Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Marton Frigyes-díj Fekete Jáno
  2009-05-06 21:34:39, szerda
 
  Marton Frigyes-díj Fekete Jánosnak

2009.05.06. 11:01

Fekete János, az "Ember Aki Nem Fogott Kezet Sólyom Lászlóval", Marton Frigyes-díjat kapott. Rorgosh írt nekünk egy levelet, hogy ki is az a Fekete János ...

"A Marton Frigyes Díjat olyan művészek, közéleti személyiségek kapják akik a neves humoristához méltó humorral, emellett a társadalmi problémák iránt tanúsított empátiával, toleranciával és nagyfokú szolidaritással végzik tevékenységüket.

De hogy jön ide Fekete János? A hivatalos MTI-hír szerint:
"Az elismerés közéleti díjazottja, aki fontos küldetése mellett kiváló humoráról is tanúságot tesz, az idén Fekete János közgazdász, aki évtizedeken keresztül meghatározó alakja volt a magyar gazdasági életnek, és aki az indoklás szerint "évtizedek óta hiteles és hitelképes személynek számít".

Fekete János persze nem humorista, és amivel foglalkozik - makroközgazdaságtan - sem épp vicces, bár maga szereti humoros fordulatokkal feldobni a témát, amire valljuk be, néha rá is fér ez. Őt magát azonban Kövér László a hazai államadósság atyjának nevezte.

De ki is ez az ember? Fekete János a Magyar Nemzeti Bank Kádár rendszer alatti elnökhelyettese egy, elsősorban a hazai baloldal körében népszerű makroközgazdász, aki bevallottan Keynesi elveket vall a gazdaságpolitikában.

Az ország 1982-es IMF tagságához vezető tárgyalások konkrét vezetője volt, aki az akkori hazai viszonyokhoz képest korszerű elveket vallott a közgazdaságtanról. Ám pontos szerepe nem teljesen tisztázott, ugyanis a korabeli döntésekről jórészt csak tőle magától kapunk információkat.

Ettől függetlenül tévedés őt az államadósság atyjának nevezni. Saját bevallása szerint ugyan hitt a beruházási célú hitelfelvételben, ám azt is tudni kell, hogy a konkrét beruházási döntéseket csak ritkán ő hozta meg. Emellett a Kádár rendszer - akárcsak azóta a választott kormányaink - nem csak beruházási célokra vett fel hitelt, hanem a lakosság fogyasztási igényeinek kielégítésére is.

Természetesen örök kérdés lesz, hogy helyesek voltak-e a beruházási célú hitelek (a fogyasztási célú hitelek negatív értékelése egyértelműbb), ám egyvalamit a korszakkal kapcsolatban tudomásul kell vennünk: abban az érában az állam tulajdonos is volt, így a beruházási döntésekről elsősorban mint tulajdonos döntött, nem mint állam.

Az idős közgazdász a rendszerváltást követően 1998-ban nyugdíjba vonult, ám közéleti tevékenységét nem szüntette meg. 2007-ben a kormányprogram mellett állt ki, fontosnak ítélve a kiadáscsökkentéseket, ám tavaly év végi interjúiban már hibának nevezi a gyors hiánycsökkentést, sőt általában az eurozóna tagjaira vonatkozó szigorú költségvetési előírásokat is.

Fekete János saját bevallása előre látta az amerikai ingatlanpiaci buborék kipattanása okozta problémákat, azonban nyilatkozatainak tartalma - legalábbis szerintem - nem igazolja ezen állítását.

Állítom ezt azért, mert semmilyen figyelmeztetésben nem részesítette a 2002 óta regnáló MSZP kormányzatokat arra vonatkozóan, hogy nem kellene elszállni a költségvetési hiánnyal, tekintettel a várható államadósság finanszírozási lehetőségekre. Olyannyira nem, hogy még tavaly szeptember elején is azt hangoztatta, hogy az ország makulátlan adósságtörlesztési múltjára való tekintettel nem várhatóak semmilyen nehézségek az államadósság finanszírozása tekintetében. Sőt, még egyértelműen úgy ítélte meg, hogy az ország gazdasága fellendülőben van.

Holott az, aki előrelátta ezt a válságot, az látta volna a hitelpiac beszűkülését, a befektetők biztonság iránt fokozódó vágyát. Márpedig a magyar állam nem volt a legbiztonságosabb adós, olyannyira nem, hogy azt Járai Zsigmond még jegybankelnök korában észrevette, és ezért nyilvánosan figyelmeztette a kormányt a hiány leszorításának szükségére, amiért Fekete János élesen is bírálta Járait. A magasabb kockázat következtében pedig válság idején eldugulhatnak a hitelforrások, ami meg is történt.



Visszatérve a díjra. Véleményem szerint mindenféle díjat aktív korú, aktívan tevékenykedő embereknek illik adni, nem pedig olyan kiöregedett embereknek, akik évente ha két-háromszor megszólalnak nyilvánosan. Márpedig Fekete János ma már nem igazán aktív.

