Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Kormorán: Szeretlek
  2009-05-21 21:49:50, csütörtök
 
  Link



Szeretlek, csak szeretlek
A mennyben és a földön is legyen szent a te neved
Mint mindennapi kenyerünket úgy add magad nekem most és máskor is
Jöjjön el az én országom ahol szerethetlek téged
Hiába szeretsz mást és ő is akar téged
Legyen meg az akaratod itt lent a földön
Mert én szeretlek akkor is ha már nincs miért
Ha már nem kell senki görcse
Ha már tudják, ha már tudhatják mások is én belehalok tudom
De még is de még akkor is mert szeretni kell lemondva
Szeretni kell várva összekulcsolt testek izzadt nyomorával
Pedig jó lenne úgy ahogy én szeretném
Jó volna úgy ahogy szeretnéd még
Ne eresszük szerelmünk idő előtt sírba
Ne álljunk a gödör szélén tehetetlen, sírva
Megfogok halni és nem értettél meg semmit
Megfogok halni és nem tudtam adni
Nem tudtam csak ennyit
Nem tudtam mondani amit kellett volna
Csak élni akartam s játszani, játszani nem félni
Játszani neked a reggelt a nap első sugarával
Reggelire melyet ágyba hozok annak
Ki kedvesen eljátsza ahogy földön úgy a mennyben is
Te mást szeretsz én Téged
Hogy engem fogsz szeretni sohase ígérted
Te nekem vagy, de ugyanúgy másnak
Krisztusnak jó vagyok de bohócnak gyáva
Messze vagy de legyek bárhol is szeretlek
Csak szeretlek akkor is még akkor is
Szeress vigyázva, ne szeress bántva
Szeress mert a látszatnak könny lesz egyszer ára
Borzas szerelmünket kifésülik újra
Hogyan jutunk a semmiből a mindeneken túlra
ÁMEN
 
 
0 komment , kategória:  Érzelmek  
Sorompó őrházzal (álom)
  2009-05-21 21:48:37, csütörtök
 
  Volt régebben egy álmom - én 1991. óta vezettem az álmos könyveket -, melyben egy ismerős férfival mentünk a határ sorompója felé, ami le volt engedve. Senkit nem engedtek át, csak a fiatalembert egyedül, engem sem akartak. Végül nehezen, de megengedték, hogy én is elhagyjam az országot, a többiek itt maradtak. A sorompó mögött egy őrház állott, onnan jött ki a hivatalos személy, aki senkit sem engedett át.

(Az Őrház patikában dolgozót a börtön utcájába helyezték el, leültettek a patikájuk elé egy magában beszélő kék szemű fiatalembert. Ez lett volna a börtön bibliai apokalipszist végrehajtóinak sorsa. A patikában szerb menekülteket vonultattak éveken keresztül.)
 
 
0 komment , kategória:  Éjszakáim, álmaim  
Megszünt az Őrház patika
  2009-05-21 14:01:10, csütörtök
 
 
A bibliában is fellelhető nevű miskolci Őrház patikát megszüntették. Soha többé nem lesz nevével fémjelzett bibliai apokalipszis.
Egy időben elé ültettek egy kék szemű magában beszélő fiatalembert, nem tudni, miért. Ekkor már rég az elmeosztályokat emelték.

Most Stadion gyógyszertár nyílt helyette.
 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
Miskolci Kata ügyfélszolgálat
  2009-05-21 11:59:18, csütörtök
 
 
Május 11-től megkezdődött próbaüzemben a Miskolc Kártya ügyfélszolgálatának működése Miskolci Kata néven, mely ügyfélszolgálati irodaként működik, dr. Szinai Attila, Káli Sándor polgármester. dr. Tompa Sándor szocialista képviselő és Bernáth Attila, a kártya bevezetésén dolgozó X-Centrum Kft. vezetője adta át.

