Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Székely Tamás - Nyelvbotlás vo
  2009-06-24 22:23:49, szerda
 
  2009-06-24 14:15:52, Szerda

Székely Tamás - Nyelvbotlás volt, hogy igazat adtam Hódmezővásárhelynek

Csak nyelvbotlás volt, közölte Székely Tamás, miután hétfőn a parlamentben elismerte, hogy Hódmezővásárhely joggal kifogásolhatja a 2007-es kórházi ágyszámleépítést. A kórház főigazgatója emiatt tanúként akarja megidézni a minisztert az ügy miatt indított kártérítési perben. A minisztérium azonban kedden adatokkal igazolta, hogy az ágyszámcsökkentés Hódmezővásárhelyen indokolt volt.

Székely Tamás egészségügyi miniszter kedden nyelvbotlásnak nevezte Lázár János fideszes hódmezővásárhelyi polgármesternek adott hétfői parlamenti válaszát. A miniszter ugyanis még hétfőn a parlamentben elismerte, hogy a hódmezővásárhelyi kórháznak igaza van az ágyszámleépítés kérdésében. Székely szavai szerint a hódmezővásárhelyi kórházban már a 2007-ben bevezetett ágyszámcsökkentés előtt is az országos átlagnál több beteget kezeltek az intézményben.

A miniszter szavaira reagálva Kallai Árpád, a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház és Rendelőintézet főigazgatója kedden azt mondta: ha szükség lesz rá, tanúként idézteti meg a hódmezővásárhelyi kórház Székely Tamást egy kártérítési perben. A város azért akar pert indítani, mert álláspontja szerint indokolatlanul finanszíroz kevesebb ellátást az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a kórházban, amely 2007-ben nem került be a súlyponti intézmények körébe. A város szerint számszerűsíthetőek a kórház elmaradt bevételei, illetve a pluszköltségek is. Elemzik azt is, hogy az ágyszámcsökkentés miatt milyen kárt szenvedtek az egészségügyi ellátásban a hódmezővásárhelyiek.

Az új kórházi struktúra kialakításánál 2007-ben fontos szempont volt, hogy az egyes intézmények hány lakos ellátásáról gondoskodnak és milyen a kihasználtságuk. Az ágyszámcsökkentés, azaz 2007 áprilisa előtt a városi intézményben egy ágyra 197 lakos jutott, közölte Kallai Árpád. Ez az átlag akkor a megyében 150, a régióban 175, az országban 170 volt. Ez azt jelenti, hogy az egy ágyra jutó lakosokat számítva már a kiindulópontban is hátrányosabb helyzetben volt a vásárhelyi kórház, mint a magyar átlag. 2007 áprilisa után az ágyszám 315-ről 116-ra csökkent. Ezzel az egy ágyra jutó lakosok száma 491 lett, mely több mint kétszázötven százalékos növekedést jelent - részletezte.

Az egészségügyi miniszter kedden kiadott közleménye szerint hétfőn rosszul fogalmazott a parlamentben. Az adatok épp azt mutatják, írta közleményében Székely Tamás, hogy 2006-ban Hódmezővásárhelyen több ágyat finanszírozott az OEP az országos átlagnál, azaz az ágyszámcsökkentés indokolt volt. A tárca adatai szerint 2006-ban 10 ezer lakosra 11,29 belgyógyászati ágy jutott Hódmezővásárhelyen, míg az országos átlag 7,7 ágy volt. A sebészeti és az onkológiai ágyak aránya is kétszer magasabb volt az országos átlagnál.

Lázár János a város fideszes polgármestere hétfőn a parlamentben felidézte: a Legfelsőbb Bíróság határozatában Hajdu-Bihar megye, Békés megye és Hódmezővásárhely esetében mondta ki, hogy politikai döntés született a kórházi ágyak megállapításánál. Székely Tamás egészségügyi miniszter erre reagálva közölte: több mint 60 kórház fordult bírósághoz, és csak hat esetben adtak igazat a fellebbezőknek.