Emellett pedig közéleti szempontból is támadható, hiszen 2006-ban nem volt hajlandó kezet fogni Sólyom László köztársasági elnökkel, mivel az nem értett egyet Fekete János kitüntetésével. Holott - bár konkrétan magam sem kedvelem Sólyom Lászlót - a köztársasági elnök elsősorban olyan protokoláris személy, aki elsősorban a magyar államot személyesíti meg, így a kézfogás elutasítása akár a magyar állam megsértéseként is értelmezhető.

A díjátadón nem győzték dícsérni a seggét nyalni:
"Juszt László szerint az ő pénzügyi machinációnak köszönhető, hogy az ország gazdasága évtizedekig működőképes volt, de mint kiderült, ő adott ötezer dollárt arra is, hogy Gina Lollobrigidát az emlékezetes 1973-as szilveszteri tévéműsorba Magyarországra hozzák. Fekete - Sas József elmondása szerint - ,,isteni sztorikat tudott mesélni arról az időszakról", amiken még a humoristák is ,,halára röhögték magukat". A nagyon komoly banki munkái mellett pedig a Vidám Színpad akkori politikai kabaréiba gegmenként is beszállt." - hetivalasz.hu

Akkor miért is kapott most Marton Frigyes díjat? Nos, aligha azért amiért magát a díjat alapították. Sokkal inkább a 7. éve regnáló baloldali kormányok szakadatlan támogatásáért, elvégre mindenkinek jól esik, ha védik, dícsérik...."

(A díjtátadón nem jelent meg Fekete János, Index-videó erre)

197 komment


http://vastagbor.blog.hu/2009/05/06/marton_frigyes_dij_fekete_janosnak#more110375 7


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az eleven omlett
  2009-05-06 21:31:50, szerda
 
  Az eleven omlett

2009.05.06. 17:23 K. Funky

Szabó Máté ombudsmant elhíresült cigánybűnözős nyilatkozata óta nem szokás a magyar nyelv feketeöves mesterei közé sorolni. Szabó azonban ma olyat mondott, hogy egyetlen nap alatt sikerült Kazinczyval egy szintre emelkedni. Azt mondja az MTI, hogy:

Tarthatatlan, hogy a főpolgármester március 15-én "eleven céltáblaként, omlettként" járkál a városban - mondta Szabó Máté omudsman szerdán a parlament önkormányzati bizottságában, amely elutasította az országgyűlési biztos beszámolóját, miként kedden a rendészeti bizottság is, noha az ombudsman szerint a beszámoló "nagyon jó".

Most pedig mindenki csukja be a szemét, és próbálja meg elképzelni.
12 komment

http://kepviselofunky.blog.hu/2009/05/06/az_eleven_omlett

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azok a dunaparti vascipők!
  2009-05-06 21:22:08, szerda
 
  Azok a dunaparti vascipők!

2008. augusztus 07. csütörtök, 00:55 Magyar Sors Online


Image

http://magyarsors.hu/images/stories/politika/vascipok.jpg


Bizonyára sokan ismerik azt a megdöbbentő emlékművet, ami a Magyar Országháza Duna parti részén hívja föl az arra járó emberek figyelmét.


A munkám kapcsán van úgy, hogy naponta többször is járok a rakparton és bevallom őszintén, hogy minden esetben az első reakcióm legbelül a megborzadás és az emberi aljasság határtalan tárháza jut az eszembe.

Ezt az érzésem még csak fokozza az a látvány, ahogy a különböző utazási irodák az idegenvezetőik segítségével még a programjukba is emelték a Duna parti vascipők megtekintését.

Nem ismerem az idegenvezetők pontos szövegét, amit az előírás szerint konferálnak a látvány mellé, de attól tartok, hogy nem úgy informálják az idegeneket, ahogy az egyik kedves ismerősöm tette, aki szintén idegenvezető volt.

Igaz az ismerős idegenvezető útvonalában inkább a Hősök teréhez hasonló nevezetességek voltak túlsúlyban, de elmondása szerint mindig nagyot csodálkoztak az idegenek, amikor a szobor park bemutatása közben Mátyás Király bemutatásához érve nem felejtette el, közölni a közönségével, hogy ,, -- mellesleg ekkor fedezték fel Amerikát ,,

Nem tudom, hogy a Duna parti emlékműnél elmondják e vajon az idegenvezetők, hogy ekkor, amikor ez a borzalom történt, a Magyarok Országháza idegen megszállás alatt volt.

S ebben az esetben is megmutatkozik, hogy mi történik ebben az országban, ha nem a Magyarok ülnek törvényt saját maguk felett, hanem idegen elvárásoknak akarnak megfelelni.

A Magyarok egyik ősi törvénye úgy szólt sok más bölcsesség mellett, hogy idegen vallások képviselőit nem érhet bántalom, mert rossz hírünket vihetik el a nagyvilágba és ez természetesen nem volt érdeke a Magyarnak.
Ez ma sem lehet érdeke a Magyarnak!
Hát akkor ebben az esetben miről is van itt szó?

Vegyük sorba a lehetőségeket, ha ezt a példát követjük, akkor Oroszország Elnökének mekkora emlékművet kellene állítania az Orosz Duma Háza elé?

