Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
További megszorításokat ígért
  2009-06-12 23:17:44, péntek
 
  További megszorításokat ígért a kormány
2009-06-12 18:08 barikád.hu


Nyilvánosságra hozta a Pénzügyminisztérium azt a dokumentumot, melyből kiderül, hogy az iskolai étkeztetés, a gáz- és távhőtámogatás, a vasúti közlekedés területén vállalt további megszorításokat 2010-re a Magyar Köztársaság nevében Oszkó Péter pénzügyminiszter és Simor András jegybankelnök az Európai Unióval kötött hitelmegállapodás kiegészítésében.

A közösségi közlekedésben olyan intézkedéseket vár el Brüsszel a Bajnai-kormánytól a jövő évi költségvetés tervezésekor, amelyekkel tartósan megtakarítható 40 milliárd forint. A szociális támogatások további karcsúsításának része a gáz- és távhőtámogatás szűkítése, valamint az állami vagy önkormányzati hozzájárulás csökkentése az iskolai étkeztetésben, ami a szülőknek jelent majd többletkiadást.

A Bajnai-kabinet ígéretet tett az önkormányzati kiadások 120 milliárd forintos csökkentésére is. A vagyonadó kifejezés az unióval kötött hitelszerződés módosításában is szerepel, mégpedig többes számban. A dokumentum a szerkezeti reformok közé sorolja a nullszaldós adóreformot, amelyben az élőmunka közterheinek csökkentését a fogyasztási és a vagyoni adók növelése ellensúlyozza.

HírTV - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy volt FIDESZ - s … A
  2009-06-12 23:12:48, péntek
 
  Egy volt FIDESZ - s ... A háttérhatalomnak ajánlva


Ajjaj! Nagy a baj. Vezérünk, az elhivatott, kinyilvánította, hogy vége, a remény meg van ölve:
A FIDESZ nem hajlandó se jobbra, se balra alkut kötni, hisz ez a párt feddhetetlen és egyben megkérdőjelezhetetlen erő, amely képes változtatások végrehajtására. Szóval, se szükség, se lehetőség nincs más, emberi, esetleg igazságos megoldási kísérletekre.

Egy demokrata vezér kijelentése DIKTATÓRIKUS, és egyben biztosítást akar nyújtani a gazdasági hiénáknak, hogy nem lesz kétharmados többség a parlamentben, ha a hatalmat a FIDESZ kezére átadják (az Izraeli nagykövet azonnal látogatást tett a Magyar Hírlap szerkesztőségében - mit is mondott Gyurcsány: ,,fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak, bevonni őket ebbe a folyamatba" ) !!!

Atyaúristen! Nemzetem értelmiségi elitje, egy ilyen emberben látja a nemzet megmentője, hivatott vezetője, koordináló stratégiai gondolkodás letéteményese, nemzetegyesítő lélek kialakításának problémamentes, vezető megjelenítését. Bizony-bizony itt nagy a baj!

Ki és mikor jogosult az emelkedett hangvételű kijelentések alkalmazására? - Egyszerű ember vagyok -Nem hiszem és nem akarom elfogadni azt a kézenfekvő magyarázatot, hogy az emberek tudata addig terhelhető, illetve ésszerűség határain belül, addig feszíthető, amíg a világállami cél érdeke megkívánja! A FIDESZ kinyilvánítása alkalmas egy olyan irányba elvinni a közgondolkodást, hogy bűnök, illetve, bocsánat, erkölcstelen, de jog által megkérdőjelezhetetlen gazdasági cselekmények csak és kizárólag az elmúlt 7 évben keletkeztek. Holott mindenki ismeri a 90-es évek olajügyeit, azaz a privatizációs gátlástalan vagyonszerzés kacskaringóit, amiről később kiderült, hogy - mindent és mindenkor olyan időre kell titkosítani, hogy a mindenkori bel- és külpolitikai eseményekre semmilyen befolyással ne bírjon- elmélete alapján azt feltételezni mindenkiről, hogy elfogadja az erkölcsi és morális törvények semmibevételét. Magyarul egy olyan kijelentés, amely azt foglalja magába, hogy más reális lehetőség nincs, csak a kompromisszumok realitásának figyelembe vétele, az egyben azt is állítja, hogy se demokrácia, se szuverén döntéshozatal nem létezik - de fennen hirdeti demokrata mivoltát (FÚJ)!

