Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
Tel-Aviv Beach Bécsben –
  2009-05-10 22:13:44, vasárnap
 
  Tel-Aviv Beach Bécsben - tiltakozó akciókkal

2009-05-10 16:57 barikád.hu

A hétvégén nyitja meg kapuit az Izrael 100. évfordulója alkalmából a bécsi Donaukanal partján kialakított Tel-Aviv Beach, amely szeptember végéig kínálja az izraeli főváros hangulatát.

A plázs az Izraeli Nagykövetség kezdeményezésére valósult meg, az évforduló alkalmából ugyanis arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy Izrael nemcsak a konfliktusról szól, hanem ott is élnek fiatalok, akik szórakozni szeretnének és normális életet élni. Hasonló kampány zajlik egyébként New Yorkban, Párizsban és Koppenhágában is.

A bécsi fiatalok egyik kedvelt helyén, a Donaukanal mentén kialakított plázson egyszerre százhatvanan élvezhetik a homokos tengerpart és az izraeli főváros hangulatát. Az 1600 köbméternyi homokhoz Tel-Aviv sziluettje adja a hátteret, a nagyvárosi romantikáról strandszékek és hangulatos megvilágítás gondoskodnak.
A látogatókat a kulináris élvezetek mellett strandlabda, izraeli beach tennis és DJ-k várják. Egy kis színpadon mini-divatbemutatókat is tartanak majd.

A Tel-Aviv Beach megnyitójával egy időben tartja a ,,Gázának élnie kell" nevű kezdeményezés az első tiltakozó akcióját. A Donaukanal túlpartján rövid időre Gáza Beach-et állítanak fel szögesdróttal, rajtaütésekkel valamint élelmiszer- és energiahiánnyal. A szabadtéri börtön hangulatát idéző plázs mellett rendszeresen tiltakozó akciókat tartanak majd a Tel-Aviv Beach ellen.

alon - barikád.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Páva Zsolt: Hétfőtől új idősza
  2009-05-10 22:05:03, vasárnap
 
 

2009-05-10 20:30
Páva Zsolt: Hétfőtől új időszak kezdődik Pécs életében

Páva Zsolt szerint a valódi változás mellett tették le a voksukat a pécsiek azzal, hogy ilyen nagy számban szavaztak rá - derült ki a Fidesz-KDNP megválasztott pécsi polgármesterjelöltje MNO-nak adott nyilatkozatából. A feléje irányuló szeretetet Páva meghatódottan vette tudomásul és megígérte: hétfőtől új időszak kezdődik a város életében.






Az MNO 85 százalékos feldolgozottságnál kérdezte meg Páva Zsoltot, az eredmények tükrében Pécs új fideszes polgármesterét. Páva Zsolt elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy ennyi pécsi ment el szavazni és voksolt rá. Megható látni ezt a szeretetet - mondta a választás nyertese.

Páva úgy látja: ezzel az eredménnyel tényleg a valódi változás mellett tették le voksukat a pécsiek. Hozzátette: minden erejével a városért fog dolgozni és hétfőtől új időszak kezdődik a város életében. ,,Az eredmény egyértelmű, ezt mindenkinek tudomásul kell vennie" - mondta a pécsi időközi polgármester-választás győztese.

(MNO)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél Páva Zsoltnak!
  2009-05-10 22:00:09, vasárnap
 
  Nyílt levél Páva Zsoltnak!

2009-05-10: Politika

Tisztelt Képviselő Úr!

Ahogyan azt mindannyian tapasztalhattuk, a polgármesteri címért kiírt választási küzdelem az eddig városunkban megszokottakhoz képest példátlanul eldurvult. Erre, a sem a városhoz, sem pedig lakóihoz nem méltó színvonaltalanságra a Magyar Szocialista Párt Nőtagozata által az ország több pontjából Pécsre utaztatott, mintegy 1600 önkéntes aktivista szerepeltetése tette fel a koronát.

Példátlanul aljas, Pécs lakóira, valamint az önkormányzatra, az önkormányzatiságra nézve is rendkívül megalázó momentuma volt ez az ún. ,,választási küzdelemnek".

Milyen jogon szól bele a pécsiek döntésébe olyasvalaki, aki az ország másik végéről egy napra érkezik ide?

Milyen jogon szól bele a pécsiek döntésébe olyasvalaki, aki nem itt él, nem itt dolgozik, nem itt fizet adót, nem itt viseli a terheket, nem ismeri ezt a várost, nem ismeri annak gondjait, problémáit?

