Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Dolgos vasárnap
  2009-05-10 21:27:26, vasárnap
 
  Sok apróságot végzetem el, erre is szükség van. Csülökpörköltet főztem, Zsóka a gyerekeke vonatjegyét intézte a vasútállomáson (tanulmányi kirándulás). Öntöztem, palántáztam a fóliában, s kijavítottam a nagydolgozatokat. Nem is lettek olyan rosszak. Beírtam a jegyeket az internetes naplóba. Elkzedtem az érettségi dolgozatok szövegértési részét ceruzával javítani, nem is olyan gyengék. Egy kivételével. Eddig.
Ebéd után szunyókáltam is egy keveset, aztán lejegyeztem Vona Gábor interjút. Föl is tettem a Mosonvármegye honlapjára.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Interjú Vona Gáborral
  2009-05-10 21:22:48, vasárnap
 
  Igény van az igazság kimondására


Beszélgetés Vona Gáborral a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökével
- Állítják, az EP választás belpolitikáról is szól. A Jobbik ezt hogy látja? - kérdezzük Vona Gábortól, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökétől, aki május elején járt Magyaróváron.
- Az biztos, hogy a választási kampány belpolitikai kampánnyá vált Magyarországon. Minden párt belpolitikai kérdésekkel kampányol, s tény, hogy mi magunk sem tudjuk ez alól a folyamat alól kivonni magunkat. Az Európai Unió másodlagossá vált, s ami a valódi kérdés, az a gazdasági válság kérdése és a közbiztonságé. Ezekre várnak választ az emberek. Az a párt fog jó eredményt elérni ezen a választáson, amelyik ezekre a kérdésekre tud hihető választ adni.
- Ahogyan közeledik a választás időpontja egyre nyilvánvalóbb, hogy a Jobbikot szeretnék a perifériára szorítani, nacionalistának, szélsőségesnek és szalonképtelennek titulálja az egyik- másik ellenfél.
- Ha viccesen lehet válaszolni erre a kérdésre, akkor azt mondom, hogy ha a jelenlegi parlament képezi a centrumot, akkor mi valóban szélsőségesek vagyunk, mert olyan távol vagyunk tőlük, hogy szinte rajta sem vagyunk a térképen. Ha megpróbáljuk megfogalmazni, hogy miért tartanak szélsőségesnek ezek a pártok, akkor azt tudom válaszolni, hogy azért, mert félnek tőlünk. Attól félnek, hogy ha egy alulról szerveződő, a magyar társadalom akaratát érvényesítő politikai párt bejut a jelenlegi politikai rendszerbe, s akkor a húsz éves status quo megszűnik, s a langyos lábvizet kiöntik. Ez a félelem oka. Ezért próbálnak bennünket megbélyegezni. Azt tapasztalom, hogy az emberek egyre kevésbé veszik már be ezt a hazugságot, sőt azt gondolom, hogy az SZDSZ - ő jár e folyamat élen - plakátkampánya akár a miénk is lehetne. Köszönjük, hogy több millió forintért nagy reklámot csinált a Jobbiknak! Fölhívták a figyelmet arra, hogy van egy párt, amelyik harmadik erővé fog válni Magyarországon.
- Önök is járják az országot. Mit tapasztalnak az érdeklődést tekintve.
- Benézvén a terembe telt házat látok. Ez van mindenütt, ahol járunk. S engedje meg a közvélemény azt a kis kárörömöt, amit akkor érzünk, amikor hallunk arról, hogy ahol járunk, az SZDSZ és az MDF fórumai hogyan sikerülnek. Demszky Gáborra Salgótarjánban hatan voltak kíváncsiak, abból kettő újságíró volt, Herényi Károlyra Kőszegen hárman, ha a három Jobbikos jelenlévőt nem számoljuk. Ez valahol jelzi azt, hogy a közvélemény ezekből a pártokból már véglegesen kiábrándult. Igény van az igazság kimondására, igény van a szavakon túl a tettekre is. Mi jól állunk: nincs pénzünk, nincs médiánk, nincsenek titkosszolgálataink, viszont igazunk van, s ez közel olyan súllyal számít majd a versenyben, mint az ő fegyvertáruk. Sőt abban a kellemes helyzetben vagyok itt Mosonmagyaróváron, ahol nem először járok, hogy nem kell azon gondolkodnom, hogy tavaly mit hazudtam, mert tudom, hogy ugyanazt az igazságot mondtam.
- Milyen eredményt vár június 7-én?
- Azt remélem, hogy Morvai Krisztina nem egyedül fog kimenni a Jobbik listájáról Brüsszelbe, hogy Magyarország érdekeit képviselje.
- Ha valóban így lesz, ennek rövid távon milyen belpolitikai következményei lehetnek?
- A júniusi eredmény további lendületet adhat a pártnak, s ez berepít bennünket az Országgyűlésbe is, remélhetőleg egy megnyugtató, magabiztos eredménnyel.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Interjú Áder Jánossal
  2009-05-10 21:18:01, vasárnap
 