A Pokorni úr elszólta magát: A számon kérés kétélű fegyver lehet! - vagy valami hasonló kijelentéssel élt és természetesen igaz, hogy vagylagos kijelentésekre hiábavaló a reagálás, de a tisztánlátás érdekében néha szükséges. Mire is gondolhat e tisztaerkölcsű honpolgár? Csak nem feltételezi FIDESZ - s kollegáiról, hogy az emberi együttélés szabályaira fittyethányva, erkölcstelen, de jog által kifogásolhatatlan - Ó OFFSHORE!- eszközök igénybevételével gyarapították gazdasági befolyásolás útján politikai döntéshozatalokat! SE JOBBRA! SE BALRA!

A jelen helyzet, kétséget kizárólag bizonyítható, hogy se erkölcsileg, se ideológiailag nem vonható kétségbe, csupán, egy rossz pártpolitika realizmus alapján bekövetkezett téveszme demokrácia vadhajtása! - rikácsolja az egzisztencia biztonságot szerzett vad-humánum.
De én, élő ember, hol vagyok elképzeléseik strigulahálózatában, arra se magyarázat, se biztonságot nyújtó elképzelésük nincs. Fontosabb lett választást nyerni, kormányozni, mint normálisan élni! - és ez határozza meg, hogy milyen közhangulat uralkodjon. A politológusok, újságírók, ,,igehirdetők" odáig merészkednek, hogy fizetésarányos elemzések alapján ítélik meg az életlehetőségek milyenségét! Természetesen a felelősség, se pártot, se társadalmi funkcionáriust nem érinthet. A levont következtetés oly viszonyrendszerek normatívájaként bemutatva - mindinkább szenzációba menő téveszmék alapján-, amely érdemi változtatást nem eredményez, illetve, nem eredményezhet olyan változást, amely kimozdítaná lélekhaldoklásban szenvedő hazám... Tovább a kitaposott úton!

Kérünk-e további tőkebabusgatást?

Amennyiben azt képzeli valaki, hogy a 800 párezer volt MSZMP párttagra kenhető Magyarország sorsa, az nagyon téved, - mivel az érvényesülés, az egzisztencia a korrupt kapcsolatrendszeren keresztül valósult, és valósul meg jelenleg is hazánkban, így merem állítani, hogy házából a tükröt kidobott emberek politikai hőzöngése a nyugati - haldokló- világ istenítése, a ,,vak vezet világtalant" tipikus esete. Ezer éve védőbástyájának bizonyultunk a büszke nyugatnak és minden bajunk onnan érkezett, most onnan diktálják érzelmeinket, hol haldoklik égen a nap, s tagadjuk keleti testvéreinket. Minden esetre elgondolkodtató pozícióban vagyunk, mondhatnánk: - ,,Felkértek júdásnemzetté válásra!"-, így az a kérdés: - Júdáspénzen kívánunk emberré válni és az, lehetséges- e, avagy emberként akarunk élni és halni?
A megsemmisített lelkiismeretünkön a sor: - Feléled-e porrázúzott hitünk, vagy tovább a kitaposott úton megyünk, megyünk az orrunknál vezetve, mint mindig, a zsinatolók után!

Érdekeink, emberi, morális megközelítése - mondják lehetetlen a világ erőviszonya alapján-, így már-már fényév távolságokra sodor bennünket a valóság reálértelmezésétől a globalizmus.
Meg tudunk maradni embernek, vagy lelkiismeretünket félredobva megyünk a ,,felismert szükségszerűség szabadságnak titulált bűnösvényén a konc után"? Egyáltalán, szabad-e gondolkodni még, vagy a szabadesés törvénye alapján zuhanunk az erősebb oldalán a megsemmisülésbe!