Index / MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Medián szerint inkább a Zsid
  2009-06-24 22:07:35, szerda
 
  2009-06-24. 19:25
A Medián szerint inkább a Zsideszből kiábrándult magyarok szavaztak a Jobbikra

A közvélemény-kutatási adatok nem támasztják alá ,,a baloldalról szélsőjobbra" elméletét - áll a Medián legfrissebb elemzésében. Alább a folytatás.

Bár az európai parlamenti választás előtt két hónappal csak minden huszadik választó volt biztos abban, hogy a Jobbik át fogja lépni az 5 százalékos küszöböt, egy héttel a voksolás után kevesebb mint minden harmadik mondta, hogy meglepte az eredmény. Az más kérdés, hogy leginkább azok lepődtek meg, akik valóban ismerik az eredményt. A megkérdezettek 64 százaléka tudta felsorolni, mely pártok küldhettek képviselőt Brüsszelbe, és minden negyedik a pártok szavazatarányát is többé-kevésbé pontosan megmondta.
A többség nagyon vagy legalábbis többé-kevésbé örül az EP-választás eredményének (21, illetve 40 százalék), ami egyebek mellett azért is lehetséges, mert a közvélekedés immár valamivel kevésbé elutasító a Jobbikkal szemben, mint korábban. Áprilisban a választók bő egyharmada még nem is hallott a Jobbikról (HVG, 2009. május 30.), június közepén viszont már tíz kérdezettből kilenc tudott véleményt mondani róla.
Ahogy két hónappal ezelőtt, most is azzal értettek egyet a legtöbben, hogy ,,a Jobbik végre kimondja azokat a problémákat, amikre mindenki gondol", miközben 34-ről 39 százalékra nőtt az egyetértés azzal az állítással, hogy ,,csak a Jobbik törődik igazán a kisemberek érdekeivel". Viszont sokan vannak olyanok is, akik veszélyesnek (54 százalék) vagy egyenesen fasisztának tartják a Jobbikot (45 százalék).
Megosztott a közvélemény azzal kapcsolatosan is, hogy a Fidesz hogyan viszonyuljon a radikális jobboldali párthoz. Az MSZP-szavazók nagy többsége szerint egyértelműen el kell tőle határolódnia, a jobbikosok szerint viszont a szövetségest kellene látnia benne.
Bármelyik irányba lép is, könnyen veszíthet szavazatokat a Fidesz, hiszen a támogatói szűk egyharmada az előbbi, bő egyharmada viszont az utóbbi véleménnyel ért egyet.
A Jobbik hirtelen megerősödésének okait keresve többféle magyarázat látott napvilágot. Az egyik szerint a párt annak köszönhette sikerét, hogy bárdolatlanul kimondta azt, amit az emberek többsége valójában gondol a cigánykérdésről. Ebben a magyarázatban alighanem sok igazság van, hiszen a Jobbik szárnyalása akkor kezdődött, amikor romák által elkövetett bűntényekkel volt tele a sajtó.
A Medián februári felmérése szerint ezek a fejlemények már nem nagyon növelték a lakosság cigányellenességét, hiszen az eddig is meglehetősen erőteljes volt, viszont a romákkal kapcsolatos véleményalkotás kezdett részévé válni a szavazók politikai identitásának is (HVG, 2009. február 28.). Erre utal az EP-választás települési eredményeinek és a népszámlálási statisztikáknak az összevetése is. Azokban a városokban, ahol 5 százaléknál magasabb a roma népesség aránya, a Jobbik átlagosan csaknem 20 százalékot kapott.
Az ilyen földrajzi okoskodásokkal azonban csínján kell bánni, hiszen a települési adatokból elvileg nem lehet következtetni a személyek viselkedésére - a fenti összefüggésből azt is ki lehetne spekulálni például, hogy a cigányok szavaznak a Jobbikra.
A hazai politikai elemzések színvonalát jelzi, hogy kezd általánosan elfogadottá válni egy másik, nem sokkal megalapozottabb feltételezés, miszerint nagy többségben a pártjukban csalódott egykori MSZP-szavazók pártoltak át a Jobbikhoz.
A párt valóban jobban szerepelt azokon a településeken, ahol korábban az MSZP-nek állt a zászló, ám ez jelentős részben azért lehetett így, mert az EP-választáson ezeken a településeken az átlagnál is kisebb volt a részvétel (nincs bizonyíték rá, de logikusnak tűnik, hogy főképpen az MSZP egykori támogatói maradtak távol). A Jobbik pedig a szavazóinak nagyarányú aktivitása miatt ott szerepelhetett a legjobban, ahol kevesen szavaztak.
A közvélemény-kutatási adatok sem támasztják alá ,,a baloldalról szélsőjobbra" elméletét. Amennyire lehet hinni a 2006-os voksolást felidéző válaszoknak, a Jobbik támogatói között alig valamivel nagyobb (14 százalék) az egykori MSZP-szavazók aránya, mint a Fidesz jelenlegi szavazótáborában (9 százalék).
A többségük 2006-ban a Fideszre szavazott, vagy nem szavazott - például, mert még nem is volt szavazati joga.