Állandó miskolci lakhellyel rendelkezők vehetik igénybe a kártyát, melyhez egy arcképes, érintésmentes, elektromos chippel ellátott intelligens kártyát kell igényelni, melynek éves díja 2.700,-Ft. Ezt minden 14. életévét betöltött miskolci magánszemély megigényelheti személyesen az ügyfélszolgálati irodában (Szemere u. 4., hétfőtől péntekig 12-20 óráig, tel.: 46/570-070), vagy interneten a www.miskolckartya.hu oldalon keresztül.

A FIDESZ kezdeményezését támogatta a városvezető, politikusoknak lehet jó ötlete, de minden pozitív kezdeményezésnek van helye Miskolcon.
A kártya tulajdonosok kedvezményesen parkolhatnak,taxizhatnak, vehetnek részt rendezvényeken többek között.
 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
Miskolci Önkormányzat döntése
  2009-05-21 11:50:41, csütörtök
 
 
Érdeklődtem, míg más városokban az ebédtérítés 130,-Ft, kihordás 50,-Ft, Gyöngyös környékén százezer forint után 330,-Ft kihordással az ebéd, addig a miskolci Önkormányzat 42.000,-Ft-tól 85.000,-Ft-ig határozott meg egy kategóriát, mely szerint 320,-Ft az ebéd, kihordással 440,-Ft.
Amikor kinn járt az ügyintézőjük, mondtam neki, hogy ez nekem nagyon sok - 48.000,-Ft-ról volt a vény a jegyzőnek beadva -, a rezsi és a reggeli, vacsora, tisztálkodó szer, orvosi, gyógyszertári költségek hol vannak még? Egy szóval nem mondta, amit egy másik családvédelmi intézetből ma telefonon megtudtam: van reggeli és vacsora is náluk, sőt a nyugdíj 25 %-ától többet nem kérhetnek el, s vasárnap is jár ilyenkor a háromszori étkezés.
Miért nem mondták akkor nekem, amikor kérdeztem tőlük? - Ne én mondjam már meg magának! - volt a válasza az észak-kiliáni szolgáltatónak.
A fuvar költséget, bár szűk körzetet látnak el napi 120,-Ft-ra emelték.

Nem értem, milyen emberek vannak az önkormányzatban, akiknek negyvenezer forint ugyanannyit jelent, mint nyolcvanöt, hogy egyáltalán nem ismerik a pénz értékét, a kevés fogalmát. Hogyan lehetett ilyen kategóriát megállapítani egyáltalán?
Milyen szociális vezető van itt, hogy nem mondja, amikor közöltem, nem telik reggelire-vacsorára, hogy náluk van ilyen szolgáltatás is, bár magukat nem szolgáltatónak tekintik, még csak nem is fogadja a vezető a köszönését az ügyfeleknek?
 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
Áprily Lajos: Május muzsikája
  2009-05-21 09:59:04, csütörtök
 
 
Klubból hoztam:

Langyos eső suhog a lombokon.
A vadgerlék szavaló-kórusa
átbúg a suhogáson. Figyelem:
milyen meleg és milyen monoton.
Öreg vagyok, s csúfolkodnak velem.
Azt búgják: Tavasz, tavasz, szerelem.

Ragyog a reggel. Délre már borul.
Szél bókoltatja nyírfáim sorát.
Estére rojtos felhő komorul
s dörögve ontja sűrű záporát.
Villám villantja túl a hegytarajt
s lelkembe mámort lobbant, késeit.
Hallgatom ezt a gyönyörű morajt,
május felséges mennydörgéseit.


 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Színezd újra...
  2009-05-21 09:56:25, csütörtök
 
 
Klubból hoztam:

Színezd újra, színezd újra!
Az életed, ha megfakulna,
S az égbolt beborulna,
Ne menekülj, csak színezd újra!