Az ország távoli pontjairól egy napra ideutaztatott ,,önkéntes aktivisták" másnap hazamentek, de mi itt maradtunk. Nem az ő településük az, melyet több évtizedre előre eladósítottak, nem nekik kell viselni az itteni terheket, hanem nekünk. Persze tudjuk, kibicnek semmi sem drága.

Nemcsak a pécsi polgárokra nézve megalázó, hanem az önkormányzatra nézve is. Hol van itt az önkormányzatiság? Beszélhetünk még itt egyáltalán önkormányzatiságról? Vagy már a sorsunkat érintő fontos döntéseket is ki akarják venni a kezünkből? Azokat valahol egészen másutt akarják meghozni?

Előfordulhat ilyen az Európai Unióban? Ez még belefér a demokratikus jogállam keretei közé?

A törvény ismeri a ,,jó erkölcsbe ütközés" fogalmát. Ezért városunk, valamint lakosságának sorsáért, és nem utolsó sorban a demokráciáért felelősséget érző pécsi polgárok arra kérik Önt, járjon utána, hasson oda, hogy a jog eszközével büntethetők legyenek az ilyen és ehhez hasonló, a jó erkölcsbe ütköző kampány megoldások, s az azt lefolytató politikusok, vagy politikai szervezetek. Véleményünk szerint - és bízunk benne, hogy van erre mód, akár az Alkotmánybíróságig is elmenve! -, a törvény szigorával kell lesújtani minden olyan esetben, amikor a jó erkölcsbe ütköző módon befolyásolni akarják, vagy el akarják venni a demokratikus döntés jogát és lehetőségét a választópolgároktól.

Ha valaki nem ért a joghoz, még az is érzi, hogy a kampánycsend előtti utolsó napon, a várost az ország különböző részeiből elözönlő önkéntesek bevetésével, az őket alkalmazó politikai párt átlépett egy határvonalat, melyet nem lett volna szabad átlépnie. Ezek után most már mindent meg lehet tenni ebben az országban? A választópolgár semmibevétele napi gyakorlat lesz ezután?

Tisztelettel kérjük képviselő urat, találjon módot arra a törvény erejével és szigorával, hogy a fent említett esethez hasonló aljas és a választópolgárokra nézve megalázó események ne történhessenek meg többször hazánkban.

Tisztelettel: Szabó László, egy pécsi polgár


http://www.fusz.hu/index.php?op=full&q=7885

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oszkó több száz milliós luxusi
  2009-05-10 21:56:25, vasárnap
 
  Oszkó több száz milliós luxusingatlant épít
2009-05-10: Politika

2009-05-08 10:24 hírTV

Több száz millió forintos luxusingatlant épít a megszorításokat kidolgozó új pénzügyminiszter - tudta meg a Blikk. A bulvárlap információi szerint a főváros II. kerületében épülő ház 400-450 négyzetméteres lesz, konditerem, lift és teremgarázs is lesz benne, Oszkó Péter az eredetileg tervezett vízesést és a gombnyomásra nyíló ajtókat nem építi be a házba.
Tárhely és domain(x)
Az ingatlant 232 millió forint értékű jelzálog terheli svájci frankban. Oszkó Péter a lapnak azt mondta: az összeg a bankgaranciát és a kamatokat is tartalmazza, ebből csak 110 millió forint a hitel.

Állítása szerint eladta a befektetéseit, amiből a kölcsönt előtörleszti majd, és eladja budakeszi lakását is. A Blikknek nyilatkozó hitelszakértő szerint Oszkónak 1 millió 750 ezer forint lenne a havi törlesztőrészlete, ehhez pedig közel 5 millió forintos havi nettó jövedelem szükséges


http://www.fusz.hu/index.php?op=full&q=7889
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mocsárra épült ipari kocka az
  2009-05-10 21:54:34, vasárnap
 
  Mocsárra épült ipari kocka az új tévészékház

2009-05-02: Egyéb

Hudák Hajnal
Index

Elkészült a Magyar Televízió új, hatvanezer négyzetméteres gyártóbázisa, amit a televízió idén nyártól havi egymillió euróért fog bérelni 18 évig. Eztán eldöntheti, hogy megveszi, kiköltözik vagy további 20 évig kibéreli a Bojtár utcában a Finta Stúdió által tervezett monstrumot. A házba már a bútorok is bekerültek, és néhány élő műsort innen is sugároznak, de az átköltözés még csak most jön.