(HVG)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A zsidó befektető óriásit kasz
  2009-06-24 21:56:45, szerda
 
  A zsidó befektető óriásit kaszál az MTV székházon
2009. június 23. 18:14

HunHír.Hu

Mától nyilvános a tévészékház szerződése. A több száz oldalas dokumentumot folyamatosan töltik fel az MTV Közalapítvány honlapjára. A zsidó befektető mindenképpen jól jár,akkor is a pénzéhez jut, ha nem lesz adás az MTV-ben. Az építő és bérbeadó cég a kajmántőke kinyújtott magyarországi orra, a Bajnai Bábuhoz köthető Vallis csoport. Korrupt országnak korrupt miniszterelnököt.


Az MTV kuratróiumi elnökségének ellenzéki tagjai régóta követelték: hozzák nyilvánosságra a Wing Zrt. (egykori Wallis Ingatlan) érdekeltségi körébe tartozó Millenniumi Média Kft.-vel aláírt bérleti dokumentumot. A kurátorok szerint egyszerűen rossz üzlet köttetett akkor, amikor a televízió a Milleniumi Média Kft.-re bízta az új székház éppítetését, majd 22+18 évre hosszú távú bérleti szerződést kötött a magáncéggel. Az ellenzéki képviselők szerint túlságosan sok, 150 milliárd forintnyi közpénzt fizet ki közpénzekből a televízió a bérlet időtartama alatt. Másik érvük az volt, hogy a közpénzre kötött szerződés egyetlen pontja sem lehet titkos - ezt a nézetet az utóbbi hónapokban Jánosi György szocialista médiapolitikus is védelmébe vette. Czeglédi László, a kuratórium szocialista elnöke június 10-i ülésén már szintén támogatta a teljes szerződés teljes nyilvánosságra hozását. Korábban úgy nyilatkozott: a jogászok dönthetik el, mi tárható a közönség elé anélkül, hogy megsértenék a szerződésben foglalt titoktartási záradékot.

Azt, hogy "jó üzlet" köttetett-e két évvel ezelőtt, vélhetően a most nyilvánossá vált szerződésből sem derül majd ki egyértelműen. Nevezetesen: nem tudjuk meg belőle, hogy a piaci alapú bérleti díjjal "menyire jár jól" az építtető magáncég. Magyarán: nem derül majd ki, hogy a Millenium Média Kft. mekkora haszonra tesz szert az építettés és működtetés kiadásaihoz képest a bérleti időtartam alatt ( a televízió legkorábban húsz év múlva szállhat ki a konstrukcióból, előtte semikéépen sem). Mindez csupán azért érdekes, mert e magáncég hasznát is zömmel közpénzekből finanszírozza az MTV.

