

Néhány gondolat erejéig Horthy Miklósról is szükséges említést tenni, főleg azért, mert az ő megítélését az utóbbi időkben számtalan hívatlan és abszolút felkészületlen prókátor közreműködése nagyon megnehezítette. Elég, ha csak Koltay Gábor Horthy-filmjére gondolunk, ahol Horthyból már-már egy antifasiszta ellenállót kreáltak, aki természetesen ,,utálta és megvetette a németeket, de mindent megtett a magyarországi zsidóság érdekében a gonosz nyilasok ellenében“. Eddig a mese.

A történelmi tények azonban egészen mást bizonyítanak. Horthy Miklóst nem nagyon kellett kényszeríteni, hogy belépjen a szovjet elleni háborúba, hisz, mint Európa első antibolsevista államfője, egyszerűen kikerülhetetlennek tartotta a bolsevizmussal való végső leszámolást. A hitleri Németországban - minden utólagos kozmetikázás ellenében - Horthy nagy megbecsülésnek örvendett. Látogatásai alkalmával úgy fogadták, mintha a római császár érkezett volna.

1943-ban, amikor az utólagos kozmetikázók szerint Horthy már csak a háborúból való kiugráson törte a fejét (és ezt állítólag a németek is tudták), Németországban még egy több száz oldalas könyv jelent meg róla, amiben az antibolsevizmus egyik elkötelezett harcosát méltatták személyében. Horthy egészen 1944 nyaráig hitt a német győzelemben, különben megmagyarázhatatlan és bűnös cselekedet lett volna részéről, ha ő az angolszászokkal tárgyalgat a kiugrásról, közben pedig további ezreket vagy tízezreket küld a frontra meghalni egy szerinte már értelmetlen háborúba.

Az egész kiugrási kísérletnek és az azt követő nyilas hatalomátvételnek van egy máig agyonhallgatott, de rendkívül fontos mozzanata. Horthy, már portugáliai emigrációjából, az ötvenes évek elején egy levelet küldött Adenauer akkori nyugatnémet kancellárnak, amelyben esküdözik, hogy rosszindulatú rágalom személyével kapcsolatban az a mendemonda, miszerint ő, mint kormányzó, a szovjetekkel történt titkos kiugrási tárgyalások alkalmával igent mondott volna Sztálin legfőbb követelésére, ami abból állt, hogy a magyar hadsereg nemcsak megszünteti az ellenállást, hanem rögtön hátba is támadja korábbi szövetségesét, a németeket. Ezt a levelet Horthy emlékiratainak német nyelvű kiadásában is közölték.

Egy dologra azonban nem számított, hogy az 1944 októberében a budai vár és Moszkva között küldözgetett titkos számjeltáviratokat a németek és az angolok is lehallgatták, sőt meg is fejtették, és ebből egyértelműen kiderült, hogy Horthy valóban igent mondott Sztálin követelésére. Tulajdonképpen ez volt az egyik legfőbb oka, hogy a kiugrási kísérlet nem sikerült, mivel a magyar katonai vezetés ilyen becstelenségre egyszerűen nem volt hajlandó. Másrészt német szempontból is érthető, hogy egy világégés közepén nem hagyhatták magukat ilyen módon elárulni. Horthyval mindezek ellenére, régi érdemeire való tekintettel utána is lovagiasan viselkedtek.

További különlegessége ennek a történetnek, hogy Horthyt végül nem a németek leplezték le, hanem C. A. Macartney angol történész (Az Október tizenötödike c. könyv szerzője) tárta a nyilvánosság elé a lehallgatott és megfejtett számjeltáviratok szövegét.

Nagyon sok dolgot kellene még helyére tenni ebben az összekuszált világban ahhoz, hogy pl. Horthy Miklós és Szálasi Ferenc történelmi szerepéről is végleg lehulljon minden homályos lepel, mert e nélkül nem tudunk hiteles ítéletet mondani.

Végül néhány szót egy bizonyos elmezavarról. Szinte divattá vált az utóbbi időkben, hogy az ún. nemzeti oldalon majdnem mindenki, miközben teljesen jogosan kritizálja a zsidóság mesterkedéseit, rögtön hozzáfűzi, hogy ő bizony nem náci, nem nyilas, és főleg nem antiszemita, hiszen zsidó barátai, ismerősei, sőt zsidó felesége vagy menyasszonya van.

Lassan komolyan kezdek aggódni és - Hofi Géza után szabadon - feltenném a kérdést: mondja meg már valaki, nem lesz nekem abból semmi bajom itt a nemzeti oldalon, hogy se zsidó nem vagyok, se zsidó feleségem vagy menyasszonyom nincsen, de még a barátaim vagy ismerőseim között sincs egyetlen zsidó?

Dobszay Károly - Kuruc.info


http://kuruc.info/r/7/38073/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több millió embert hozna ide a
  2009-04-01 19:57:51, szerda
 
  Játék a vízzel Több millió embert hozna ide a Zsidó Világkongresszus elnöke
2009. április 1. 16:32:32

Velencei-tavi King City, Dunára nyíló Álomsziget. A Medgyessy-, majd a Gyurcsány-kormány gigantikus vigalminegyed-fejlesztések szolgálatába állította az államot - mindvégig a befektetők sorvezetőjét követve. Noha a sukorói "királyváros" projektvezetőjeként egy ismeretlen üzletembert emlegetnek, valójában Ronald S. Lauder médiamágnás áll az újabb "kis Las Vegas" terv mögött.