A bérbeadó, a Wing Zrt. (korábban Wallis) tulajdonában álló Milleniumi Média Kft. [1] által szervezett bejáráson nézhettük meg, hova költözik át a Magyar Televízió a Szabadság téri székházból legkésőbb július 31-ig. Az MTV 80-as években épített, Kunigunda utcai 8-as és 9-es stúdióinak telephelyén (cím szerint a Bojtár u. 41-47-ben) 2007-ben kezdték el felhúzni az új székház épületeit, teljes egészében csak februárban adják át a létesítményt. Jelenleg az épület beszabályozása folyik, az MTV beruházási főosztálya vizsgálja az irodaházat.
/
Nézze meg a saját szemével!
Fotó: Huszti István
Herdálás

A tévészékház helyzete eddig teljesen abszurd és elszomorító módon alakult. A Szabadság téri székházat az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. 2006-ban adta el [2] 4,5 milliárd forintért egy kanadai tulajdonosú beruházó cégnek, a Palace 17. Kft.-nek, aki luxuslakásokat épít majd benne. Az ÁPV már az eladáskor 1,5 milliárdot bukott az üzleten, hiszen a tévétől 6 milliárdért vette meg. Mivel az eladáskor még nem volt új tévészékház, az MTV már két év óta arra kényszerül, hogy visszabérelje a Szabadság téri ingatlant, az Index informátora szerint nagyjából évi kétmilliárd forintért. Ez két év alatt 4 milliárd, tehát a kanadai tulaj szinte ingyen szerezte meg a város egyik legjobb helyén álló, impozáns épületet. A televízió pedig az ingatlaneladásból bejött pénzének a kétharmadát már a bérlésre költötte.

Az új székház sem lesz a tévé tulajdona, hanem a szerződés szerint havi 993 ezer euróért, azaz havi 276 millió forintért bérli majd a Milleniumi Média Kft.-től 18 éven keresztül. Az MTV így egy évben 3,3 milliárd forintot fordít majd csak az ingatlanra. A megállapodás szerint a 18 év leteltével az MTV eldöntheti, hogy megveszi-e az épületegyüttest, kiköltözik vagy további húsz évre bérbe veszi.

A Milleneumi Média Kft.-t a televízió székházának felépítésére 2001-ben az ÁPV Rt. alapította 4,6 milliárd forint törzstőkével. A tulajdonjog később a Kincstári Vagyoni Igazgatósághoz került, de 2004 szeptemberétől a Magyar Állam szerepelt tulajdonosként, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság csak képviselte azt. Nyílt értékesítési pályázaton az akkori Wallis Ingatlan Zrt. 2006 decemberében vásárolta meg.
Technika

A másik sarkalatos pont az új bázissal kapcsolatban, hogy az épület ugyan elkészült, viszont a technikai tender körüli kavarások [3] miatt műszaki felszerelésének még a pályázatát sem nyerte el senki. Az MTV a korszerű, időtálló televíziós stúdiótechnika (IT alapú, HD minőségű) telepítésére 2007. decemberében kiírt technológiai tenderre 2009. január 12-ig várta a végső ajánlatot. Az MTV eredmény helyett viszont most módosítani kényszerült a műszaki paramétereket (csökkentették a technikai tartalmakat), a határidőt pedig kitolták február 2-re. Az indoklás szerint a gazdasági válság okozta költségvetés-csökkentés miatt volt erre szükség.

Az új székház terveit még 2000-ben készítette az óbudai gyártóbázis vezető tervezője, a Finta Stúdiónál dolgozó Fekete Antal, és ezeket a terveket az MTV változtatás nélkül el is fogadta. Fekete eddigi legismertebb munkája a Westend City Center kereskedelmi tere és a Műszaki Egyetem informatikai karának épülete, jelenleg pedig a lebontott budai Skála [4] helyén épülő dél-budai városközponton [5] (vagy ahogy ő hívja, kis Westenden) dolgozik.
06

Az impozáns Szabadság téri tévészékházat 2009-ben egy steril falanszter fogja felváltani, mert tervező imádja a vasrácsokat, a porszórt fém hullámlemezt, és a beton színét. Az irodaépületbe belépve monumentális folyosótér tárul elénk, ez még elsőre tetszetős is, de a tér egy idő után már zavaró, mert az IKEA-stílusú lámpák, a recepciós pult műbetonja, és az hogy minden kocka, kicsit sem barátságos. Hiába toldottak be néhol faanyagot a barátságosság jegyében. "Itt nincs márvány, se gránit, mint a mostani székházban. Itt glett van és faanyag, ez az épület inkább funkcionális" - fogalmazta meg saját szavaival.

