Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
vasi diós kukoricás
  2009-04-19 18:51:37, vasárnap
 
  Vasi diós-kukoricás
Hozzávalók
3 dkg élesztő,
5 dl tej,
2 tojás
10 dkg porcukor, só
60 dkg finom kukoricaliszt
2-3 evőkanál zsír

a tetejére:
tejföl, tojás, dió
kristálycukor, vaníliás cukor

Az élesztőt 2 deci langyos tejben megfuttatjuk. Közben 2 egész tojást a maradék 3 deci tejjel, a porcukorral és csipetnyi sóval összekeverünk, majd a megkelt élesztőt is hozzáadjuk. Ezután a lisztet beleszitáljuk, a zsírt megolvasztjuk, ráöntjük és az egészet sima tésztává dolgozzuk. Egy órán át kelni hagyjuk, majd kizsírozott tepsibe simítjuk. A tetejét tejföllel kevert tojással megkenjük, durvára darabolt dióval és kristálycukorral megszórjuk. Még egyszer kelni hagyjuk, majd hideg sütőbe tolva közepes lánggal megsütjük. Kockákra vágva, vaníliás cukorral megszórva kínáljuk.

 
 
1 komment , kategória:  tájjellegű sütemények !  
csekei töltött csirke !
  2009-04-19 18:21:36, vasárnap
 
  Csekei töltött csirke

Hozzávalók:
1 csirke (kb. 1,5 kg)

őrölt fehér bors
1 szelet fehér kenyér
1-1 piros és zöld paprika
2 szál szárzeller
1 szál rozmaring
1 csokor petrezselyem zöldje
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál kukoricakonzerv
1 dl húsleves
2 evőkanál vaj



Elkészítés:
A csirkét kívül-belül alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Sóval és borssal ízesítjük. A kenyeret kockákra vágjuk. A paprikát megmossuk, szintén felkockázzuk. A zellert meghámozzuk és vékony csíkokra szeleteljük. A rozmaringot és a petrezselymet megmossuk, és száruk nélkül felaprítjuk. A kenyérkockákat forró olajban kissé megpirítjuk, kivesszük. A zöldséget megpároljuk a visszamaradt olajban, majd hozzáadjuk a kukoricát és a húslevest. Fedő nélkül közepes lángon 5 percig pároljuk. Sóval és borssal ízesítjük, hozzáadjuk a kenyeret meg a zöldfűszereket. A sütőt 200 fokra bemelegítjük.
A kissé kihűlt zöldségkeveréket a csirke hasába, és a fellazított bőre alá töltjük, majd a nyílást fogvájóval összetűzzük. Megkenjük a csirkét olvasztott vajjal. Mellerészével felfelé tepsibe tesszük, és a sütőben (gáz 3-4 fokozat) kb. 40 percig sütjük. Megfordítjuk, és további 40 percig sütjük. Közben többször meglocsoljuk a levével. Köretnek rizst vagy burgonyapürét kínálunk.+képe !






 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
bakonyi vagdalthús !
  2009-04-19 18:19:48, vasárnap
 
  Bakonyi vagdalt hús


Hozzávalók:
60 dkg darált sertéshús,
2 zsemle,
tej az áztatáshoz,
2 tojás,
1 kis fej vöröshagyma,
1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér,
1 kiskanálnyi ételízesítő,
2 evőkanál olaj,
só,
törött bors

A körethez:
60 dkg burgonya,
2 evőkanál tejföl,
1 tojássárgája,
kevés reszelt szerecsendió,
1 kis fej vöröshagyma,
olaj,



Elkészítés:
A darált sertéshúst összegyúrom a tejben megáztatott, kinyomott és összemorzsolt zsemlével, a nyers tojással, kevés reszelt vöröshagymával, sóval és törött borssal. Belereszelek 1-1 szál sárgarépát és petrezselyemgyökeret, és hozzáadok egy kiskanálnyi ételízesítőt. Cipóba formázva tűzálló tálra fektetem. Tetejét leöntöm forró olajjal, és sütőben 30-35 percig közepes tűznél sütöm. Sós vízben puhára főzöm a meghámozott burgonyát. Levétől leszűrve áttöröm, simára keverem 2 evőkanálnyi tejföllel, 1 tojássárgájával, kevés reszelt szerecsendióval és egy kiskanálnyi, kevés olajon megpirított, reszelt vöröshagymával. A megsült húscipót ezzel a pürével bevonom. Villával kissé kicifrázom, kevés forró vajjal vagy olajjal megöntözöm. A sütőben addig sütöm, míg a teteje ropogóssá nem válik. Bármilyen savanyúság illik mellé.





 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
paprikás sajtos lepény !
  2009-04-19 18:17:56, vasárnap
 
  Paprikás - sajtos lepény

250 ml joghurt,
28 dkg liszt,
1 tojás,
1 tk sütőpor,
½ kk cukor,
1 kk só,
15 dkg reszelt sajt (vagy juhtúró),
1 nagy darab piros kaliforniai paprika apró kockákra vágva,
10 dkg füstölt csirkemell apróra vágva,
friss oregánó,
bazsalikom,
zöldpetrezselyem.