Esetleg az amerikai Fehér Ház előtt, mit kellene látnia az idegeneknek Hirosima és Nagaszaki emléke képen?

Azt hiszem, hogy a Kedves Olvasónak lennének még elképzelései a világtörténelem borzalmainak példáira, ezért nem sorolom föl a vég nélküli sort, hogy az embernek az ember hogyan volt farkasa a világtörténelemben.

De mi Magyarok ebben is kivételek vagyunk, ha ismerjük az igaz történelmünket, hogy a Magyar Országháza előtt egyedülállóan a világon ilyen emlékmű van.

Természetesen az elkövetett bűn, amit ártatlan emberek szenvedtek el a Duna partján és sok máshol ebben a hazában, vallására és származására való tekintettel egy idegen politikai minta és egy idegen érdeket szolgáló háború kapcsán jöhetett létre.

Délvidéken ősi Magyar területen a délszlávok Magyar ember szemeket gyűjtöttek ruháskosárba szedve és ezzel /kedveskedtek/ az éppen aktuális vezetőiknek, hogy új területet szereztek maguknak a Magyaroktól.

Ennél borzalmasabb eseteket is lehetne felsorolni, de pont az ellenkezője a célom, nevezetesen, hogy a Magyar erkölcsi magasabb rendűség csak akkor tudott érvényesülni, ha a Magyarok ültek törvényt Magyar Honban.

A Magyar ember onnan ismerszik meg, hogy teszi csendben és kiválóan a dolgát, amit szinte a tökéletességig kifinomít magában, már csak virtusból is, és várja, hogy felfedezzék, vagy elismerjék, nem törtet, nem erőszakos, ami nem illeti meg, arra nem vágyik.

Önvédelméről szólnak a harci krónikái és talán a világon az egyik legbefogadóbb kultúrával rendelkező Nemzet.

Milyen érdekesen hangzanak ezek a tények a mai felfogásunk és a ránk erőltetett idegen érdekek tükrében, ugye Kedves Olvasó?

Aki nem a bulvár sajtóból, vagy az éppen hivatalosnak tartott koholmányokból ismeri a Magyar történelmet, hanem a hiteles családi háttérbeszélgetésekre támaszkodva, vagy tiszta forrásból néz utána, az tudhatja ennek az állításnak az igazát.

Két példát említenék a Magyar kultúra több tucatnyi példatárából.

Hazánk különböző területein a Magyarok úgy éltek együtt idegen nemzet közösségeivel, hogy saját gyermeküket a nyári időkben elcserélték az idegenek gyermekeivel, hogy jobban megismerjék egymás nyelvét.

A későbbiekben, mondjuk a Tót gyermek, hazavitte a Magyar szokásokat is a nyelvel együtt és fordítva.

A kultúránál maradva az egyik szép Magyar népdal szövege a következő egyedülállóan a világban, még sehol hasonlót nem hallottam:

,,IDEGENEK, JÖVEVÉNYEK, ENGEDJÉTEK, HOGY ÉN IS ÉLJEK"

Ma Hazánkban ez az erkölcsi és morális normarendszer, ami a Magyarra jellemző volt idegen érdekek és kultúrák elnyomása alatt áll.

A felnövekvő társadalmunk ezekről az értékekről már nem is hallanak, viszont naponta rácsodálkozhatnak a Duna parti vascipőkre az Ország Háza előtt.

A következménye nagyon riasztó lehet ennek a felfogásnak, ami csak egy hamis oldalról mutatja meg a Magyarság történelmét és elhallgatja az értékeit.

Ez az út nem járható, ez az út csak szaporítja a Duna parti vascipők lehetőségeit, ami teljesen idegen a Magyar kultúrától.

Mindenkinek mondjunk el, amit tiszta forrásból tudunk, vagy megtudhatunk, mert ez lehet a záloga annak, hogy Magyar Magyarországon mindenki nyugodtan élhessen, úgy amikor a Magyar ült törvényt.



http://magyarsors.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2921:az ok-a-dunaparti-vascipk&catid=46:bozzay-rovat&Itemid=106

Bozzay József
Újpest 2008-08-06
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bajnai csomag - a korrupció me
  2009-05-06 21:15:02, szerda
 
 
Bajnai csomag - a korrupció melegágya...
2009.05.06. 08:30


"A rászorultsági elv bevezetése újabb visszaélések lehetőségét nyitja meg a kölcsönös szívességek világára épülő Magyarországon."

Ez nem a Fidesz lejáratókampánya, hanem az Állami Számvevőszék elnökének kijelentése. Akkor amikor tényleg sz@rban a haza, Bajnai és csapata újabb húsos fazekat akar megdézsmálni?? Ennyire szükség lenne még arra a néhány milliárdra amit még el lehet lopni? Ellopják bármilyen áron? Még úgyis, hogy családok ezrei kerülnek a tönk szélére? Úgy látszik el. Ezekben semmi erkölcs, semmi empátia. Készüljünk tehát a nadrágszíj meghúzására, csakhogy nekik jó legyen...


http://www.youtube.com/watch?v=LWOVK8CZyi8&feature=player_embedded

http://kiforditott.blog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Grespik után most a fő ombudsm
  2009-05-06 21:10:00, szerda
 
  Grespik után most a fő ombudsmant is a levadászandók listájára tette a hatalom


2009. május 6. 16:10:05

Mindennaposak a cigányok bűnöző rétege által elkövetett lopások,rablások, kifosztások, magyarverések, a cgány purdékat vétlenül elsodró autós, a cigány beteghez kihívott mentő élete sincs biztonságban.



