Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Az igazi bírák és orvosok
  2009-05-20 21:04:11, szerda
 
 

Ha egyszer olyan világban élünk majd, amikor a felvételinél egyetemeken a rátermettséget, hivatástudatot, a szívet is vizsgálják, akkor mindenki azt a munkát fogja végezni, amelyre született, soha nem lesz gond egyetlen munkahelyen sem.

Ha a benső törvénnyel, szívvel rendelkező embereket beiskolázták volna bírónak, jogásznak, ügyvédnek, ügyésznek, lehet, hogy sok gonosz került volna börtönökbe, de a védelmüket sem vállalta volna el soha senki, nem lenne gond az igazság szolgáltatással. Mindenki úgy tud csak ítélkezni, ahogyan maga is él. A többi embert csak a szívvel érző érti meg, hiszen felette áll minden rossz természetnek, s ennek ellenére nem ítéli el őket. Megértően kezeli a jellemtelenségeket, szánalommal néz a gonosz emberekre.

Ha azokat a gyermekeket, akik kicsi koruktól orvosnak készültek, hivatástudattal születtek, beiskolázták volna orvosi egyetemekre, nem lenne gond az egészségügyben, nem bűnös, karmikus eredetűek mondanának diagnózist a náluknál különbek felett, hiszen nincs meg hozzá a jogosítványuk. Az orvosnak felette kell állnia a többi ember felett, hiszen életet jelent, hivatást űz, tökéletesnek kell lennie, hogy bátran rábízhassák az életüket az emberek, megbízhassanak benne.

 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő írások  
Pár évnyi boldogság másodszor
  2009-05-20 20:50:07, szerda
 
  Gyermekkoromban boldoggá tettem magam énekemmel, reggeltől estig daloltam, bármivel is foglalkoztam közben. Milyen nagy ajándék volt az csengő énekhang, ezt mos tudom, hogy nem tudok énekelni négy esztendeje egyáltalán. Amikor szomorú voltam, szomorú dalokat énekeltem, s a végére megvigasztaltam magam, nem vettem észre, s már örömkánonoknál jártam.

A kilencvenes évek elején is boldoggá tett a mese és gyerekvers írás, a dalszerzés. Nem volt este, hogy ne írtam volna, írással keltem és feküdtem, vezettem külön iktatókönyvet a versek, dalok, novellák, mesék születésének időpontjáról. Úgy éreztem, mindenkinek meg kell tudnia, hogy milyen szépeket alkotok, ezért pályáztam a miskolci Mecénás alapítványnál öt könyvanyaggal: Felhőszárnyakon novellás kötettel, Johanna, a farkaskutya meséskönyv anyaggal, a Tréfás felvonulás gyermekvers könyv tervvel, a Barna, tarka, hófehér állatos gyermekvers könyvanyaggal, A Gyémánt, vagy hullócsillag? vers és fordítás könyvanyaggal. 1995-ben visszakértem a tanácson a könyvanyagokat, bár ne tettem volna! Így semmim sem maradt. Azt felelte az újhelyi születésű ügyintéző, legközelebb egy anyaggal pályázzak.

Az Országos Írószövetségnek elküldtem - másutt rosszul írtam a címét - a Szívdobbanások, a Kincsesláda és a Karcsai nagyvőfély gyűjtemény című könyvanyagokat illusztrációkkal együtt.

Egyszer azt álmodtam, valaki a számra mutatott, s azt mondta: - Te nem vagy olyan, mint a többiek, neked elmegy a hangod. 1971-ben történt először, s azóta bizony időnként elment a hangom. Ez történt Egerben is, nem tudtam fellépni 1993-ban, bár 1995-ben ismét kiplakátoltak.




 
 
0 komment , kategória:  Érzelmek  
Nem tudom neked adni a napot..
  2009-05-20 19:08:31, szerda
 
 

Klubból hoztam:


Nem tudom neked adni a napot,

De tudok adni egy pillanatot,

Mikor megállíthatod a rohanó időt

Kiszakítva belőle minden erőt



Nem tudom a napot neked adni,

Sugarával meleget árasztani

De elküldöm neked szívem melegét,

Áldásként küldöm , legyen a tiéd



Nem tudom a napot neked adni,

De adom a szeretetemet

Ha fontos neked , kezedbe veheted,

Ha megérintett, magaddal viheted



A napot neked adni nem tudom,

Hiszen nincs is saját napom,

De van egy kis lángom ,csak neked,

Amely szeretetedért tőlem egy köszönet !

 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Miskolc ingyen dolgoztatott
  2009-05-20 12:57:56, szerda
 
  1991-ben beadtam rokkantosítási kérelmemet, valamint kértem rehabilitációmat is azzal, hogy le vagyok merülve. Csak a gerinc problémámról fogadták el az orvosi papírt, 40 %-ot kaptam, később a bal szemem súlyosbodó tompalátására, idegkimerülésre, strumára 50 %-ot, mely nem is változott 2001-ig, bár nem tudtam egy hónap múlva járni és beszélni a Szentpéteri Kórházban.
A szolnoki Humán Szociális Foglalkoztatónál vállaltam munkát, dosszié hajtogatást 1995-ig, melyet házhoz hoztak. 1995-ben megszüntették a cég telephelyét, egy nagyon durva férfihanggal beszéltem, aki 1000 db dossziét küldött ki nekem 1,-Ft készítési díjjal darabjáért, melyet ráadásul én szállítottam el a Repülőtéri Humán Szolgáltató raktárukba saját költségen. Mai napig nem fizették ki a dossziék árát, az ezer forintot.

 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Mai harmoniakártyáim
  2009-05-20 05:53:17, szerda
 
 
A mai napodat Érzelem hatja át


Világoskék - Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. A világoskék a boldogság színe. Visszaadja elveszett hitedet, kreatívvá, jó képzelőerejűvé tesz. Fogékonnyá válsz a művészetek iránt. A kártya örömet jelez, ami nem is múlik el egyhamar. Boldog időszak kezdetét uralja. Fontos, hogy dönteni tudj. Látogass el a Harmónia Színjósdába!
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2009.04 2009. Május 2009.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 192 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 97
  • e Hét: 1226
  • e Hónap: 3585
  • e Év: 55851
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.