Ha minden a tervek szerint halad, hazánk 2010-2012-től kaszinóturisztikai fellegvárként működik tovább, ami - mint látni fogjuk - nem a véletlen, hanem a befektetők igényeit törvénybe iktató kormányzati politika műve. A jelenleg üzemelő két budapesti, illetve soproni, győri és kecskeméti játéklokálok után először az osztrák tőkét megmozgató bezenyei EuroVegas nyithatja meg kapuit (a maga 86 méter magas, aranyszínben játszó toronyépületével).



Szintén három éven belül "termőre kell fordulnia" az óbudai hajógyár területét érintő Álomsziget-beruházás nyerőgépeinek, miután Mordechai Zisser, a projektgazdaként jegyzett izraeli Plaza Centers tulajdonosa a világsajtóban kiadta a jelszót: "Vigyük Las Vegast Magyarországra, a Hajógyári-szigetre!" Ezek után különös, hogy olyan szerencsejátékosok is akadtak, akik a Budapesttől 45 kilométerre lévő, Velencei-tó-parti Sukoróra újabb, 2012-re szintén kulcsrakész "kis Las Vegast" terveztek.





Ökoturizmus helyett



Az Európa legnagyobb kaszinókomplexumaként beharangozott King Cityben - a lehetetlennel határos módon - évi ötmillióra becsülik a látogatók számát, a fejlesztés költségét pedig az Álomszigethez hasonlóan 400 milliárd forintra (vagyis majdnem egy négyes metrónyira). A lokálpatrióták szemében nemzeti kincsnek számító Velencei-tavi Vízi Sportiskola (VVSI) evezőspályáját határoló partszakasz ma horgászparadicsom, a természetes kitörési irány tehát az ökoturizmus lenne - ezzel szemben a "királyvárosba" fedett sípályát, a római, hun, tatár és viking kultúrát bemutató élményparkot és koncerttermet terveznek az óriáskaszinó mellé.



Noha a sajtó eddig Joav Blum izraeli-magyar kettős állampolgárt nevesítette a King City atyjaként, a fejlesztés vezetői összefoglalója szerint valójában Ronald S. Lauder a projekt első embere. A dokumentum Laudert nemcsak a cseh, román és ukrán tévécsatornákat - korábban a magyar TV3-at - működtető Central European Media Enterprises Ltd. főrészvényeseként, hanem műgyűjtőként, "adakozó filantrópként", illetve a Zsidó Világkongresszus elnökeként mutatja be. A másodhegedűs Joav Blum nevénél szintén nem az üzleti, hanem a társadalmi szerepeken van a hangsúly (az izraeli Likud párt "életre szóló tagja"), az ugyancsak a befektetői körbe tartozó Fred H. Langhammer és Itzhak Fisher esetében viszont a vállalatvezetői rutint emelik ki.





Trükkös földcsere



Mi bizonyítja, hogy az előző kormányok az Álomsziget és Sukoró esetében is a magánfejlesztők kottájából játszottak? A Plaza Centers óriáskaszinó-üzemeltetési monopóliumát (a fővárosban) az adójogszabályok 2007-es módosítása biztosította, majd a kiemelt projektekről szóló törvény átírásával is a "szigetelők" kedvében járt az állam (lásd keretes írásunkat).



A fenti paragrafusváltoztatások még a King Citynek is jól jöhetnek, de a Lauder-Blum kettős elsősorban az állami vagyonról szóló 2007-es törvény egyik sorának köszönheti, hogy a páratlan panorámát nyújtó Sukorón terjeszkedhet. E jogszabály ugyanis lehetővé teszi, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. versenyeztetés nélkül juttasson állami telkeket olyanoknak, akik megfelelő csereingatlannal rendelkeznek. Márpedig Joav Blum 2007 májusától gyümölcsösfelvásárlásba kezdett Albertirsa és Pilis térségében; éppen olyan ingatlanokra tette rá a kezét, amelyeket az MNV néhány hónappal később - az M4-es építésére hivatkozva - becserélt neki a velencei-tavi kaszinótelekre. Bár az üzletember azt mondja lapunknak, azért vett földet Albertirsán, mert eredetileg oda tervezték a King Cityt, állítása nem rímel a földhivatali adatokra. A vonatkozó tulajdoni lapok szerint ugyanis Blum már két éve "bebíró" lett Sukorón (hivatalos lakhelyének a település egyik viskóját választotta), ami arra utal, hogy ugyanitt kívánt további telkekhez jutni.



A tények tehát abba az irányba mutatnak, hogy a cserekereskedés célja eleve a sukorói 70 hektár trükkös magánkézre juttatása volt. Hogy ehhez kétség se férjen, Blum még az MNV-vel folytatott 2008 nyári tárgyalásai közben is vásárolt egy pilisi telket, amit rögvest "bedobott" a cserealapba. Vélhetően az ilyesfajta akciókat akarta előre elkerülni Keller László, amikor a vagyontörvényhez benyújtott módosító indítványában a versenyeztetés nélküli ingatlancsere lehetőségét szűkítette volna - a parlament viszont nagy többséggel leszavazta az MSZP-s képviselő kezdeményezését.







Lobbi az olimpiáért?