Amennyiben langymeleg karriersütögetés folytatódik, úgy realitást szereznek egy költői látomásnak, miszerint:

'Vagy igaz világ lesz,
vagy nem lesz itt semmi.'

'Vagy bolondok vagyunk s elveszünk egy
szálig,
Vagy ez a mi hitünk valósággá válik...'

2009.06.11.

Gavallér János
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A demokrácia összeomlása felé
  2009-06-12 23:10:18, péntek
 
  A demokrácia összeomlása felé - üzenet sokaknak és keveseknek



* Publicisztika

Továbbra is sok levelet kapunk olyan emberektől, akik megoldásnak tekintik a demokratikus rendszer játszmáiban való részvételt. A levelek témája a választások, a demokratikus út, a Jobbik. Figyelmen kívül is hagyhatnánk az érveléseket, a kérdéseket. Határozott véleményünk van, hol kezeljük ezeket a dolgokat, a hungarizmushoz közeli körökben sem vitatéma ez. Amiért mégis foglalkozunk ezekkel a megkeresésekkel, mert ezek az emberek, bár nem értik elutasító álláspontunkat, mégis keresnek minket. Érvelnek, kérdeznek, lelkesek. Jó magyarok, akik tenni akarnak. És figyelnek ránk. Ezúton tisztázzuk, kikhez kívánunk szólni, és miért nem vagyunk tekintettel arra, hogy a véleményünk esetleg sokaknak nem tetszik.

A választásokon a távolmaradásra buzdítottunk. Nem látjuk célravezetőnek a demokratikus játszmákban való részvételt, és nem támogatjuk a Jobbikot. Ezekkel kapcsolatban sok mindent leírtunk pár napja a jobbikosokhoz szóló nyílt levélben. Ezért most elsősorban arra szorítkozunk, hogy tisztázzuk a viszonyunkat, hozzáállásunkat a demokratikus nemzeti oldalt támogatókhoz.

A véleményünk, meglátásaink ki kell mondanunk, ha tetszik ez másoknak, ha nem. Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy mi egyáltalán nem látjuk ilyen szépnek a jövőt, és nem hiszünk a könnyű útban. Nem hiszünk az elénk tolt, 'kézenfekvő' lehetőségben, és nem bízunk olyan körökben, amelyekben zsidók is részt vesznek. Az eseményeket összerakva mi egy olyan jövőképet látunk, aminek semmi köze a demokratikus nemzeti győzelemhez. Mi nem azt látjuk, hogy a 'szebb jövő elkezdődött', hanem ezt, hogy az igazi baj itt áll a kapuban. Ezért nem hallgathatunk. Akkor sem, ha ez sokaknak - akik egyébként jóakaratú, igaz magyar emberek - nem tetszik.

Elöljáróban tisztázzuk a demokratikus utat járókhoz való hozzáállásunkat. A demokratikus játszmákban való részvételről a polgári társadalmi rend összeomlásának fényében már kifejtettük álláspontunkat. Ettől függetlenül nem kellene feltétlenül szemben állnunk egy olyan szervezettel, amelyik mégis nekivágna ennek az útnak. Feltéve, ha a párt következetesen védené ki az ellenséges beszivárgást, és nem öltene filoszemita arcot. Nem engedne a soraiba zsidókat, és nem gyakorolna szalon-gesztusokat a zsidók felé. A figyelmet akkor is fel kellene hívnunk arra, ahogy mi látjuk a jövőt. Mert ha nekünk lesz igazunk - megjegyezzük, az MNA jövőértékelései eddig minden esetben beigazolódtak -, és a tettre kész magyarokat teljesen felkészületlenül éri az összeomlás, akkor a nemzetnek vége.

