Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Meggyógyult a herpeszem
  2009-04-16 23:18:29, csütörtök
 
 

Január 12-től a múlt héten voltam levetetni a gézt a seb helyéről. Mint kiderült a Szentpéteri kórházban kapott súlyos körömgomba szövődménye volt a seb.
Nem tudtam soha közös fürdőbe járni, mindenhol fertőzést kapok. Túlérzékeny vagyok minden bacilusra.
A főorvos, aki most a körmeimet reszeli három hetente azt mondta, használjak fertőtlenítőt, ha közös fürdőbe kell menni minden esetben a lábamra fújva. Csakhogy a patikában hírét sem ismerik, azt mondták, biztosan magán úton kell beszerezni valahonnan ezt a szert.
Állítólag az ország lakosságának nyolcvan százalékának van valamilyen bőr problémája. Én olyan vagyok, mint a feketék között az egyetlen médium, akivel a többieknek játszani lehet. Jó táptalaj volt a régi tiszta testem minden bacilusnak. Minél tisztább valaki, annál érzékenyebb.

Közben cipőt is kaptam eldeformálódott lábamra, de még mindig nem derült ki, hol van mirigyelzáródás a testemben. Itt is van ilyen vizsgálat, csak a TB nem támogatja. Pestre kell majd felmenni, ahol sebes lábbal is elvégezték volna a kontrasztanyagos vizsgálatot, hogy keringtessék a bacilusokat bennem. Itt ötezer forintba kerül egy-egy kezelés, mellyel a megduzzadt mirigyeket kellene szétoszlatni, egy héten két kezeléssel, ami már tízezer forintba kerülne. Nem tudom megfizetni.

Elképzelhető, ha maszekon fogadnék egy nőgyógyászt, kiderülhetne az is, hol van a mirigyelzáródás. Hajnalban be kell oda ülni, az orvos csak a magánbetegeivel foglalkozik. Valamelyik nap elmegyek reggel hatra, hogy elsők között hétkor kaphassak sorszámot, hátha délre végzek is a magánbetegek mellett. Rá kell szánni a fél napot.

Pestre viszont nem szívesen megyek a lábammal. Nem látom értelmét.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Tüdőgondozói előjegyzés
  2009-04-16 23:04:04, csütörtök
 
 

Ma kértem előjegyzést a Tüdőgondozóba, bár januárban kellett visszamennem még, mert novemberben három hónapra asztmásoknak való gyógyszert állítottak be. Mivel nem tudom beszívni a levegőt a mellkasi fájdalmam miatt, a gyógyszert sem tudtam beszívni, de nem mentem vissza januárban, mert nincs már bizalmam a főorvosnőben. Azt mondta, érdeklődött utánam és ráírta a papíromra, hogy pszichésen van a fulladásom. Akkor mitől van a folt a tüdőmön?

Kértem, hogy másik orvoshoz adjanak időpontot, de azt válaszolta női hang, hogy nem lehet, ha máshová akarok menni, személyesen kell megkeresnem egy másik tüdőorvost. Nekem nincs pénzem arra, hogy megfogadjak másik orvost. Az egészségmegőrzés és védelem, a gyógyulás is pénzbe kerül.
 
 
2 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Találjon társakat a fogyáshoz!
  2009-04-16 22:54:57, csütörtök
 
 

Egyedül nem megy, ezt már Hofi Géza is megmondta. Mindenki, aki akár csak egyszer is próbált már fogyókúrázni, tudja, hogy egyedül nagyon nehéz betartani a sokszor szigorú szabályokat. Ha Ön is belefáradt a kilók elleni magányos küzdelembe, csatlakozzon a három hónapon át tartó Könnyenfogyok versenyhez!


Hogy megkönnyítsük a dolgát, íme 5 könnyen alkalmazható tipp a tartós és egészséges fogyáshoz:

1. Lift helyett használja a lépcsőt! Tudta, hogy a lépcsőzéssel akár percenként közel 9 kalóriát is elégethet? Először kezdje 2-3 emelettel, majd fokozatosan, hetente emelje az adagot. A rendszeres mozgás javítja a keringést, csökkenti a vérnyomást és edzésben tartja izmait is. Nézze meg, hogy a különböző mozgásformákkal mennyi energiát használhat fel.