Az Albertirsa-Sukoró csereügylet tisztasága mellett a tranzakció értékarányosságához is fér némi kétség. Miközben ugyanis az MNV jogelődje 2006 végén 19,8 forintos négyzetméteráron értékesített néhány, a Blum-féle albertirsai telkekhez hasonló (szintén az M4-es nyomvonalába eső) monori területet, az üzletember ingatlanszerzeményeit 2008 júliusában már 430,5 forintos áron számította be az állam. Joav Blum tehát végül 183 hektárnyi "filléres" telekkel és mindössze 296 millió forinttal fizette ki a Velencei-tó-parti 70 hektáros kaszinóföldet (amiről korábban 1,1 milliárdos értékbecslés készült).



Ezek után aligha csoda, hogy a Levegő Munkacsoport máris ingatlanspekulációt sejt a csereügylet mögött. "Ha most jöttünk volna le a falvédőről, és nem hallanánk naponta (...) bespájzolt telkekről, amelyek aztán egyetlen fillér hasznot vagy munkahelyet nem hoznak a közösségnek", talán még hinnénk a King Cityt pártoló polgármesternek - írja hírlevelében a szervezet. Sukoró első embere, Molnár Gábor viszont avval nyugtatja az aggodalmaskodókat, hogy az evezőspályának lesz jövője, hiszen Blumék "széles körű lobbitevékenységet folytatnak azért, hogy Magyarország nyerje a 2020-as olimpia rendezési jogát". (Ezzel persze a polgármester elismerte, hogy a befektetők a saját telkük mesterséges felértékelődéséért is lobbiznak.)



Egy szó mint száz: a sukorói King City-beruházást egyelőre nem sikerült megszerettetni sem a környékben lakókkal (nevükben múlt héten Fa Nándor vitorlázó tiltakozott), sem az ökopolitikusokkal (a Lányi András fémjelezte Élőlánc Magyarországért szintén védené a "pannon dombvidék mai arculatát"), sem a Fejér Megyei Közgyűléssel (az önkormányzat velencei-tavi lokálpatriótája, L. Simon László és a testület alelnöke, Balsay István ugyancsak ellenzi a gigantomán megoldásokat). Sőt, egyelőre az ügyészség is a tiltakozók oldalán áll, hiszen megóvta az MNV-Blum-féle cserebere földhivatali bejegyzését, a megyei önkormányzat megbízásából eljáró Gál és Társa Ügyvédi Iroda pedig az Alkotmánybírósághoz készül fordulni a vagyontörvény fenti kiskapui miatt.



E bizonytalan légkörben már Joav Blum is kétértelműen fogalmaz lapunknak: "El szeretnénk oszlatni azokat a pletykákat, amelyek szerint másutt valósítanánk meg a projektet; ugyanakkor igaz az is, hogy már megkeresett bennünket egy szomszédos ország. A dolgok állása szerint azonban nem áll szándékunkban változtatni a tervezett helyszínen, a velencei térségen."


ÍGY SEGÍT AZ ÁLLAM A VIGALMINEGYED-FEJLESZTŐKNEK





ÁLOMSZIGET (HAJÓGYÁRI-SZIGET)



2003. október

Noha 2000-ben hétmilliárd forintra értékelték a Hajógyári Sziget Vagyonkezelő (HSZV) Kft. 66,79 százalékos állami tulajdonrészét, a privatizációs szervezet potom 4,6 milliárdért adta el a 32 hektárnyi szigetrészt rejtő cégdarabot a Plaza Centersnek. Az eladást koordináló ÁPV Rt. elnökhelyettese ekkor az a Vásárhelyi István volt, aki - amellett, hogy az SZDSZ számvizsgáló bizottságának vezetője - korábban a Plaza Centers beruházásainak előkészítésén dolgozott. A szigetcsúccsal együtt a kizárólagos állami tulajdonú ingatlanként elkönyvelt Hadrianus-palota maradványai is kikerültek a köztársaság fennhatósága alól - amit az Állami Számvevőszék törvényellenesnek minősített.



2006. április

Bár a Főpolgármesteri Hivatal több ügyosztálya is a hajógyári "földrész" szerény, rekreációs célú hasznosítását javasolta, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-SZDSZ-többsége zöld utat adott az Álomsziget fantázianévvel illetett óriáskaszinó-beruházásnak.



2007. december-2008. május

A Pénzügyminisztérium az adójogszabályok 2007-es módosításába csempészte bele azt a passzust, amellyel az "egyes tervezési-statisztikai régiókban" mesterséges monopolhelyzetet teremt az első kategóriás (legalább száz játékasztalos és ezer nyerőgépes) kaszinók piacán. A Budapest-Pest megyei térségre kiírt - formalitásnak bizonyuló - pályázaton az Álomsziget-projekt nyerte el a gigakaszinó-működtetési monopoljogot (2032-ig). A tárca tehát bebetonozta a Plaza Centerst a hazai szórakoztatóiparba. Közben a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács döntött arról, hogy az államnak egymilliárdért vissza kell vásárolnia a "véletlenül" idegen kézre került Hadrianus-palotát.



2008. szeptember-2009. február

A kormány a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásokról szóló törvény hatályát kiterjesztette a koncessziós szerződések alapján megvalósuló, legalább ötmilliárd forintos beruházásokra (például a kaszinóüzemeltetésre és a kapcsolódó szabadidős és vendéglátó-komplexumok kiépítésére). A Gyurcsány-kabinet év elejére meg is töltötte konkrétummal a jogszabályi lehetőséget: kiemelt projektté nyilvánította a hajógyári kaszinóvárost, így a befektetők gyorsabban juthatnak hozzá a hatósági engedélyekhez.