Teljesen tisztában vagyunk vele, hogy az emberektől manapság az is teljesítménynek számít, ha berajzolják a keresztet a szavazólapra. Az is természetesnek tekinthető, hogy a szem elé tolt, 'kézenfekvő' megoldást, pártot választják. Azért sem ítélkezhetünk, ha még hisznek a demokráciában. Tudjuk, hogy igaz magyarok, és a legjobbat akarják. Ez azonban nem indok arra, hogy ne mondjuk ki amit látunk, azért, hogy a szimpátiájukat bírjuk. A legkevésbé sem lehetünk tekintettel a tömegek véleményére. Jelen helyzetben nem is őket kívánjuk megszólítani. Csak a leginkább tettre kész, gondolkodó emberekhez szólunk. Azokhoz, akik nem eszik meg feltétel nélkül a demokratikus maszlagot. A lakosság morális állapota, a hatalom csapdái, félrevezetése miatt jelenleg meg kell elégednünk azzal, hogy ezen kevesek figyelmét felhívjuk arra, ami jönni fog, és párhuzamosan figyelmeztetünk a kilógó lólábakra. Nem lehetünk tekintettel rá, hogy mindenkinek a kedvében járjunk. Pont elég, ha a gondolkodók, cselekvőképesek figyelnek ránk. A tömegek miatt nem aggódunk. Tudni kell, hogy a tömeg bármikor melléd állhat, ott nincsen következetes ragaszkodás eszméhez, szervezethez, akármihez. Ezért nem csinálunk problémát abból sem, ha mondjuk a Jobbik tagjainak, szavazóinak - az általunk is jó magyaroknak tartott embereknek - esetleg ellenszenves, amit kimondunk.

Azt sem várjuk, hogy a világosabban látó, tettre kész emberek rohanjanak hozzánk. Elég, ha gondolkodnak. És elég sokan figyelnek ránk. Ez esélyt ad arra, hogy ha beüt a villám, akkor nem lesznek elveszve az emberek. Mert ha úgy szakad ránk az ég, hogy mindenki a demokrácia kábulatában van, akkor baj van. És még így is fenn áll a kockázat, hogy abban az esetben is megvezeti a hatalom a jó magyarokat. Mert mindig könnyebb oda besorolni, amit elénk tolnak.

Alternatívát mi azoknak tudunk nyújtani, akik hajlandóak benézni a függöny mögé, és el tudják fogadni a fájó igazságot: nem ilyen egyszerű! A többinek majd a történelem nyújt alternatívát.

Bükkfalvi Roland - Jövőnk.info


http://www.jovonk.info/2009/06/12/demokracia-osszeomlasa-fele-uzenet-sokaknak-es- keveseknek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zavargások lehetnek
  2009-06-12 23:06:51, péntek
 
  Zavargások lehetnek
2009-06-11

Miután nincs már társadalmi felhatalmazása a Bajnai-kormánynak, hosszú és forró lesz a nyár: a brutális megszorítások miatt akár utcai zavargások is kitörhetnek - állítják a közgazdászok. Egyébként az utcai zavargásokkal a Nemzetközi Valutaalap is számol.

"Politikai és gazdasági instabilitást hozhat az európai parlamenti választások magyarországi kimenetele" - jelentette ki Boros Imre közgazdász.

A szakember intett rá: az MSZP és Bajnai Gordon mögött nincs már társadalmi támogatottság, eközben pedig a kormány brutális megszorításokra készül.

"Nem lehet úgy irányítani egy országot, hogy azt a választók nem is akarják" - mondta.

"A legnagyobb gondot a munkanélküliség növekedése, ehhez kapcsolódóan pedig a szegénység rohamos terjedése okozza. Az ország kétharmadát a megélhetési problémák foglalkoztatják. Ehhez képest a Bajnai-kormány egy 1400 milliárd forintos megszorítócsomaggal rukkol elő. Nem lennék meglepve, ha tömegek mennének az utcára. Annyi bizonyos, hogy hosszú és forró lesz a nyár" - jósolja Csath Magdolna közgazdász.

