Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Vona Gábor: Egyszer kell az em
  2009-06-15 22:23:04, hétfő
 
  Vona Gábor: Egyszer kell az embereket az utcára szólítani, de akkor nagyon!
2009. június 15., hétfő - 11:23

(Pásztor Balázs, a Hírextra.hu szerzőjének interjúja Vona Gáborral.)

Mihez kezd a Jobbik az EP-választások során szerzett népszerűségével? Kihez csatlakozik majd az EP-ben? Mi köze a környezetvédelemnek a nemzeti radikalizmushoz? Ilyen kérdésekre válaszolt Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

Az EP győzelem nem múlt el nyomtalanul: a Jobbiknál hatalmas a felhajtás, a média egyre ostromolja őket felkérésekkel és tanácskozást tartanak tanácskozás után. A HírExtra is csak nagy nehézségek árán tudta elérni a pártelnököt, akit a párt EP-beli szerepéről és belpolitikai terveiről faggattuk.

- Mi a Jobbik sikerének a titka?

- A siker titka a választási program volt. Ugyanis mi voltunk az a párt, amelyik az embereket foglalkoztató kérdésekre érdemi mondanivalót nyújtott. Ez a helyzet - a gazdaság, a társadalom, közbiztonság, és a morális értékrend válsága - nem a magyar ember bűne. A politika, legfőképp annak a globális érdekeket kiszolgáló ága okolható mindezért. Éppen ezért tökéletesen eltalált válasz volt a kampány szlogene, amelyben talán benne is van minden: Magyarország a magyaroké!

- Mit ért a párt azon, hogy az utcán folytatja a harcot? (a Jobbik egyik prominens személyiségének volt ilyen megjegyzése a vasárnapi EP-váró nagygyűlésen - a szerk.)

- Nem azt mondtuk, hogy az utcán folytatjuk a harcot, hanem szó szerint én azt mondtam, hogy a Jobbik - ahogy eddig is, úgy a jövőben is - hajlandó az utcára menni azért, hogy az előrehozott választások megtörténjenek. Mivel jelen pillanatban sem látok semmi lehetőséget arra, hogy ez a Parlament viszonyai közt megoldódjon, így ki kell azt vinni az épületen kívülre. Ám a Jobbik nem szeretné a társadalmat értelmetlen demonstrációkra szólítani - mint ahogy azt tették páran az elmúlt időben. Itt és most egyszer van értelme az embereket az utcára hívni, de akkor viszont úgy, hogy annak valóban legyen is hatása.

- A három húzónév távoztával - Balczó, Morvai, Szegedi - kik lesznek a parlamenti választások során a Jobbik kampányarcai?

- Ez a jövő kérdése. Jelenleg egy sikeres EP-választáson vagyunk túl, és ezt értékeljük - az elnökség ma ült össze azóta először. A további ülések és idő feladata az, hogy a jövő stratégiáját kidolgozza, valamint hogy megtaláljuk azokat az arcokat, akikkel nekivágunk az országgyűlési választásoknak. De a három EP-képviselőnk is részt fog venni a választási kampányban, az pedig még nyitott kérdés, hogy közülük ki az, aki esetleg visszatér, mint országgyűlési képviselő.

- Melyik pártszövetséghez fognak csatlakozni az EP-n belül?

- Ez most dől el. Július 14-én lesz az első EP-ülés, addig kell a frakció-alakító tárgyalásoknak megtörténnie. A jövő héten a külügyi bizottságunk vezetője, rákövetkező héten pedig én magam is Brüsszelbe utazom, így most lázas tárgyalások folynak.

- A Lisszaboni Szerződés többek közt kiszélesítené az EP jogkörét - amelynek csonkaságát önök is bírálták. Miért vannak akkor mégis a Lisszaboni szerződés ellen?

- Az EP jogköreinek bővítése csak a Lisszaboni Szerződés egy része. A valódi célja az Európai Unió federalisztikus átalakítása, egyfajta európai egyesült államok létrehozása. De nem egy európai egyesült államokban kellene élni, hanem egy olyan európai közösségben, amely az egyes államok önállóságára épül. Mi Európa-pártiak vagyunk, de nem a Lisszaboni szerződés-féle Európáé.

