Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
No comment
  2009-04-25 06:41:20, szombat
 
  43 nap 0 óra 24 perc 7 mp és kezdődik az EP választás
FŐOLDAL | ÉLETRAJZ | PROGRAM | VIDEO | ESEMÉNYNAPTÁR | KÖZLEMÉNYEK | INTERJÚK | FOTÓGALÉRIA | ELÉRHETŐSÉG Interjúk

Tegnap este kalandoztam az Interneten, s meglepve fedeztem fel AZ EP kapmpányra készülve az alábbi interjút Szegedi CSanád honlapjának élén. (Jobbik Magyarországért!)
Én készítettem valóban - a zömét. A végét nem, azt aktualizálták. Hát...! Tudom, hogy az interjú jó volt, de egy e-mail, egy kérő e-mail jöhetett volna!
Most lett teljesen igaz, amit néha-néha mondok: az írás megmarad. A régi rendszerben is sokat írtam. Nincs egyetlen sem, amit szégyellnem kellene. Pedig készítettem mindenféle emberrel interjút, százával írtam könyvkritikát, verset, publicisztikát.
Ezt az interjút is vállalom, a végét nem. Mert nem én írtam.




A Rózsadombról nem látni Borsod megyét!
2009.04.02.
Szegedi Csanád, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke, országos elnökhelyettese, a Magyar Gárda Egyesület alapító tagja járt a közelmúltban Mosonmagyaróváron. A ferencvárosi időközi választáson jól szereplő párt prominens személyiségével a lakossági fórum előtt beszélgettünk.

- A ferencvárosi érdekes választókerület. Lényegében ez a kerület volt az SZDSZ egyik kirakatkerülete. Itt a Jobbik harmadik erő tudott lenni. S még ennél is fontosabb, az SZDSZ-t legyőzve tudta ezt az eredményt hozni. Az SZDSZ öt százalékos eredményt ért el, de mindenkit óvnék attól, hogy lebecsülje ezt a magyargyűlölő pártot, csak akkor nyugodhatunk meg, ha az SZDSZ már kiesett a Parlamentből - értékeli a ferencvárosi eredményt Szegedi Csanád.

- Én kissé óvatosabb lennék a ferencvárosi eredmény országos kivetítésében. Azonban bizonyos tendencia talán mégis levezethető.

- Most már az uszító magyargyűlöletből elegük lett az embereknek, és ez egyre több szavazatot fog hozni a Jobbiknak.

- Tisztítsuk meg Magyarországot! a címe a mai fórumnak.

- A ferencvárosi kampány szlogenje az volt, hogy ,, Megtisztítjuk Budapestet! ". Abból indultunk ki, hogy Budapest jelenleg nem a magyar nemzet fővárosa, hanem a Közép-Európában föllelhető összes deviencia fővárosa. Hogy a magyar nemzet fővárosává válhasson, meg kell tisztítani a cigánybűnözéstől, a magyargyűlölettől, álliberalizmustól, a káosztól, a korrupciótól. De nem csak Budapestet, hanem Magyarország egészét is meg kell tisztítani, mert az egész országban tombola korrupció és a cigánybűnözés is.

- Biztosan sokan felkapják a fejüket az álliberalizmus szó hallatán.

- Azért kellenek ezek a fogalmak többek között, hogy önmagunkat is jobban meg tudjuk határozni. A szabadság eszméje nagyban különbözik a szabadosság eszméjétől. A liberalizmus fogalmát mára odáig erodálták, hogy csupán egy homokosokat, drogosokat, aberráltakat előnybe helyező eszme lett belőle. Ez a szabad demokratáknak köszönhető. Az SZDSZ politikája kimerül abban, hogy mindent, ami magyar kezdeményezés, gátol, ami magyargyűlölettel átitatott azt támogatja és ehhez sajnos az egész parlamenti politikai maffia asszisztál. Magyarországon nincs ma nemzeti politika, nincs ma magyar érdekvédelem.

- A magyar szó kedves szó az ember szívének, s tényleg láthatja a nemzeti érdekek negligálását. De az ön értelmezése nem mások kizárását jelenti? A nemzeti párt szókapcsolat óhatatlanul rossz ízűvé válik, ha a szomszéd népek pártjaira gondolunk.

- A Jobbik nemzeti párt. Szokták mondani, hogy radikális párt. De abban különbözik az összes radikális párttól itt Közép-Európában, hogy nem valami ellen, hanem valamiért jött létre. Szlovákiában, Romániában, Szerbiában kimondottan a magyarok ellen alakultak radikális pártok. A Jobbik építeni fog, nem rombolni. A Jobbik be fog jutni a Parlamentbe, s reményeim szerint legalább 10 százalékot fog elérni a választásokon. Nekünk ugyanazt meg kell majd tennünk, mint az SZDSZ az oktatáson és a kultúrán keresztül megtett, csak ellentétes előjellel. Számunkra Klebelsberg Kunó az irányadó. A nagy hullámvölgyekből mindig az oktatás és a kultúra segített kijönni. Elloptak mindent, ami ellopható, elgyarmatosított terület vagyunk, de újra fogjuk építeni ezt a nemzetet. S ennek az építésnek a felelőssége a mi nemzedékünk vállán nyugszik.