HunHír.Hu - nol nyomán

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=20540
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Netanjáhu megalázó módon fogad
  2009-06-24 21:54:28, szerda
 
  Netanjáhu megalázó módon fogadta a a helytartót


2009.06.23.-14:21:01
A világgazdasági válság, Magyarország és Izrael további együttműködési - azaz a felvásárlás gyorsítása - lehetőségei, illetve a Jobbik is téma volt Bajnai Gordon "magyar" és Benjamin Netanjáhu izraeli miniszterelnök keddi, alig pár perces találkozóján.

Ez mindenesetre annyira elég volt, hogy a véreskezű helytartó, Libajnai elhatárolódjon a ,,szélsőségektől".

A köztörvényes, szélsőségesen magyarellenes kormányfő a kabinet nevében elhatárolódott a Jobbik nézeteitől, és azt mondta: a szélsőséges párt olyan kérdéseket tett fel, amelyekre a vezető politikai erők nem tudtak választ adni. Azt nem tette hozzá, hogy a Jobbik kérdéseire adott őszinte válaszok alapjaiban rombolnák szét a hazánkat egyre agresszívebben gyarmatosítani kívánó cionista berendezkedést.

Nem a kérdésfeltevéssel van probléma, hanem azzal, hogy a Jobbik válaszai vállalhatatlanok, szélsőségek, erőszakosak és antidemokratikusak, mondta a gyilkos Tollas Gordon, ország-világ előtt megmutatva, hogy el sem olvasta a Jobbik programját. Hisz Magyarország miniszterelnökeként nem Izraelben kéne elhatárolódjon a Jobbiktól, hanem a zsidó terrorista állammal a diplomácia kapcsolatokat felmondva, követelje, hogy a Knesszet határolódjon el Simon Peresz, hazánk önállóságát mélyen sértő kijelentésétől! Amíg nem ilyen irányba cselekszik a budapesti kormány feje, addig a Jobbik erősödésével kell számolni.

(MTI korrigálva Kuruc.info)

Korábban írtuk: Bajnai Gordon magyarországi miniszterelnök ma reggel hivatalos látogatásra érkezett Izraelbe, de meghívójának és ,,vendéglátójának", Bibi Netanjáhu kormányfőnek a budapestiek ajnározásánál jóval fontosabb elfoglaltsága támadt: Néhány perccel Bajnai és társulatának fogadása után elindult nyugat-európai körútjára.

Bibi Netanjáhu izraeli miniszterelnök ma délelőtt nyugat-európai körútra indult, amelynek során Rómában még ma találkozik Silvio Berlusconi olasz miniszterelnökkel, este pedig az olasz parlament vendége lesz. Netanjáhu holnap Párizsban Nicola Sárközy francia elnökkel és a franciaországi zsidóság vezetőivel folytat megbeszélést.

Bajnai Gordonra tehát nem sok ideje, mindössze néhány perce maradt Netanjáhunak, ami a diplomácia világában érdekes eseménynek számít. A ma reggel Jeruzsálembe érkezett Bajnait és kíséretét Netanjáhu a következő szavakkal üdvözölte: ,,Isten hozta miniszterelnök! Üdvözlöm önt Izrael népe, s azon belül a Magyarországról elszármazott izraeliek nevében, akik onnan vándoroltak ki ebbe az országba. Országaink között kitűnő a kapcsolat, amit az ön látogatása is tükröz."

Júszef el-Kudszi-Kuruc.info

http://www.kormanyvalto.hu/index.asp?inc=blognezet&id=11998
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áldozatból gyanúsított lett a
  2009-06-24 21:48:01, szerda
 
  2009-06-24 19:34
Áldozatból gyanúsított lett a tatárszentgyörgyi cigány önkormányzat alelnöke

Áldozatból gyanúsított lett a tatárszentgyörgyi cigány önkormányzat alelnöke, akinek háza április elején égett le. Horváth Lídia ellen nagy értékre elkövetett csalás kísérlete miatt indult eljárás. Kiderült ugyanis, hogy házát korábban 28 millió forintra biztosították, miközben ténylegesen 5,6 millió forintot ér.