Tetszetős viszont, hogy az irodaépület mögötti parkoló elé felhúztak egy füves domboldalt, és az is, hogy az irodák ablakai kertre néznek, világosak. A tervező szerint 8-900 irodai dolgozónak van hely, de ezek olyan tágasak, hogy ha összehúzzák magukat, még 2-300 fő befér.

A vezető tervező elmondta, hogy munkájának csak a húsz százaléka a tervezés, a többit a leendő bérlővel való egyezkedés tette ki. Ennek esett áldozatául az a terve is, hogy az egész épület a szürke hullámlemezzel legyen beborítva. Az MTV képviselői ugyanis spórolásra hivatkozva a falat sárgára és zöldre festették, ami így a kerteken kívül az egyetlen üde színfoltja lett a kockamonstrumnak, viszont Fekete úrnak nagyon nem tetszik.

Az építkezést több tényező is bonyolította, mint például az, hogy a telek korábban egy mocsár volt, amit annak idején a Kaszás dűlő földjéből töltöttek fel. A talajvíz szintje itt megegyezik a terepszinttel, így kockázatos lett volna mélygarázst építeni, csak egy pinceszint van az épület alatt, amiben a csövek futnak. Az is nehézség volt, hogy légifolyosó alatt van a terület, így a stúdiók akusztikai szigetelése sem volt egyszerű.
Költözés

A televízió a költözést már tavaly november 7-én elkezdte az akkor átadott csarnokrészbe különböző tárak áttelepítésével. Az archív filmtekercsek, 1500 köbméternyi díszlet, a hatezer darabos bútortár, 120 000 jelmez és 60 000 kellék már átkerült. A már átadott, felújított stúdióblokk 1-es és 2-es stúdióiban kiépült az informatikai háttér és a világítástechnika. November 19. óta ebben az épületben már gyártanak műsort - tájékoztatott az MTV sajtó osztálya. A TV Ügyvédjét például már innen sugározzák élőben, a stúdiókat ideiglenesen közvetítő-kocsikkal keltették életre.

Egyelőre csak a tárak és a stúdiók működéséhez szükséges személyzet tartózkodik Óbudán, az MTV többi munkatársa majd csak az irodaépület és az új stúdióépület használatba vétele után kezd el költözni több szakaszban, 2009. június végéig folyamatosan. Azok a műsoros területek, amiknél a legnagyobb az élő adás aránya (hír- és hírháttér műsorok, sport), csak a folyamat végén költöznek majd. A költözés ideje alatt párhuzamosan gyártják a műsorokat mindkét helyen. Az ütemterv szerint február 28-án köthetik meg a szerződést a szállításra, és az MTV szerint négy hónap alatt feszített ütemben elvileg teljesíthető a szállítás és rendszerintegráció.
Nem akarásnak

A Magyar Televíziótól névtelenül nyilatkozó dolgozó szerint a munkatársak több okból sem lelkesednek a költözés miatt. Leginkább azért, mert nonszensznek tartják, hogy megint egy olyan épületben lesznek, amit bérelniük kell. Felmerül még az a kérdés is, hogy az új médiatörvény-tervezet egységesnek tekinti a közszolgálati médiumokat (a Magyar Rádiót, a Duna TV-t és az MTV-t), ezért az lenne a cél, ha ezek egy helyen lennének, de az új telepen viszont nem építettek helyet a többi közmédiumnak.

Az is gond szerintük, hogy a belvárosból kijjebb kell menniük. Ez a közlekedés miatt is problémás, illetve amiatt, hogy a napi politikai műsorok vendégeit ezentúl messzebbre kell majd kivinni, eddig pl. a minisztériumok közelsége ebből a szempontból kedvező volt. Az MTV belső informatikai rendszerén visszaszámláló működik, ma azt jelezte, hogy 197 nap van hátra a költözésig. A változás könnyebb feldolgozása érdekében pszichológus foglalkozik a dolgozókkal.


http://www.fusz.hu/index.php?op=full&q=7823

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Morvai: Ideje véget vetni a Jo
  2009-05-10 21:46:49, vasárnap
 
  Morvai: Ideje véget vetni a Jobbik elhallgatásának!


2009.05.09.-0:13:05
Egy hónappal az EP-választás előtt ideje lenne véget vetni a Jobbik elhallgatásának, illetve hazug gyalázásának. Kérem a média vezetőit, tulajdonosait, hogy hagyjanak fel a jelenlegi politikai elit és a status quo kiszolgálásával,

s az országot ,,leprivatizáló", külföldi kézre adó, nyomorúságba ,,segítő" pártok hatalmát ne óvják ilyen látványosan az új erőtől, a Jobbiktól - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Morvai Krisztina, alább a folytatás.