A cigányság döntő többsége bűnös és áldozat is egyszerre. A liberális magyarellenes gonosztevők játékszerei, a gyarmatosító világhatalom helytartói a magyarországi kápó szerepét is betöltetik velük. A többség fél, próbálja védeni magát, gyermekeit, értékeit, s a félelem befelé fordulást okoz. Nem az utcára megy tüntetni, mert addig kirabolják lakását, hanem bezárkózik.



Ez kell a hatalmon lévőknek,hogy mindent idegen kezekbe juttathassanak. Aki objektíven tájékoztat, s ráadásul komoly társadalmi pozíciója van, azt kicsinálják a "jovédők", akik vindikálták maguknak ezt a jogot, hogy azt csak ők védhetik. Grespik után most Szabó Máté főombudsman is a levadászandók listájára került.



Grespik Lászlót azért kellett kicsinálni, nevetségessé tenni, mert főtisztviselőként szót mert emelni a lakóparkokba özönlő idegen zsidók hatalmas számú betelepedése ellen. Szabó Máté főombudsmant azért akarják kicsinálni, mert ki merte mondani: igen is létezik, s az elviselhetetlen mértéket is megütötte a cigánybűnözés. Pedig még nem is szólt a legfontosabbról. Ijesztő mértékben emelkedett a cigány gyerekek által elkövetett bűncselekmények száma, köztük olyanoké, akik koruk miatt még csak nem is büntethetők. A cigányság bűnöző rétegében, s ennek nő a nagysága rohamosan, minden generáció a törvénytelenség és erőszak útját választja.



Nem tartotta általános vitára alkalmasnak Szabó Máté általános ombudsman 2008. évi tevékenységéről szóló beszámolóját az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága keddi ülésén. .



A bizottság ülésén az SZDSZ-es Molnár Lajos élesen bírálta az állampolgári jogok országgyűlési biztosát a Figyelőnetnek adott, "cigánybűnözést" érintő, április elejei interjúja miatt. A cionista gyűlöletpolitikus szerint Szabó Máté nemcsak politikailag nem volt korrekt, hanem - szubjektív véleménye szerint - a "törvények és a nemzetközi intézmények határát súrolták" a kijelentései.

Forrás: Hunhír.Hu


http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=Grespik_utan_most_a _fo_ombudsmant_is_a_levadaszandok_listajara_tette_a_hatalom_57129
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izraeli főrabbi a Talmudra hiv
  2009-05-06 21:07:05, szerda
 
  Izraeli főrabbi a Talmudra hivatkozva: "Az ember bélrendszere leginkább a sertéséhez hasonló"
2009. május 6. 13:26:03


Mose Ammár főrabbiA Tibériás városában tanácskozó rabbik támogató levelet írtak Huszni Mubárak egyiptomi elnöknek, amiért az hadat üzent az országában tenyésztett sertésállománynak, míg Mose 'Ammár, Izrael országos szefárd főrabbija a Talmud 1700 esztendővel ezelőtt keletkezett szövegére hivatkozva ,,tudományos" magyarázatot adott a sertésinfluenza állatról emberre terjedésének okára.
A Genezáreti tó partján levő Tibériás városa látta vendégül az elmúlt napokban a közel 150 zsidó rabbi tanácskozását, amelyen a küldöttek a sertésinfluenza kiváltotta vallási kérdésekkel, illetve a kór nemzetközi vonatkozásaival is foglalkoztak. Mint ismert, Egyiptomban a sertésinfluenza felbukkanása után a hírek szerint személyesen Huszni Mubárak elnök adott utasítást az országában tenyésztett közel 300 ezres sertésállomány lemészárlására.
A sertések ellen indított irtóháborút az egyiptomi kormány leginkább a Kairó peremkerületeiben élő kopt keresztény lakosság portáin kezdte. Meg kell jegyeznünk, hogy Egyiptomban sertést kizárólag a 8-10 millió lelket számláló kopt keresztény közösség tart és fogyaszt, mert a többségi muszlimok - akárcsak a zsidók - számára ezt a vallási törvények szigorúan tiltják. Keresztény forrásokból származó hírek szerint a kopt családok százezreit anyagilag érzékenyen érintő sertésirtást az egyiptomi hatóságok szándékosan rendelték el, s annak ellenére is folytatják, hogy az eddigi vizsgálatok szerint a jól elkészített sertéshús nem okoz fertőzést.