A rendőrök már a helyszíneléskor több gyanús jelet találtak, például, hogy valaki belülről locsolta fel benzinnel és gyújtotta fel a házat. Az asszony tagad, de hazugságvizsgálatnak nem hajlandó alávetni magát. Rabosították és DNS-mintát vettek tőle. A rendőrség szerint az ügyben más tanúk és további gyanúsítottak is lehetnek.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dávid és Herényi mentelmi jogá
  2009-06-24 21:33:33, szerda
 
  2009-06-24 21:00
Dávid és Herényi mentelmi jogának felfüggesztését kérte az ügyészség

Dávid Ibolya és Herényi Károly mentelmi jogának felfüggesztését kérte a házelnöktől a Legfőbb Ügyészség - értesült a Magyar Nemzet. Az információt a házelnök titkársága is megerősítette.


A lap úgy tudja: a két MDF-es politikus kiadását az UD Zrt.-t is érintő állítólagos lehallgatási ügyben kérte az ügyészség, hogy kiderüljön a megfigyelési botrányban játszott szerepük.

Az UD-ügynek eddig egyetlen gyanúsítottja van, Szilvásy György, volt titokminiszter, őt már személyi adattal való visszaélés miatt rabosították.

Herényi Károly az UD Zrt. vezetője és Csányi Sándor közötti lehallgatott telefonbeszélgetés nyilvánosságra hozatalával zsarolta meg az elnöki posztért Dávid Ibolya ellenében induló Almássy Kornélt. A hangfelvételt Dávid Ibolya azután hozta nyilvánosságra, hogy Almássy erre nem volt hajlandó.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Imádom mikor a bolha szolgaian
  2009-06-24 21:31:18, szerda
 
  Bekérette a Külügyminisztérium az iráni nagykövetet

2009. június 24.

A Külügyminisztériumba kérette szerdán Iklódy Gábor külügyi szakállamtitkár, politikai igazgató az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövetét, Ali Reza Irvast; a megbeszélésen az iráni választások után kialakult helyzetről volt szó - tájékoztatta a tárca szóvivője az MTI-t.
----------------------


Láttam amint elsápadt Ahmadinejad a magyar szuper hatalom rosszallását hallván!!! :-) :-)
Miután az angol diplomata-kémeket már kizsuppolták Iránból, most fontolgatják a magyar testület eltávolítását - engesztelésként :-)


Imádom mikor a bolha szolgaian köhög!!!



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lipusz Zsolt: Ismét egy Szögit
  2009-06-24 19:05:18, szerda
 
  Lipusz Zsolt: Ismét egy Szögit akartak gyilkolni a cigányok - kettőt a mentő vitt el

antidogma.hu, h, 2009/06/22 - 10:54

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye a cigánybűnözés szempontjából különösen kiemelt területnek számít. Nem véletlenül került sor a megye területén lévő településeken már több alkalommal is közös, jobbikos-gárdás-nemzeti őrsereges figyelemfelkeltő demonstrációkra. A legutolsó ilyen esemény 2009. június 18- án volt Pusztadoboson abból az alkalomból, hogy az Ózd környékéről a községbe telepített cigányok elviselhetetlen, civilizáció előtti állapotokat teremtettek ott megjelenésükkel, s a falubeliek aláírásgyűjtésbe kezdtek abból a célból, hogy mihamarabb megszabaduljanak a ,,kedves" jövevényektől. (Megjegyzendő, hogy a civilizált nyugaton egyszerűbb elintézési módot alkalmaznak: Angliában, Olaszországban egyszerűen elűzik az alapvető emberi együttélési normák betartására képtelen hordákat a helyi önkormányzatok.) (Kuruc.info / A.S: és a sor hosszan folytatható lenne Finnországgal, Franciaországgal, Belgiummal, Spanyolországgal stb.)