Jelszavaink - Magyarország a magyaroké!; Pénz- és profitközpontú helyett ember- és közösségközpontú döntéseket! - s az ezekre épülő, 56 oldalas programunk (ld. www.jobbik.hu/program) gyökeres fordulatot jelentenek az igazságosabb Magyarország felé.
Ragaszkodunk a termőföld magyar kézben tartásához, a magyar gazdák számára a nyugatiakkal egyenlő mezőgazdasági támogatáshoz, s a magyar piacok védelméhez. Véget vetünk a magyar vállalkozók másodosztályú helyzetének saját hazájukban - egy tollvonással kívánjuk megszüntetni a külföldieket, a multikat a magyarokhoz képest előnyben részesítő szabályokat. A jelenlegi politikai elit által elárult, működő szakszervezetek, érdekképviselet és munkavállalói jogok nélkül élő magyar munkavállalóknak ugyanolyan méltóságot és jogokat kívánunk biztosítani, mint az a régi EU tagállamokban szokás. Büntetőjogászként ragaszkodom a hatékony bűnmegelőzéshez és bűnüldözéshez, vidéken javaslom a csendőrség bevezetését. Meggyőződésünk, hogy Magyarország a külföldi adósságokat már sokszorosan visszafizette, így az IMF-, EU-, és egyéb kölcsönök további fizetését azonnal le kell állítani, a bankok rémuralmát meg kell szüntetni!

Mindezt s terveink részleteit az állampolgároknak joguk van megtudni, alkotmányos joguk az új erőt, a Jobbikot megismerni. Önöknek, a média vezetőinek pedig az Alkotmányban, a médiatörvényben, a sajtótörvényben és a választási törvényben foglalt kötelességük ezt biztosítani. Azért kár volt ,,rendszerváltást" csinálni, hogy például az adófizetők pénzéből fenntartott Napkeltében folyamatosan és kizárólag az MSZP és az SZDSZ frontemberei szónokolhassanak, s az új erőről, a Jobbikról, azaz a tényleges változás lehetőségéről említés se eshessen. Hasonlóan távol áll a sajtószabadságtól, amikor például a Magyar Nemzet, a Hír Tv vagy a Lánchíd Rádió kizárólag a Fideszt ünnepli nap mint nap, elzárva a közönségét a Jobbik híreitől.
Kérem az újságírókat, szerkesztőket, hogy az előttünk álló sorsfordító kampányban tagadják meg politikai utasítások végrehajtását, ragaszkodjanak az újságírás alapvető jogi, szakmai és erkölcsi szabályaihoz.
Kérem a választópolgárokat, hogy ragaszkodjanak a hiteles tájékoztatáshoz való alapvető jogukhoz, hiszen e jog érvényesülése nélkül nem beszélhetünk demokráciáról. A Jobbikról nem tudósító, az új erő létezését és programját elhallgató tévét, újságot levélírással, aláírásgyűjtéssel, majd kikapcsolással és az előfizetés, esetleges hirdetéseik lemondásával emlékeztessék: a magyar ember nem szereti, ha becsapják!

(Alább a vonatkozó jogszabályok.)

Morvai Krisztina,
a Jobbik EP-listavezetője

Függelék Morvai Krisztina sajtóközleményéhez
Miért kell véget vetni a Jobbik elhallgatásának a médiában?
A kérdés szempontjából legfontosabb jogszabályok. A kiemelések tőlem származnak (MK).

A,

1949. évi XX. törvény
a Magyar Köztársaság Alkotmánya

61. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra, továbbá arra, hogy a közérdekű adatokat megismerje, illetőleg terjessze.
(2) A Magyar Köztársaság elismeri és védi a sajtó szabadságát.