- Olyan érzésem van, hogy újra kell bizonyos fogalmakat tisztázni.

- Tárgyaljunk újra mindent, borítsuk ki a bilit! Elég ebből a Parlamentben is látható kéz kezet mos színjátékból. A fogalmakat is. Nézzük először a cigánybűnözést. Persze, hogy van. Csak azok mondják, hogy nincs, akik a Rózsadombon laknak. Onnét nehéz ellátni Borsod megyéig. De már nem csak Borsodról van szó. Pontosan tudjuk, hogy a veszprémi eset holnap akár Mosonmagyaróváron is megtörténhet. Azt is meg kell kérdeznünk, hogy hova tették a pénzünket. Már nem Gyurcsány és Orbán a kérdés! Felül kell vizsgálni a privatizációt, a cigánybűnözést fel kell számolni, a demográfiai katasztrófát meg kell állítani, mert elfogyunk! A magyar nyelvet meg kell védenünk. Jelenleg ez fogja össze a nemzetet. Ez maradt, mert nincs közös vagyon, csak közös nyelv, közös kultúra van.

- Ki lehet talán mondani, hogy ideje lesz a szavakat eredeti értelmükben használni?

- Igen. Ideje magyarul beszélni.

- Úgy látom, a Jobbik elhatárolódik a Fidesztől is, miközben az alapértékek mentén akár szövetkezhetne is. Ha bejutnak a Parlamentbe érvényesítnei csak szövetségben lehet programot. Ön azt is mondta, hogy az SZDSZ zsarolta az MSZP-t. Akkor a Jobbik ...

- A jobboldal és a baloldal, mesterkélt, értelmetlenné vált kifejezések. Mi úgy mondjuk: van a globális érdekeket feltétel nélkül kiszolgáló erő és van a nemzeti erő. Egyre többen úgy látjuk, hogy a nemzeti erőnek ma egyedüli politikai zászlós hajója a Jobbik. Nekünk értékek mentén kell majd politizálni a Parlamentben. Nemzeti értékek mentén kell gondolkodnunk, s nem koalícióban. A nemzeti érzelmű magyarok bölcsességében bízom. A magyar emberek idén június 7-én választhatnak a Szájer - Deutsch liberális duó, a népnyúzó Bokros - Habsburg tandem és a Morvai Krisztina - Balczó Zoltán nemzeti kettős között. Én az utóbbira buzdítok minden honfitársamat. A magyarságnak nincs ideje, hogy mégegyszer a kisebbik rosszat válassza!

- Köszönjük az interjút.

Böröndi Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gálya
  2009-04-25 05:39:40, szombat
 
  Elég rosszul aludtam. Este hívott Bea néni, a volt polgármester, hogy láttam-e az út szélén a fölkontyolt fenyőfákat. Jó derékmagasságig a három-négy méteres fenyőket "fölnyírták". Hát, nem hallottam még róla, hogy május elsejére így diszítsék föla fákat. Állítólag a fenyőkkel ezt nem szabad megtenni, különösen ilyenkor, amikor már tele vannak élettel. Elvéreznek.
Neki különösen fáj a szíve, hisz egy évtizede ők ültették őket, s Jenő bácsi is láthatta, hogy munkáját hogyan becsülik.
Írjam meg, mondta. Megírom.
Aztán egy kicsit Beával, a szomszédasszonnyal dumáltunk, cigánypecsenyét sütöttem, egy szeletet hagytam mára a szendvicsembe.
Készülök Bécsbe, szavalóverseny. Elég nyolc előtt elindulni pár perccel, fél tízre akkor is ott vagyok, ha kissé távolabb, a Donaukanal túlsó partján lelek parkolóhelyre.
Ernő nincsen, tegnapelőtt hívott, hogy garázdálkodjak az asztalán, vannak ott nekem áthozandó dolgok, előfizetés stb. Kolozsvárra kellett mennie RMDSZ ülésre, mint a nyugat-európai magyar szervezetek csúcszservezetének elnöke. (NYEOSZ?) Nem tudom a pontos nevét.
Persze nem küldte át a megbeszélt dolgokat, hogy mikor, hova kell együtt mennünk. Pedig valamiféle Bécsi Napló estet is említett Pesten.
Még mindig nem hiszi el, hogy ha beüti a levelet a gépbe, s megnyomja a gombot, akkor azt megkapom.
Javítgattam a próbaérettségit, holnapra marad azonban a dandárja. Gályarabság. Bár a gályán legalább szabad evezni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 22 db bejegyzés
e év: 277 db bejegyzés
Összes: 3564 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 82
  • e Hét: 3226
  • e Hónap: 13189
  • e Év: 58162
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.