Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Telefongyár - Megpihenés
  2009-05-16 18:00:18, szombat
 
  Dr. B. D. a Telefongyárban faggatott arról, mi történt a munkahelyeken. Nem tudtam megmagyarázni neki a történteket. Ő érdeklődött és közölte, pár hónapig analitikus könyvelőként alkalmaz, míg megpihenek. Visszavette a fizetésemet.

Bujtatott létszámban dolgoztam ott egy katona helyén.Zsuzsa nem akart megismerni, bár a másik irodában volt, B. felesége volt a barátnője.
Osváthné olyan véleményt írt Kissné személyzetis szerint, hogy én megbízhatatlan vagyok.
Kati volt a főkönyvelő, egy rekedt hangú tisztátalan nőszemély, aki a moziközben lakott.
A főmérnök volt egyedül szimpatikus Ignácz Ildikóval együtt.

Egyik nap olyan jéggé fagyott világ köszöntött ránk, hogy a bérházak falába kapaszkodva tudtam eljutni a munkahelyre.

Ajánlották a szociális hálózatot, bár dr. Szabó Máté, akihez vérszaporítókért jártam, lebeszélt róla, azt mondta, a szociális otthonban nagyon sok nő dolgozik, nem lesz jó köztük nekem.
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
ELZETT- Összeverekedtem
  2009-05-16 17:48:56, szombat
 
  Az ELZETT-be helyezkedtem el. D. Gy. , az osztályvezető közölte, hogy itt már nagyon sokan dolgoztak, mert mindenkit kicsinálnak. Az egész osztálynak kellett stencilre gépelni, széthordani az utasításokat, reggel beszerezni az osztályvezető sörét a büfében, mert azt ivott a munkahelyen.
Az igazgató Szilágyi volt, felesége irodája szemközt volt az enyémmel. Kopogtatás nélkül lépett be hozzám. Egész nap kapkodtam. Próbaidőre vettek fel. Gondoltam, velem nem lesz baj, én nem foglalkozom senkivel.
Ott dolgozott dr. B. D. felesége is az irodában, akivel gyors-gépíróba jártam. Zsuzsa barátnője volt, aki kiabálta hangosan nekem, hogy "pina". Gondoltam, ez lehet a szava járása.
M. N. vörös róka becenévvel is ott dolgozott az egyik kinti irodában, aki rugdalta gyerekeit az utcán.
Dr. Szabó Máté osztályára jártak nemi betegséggel, állítólag a fél üzem az volt. Nagy erkölcstelenségben élhettek. A bérházból egy hullaszállító élettársa, Sz-né dolgozott ott, egy tisztátalan külsejű nőszemély.
A próbaidő lejárta után megkeresett L, személyzetis, közölte, hogy másnap ne menjek be dolgozni, de ha jót akarok magamnak, keressem meg az igazgatót személyesen, mert személyes okok miatt mondanak fel nekem. Felmentem az emeletre az igazgatót keresni, azt mondták, nincsen benn.

Idegösszeroppanást kaptam ismét. Felkerestem dr. Illést, aki azt mondta: - Úgy hallottam, összeverekedett az ELZETT-ben egy asszonykával.
- De hát doktor úr, hogyan tud ilyet mondani? - kérdeztem tőle.
Ezután azzal folytatta, hogy inysorvadásom lesz. Ez volt 1986. augusztusában.


D.Gy. kiabálta Jenő bácsinak, a német tolmácsnak, akinek zöld-kék szemű fia is ott dolgozott, hogy Katit nem hagyja. Csak hagytak. Jenő bácsihoz jártam németre másodszor tanulva a németet már, azt mondta, nagyon jó az akusztikám. Olvasni most is tökéletesen tudom a nyelvet, bár gondolkodásom alakilag először felgyorsult 1991-ben a kórházban, majd lelassult 1997-ben szintén a kórházban, meg vagyok bénítva.
Dr K. Zs. a radványi szanatóriumba utalt, ahol dr. B. B és dr. N. K. rendeltek.
Ott Buda Borbála közölte velem viziten, keressek magamnak munkahelyet, ne feküdjek. Nagyon furcsa események történtek ott, volt ott miskolci L. és menhelyi gépíró, akikkel kapcsolatos, valamint az egészségüggyel.
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
MÁV 1986. Csernobil - struma
  2009-05-16 17:36:30, szombat
 