B,

1996. évi I. törvény
a rádiózásról és televíziózásról
Az Országgyűlés a szabad és független rádiózás és televíziózás, a véleménynyilvánítás szabadsága, a tájékoztatás függetlensége, kiegyensúlyozottsága és tárgyilagossága, a tájékozódás szabadsága, valamint az egyetemes és a nemzeti kultúra támogatása, a vélemények és a kultúra sokszínűségének érvényre juttatása érdekében, továbbá a tájékoztatási monopóliumok kialakulásának megakadályozására, az Alkotmány 61. §-ával összhangban a következő törvényt alkotja:

II. FEJEZET

A MŰSORSZOLGÁLTATÁS ELVEI ÉS SZABÁLYAI

A) RÉSZ
Általános alapelvek és szabályok
1. Cím
Alapelvek
3. § (1) A Magyar Köztársaságban a műsorszolgáltatás - e törvény keretei között - szabadon gyakorolható, az információk és a vélemények műsorszolgáltatás útján szabadon továbbíthatók, a nyilvános vételre szánt magyarországi és külföldi műsorok szabadon vehetők. A műsorszolgáltató - a törvény keretei között - önállóan határozza meg a műsorszolgáltatás tartalmát, és azért felelősséggel tartozik.
(2) A műsorszolgáltató köteles tiszteletben tartani a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjét, tevékenysége nem sértheti az emberi jogokat, és nem lehet alkalmas a személyek, nemek, népek, nemzetek, a nemzeti, etnikai, nyelvi és más kisebbségek, továbbá valamely egyház vagy vallási csoport elleni gyűlölet keltésére.
(3) A műsorszolgáltatás nem irányulhat semmilyen kisebbség, sem bármely többség nyílt vagy burkolt megsértésére, kirekesztésére, annak faji szempontokon alapuló bemutatására, elítélésére.
4. § (1) A közérdeklődésre számot tartó hazai és külföldi eseményekről, vitatott kérdésekről a tájékoztatásnak sokoldalúnak, tényszerűnek, időszerűnek, tárgyilagosnak és kiegyensúlyozottnak kell lennie.
(2) A műsorszolgáltatásban közzétett műsorszámok összessége, illetőleg ezek bármely tartalom vagy műfaj szerinti csoportja nem állhat párt vagy politikai mozgalom, illetve ezek nézeteinek szolgálatában.
(3) A műsorszolgáltató politikai tájékoztató és hírszolgáltató műsorszámaiban műsorvezetőként, hírolvasóként, tudósítóként rendszeresen közreműködő munkatársak - a munkavégzésükre irányuló jogviszonyuktól függetlenül - műsorszolgáltatónál politikai hírhez véleményt, értékelő magyarázatot - kivéve a hírmagyarázatot - nem fűzhetnek.
(4) A műsorban közzétett hírekhez fűzött véleményt, értékelő magyarázatot e minőségének és szerzőjének megnevezésével, a hírektől megkülönböztetve kell közzétenni.

C,
1997. évi C. törvény
a választási eljárásról
A választási eljárás alapelvei

3. § A választási eljárás szabályainak alkalmazása során a választásban érintett résztvevőknek érvényre kell juttatniuk az alábbi alapelveket:
a) a választás tisztaságának megóvása, a választási csalás megakadályozása,
b) önkéntes részvétel a jelölésben, a választási kampányban, a szavazásban,
c) esélyegyenlőség a jelöltek és a jelölő szervezetek között,
d) jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás,
e) jogorvoslat lehetősége és pártatlan elbírálása,
f) a választás eredményének gyors és hiteles megállapítása.
i) a tudomására jutott törvénysértés esetén kezdeményezi a hatáskörrel rendelkező szerv döntését,

D,

1986. évi II. törvény
a sajtóról

A Magyar Köztársaság Alkotmánya biztosítja a sajtószabadságot. Mindenkinek joga van a sajtó útján közölni nézeteit, alkotásait, amennyiben azok nem sértik a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjét.
Az Országgyűlés - ezen alapvető jogosultság maradéktalan érvényesülésének elősegítése érdekében - a következő törvényt alkotja:

I. fejezet

Alapvető rendelkezések

A sajtó feladata

2. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van arra, hogy tájékoztatást kapjon szűkebb környezetét, hazáját, a világot érintő kérdésekben. A sajtó feladata - a hírközlés más eszközeivel összhangban - a hiteles, pontos és gyors tájékoztatásról való gondoskodás.
(2)
(3) A sajtó segítse elő a társadalmi jelenségek közötti összefüggések megértését.

(Kuruc.info)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Privatizációs nyomozás: hallga
  2009-05-10 21:43:54, vasárnap
 
  Privatizációs nyomozás: hallgat az NNI

2009.05.10.-18:15:40
A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a nyomozás érdekeire hivatkozva továbbra sem árul el részleteket az állami cégek privatizációja miatt, ismeretlen tettes ellen indult eljárásról.