  A nagyarányú győzelemnek belpolitikai következményei lesznek

(Az alábbi interjút a Mosonvármegyének készítettem, megjelent a lap májusi számában)

Áder János, a Fidesz-frakcióvezetője április utolsó napján járt Mosonmagyaróváron. Az európai parlamenti választások tétjéről beszélgettünk.
- Sokan gondolják úgy, hogy az Európai Parlamenti választások előrevetítik a jövő évi választások eredményét is.
- Remélem, hogy akik így gondolkodnak, azoknak igazuk lesz. Öt évvel ezelőtt nem ez történt, a Fidesz nagy arányban megnyerte ez EP választást majd a parlamenti választásokon a szocialisták győztek. Remélem, a történelem nem ismétli magát. Az előjelek mindenesetre bíztatóak, hisz a szocialistákon a miniszterelnök váltás sem segített, a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a szocialisták népszerűsége tovább csökkent. Nem nagyon hisznek az emberek abban, hogy a következő egy évben ez a félig meddig új kormány majd megtáltosodik, s megoldja azon problémákat, amelyeket ő idézett elő. Az ember ritkán hív vissza olyan mesterembert, aki mondjuk ferdén rakta a kéményt.
- Közöny is érződik az embereken, nem félő, hogy kevesen mennek el választani?
- Az egészen biztos, hogy a parlamenti választásokhoz képest, az EP választásokon alacsonyabb részvétel várható. Így van ez Európa más országaiban is. Az emberek nem a közvetlen képviselőjüket választják meg, Brüsszel messze van. Ezért nem nagyon szabad megróni a választókat, s én mindenkit arra bíztatok, hogy menjen el szavazni. Mert abban biztos vagyok, hogy egy nagyarányú részvételnél egy nagyarányú Fidesz győzelem a mandátumok elosztásán túl más politikai hatásokat is kiválthat. Következményei lehetnek. Akár egy előre hozott választás is. Az első EP választásoknak is voltak következményei, a miniszterelnök megbukott, s kormányválság következett. Azt mondom, hogy egy nagyarányú választói akarat kinyilvánításának lehetnek, előre nem is sejtett belpolitikai következményei.
- Ezen túl miért fontos elmenni, és szavazni?
- Fontos, hogy Magyarország képviseltesse magát az Európai Parlamentben. Hogy Magyarország érdekeit érvényesíteni tudjuk. Politikai súlyunkat tekintve a középmezőnyhöz tartozunk. Ügyes taktikázással, alkalmi szövetségek kötésével közös érdekek mentén lehet jól képviselni Magyarország érdekeit.
- Beszélgetésünk idején az egyik közvéleménykutató-intézet 15 Fidesz képviselőt tartott befutónak. Ezzel a számmal Ön elégedett lenne?
- Maximálisan. Én már akkor elégedett lennék, ha a párt a 12 mandátumot ismét megszerezné, hisz most nem 24, hanem 22 képviselője lesz Magyarországnak.
- A többi kisebb parlamenti pártnak az MSZP kivételével esélye sincsen, így szól ma a közvélemény-kutatás.
- Én velük nem foglalkozom, én azon dolgozom, hogy a Fidesznek minél több mandátuma legyen. Ezért járom az országot. A 12 mandátum siker. Ez azt jelentette öt évvel ezelőtt is, hogy a Fidesz több mandátumot szerzett, mint a többi összes együttvéve. Ha ez 15 lesz, az óriási győzelem. Úgy gondolom, ez Európában is figyelmet kiváltó diadal lenne!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szebb jövőt!
  2009-05-10 05:59:44, vasárnap
 
  K. Tamás küldött a napokban egy levelet, amiben meghívott A Jobbik estjére, s kért, hogy Vona Gáborral készítsek egy rövid interjút. Ő köszönt így el az elmúlt időszakban leveleiben, s aztán rájöttem, hogy ez a Jobbik köszöntése.
Megbeszélteük, hogy ez politikai hirdetés lehet csak, mint a többi választáson induló párt esetében.
El is mentünk B. Tamás barátommal, Vona késett, előtte M. Ákossal (Kisalföld) és Rudival beszélgettünk (Héra TV). Rudi nem él nélkül vicccelt azzal, hogy önkormányzati támogatást kapott lapnak nem szabadna itt lenni. Értettem (Nyilatkozat a rasszizmzus ellen - Óvár nagypolitikát játszik a kisszobában.)
Vona késett kicsit, addigra zsúfolásig megtelt a terem. Én kérdeztem, magabiztos, intelligens volt. Szimpatikus. Rákérdeztem a szélsőséges bélyegre is, derűsen köszönte meg az SZDSZ milliókba kerülő reklámját: Ki lesz a harmadik erő?
Ő tudja, hogy a Jobbik.
Magánvélmény: ebbe a tespedt, büdös levegőjű magyar közéletben jó ha néha kinyitják az ablakokat és friss szél jön be.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2009.04 2009. Május 2009.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 22 db bejegyzés
e év: 277 db bejegyzés
Összes: 3561 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 560
  • e Hét: 6680
  • e Hónap: 8687
  • e Év: 53660
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.