- Weboldalukon az egyik központi felhívásként a környezetvédelem jelenik meg, erről mégis igen kevés szó esett a kampányukban. Vázolná röviden a Jobbik környezetvédelmi elképzeléseit?

- A környezetvédelem a jövőbeli energiabiztonságunkkal erősen összefüggő tényező - a zöld energia például alapvetően fontos lehet a jövőt illetően. Magyarországon egyébként nem volt szokás a nemzeti radikalizmust zöld kérdésekkel ,,keverni", Európában is általában bal-liberális oldalon nyilvánul meg, mi viszont szeretnénk vele aktívan foglalkozni. Példának hozhatnánk, hogy nagyon sok multinacionális cég Magyarországot egyfajta szemétlerakónak használja, de szeretnénk megőrizni vizeink tisztaságát, a föld jó minőségét, erdeink értékét. A nemzeti érdek azt kívánja, hogy a környezetünk épségben legyen.

Forrás: Hírextra.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem, disznóláb…
  2009-06-15 22:15:57, hétfő
 
  Nem, disznóláb...

wholodisznolabIsmeretlenek tettesek disznólábakat tettek a budapesti Széchenyi rakpart pesti alsó rakpartján található holokauszt-emlékmű több cipőjébe. A nyilasterror idején a Dunába lőtt emberek emlékének szánt “Cipők a Duna-parton" című szoborkompozíciónál elhelyezett sertéslábakat a rendőrök szedték össze. Korábban már történt hasonló attrocitás, amikor is ugyancsak ismeretlenek virgácsot tettek a cipőkbe Mikulás idején. E tettek valóban gyalázatosak, bár lássuk be, utóbbi provokáció fantáziával teli.

Ám félretéve az ironizálást és a feketehumort: micsoda dolog disznólábakat rakosgatni a holo-cipőkbe? Ilyen gazdasági helyzetben jókora adag körömpörköltet lehetne készíteni belőlük, s megvendégelhetnénk mindazokat, kik igazán rászorulnak. Felháborító ez a pocsékolás!

Másrészt felháborító az a rasszista kettős mérce is, mely újfent azt sugallja, hogy egyes áldozatok felsőbbrendűek másoknál. Amikor a Szögi Lajos brutális meglincselésének helyszínén emelt emlékművet naponta meggyalázták a büntetést megúszott cigányok, furcsa módon nincs országos felháborodás, tiltakozás, cirkuszolás, hupákolás. Amikor a XII. kerületi, a második világháború áldozatainak állított Turul-szobrot el akarják bontani, nincs kollektív médiadöbbenet. Pedig jó ha tudjuk: a XII. kerületben két engedély nélküli emlékmű áll, ebből csak az egyiket kívánják elbontani.

Hogy mást ne mondjak: ez - stílszerűen - disznóság.


http://ellenkultura.info/nem-disznolab/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak nyugodtan fagyjon az arco
  2009-06-15 22:12:23, hétfő
 
  Csak nyugodtan fagyjon az arcotokra a döbbenet!

Csodálatos vasárnap este volt. Felemelő érzés volt látni, ahogy üldögéltek mindenféle tévéstúdiókban meg pártszékházakban, egymás döbbent és riadt arcába bámultok, s közben kétségbeesve keresitek a magyarázatot.

Nem fogjátok megtalálni, hiszen már magát a kérdést sem értitek.
Hogy miért nem?

Mert azt hittétek, mindig mindent meg lehet magyarázni. Mert úgy gondoltátok, mindig mindent el lehet intézni egy kiadós nácizással meg árpádsávosozással. Mert elhittétek, hogy ez valóban egy következmények nélküli ország, és az is marad örökre.

Mert húsz éve nem jártatok odalenn, egy metró-aluljáróban. Mert még soha életetekben nem aludtatok egy borsodi kis falu utolsó házában, a paplan alól hallgatva éjjel, hogyan visznek el odakinn valakik minden mozdíthatót. Mert cigányt legfeljebb akkor láttok, amikor fehér asztal mellett húzza nektek, hogy 'Nem tudom, az életemet hol rontottam én el'.