A professzor szerint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) diktálja a kormánynak a költségvetési főszámok megtervezését. Az IMF kemény feltételeket támasztott a hitel folyósításáért, és a kormány ennek a kölcsönnek a foglya. Csath Magdolna szerint el lehetett volna kerülni az IMF-hitel felvételét, mert a megoldást folyamatos megszorítások nélkül is meg lehet találni. Mind Boros Imre, mind pedig Csath Magdolna úgy tartja, hogy előre hozott választásokra van szükség, mert Bajnai Gordon - ebben a helyzetben - képtelen az ország további irányítására.

Dominique Strauss-Kahn, az IMF vezérigazgatója korábban úgy nyilatkozott, hogy zavargásoktól tart az IMF-kölcsön feltételei miatt Magyarországon. A bankár a BBC-nek azt mondta: várhatóan Magyarországon, Fehéroroszországban, Lettországban és Ukrajnában törnek ki zavargások.

Forrás: Magyar Hírlap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kik voltak a besúgók Nagy Imre
  2009-06-12 23:05:00, péntek
 
  Kik voltak a besúgók Nagy Imre újratemetésén?
2009-06-12

Nehezen vagy egyáltalán nem elérhető az 1956-os Intézet honlapja, melyen többek között azok nevét is közzétették, akik Nagy Imre és társai újratemetésén besúgók voltak.

Ahogy azt az Index írja, ha nem is teljes, de mindenképpen az eddigi legrészletesebb névsort jelentette meg az 1956-os Intézet azokról, akiket az állambiztonsági szolgálat mozgósított kiterjedt titkos hálózatából, hogy kontroll alatt tartsák Nagy Imre és társainak újratemetését 1989. június 16-án. A 181 fedőnévből 110-et sikerült azonosítania az intézetnek.

Az állambiztonsági szolgálat a rendszerváltás egyik legszimbolikusabb eseményévé vált Nagy Imre újratemetésén mindent bevetettek, hogy nehogy nyílt párt és rendszerellenes tömegtüntetéssé váljon a megemlékezés. A közreműködők között volt számos olyan ismert közéleti szereplő, akik eddig titkolták kapcsolatukat az állambiztonsági szolgálatokkal - derül ki az 1956-os Intézet csütörtökön bemutatott, az 1989. június 16-i esemény huszadik évforduljára készített honlapján.

Bizonyíthatóan 181 hálózati személy kapott olyan feladatot, hogy ne az elszámoltatáson, hanem a megbocsátáson legyen a hangsúly a Hősök terén. Őket már Kenedi János is összegyűjtötte a Kis állambiztonsági olvasókönyv című alapművében, ám csak a fedőnevüket hozta nyilvánosságra, az akkori szabályokat betartva a személyazonosságukat nem fedte fel. Az 1956-os Intézet azonban most fogta a dokumentumokat, és a többi fellelhető irat segítségével azonosított annyi hálózati személyt, és a június 16-i állambiztonsági akcióhoz köthető szigorúan titkos, illetve nyílt állományú tisztet, amennyit csak lehetséges volt. Utóbbiakat csak igen rossz arányban sikerült beazonosítani, főleg az őket védő jogszabályok miatt, és a sok esetben 2030-ig titkosított iratok miatt. A 181 besúgó közül 110 azonban felkerült az intézet Rainer M. János főigazgató által bemutatott oldalára.

A beszervezettek feladata az volt, hogy olyanná szervezzék a rendezvényt, ami az állambiztonsági szolgálatoknak és politikai vezetőiknek megfelel. Azaz kapcsolataikat vagy éppen pozíciójukat kihasználva az újonnan létrejövő pártok (Fidesz, SZDSZ, FKGP), szervezetek (Duna Kör, Történelmi Igazságtétel Bizottság) vezetésében is terjesszék, hogy politikai demonstráció helyett méltóságteljes gyászszertatást kell tartani, újságíróként írjanak békítő hangú, csendesítő cikkeket, és diplomáciai vonalon is az állambiztonsággal egyeztetett szempontokat terjesszenek.