  Miután a Hegyalja Ruházati Szövetkezetben O-né volt párttitkárból lett elnök nem járult hozzá a jogi egyetemen való tovább tanulásomhoz, a MÁV-hoz mentem, ahol megígérték, támogatni fognak.
Ötszáz forinttal több fizetést kaptam.
Volt ott egy nő, Vera néven, szőke rövid hajjal, parancsolgató stílusban. Kioktatott engem viselkedésből. A főmérnök felesége volt, aki nem sokkal utána infarktusban meghalt.
A Pályafenntartás vezetője mellett dolgoztam egy titkárnővel, aki Végardóról járt be, vele szemben V. P. szalagjában dolgozó alkoholistaként védett Kati lakott, az egyik műszerész felesége.L. doktor - azóta fiatalon, szépen elhunyt -mellett dolgozó alkoholista Mötyike férje volt talán a Pályafenntartás vezetője. Ott történt meg a kézbesítővel az eset, hogy valaki feldarabolta, s holttestét szétszórta a Bozsva parton a szlovák határnál, de már akkor nem voltam ott.

Közbejött Csernobil, a vérszegénységem és a strumám. Teljesen kidagadt a nyakam, Miskolcra kellett járnom kivizsgálásra vele. Dr. Sz. miskolci idegbeteg volt Kilián telepi körzeti orvos és az orosz természetgyógyász szerint misztikus, vagy mágikus rontásom van, nem struma, erre hívta fel dr. M. is a figyelmemet 1995-ben. Reggelente alig bírtam felkelni és egyik éjszaka úgy éreztem, valamilyen hatalmas bűzben fekszem és álmodtam életemben másodszor, hogy H. Á. volt óvodatársam anyjának a lábából pondrókat szedek ki. H. Á. nevét a média is sírhantolóként eljátszotta.
Ő volt O-né egyik kedvence Sz. Pistike a lecsúszott műszerésznek nevezett párttitkárrá emelkedett műszerész mellett, aki lábát feltette az asztalra, úgy üldögélt napközben.

A vasúton apa volt futballista társai közül még ott dolgozott Cs., a személyzetis, aki fura szemekkel méregetett engem.
Volt egy mérnök, aki naponta többször bejött hozzám gyufát kérni, majd elmesélte a hátam mögött, hogy tetszem neki. Ivott.

Én csak szédelegtem, volt, amikor taxival mentem reggelente, hogy időre odaérjek. Nagyon rosszul voltam, s egész nap kapkodnom kellett stencilre gépelve utasításokat a vonatokkal kapcsolatban.
V. E. volt osztálytársam is ott dolgozott, ráfogták, hogy pénzt lopott. Nagyon sajnáltam.

Végül két hónap után beadtam a felmondásomat, mert szégyelltem, hogy táppénzre kellett mennem.
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
A templom létrejötte (fordítás
  2009-05-16 17:02:01, szombat
 
 

Gennadij Ajgi: A templom létrejötte

Fordította: Cseh Károly

Kihunyó augusztus 1996-os kötetéből


ó
kékség
és
mező-ezüstlő szálak közte - mező
(tömérdek
aranylás
tömérdek)
mentén feszül az erő!
és
a világosság hitével templomot emel
a magasba
 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
Gennadij Ajgi: Tó és madár
  2009-05-16 16:59:44, szombat
 
 


Fordította: Cseh Károly

Kihunyó augusztus 1996-os kötetéből


Kerek csoda a tó, oly égi tiszta,
hogy csak az Áhitat hangján lehet
róla szólani.

Közepén - sziklaszirtről nem ismerős-e? - madár:
rebben, verdes szárnyaival,
verdes - és nem száll el -, úgy tűnik, időtlen
idők óta itt van, és maga az örökkévalóság.