Nos, ekkor még nem tudhattuk, hogy a megyeszékhelyen e nap hajnalán újabb brutális támadás, gyilkossági kísérlet elszenvedője volt egy magyar ember, akit történetesen Szögi Zoltánnak hívnak. 2009. június 18-án, hajnali két óra táján Nyíregyházán, az Atlanta sörözőben zárórakor három oláh cigány nem kívánt eltávozni a mondott szórakozóhelyről, sőt a kiszolgálónő felszólítására kötözködni kezdtek, megfenyegették a nőt, mi több arra hivatkoztak, hogy maffiózó ismerőseik vannak (nem is hittük volna!), akik majd ,,rendet" fognak teremteni a sörözőben( á lá Veszprém - tehetnénk hozzá...) A tipikusnak mondható gyáva, nő ellen irányuló fenyegetőzést (Európában minimum a lovagkor óta férfi a gyengéket, nőket és gyerekeket megvédi és nem megtámadja, különösen nem többen egyszerre!) látva a helyiségben tartózkodó Szögi Zoltán a felszolgálónő védelmére sietett.
Erre a három australopithecus nekitámadt, ezúttal azonban emberükre akadtak, mert Szögi nem hogy nem futamodott meg, hanem a dulakodás közben két aljas támadót jól irányzott ütésekkel és rúgásokkal a földre terített, akik olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy utóbb a mentők kórházba szállították őket. Míg azonban Szögi Zoltán két támadója ártalmatlanná tételével volt elfoglalva, jó cigány szokás szerint gyáva, aljas módon a harmadik díszpéldány hátulról (honnan is máshonnan) (Kuruc.info: lásd még: szintén hátulról késelték meg áldozatukat pl. Nagykanizsán, ill. Veszprémben (Pesics). Igen, ez a tipikusan cigány “bátorság", “férfiasság"...) kést szúrt csípőjébe, mely sérülésről utóbb kiderült, hogy nagyon súlyos is lehetett volna, hiszen a cigányfegyver hegye milliméterekre kerülte el Szögi veséjét. A harmadik cigány azonban nyilvánvalóan attól a szándéktól vezettetve, hogy a magyar fiatalembert megölje (,,öld meg a magyart!") nem adta fel, s egy második, végzetesnek szánt döfésre készült, amikor Szögi Zoltán barátja - aki szintén a helyszínen tartózkodott - a mosdóból kilépve kirúgta a kést a gyilkolni szándékozó cigány kezéből. Tehát csupán a véletlen szerencse mentette meg ezúttal egy magyar fiatalember életét saját erején és bátorságán túl.
Tipikusan magyarországi azonban a történet folytatása is. Az ügyben nyomozás és rendőrségi eljárás indult - s most kérem, hogy őrizze meg a kedves olvasó higgadtságát - , melynek eredményeképpen Szöginek majd garázdaság vétsége miatt kell felelnie (!) azért, mert az életét védte, s nem méltóztatott önként és dalolva elpusztulni három előember mocskos kezétől. Az ember tényleg nem talál szavakat. A nyugati civilizációban a római jog óta az önvédelem - akár a támadó életének kioltása árán is - nem számított büntetendő cselekedetnek, a neoliberálisok modellországában, az Egyesült Államokban a támadót vagy betörőt a sértett élete és vagyona védelmében magától értetődő természetességgel a másvilágra küldheti büntetőjogi következmények nélkül. Istenem, ez annyira evidencia, hogy az ember nem is érti, miért kell erről egyáltalán beszélni.
Az is tipikusan a mai magyarországi viszonyokra vall, hogy ennek az aljas támadásnak a médiában nem volt hírértéke, illetve az, hogy ilyen esetekben a bűnelkövetők származását, etnikai hovatartozását hírportálunk - a barikád.hu és még néhány kisebb internetes fórum - kivételével az összes létező hazai médium elhallgatja.
De ez a ,,rendszerváltoztatás kori" Magyarország, ahol a jog sokkal inkább védi a bűnözőt, mint a tisztességes állampolgárt. Ezzel éppen egy olyan cél szolgálatába állították kiagyalói, amely ellentétes eredeti funkciójával és hivatásával. A remélhetőleg most már belátható időn belül megalakuló önálló magyar kormány legelső dolga lesz, hogy átszabja az egész mai ,,jogrendet" alfától ómegáig. Azért, mert ha maradnak változatlanul a mai viszonyok, záros határidőn belül kiírhatjuk a térképre a Magyarország megnevezés helyett: Cigánybűnözők Kánaánja.