 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Mai harmoniakártyám
  2009-05-21 05:42:06, csütörtök
 
 
A mai napodat Tudományosság hatja át
-

Lépcsők. Jelképei azoknak az életbeli lépéseknek, amiket meg kell tenned. Ha ezeken a lépcsőkön felfelé haladsz, akkor a tudásod, spirituális nyitottságod erősödik. Ha lefelé haladsz, megismered, felszínre hozod ösztönvilágodat, az eltemetett vágyakat. A lépcsőházzal a �sötét és korlátolt� eszmék kapcsolódnak össze. A lépcsők vezetnek szintről szintre, életed tapasztalatai
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
Nem csoda - kínai gyógymód 2
  2009-05-21 05:26:29, csütörtök
 
 

Egy-két évtizede még gyanúsnak vagy legalábbis megkérdőjelezhetőnek számított Európában. Bár ma is sokan bizalmatlanok vele szemben, de már egyre több európai egyetem van, ahol egymás mellett, egymással egyetértésben tevékenykednek a helyi orvosok és a hagyományos kínai gyógymódot alkalmazó specialisták.

Gyógyulás műtét nélkül

A kínai medicina fő célja a megelőzés. Erre szolgál az immunrendszert erősítő sokféle gyógyteakeverék, meg a szervezet ellenállását fokozó akupunktúrás kezelés. A távol-keleti gyógymódokkal sok esetben operációt is meg lehet előzni, mondjuk porckorong-sérülés vagy altesti megbetegedés (miómák) esetén. A nyugati orvostudomány is előtérbe helyezi az utóbbi időben a porckorong-sérüléseknél a mozgásterápiát, a masszázst, a gyógyszeres kezelést. Előfordul persze, amikor a sebészeti beavatkozást nem helyettesítheti semmiféle kínai gyógymódszer. Ilyen többek között a vakbél-perforáció.

Az olyan krónikus betegségeknél, mint az allergia, a migrén, a bélgyulladás vagy a reuma - a kínai módszer sok esetben hatásosabb az európainál. Gyermekek esetében a kínai gyógymód azért is könnyebben jut eredményre, mert a gyerek érzékenyebben reagál a kezelésre, mint a felnőtt. Elvileg minden kínai gyógyászati eljárás alkalmas a gyerekbetegségek leküzdésére. Ez azonban csak korlátozott mértékben érvényes az akupunktúrára, mert ez a kezelés fájdalmat is okozhat, amit a gyerek nehezebben visel el, őket tehát inkább a tuinának nevezett masszázzsal kezelik.

Tuina vs akupuntúra

A tuina: a masszőr hüvelykujjának begyével és tenyerének élével megnyomkodja, megdolgozza, majd növényi borogatással kezeli a fájó pontokat.
Az akupunktúra lényege: A szakemberek szerint a megfelelő helyre irányított tűszúrás energiablokádot old fel, így a csi, az életenergia zavartalanul áramolhat tovább. Az energiavezetékek (az úgynevezett meridiánok) mentén bizonyos pontokra gyakorolt szúrással lehet a test jin és jang erőinek egyensúlyát befolyásolni, s ezzel az energiarendszeren belül az egyensúlyt visszaállítani. A meridiánok képezik az összekötő utat a testfelület és a belső szervek között, s egyben ezek a csi, az életenergia vezetékei. Összesen 20 meridián van, ezek fentről lefelé, illetve alulról felfelé haladnak, és az akupunktúra-pontokon keresztül hozzáférhetők. (A pontok száma 300 és 400 között van, de hogy pontosan mennyi, ebben még a szakértők sem tudtak megegyezni.)

Milyen hatásokkal bír?