Eggyé válik hirtelen a Nappal. Ragyogássá igézi
a Végtelen. És - testi-lelki léte - egy szó lesz csupán:

"Ámen"


1976.
 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
Gennadij Ajgi:És:érintés nélkü
  2009-05-16 16:56:59, szombat
 
 


Fordította: Cseh Károly

Kihunyó augusztus 1996-os kötetéből


félni kell
a gyermeki ujjak és a zelnicemeggy
zsenge leveleitől is

mert:
rettenetes a világ - senki és semmi nincs: Istenen kívül
(szállj magadba - és vésd jól eszedbe: hatalmasabb Ő
a jóságnál)

kivéve:

téged - tudhatod


1983. április 22.
 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
Kifelé a szakadékból (fordítás
  2009-05-16 16:54:12, szombat
 
 


Gennadij Ajgi: Kifelé a szakadékból

Szabolcs Istvánnak


Fordította: Cseh Károly

Kihunyó augusztus 1996-os kötetéből


felfénylik balról a kisded vézna karja
örömhír sugaraként

személytelen égi tündöklés
öleli át a most születőt

egy lélek sem szeplőzi a boldog Ragyogást

lehelet-lágyan lengi körül
s becézve becézi lényét
a legforróbb szeretet szele

ó irgalom...


1985.
 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
Orr-fül törésért fizettek
  2009-05-16 16:50:30, szombat
 
  Négy esztendővel ezelőtt elszakadt a téli kabátomon a cipzár csizma próbálás közben. Felmentem egy boltba a római templom mellé, ahol kiírták, egy nap alatt átcserélik a cipzárt bármiben.
Egy táblára lettem figyelmes: ahol éltem albérletben, mielőtt F. F. -féle hegyközi romák bejöttek a városba, nyitottak egy jótékonysági helyszínt, mégpedig fül-orr törötteknek fizettek pénzt.

Nekem törte el a volt karcsai református elmeosztály szülött alkoholista férjem az orromat, fülemet, melynél fogva rengeteg rontást kaptam a fejembe. Sz. Bertalan miskolci utcáról elköltözött neve alapján választott polgármester vezetésével népünnepélyt is rendeztek a rendőrséggel karöltve, ismeretlen táncosokkal, melynek plakátját akkor leszakítottam és elhoztam, kiírták rá dr. P.I. szülészorvos és dr. T. Judit pszichiáter nevét, furcsa szimbólumaikat festették rá a plakátra. A Bertalan utcán okkultista emberdeformációk élnek, már felújított lakásokban, tisztulva, jólétben. Történelme szerint az egykori protestánsokat mészárolták le Bertalan éjszakáján, ez került bele Katalin Zirkuli Péter mohazöld kiadásába is.

Sz. polgármester egyik szövetségese az újhelyi jegyzőnő, a többit csak hírből ismerem. A rendes emberek mind meghaltak, vagy ha tudtak arról, Miskolc szövetségeseivel milyen túlélésre készül, valamint kitörésre, elköltöztek jó messzire.

Cs.K. fotóját 1995-ben mutattam egy reikisnek, aki azt mondta, elmeosztályra fog kerülni. Féltek, mint a tűztől valamennyien az egészségügytől, azóta az ivásról és a dohányzásról is leszokva megtisztult, már bibliát is ír. 1952-es sárkány évében született, nyilasként, önmagát aranyesőnek tartotta és látnoknak, ilyen az aláírása is. Negyven évesen egyik verse szerint már elköltözésre készült a másik világba, míg nem tudták folytatni a keletesek által Ízisz néven elkezdett apokalipszist. Mióta az írásaim megsemmisültek, több kötet tulajdonosa lett.

 
 
0 komment , kategória:  Vas-Forgószél 1945-től  
Kohut Katalin:Misztikus titkok
  2009-05-16 12:55:45, szombat
 
  (Írtam a gyomai Kner Izidor 1917-es kiadású Kísértet Históriák alapján, mely könyvet hasonmás kiadásban 1992-ben jelentettek meg Gyomán. Balázs Béla előszavából:

"...fordítása mindig időszerű....kétségtelen, hogy sok dolgok vannak földön és egen, melyeket nem láthatunk, holott vannak és hatnak is kétségtelen, hogy a látnivalók gyökereit is horizontunkon túl erednek gyakran. ...Még ha nem is hiszünk benne, hogy a természet függönye félrehúzható, ha csak lebbenését látjuk. Ha csak meglátjuk, h o g y f ü g g ö n y, melyet mögéje rejtett erők ismeretlen gazdagsága emelget és lobogtat néha, mint valami láthatatlan nyitott ablakon behúzó titokzatos légvonat!...A természetfelettinek ez a visszasugárzó fénye, mely minden jó kísértethistória "természetes" fénye, mely minden jó kísértethistória "természetes" részén is elárad, ez festi olyanná az életet, amilyennek Dosztojevszky, vagy Strindberg anélkül is látták, de amilyennek a mai (vagy tegnapi) racianoalista kultura emberei még az ő műveiken keresztül sem tudják látni...

Budapest, 1917.

Az eredeti írás Tatárdombon megsemmisült, bízom abban, hogy a nevekre helyesen emlékszem.)


Négy barát beszélget egy ódon kastély halljában. Kinn besötétedett, az árnyékok óriásira nagyítódtak. Egyedül a tűz körül pislogott némi világosság.
Emlékeztek a régi időkre. Széplaky báró, a kastély tulajdonosa nagy okkultista hírében
állott. Ő kezdte a múlt fájdalmas eseményeit felidézni Annáról, akit soha nem felejtett el.
- Tudjátok barátaim, kezdő ügyvéd koromban megfogadtak egy fiatal leány mellé, akit boszorkányságért ítéltek el. Amikor meglátogattam a zárkában, elámultam a csodálkozástól, mert olyan volt, mintha Jézus tiszta zöld szemeit láttam volna. Elmesélte, mi történt vele. Boszorkánynak gondolták a szépsége és a szemei végett.
Egyik este három lator kiabált be neki mindenfélét, s aztán nekitámasztottak az ablakának egy létrát, hogy felmásszanak rajta. Ekkor az égből tűz csapott le a létrára és mindhárman megégtek.
A szemben lakó ember elmondta, hogy látta a tüzet az égből,amikor az ablaknál pipázott, mégis halálra ítélték Annát azzal, hogy ő égette meg a latrokat.
Amikor meggyújtották alatta a máglyát, egy hatalmas fényt láttam
a tűz körül, mintha angyal szállt volna le hozzá, hogy elvigye innen.
Azóta visszavonultan élek, mert nem élhetek olyan világban, ahol az ártatlanság bűn és gyilkosok a bírák.
Marjalaki gróf meredten bámult a tűzbe és halkan beszélni kezdett:
- Egyszer nekem is volt egy esetem, amit azóta sem tudtam elfelejteni.
Kezdő jogász koromban egy temető mellett haladtam el éjjel, mikor hangot hallottam, s megérintett valamilyen hidegség.
- Vándor, mentsd meg a lelkemet!
Bemerészkedtem a temetőbe, a kriptában egy fiatal leány feküdt hófehér ruhában. Ismét hallottam a hangot:
- Vándor mentsd meg a lelkemet, mert addig nem halhatok meg nyugodtan, amíg a fiamat nem tudtam biztonságban, akit a pusztában szültem egy csipkebokor mellett apám béresétől. Én elbújdostam szégyenemben, fiamat egy öreg füvesasszonyra bíztam. Az ágyam melletti éjjeli szekrény fiókjában van egy levél, amiben leírtam mindent.
Add oda a levelet és a fiamat apámnak.
Elmentem a javasasszonyhoz és megtaláltam a fiút, akit Jánosnak hívtak, elvittem az apjának, aki boldogan ölelte magához leánya hasonmását. Ekkor ismét hangot hallottam és egy hűvös fuvallat érintését.
- Köszönöm vándor, hogy megmentetted a lelkemet.
Hallgattak mélyen a barátok, még szorosabbra összehúzták a székeiket.
Sompataki grófon volt a sor, hogy elmondja magányosságának az okát.
- Egyszer barátaim nekem már volt menyasszonyom, Annának hívták.
Mindig halogatta az esküvőnket, s nem értettem az okát. Olyanokat válaszolt, hogy a Szaturnusz nem tűr elburjánzást, csak azt engedi átlépni a küszöbön, aki megérett rá.
Az esküvőnk napján elsötétedett az ég, a templom, mintha feketébe lett volna burkolva, s láttam, megszeppenve áll mellettem Anna. Amikor az ujjára húztam a karikagyűrűt, a templom kárpitja kettészakadt. Vészjóslóan kezdődött közös életünk.
A nászéjszakánkon mellettem feküdt hófehér hálóingben és azt mesélte:
- Tudod vannak emberek, akik nem idevalók a földre, hanem száműzetés-
ből, bűntetésből vannak itt, de még vétkesen is jobbak, mint a földi emberek. Halandóval
nem házasodhatnak, mert akkor bűntetésük meghosszabodik, s örökre meghalnak.
Nem akartam felfogni szavainak jelentését, bár ne tettem volna!
Amikor hajnalban felébredtem, ott feküdt mellettem halottan, de mintha élt volna a világ legszebb csodája.
Akkor értettem meg , hogyan kellett volna őt szeretnem ahhoz, hogy örökké mellettem lehessen.
Izgatottan várták Koppandeky gróf történetét, hiszen tudták, óriási teher nyomja a
lelkét, aki gyorsan felhörpintette borát, hogy zaklatottságát enyhítse.
- Tudjátok, sokat foglalkoztam a művészekkel. Tanítottam őket.
Egyszer egy fiatal lányra lettem figyelmes, aki tehetségével magasan kitűnt a többiek közül, rendkívüli színérzékkel rendelkezett.
Azt mondtam, segítek neki és lejárattam őt mindenütt, eldicsekedtem vele, úgy tettem,
mintha semmit sem tudna és mindent nekem köszönhet egyedül.
Aztán hipnózisba tettem, amikor elmentem hozzá, mert ő nem akart velem másképpen foglalkozni, nem tudta összeegyeztetni az önzetlen segítséget mással. Meggyaláztam. Nagyfeszültségbe került és olyan lett, mint egy bábu, végül már az utcára sem tudott kimenni.
Egyszer elhívott magához és számon kérte rajtam, mit tettem vele, de engem nem érdekelt, csak az, hogy tönkretegyem, s lejárassam mindenki előtt, amerre csak megfordultam.
Aztán nem hallottam róla többé. Évek múlva találkoztam vele újból és szebb volt, mint valaha. A barátom lett a férje. Azóta sem tudok megnyugodni és érzem, hogy egyre jobban szeretem.
A csillagok az ő szemeit tükrözik, a fenyveserdő zöldje is szemeit jelenti, mindig mindenben őt látom, minden hangban a hangját vélem felfedezni. Azóta Anna az egész világ.
A barátok még hosszasan merengtek maguk elé és mindnyájan megértették, hogyan kell igazán szeretni.