2. Munkába menet és hazafelé szálljon le a buszról vagy villamosról egy megállóval előbb! Ha autóval közlekedik, parkoljon le két sarokra a céltól! Egy kis séta senkinek sem árt, ráadásul ideális módja a rendszeres mozgás bevezetésének mindennapi életünkbe.

3. Édesség helyett egyen gyümölcsöt! A hízás legfőbb oka, hogy több táplálékot juttatunk szervezetünkbe, mint amennyire testünknek szüksége van. Sokszor csábító és vigasztaló lehet egy-egy csokoládészelet, azonban szervezetünk meghálálja, ha felesleges cukor helyett értékes vitaminokkal kényeztetjük. Míg egy átlagos csokoládészelet 500 kalóriát tartalmaz, addig egy alma energiatartalma csupán 30, egy körtéé pedig 50 kalória. Tudjon meg többet az élelmiszerek energia-, fehérje- és szénhidrát-tartalmáról.

4. Elő a bringákkal! Itt a tavasz, így a rossz idő már nem lehet kifogás. Ha teheti, menjen biciklivel a munkahelyére, de ha más nem, legalább a hétvégén pattanjon nyeregbe. A bukósisakot és a lámpát se hagyja otthon!

5. Soha ne induljon el otthonról üres gyomorral! Az egészséges reggeli elengedhetetlen, elhagyása növeli az elhízás, a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, ráadásul csökkenti a fáradtságot is. Fogyasszon teljes kiőrlésű gabonából készült péksüteményt, joghurtot és gyümölcsöt, hogy a munkanap ne a büfében vagy a csokiautomatánál kezdődjön!

Jelentkezzen a Könnyenfogyok versenyre és ossza meg tapasztalatait, élményeit más fogyni vágyókkal! Tanuljon mások sikereiből és kudarcaiból, tudja meg, milyen diéták, tippek és mozgásformák segítségével érnek el eredményeket. Az első 300 bátor regisztráló ráadásul lépésszámlálót kap ajándékba, a fődíj pedig egy belföldi nyaralás vagy teljes átalakítás profi stílustanácsadónk segítségével.

A programot a Magyar Elhízástudományi Társaság támogatja.

Forrás: Egyperces
 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
Az ormányos medve
  2009-04-16 22:50:50, csütörtök
 
 

Az ormányos medve nappali állat, hajnaltól egészen késő estig fáradhatatlanul keres-kutat, motoszkál. Ügyesen mászik fára és a talajon is jól boldogul. A háziállat.hu bemutatja.

A déli napsütésben sziesztázik egy csinos faágon, majd délután ismét serényen kotorászik. Éjjelre biztonságos pihenőhelyet keres. Mivel általában csapatban él (a nőstények és utódaik 10-20 fős csapatokban élnek, a hímek azonban a szaporodási időszak kivételével magányosak) így mindig van, aki éberen figyeljen és őrizze társai álmát. Ha az őrszem ellenséget vesz észre, hangos füttyel figyelmezteti társaikat a fenyegető veszélyre.

Háziállatként is kedvelt

Dél-Amerikában úton útfélen látni ormányos medvét, ezért gyakran kedvtelésből vadásszák, húsát jóízűen fogyasztják, vagy befogják és háziállatként tartják. Az indiánoknál ez tényleg mindennapi jelenség. A fiatal állatok jól elvannak tejen és gyümölcsön (narancs, dinnye, füge), később pedig rovarokon, tojáson és nyers húson. A házi szárnyasokat nem kell tőle félteni, nem igazán fogyaszt gerinceseket, inkább apró gerincteleneket, zöldséget és gyümölcsöt.