Azt sem lehet tudni, hogy hány embert és kiket hallgattak már ki eddig. Szombaton az országos rendőrfőkapitány szavaiból az derült ki, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda óvatosságból nem gyanúsította meg azokat a személyeket hűtlen kezeléssel, akik az állam képviseletében aláírták a Bábolna, a Mol, az FHB és a Lóverseny-szervező kft. privatizációs szerződését.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MSZP: a Jobbik nem képviselhet
  2009-05-10 21:36:23, vasárnap
 
  MSZP: a Jobbik nem képviselheti Magyarországot az EP-ben

2009.05.10.-11:53:17
Eddig azt hittük, a politika dolga az ország rendbetétele lenne. De az MSZP szerint a legfontosabb cél a gazdasági válság kellős közepén az, hogy legyőzze a jobboldalt és a radikálisokat.

A baloldalnak az európai parlamenti választásokon a "szélsőjobb radikalizmusát kell legyőznie", a 2010-es parlamenti választáson pedig a politikai populizmust - mondta kampánynyitó rendezvényén az MSZP ifjúsági szervezete, a Societas elnöke, Varga László.

A Jobbik nem képviselheti Magyarországot az Európai Parlamentben - szögezte le. Lendvai Ildikó MSZP-elnök is a szerintük szélsőséges megnyilatkozások elleni küzdelemről beszélt.

A baloldalnak két ellenfele van: a szélsőjobboldali radikalizmus és a politikai populizmus, június 7-én az előbbit, jövő áprilisban az utóbbit kell legyőzni - hangsúlyozta Varga László, a Societas elnöke a szervezet EP-kampánynyitó rendezvényén szombaton. A szélsőjobbnak soha nem volt akkora veszélye, mint most, de a Jobbik nem képviselheti Magyarországot az unióban - mondta.

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke is a "szélsőségeket" és az európai értékeket állította szembe. Az európai értékekkel szemben áll, ha valakik börtönt emlegetnek (nem, nem a holokamu-cáfolók bezárása ellen beszél - a szerk.), azt, hogy azért kell győzni, hogy kirúghassák a szocialista tanárokat - mondta. Amikor azt látom, hogy Elég volt!, megkérdezem, miből, az európai értékekből? - fűzte hozzá a cenzor asszony. Az nem baj, ha belpolitikáról is szól az EP-kampány, hanem ha az ellentmond az európai értékeknek, például a sokszínű Európának, ami azt jelenti, hogy mindenki úgy élhet, ahogyan akar, ha azzal nem sért másokat - mondta Lendvai Ildikó.

(MTI nyomán Kuruc.info)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beszivárog a külföldi tőke a m
  2009-05-10 21:10:22, vasárnap
 
  Beszivárog a külföldi tőke a magyar vízhasznosításba? (+videó)

2009-05-07 17:22 hírTV

Nem tartja kizártnak a környezetvédelmi miniszter, hogy külföldi tőkét von be a kormány a hazai vízhasznosításba. A Magyar Víziközmű Szövetség elnöke szerint a tőkebevonás lényegében bújtatott privatizáció, a Fidesz pedig attól tart, ha az ágazat magánkézbe kerül, a lakosság egy részének megfizethetetlenné válik a víz.

Videók: Beszivárog a külföldi tőke a magyar vízhasznosításba?

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács a környezetvédelmi minisztérium megkerülésével április 1-jén arról döntött, hogy az Észak-magyarországi Regionális Vízművek vagyonkezelésébe adja a Tisza-, és a Duna Menti Regionális Vízművek állami tulajdonú részvénycsomagját. Az eljárás módja miatt még a környezetvédelmi miniszter is levélben tiltakozott a pénzügyminiszternél, de azt tagadta, hogy a Vagyongazdálkodási Tanács döntése már a víziközművek privatizációját készítené elő.

- Ezeket a rémhíreket lehet mesterségesen gerjeszteni, de akkor most a hírTV-nek elmondhatom nyugodtan, hogy addig, a míg én vagyok a környezetvédelmi és vízügyi miniszter, addig az állami tulajdon az állami tulajdon marad - jelentette ki Szabó Imre, környezetvédelmi és vízügyi miniszter.

Szanyi nem merte kimondani...

Széleskörű szakmai és politikai összefogás nélkül, Magyarországnak nincs esélye arra, hogy bizonyos üzleti érdekcsoportokkal szemben megakadályozza a lopakodó privatizációt - fogalmazott a "Kezünkben a jövőnk - a víz" elnevezésű konferenciát vezető Szanyi Tibor. A szocialista politikus azt azonban már nem merte kimondani, hogy akkor ki is irányítja most az országot.