KING CITY (VELENCEI-TÓ, SUKORÓ)



2007. január-április

A Pénzügyminisztériumban elkészült a vagyontörvény tervezete, mely kimondta, hogy "a vagyon tulajdonjogának átruházását versenyeztetéssel kell megkísérelni". Ám az ellenzék sem vette észre, hogy a - 2007 szeptemberében elfogadott - jogszabály kiskapukat hagyott a verseny kiiktatására, például az állam tulajdonában álló ingatlan cseréje esetén.



2007. május-augusztus

Joav Blum földfelvásárlásba kezdett Albertirsán, de az érintett ingatlanok tulajdoni lapján ekkor már sukorói lakcím szerepelt az üzletember neve mellett. Vagyis Blum vélhetően előre tudta, hogy alkalma nyílik velencei-tavira cserélni az albertirsai telkeket.



2007. november-2008. augusztus

Joav Blum két céget alapított King City Management Kft., illetve King City Ingatlan Kft. néven. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. ezután jelezte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nek, hogy az M4-es autópálya nyomvonalkijelöléséhez Blum földjeire is szüksége volna. Az MNV tehát - a vagyontörvény által lehetővé tett földcserés konstrukcióban - egy 70 hektáros, addig az állam kezelésében lévő sukorói ingatlanhoz juttatta az üzletembert (az albertirsai telkek ellenértékeként). A levajazottsághoz kétség sem fér, hiszen egy, az albertirsaiakkal végül "együtt mozgó" pilisi telek csak 2008 júliusában, napokkal a csereszerződés megkötése előtt került Blum nevére - hogy aztán rögvest tovaszállhasson az államra. A sukorói King City tájékoztató füzetén 2008. augusztusi dátum szerepel, vagyis az izraeli befektetőknek egykét hónap alatt kellett összedobniuk az 1,1 milliárd eurós fejlesztési tervet - ami képtelenség.



2009. február

A Pénzügyminisztérium - Blumék ütemtervéhez igazodva - a középdunántúli térségben is kiírta az első kategóriás kaszinóváros létesítéséről és működtetéséről szóló "pályázatot", tehát az Álomsziget után a King City is monopolhelyzetbe kerülhet a maga "tervezési-statisztikai régiójában".

Forrás: Heti Válasz


http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=Jatek_a_vizzel__Tob b_millio_embert_hozna_ide_a_Zsido_Vilagkongresszus_elnoke__56242
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lipusz Zsolt: Néhány gondolat
  2009-04-01 19:51:36, szerda
 
  Lipusz Zsolt: Néhány gondolat a cigánykérdésről

2009-03-29. 14:23 Kuruc.info

A saját korában első számú európai hatalmi tényezőnek számító, magyar és német-római király, Luxemburgi Zsigmond által összehívott konstanzi zsinaton (1414-1418) a végéhez közeledve új, különleges népvándorlásról adtak hírt a Német Birodalom különböző tartományaiból. Különös, ázsiai eredetű nép tűnt fel Kelet-Európában, szekereken érkeztek, akár a cseh huszita harcosok, magukat indiaiaknak nevezték. Mint a krónikás írja: "sok száz szekéren jöttek, királyuk vezetése alatt. Saját nyelvüket beszélték, saját törvényeiknek engedelmeskedtek. Mindenféle mesterségben és művészetekben való jártasságokban tűntek ki, de mindközönségesen nem akartak dolgozni."

Ez a cigányáradat első hitelt érdemlő, történetírói regisztrálása Európa évkönyvében, anno 1418. Ám a cigányinvázió megállíthatatlannak bizonyult. Amikor a cigányok szekerei elérték az akkori francia-német határt, az ottani lakosság megjelenésüket riasztó jelnek tekintette - a harci szekereken érkező és mindent elpusztító huszitáknak vélték őket. Így maradt rajta a cigányokon mindmáig, francia nyelven egyébként a cseheket jelentő "bohémien" megjelölés. Ugyanígy az angolban a "Bohemian" szó jelentése a "cseh" mellett, "bohém, csavargó." Ezektől az esztendőktől kezdve egyre gyakrabban szerepelnek az európai krónikákban a cigányokról szóló történetek. Súlyos valóságalapja van Victor Hugo híres, A párizsi Notre Dame című, a középkori Franciaországban játszódó regényének is, amelyben vándorcigányok a legválogatottabb bűncselekményeket, köztük gyermekrablást követnek el.

Vándorló, a más magántulajdonát semmibe vevő életformájuk a 20. századig lényegében semmit sem változott. Saját szememmel győződhettem meg arról, hogy bizony vándorcigányok ekhós karavánjai járják a civilizált nyugat-európai állam, Franciaország útjait még napjainkban is. Ami a helyzet - rendkívül tragikus - magyarországi vonatkozásait illeti, az alábbiakat ajánlom minden tisztán gondolkodó honfitársunk figyelmébe:

1) Minden jövevény, nomád nép, etnikum (jász, besenyő, kun, török stb.) a honfoglalás óta asszimilálódott, integrálódott a magyarsághoz, a cigányság kivételével. Ez történelmi tény, civilizációs kudarc, nem pedig ostoba minősítés kérdése. Csaknem 600 esztendő sem volt elegendő, hogy a cigányság a civilizált európai viselkedésformát, mentalitást és kultúrát elsajátítsa. Erről a problémáról beszélnünk kell, őszintén, szadeszes terrorideológia nélkül... Miért nem tudott a cigányság Európa egyetlen "nyugati" társadalmába sem integrálódni, noha alapvetően a világtörténelem legtoleránsabb, leginkább befogadó társadalmairól van szó? Ezek a társadalmak inkább önmagukat nyilvánították a felvilágosodás (értsd: elsötétülés) óta kirekesztőnek, mintsem rájuk süthették volna a faji megkülönböztetés béklyóját.