Alapvetően igénytelen állat, nem szereti a ketrecet, őshazájában is inkább pórázon tartják, mint a kutyákat. Egyedül az alvóládájára kényes, az kényelmes és biztonságos helyre legyen felszerelve. Ha enni adunk neki, akkor ne tegyük próbára, hogy el tudjuk-e tőle venni a falatot, mert gondolkodás nélkül harap. Csak abban az esetben fújna visszavonulót, ha az ütésekből érzi ellenfelében a túlerőt. Egyébként alapvetően nyugis állat, ha nem háborgatják. Várható élettartama a természetben általában 7-8 év, állatkertben azonban akár 17 évig is elélhet.

Szerző/Forrás: Csonka Viola
 
 
0 komment , kategória:  Állaatokról  
Mai harmoniakártyáim
  2009-04-16 11:46:30, csütörtök
 
 

1./ A mai napodat Ötletesség hatja át

Az ajtó - ahogy a biblia is írja, - a bejárat és kijárat jelképe. "Kopogtassatok és bebocsátást nyertek". Jelképezi az önismeretet. Attól függően, hogy milyen irányban haladsz át rajta, jelzi a nyitottságodat, vagy a zártságodat. Az ajtó kilincse a barátokat mutatja, akik "egymás kezébe adják", vagy le sem nyomják azt. A száj és a gyomor megbetegedéseire is figyelmeztethet.


2./ A mai napodat Ajándékozás hatja át

Kar - Az áldozatvállalás, a kemény munka jelképe. A kar kártyája új munka kezdetét, új feladat érkezését, a kemény munka kezdetét - és persze az azzal megszerezhető gyümölcsök elérésnek lehetőségét - jelölik. Tudd, hogy a KARma törvénye is élő, az áldozatvállalás tehát mindig visszahat rád.


 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
Pr-témájú pályázat
  2009-04-16 11:35:58, csütörtök
 
 



Média és marketing, április 16

Pr-témájú szakdolgozatokkal lehet pályázni
A diplomavédésen kívül pályázaton is részt vehetnek a public relations témakörben írt szakdolgozatok, ugyanis a Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) pályázatot írt ki ,,Az év pr-szakdolgozata" címmel.

Az MPRSZ azzal a céllal hirdette meg az ,,Az év pr-szakdolgozata" című pályázatot, hogy a kommunikáció vagy pr-szakos hallgatók számára bemutatkozási lehetőséget biztosítson a szakmában, emellett pedig azt is szeretnék, ha a pályázat ösztönözné a diplomamunkák szakmai minőségének javulását is.

A pályázatot két kategóriában hirdették meg: az egyikben az év nappali/levelezős képzésének, a másikban pedig az év szakirányú továbbképzésének pr-szakdolgozatát keresi a szakmai szövetség.

Az MPRSZ pályázatán azok vehetnek részt, akik idén védik meg szakdolgozatukat public relations té-makörben, illetve, akik a public relations valamely szakterületét - CSR, hírnév-menedzsment, kockázatkezelés, válságkezelés, kríziskommunikáció, issue management - dolgozták fel diplomamunkájukban.

A benevezett szakdolgozatokat a MPRSZ bíráló bizottsága, a szakterület szakemberei fogják elbírálni. A legjobbnak ítélt dolgozatokat a szövetség a honlapján megjelenteti, és szerzőik számára díjmentesen teljes jogú tagságot biztosít a szövetségben egy éves időtartamra.

A legkiválóbb szakdolgozat írója elnyeri a MPRSZ ,,Legfigyelemreméltóbb pályakezdő" elismerő díját.

A szövetség lehetőséget nyújt a bizalmas minősítésű szakdolgozatok pályáztatására is, a pályázónak ebben az esetben biztosítania kell egy nyilatkozatot a titkosítást kérő fél részéről, hogy a bíráló bizottság elolvashatja a szakdolgozatát.

A leadási határidő május 15-e.
Még több hír a Kreatív Online-on


 
 
0 komment , kategória:  Marketing  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 240 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 413
  • e Hét: 781
  • e Hónap: 7022
  • e Év: 59288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.