(forrás: Kuruc.info)


http://www.ujjobboldal.hu/node/1675
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gruppenführer Lajos
  2009-06-24 19:01:47, szerda
 
  Gruppenführer Lajos
2009.06.24.


http://m.blog.hu/ho/holdrablo/image/2009_junius/bokros_1.jpg

Mindig tudtam, hogy Bokros Lajos neonáci. Csak beteg ideológiával rendelkező emberek hordanak ennyire ocsmány nyakkendőket. A bajuszról ne is beszéljünk. Hogy Dávid Ibolya látens neonáci, azt is sejtettem. Ahogyan a hírtevéseknek oda tudja lökni, hogy "ugggyankérem", abban a hangsúlyban benne van minden, amit egy óvodásnak ma tudnia kell a Nagy Barnászöld Demokrata Náciról. Az egész MDF - illetve az az izé, ami maradt még belőle - náci. Csak a bizonyíték hiányzott eddig, valami konkrétum, mert az, hogy Habsburgnak (aki emdéefközeli megélhetési politikus akart lenni odakinn) összenőtt a szemöldöke - bár tagadhatatlanul neonáci jellegzetesség -, még nem győzte meg a szavazókat. De most megkaptuk. A híres nácivadász napilap, a Magyar Nemzet végre orrunk elé dugta a nyilvánvalót.

Ment egy darabig a tétovázás az MDF-ben (nem is érteni, hogy fordulhat ilyesmi elő náluk), hogy Bokros hová üljön az EP-ben. Kézenfekvő lenne az Európai Néppárt, de egyrészt Orbán emberei ott rontják a levegőt, másrészt nem eléggé nyíltan náci. Kapóra jött, hogy az EU nyolc államának jobbközép EP képviselői éppen megalakítják az Európai Konzervatívok és Reformerek nevű csoportot. Az MDF nagyon örült, gyorsan ki is nyilatkozták.

"Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője újságíróknak hétfőn elmondta, Bokros Lajos azért csatlakozik az Európai Parlament új csoportjához, mert közte és az MDF között értékazonosság áll fent."

Galád nyelvek szerint az új csoport ülőhelyeitől a büfé is sokkal közelebb van, a hangsúlyozni kívánt dolog azonban az "értékazonosság", nem pedig a mustárfoltos nyakkendő.

A Magyar Nemzet olyan gyorsan akart fekete véleményt nyilvánítani az ügyben, hogy luftot rúgott. Jól odacsapott Dávidéknak, mit pofáznak, amikor neonácik? Lelkesen óbégatta például, hogy az új csoportban helyet kap Lajos mellett a lett Haza és Szabadság Szövetsége is, amelynek tagjai SS veteránokkal ápolnak vonulgatós kapcsolatot. (El ne kezdjünk az SS különböző alakulatain vitázni, hogy Waffen vagy Totenkopf, ez most nem erről szól.) Érthető a Nemzet aggódása Bokros és a neonácik miatt, köszöni is szépen, mi azért hozzátennénk, hogy a hihetetlenül objektív napilaptól enyhén szólva is röhejes ilyen sorokat olvasni. Elszórakozhatunk azon még egy darabig, hogy Orbán neonáci, Bokros is neonáci, Dávid Ibolya Hitler unokája személyesen, Gusztos Petit nem is emlegetve, aki a legnagyobb neonáci, és igen, mondjuk ki merészen a rettegett nevet: Uhrin Benedek! Mi nevetgélünk, az igaziak közben a falat marják a röhögéstől, és kérnek egy kávét.

