2009-05-16 22:56:42, szombat
|
|
|
Póréhagymás-sonkás galuska
Hozzávalók:
* 7 tojás * 50 dkg liszt 2 bögre víz só 30 dkg füstölt, főtt sonka vagy tarja 5 dkg vaj 1 szép szál póréhagyma egy darabka sajt
Elkészítés:
A vajat egy nagy és mély serpenyő aljába teszem, és a karikára vágott póréhagymát megfonnyasztom rajta, majd az edényemet lehúzom a tűzről. A sonkát kockacukornyi darabokra metélem, és a hagymára teszem.
Egy tálba három tojást ütök, alaposan felhabosítom, egy kis sót adok hozzá, majd a lisztet és a vizet. Ha minden rendben, akkor kellő sűrűségű nokedlitésztát kapok a végén.
Vizet forralok, sót hintek bele. Nokedliszaggatón keresztül apránként a forrongó vízbe eresztem a tésztám. Várok, amíg feljön, leszűröm, és a sonkás póréhagymára teszem. Kicsit átkeverem, majd újabb adag tésztát készítek. Mikor elfogy a tészta, akkor újra tűzre teszem a tálat, a tésztára ráütöm a maradék tojásokat, az egészet alaposan átforgatom, és még egy-két percig főzöm.
Tálaláskor egy kevés sajttal megszórom. Fejes saláta javasolt mellé. |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek |
|
|
|