A titkos munkában többi közt részt vett a tekintélyes kisgazda múltra visszatekintő Vörös Vince, Csongor Balázs, akinek feladata volt, hogy az újratemetés kapcsán erősítse a demonstráció-ellenes hangulatot a Fideszen belül. Olajos Csabát, az újratemetés rendezőgárdájának vezetőjét azzal bízták meg, hogy az MDF választmányán belül hangoztassa, nem szabad, hogy politikai demonstrációvá váljon az újratemetési szertartás. Az SZDSZ vezetésében is volt egy besúgó, őt azonban az 56-os intézet nem tudta beazonosítani, annyi tudható, hogy a fedőneve Kakukk volt. Rajta van ugyanakkor a listán az SZDSZ akkori sajtóreferense Kurucz János is. Neki figyelemmel kellett kísérnie az SZDSZ Ügyvívői Testület üléseit, befolyásolnia kellett volna a ravatalozás helyszínének kiválasztását.

A Duna Kör több vezetője is kapcsolatban volt az állambiztonsági szolgálattal, ők több párttal is otthonosan mozogtak. Így Droppa György, aki SZDSZ-esként vett részt a rendezvényen, a szintén az SZDSZ-hez kötődő Duna körös Hoffman József, akit mindössze két héttel a temetés előtt szervezeték be. A környezetvédő szervezet tagjaként vett részt a rendezvényen Páska Csaba, akinek előzetes feladata volt, hogy az MDF terveit fürkéssze ki a temetéssel kapcsolatban.

A kor legnépszerűbb (részben a párt tulajdonában álló) bulvárlapja, a Reform főszerkesztője, Tőke Péter például azt a feladatot kapta, hogy információkat szerezzen a független lapok temetéssel kapcsolatos terveiről. Erőss Lászlót azzal bízták meg, hogy figyelje a Nyilvánosság Klub prominens személyeit, gyűjtsön információkat a szándékaikról és szorgalmazzon egy nyugalomra intő álláspont meghozatalát. Spánn Gábornak az volt a feladata, hogy a Magyar Televíziónál bejelentkezett külföldi forgatócsoportokról és rádióriporterekről készítsen listát és gyűjtsön információkat. De még a Szabad Európa Rádiónak az újratemetésről tudósító újságírója, Szekeres László is ügynök volt.

Diplomácia vonalon dolgozott az állambiztonsággal együttműködve Bárándy György, akinek szintén évtizedes múltja volt a szolgálatnál. Azt a feladatot kapta, hogy az állambiztonsági szervek által meghatározott koncepciót sugallja ismerőseinek, a francia nagykövetnek és a katonai attasénak. Őt - több, június 16-án is használt hálózati személlyel együtt - 1989. október 23-a operatív biztosításának előkészítésekor is feladattal látták el. Külföldön dolgozott az állambiztonságnak Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, aki 1989. május 10.- június 16-a között külföldön tartózkodott. Kiutazása előtt eligazítást kapott, hogy az NSZK kormánykörökben, illetve az ellenzéki pártok képviselőivel folytatott beszélgetéseiben hangoztassa aggályait a Nagy Imre újratemetés politikai demonstrációvá alakítása kapcsán. Hangsúlyoznia kellett, hogy egy ilyen fordulat veszélyezteti az eddig elért eredményeket. Az intézkedési terv szerint "Raguza" rendszeres kapcsolatban állt a BND és a CIA képviselőivel.