2) A trianoni maradékország azon régióiban,melyekben a cigányság lassan többségbe kerül (Cserehát,Észak-Abaúj, Észak-Nógrád stb.), vajon miért szűnt meg minden normális, civilizált emberi élet lehetősége? Miért nem folyik e településeken gazdálkodás, az udvarokat miért veri fel a gaz, a házak ablakain miért fúj be télen-nyáron a szél? Miért nem lehet e helyeken vetni, ültetni, gazdálkodni, normális családi életteret teremteni? Miért van az, hogy ezeken a településeken a mindent átható, bénító, zsigeri halálfélelem lett az úr, akár a középkori haláltánc-jelenetekben? Miért menekül innen minden magyar fiatal? Miért nem lehet az ország ezen régióiban békében és nyugalomban élni?

3) Miért van az, hogy cigányok követnek el hihetetlen bestialitással élet elleni bűncselekményeket? A hazai börtönviszonyokat - megbízható, bennfentes források alapján ismerő informátorunk közlése alapján - elemezve megállapítható, hogy az erőszakos bűnelkövetők mintegy 80%-a cigány származású. Mindez csupán a politikai korrektség nevezetű elmebaj okán nem derülhet ki, s nem kaphat nagy nyilvánosságot... A PC jegyében lehet az ún. magyar értelmiséget még néhány évig szellemi vakvágányra terelni, azonban a tény az csak tény marad: hazánk cigány többségű régióiban az öncélú gyilkosság afféle kulturális tradícióvá vált, ok, indíték nélkül, bárkit, bármikor és bárhol meg lehet ölni. Apropó, politikai korrektség. A dolgokat a nevükön kell neveznünk, így az ún. értelmiségnek meg a "fősodratú médiá"-nak nem kellene örökösen romát mondania a cigány helyett. Minden népnek van egy saját, önmaga által használt megnevezése, s egy másik, a környező népek által adott népneve. Így a cigányok nevezhetik önmagukat romáknak, de mi, magyarok nem, mint ahogyan a németeket sem mondjuk "Deutsch"-oknak, vagy az angolokat sem "English"-eknek.

4) Egy régióban a történelem során bármely etnikum többségbe kerülhet. Arra azonban aligha van példa, hogy egy élősködő populáció az éppen agonizáló hatalom busás pénzügyi juttatásai (segélyek) közepette is, teljesen lezüllessze, normális emberi élet folytatására teljességgel alkalmatlanná tegye az adott környéket, rettegésben tartva s megöléssel fenyegetve ott akár 90 éves öregasszonyokat is "csak úgy" alapon.

Genetikai és biológiai tényekről nincs értelme vitatkozni, mint ahogyan arról sem, miért nem vagyunk (sohasem voltunk) finnugorok. A cigánykérdés a mai magyar valóság legsúlyosabb, beláthatatlan következményekkel, polgárháborúval fenyegető kérdése. Aki ezt bármilyen egalitárius, egyenlősítő ideológiára hivatkozva, struccpolitikát folytatva nem akarja látni, az vagy gazember, vagy SZDSZ-es. Az ún. rasszizmussal a legkevésbé sem vádolható, klasszikus, szabadelvű, 19. századi alapelveket valló Jókai írja Mire megvénülünk című regényében a cigányokról: "Ez a faj gyáva. Ha valahol megizenik neki a háborút, onnan eltakarodik, csak addig mer garázdálkodni, amíg tapasztalja, hogy félnek tőle. Valóságos farkastermészet. Széttép, ha védtelenül kaphat, de egy égő csóvával csapatostól elkergetheted." Eljött az ideje a megvilágosító tűzgyújtásnak.

Lipusz Zsolt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semjén hülyeséggel kampányolt,
  2009-04-01 19:50:02, szerda
 
 
Semjén hülyeséggel kampányolt, keresztúton a semmibe

2009. április 01. 18:41
HunHír.Hu

Sem a szocialista szervilizmus, sem a szélsőjobb radikalizmusa nem járható út az Európai Parlamentben, ezt tartsák szem előtt a választók - fogalmazott Sorponban Semjén Zsolt a KDNP elnöke. Zsoltika! Hány úgymond szélsőjobboldali van az EP-ben? Egy se? Nem hülyeséggel kell kampányolni. Az EP egy cionista befolyás alatt álló, szétesésre ítélt valami, ami előbb -utóbb bekövetkezik. De se nem keresztény, s főleg nem demokrata.

Semjén Zsolt, a Keresztény-Demokrata Néppárt elnöke volt tegnap a Sorponi Kálvin Kör vendége. Az elnök a közelgő Európai Parlamenti választásokról is beszélt.