Az akupunktúrának lehet serkentő és nyugtató hatása. A kezelés kiváltotta bizsergést vagy fájdalomérzést (ami azért különbözik a közönséges tűszúrás okozta fájdalomtól!) decsinek nevezik. A decsi annak a jele, hogy valamennyire megváltozott a test energiaháztartása. Amennyiben fájdalom jelentkezik, az rövid ideig tart, utána a kezelt személy kellemesen ellazul. Az esetleges fájdalom attól is függ, hogy milyen pontokat érint az akupunktúrás kezelés. Ezek a pontok a kézen érzékenyebbek, a fejbőrön viszont, bármilyen furcsán hangzik, a kezelés kevésbé fájdalmas. Sok múlik azon is, milyen stádiumban van a betegség. S természetesen függ attól is, mennyire érzékeny a páciens, s hogy nyugodtan, feszülten vagy éppen félelemérzéssel reagál a kezelésre. Hasznos kiegészítője a test akupunktúrájának a fül akupunktúrája, például fogorvosi kezelésnél a fájdalom csillapítására.

A kínai orvoslás alapanyagai

Gyógynövények mellé állati és ásványi anyagokat is használ a kínai orvoslás, több ezer variációban. A keveréket a gyógyszerész a diagnózisnak megfelelően mindig a páciens egyedi szükségleteit figyelembe véve állítja össze. Az alkotóelem lehet gyökér, mag, fakéreg, gyümölcs, rovar vázának alapanyaga (kitin). Az egy napra való mennyiséget vízben puhítják meg, s az orvos utasításának megfelelően rövidebb-hosszabb ideig főzik masszává.

A légzés szerepe

A Kínát bemutató filmbeszámolókban gyakran látni, hogy az emberek "bemelegítenek" a szabadban, munkakezdés előtt. Ilyenkor tulajdonképpen légző gyakorlatot végeznek, ami a tai csi csuannak nevezett harci művészet leegyszerűsített változata.

A tai csi jelentése: legfőbb elv, a csuan lehet cselekvés, mozgás, kéz, vagy akár bokszolás. Az eredeti harci művészet a küzdő állatok, medvék, tigrisek mozgására alapozta önvédelemre szolgáló szigorú szabályait, amelyek elsajátítása meglehetősen nehéz, leegyszerűsített változatának célja a test egészségének megőrzése, "fitten" tartása.

A lelassított tai csi csuan mozgás alapja a lélegzés figyelése. Megfelelő gyakorlással helyreállítható az a természetes légzési ritmus, amitől a legtöbb ember az évek során elszokott.

Az étkezés fontossága

A kínai medicina szempontjából rendkívül fontos a táplálkozás. Ez a felismerés Nyugaton is egyre jobban érvényesül. A különbség az, hogy a kínai orvos abból indul ki, minden ennivalóban van bizonyos meleg vagy hideg energia. A másik alapelv: a szervezetben a melegnek és a hidegnek egyensúlyban kell lennie. Ha valamiből hiány van, azt táplálkozással kell pótolni.

Ehhez ismerni kell az ételek "hőértékét":
Forró ételek: a roston sült hús, a fekete bors, a fahéj.
Meleg ételek: a csirke, sajt, őszibarack, kávé.
Semleges: többek között a tojás, tej, burgonya, marhahús, szőlő, csonthéjúak.
Hűvös: egyebek között minden salátaféle, a rizs, a savanyú káposzta, az alma, körte, a különféle gyógyteák.
Hideg: egyebek között az uborka, paradicsom, joghurt, ásványvíz, a zöld és fekete tea.

Meghűléssel járó, meleget keltő jelenségek (például a láz) lehűthetők, enyhíthetők hűvös és hideg étellel, feszültség esetén segít a semleges koszt. Aki álmatlanságban szenved, annak ajánlatos legalább esténként valami hűvöset enni.

A kínai medicina módszereinek tehát éppúgy helye lehet a gyógyítás összességében, mint az ultrahangos vizsgálatoknak vagy a lézersebészetnek.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2009.04 2009. Május 2009.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 192 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 252
  • e Hét: 620
  • e Hónap: 6861
  • e Év: 59127
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.