 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Puniella és az Annás játékosok
  2009-05-16 12:33:49, szombat
 
  A miskolci már megszűnt Új Hírnök szerint pár évvel ezelőtt írottan Eszmeralda Puniella szerepjátékos E. A. volt.
Másik miskolci szerepjátékos mexikói sorozatokban misztikus Anna főhősnőjük Perercesen, P-né, amelyik elvált vadállati férjétől, társat kapott, bár fia szörnyet halt. A média mutatta, ahogyan fenekét mutogatta régen pletykás szomszédainak.
Harmadik miskolci mexikói főszereplője a Megveszem ezt a nőt sorozatuk főhősének hasonmása, a volt rendőr fia: K.I., leánykereskedelemmel, lakások kirámolásával foglalkozó munkát soha nem végző fiatalember, aki a rendőröket is megtámadta az utcán karate rugásokkal. K. I. jelenleg a horvát tengerparton nyaralgat mások elmondása szerint. Társaival rendőrnek adták ki régebben magukat, bárkinek a lakását megszállták.

Az Annás egyháznak nincsen Jézusa, hanem Anna misztikus reinkarnálódó főhősnője. Hozzájuk tartoznak a béresek is.
 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2009.04 2009. Május 2009.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 192 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 944
  • e Hét: 3266
  • e Hónap: 9507
  • e Év: 61773
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.