- Fontos szem előtt tartani, hogy az EP-ben nem járható út a szocialisták szervilizmusa, mert ők csak kiszolgálják a brüsszeli bürokráciát - mondta Semjén Zsolt. - Miattuk a magyar gazdák például nem termelhetnek annyi tejet, amennyit a magyar piac felvenne. Ugyanakkor a szélsőjobb unióellenes radikalizmusa sem tekinthető elfogadottnak, mert ez nem vezet sehova. Ehelyett a magyar nemzeti érdekek megfelelő képviseletére kell tenni a hangsúlyt és újra középpontba kell helyezni az unió megálmodóinak keresztény-demokrata eszmeiségét.

Hunhír.Hu - ko.


Hozzászólás


köles - 2009.04.01. 19:43
Azt mondja ez az okostojás Semlyén: "a szélsöjobb unióellenes radikalizmusa nem vezet sehova..."! Mert az unió hová vezetett eddig: Az országunk lepusztitásához,Az ipar,a mezögazdaság,a kiskereskedelem és sorolhatjuk vég nélkül az áldozatokat. Csak az olyan ingyenélö,megélhetési politikusok jártak jól akik ott meresztik millókért havonta a seggüket Brüsszelben.


Kiskunlacházi - 2009.04.01. 19:11
Ez a szerencsétlen nemrég volt itt Lacházán is, természetesen a jobbik ellen kampányolt, mintha az ország miattuk állna a csőd szélén.


szemtanú - 2009.04.01. 18:57
KDNP most külön indul, vagy a fityisszel katyvaszolva? Továbbá: EU-ban vannak EU jelenlegi formája ellenesek akik Nemzetek Európáját akarnak és nem azt a katyvaszt kavarni ami van és már nem kicsit, de egyre szagosabb. Ezt viszont (katyvaszolás) csak belülről lehet tompítani és ezért kellenek nemzeti pártok képviselői oda.

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=18289
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiszivárgott, négymilliós Fide
  2009-04-01 19:45:00, szerda
 
  Kiszivárgott, négymilliós Fidesz-szórólap: "Új irány"
2009-03-31. 23:41 Kuruc.info

http://imgsrv09.kuruc.org/galeriaN/hir/Fidesz-ujirany.jpg


Részlet a négymillió példányszámú szórólapból

A Jobbik kiszorítása érdekében négymillió szórólapon készül hirdetni a Fidesz azt, ami eddig nem volt fontos Orbánéknak: "Elég volt a bűnözésből! - Félelem helyett biztonságot"- tudta meg a Kuruc.info. A cigánybűnözést azonban továbbra is letagadja a hazug, cionista műellenzéki formáció.

A szórólap képét szerkesztőségünknek a Fidesz központi stábjának egyik fizetett alkalmazottja küldte el, aki ennek az újabb irányváltásnak örülne, ha az őszinte volna, de mint írja elkeseredetten: "Itt mindenkit csak a pozíciók megtartása érdekel. Egy dolog hogy rászorulunk az állásra, de akkor már próbálnánk valóban tenni is valamit, nem csak a választók pillanatnyi hangulatának látszólag megfelelve, a Jobbikot kiszorítva, a szavak szintjén tetszelegni! Mert itt a kampánycsapat másról sem beszél, mint hogy miként lehet a Jobbik elől elszívni a levegőt. Mintha Vonáék lennének a legnagyobb gond, ellenség hazánkban!"

Portálunk is ezt nehezményezi, hiszen ismerjük Viktor egyik kiszivárgott elszólását: újabb hatalomra kerülése esetén nem a cigány bűnözőket, hanem a rendpárti, ártatlan gárdistákat pofoztatná meg. Cigánybűnözés pedig nincsen - tagadta le személyesen a tényeket a csintalanos, deutschos, cigányos párt vezére.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KIÁLTVÁNY a rendszerváltókhoz!
  2009-04-01 19:42:45, szerda
 
  KIÁLTVÁNY a rendszerváltókhoz!

Rendszerváltást akarunk, de hogyan? Milyen áron? Tudja már valaki?

Ebben a folyamatba fontos dolog lenne, hogy minden egyes, a legkisebb településen is legyen képviselet. Miért? Mert különben nem tudják az ott élők akaratukat érvényesíteni, nem tudják gondjaikat, bajaikat elmondani senkinek. Megint csak az történik, hogy bizonyos csoportok - érdekképviseletek összekovácsolódnak és mikor úgy látják, hogy elegen vannak a redszerváltáshoz, azt képzelik, Ők jogosultak a hatalomgyakorlásra! Ők a hatalom letéteményesei! Mivel szerintük Ők kaparták ki a gesztenyét! Csak annyira hajlandók nyitni a tömegek, a kisemberek, a kétkezű emberek felé, amennyire a hatalomátvételhez kell. Vagyis az ötvenegy százalékig. És a nép felének megint nem felel meg az újrafogalmazott rendszer! De hiszen akkor ugyan oda jutunk, mint a pártokráciával!? A NÉPET, a tömeget, a vidéki embert, senki nem fogja kérdezni, hogy ŐK mit is akarnak!

Majd mi kitaláljuk? Majd mi megmondjuk? Hogy mi a jó nekik?
De talán lehet, hogy pont ebből van elegük! Talán pont ebből nem kérnek!

Eddig is mindig jött valaki és megmondta! Tisztelt honfitársaim ne kövessük el újra meg újra, ezeket, a hibákat! Ereszkedjünk le a pornéphez, a kétkezű emberekhez és kérdezzük meg Őket. Nem azt kell megkérdezni, hogy hogyan kell véghezvinni a változást, hogyan kell rendszert váltani, hanem, hogy mit szeretnének! Mit gondolnak a jövőről? Hogyan képzelik el gyermekeik, unokáik jövőjét?