Egyiptomban irtják a koptok sertéseit
A Genezáreti tó partján egybegyűlt rabbik levelet írtak Jászir Ridá Egyiptom Tel-Avivban akkreditált nagykövetének. Az aláírók kérték a diplomatát, adja át nagyrabecsülésükről szóló üdvözletüket Huszni Mubárak egyiptomi elnöknek, amiért utasítást adott a sertések kiirtására a Nílus országában. A Tibériásban ülésező rabbik levelükben hangsúlyozzák, hogy Mubárak elnök bölcs döntése jótékonyan hat majd a vallási törvényekre fittyet hányó izraeli sertéshúsfogyasztók elleni küzdelmükre, miután ezek az istentelen zsidók is jórészt a szomszédos Egyiptomból érkező tiltott ételt vásárolják.
Mose 'Ammár, Izrael országos szefárd főrabbija az összejövetelen ,,tudományos" magyarázatot adott arra a kérdésre, hogy miért nevezték el a legújabb kórt a zsidók által megvetett sertésről. A vallási tekintély hangsúlyozta, hogy a sertésinfluenza egyáltalán nem új jelenség az emberiség történetében, hiszen a Babiloni Talmud már 1700 évvel ezelőtt említést tesz róla ,,sertés dögvész" megfogalmazásban.
S végül a Talmud vonatkozó szövegét idézve a főrabbi megállapította, hogy a sertésről emberre is terjedő betegség azért lehetséges és roppant veszélyes, mert ,,a sertés bélrendszere leginkább az emberéhez hasonló".

Júszef el-Kudszi - Kuruc.info

Forrás: Kuruc.info


http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=Izraeli_forabbi_a_T almudra_hivatkozva_Az_ember_belrendszere_leginkabb_a_sertesehez_hasonlo_57122
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csínytevés?
  2009-05-06 21:02:19, szerda
 
 
Csínytevés?

2009-05-05 08:31:33

Ha létezik ma Magyarországon gyenge minőségű ember (copyright Gyurcsány Ferenc), akkor az Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke. Ez a kisebbségi vezető, akivel szemben három büntetőeljárás folyik - egyben már vádlott, kettőben még csak gyanúsított -, ismét tudott olyat mondani, ami miatt egy normális gondolkodású embernek kinyílik a bicska a zsebében.

Nézzük, mi is történt! Kiskunlacházán egy iskolából hazafelé tartó tizenkét éves kislányt feltartóztatott egy nyolcfős, cigány fiatalokból álló társaság. Biciklijét feldöntötték, ketten lefogták. A többiek a holmiját kutatták át, miközben szexuális tartalmú szóbeli fenyegetéseket kapott támadóitól. A kislány sokkos állapotba került és bepisilt. 2008 novemberében egyébként a kislány barátnőjét, ugyancsak Kiskunlacházán, megerőszakolták, majd megfojtották. A rendőrség, bár állítólag rengeteg nyomot rögzített, a mai napig nem volt képes elfogni a brutális támadókat. (Talán majd, ha az FBI bekapcsolódik a nyomozásba, sikerül megtalálni a tetteseket.) Kolompár Orbán a mostani esetet kommentálva gyerekcsínyt emlegetett. Gyerekcsínyt! Kolompár Orbán megérdemelné, hogy egy ilyen ,,kis csínytevés" után saját vizeletében tocsogva ott zokogjon valahol egy csendes utcában. Mert Kolompár Orbán sem így nyilatkozna, ha az ő gyermekét inzultálják! Akkor már a helyszínen mondana beszédet Mohácsi Viktória szabad demokrata európai parlamenti képviselő, Gusztos Péter SZDSZ-es ügyvivő, meg a többiek. Akkor már nemzetközi sajtótájékoztatókat tartanának. Ez az állami szervezeten élősködő ember, ez a parazita, mármint Kolompár Orbán, semmi mást nem csinál, csak provokál.

A többségi társadalmat provokálta akkor is, amikor kijelentette: úgy gondolja, ha valaki azt mondja magáról, hogy szeret dolgozni, az hazudik. - Senki nem szeret dolgozni - nyomatékosította. Így biztat ma Magyarországon munkára a cigány önkormányzat vezetője, Kolompár Orbán. Azt üzeni az utcán randalírozóknak, hogy ne dolgozzatok, mert az rossz, csak vegyétek el, ami a megélhetésetekhez szükséges. Karácsonyi beszédében is megvillant Kolompár Orbán. ,,Aki a roma út elé fekszik, azon át kell taposni, könyörtelenül!" - fogalmazott az OCÖ ünnepi közgyűlésén. Roma út? Mi lenne az? Ha ez a Kolompár-féle roma út, akkor elé kell feküdni. Ha valóban Kolompár Orbán gondolkodása jellemzi az egész közösséget (amit azért kötve hiszek), akkor meg kell változtatni a roma közgondolkodást. Nemet kell mondani a ,,gyerekcsínyekre", a kegyetlen megalázásokra, a segélyekre berendezkedő munkakerülő életmódra, a ,,megélhetési" bűnözésre. Ehhez azonban nem provokátorokra, hanem olyan vezetőkre lenne szükség, akik nem az ellentétek szításán munkálkodnak. Persze! Félreértés ne essék. El kell fogni azokat a elmebetegeket, akik Nagycsécsen, Tatárszentgyörgyön és Tiszalökön romákat gyilkoltak. Ezeket az embereket el fogják kapni. Rács mögé kerülnek egy életre. De mi lesz azután? A Kolompár-félék itt maradnak.