Mert nem tudjátok elképzelni, hogy az akciós trappista sajtért agyontapossa egymást a nép a szupermarkec pultja előtt. Mert pont olyan valóságtól elrugaszkodott, másik világban élő szánalmas idióták vagytok, mint Marie Antoinette, aki azt mondta, ha a népnek nincs kenyere, egyen kalácsot.

Azt hittétek, mindent el lehet lopni, minden hazugságot meg lehet tetézni egy-egy újabb ocsmány hazugsággal, és mindig lesz egy páncélautó, amiben el lehet menekülni a kardlapozott nép elől.

Hát csak fagyjon orcátokra a döbbenet! Nagy szükségetek lesz rá a közeljövőben. Mert ez még csak a kezdet. És közelebb van a folytatás, mint gondolnátok.

A szebb jövő elkezdődött.
Már nincsen hatalmatok fölöttünk

forrás: http://szebbjovo.jobbikdebrecen.hu
Szebb Jenő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
“Lófasz, nem tüntetés
  2009-06-15 22:08:26, hétfő
 
  “Lófasz, nem tüntetés"

blablabla

,,Utolsó figyelmeztetés! Döntsön a nép!"

Néhány száz civil összefogott.

2009. június 14-e, napsugaras vasárnap délutánján összegyűltek, hoztak néhány kempingszéket, napernyőt és ezekkel felfegyverkezve nem átallnak követelni a kormány távozását. ,,Döntsön a nép" - szólt a szlogen. Döntött is volna, ha ott lett volna. De mivel az utolsó figyelmeztetést csupán néhány száz nyugger hallotta meg, a katartikus pillanat vasárnap is elmaradt. Meg is érdemlik. Leginkább viszont a szervezők érdemlik meg! A szépreményű CÖF április ötödike ritkán adódó lehetőségének elszalasztásával, sikerrel avanzsálta magát ingyenes, vasárnap délutáni dzsemborikat szervező non-profit vállalkozássá. Akkor, ott 150-200 ezer ember gyűlt össze a Hősök terén, egy időben az MSZP kongresszusával. Akkor, ott, ha a Fritz Tamás által összetrombitált szervezők hajlandóak lettek volna sutba vágni görcsös megfelelési kényszerüket, talán ma nem kellene azon vérciki helyzettel égetniük magukat, hogy néhány száz unatkozó kisnyugdíjas árnyékokba húzódva követelgeti a kormány távozását két Csepel teherautó társaságában, és én is írhatnék egy hosszabb publicisztikát. De nem tudok. Mert nem történt semmi.

,,Nemzeti egységet" - olvashatták volt az arra járók egy transzparensen az első sorból. Erre cáfolandó megszólalt valaki az egyik Csepelen: ,,Megkérjük, hogy a pártzászlókat és jelképeket legyenek szívesek eltenni...". A konferanszié volt az. Érve az volt, hogy civil rendezvényről van szó. És különben se legyenek ott pártok, meg egyenruhások sem. A finom utalást követően bejelentette, hogy a felszólalók között lesz Tarlós István a fővárosi közgyűlés ellenzéki képviselője. És ezen tankönyvi oximoronnal a történet el is vesztette civil jellegét.

Ahogy egy csalódott tüntető mondta: ,,Lófasz ez, nem tüntetés". Igaza volt.

Újabb órás berregések, szájkarate, városnéző séta a Hősök terétől a Parlamentig, és injekció. Ez volt a Civil Összefogás Fórumának júniusi vurslija. Többen remélik, hogy legközelebb körhinta és vattacuki is lesz, ami nem csupán marketing szempontból lenne kiváló az önjelölt szórakoztatók számára, de ,,vérfrissítést" is jelentene, több lenne legalább a fiatal. Egy azonban bebizonyosodott: A Hősök terének placcán nem csak a naptól lehet leégni...

http://ellenkultura.info/lofasz-nem-tuntetes/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2009.05 2009. Június 2009.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 389 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 5926
  • e Hónap: 9671
  • e Év: 163167
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.