"Buzgárok országa"

Közben Szabó Imre azt bizonygatta hallgatóságának, hogy a kormány megvédi az ország vízvagyonát, de egy kérdésre reagálva már nem zárta ki a vízhasznosításba történő külföldi tőke bevonását.

- Nem szeretném, ha rövid időn belül a buzgárok országa lennénk a csőtörések és egyebek okán. Azt nem zárom ki, hogy az üzemeltetéshez kötődő feladatokba tőkebevonással partnereket szerezzenek a tulajdonosok - mondta a szocialista tárcavezető.

Bújtatott privatizáció?

Amit tőkebevonásos partnerkeresésének hív a kormány az valójában nem más, mint bújtatott privatizáció - állítja a Magyar Víziközmű Szövetség. Ányos József elnök szerint a vízhasznosítás részleteit a Nemzeti Fejlesztési Tervben kell megfogalmazni, amihez az Európai Uniótól rengeteg támogatást lehetne igényelni.

Megfizethetetlen lehet a víz

A fideszes Fónagy János szerint a kormány a nemzeti vízvagyont is dobra akarja verni, ezért felszólította a szocialistákat, hogy verjék ki a fejükből az ágazat magánkézbe adását.

A Fidesz-KDNP minden rendelkezésére álló politikai és jogi eszközzel meg fogja akadályozni a víziközművek privatizációját, a pártszövetség ugyanis megengedhetetlennek tartja, hogy számos elherdált vagyonelem után még a vizet is a külföldi érdekkörök kezébe juttassa a kormány.

Kapcsolódó cikkek:
Békési vízberuházás: 100 millió folyt magánzsebekbe?

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olaszliszka Siófokon: lincselé
  2009-05-10 21:02:06, vasárnap
 
  Olaszliszka Siófokon: lincselés a baleset után
2009. május 7. 14:12 sonline.hu

Tömegverekedés kerekedett egy siófoki balesetből, miután a vétlen gépkocsiban megsérült egy nő, hozzátartozói pedig rátámadtak a balesetet okozó sofőrre.

Az eset tavaly decemberben, karácsony előtt néhány nappal történt Siófokon a Kacsóh Pongrác út és a Jegenye sor sarkán. Egy Suzuki sofőrje figyelmetlenül vezette autóját, egy másik jármű elé hajtott, a vétlen jármű elejének ütközött. Az ütközés következtében a vétlen járműben utazó nő könnyebben megsérült. Az autóból azonnal kiugrottak a benne ülő családtagok és emelt hangon felelősségre vonták a figyelmetlen sofőrt. Meg is fenyegették: ha az asszonynak valami baja esik, akkor megölik.

A balesetet okozó sofőr kiszállt az autóból, elismerte felelősségét, ám a támadástól tartva hátrálni kezdett. Néhány perc leforgása alatt a környéken lakók gyülekezni kezdtek, köztük az asszony egyik gyereke és két társa is, hangosan szidalmazták, gyalázták a sofőrt, fenyegetően indultak felé. A sérült asszony lánya pedig - aki szintén a vétlen autóban utazott - időközben kiszállt, levetette a cipőjét és azzal kezdte ütlegelni a megrettent sofőrt. Hiába érkezett a helyszínre a sértett két ismerőse, nem sikerült lecsendesíteniük a tömeget és kiszabadítani a sértettet.

Az indulatok egyre inkább elszabadultak: olyannyira, hogy a kiérkező mentősöket is szidalmazni kezdték. Három vádlott rátámadt a sértettre és az őt védelmező ismerőseire. A helyszínre érkező rendőrök miatt sem zavartatták magukat a hőzöngők, tovább fenyegetőztek, üvöltöztek. A járőrök beültették a sértettet a szolgálati autóba, hogy megakadályozzák a további bántalmazást. A randalírozók a rendőröket is durván szidalmazták, a sértettől pedig félmillió forintot követeltek. Azt mondták, addig nem engedik el, amíg nem adja oda a pénzt, az autóját pedig felgyújtják. Időközben a sértett ismerőse el akarta szállítani a helyszínről a sérült Suzukit, erre a tízfős csoport rá támadt, ököllel ütlegelni kezdték. Végül a rendőrök fékezték meg a megvadult tömeget.

A sértetteknek könnyű sérülései keletkeztek, a siófoki ügyészség négy személy - köztük a sérült asszony fia és lánya - ellen garázdaság és más bűncselekmények miatt emelt vádat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
2009.04 2009. Május 2009.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 338 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4372
  • e Hét: 10104
  • e Hónap: 21215
  • e Év: 174711
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.