Jellemző arra, hogy a szolgálat mindenhol ott volt, hogy még Simon László, az Új köztemetőben orvosi ügyeletet ellátó doktor is feladatul kapta, hogy figyeljen és a rendkívüli eseményeket soron kívül jelentse. A temetési szertatások befejezése után azonnal találkoznia kellett kapcsolattartójával, hogy írásos jelentést készítsen. A hálózati személyek, illetve a titkos és nyílt állományban lévő hivatásosok között többen most is magas funkcióban vannak, Stefán Géza például, aki a budapesti rendőrfőkapitány állambiztonsági helyettese volt, és így a BRFK ÁB-szerveinek minden operatív akciója a tudtával és jóváhagyásával történtek, a Katonai Biztonsági Hivatal főigazgatója - írja az Index.


Forrás: FH
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán magunkfajtázik, szavazat
  2009-06-12 22:52:33, péntek
 
  Orbán magunkfajtázik, szavazatmaximálás miatt kezdi átvenni a Jobbik szóhasználatát
2009-06-12 20:49 barikád.hu

Veszélyben érzi a szavazatokatVeszélyben érzi a szavazatokatA hír tv Péntek 8 című műsorának a vendége volt Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Csermely Péter, és a VIVA TV-s korszaka óta "Philip" néven futó Rákay Kálmán kérdezte a megszokott baráti hangvételben, tegeződve a pártelnököt.

Orbán először érdekes fordulattal a Fidesz EP-listájának 56 %-os támogatottságát emelte ki, mint szimbolikus számot, talán nem véletlenül hajazva egy másik pártra, amely valódi '56-osok által tituláltan is a szabadságharc örököseinek szellemiségét hivatott politikai tevékenységében továbbvinni. Majd -nem meglepő módon- a Fideszt egyszerre pozicionálta a Jobbikhoz és az MSZP-hez és többször is középpártnak nevezte az új erőt. Aztán érdekes fordulat következett: a Jobbik sikerét burkoltan a nyilas korszak "átmenetéhez", a Terror Házában is bemutatott "átöltözéshez" igyekezett hasonlítani, és többször is szélsőséges erőnek nevezte a Jobbikot, noha Orbán és Philip szájából is többször elhangzott a cigánybűnözés szó. Majd még meglepőbb módon Morvai Krisztina szóhasználatát is átvette és "magunkfajtáknak" jellemezte a Fideszes szavazótábort (Morvai Krisztina a "magunkfajta-magukfajta" meghatározást először Várkonyi Tibornak, a Népszava publicistájának írt válaszcikkében alkalmazta, 2006-ban) és több, jellemzően radikális szófordulattal élt Csermely és Rákay kérdéseire válaszolva a Fideszhez közeli hír tv egyik legnézettebb műsorában.

H.Á.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szanyi Tibor magánháborúja?
  2009-06-12 22:49:32, péntek
 
 
Szanyi Tibor magánháborúja?




A négy mandátumot brutális vereségnek minősíti a Stop honlapnak adott interjúban Szanyi Tibor. Az MSZP egyik fenegyereke a hírportálnak arról beszélt, tisztázni kell a múltat az MSZP-ben, ha talpra akarnak állni, sőt elárulja, ötezer választóval tart kapcsolatot a kerületében - ezt tessék utánacsinálni.

- Először visszafelé kell rendezni a sorainkat, ami azt jelenti, hogy meg kell válaszolni a felelősség kérdésére. A történelmi léptékű pofonok, amelyeket az elmúlt időszakban kaptunk, mely hibákból következtek, és hogy kik hibáztak. A felelősök ügye ebben az országban nagyon elerodálódott, ez egy következmények nélküli ország, ennek véget kell vetni, de nem boszorkányüldözéssel, hiszen attól, hogy mondjuk valaki betörte az ablakomat, még továbbra is szerethetem, senkit nem kell kidobni a csónakból. Az viszont elengedhetetlen, hogy ha valaki elrontott valamit, az lépjen hátrébb, vagy ha magától nem teszi, meg kell neki mondani, hogy azzal a témával egyelőre ne foglalkozzon. Most hármas feladat áll előttünk: tisztáznunk kell a politikánkat, a belső demokratizmusunkat, a stílusunkat, visszamenőleg és előre is - nyilatkozza Szanyi a Stopnak.