Villányi Károly
mno.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vörösmarty Mihály - Országháza
  2009-05-06 21:00:26, szerda
 
 
Vörösmarty Mihály - Országháza

A hazának nincsen háza,
Mert fiainak
Nem hazája;
Büszke fajnak
Küzdő pálya,
Melyen az magát rongálja,
Kincsnek, vérnek rosz gazdája.
És oh szégyen! roszra, jóra
Még szavazni jár dobszóra.
Ura s rabja millióknak
Kik gyülölnek és dacolnak;
Zsarnok, szolga egy személyben
Ki magával sincs ékében.
S vaseszével
Jégszivével
Fölmerűl a külfaj árja,
A meleg vért általjárja,
És a nemzet áll fagyottan
Tompa, zsibbadt fájdalomban.
Nincsen egy szó
Összehangzó
Honfiaknak ajakáról,
Nincsen egy tett
Az eggyé lett
Nemzet élete fájáról.

A hazának nincsen háza. Mért?
Volt idő, midőn nevére
Fölkelének, s amit kére
Nem keresvén cifra szóban,
Ami a szív legmélyén van,
Adtak drága bért,
Adtak érte vért.
Most midőn leszállt a béke
S a vérontó harcnak vége,
S a hazának,
Mint anyának,
Aki gyermekei körében
Áll ragyogva örömében,
Földerűlne boldog napja:
Most fejét szenny s gyász takarja.

Földön futva,
Bujdokolva,
Mint hivatlan vendég száll be
A szegény s kaján telekbe,
Hol nevét rút ferditésben
Ismerik csak átokképen.
Neve: szolgálj és ne láss bért.
Neve: adj pénzt és ne tudd mért.
Neve: halj meg más javáért.
Neve szégyen, neve átok:
Ezzé lett magyar hazátok.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az SZDSZ nem tudja, ki van a p
  2009-05-06 20:58:43, szerda
 
 


2009-05-06. 19:10
Az SZDSZ nem tudja, ki van a plakátján, de megvették kilóra

A Magyar Nemzet szorgos újságírói azonosították liberális párt egyik választási plakátján a "rossz fiúként" szereplő arcot - írja a Stop a Strabag Nemzet mai címlapján közölt hír kapcsán, amit valójában a Kuruc.info tárt fel (kérdőjellel a végén), csak Liszkaiék "elfelejtették" feltüntetni a forrást. Az SZDSZ egyébként tagadja, hogy Tito Ortiz lenne a képen.
A Hírszerző pedig ezt írja Fodor Gábor egyik rendezvényéről, ahol díszcigányukat mutatta be: De hagyjuk az EP-jelöltet, belőle még vágókép sem lesz az esti hírműsorokban. Erre a sajtótájékoztatóra mindenki azért jött, hogy megkérdezze: nem gáz-e a pártnak, hogy az egyik EP-választási plakátján egy mexikói származású amerikai utcai harcos küzdősportoló szerepel árpádsávos arcfestéssel egy olyan fantáziadús üzenet keretében, hogy nehogy már a Jobbik legyen a harmadik?
"Itt egy olyan arcról van szó, melyet egy fotóügynökségtől vásárolt az SZDSZ" - magyarázza a pártelnök. Tudatosan nem magyar arcot választottak, hogy ne érje szó a ház elejét, hogy senki ne érezze úgy, hogy az SZDSZ az ő tekintetét, az ő arcát felteszi egy plakátra. Egy fotóügynökségtől vásárolta a párt reklámügynöksége.

(Stop, Hírszerző nyomán)


Kuruc.info kommentár: Tehát ők sem tudják, ki van a plakáton, csak annyi bizonyos, hogy nem "árpádsávosok" közül való, sőt nem is magyar, s még a fentiek ellenére is lehet Tito. Ennyit az SZDSZ hitelességéről. Jellemző a törpepárt helyzetére az is, hogy nem tartják célravezetőnek azokat az arcokat szerepeltetni, akik a listájukon lesznek, akkora közutálatnak örvendenek.


http://kuruc.info/r/2/39938/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Internetbiztonság: hogyan védj
  2009-05-06 20:55:56, szerda
 
 


2009-05-06. 17:21
Internetbiztonság: hogyan védjük adatainkat a Bajnai-rezsimtől és a lehallgatástól I.