Vagy valaki talán azt gondolja, hogy a nép nem tudja, hogy mit szeretne? Hát kedves honfitársaim, aki úgy gondolja, hogy nem, az nagyon nagyot téved! Mert hát a nép igenis, tudja!

És fordítsunk rá nagyobb figyelmet, ne legyen annyi vesztese a váltásnak, mint húsz éve! Ne legyen annyi vesztese, mint az EU csatlakozáskor! (Az ország egyharmada már így is a periférián van!) Mert akkor tovább folytatódik a lecsúszás a középosztályból a szegénységi küszöb közelébe, vagy alá, és akkor végképp nem lesz, aki az adóforintjaival rendbe tegye szeretett kishazánkat!

"Tegyünk együtt hazánk sorsának jobbra fordításáért!
Együtt győzni tudunk és felépítjük igaz országunkat!"

Vecsei József
Bonyhád
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy magyarul gondolkodó amatő
  2009-04-01 19:42:08, szerda
 
 
Egy magyarul gondolkodó amatőr észrevételei az április 5-i "gigademonstráció" kapcsán.

Hétfőn - március 30-án - találkoztam először a felhívással, a Nemzeti Hírháló hírlevelében:

"Döntsön a nép! Gigademonstráció az előrehozott választásokért! 2009. április 5. Budapest: Hősök tere 14.00 - 18.00. Civil Összefogás Fórum (124 civil szervezet nevében)."

"Na végre!" - sóhajtottunk föl, szinte egyszerre jó pár ezren (a Hírháló népes olvasótáborára gondolok). Aztán: "Nézzük tovább! A célokat, a részleteket, magát a tervet!" Hát nézzük, és gondolkodjunk együtt, Kedves Barátaim!

"A megmozdulás apropója a kialakult, totális válsághelyzet, illetve annak a gyakorlatnak a befejezése, amely szerint a politikai elit zárt szobákban dönti el azt egymás között, hogy merre menjen az ország szekere."

Nagyot reccsent a nyakcsigolyám, akkorát bólintottam; "helyes!" Aztán - fokozódó izgalommal - "tovább!"

"Nagyon fontos, hogy az elmúlt 20 évben mellőzött, s mára megszerveződött civil társadalom hallathassa a hangját, amelynek van ereje befolyásolni a folyamatokat is."

"Ez az!" - ujjongtam félhangosan, mint futballszurkoló egy szép beívelés láttán, és izgatottan lestem; "na most kerül a labda a hálóba!"

"Meg kell szüntetni azt a kádárista attitűdöt, amely szerint az emberekben az él, hogy 'megint döntöttek a fejünk felett, a mi életünkről'. Véget kell vetni annak, hogy a 'nagyérdemű közönség' végignézi a műsort, s aztán elballag haza. Amíg ez él az emberekben, addig nem lesz igazi rendszerváltás."

Izgatottságom nőttön nőtt: "Tehát nem megyünk haza - maradunk!" - és szinte azonnal visszhangzott belső kiáltásom az éterből:

"Ne várjuk el pl. a nagykanizsai, vagy a debreceni és távoli falvakban élő tönkretett polgároktól, gazdáktól, hogy jöjjenek Pestre, de igenis várjuk el, hogy ott kimenjenek a Fő térre, és vigyék magukkal, - ha kell a fülüknél fogva a szomszédaikat, ismerőseiket - és addig ne menjenek haza, míg a kormány le nem mond! Ha kell, a tüntetők váltsák egymást!
Ez az utolsó esély a magyar Magyarország megmentésére!" (Egy polgári egyesület tagja.)

Úgy van! Tehát végre találkozott a szervezők és a Nép szándéka:

"Előrehozott választást, de most, azonnal, addig haza sem megyünk... annak a gyakorlatnak a befejezése, amely szerint a politikai elit zárt szobákban dönti el azt egymás között, hogy merre menjen az ország szekere; Döntsön a nép!"

Döntsön a nép! Döntsön a nép! - ismételgettem.

"Nagyon fontos, hogy a civil társadalom hallathassa a hangját, amelynek van ereje befolyásolni a folyamatokat is." - így a felhívás.

"Van erőnk befolyásolni a folyamatokat" - mondom magamban - "hiszen én is a civil magyar társadalom közel egytízmilliomod része volnék, vagy mi...?" Aztán - már az általános iskolában is hasonlók miatt volt velem a sok baj - önkéntelenül felszakadt bennem a kérdés: "De hogyan?" "Nézz csak jobban utána, biztosan erre is választ kapsz, csak nem olvastad elég figyelmesen a felhívásokat!" - így magamhoz. Nosza, neki is ugrottam:
Hír TV, Magyar Nemzet Online, Echo TV, fidesz.hu - mindenhol találtam. De mit is?


"Új kezdet a Hősök terén? - Cél az előre hozott választás."
"Elsöprő demonstráció? Vége lehet a politikai mutyiknak!"
"A társadalomban meglévő politikai indulatokat mederbe kell terelni."
"Meggyőződésünk, hogy hazánk morális, gazdasági, társadalmi, bizalmi-és hitelességi válságából egy szabad, demokratikus választás útján létrehozandó országgyűlés által elfogadott kormány és annak hiteles programja nyújthat reményteljes kiutat."
"Egy második rendszerváltásra van szüksége az országnak."