A képviselő arra a megjegyzésre, hogy ötezer emberrel kapcsolatot tartani mégiscsak túlzás, ezt válaszolja:

- Nem túlzás, hiszen ez nem nagy közös sörözéseket jelent, hanem azokat a beszélgetéseket, amelyek a fogadóórákon zajlanak, a levelek tárgyszerű megválaszolását, és még sorolhatnám a technikákat. Ezek azok az élethelyzetek ugyanis, amelyek segítségével felfuttathatjuk a választó és a képviselő közötti empatikus kapcsolatot, és én ezt szorgalmazom most a párton belül is. Nagyon fontos ugyanis a tételmondat, amely szerint együtt gyalogoltunk bele ebbe a gödörbe, és éppen ezért együtt is kell kijönnünk, de ne feledjük, hogy a be és ki két különböző irány. Hiszen ha valaki jelenleg a hagyományos pártstruktúrákon belül keresi a megoldást, az téved. A világ nagy változáson megy át, az eddig fogyasztás központú világ átalakul, és egy életmódorientált glóbusz felé haladunk, ezt példázza, a már fentebb említett LMP viszonylagos és meglepő sikere is.

gondola.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közlemény a fővárosi Turul-szo
  2009-06-12 22:47:13, péntek
 
  Közlemény a fővárosi Turul-szobor megvédéséért
2009. Június 12.

Adjon az Isten!

A főváros XII. kerületében álló Turul-szobor a kezdetek óta politikai csatározások áldozata. A Magyar Gárda gárdistái jelenlétükkel már korábban is hitet tettek a második világháború katonai és polgári áldozatainak emelt emlékmű megmaradása mellett.

Azonban a Fővárosi Közgyűlés - mely társadalmi támogatottságát immár bizonyítottan is elveszítette - nem tesz semmit az évek óta a helyén álló és immár a városkép részét képező alkotás fennmaradásáért, noha egy közgyűlési határozattal fennmaradási engedélyt adhatott volna rá.

Tekintettel arra, hogy alig másfél év múlva Budapest polgárai új főpolgármestert és új összetételű közgyűlést választanak, amely vélhetően megadja a fennmaradási engedélyt, így értelmetlen a politikai indíttatású huzavonát az emlékmű elbontásával lezárni.

A Magyar Gárda ismét kiáll Nemzetünk ősi jelképét, a Turulmadarat ábrázoló szoborért, annak épségét, sértetlenségét akár testünkkel is megvédelmezzük! Tesszük ezt mindaddig, amíg olyan közgyűlése lesz a fővárosnak, amely nem kívánja megalázni történelmünket, ősi szimbólumainkat!

Szebb Jövőt!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz a Jobbikból csak a sz
  2009-06-12 22:40:57, péntek
 
  A Fidesz a Jobbikból csak a szavazókat "kéri"
2009. június 12., péntek 21:49 InfoRádió / MTI




A Fidesz elnöke szerint pártja egy olyan nagy politikai közösséget próbál létrehozni, amely egymagában képes arra, hogy a parlamenti mandátumok többségét birtokolja, és így rossz kompromisszumok nélkül végre tudja hajtani a programját.

Orbán Viktor a Hír Tv esti műsorában úgy fogalmazott: a jobboldal eddig még sosem kapott ilyen lehetőséget, most viszont már nagyon közel vannak a cél megvalósításához.

Szólt arról is, hogy sosem szabad összekeverni a Jobbikra szavazó embereket a párt vezetőivel, ahogyan az MSZP vezetését sem a szocialista szavazókkal.

A volt miniszterelnök hangsúlyozta: neki semmi közös terve nem lesz a Jobbikkal, ahogyan az MSZP-vel sem, azokkal viszont igen, akik rájuk szavaznak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2009.05 2009. Június 2009.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 389 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 156
  • e Hét: 2416
  • e Hónap: 19209
  • e Év: 152126
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.