Az elmúlt időszakban felgyorsult technológiai fejlődés immáron szinte mindannyinkat elért, ezáltal nagyobb szabadságot, de egyben korábban nem tapasztalható veszélyeket is hordozva. Az internet világa, mint a többi médiához viszonyítva olcsón üzemeltethető hírközlési forma, cenzúra nélkül elérhető, és amennyiben néhány alapvető törvényt (pedofília, nyílt terrorizmus) a tartalom nem sért, törvényesen nem korlátozható. Ez alól kivételt képeznek a diktatórikus államok (Pl. Kína, vagy a cionista irányítású Németország, ahol tartalmak tízezrei elérhetetlenek az átlagfelhasználónak, és cenzúrázzák még a keresőket is. A kínaiak azonban, ellentétben a németországi cionista rendszerrel, legalább nem hazudják magukat demokratikusnak).
A hazai helyzet vegyes, mert az internet adatforgalmát egyelőre nem korlátozzák, ám a hazai üzemeltetésű tartalomszerverek felett a hatóságok gyakorolnak bizonyos hatalmat.
Az éremnek ezúttal is van másik oldala: alapvetően - amennyiben külön valamiféle titkosítási vagy egyéb eljárásról nem gondoskodunk - a számítógépünkkel folytatott mindenféle adatátvitel titkosítás nélkül zajlik, így az internetes forgalmunk alapján egyrészt könnyen azonosíthatóak vagyunk, másrészt könnyű célpontja lehetünk adatainkkal való visszaéléseknek. A titkosítás nélkül átvitt internetes forgalom aránylag könnyen, automatizáltan és gépesítve szűrhető, forrása azonosítható, rögzíthető, naplózható és feldolgozható.
Lehetőség van pl. email-ek, azonnali üzenetküldő szolgáltatásokon keresztül (chat) írt szövegek, fórumokon hagyott nyilvános bejegyzések akár automatikus megfigyelésére, rögzítésére. E cikk írója természetesen nem tudja, hogy ezen szűrések hazánkban milyen szabályok és kiválasztási rendszer szerint történnek, pusztán azt, hogy ezek technikailag lehetségesek, és belátható költséggel megvalósíthatóak.
A fenti veszélyek ésszerű megfontolása után, a személyes adataink védelmének érdekében nemcsak teljesen törvényes és lehetséges, hanem az adott felhasználói szokásainkhoz igazítva tanácsos is tennünk valamit. Néhány alapvető tanács tehát azoknak, akik az ésszerűség határain belül szeretnének tenni a személyes adatainak és információinak védelme érdekében.
1. Sok hordozható eszközökön (PDA, iPhone, stb.) nagyon csábítónak tűnik a Fring, iSkoot és hasonló alkalmazások használata. Ezek az összes azonnali üzenetküldő, valamint Skype-fiókunkhoz kínálnak ingyenes és egységes hozzáférést. Ennek azonban az az ára, hogy az összes használni kívánt rendszerhez a jelszavunkat meg kell adnunk ezen szoftverek (cégek) részére. A Fring esetében pedig az összes bonyolított forgalmunk immár egy izraeli cég tel-avivi átjáróján keresztül (proxy) halad a megfelelő alkalmazás felé. A Fring izraeli vállalat, tehát ne használjuk!
2. A népszerű Skype szoftver által bonyolított forgalom titkosított. Önmagában történő használata (nem Fringen keresztül!) az ígéretük szerint adatbiztonságot ígér. Mint USA-ban bejegyzett cég az USA törvényi alapján elvileg csak a helyi feljogosított szervekkel történő együttműködésre kötelezi a céget. Amennyiben tehát az USA törvényeit és a Skype szoftver licensz-megállapodásában foglaltakat nem sérti a felhasználó, a szoftver által használt igen erős titkosítás miatt másnak nincs lehetősége az adatforgalomba betekinteni. Bizonyos jelek, hírek, adatok arra utalnak, hogy ez tényleg így van (másképp a Skype világszerte elveszítené ügyfelei bizalmát, s amúgy sem tudnák titokban tartani, ha sok embert Skype-beszélgetései okán hurcolnának meg), s ezáltal a kíváncsi magyarországi rezsim sem nagyon tud mit kezdeni a Skype adatforgalommal. Nem csak ők, számos más hatóság panaszkodik, hogy képtelenek kontrollálni a neten folytatott beszélgetéseket.
3. Biztonságos emailforgalom. Akár a kereskedelmi szolgáltatóknál, akár az ingyenes levelezőrendszereken keresztül bonyolítunk forgalmat, ez általában titkosítás nélkül halad. Az küldött üzenetekben szavakra, szavak csoportjára és egyidejű jelenlétére szűrni a különböző adatközpontokban nem nehéz feladat. Bármely magyar szolgáltatónak kötelessége is együttműködni az erre feljogosított szervekkel. A felhasználó tudta nélkül, akár egy bejelentkezést igénylő nyilvános fórumon tett bátrabb kijelentés miatt könnyen bekerülhet a megfigyelt körbe. Amennyiben személyes információinkat szeretnénk ezen megfontolások miatt megtartani, a megoldást az ún. nyilvános kulcsú titkosítás jelenti. A technológia lényegében minden email kliens szoftverhez elérhető, vagy már eleve beépített. Néhány webes email rendszeren is használható (pl. Gmail). A technológia használatáról terjedelmi korlátok miatt itt nem tudunk leírást adni, de ez az interneten gazdagon dokumentált (keressünk az alábbi kifejezésekre: PGP, nyilvános kulcsú titkosítás). A használatukkal a levelek tartalma csak a címzett és a feladó gépén fejthető vissza. Az email titkosítási eljárások használata teljesen legális, és sok ingyenes megoldás is létezik.