Az MDF válasza meghökkentő és zseniális volt. Hollós János sajtófőnök nyílt levelet írt Liszkay Gábor főszerkesztőnek. Na, ez tényleg vicces.

Tisztelt Főszerkesztő Úr, kedves Gábor!

A Magyar Nemzet június 23-i számában cikk jelent meg Bokros neonácikkal lesz egy frakcióban címmel. E sommás megállapítást az váltotta ki a szerzőből, hogy az Európai Parlamentben egy frakció van alakulóban Európai Konzervatívok és Reformerek néven, amelynek tagja lesz az MDF listáján mandátumhoz jutott Bokros Lajos, valamint a lett Haza és Szabadság Szövetsége párt, illetve a lengyel Jog és Igazságosság párt. A Magyar Nemzet cikkírója arra hoz példákat, hogy az új frakcióhoz csatlakozni készülő két szervezetnek milyen kötődései lehetnek neonáci emberekhez, eszmékhez. A cikkből sajnálatos módon kimaradt, hogy mindkét említett párt jelenleg abban az Európai Néppártban tevékenykedik, amelynek alelnöke Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Nos, mindebből két következtetés lehetséges. Az egyik, hogy Orbán Viktor a Magyar Nemzet szerint jelenleg neonácik alelnöke Brüsszelben. Ezt a következtetést kizárhatjuk ismerve a Magyar Nemzet politikai és gazdasági ,,függetlenségét". A másik, hogy hiba történt az MDF lejáratásának tervszerű, mindeddig példásan míves folyamatában. Ezt a jövőben úgy lehet elkerülni, ha a szofisztikáltabb eszközök helyett marad az újság az egyszerűbb inszinuációs technikáknál, mint például a már jól bevált jelzős szerkezetek. Amennyiben tehát az MDF-el kapcsolatban bármilyen hír érkezik egyszerűen csak az alanyt kell kicserélni, a már sokat használt törpepárt, botránypárt, álkonzervatív pártra és már mehet is a lap nyomdába. Ez esetben nem kell bajlódni a tényekkel, nem kell gondolkodni és nem kell tartani holmi értelmiségi akadékoskodástól.

Budapest, 2009.06.23.
Tisztelettel: Hollós János - MDF sajtófőnök

Hatalmas csokinyuszit Hollós Jánosnak! Végre valaki felfogta, hogy ha kicsi a farka, humorral kell megtoldani. Az utolsó bekezdés míves alázása kiemeli a közleményt 2009 eddigi szürke mocskából, s irodalmi igényességű, bestiálisan vicces kegyetlenséggé varázsolja. Köszönet a Magyar Nemzetnek a döbbenetes leleplezésért - Pulitzert nekik -, Hollósnak pedig a rekeszizom tornáztatásáért.

Azt tudtam, hogy Bokros Lajos neonáci, de azt nem, hogy az MDF-ben valakinek van humora is.


http://holdrablo.blog.hu/2009/06/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tíz százalék alatt az MSZP
  2009-06-24 18:55:40, szerda
 
  Ideje lövetni!!!

Tíz százalék alatt az MSZP
Először esett tíz százalék alá az MSZP támogatottsága; a Nézőpont Intézet felmérése szerint a kormánypárt 9 százalékon áll, éppúgy, mint a Jobbik. A megkérdezettek kétharmada akar előrehozott választást, a Bajnai-kormány 'kettes fölé' osztályzatot kapott. A legtöbben Szili Katalint indítanák kormányfőjelöltnek az MSZP helyében, a bevallottan szocialista szavazók között Mesterházy Attila frakcióvezető a leginkább népszerű.
Csüggedésre semmi ok,eftássak!
Igaz, most épp alig a tizede miénk a szavazatoknak. De hamarosan a huszada, sőt akár a negyvenede lesz a miénk!
No pasaran!!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2009.05 2009. Június 2009.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 389 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2789
  • e Hét: 8521
  • e Hónap: 19632
  • e Év: 173128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.