Egy tálban a lisztet, joghurtot, a sütőport, a tojást, a sót és a cukrot robotgéppel jól összedolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Rászórjuk a reszelt sajt felét, majd a paprikát, a csirkemellet és a zöldfűszereket. Végül a tetejére szórjuk a sajt másik felét. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
török muffin !
  2009-04-19 18:11:22, vasárnap
 
  HOZZÁVALÓK:
10 dkg joghurt,
27 dkg liszt, citrom,
1 csomag sütőpor,
5 evőkanál cukor,
1 tojás,
11 dkg olvasztott vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet, a sütőport és a cukrot összekeverjük, tálba szitáljuk. A muffinformát vajjal kikenjük, a tojást a joghurttal és vajjal elkeverjük, majd mindent egy tálba teszünk, és citromlevet, citromhéjat teszünk bele. Villával gyorsan összekeverjük, hogy kissé csomós maradjon. A mélyedéseket 2/3 részig megtöltjük, jól előmelegített sütőben 20-25 percig szép pirosra sütjük+képe !




 
 
0 komment , kategória:  muffinok + cupcakes   
sós teasütemény !
  2009-04-19 18:08:53, vasárnap
 
  tésztához:
50-55 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1,5 dl tejföl,
3 db tojás sárga,
1 ek. só,
1 kocka élesztő és annyi hideg víz amennyit a tészta felvesz, hogy nyújtható legyen,
1 tojás a lekenéshez.



A hozzávalókból tésztát gyúrunk, úgy hogy az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe de nem kell keleszteni. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk (egy nagyobb vágódeszkára ráfér), megkenjük tojással. Ezután hűtőbe tesszük 2 órára. Végül a kívánt formákra vágjuk és felvágás után újra lekenjük tojással majd belemártjuk felváltva reszelt sajtba, köménymagba, lenmagba, szezámmagba vagy tetszés szerint más magokba. Előmelegített 190 fokos sütőben sütjük 15 -20 percig. +képe !



 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
sátánhús !
  2009-04-19 17:50:47, vasárnap
 
  Sátán hús
Hozzávalók:
10 szelet kivert karajszelet
5-6 gerezd fokhagyma megtörve
1 csapott evőkanál pirospaprika
1 evőkanál mustár
1 evőkanál ketchup
1 teáskanál só
ugyanennyi őrölt bors
1 teáskanál Vegeta
4-5 egész tojás
1 kanál Worcester szósz.
Összekeverjük a hozzávalókat, belerakjuk a hússzeleteket és egy éjszakán át a hűtőben pácoljuk. Másnap bő olajban kisütjük. Burgonyaköret illik hozzá.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sós túrós rud !
  2009-04-19 17:48:00, vasárnap
 
  Sós túrósrúd
Hozzávalók:
1/2 kg túró
1/2 kg margarin
1/2 kg liszt (néha több)
2 teáskanál só
kevéske sütőpor (fél csomag)
2 tojás sárgája.
A hozzávalókat jól összegyúrjuk. Érdemes két cipóra osztva, befóliázva egy óra hosszat a hűtőbe pihentetni, majd kocka formára kisodorni (kb. fél centisre). A tojásfehérjét tejföllel jól elkeverjük és a kisodort tésztára kenjük, megszórjuk magokkal (lehet mák, szezámmag, reszelt sajt stb.) Ezután derelyevágóval rudakra vágjuk, tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben 190 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. A túrósrúd különösen vendégfogadásra és az étkezés utáni borozgatás közben fogyasztható.

 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
túrópite !
  2009-04-19 17:44:12, vasárnap
 
  Túrópite
Hozzávalók:
3 csomag tehéntúró
3 pohár tejföl
1 mokkáskanál só
10 evőkanál cukor
3 csomag vaníliás cukor.
A túrót, tejfölt, sót, cukrot és a vaníliás cukrot óvatosan összedolgozzuk és félre tesszük, míg a piskótát elkészítjük. Piskóta: A 6 tojás fehérjét felverjük habnak és egyesével belekeverjük a tojások sárgáját, 6 kanál réteslisztet és 1/2 csomag sütőport adunk hozzá. Végül az előzőleg elkészített túróval óvatosan összekeverjük, és zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. Szép pirosra sütjük. Tepsibe hagyjuk, majd kihűlés után szeleteljük.
 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
mese almás !
  2009-04-19 17:40:51, vasárnap
 
  Mese almás
Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg zsír
20 dkg cukor
kevés só
1 csomag sütőpor
1 egész tojás
2 dl tejföl.

Töltelékhez:
1 kg reszelt alma
cukor
ízlés szerint fahéj.
A tésztához való alapanyagokat összegyúrjuk, és két cipót formázunk belőle. Kevés pihentetés után két lapra nyújtjuk. A töltelékhez valókat összefőzzük, ha kihűlt, a tepsibe nyújtott lapot megtöltjük vele, és a másik lappal befedjük, a tetejét tojás sárgájával megkenjük, villával megszurkáljuk, majd közepesen meleg sütőben megsütjük. +kép



 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 89 db bejegyzés
e év: 1401 db bejegyzés
Összes: 9006 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 535
  • e Hét: 15693
  • e Hónap: 57299
  • e Év: 655099
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.