A technológia természetesen a feladó és a címzett azonosságát nem rejti el a kíváncsi hatóság elől, de a tartalmat igen. A rendszer alapvető biztonságát az a megbízhatóság adja, amely a levelező partnerünk nyilvános kulcs forrásának megbízhatósága, valamint a saját titkos kulcsunk megőrzésének biztonságából adódik. Nincs más gondunk tehát, mint a saját titkos kulcsunkat jól megőrizzük. Amennyiben a feladó (forrás) kilétét is fedni kell, már komolyabb feladat, több előkészületet igényel, de lehetséges.
4. Azonnali üzenetküldés, chat. Az azonnali üzenetküldő alkalmazások alapvetően titkosítás nélkül működnek. Szerencsére ingyenesen, és könnyen biztonságossá tehetjük chat tevékenységünket, ha például a nyílt forráskódú és ingyenes Pidgin alkalmazást (http://www.pidgin.im), a Pidgin-Encryption bővítménnyel (http://pidgin-encrypt.sourceforge.net/) használjuk. A program Windows és Linux alatt is elérhető, 16 különféle chat szolgáltatást ismer így pl: MSN, Google Talk, ICQ, stb. A titkosított kommunikáció természetesen kizárólag két, a fenti titkosító modullal kibővített Pidgin alkalmazás között fog csak működni, míg titkosítatlanul az eredeti szolgáltatásokkal is használhatjuk. A használt titkosítási algoritmus itt is a feljebb említett nyilvános kulcsú titkosítási eljáráson alapul. Sajnos hordozható eszközökhöz (Pocket PC, Smartphone, iPhone) egyelőre nem érhető el ez az alkalmazás. Az egyetlen alacsonyabb kockázatúnak tekinthető megoldás a Microsoft Windows Mobile operációs rendszert futtató PDA-kra és okostelefonokra, valamint iPhone-ra elérhető verziója a Skype-nak. A Skype ezen kiadása azonban ,,gyárilag" butított, hangforgalmat általában mobilinterneten (3G, HSDPA, Edge) nem lehet vele bonyolítani.
5. Biztonságos böngészés: Az internet böngészése nyomokat hagy, és a szolgáltatói adatközpontokba végzett forgalmi elemzéssel IP-címre behatárolható, mely gépről milyen adatok utaztak a világhálózaton. Miért fontos ezzel tisztában lenni? Az elmúlt időszakban - érthető okokból - megszaporodott azon állampolgárok száma, akik az ország helyzetén elkeseredve azon keményebb eszközök segítségével szeretnének változtatni. Ezen szándékuknak és felbuzdulásuknak sokan különböző fórumokon nyilvánosságot is adnak (pl. fegyveres szervezkedés, fegyverek birtoklásával való kérkedés, sok esetben emailcímmel együtt is). Fontos tudni, hogy ameddig a jelenlegi rezsim még működik, az ,,államrend erőszakos megdöntésének kísérlete" Btk.-ba ütközik. Természetesen ez nem jelenti, hogy minden érintett fórumozót perbe fognak vagy fogtak, hiszen az egyes fórumbejegyzések forrásának egyértelmű bizonyítása (IP-cím alapján pl.) még a bíróságok részére elég kétséges (bárki leülhetett a gépünk elé), de egy alapos internetes megfigyelésre - mint nyomozati cselekmény - bizonyára okot ad a szakszolgálatoknak. Azon az alapvető dolgon túl, hogy mindenkinek fel kell mérnie milyen célra milyen adatot, email címet ad meg különböző webhelyeken, van megoldás arra is, hogy az internetforgalmunk forrásának fent említett beazonosíthatóságát is megakadályozzuk.
Láthatatlanná tudjuk tenni forgalmunkat a kíváncsi szervek elől ha az un. ,,tor" technológiát alkalmazzuk. (http://www.torproject.org) A technológia minden elterjedt operációs rendszerhez elérhető. A tor technológia sokrétűen használható, pl. a fent említett pidgin üzenetküldő szoftverrel együtt vagy ,,csak" biztonságos web böngészésre. A Firefox böngészőhöz telepíthető bővítményként a ,,tor" funkció ki/bekapcsolható. Normál esetben - amennyiben csak weboldalakat böngészünk - nem feltétlenül érdemes a ,,tor"-t bekapcsolni, mert ez a működéséből fakadóan lényeges sebességcsökkenést okoz. Fontos észben tartani, hogy a ,,tor" helyes használata esetén is csak kizárólag internetforgalmunk forrás- célcímeinek eltüntetésére alkalmas, adataink védelméről (email címek, jelszavak, a kommunikáció titkosítása) továbbra is gondoskodnunk kell.


HazaIT - Kuruc.info

(Folyt. köv.)


http://kuruc.info/r/9/39930/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2009.04 2009. Május 2009.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 338 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 336
  • e Hét: 1823
  • e Hónap: 12934
  • e Év: 166430
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.