Na de kérem! - hol vagyok ebben én? És a többi majd' tízmillió? Mert ha jól látom ez megint egy politikai - párt - rendszerváltás lenne. Valakik az én, a Te, az Ön - a MI félretájékoztatásunkkal, jóindulatunk megtévesztő elnyerésével, éberségünk elaltatásával - vagyis kijátszásunkkal akarják újra azt a pártokráciát megvalósítani, amibe megint nem lesz semmiféle beleszólásunk. Mi csak segítsünk hatalomra újra valaki(ke)t, aztán higgyük el, hogy majd ők.... Hogy majd "egy szabad, demokratikus választás útján létrehozandó országgyűlés által elfogadott kormány és annak hiteles programja nyújthat reményteljes kiutat." Nem ugyanez történt húsz éve?!
Olvasom az ominózus 12 "Követeljük"-et. Nos, ha megtalálnám benne a Népképviselet(ek) felügyeleti jogkörét a parlament döntései - ezáltal a pártok munkája - felett,.... hát lehet, hogy elgondolkodnék rajta. De így??

Így csak a következőkön gondolkodom:

Valóban civil ez a "Civil Összefogás Fórum"? Nem valamilyen pártérdek szülötte?
Mintha - úgy másfél hete - már történt volna egy civil megmozdulás a Hősök terén, ahol elhangzott valami ilyesmi: "Kisebb, két kamarás parlament létrehozása." Nahát - sok más mellett - ez biztosítaná a népfenséget Hazánkban. Aztán: "Meghatározott időre és programmal megválasztott képviselők láthassanak el csak népképviseletet, helyi és országos szinten egyaránt. A képviselők vállalják a felelősséget tetteikért, legyenek felelősségre vonhatók, visszahívhatók." Mi ebben a hiba? Kinek nem tetszik ez? Miért hallgatták - hallgatják agyon azt a másfél héttel ezelőtti civil rendezvényt ugyanazon médiumok (is), amelyek ezt a mostanit gőzerővel készítik elő? Csak nem a fent idézett, a parlamentre, a képviselőkre vonatkozó kitételek miatt? Miféle gyakorlat ez?

"...annak a gyakorlatnak a befejezése, amely szerint a politikai elit zárt szobákban dönti el azt egymás között, hogy merre menjen az ország szekere; Döntsön a nép!"

Kedves Nép! Kedves én is! Akarunk dönteni az ország, a magunk sorsa fölött? Akarunk
"egy szabad, demokratikus választás útján létrehozandó országgyűlés által elfogadott kormányt és annak hiteles programját? Továbbá: Akarjuk azt, "hogy a civil társadalom hallathassa a hangját, amelynek van ereje befolyásolni a folyamatokat is"? És elhisszük azt, hogy valakik a befolyásolási lehetőségünket, a mi közvetlen részvételünk nélkül nekünk megvalósítják? Tudjuk-e azt, hogy döntése saját sorsa fölött csak annak van, akinek ereje, hatalma és bátorsága van? Aki a döntés lehetőségét kiharcolja magának? Aki abban benne van? Mert azt "csak úgy" senki meg nem kapja. Főleg nem az ellenérdekeltektől!
Tudjuk, hogy mi készül április 5-én 14 és 18 óra között a Hősök terén? Az-e a "dolog", aminek látszik? Lehet, hogy a MI nevünkben megint MINKET fognak párt(ok), politológus(ok) a rendelkezésre álló médiafelülete(ke)t kihasználva (ld. fentebb) arra rávezetni, ami megint nem a MI érdekünket, hanem egy szűk hatalomgyakorló réteg (háttérhatalom) érdekeit szolgálja? Lehet, hogy a nagy nekibuzdulás után megint végigcsináltatnak velünk X évet, aminek a végére lassan, nagyon-nagyon lassan rájövünk, hogy...?
Remélem nem így lesz! De a remény nekem már édeskevés. Nekem biztosíték kell. Nem sok, de nem is kevés! Van még idő vasárnapig. Van idő igazítani a 12 "Követeljük"- ön. Van még idő és nyitva áll a lehetőség biztosítani a Kedves Népet arról, hogy saját élete fölött VALÓBAN maga gyakorolja majd végre a hatalmat. "Közvetlenül - és közvetve."
Ja, és a fentebb szóba hozott médiumokról! Lehet, hogy alaptalanok voltak kijelentéseim felőlük? Akkor természetesen megkövetem mindegyiket. Majd azután, hogy feltétlen elkötelezettségüket a tárgyilagos, elfogulatlan tájékoztatás irányában azzal is bizonyítják, hogy egy magyarul gondolkodó amatőr észrevételei az április 5-i "gigademonstráció" kapcsán a köz számára hozzáférhetővé teszik.
Végezetül visszatérek a futballpályáról vett hasonlatra: A labda a 16-os közepe felé száll, de semmi baj, a kapus a helyén, az ellenfél játékosai mind lemaradtak. De mi történik? Hihetetlen! Az egyik védő fején megcsúszik a labda...! Ez, sajnos öngól!

Tisztelettel, barátsággal! Kovács Gábor muzsikus (cím a szerkesztőségben)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 411
  • e Hét: 3513
  • e Hónap: 14624
  • e Év: 168120
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.